Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι 20 καλύτερες στάσεις...στο κρεβάτι!

Είναι γνωστό οτι σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε στο κρεβάτι μιας και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ημέρας το οποίο είναι αφιερωμένο στην ξεκούρασή μας.

Βέβαια, υπάρχουν και στιγμές που χρησιμοποιούμε το κρεβάτι και για άλλους λόγους...Πολλές φορές μάλιστα δεν το χρησιμοποιούμε μόνοι μας... Με καλή παρέα μπορούμε να περάσουμε αξέχαστες στιγμές πάνω στο... κρεβάτι! Καλή σας απόλαυση!


Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών


ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ - Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και ως φυσικά μέλη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών.
Στην επιστολή τους τονίζουν ότι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Σημειώνουν επίσης ότι για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το κόμμα.......
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, τη διετία που πέρασε εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής. «Χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας, εκδιώχθηκε περίπου το 40% των εργαζομένων στον ΟΣΕ και σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας -απόλυσης, να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή ή αν χάσουν τα σπίτια τους, αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές».
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή την πολιτική αυτή, «οι συνέπειες της οποίας θα είναι ολέθριες για την κοινωνία και για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού».
«Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε 'ο Θεός να βάλει το χέρι του' για όσα θα συμβούν» καταλήγει η επιστολή.

best-tv.gr

Πώς φαντάζεστε ότι γίνεται το delivery σε ορεινά χωριά;


Πού μπορεί να βρίσκεται αυτό το κουτί που περιέχει τις παραγγελίες των πελατών; Κι' όμως! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία λόγω της οικονομικής κρίσης το delivery στην ορεινή Ηλεία γίνεται με γαιδούρια! Όλο και περισσότεροι καταστηματάρχες έκοψαν τα μηχανάκια, σταμάτησαν να πληρώνουν υπαλλήλους και... για τις εύκολες διαδρομές επιστράτευσαν τα συμπαθή τετράποδα! Κάτοικοι των χωριών έλεγαν πως δεν υπάρχει διαφορά στο χρόνο παράδοσης, ενώ οι καταστηματάρχες τονίζουν πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα γαϊδούρια για να κόψουν έξοδα

best-tv.gr

Λυμπερόπουλος: «Το νομοσχέδιο Ραγκούση δεν θα περάσει έτσι»


Νέα επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, διαμηνύοντας ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί «δεν θα περάσει έτσι».
«Όταν ένας υπουργός παίζει με τη ζωή τόσων χιλιάδων ανθρώπων, θα έπρεπε για εθιμοτυπικούς και μόνο λόγους να μας δεχτεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει έτσι. Καταστρέφεται η ζωή μας», τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος, σε συνέντευξή του στο Alter.
«Ο κ. Ραγκούσης μπήκε στο σπίτι μας και βίασε την οικογένειά μας και μας ζητά να βγούμε έξω από το σπίτι μας για να το πουλήσει», προσέθεσε ο κ. Λυμπερόπουλος, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ που έχουν συνείδηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

newsbomb.gr

Εντάξεις μεγάλων και σημαντικών έργων στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τρία μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομών κατάφερε να εντάξει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με δικαιούχο την ΔΕΥΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου), στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Πρόκειται για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 19.300.000,00 € με τεράστιο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό όφελος.
Η ολοκλήρωση των έργων, θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την παροχή καλής ποιότητας πόσιμου νερού, την ολοκληρωμένη διαχείριση και επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής, την προστασία του Κορινθιακού κόλπου και της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών.
1) Ένταξη της πράξης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» προϋπολογισμού 15.560.868,00 €.
Το έργο περιλαμβάνει:
  • Την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου
  • Το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου μήκους περίπου 10,8 χ.λ.μ. στις τοπικές κοινότητες Μελισσίου και Καρυωτίκων.
  • Το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης μήκους περίπου 17,2 χ.λ.μ. εκ των οποίων τα 13,1 χ.λ.μ. κατασκευάζονται μαζί με τον κεντρικό αγωγό για την εξυπηρέτηση των παραθαλάσσιων κατοικιών επί της ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών και τα υπόλοιπα 4,1 χ.λ.μ. αφορούν το δευτερεύον δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου
  • Την κατασκευή του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (ΚΑΑ) συνολικού μήκους 14,3 χ.λ.μ. από Λουτρό έως Δερβένι.
  • Τη δαπάνη παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και ειδικά θέματα κατασκευής του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού.
2) Ένταξη της πράξης «Επέκταση αποχετευτικού δικτύου Δ. Δ. Καμαρίου – Λουτρού Δήμου Ξυλοκάστρου» προϋπολογισμού 2.400.000,00 €.
Προβλέπεται η επέκταση του κεντρικού αγωγού του δικτύου αποχέτευσης από την Τοπική Κοινότητα Καμαρίου μέχρι την Τοπική Κοινότητα Πιτσών, η τοποθέτηση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης με ταυτόχρονη τοποθέτηση των ιδιωτικών παροχών των ιδιοκτησιών που βρίσκονται παράπλευρα του κεντρικού αγωγού. Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε.
3) Ένταξη της πράξης «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (τμήμα 4) – Τηλεέλεγχος και Τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης» προϋπολογισμού 1.300.000,00 €.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί.
Πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου νότια της οδού Νοταρά, μέχρι το ύψος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής ανατολικά μέχρι την οδό Σαντοριναίου (Πευκιάς) και δυτικά μέχρι την οδό Αγίου Λουκά. Το ήδη παλαιό και προβληματικό δίκτυο ύδρευσης από σιδηροσωλήνα και αμίαντο θα αντικατασταθεί σε συνολικό μήκος 10.650 μέτρων. Με το έργο προβλέπεται και η επέκταση του ήδη υπάρχοντος συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στην δεξαμενή Κασσαβέτη και Ξυλοκάστρου.
Ο Δήμαρχος ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 17/10/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 17 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
Σχετικά Αρχεία:
Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 17/10/2011

Στα άκρα η κόντρα για τα σκουπίδια - Καστανίδης προς εργαζόμενους "Οσο δεν δουλεύετε δεν θα πληρώνεστε" - Κάλεσε τους δήμους να κάνουν ό,τι χρειάζεται

Ακόμα και σε ιδιώτες αποφάσισε να αναθέσει την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων, η κυβέρνηση.

'Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, σε συνεργασία με την αστυνομία θα ανοίξουν άμεσα οι ΧΥΤΑ στη Φυλή Αττικής και τη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης.

Είπε επίσης οτι αποφάσισε να μην πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του Ενιαίου συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και Θεσσαλονίκης.




Κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν όπως είπε, τη δυνατότητα ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Καστανίδης αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς στον ΧΥΤΑ Φυλής και αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα περιφρούρησης.


Είναι σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά με γενικές, καλές προθέσεις αλλά ούτε με απειλές.
Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ’ όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ’ τους εργαζόμενους, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.



Από το πρωί η κατάσταση μεταξύ του Χάρη Καστανίδη και της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήταν τεταμένη. Οι δηλώσεις με τις οποίες έκανε γνωστό οτι σκληραίνει την στάση του ήταν να γίνουν πολύ νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου. Ομως επειδή όλα τα κτίρια του υπουργείου ήταν υπο κατάληψη αποφασίστηκε η συνέντευξη να γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτά όμως πολιορκήθηκαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί για το απόγευμα και έτσι δόθηκε σε αίθουσα Τύπου στην Βουλή. (διαβάστε την είδηση)

Επίσης, δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν επι ώρες με την εισβολή και την πολιορκία των γραφείων της ΚΕΔΚΕ από συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ οι οποίοι έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών και επιτέθηκαν και στον δήμαρχο Αθηναίων. ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
newsit.gr

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού

Σε τροποποίηση του προγράμματος των δρομολογίων του Προαστιακού, αναγκάστηκε να προχωρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που έχει προκύψει στο σύστημα ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής υποδομής.Μέχρι νεωτέρας:

- Εκτελούνται μεταξύ Αεροδρομίου - Κιάτου όλα τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης ΧΧ:44 και μεταξύ Κιάτου -Αεροδρομίου με ώρα αναχώρησης ΧΧ:25. Εξαιρούνται οι συρμοί που αναχωρούν από το αεροδρόμιο στις 21:44 και 22:44 και από το Κιάτο στις 21:25 και 22:25.
- Οι συρμοί που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο κάθε ΧΧ:26 τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται σε θερμικό συρμό μετά από 10λεπτη αναμονή και φθάνουν στον τερματικό σταθμό των 'Ανω Λιοσίων με 10λεπτη καθυστέρηση.
- Καταργούνται όλα τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό του Αεροδρομίου κάθε ΧΧ:11
- Πυκνώνουν τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό του Αεροδρομίου κάθε ΧΧ:58 και ώρα άφιξης στην Νερατζιώτισσα ΧΧ:21
- Αντίστοιχα πυκνώνουν τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό Νερατζιώτισσας ΧΧ:26 και ώρα άφιξης στο σταθμό του Αεροδρομίου ΧΧ:48.
- Καταργούνται στο σύνολο της διαδρομής όλα δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα μετά τις 9 το βράδυ.

newsit.gr

Παπανδρέου: Επιδιώκουμε οριστική λύση στο πρόβλημα - «Κούρεμα» από 30 έως...70%

«Επιδιώκουμε οριστική λύση για το πρόβλημα της ευρωζώνης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ε.Ε Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ εντείνονται οι διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Ενώνω τη φωνή μου στις 96 προσωπικότητες που ζητούν βαθύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη» και .υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και του τραπεζικού συστήματος ενόψει των αποφάσεων για την Ελλάδα, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ληφθούν «με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου».
Επίσης, επανέλαβε ότι για την Ελλάδα η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία με «αλλαγές προς το συμφέρον του ελληνικού λαού», με βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις.
Να σημειωθεί ότι για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών,
συναντώνται την Παρασκευή στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο και ο Γάλλος πρόεδρο κ.Σαρκοζί. Στόχος, η εξεύρεση μιάς μόνιμης λύσης για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, η οποία και θα πρέπει να δοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Μια τέτοια λύση, όσον αφορά την αντιμετώπιση του «ελληνικού προβλήματος» είναι το «κούρεμα» του χρέους για το οποίο μέχρι στιγμής διαφωνούν Γερμανία και Γαλλία, καθώς η πρώτη ζητά να είναι της τάξης του 50% και η Γαλλία, το πολύ του 35%, επικαλούμενη τις ζημιές που θα προκαλέσει στο τραπεζικό της σύστημα. Σήμερα ένα τελευταίο «σενάριο» που κυκλοφορεί, είναι η Γαλλία να αποδεχθεί «κούρεμα» ύψους 40% ή ίσως και υψηλότερο του ελληνικού χρέους και η Γερμανία να κάνει πίσω στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια του EFSF για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, αλλά υπό όρους.
Στο μεταξύ, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS προτείνουν σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.«Κατά συνέπεια το ύψος του 'κουρέματος' στο ελληνικό χρέος πρέπει να αγγίξει το 70%. Δηλαδή από το ελληνικό χρέος που ξεπερνάει τα 300 δισ. ευρώ οι επενδυτές πρέπει να υπολογίζουν πως θα χάσουν πάνω από 200 δισ. ευρώ», τονίζουν.
Προσθέτουν ότι αυτό «δεν θα ισχύσει ταυτόχρονα για όλους τους επενδυτές. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει πρώτος γύρος για τους ιδιώτες πιστωτές και δεύτερος γύρος για τους θεσμικούς».
eklogika.gr

«Πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων μέχρι το 2014, νέο «ψαλίδι» στους μισθούς των ΔΕΚΟ

Μέχρι το 2014, δηλαδή για δύο ακόμη χρόνια από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, «παγώνουν» οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης βγαίνουν από το ενιαίο μισθολόγιο οι ΔΕΚΟ και στις αποδοχές των εργαζομένων τους, μπαίνει «ψαλίδι» 65% έναντι των μισθών του 2009. Τέλος, κατατίθενται ρυθμίσεις για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης, τους τρίτεκνους- πολύτεκνους και για τον διαχωρισμό παλαιών και νεοπροσλαμβανόμενων στο Δημόσιο. Τις τροπολογίες αυτές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Πάντως η επέκταση του χρόνου αναστολής των κλαδικών συμβάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, ως προαπαιτούμενο από την τρόικα για την έγκριση της 6ης δόσης, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλούς βουλευτές της. Ήδη η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχετικό άρθρο 37, εάν δεν αλλάξει επι το θετικότερον και τώρα επεκτείνεται.
Πιθανόν όμως, την ψήφο της κ. Κατσέλη και άλλων διαφωνούντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αναπληρώσει η ψήφος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της κ. Μπακογιάννη.
Αναλυτικότερα:
Κλαδικές συμβάσεις
«H αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν στο νομοσχέδιο», ήταν η ανακοίνωση που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτοντας και άλλες τροπολογίες. Επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναφερόμενος στο άρθρο 37 και τα εργασιακά ανέφερε στη βουλή, ότι δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις αλλά αναστέλλεται η επέκτασή τους και ενισχύονται οι επιχειρησιακές, γιατί, όπως είπε, «στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι χειρότερα από αυτό που θεσμοθετούμε. Στην πραγματικότητα είναι ατομικές συμβάσεις». Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων με αφορμή τη θέση τους για μη μείωση μισθών και συντάξεων: «Μας λένε ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ να μην μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ως προς τους μισθούς αν μπορούν ας δώσουν αυξήσεις. Δεν τους το απαγορεύουμε. Ως προς τις συντάξεις όταν οι 4 στους 10 δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές πως δεν θα μειώνονται οι συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο «Βήμα 99,5», σημειώνοντας ότι θα τοποθετηθεί όταν δει ποια θα είναι η τελική μορφή του άρθρου. «Δεν λέω εξαρχής όχι, για έναν απλό λόγο: δεν ζω στο Παρίσι. Έχω απόλυτη αίσθηση τι γίνεται σήμερα», τόνισε.

Τροπολογία για τις ΔΕΚΟ
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ που ανήκουν κατά πλειοψηφία στο Δημόσιο, το οποίο και ασκεί την διοίκηση, η μείωση των αμοιβών θα είναι στο 65% των αποδοχών της 31.12.2009.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι καταθέτει μία σειρά τροπολογιών
- Η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου.

- Το Δημόσιο θα μπορεί να οργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του κρατικού λαχείου.

- Ρύθμιση σχετικά με τη διάκριση μεταξύ νεοπροσλαμβανομένων και των ήδη εργαζομένων στο δημόσιο, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο.

- Ρύθμιση με την οποία θεσπίζονται εισοδηματικά κριτήρια για την προνοιακή στήριξη τριτέκνων και πολυτέκνων.

eklogika.gr

Κατακραυγή κατά της κυβέρνησης


Κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το 20% καταγράφεται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας Vprc για τον μήνα Οκτώβριο 2011 (π. Επίκαιρα, 13/10/11) με αποτέλεσμα το προβάδισμα της ΝΔ να φτάνει στις 11,5 μονάδες. Στην ίδια έρευνα, οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αποτιμούν τη συγκυρία, δηλώνουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών στις επιλογές και τη διαχείριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται ουσιαστικά για μαζική κατακραυγή της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το καθολικό πλέον ποσοστό του 93% δηλώνει τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα το 92% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει. Με άλλα λόγια, η πολιτική του Μνημονίου και το μπαράζ των μέτρων που υφίσταται η κοινωνία, όχι μόνο δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Αυτό αισθάνονται οι πολίτες, χωρίς να διαβλέπουν μάλιστα καμία προοπτική για το μέλλον, με το 80% να εκτιμά ότι τον επόμενο χρόνο τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο, έναντι μόλις του 6% που απάντησε το αντίθετο.
Μαζικά αρνητική είναι επίσης η κοινωνία και στα νέα μέτρα που εξαγγέλλονται. Το 90% απάντησε ότι διαφωνεί με την κατάργηση της Εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και το 88% ότι διαφωνεί με τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000, ενώ το 62% απάντησε ότι συμφωνεί με την άρνηση πληρωμής της νέας έκτακτης εισφοράς των ακινήτων, δεδομένου ότι το 55% δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να την πληρώσει. Γενικότερα άλλωστε, το 81% δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις με το σημερινό του εισόδημα.
Με αυτά τα δεδομένα, το προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής φτάνει στις 11,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 31% έναντι 19,5% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν, ΚΚΕ 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4,5% και Δημοκρατική Αριστερά 4%, ενώ κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η εκτίμηση για τη Δημοκρατική Συμμαχία (2%), το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (2%) και διάφορα άλλα κόμματα που συγκεντρώνουν συνολικά 7%.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ​ΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ​ΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


 «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»





 ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ





Ø  ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ


Ø  ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ø  ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ














Αθήνα, Οκτώβριος 2011


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ





1.    Γενικές Παρατηρήσεις


2.    Υφιστάμενη Κατάσταση


3.    Φοροδιαφυγή


4.   Στρατηγικό Σχέδιο Αναμόρφωσης του Φορολογικού Συστήματος


5.   Φορολογική Πολιτική ως Εργαλείο Ανάπτυξης σε περιβάλλον    Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


6.    Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων


7.    Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων


8.    Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας


9.    Κυρώσεις και Μέτρα κατά της Φοροδιαφυγής


10.  Δέσμη Ειδικών Προτάσεων



ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,

ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ



Χτες, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δήθεν περιορισμό του σπάταλου κράτους. Στην πράξη κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους, με νέες κρατικές δομές, νέες οργανικές θέσεις και νέες προσλήψεις. Ακόμα και με τρόπους που συνιστούν σκαστή παρανομία και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.

Σκάνδαλο τεράστιων οικονομικών, πολιτικών και ηθικών διαστάσεων.

Ενώ, δηλαδή, η κυβέρνηση μεθοδεύει μαζικές απολύσεις, την ίδια στιγμή συνεχίζει τους διορισμούς. Προσλαμβάνει, μάλιστα, άλλους, σε θέσεις για τις οποίες το ΑΣΕΠ ενέκρινε άλλους. Παραβιάζει έτσι, όχι μόνο το νόμο για μια πρόσληψη σε κάθε δέκα αποχωρήσεις, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει τη δημιουργία νέων κρατικών φορέων και νέων θέσεων για προσλήψεις.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Συνεχίζεται η διαδικασία της Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ της Γραμματείας Προγράμματος και του αρμόδιου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Προστασία του Πολίτη.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής στον Τομέα της Προστασίας του Πολίτη τους οποίους κατέθεσε προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

·         Επεσήμανε το ασταθές περιβάλλον και τη νέα εγκληματικότητα της σημερινής εποχής που λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη.

·         Πρότεινε ένα ολοκληρωμένο νέο Δόγμα Εσωτερικής Ασφάλειας που θα στηριχθεί πάνω στις επιβεβλημένες θεσμικές και επιχειρησιακές μεταρρυθμίσεις.

·         Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα δομή λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολιτικό και αστυνομικό - επιχειρησιακό επίπεδο.

·         Προσδιόρισε το ρόλο του σύγχρονου αστυνομικού που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: εμπιστοσύνη – επαγγελματισμός – αποτελεσματικότητα.

·         Κατέγραψε την ανάγκη ενός αναβαθμισμένου Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ανταποκρίνεται στην αύξηση των φυσικών και τεχνητών καταστροφών.

·         Κατέθεσε τη νέα δομή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

·         Τόνισε πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας μας τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και να εμπιστευτεί. 



Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η αύξηση της εγκληματικότητας και των φυσικών καταστροφών δημιουργούν την ανάγκη η Πολιτεία με σύγχρονο πνεύμα να επενδύσει πάνω στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών και των Πυροσβεστών αντίστοιχα. Να στηρίξει το δύσκολο έργο τους και να αναδιοργανώσει με στόχο την αποτελεσματική προστασία του πολίτη τις υπηρεσίες τους. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται και προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας για ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη».



Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τη Προστασία του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος υπογράμμισε:

«Εξίσου σημαντικό καθήκον της αντιπολίτευσης με τον έλεγχο της κυβέρνησης είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση με τον καθορισμό των αξόνων - πολιτικών του κυβερνητικού προγράμματος μας στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. Στόχος μας ήταν και είναι η αποτελεσματική προστασία της ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής του πολίτη και άρα η αποκατάσταση του χαμένου κλίματος ασφάλειας που θα έπρεπε να κυριαρχεί».

Νίκος Νικολόπουλος για το Πολυνομοσχέδιο ...Ο βερμπαλισμός και ο λεκτικός ναρκισσισμός του Αντιπροέδρου προκαλούν πια τους πολίτες


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



Κράτος που ξοδεύει 90 δις το χρόνο δεν μπορεί να αφήνει ανθρώπους στον Καιάδα


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Δεν είναι δυνατόν παιδιά στην Αθήνα να υποσιτίζονται και άνεργοι να αυτοκτονούν, σε μια χώρα που το κράτος ξοδεύει πάνω από 90 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (δαπάνες Γενικής Κυβέρνησης χωρίς τους τόκους και τα χρεολύσια). Ενενήντα δισεκατομμύρια, εκ των οποίων πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για ψεύτικες συντάξεις (ψευτοαναπήρων, νεκροζώντανων κ.λ.π.),  500 εκατομμύρια ευρώ για πολιτικές δαπάνες (ΕΡΤ, κόμματα κ.λπ.) και πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντάξεις πενηντάχρονων στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις συντεχνίες.
Δεν είναι δυνατόν το ΕΚΑΣ να μειώνεται και να διατηρούνται στο ίδιο ύψος οι επιδοτήσεις των ταμείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Πρόκειται για φαινόμενα απίστευτης πολιτικής ανικανότητας και κοινωνικής αναλγησίας. Και η εξήγηση είναι απλή: στις φυσιολογικές χώρες προηγείται η κοινωνική πολιτική για τους αδυνάτους και έπονται οι πολιτικές δαπάνες.
Η Δημοκρατική Συμμαχία ήδη όταν κατέθεσε το δικό της μεσοπρόθεσμο, είχε προτείνει πολύ μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών από ό,τι η κυβέρνηση και είχε εξοικονομήσει έτσι 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την αύξηση του ΕΚΑΣ και την επιδότηση των μακροχρονίως ανέργων.
Αυτά είναι αναγκαία αλλά δεν αρκούν. Πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνική συνεννόηση για την ριζική αναδιάρθρωση του συνόλου της κοινωνικής πολιτικής, που θα πρέπει να κατευθύνεται μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, με αντίστοιχη αξιοποίηση και μέρους των δαπανών του ΕΣΠΑ. Αλλιώς η κοινωνική συνοχή θα διαλυθεί και η κοινωνία θα καταρρεύσει».

Κώστας Κόλλιας: «Θετικές οι προθέσεις του Υπουργείου για τις σχολικές μετακινήσεις, αλλά υπολείπεται στα έργα»

Συζητήθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών μετακινήσεων. Στην ερώτηση, στην οποία εθίγη και το ζήτημα των καταργήσεων σχολείων, απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Όπως είχα δεσμευθεί, έφερα στο Κοινοβούλιο το θέμα της ασφάλειας στις σχολικές μετακινήσεις, το οποίο απασχολεί φέτος πολλούς περισσότερους γονείς λόγω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων. Οι μετακινήσεις τώρα πολλαπλασιάζονται και πλέον πολλαπλασιάζονται και οι κίνδυνοι. Επανέλαβα τα προβλήματα που δημιουργούνται, ιδιαίτερα σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της Κορινθίας, όπου ακόμα και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών αναγκάζονται να μετακινηθούν υπό άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκα ήταν η ποιότητα των μετακινήσεων. Διότι το θέμα των συνθηκών αποτελεί μόνο το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο σκέλος αφορά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ασφάλεια μέσα στα σχολικά λεωφορεία και, ιδιαίτερα, το θέμα του συνοδού.

Όπως ανέφερα και στην Υφυπουργό, το θεσμικό πλαίσιο είναι και ασαφές και ελλιπές. Μπόρεσα να εντοπίσω έγγραφα των Υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών, τα οποία άλλοτε αναφέρουν ότι η παρουσία συνοδού είναι υποχρεωτική και άλλοτε ότι δεν είναι. Ζήτησα διευκρινίσεις για το τι εντέλει ισχύει, επειδή όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος νόμος που να υποχρεώνει όλους όσους διενεργούν σχολικές μετακινήσεις να προβλέπουν την παρουσία συνοδού, ζήτησα από την Υφυπουργό να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Θεωρώ απαράδεκτο ο νόμος να προβλέπει υποχρεωτικά συνοδό για τα ιδιωτικά σχολικά, αλλά να αντιμετωπίζει τα φτωχά παιδιά της επαρχίας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Θεωρώ ότι υπάρχει μία συναίνεση σε αυτό το θέμα εκ μέρους του Υπουργείου, καθώς η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεσμεύθηκε ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα φέρει την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση. Είναι πολύ εύκολο για την Κυβέρνηση να ορίσει ως υποχρεωτική την παρουσία συνοδού. Αν όμως αυτό συμβεί χωρίς να προβλεφθούν και αντίστοιχα κονδύλια προς τους Δήμους, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτήν την απόφαση, ο νόμος θα μείνει κενό γράμμα. Οι γονείς θα διαμαρτύρονται στα ΚΤΕΛ, τα ΚΤΕΛ θα τους παραπέμπουν στην αυτοδιοίκηση, η αυτοδιοίκηση δεν θα έχει χρήματα και θα παραπέμπει στο Υπουργείο και το Υπουργείο θα νίπτει τας χείρας του. Πρέπει επομένως να γίνει μία ουσιαστική θεσμική παρέμβαση, σαφής, αλλά και κοστολογημένη και βιώσιμη, που θα προστατεύει τους μικρούς μαθητές του δημόσιου σχολείου και θα καθησυχάσει τους γονείς.

          Τέλος, έκανα μνεία στην ερώτησή μου για τα σχολεία που καταργούνται και, ιδιαίτερα, για το Δημοτικό Καισαρίου-Κλημεντίου και το κτιριακό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στους Καλλιάνους. Οφείλω να καταθέσω ότι η Υφυπουργός ήταν κάθετη σε αυτό το θέμα, μην αφήνοντας περιθώρια επιλογής για τους γονείς του Καισαρίου, του Κλημεντίου και του Ψαρίου. Επειδή θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και ότι το κτίριο που θα στεγάσει τα παιδιά του Δημοτικού στους Καλλιάνους υστερεί σημαντικά των προδιαγραφών, θα επανέλθω στο θέμα. Ήδη έχω καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση και περιμένω να οριστεί η ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια. Στο μεταξύ θα είμαι σε επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους γονείς, ώστε όταν έρθει η ώρα της συζήτησης να έχω ολοκληρωμένη εικόνα και να παρουσιάσω τεκμηριωμένα τα αιτήματά τους στο Κοινοβούλιο.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


13/10/2011



Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε τον κίνδυνο εθνικών περιπετειών που ελλοχεύει στις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, με την υφιστάμενη έξαρση της εξάρτησής μας από τον «ξένο παράγοντα» και τα συμφέροντά του.

 Ήδη, τα σύννεφα που μαζεύονται τον τελευταίο καιρό πάνω από τη Θράκη μας, έριξαν το πρώτο, αναγνωριστικό, «πρωτοβρόχι» πριν την αναμενόμενη καταιγίδα.

Το φερέφωνο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, ο Δήμαρχος Θράκης, Βαγγέλης Λαμπάκης, έριξε  την πρώτη τροχιοδεικτική βολή:  Υποστηρίζοντας ότι η Θράκη δεν τυγχάνει της αναλόγου αναπτυξιακής προσοχής της κυβέρνησης, υπαινίχθη σαφώς πως αν αυτό συνεχιστεί, τότε κάποια στιγμή ίσως να υπάρξει ανεξάρτητη οικονομική και πολιτική κρατική οντότητα στην Θράκη!

 Το σάπιο κατεστημένο, έχει πια ξεσαλώσει. Τα οδυνηρότερα σενάρια της εθνικής μας κατάτμησης, επαληθεύονται τραγικά και, ήδη, άρχισε η εκτέλεσή τους.

 Όλα αυτά εντάσσονται  στο σχέδιο του συστήματος να προκαλέσει ΣΟΚ και ΔΕΟΣ  στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό να κλονίσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού. Συγχρόνως τείνουν στο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την εφαρμογή της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης  σε βάρος των εργαζομένων.

 Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πρέπει, ως κοινωνία, να ξυπνήσουμε και να εγερθούμε. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.



ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ: 2103233877

Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83 και Μαυρομμάτη 4ος όροφος, τηλ:2310456906

Παρατείνετ​αι σε 12 μήνες η περίοδος υποβολής αιτήσεων για χρήση νερού από τους αγρότες


Την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση του απόφασης του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο με απόφαση του δίνει  παράταση στους αγρότες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  από αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς αναφορικά με την ΚΥΑ 150559/10-6-2011 «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σχετικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, συζήτησε από πολύ νωρίς σε συνεδρίασή του το ζήτημα και αποφάσισε ομόφωνα λόγω του αναμενόμενα υπέρογκου αριθμού αιτήσεων να γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ΥΠΑΑΤ τροποποίησε την ανωτέρω ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/16-6-2011) με συνέπεια όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, να υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών, από την έκδοσή της, δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου 2012, αντί εξαμήνου όπως προβλεπόταν έως σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την παράταση που δόθηκε και για το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να προετοιμαστούν καλύτερα κατά την υποβολή των αιτήσεών τους.

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινώντας από σήμερα μια σειρά επαφών στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας τη ΝΔ, συναντήθηκα με την κα Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ. Η συζήτησή μας έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα
Μετέφερα στην κα Λαγκάρντ την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες μιας πολιτικής, που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στους στόχους που έχουν τεθεί.

 Τη διαβεβαίωσα όμως – εκ μέρους του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά - ότι η Νέα Δημοκρατία, συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Της μετέφερα τις θέσεις και τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις οποίες πρέπει να πω, ότι γνώριζε αλλά και την εποικοδομητική αντιπολίτευση που η ΝΔ τηρεί τα δύο τελευταία χρόνια. Έχει βοηθήσει και ψηφίσει ότι είναι θετικό για τη διέξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ έχει καταψηφίσει ότι οδηγεί σε νέο κύκλο ύφεσης.

Της υπογράμμισα όμως και την αγωνία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της, ως μέλος της Ευρωζώνης, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της, κάτι που προϋποθέτει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, ώστε να αναλάβει μόνη της τα του οίκου της, πέραν από την τακτοποίηση του χρέους.

Μόνο έτσι θα ανατραπεί η συνεχιζόμενη ύφεση και θα αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη».

Βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας – «13ο Διεθνές Πανόραμα» Φεστιβάλ πολιτιστικής αντίστασης

                                                       
     Μέσα σε ένα επιτυχημένο και εορταστικό κλίμα έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας - «13ο Διεθνές Πανόραμα» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Διεθνές Πανόραμα  Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο» σε συνεργασία  με την Συντακτική Επιτροπή του διαδικτυακού περιοδικού «Cineek magazine-online περιοδικό Εναλλακτικού Πολιτισμού» www.cineek.gr από τις 1/10 έως τις 8/10/2011 στην Πάτρα,  στο πολυχώρο πολιτισμού «ΙΝΤΕΑΛ».



Η βραδιά περιλάμβανε  την απονομή των βραβείων και των ειδικών διακρίσεων  καθώς και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας  για Πατρινούς φωτογράφους που είχε θέμα "Κλικ στα ΣΥΝ και ΠΛΗΝ της πόλης μου".

   Το  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας που με την παρουσία του στην Πάτρα πλέον δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στο θεσμό, δίνοντας ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, χωρίς αποκλεισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες. Αυτή η προσπάθεια  είναι πρωτοπόρα για την χώρα μας, μιας και είναι το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, χωρίς λογοκρισία και έλεγχο.

   Στην κατάμεστη αίθουσα προβολών του ΙΝΤΕΑΛ από θεατές και συμμετέχοντες σκηνοθέτες παρευρέθηκαν και οι: κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαίας, Ανδρέας Ζαίμης π. Υπουργός, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Πελετίδης Κώστας, Σπύρος Πολίτης, Χρήστος Κόδρας κ.α.


Μοναξιά στην αρένα με τα θηρία, μέχρι να έλθει ο… Μόσκοβος! Χωρίς δελφίνο στις Βρυξέλλες

 H γενική κατήφεια που επικρατεί πια στα υπουργικά συμβούλια, κάνει να φαντάζει εντελώς μακρινό το ηρωικό παρελθόν των πρώτων live υπουργικών συμβουλίων. Σ' αυτό το κλίμα παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, με συγκεκαλυμμένο τρόπο, το επικείμενο κούρεμα.
 
Ο «πονηρός» τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός εισήγαγε χθες στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα του επικείμενου νέου κουρέματος («διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να ελαφρύνουμε το χρέος»), αποδεικνύει ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και σήμερα ο κ. Παπανδρέου πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να βάλει την υπογραφή του.

Όλα δείχνουν πως το προπαγανδιστικό πρωτόκολλο θα ακολουθηθεί για άλλη μια φορά: Εντολή από τις Βρυξέλλες, συμμόρφωση και επιστροφή για τους πανηγυρισμούς στην Αθήνα.

Ξεκινήστε τον πόλεμο χωρίς τη γενιά σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά είμαι υποχρεωμένη να διαφωνήσω για άλλη μια φορά με τον υπουργό των Οικονομικών.

«Πόσους πολέμους θα κάνει η γενιά μου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Και συνέχισε διερωτώμενος: «Θα απουσιάσω από τον πόλεμο της γενιάς μου για να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο;».

Δήλωσε δε απόλυτα βέβαιος πως αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς του.

Αν αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη, τότε είναι ένας πολύ ντροπιαστικός πόλεμος.

Μήνας, που είναι, Οκτώβριος, λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Έπους, όλα αυτά μου ακούγονται κάπως βέβηλα, ιερόσυλα, προπαγανδιστικά.

Γιατί αν η δική μας γενιά διάλεξε αυτόν τον πόλεμο, αν στη δική μας γενιά έλαχε αυτός ο πόλεμος, τότε ίσως και να μην αξίζει να ματώσουμε στα πεδία της.

Λαθραία τσιγάρα και συλλήψεις στον Κορινθιακό



Πλοίο που μετέφερε 5.000 λαθραία τσιγάρα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο στην περιοχή της Κορινθίας συνέλαβαν άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής στον κορινθιακό κόλπο.
Στο σκάφος επέβαιναν 10 ναυτικοί, εκ των οποίων 9 αλλοδαποί και ένας έλληνας καπετάνιος, ενώ άλλοι 22 αλλοδαποί βοηθούσαν στη μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων από το σκάφος σε φορτηγά για να μεταφερθούν σε αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο.
Οι 32 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ κατασχέθηκε το φορτίο των 5.000 τσιγάρων καθώς και το σκάφος.

mykorinthia.gr

ΖΑΧΑΡΩ: Από δημαρχεύων τωρα νέος δήμαρχος ο Γιώργος Μπάμης

 
Με συνοπτικές διαδικασίες στο δήμο Ζαχάρως και μέσα στη δίνη των «έκπτωτων» δημάρχων η παράταξης της πλειοψηφίας ανέδειξε νέο δήμαρχο μετά το Σπύρο Μπηλιώνη, τον προηγούμενο δημαρχεύωντα  Γιώργο Μπάμη.
Ο προηγούμενος δημαρχεύων , τη θέση του οποίου είχε πάρει με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Χρήστος Βλάχος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος, εξελέγη σχεδόν ομόφωνα από τους συναδέλφους του στην παράταξη.
Με 14 υπέρ και ένα λευκό, είναι ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο αλαλούμ που επικρατεί σχεδόν ένα χρόνο τώρα στο δήμο. Οι διαδικασίες έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ilialive.gr

Δημοσκόπηση για τα Επίκαιρα: Σχεδόν 12 ποσοστιαίες, μπροστά η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ !

Προβάδισμα σχεδόν 12 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της VPRC, που  δημοσιεύει σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό “Επίκαιρα
Στα βασικά σημεία και ενδοαφέροντα της δημοσκόπησης σημειώνουμε την μεγάλη πλέον διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ, την καταγραφή για επτακομματική Βουλή, η μεγάλη συρρίκνωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, η σημαντική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων
Πιο αναλυτικά:
* Νέα Δημοκρατία 31%, * ΠΑΣΟΚ 19,5%, * ΚΚΕ 13,5%, * ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, * ΛΑΟΣ 8%, * Οικολόγοι 4,5%, * Δημοκρατική Αριστερά 4%, * Δημοκρατική Συμμαχία 2%, * Άρμα Πολιτών 2%, * Χρυσή Αυγή 1,5%, * ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Σημαντικό: Τα λευκά και άκυρα, συγκεντρώνουν το 36%

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Δείξτε γενναιότητα για την Ελλάδα

Ο Βλ. Πούτιν από το Πεκίνο απήυθυνε μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την Ελλάδα (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την υποδοχή του)

Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας από το Πεκίνο τονίζοντας ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι "πολιτικό και όχι οικονομικό"
Να επιδείξουν γενναιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και να στηρίξουν την Ελλάδα κάλεσε χθες τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ζητούσε από την ΕΕ να κινηθεί περισσότερο? επιθετικά ώστε να εξασφαλίσει επαρκές "οξυγόνο" στις χώρες που προωθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη νέα παρέμβαση Ομπάμα τη σκυτάλη πήρε ο Βλ. Πούτιν, δηλώνοντας από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι "πολιτικό και όχι οικονομικό".

Μιλώντας σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρωθυπουργός εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό καθώς για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά "οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων".

Αφησε δηλαδή ο κ. Πούτιν αιχμές κατά της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα διστακτική στη λήψη αποφάσεων, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος διάσωσης της Ελλάδας με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων.

Παραδέχτηκε ακόμη ο ίδιος ότι το πιο οξυμμένο σήμερα πρόβλημα στην Ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα. "Αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2% του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: Κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισ. ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό αλλά απολύτως δυνατό να το ''σηκώσει'' η Ευρωζώνη" είπε χαρακτηριστικά.

Συνέπειες
"Σε τελική ανάλυση αυτό (σ.σ. η διάσωση της Ελλάδας) είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη" συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, "γιατί κάτι πρέπει να γίνει, αλλά και γιατί οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία, δυστυχώς". Κατά την άποψή του, οι αναπτυσσόμενες χώρες BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι "τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα".

Εξήρε, επίσης, τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης που καταβάλλει ο γαλλογερμανικός άξονας τονίζοντας: "Οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της Ευρωζώνης, εξέλιξη που αποτελεί πολύ θετικό σημάδι".

Είπε, τέλος, "δόξα τω Θεώ, προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα".

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΜΑ
kosma@pegasus.gr

ΕΘΝΟΣ

Να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Θράκη θέλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ


Δεν ξέρει κανείς από που να πιάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος σε μια ομιλία - ποταμό μίλησε ακόμα και για ανεξαρτησία της Θράκης.
Ασσος και στην γεωγραφία ο δήμαρχος αφού είπε το εξής: «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν».
«Η καρδιά της Αθήνας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Λαμπράκης ζήτησε βοήθεια και στήριξη από την Αθήνα για αναπτυξιακά έργα και απείλησε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Θρακιώτες «θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη Θράκη ως μόνη οντότητα». «Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος» τόνισε στη συνέχεια.
newsit.gr

''Γιατί δεν αφήνετε την Ελλάδα να πεθάνει'' – Σοκαριστική έκθεση διεθνούς οίκου που μας θέλει χρεοκοπημένους και εκτός ευρώ


- ''Μην δώσετε την 6η δόση για να πεθάνει η χώρα και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα''
- Ο διεθνής οίκος Marcuard δημοσίευσε την κυνική του έκθεση που φέρει τον τίτλο ''Το ελληνικό ταξίδι συνεχίζεται''
- Καλούν την τρόικα να μην μας δώσει τα 8 δις ευρώ και να μην προσποιείται πως η Ελλάδα είναι φερέγγυα
- Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της έκθεσης

Στην έκθεση αυτή χαρακτηρίζεται ως ''τρομακτική'' η είδηση ότι η τρόικα θα συναινέσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης παρά την εκτίμηση της πως η Ελλάδα απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς της στόχους και για τη φετινή χρονιά.

Όπως εξηγεί η Marcuard πρόκειται για ένα αργό ταξίδι προς τον θάνατο για την Ελλάδα.
"Με την ύφεση της χώρας να εκτιμάται τουλάχιστον στο 5,5% για φέτος και την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 170%, γιατί δεν αφήνετε τη χώρα να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα;"
Ο διεθνής οίκος ούτε φοβάται πως τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας με έξοδο της από το ευρώ θα σημάνει ντόμινο χρεοκοπίας στην ευρωζώνη, ούτε συγκρίνει την περίπτωση μας με την κατάρρευση της Lehman: ''Οι δύο καταστάσεις δεν είναι ταυτόσημες και δεν μπορούν να συγκριθούν.Με το να δίνει η τρόικα χρήματα για την Ελλάδα, σημαίνει ότι προσποιείται ότι η χώρα είναι φερέγγυα".

Μάλιστα η Marcuard εκτιμά πως είναι ''ανήθικο'' να παίρνει η Ελλάδα βοήθεια χωρίς να πιάνει τους στόχους της και συμπληρώνει πως η Ιταλία, βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, δεν θα πάρει τα αναγκαία μέτρα αλλά θα προσποιηθεί πως προχωράει σε μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση αυτή, δεν γίνεται κάθε δύο μήνες οι αγορές παγκοσμίως να ''πληρώνουν'', λόγω της αβεβαιότητας, για το αν η Ελλάδα θα πάρει ή όχι την δόση.
newsit.gr

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: πρόταση για ένα νέο μοντέλο φοιτητικής εκπροσώπησης


POOL ΕΡΤ



Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011



Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση και την πρόταση για ένα νέο μοντέλο φοιτητικής εκπροσώπησης



Νίκος Νικολόπουλος...Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αν η Κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε. Αν πετύχαινε να συγκρατήσει το έλλειμμα. Αν αξιοποιούσε τις πολλές θυσίες των Ελλήνων πολιτών τους τελευταίους μήνες, δεν θα έφερνε αυτή την καταιγίδα μέτρων και ανατροπών.Το Πολυνομοσχέδιο “κουρεύει” μισθούς συντάξεις, Επικουρικές, Εφάπαξ.
Απολύει μαζικά εργαζόμενους από τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέσω της Εργασιακής Εφεδρείας.
Με πρόσχημα την Αναγκαία Διοικητική αναδιάρθρωση θεσμοθετεί τον κομματισμό, στήνει ένα πράσινο κράτος όπου τύχη για θέση προϊσταμένου θα έχουν μόνο οι διορισμένοι τη δεκαετία του ‘80!
Αναστέλλει τη λειτουργία των Κλαδικών Συμβάσεων.
Με τον τρόπο αυτό δεν μειώνει απλώς Εργασιακά Δικαιώματα, ανατρέπει κάθε είδους ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της Αγοράς Εργασίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης της Ανεργίας και της Κοινωνικής Υποβάθμισης.
Πρέπει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας στην ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου.
Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.
Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι καταστροφικό».