Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δείτε LIVE το απεργιακό δελτίο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Το "αδιαμεσολάβητο απεργιακό δελτίο ειδήσεων" θα μεταδίδεται μόνο μέσω διαδικτύου.
Απο την πλατεία Συντάγματος οι δημιοσιογράφοι της ΕΡΤ, μεταδίδουν ένα "αδιαμεσολάβητο απεργιακό δελτίο" όπως λένε χαρακτηριστικά. Σημειώνουν επίσης οτι "παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους κλάδων εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική επίθεση".
Το δελτίο θα μεταδοθεί μέσω του Web Tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ και του blog που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι dimosiografoiert.blogspot
Οι εργαζόμενοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη στις 11 έξω απο τα γαφεία της ΕΣΗΕΑ συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Streaming video by Ustream

Ντόρα Μπακογιάννη: Μόνη λύση η συστράτευση όλων των δυνάμεων που θέλουν η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στη 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, επανέλαβε την πρότασή της για τη σύγκληση από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας του Συμβουλίου Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών και των πρώην πρωθυπουργών, για το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω προτείνει δημοσίως ένα πρώτο βήμα: Σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του παλιού Συμβουλίου Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή και των πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή, του Κώστα Σημίτη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και να αποφασίσουν το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που θα στηριχθεί στη Βουλή από όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Αυτή είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή την εξουσιοδότηση για να προωθήσω με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πρωτοβουλία».
Αναφερόμενη στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ισοπεδωτική λογική που προσθέτει περισσότερα εμπόδια στον παραγωγικό τομέα και πρόσθεσε:
«Επέβαλε νέους φόρους, αύξησε τους συντελεστές, στράγγισε από εισοδήματα το μισθωτό, τον επιχειρηματία, τα νοικοκυριά. Είναι σε φορολογικό αμόκ όπως δείχνουν τα πρόσφατα μέτρα Βενιζέλου. Είναι μια έκτακτη εισφορά που επιβάλλει η παρασιτική Ελλάδα, που εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα, στην παραγωγική Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν».
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κλείνοντας την ομιλία της, χρησιμοποίησε τη φράση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι «είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η πατρίδα για μας».

H Θύελλα Κάτω Διμηνιού έπιασε κορυφή. Νίκησε με 2 – 1 τον Πανευρωστινιακό στο Κιάτο

Η ποδοσφαιρική αυλαία της της Β’ κατηγορίας Κορινθίας άνοιξε σήμερα . Στο Β’ όμιλο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε , στο ξερό γήπεδο του Κιάτου, με 2 – 1 του Πανευρωστινιακού. Με την νίκη της αυτή η ομάδα του Διμηνιού , «έπιασε στο βαθμολογικό ρετιρέ» τον Αετό Κρυονερίου που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Επίσης στον πρώτο όμιλο η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων μετά την λευκή ισοπαλία με την Δάφνη στα Εξαμίλια , πέρασε επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου. Στον Συνοικισμό ο Κυψελος Κορίνθου έχασε με 0 – 1 από την Περαχώρα. Η 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ Κορινθίας συνεχίζεται αύριο το απόγευμα ως εξής:

Α΄ Όμιλος

4η Αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β’ όμιλος

4η Αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Ο ΠΑΣ Κλένια "έπιασε το ρετιρέ" καθώς έχασε ο Α.Ο Λουτρακίου στο Κιάτο. Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε με 2 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα στην Α’ κατηγορία Κορινθίας απολαμβάνει εδώ και λίγη ώρα , μετά και τους σημερινούς αγώνες της 5ης αγωνιστικής, Ο ΠΑΣ Κλένια. Η ομάδα της Κλένιας νίκησε στο γήπεδο του Σολομού με 2 – 1 τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Κιάτο με το ίδιο σκορ , ο Πέλοπας επικράτησε επί της μέχρι τώρα πρωτοπόρου ομάδας του ΠΑΟ Λουτρακίου και την «γκρέμισε» από το «ρετιρέ» στη δεύτερη θέση που μοιράζεται με την Ελλάδα Βέλου που νίκησε με το ευρύ 4 – 1 τον Πανεμεατικό. Στο Δερβένι το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας βάφτηκε «μπλε», ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε με 2 – 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , και απέδειξε για ακόμη μία φορά ποιο είναι το μεγάλο «αφεντικό» στη Δυτική Κορινθία. Στην Αρχαία Κόρινθο στο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική Περιγιαλίου και τον Ηρακλή Λεχαίου , νικήτρια με 2 – 0 αναδείχτηκε η ομάδα του Περιγιαλίου ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου επικράτης με 2 - 1 του Ισθμιακού. Στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε με 1 – 0 τον Α,. Ο. Σολομού , ενώ τέλος στο Σοφικό ο Σαρωνικό Γαλατακίου επικράτησε , εκτός έδρας με το επιβλητικό 5 - 1 του Άλμπαρτου Κόρφου.

Η 5η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                 1 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                                     2 - 1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                                  1 - 5
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ       2 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                        2 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ    2 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                                  4 - 1
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                     2 - 1

Η βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                                15 - 4     13
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                          16 - 3     12
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                            12 - 6     12
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                     14 - 10   10
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                               11 - 8     10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                   5 - 2      9
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                                     12 - 9      7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                                     8 - 6      7
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                                           5 - 8      7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                                   4 - 7      7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                                10 - 10     6
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                             4 - 5     6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                       5 - 8      6
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                                 4 - 13     3
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                            4 - 12     1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                              3 - 21     0

Λυμπερόπουλος: "Με διέγραψε το σύστημα που ελέγχει τη ΝΔ"


 Εμμένει ο διαγραφείς από τη ΝΔ πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, στις δηλώσεις του για το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, λέγοντας πως η διαγραφή του είναι καλύτερη απόδειξη ότι υπηρετεί πιστά τον κλάδο του.
«Ο Σαμαράς με παρακαλούσε με χίλιους τρόπους να μην παραιτηθώ και τώρα με διέγραψε. Η διαγραφή μου είναι πραγματική. Όσο για τους λόγους, ρωτήστε το σύστημα που ελέγχει τη ΝΔ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον Real FM.
Είπε επίσης οτι δεν πειθαρχεί σε κανέναν και «ότι το κράτος πρέπει να απαγκιστρωθεί από τους «νταβατζήδες».
Σε άλλη συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, άφησε αιχμές για συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά και προειδοποίησε ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική τότε θα αντιμετωπίσει την παραίτηση χιλιάδων κομματικών στελεχών.
Newsit.gr

Στο ΟΑΚΑ είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα της 6ης αγωνιστικής της Superleague, όπου η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου και ο «ανεβασμένος» Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι (20:30) με μοναδικό στόχο τη νίκη και τη κορυφή!

Στο ΟΑΚΑ είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα της 6ης αγωνιστικής της Superleague, όπου η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου και ο «ανεβασμένος» Ολυμπιακός «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους  (20.30, Novasports-1) με μοναδικό στόχο τη νίκη, τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για λόγους γοήτρου!
Η ΑΕΚ που φαντάζει... ανανεωμένη και ανεβασμένη ψυχολογικά μετά την αποχώρηση του Μανόλο Χιμένεθ και την έλευση του Νίκου Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία, θέλει τη νίκη  για να κάνει χαρούμενο τον κόσμο της αλλά και για την ψυχολογική ανόρθωση.
Η «Ένωση» θα δώσει βάρος στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και στα άκρα της, πιέζοντας όσο περισσότερα μπορεί τα ατού των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Αραμπατζής θα είναι ο τερματοφύλακας, ο Κοντοές και ο Καράμπελας θα είναι τα δύο μπακ και ο Κάλα με τον Μανωλά τα στόπερ.
Στο κέντρο θα είναι οι Μάκος, Βάργκας και Λαγός. Στην επίθεση, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, θα παίξουν ο Λεονάρντο με τον Γκουντγιόνσεν στα χαφ και ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ είναι: Αραμπατζής, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Κάλα, Βάργκας, Μάκος, Λαγός, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος. Της αποστολής της ΑΕΚ
μετέχουν και οι : Μοσχονάς, Κοντοές, Δέλλας, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος,  Μπερνς, Σιαλμάς και Μπέλεκ.
Με τον αέρα του φαβορί!
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ με τον αέρα του φαβορί, ενώ άπαντες στους Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το ντέρμπι και να προετοιμαστούν ήρεμοι ενόψει Ντόρτμουντ (19/10) για το Champions League. Τα προβλήματα απουσιών δεν λείπουν για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού Τοροσίδης, Γέστε, Φέισα και Μανιάτης είναι τραυματίες, ενώ εκτός αποστολής βρίσκονται οι Δασκαλάκης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γκρμπιτς, Ζαραδούκας.
Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΚ θα αποτελείται από τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, τον Μοντέστο δεξί μπακ, τον Μαρκάνο (έχει προβάδισμα έναντι του Μέλμπεργκ) και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Χολέμπας αριστερό μπακ.
Στον άξονα θα είναι οι Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, με τον τελευταίο να κινείται πίσω από τον επιθετικό. Δεξί χαφ θα είναι ο Φουστέρ, αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο Τζιμπούρ. Βέβαια οι Τζιμπούρ και Μιραλάς θα εναλλάσσονται.
Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι: Κοστάντσο, Μοντέστο, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ. Της αποστολής του
Ολυμπιακού μετέχουν  επίσης οι: Μέγερι,  Μέλμπεργκ,    Αμπντούν, Φετφατζίδης, Μόνχε, Πάντελιτς, Χαβίτο.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής,ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει στις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες έπειτα από ένα μήνα δοκιμάζεται στην Ξάνθη το μεσημέρι (16.00) της Κυριακής. Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα παιχνίδια ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο Εργοτέλης τον Αρη και ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ, ενώ την αυλαία ανοίγει το απόγευμα (17.15) του Σαββάτου με το παιχνίδι Κέρκυρα-Ατρόμητος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.    17.15 NS2
A.E.K. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                20.30 NS1

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011
ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        16.00 NET
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   16.00 NS2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ                    18.15 NS2
Π.Α.Ο.Κ. – ΟΦΗ                             20.30 NS1

*Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης έχουν ρεπό



Άμεση κατεδάφηση 533 αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

19 αυθαίρετα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσιεύμα της η "Καθημερινή".
Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.
Οσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως τόνισε, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από μεγάλα και πολυτελή κτίσματα και θα ακολουθήσουν τα μικρά αυθαίρετα, με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Πάντως στελέχη της διοίκησης ανέφεραν ότι θα είναι δύσκολη η ανάθεση των εργολαβιών από την Αθήνα και γι’ αυτό, όπως εκτίμησαν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πιο ευέλικτη διαδικασία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια. Οσον αφορά τον χάρτη των αυθαιρέτων στις τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, από τα 553 αυθαίρετα, στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί 385, στη δυτική Ελλάδα 98 και στα Ιόνια νησιά 70. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων βρίσκεται στην παραλία.
Ειδικότερα, από τα 553 αυθαίρετα τα 505 βρίσκονται στον αιγιαλό και στην παραλία και μόνο τα 48 έχουν κτιστεί σε δασικές εκτάσεις.
Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31. Στη Δυτική Ελλάδα ο μεγαλύτερος αριθμός αυθαιρέτων καταγράφηκε στην Αχαΐα, όπου φθάνουν τα 52. Ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 36 και έπεται η Ηλεία με 10.
Στα Ιόνια νησιά επίσημα στοιχεία υπάρχουν μόνο για την Κεφαλονιά όπου φθάνουν τα 69 και την Ζάκυνθο όπου κατεγράφη μόλις 1, ενώ όσον αφορά την Κέρκυρα ο αριθμός τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνάει τα 80. Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά καλλικρατικό δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθούν ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ο Δήμος Πατρέων με 36, ο Δήμος Ερμιονίδας με 35, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με 28, ο Δήμος Καλαμάτας με 27, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με 19, ο Δήμος Δυτικής Μάνης επίσης με 19 κ.ά

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα αγανάκτησης

Για σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί το ραντεβού των Αγανακτισμένων του πλανήτη Γη, που έκαναν το ίντερνετ να βουίζει εδώ και καιρό για μια ταυτόχρονη διαδήλωση σήμερα, 15 Οκτωβρίου σε πόλεις του κόσμου, από την Νέα Ζηλανδία, ως την Αλάσκα και από την Γουόλ Στριτ στο Σίτι του Λονδίνου. Ο χάρτης με τις κόκκινες βούλες όπου θα γίνει συγκέντρωσης -στο διαδικτυακό τόπο με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή»- έχει κυριολεκτικά κοκκινίσει, παρουσιάζοντας ένα χάρτη με περισσότερες από 951 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 82 χώρες σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους.
Από την Τανζανία ώς τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και δυο κόκκινες τελίτσες παραπάνω οι Βρετανοί “Occupy London Stock Exchange» προσπαθούν να εξηγήσουν ότι δεν θέλουν να μπουν μέσα στο ίδιο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αλλά όλοι συμφωνούν στο εξής -όπως το έθεσαν εν συντομία οι «October 15» στο Twitter- «διατηρήστε την ειρήνη, φέρτε το μυαλό σας ανοιχτό, ένα σλίπινγκ μπαγκ, φαγητό και ζεστά ρούχα και θα τα καταφέρουμε».
Στόχος τους είναι να ακουστεί ότι «δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι δεν μας αντιπροσωπεύουν... Θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, θα μιλάμε και θα οργανωθούμε μέχρι να μας ακούσουν» όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα “United for Global Change”. Ηδη, ογκώδεις διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στο Οκλαντ και στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, στην Ταϊπέι, στη Μανίλα, τη Σεούλ και στο Τόκιο.
Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη όπου οι διοργανωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Ρώμη» να προβλέπουν συμμετοχή έως και 200.000 ατόμων. Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή σε αυτήν μαθητών και φοιτητών, που διαδήλωσαν και την περασμένη εβδομάδα σε 90 πόλεις της Ιταλίας για τις περικοπές στην Παιδεία.
Η συγκέντρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος στη Ρώμη.
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης σε 8 πόλεις στη Γαλλία. Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης για σχηματίσουν πορεία που θα περάσει από το γαλλικό χρηματιστήριο και το δημαρχείο.
Οι Βρετανοί διαδηλωτές έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και μετά θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Σίτι με σύνθημα «Καταλάβετε το LSX», το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Μεγάλη αναμένεται να είναι και η διαδήλωση στη Μαδρίτη, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Αγανακτισμένων, τον περασμένο Μάιο.

15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή

Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.
Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.
Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.


 

Προσφυγή κατά του Έλληνα πρωθυπουργού στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης απο ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες

Έλληνες πολίτες προσέφυγαν στην Χάγη κατά του ΓΑΠ για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας αλλά και για μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας. "Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος...

"Οι άνθρωποι είναι, οι σύγχρονοι εφιάλτες..."

Αν δεν φύγουν, θα φύγω εγώ...
Εγώ που όποιες αναποδιές κι αν είχα, δεν έχανα το γέλιο μου.. Τώρα έχω πέσει σε κατάθλιψη. Τέλος πάντων. Θα ήθελα να σας καταθέσω κάποιες απόψεις μου. Είμαι 42 ετών και σε όλλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ψήφιζα μόνο Νέα Δημοκρατία (για τις εθνικές εκλογές, γιατί στις δημοτικές ψήφιζα κατά συνήδειση). Δηλώνω και λάτρης του Κώστα του Καραμανλή και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί. Βλέπω ότι δεν υπάρχει ελπίδα στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τον Τσολάκογλου να φαίνεται πατριώτης. Οι άνθρωποι είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Προδότες, Δοσίλογοι και Δυνάστες του Ελληνικού Λαού. Πάμε στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά!
Ο Αντιμνημονιακός Αντώνης που ψηφίζει όλα τα άρθρα του Μνημονίου. Που σηνιγορεί στον πόλεμο κατά των συνδικάτων και του συνδικαλισμού. Που υπόσχεται στους Ευρωπαίους Εταίρους πως θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις των δοσιλόγων που μας κυβερνούν. Εγώ που είμαι λάτρης της Δημοκρατίας (και με λίγη αναρχία μέσα, όπως ήταν μέχρι το 2009), δεν θέλω να φύγει η μία Χούντα και να έρθει μία άλλη. Η σιωπή του Αντωνάκη στις αποκαλύψεις των "Επικαίρων" και η μη στήριξη του έργου του Καραμανλή σύμφωνα με τις ως άνω αποκαλύψεις, μήπως λέει κάτι; Μήπως αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς; Μήπως φεύγει ο ένας για να ρθει ο άλλος; Πάμε στο ΚΚΕ. Εκεί και να θέλεις να τους συμπαθήσεις δεν σ' αφήνουν. Αν εξαιρέσεις την Λιάνα που πραγματικά χαίρεσαι να την ακούς, από κει και πέρα το χάος. Ο έρωτας της Οκτωβριανής Επανάστασης μόνο κακό του κάνουν. Ο Καρατζαφέρης; Αυτός αν δεν κυβερνήσει θα καταλήξει στο Δαφνί. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το Μαξίμου. Τώρα που ιδιωτικοποιούνται όλα, ας το αγοράσει. Η Ντόρα; Ένα μείγμα μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Και η ίδια μπερδεύεται. Δεν είναι τυχαίο που τα ποσοστά της μένουν στάσιμα ή και φθείνουν. Οι Οικολόγοι; Η αντεθνική τους στάση σε μεγάλα εθνικά ζητήματα και οι φήμες ότι τους χρηματοδοτεί ο Σώρος τα λέει όλα. Ο Κουβέλης; Ξαναζεσταμένο φαΐ της Ανανεωτικής Αριστεράς. Στο τέλος άφησα τον Τσίπρα. Δεν ξέρω αν είναι λαικιστής ή πραγματικά δημοκράτης. Εμένα μου αρέσει. Κάνει όντως τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Εγώ θα τον ψηφίσω. Έτσι. Για αλλαγή και απαλαγή από τους σφαιτεριστές του ιδρώτα και της ελπίδας του Λαού μας. Πάμε όμως και στον Καραμανλή . Αν 1) ο Παπανδρέου έπαιρνε τα λεφτά από τον Πούτιν και την Κίνα που είχε συμφωνήσει ο Καραμανλής, αν είχαν πουληθεί οι οργανισμοί που ήθελε τότε και στις συγκεκριμένες τιμές(και όχι όπως τώρα αντί πινακίου φακής), αν είχαν προχωρήσει οι αγωγοί και αν η συμμαχία με τον Πούτιν προχωρούσε , υπήρχε περίπτωση να χρειαζόμασταν ΔΝΤ ή να είχαμε εξαρτήσεις από τον Γαλλογερμανικό Άξωνα; Να μην ξεχάσω και το βέτο στο Βουκουρέστι. Αυτά πλήρωσε ο Καραμανλής. Και φταίει και ο ευκολόπιστος Ελληνικός Λαός. Πάντως παιδιά,αν κι αυτή την εβδομάδα δεν φύγουν , έστω και με ελικόπτερο θα φύγω εγώ από την Ελλάδα σαν οικονομικός μετανάστης. Σίγουρα έξω θα είναι καλύτερα.

Αναγνώστης
 
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Το ντερμπι της Δυτικής Κορινθίας σήμερα στο Δερβένι ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται ,σήμερα Σάββατο,στις 4 το απόγευμα,το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγνωστικής με πολλούς ενδιαφέροντες αγώνες. Στο Δερβένι θα γίνει το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου δοκιμάζεται στο Κιάτο ,κόντρα στον Πέλοπα. Στο γήπεδο του Σολομού ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Βέλο η Ελλάδα μάχεται με τον Παννεμεατικό. Στην Αρχαία Κόρινθο θα γίνει το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική Περιγιαλίου και τον Ηρακλή Λεχαίου , ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου υποδέχεται τον Ισθμιακό. Στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Α,. Ο. Σολομού , ενώ τέλος στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.


5η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ


Η 4η αγωνιστική στη Β΄ Κοριινθίας το Σαββατοκύριακο

Α΄ Όμιλος

4η Αγωνιστική

15-10-2011 16:00
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ

16-10-2011 16:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β’ όμιλος

4η Αγωνιστική

15-10-2011 16:00
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

16-10-2011 16:00
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος εκτός Νέας Δημοκρατίας - "Έφαγε πόρτα" από τον Σαμαρά


Τη διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς ύστερα από τις νέες σκληρές δηλώσεις του, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του και τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Οι δηλώσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι θα "λιώσει" τον διοικητή του ΙΚΑ, ήταν , το "κερασάκι στην τούρτα" που προκάλεσαν την διαγραφή του από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία για αυτές τις έντονες δηλώσεις ήταν η απόφαση του ΙΚΑ να εισπράξει την εισφορά από τους ταξιτζήδες την περίοδο που έκαναν απεργίες.
Ο πρόεδρος των οδηγών ταξί ζήτησε από τον κ. Σπυρόπουλο να πάρει πίσω την ρύθμιση αυτή. «Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς αν δεν πάρει πίσω την εγκύκλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κορίνθιος πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί.
Ο κ. Λυμπερόπουλος , που κατάγεται από το Πιτσά Κορινθίας ,ήταν μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Λυμπερόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας είχε εκφράσει μάλιστα την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Σαμαρά.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου κατά του Διοικητή του ΙΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Λυμπερόπουλος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς τα εννοεί».

ΠΟΛΥ ... ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Λες και χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…θυσιάζονται για το καλό της πατρίδας!
Σειρά στο κλάμα είχε σήμερα και ο βουλευτής Λακωνίας κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αφού ανέδειξε την τραγικότητα των στιγμών, τα λάθη της Κυβέρνησης , την ακρίβεια , το μπάχαλο της Χώρας κλπ, , στην ομιλία του στη συνεδρίαση για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ότι ….θυσιάζεται και ψηφίζει τα απεχθή μέτρα!
Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων:
«Είναι δυνατόν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να έχουν μιλήσει με τα χειρότερα για το πολυνομοσχέδιο κι εμείς να νομίζουμε ότι έχουμε πράξει το σωστό; Ακούω κάποιους να λένε ότι έτσι τέθηκε από την τρόικα και δεν αλλάζει. Γιατί εμένα στη ζωή μου τώρα, υπουργέ, όλα άλλαξαν; Κύριε υπουργέ, άλλαξε η ζωή των πολιτών σε βαθμό τραγικό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έκτακτη ανάγκη, ενώ άλλοι είπαν για εμπόλεμη κατάσταση.
Ας πούμε την αλήθεια στον κόσμο και να βάλουμε μετά το λαό ενώπιον των ευθυνών του .
Όλος ο κόσμος είναι στον δρόμο, καμία κοινωνική ομάδα δεν δουλεύει, είμαστε σαν τον παλαιστή που έχει κατεβάσει τα χέρια κι ερχόμαστε και λέμε κι άλλα μέτρα, κι άλλα μέτρα και κατεβάζουμε κι άλλο κόσμο στον δρόμο. Αν βρείτε σήμερα έστω και μια υπηρεσία να δουλεύει, να μου τη δείξετε κι εγώ θα υποβάλω την παραίτησή μου. Μισθολόγιο: Μειώσαμε την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε σημείο που δεν πάει άλλο.
Τους αιφνιδιάσαμε, στα μισά οι μισθοί, αλλά οι τιμές στα ράφια στα ίδια και ακριβότερα. Κι ακούμε και δύο υπουργούς ότι θα βγουν με δύο δις στην αγορά. Το πολιτικό σύστημα είναι ασταθές, κανένας Έλληνας πια δεν γελάει. Ποιος πρέπει να τα πει όλα αυτά, ο βουλευτής ή η κυβέρνηση; Δεν υπάρχει κυβέρνηση να τα πει; Δικαιοσύνη; Ήρθε, μπήκε και βγήκε , θα βγάλουμε έξω και τους τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ. Όλα στο μηδέν, τίποτα δεν λειτουργεί. Άρθρο 37: σφυροκοπήθηκε από όλους, πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός αυτό. Και κάποιοι μένουν στα γραφεία τους φορώντας ωτασπίδες ».
Και συμπληρώνει ….. .. ΨΗΦΙΖΩ!!!!!

Μας δουλεύει ο κ.Βουδούρης..!


Ο κ.Βουδούρης ζήτησε…σήμερα εγγυήσεις…απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να ψηφίσει το Πολυνομοσχέδιο…
Απίστευτα πράγματα…
Απίστευτη κοροϊδια και παιδικά…πολιτικά παιχνίδια που στόχο έχουν μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Μεσσήνιων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ..
Τάχα οτι έχει ευαισθησίες ο βουλευτής και παλεύει για τον κόσμο…!!!!
Λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει..
Ο κ. Βουδούρης αυτό το κάνει διαρκώς τον τελευταίο καιρό και προκαλεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο..
Αν δεν γουστάρεις γιατρέ την πολιτική αυτή που εξόντωσε τους Ελληνες παραιτήσου…Βγες απέναντι..κάνε απεργία πείνας ή κάνε ότι σου έρθει..
Τι εγγυήσεις να σου δώσει ο Βενιζέλος; Για ποιό ακριβώς πράγμα;
Και ο Βενιζέλος κάνει οτι του λένε και δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τον εαυτόν του ότι δεν θα βάλει νέους φόρους αύριο το πρωί…σε σένα θα δώσει εγγυήσεις..!
Κάθε τόσο εσύ και ο κ. Κουσελάς βρίσκετε τρόπους για να είστε στην επικαιρότητα και να το παίζετε…φιλολαϊκοί…Το παρατραβήξατε το σχοινί της αντοχής μας..
Απο τους 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου διαρκώς εσείς οι δύο κάνετε τους…στεναχωρημένους…
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή πιστεύουν ότι επιτελούν το εθνικό τους καθήκον χωρίς να υπολογίζουν το προσωπικό τους κόστος και ψηφίζουν ότι απαιτείται ή δεν το πιστεύουν και καταγγέλουν την πολιτική και την κυβερνησή τους και την ρίχνουν για να γλυτώσει ο λαός…
Τέλος η κοροϊδια κ. Βουδούρη…
Ο τόπος θέλει πολιτικούς και όχι πολιτικάντες. Σας παρακολουθούμε πολλά χρόνια απο την εποχή του ΕΣΥ…
Δεν θέλουμε πλέον τέτοιους πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώζουν κάθε φορά την καριέρα τους..!
Και μάλιστα με τεχνάσματα που κάθε νοήμονα άνθρωπο τον βγάζουν απο τα ρούχα του…Δεν είστε μόνο εσείς έξυπνος…
Αν η πολιτική της κυβέρνησης σας είναι αντιλαϊκή και εθνικά επικίνδυνη…αντισταθείτε σε αυτή και ρίξτε την κυβέρνηση…όμως κάπου πρέπει να σταματήσει κάθε φορά αυτό το έργο με εσας….Το έχουμε δεί πολλές φορές αυτό το έργο…
Μας κουράσατε…!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

moriasnews.gr

Τριάντα χιλιάδες μελλοθάνατοι για 8 λεπτά στον ελληνικό ουρανό

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τριάντα χιλιάδες επιβάτες, 150 αεροπλάνα που πετούσαν στον ελληνικό ουρανό λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης και για 8 αγωνιώδη λεπτά, έζησαν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Ήταν τα 8 κρίσιμα λεπτά που έπαθαν μπλακ άουτ όλα τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν 150 αεροπλάνα να πετούν εντελώς στα τυφλά μες στη νύχτα και χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Από εκείνη την ώρα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευή υπήρξε κατάρρευση και των ραντάρ ελέγχου και του FIR Αθηνών που για 11 ώρες παρέμεινε «σκοτεινό» στη μισή του έκταση χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν τα «μάτια» της πολεμικής αεροπορίας.
Σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος πολεμικών αεροσκαφών της Tουρκίας (κυρίως φωτογραφικών) που βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους σε απαγορευμένους ελληνικούς εναέριους χώρους καθώς δεν τους «έβλεπαν» τα ελληνικά ραντάρ.
Ήδη με απόλυτη μυστικότητα αξιωματικοί της ΕΥΠ και του δεύτερου γραφείου πληροφοριών κάνουν έρευνα για να διαπιστωθεί τι και ποιος προκάλεσε το μπλακ άουτ στα ραντάρ της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας.
Ερευνώνται 3 εκδοχές:
Πρώτο: Περιστατικό τυχαίο και μη αναμενόμενο πρόβλημα λόγω βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης του κέντρου ελέγχου Αθηνών-Μακεδονίας που βγήκε έτσι εκτός λειτουργίας (αυτή είναι η κυβερνητική άποψη).
Δεύτερο: Αναμενόμενο περιστατικό λόγω «γερασμένου» συστήματος λειτουργίας των ελληνικών ραντάρ (το περίφημο σύστημα PALLAS) όπου εγκαταστάθηκε το 1985 και αφέθηκε από τότε στη τύχη του (άποψη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας)
Τρίτο: Σαμποτάζ με παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στο κεντρικό σύστημα ραντάρ του Ελ. Βενιζέλος.
Ήδη επίσημα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.

newsbomb.gr