Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Φύσηξε άνεμος αγοραπωλησιών ραδιοφωνικών σταθμών - Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

Άνεμος αγοραπωλησιών ραδιοφωνικών σταθμών φυσάει στην περιφέρεια. Το ΕΣΡ δεν σταματάει να εγκρίνει μεταβιβάσεις ραδιοφωνικών σταθμών, αφού από τις αρχές του χρόνου έχει εγκρίνει τη μεταβίβαση περισσότερων από σαράντα σταθμών της περιφέρειας, μάλιστα σε συμφέρουσες τιμές – όλοι με «βεβαίωση νομίμου λειτουργίας».
Σύμφωνα με τον «Κόσμο του Επενδυτή», οι περισσότεροι ξεκινούν από 500 και δεν ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ.
newsbeast.gr

Ο Πάο προηγήθηκε με 0-3 στη Ξάνθη, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει




Με πρωταγωνιστή τον Λέτο και τον Κουίνσι να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε με 10 από το 39΄, προηγήθηκε με 0-3 στα Πηγάδια, αλλά λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στο δεύτερο ημίχρονο με την Ξάνθη να ηττάται τελικά με 2-3.Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα παρακολουθήσαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στα Πηγάδια.
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε το τι θα επακολουθήσει. Μόλις στο 7΄ο Βιβιάνι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σιμάο. Στο 18΄ο Βύντρα αποχώρησε τραυματίας δίνοντας την θέση του στον Μαρίνο και στη συνέχεια ξεκίνησε το σόου του Λέτο. Ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι από τον Βιβιανί και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ στο 20ο λεπτό. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και δεύτερο “χτύπημα. Σέντρα του Ζεκά, κεφαλιά του Λέτο και 0-2 στο 22΄, με τον Αργεντινό να φτάνει τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.
Σταδιακά η Ξάνθη ανέκαμψε και κατάφερε να απειλήσει με την κεφαλιά του Πόι στο 33΄, όμως ο Καπίνο και το δοκάρια έσωσαν τον Παναθηναϊκό. Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 39ο λεπτό όταν ο Βιτόλο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παππά για μαρκάρισμα στον Μπέρτος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέβασε αρκετά μέτρα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας και το ανάλογο ρίσκο. Η Ξάνθη πίεζε αλλά μία ατομική προσπάθεια του Κουίνσι που πέρασε τρεις παίκτες και σούταρε ιδανικά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς είχε τελειώσει μπήκε στο ματς ο Βλαχοδήμος. Ο νεαρός επιθετικός έδωσε την ασίστ στο Εντιμάρ για το 1-3 στο 66΄και δύο λεπτά αργότερα με ένα φανταστικό σουτ έφερε την διαφορά στο γκολ. Η συνέχεια του ματς ανήκει ολοκληρωτικά στους οι “Ακρίτες” οι οποίοι προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Σταθάκη στο 73΄και το σουτ του Σουάνη στο 78΄πέρασαν άουτ.
Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.
SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

ΠΑΟ (Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).
 
newsit.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου έλαμψε και νίκησε με 2 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας

Με το που άναψαν, εκεί γύρω στο 60’ λόγω της βαριάς συννεφιάς και της ατελείωτης βροχής, οι μόλις πριν από δύο ημέρες συνδεδεμένοι προβολείς του γηπέδου Δερβενίου, ο Αστέρας έλαμψε και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του νίκησε τον γειτονικό Ηρακλή Ξυλοκάστρου με 2 – 0. Μέχρι τότε ο αγώνας ήταν αμφίρροπος.
Οι τεχνίτες παίκτες του Αστέρα στο βρεγμένο γήπεδο, τo οποίο σημειωτέον παρά τη δυνατή βροχή δεν κρατά νερά και επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα άνετα, είχαν προβλήματα κυρίως με τον έλεγχο της μπάλας στο βρεγμένο τάπητα. Έτσι ο πολύ καλά στημένος Ηρακλής Ξυλοκάστρου κρατούσε τη ψυχραιμία του και διατηρούσε το μηδέν, παρά τις κάποιες αδυναμίες της άμυνάς του. Μετά όμως την εσωτερική αλλαγή με την τοποθέτηση του Δημόπουλου στον κεντρικό χώρο του γηπέδου, ο Αστέρας εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή του Ηρακλή και αν ο Δάνης ήταν πιο προσεκτικός θα “τέλειωνε” τον αγώνα νωρίτερα.
Στο α’ μέρος ο Ηρακλής είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Αστέρας είχε τις κλασσικότερες ευκαιρίες. Η σπουδαιότερη ήταν στο 32’, όταν ο Δάνης εντελώς ανενόχλητος λίγο πλάγια και έξω από τη μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα έγλειψε το απέναντι κάθετο δοκάρι. Σε άλλη φάση, ο Κουτρούλης φάτσα με το τέρμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αντί να σουτάρει προτίμησε να δώσει πάσα στον Γερμάνοφ που δεν το περίμενε και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ηρακλή ήταν στο 27’ όταν σε “τσαφ” του Γιαννακόπουλου, ο Κρισάφη πλάσαρε μάλλον αδύναμα και ο επανεμφανισθείς Κολιμάδης μπλόκαρε εύκολα.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ καλύτερα το β’ μέρος και ο Κολιμάδης έκανε τρεις δύσκολες αποκρούσεις (μια μία ήταν και εντυπωσιακή) σε δύο σουτ του Δεδάκη και σε ένα του Παπαδόπουλου. Ενδιάμεσα ο Δάνης και πάλι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει από εξαιρετική θέση. Σιγά-σιγά ο Αστέρας ανέκτησε το κέντρο και με την προαναφερθείσα εσωτερική αλλαγή του Δημόπουλου μετέφερε την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή. Ο Δάνης στο 64’, βρισκόμενος αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα απευθείας βολέ σε απόκρουση των αμυντικών, αλλά και αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 76’ σε κόρνερ του Δημόπουλου από δεξιά, ο Δάνης έπιασε κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Φωλιάς μπήκε σχεδόν μαζί της στα δίχτυα. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και τους πολλούς φιλάθλους, που παρά τον κακό καιρό είχαν έρθει στο γήπεδο. Ακολούθησε μια ωραία ενέργεια του Γερμάνοφ που πέρασε τρεις αντιπάλους και από τη γραμμή του άουτ μέσα στη μικρή περιοχή γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά το σουτ του που επιχείρησε ο Δάνης αποκρούστηκε. Στο 88’ ο Ηρακλής κέρδισε έμμεσο φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Αστέρα πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ του Δεδάκη βρήκε με πάταγο τη ρίζα του κάθετου δοκαριού, με τον Κολιμάδη να έχει φθάσει με εκτίναξη μέχρι εκεί. Στο 91’ ο Δημόπουλος ξεκίνησε πίσω από στο κέντρο και από πλάγια δεξιά απέφυγε τέσσερις αντιπάλους, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον Δάνη, που καραδοκούσε. Ο Δάνης με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2 – 0 και εξιλεώθηκε έτσι για τις πολλές προηγούμενα χαμένες ευκαιρίες του. Το τέρμα όμως ανήκε σε μεγάλο ποσοστό στον Δημόπουλο για την υπέροχη ενέργειά του.
Ο Αστέρας πήρε το τρίποντο γιατί το διεκδίκησε περισσότερο και με την προς το τέλος του αγώνα απόδοσή του, σε δύσκολες συνθήκες, ικανοποίησε. Άλλωστε αυτό που μένει συνήθως, είναι οι τελευταίες εντυπώσεις.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν πολύ καλός. Διαιτητεύει αρκετά αυστηρά, στα όρια του κανονισμού όμως, και αυτό για τους παίκτες που δεν το έχουν συνηθίσει τους δημιουργεί πρόβλημα με τις κίτρινες κάρτες. Δεν έκανε λάθη και ήταν στιβαρός και δίκαιος. Τον βοήθησαν στο έργο του οι βοηθοί κ.κ. Παπανικολάου και Πυργάκης που είχαν εξίσου σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Κουτρούλης (86’ Στεφανάκος), Δάνης, Γερμάνοφ.
asterasderveniou.gr

Γράμμα αγωνίας από ένα ταξιτζή απεργό πείνας, πού απεργεί όχι μόνο για το ταξί του αλλά και για την πατρίδα πού χάνεται…








Αθήνα, Παλαιά Βουλή...

Ο Κολοκοτρώνης δείχνει τόν δρόμο..
Ο Σωκράτης Βενετσάνος.



Απεργός πείνας μέχρι θανάτου ώσπου νά πέσει αυτή η Κυβέρνηση !
Αυτές τις μέρες λοιπόν πήραμε ένα email διαφορετικό από τα άλλα.
Κι΄ αυτό, γιατί μέσα στο κείμενό του είναι αποτυπωμένη όλη η αγωνία του Ελληνικού λαού για το σήμερα, για το αύριο, για τα παιδιά του, για την ασφάλειά του, για την ζωή του ολόκληρη…
Κι΄ έτσι βλέποντας τώρα, 150 πολιτικούς να τυραννάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες και να αποφασίζουν ερήμην για όλους μας, σού έρχεται η σκέψη και λές:
« Ρέ παιδιά, πολύ δεν πάει ; »
Μας γράφει λοιπόν ένας καλός φίλος…
«…Ο Σωκράτης Βενετσάνος λοιπόν είναι ένας αδελφικός φίλος και μέλος της Συνάξεως που μας κοινοποίησε σήμερα την πρόθεσή του κατέβει αύριο Παρασκευή 14/10/2011 σε απεργία πείνας για λόγους που περιγράφει στο παρακάτω κείμενο!!
 

Γιάννης Μιχελάκης...το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία. Αν ξεκίνησαν μάχη διαδοχής, αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες!


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία.
Δείχνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και την αδυναμία τους να λύσουν, όχι μόνο τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα εσωκομματικά τους ζητήματα.
Αν ξεκίνησαν μάχη διαδοχής, αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες! Συνυπεύθυνοι και υπόλογοι για όσα διέπραξαν σε βάρος της χώρας, της οικονομίας και των θεσμών, προσπαθούν να μεταθέσουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα. Περιγράφουν τα δικά τους λάθη και ό,τι εκπροσωπεί το δικό τους ΠΑΣΟΚ.  
Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, αφού επέλεξαν μια λανθασμένη πολιτική, αφού επέβαλαν αλλεπάλληλα πακέτα επώδυνων μέτρων και αφού πανηγύρισαν πολλές φορές ότι έσωσαν την Ελλάδα, ομολογούν τώρα την ανεπάρκειά τους. Και το χειρότερο: Ομολογούν ότι δεν διαθέτουν πλέον κανένα σχέδιο και καμία δυνατότητα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.  
Είναι το κατάντημα μιας κυβέρνησης, που, αφού εξαπάτησε τους Έλληνες, οδήγησε τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα».


Ντόρα Μπακογιάννη...συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Τώρα που η κυβέρνηση βαθιά διχάζεται για τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιήσει, δεν αρκεί η αρθρογραφία. Όλοι οφείλουν  να                αναλάβουν τις ευθύνες τους με πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Η συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης είναι η                μόνη ρεαλιστική διέξοδος».

ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΕ ΣΚΙΕΡΕΣ, ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΑ ΦΤΩΧΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ

άποψη
 του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου


Φορολογικό ΄΄ριφιφί΄΄ η νέα τροπολογία Βενιζέλου. Θυμίζει άθλιες συνθήκες λιμανιού η λογική της. Παραπέμπει σε χαμόσπιτα σκοτεινά σκούρα, με λιγοστά ελάχιστα ανύπαρκτα έπιπλα. Με φτωχά σκεύη. Μας καλεί να πληρώσουμε διπλές έκτακτες εισφορές. Μία για το 2011 και άλλη μία για το 2012. Με τη δεύτερη να παρακρατείται τμηματικά. Κάθε μήνα. Από όλους τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας.

Αδιαφορεί προκλητικά για φτωχοσυνοικίες το κράτος. Για βασανισμένες απτην πολυειδή ένδεια φύσεις. Κρύβει όσο μπορεί τις άθλιες συνθήκες, υπο τις οποίες ζεί η μάζα, το πλήθος το ανώνυμο, η pleba. Είναι παγιδευμένη σε μία λυσσαλέα κοσμική μάχη χωρίς προηγούμενο και δίχως τέρμα


Η Πολιτεία βρίσκει κόλπα και βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι της στην άδεια τσέπη μας. Έτσι-λέει-ηρεμεί την ψυχή μας και αφυπνίζει την αρετή μας !

www.steliosmarkellos.gr

Νίκος Νικολόπουλος...774.059 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2011 Ένας απολογισμός θλιβερός.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον Σεπτέμβριο 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«774.059 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2011 είναι η ζωντανή, η προσωποποιημένη αποτυχία της ακολουθούμενης επί δυο χρόνια οικονομικής πολιτικής.

20% περισσότεροι εγγεγραμμένοι από πέρυσι.

36% περισσότεροι μακροχρόνια άνεργοι από πέρυσι. 

Ένας απολογισμός θλιβερός.

Μια προοπτική αβέβαιη και ζοφερή.

Η λάθος συνταγή δημιουργεί περισσότερους ανέργους.

Η επιμονή της κυβέρνησης σε περιοριστικά μέτρα μεγαλώνει την ύφεση φέρνει λουκέτα και άλλους ανέργους.

Ο φαύλος κύκλος της υπανάπτυξης ανατροφοδοτείται.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν.

Οι άνεργοι είναι σε απόγνωση.

Οι νέοι μας χωρίς ελπίδα στρέφονται πια στην μετανάστευση.

Απαιτείται, επιβάλλεται άλλη πολιτική.

Αν η κυβέρνηση δεν το μπορεί τότε η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στον τόπο είναι να αποχωρήσει».

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Η.Π.Α


Με συναντήσεις και επαφές, που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, με την Ελληνική Ομογένεια, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Η.Π.Α.

Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Τζων Κατσιματίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Ομογένειας, του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου, μετέφερε μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στον Οικουμενικό Ελληνισμό, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ακούει με πολλή προσοχή, τόσο σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως Κυβέρνηση της χώρας.

Ενημέρωσε, ακόμη, για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπουν στη λύση των βασικών προβλημάτων της Ελλάδας, που είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής.

Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα σε Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε, επίσης, με τον Ελληνοαμερικανό Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων κ. Ρέινς Πρίνμπους και τον ενημέρωσε για την εσωτερική πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Είχε, επίσης, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες της Νέας Δημοκρατίας για το τεράστιο εθνικό έργο, που προσφέρει στον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και για τη βοήθεια στο Εθνικό Κέντρο στη διαρκή προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τις Η.Π.Α., ο κ. Αβραμόπουλος παρακάθησε στο ετήσιο δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τη διάρκεια του οποίου, τιμήθηκε με το «Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας» ο Αρχηγός του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ελληνοαμερικανός Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

Δεν πήγαν τα σκουπίδια των Αθηνών στο Ξυλόκαστρο


Από την χθεινή εκπομπή του Στεφανου Χίου "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" , στο "Kόντρα tv", μετεδώθηκε οτι στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών , εθεάθησαν να κινούνται φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρίας , τα οποία όπως ελέχθηκε , μετέφεραν σκουπίδια από την Αθήνα προς Πάτρα , και ιδίως προς το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Σε ερώτηση που έκανε ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  κ. Δημήτρης Σκούρας , αν αληθεύει η είδηση που μετεθώθει από το "Κontra Channel"  προς τον Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Περικλή Μενούνο, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι κανένα αυτοκίνητο με σκουπίδια από την Αθήνα δεν  άδεισε στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. 

Ιερά Σύνοδος: Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν

«Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός διέρχεται μία νέα κρίση, την οποία θα ονομάζαμε κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων, κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και μάλιστα τους ευρωπαϊκούς»...
επισημαίνει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο αρχιγραμματέας επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, τονίζεται ότι αιτίες της κρίσης είναι μεταξύ των άλλων η διάβρωση της οικογένειας, ο καταναλωτισμός και τα ατομικά δικαιώματα μέχρι τον οικονομικό φιλελευθερισμό και την εισοδηματική ανισότητα.
Ο χριστιανισμός, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπως και κάθε άλλη θρησκευτική κοινότητα, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του απέναντι στα τεράστια προβλήματα ολοκλήρου της ανθρωπότητας, τα οποία δεν είναι μόνον οικονομικά και πολιτικά.

Πτώχευση αξιών
Στην πολυσέλιδη επιστολή υπογραμμίζονται μεταξύ των άλλων ότι:
* Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, αμφισβητείται η ιστορία του και οι εταίροι επιφυλάσσονται έναντι της Ελλάδος και του ιδίου του ελληνικού λαού.
*Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεοκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
* Ο άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τους διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ως ένας λογιστικός αριθμός.
* Ζητούμενο είναι η ενότητα της Ευρώπης. Η κρίση που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα χρειάζεται νηφάλια διάγνωση.

'Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί" 'Αρθρο - παρέμβαση Διαμαντοπούλου - Λοβέρδου - Ραγκούση

Με ένα μακροσκελέστατο άρθρο- παρέμβαση, τα τρία ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιγράφουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα και περιγράφουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να βγεί η χώρα από το αδιέξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτεταμένη, αλλά και ιδιότυπη, ανομία, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής.

Για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος.

Κατολισθήσεις στη Πούντα λόγω της βροχόπτωσης . Με δυσκολία η κυκλοφορία για τα Καλάβρυτα - "Πνίγηκε" η Δυτική Ελλάδα!

Κατολισθήσεις χωμάτωνσημειώθηκαν τη νύχτα στις 2.30 περίπου  στο 1,5 χλμ   της επαρχιακής οδού Πούντας- Καλαβρύτων με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.
Επίσης, πτώση βράχου σημειώθηκε, στην επαρχιακή οδό Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, στο 27ο χλμ, κοντά στο Μάνεσι. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα ενώ κλειστό είναι το ρεύμα προς Καλάβρυτα.
Επίσης πολλά και σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες στην Αχαΐα και την Ηλεία, αλλά και σε σπίτια, αγροικίες και δρόμους προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής. Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η χθεσινή μέρα για τον Δήμο Δυμαίων, μιας και πλημμύρισαν καλλιέργειες, σπίτια και δρόμοι στα Μποντέικα, τη Λακκόπετρα, το Λιμνοχώρι, την Απιδεώνα, νερά μπήκαν σε υποστατικά και αγροικίες στο Λάππα και το Γομοστό και γενικά η κατάσταση με τις καλλιέργειες σε διάφορα σημεία του κάμπου είναι δύσκολη.
Επίσης, πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε κάποια σημεία της Νέας Εθνικής, (Αλισσό, Βουπράσιο), όπου λακκούβες της Εθνικής γέμισαν με νερό και μάλιστα στην περίπτωση του Βουπρασίου η Τροχαία ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Δυμαίων, με ένα μηχάνημα.Σε περιοχες όπως τα Σαγαίικα,ο Μύρτος, τα Καρέικα και άλλα, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης εξαιτίας βλάβης, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής και αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι και δεν επέτρεπε τη λειτουργία των αντλιοστασίων, κάποια σπίτια έμειναν χωρίς νερό.
Δύσκολη ήταν η κατάσταση και στην Ηλεία. Ο κάμπος της Ηλείας από τη Βάρδα μέχρι την Αμαλιάδα πλημμύρισε, με πολλές καλλιέργειες να καταστρέφονται. Επίσης πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και δρόμοι, ενώ στο Βαρθολομιό, την Κυλλήνη, τα Λεχαινά και την Αμαλιάδα δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων
Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές, ενώ δέντρα παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους και στέγες υπέστησαν φθορές.
Στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, η έντονη και για αρκετή ώρα βροχόπτωση στην περιοχή προκάλεσε στο «σπάσιμο» του αναχώματος που προστατεύει τη λίμνη από τη θάλασσα και το κορυφαίο οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας κινδυνεύει με αφανισμό.
Στα όρια Ηλείας και Αχαΐας το απόγευμα του Σαββάτου ποτάμια διέσχιζαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, τουλάχιστον σε τρία σημεία. Σε δύο στη Βάρδα και σε ένα ανάμεσα στο Βουπράσιο και το Λάππα, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

Δείτε το video:  





Newsit.gr

Χωρίς νικητή το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

Τα δύο γκολ ήταν ό,τι είχε να επιδείξει το κακό ποιοτικά ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν άξιζε να κερδίσει, δίκαιη η ισοπαλία (1-1) σε ματς με ελάχιστες φάσεις και καμία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 23'  μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Τζιμπούρ άνοιξε στα αριστερά στον Μιραλάς. Ο Βέλγος από αριστερά νίκησε στο ένας με έναν τον Μανωλά και με πανέμορφο σκαφτό πλασέ "κρέμασε" τον Αραμπατζή ανοίιγοντας το σκορ. Στο  43' ο Κάλα έκλεψε με ωραίο τάκλιν και βρήκε τον Λεονάρντο έξω από την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος αυτός "άδειασε" τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με καταπληκτικό δεξί σουτ νίκησε τον Κοστάνσο  έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος για να ισοφαρίσει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Έιντουρ Γκούντιονσεν συγκρούστηκε με τον Κοστάνσο και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους . Ο Ισλανδός  επιθετικός της ΑΕΚ υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνημης περόνης και θα χειρουργηθεί την Κυριακή. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται στους τέσσερις μήνες.Και αν το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, το δεύτερο ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Ούτε μία φάση δεν καταγράφηκε για 45 λεπτά, με τα μόνα αξιόλογα σημεία να είναι οι αποβολές του Μάκου (88') και το Μοντέστο (89') με δεύτερη κίτρινη
Στο πρώτο του μεγάλο παιχνίδι, ο διεθνής πια Πέτρος Κωνσταντινέας, μπορεί να μην αδίκησε καμία ομάδα, όμως έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Σφύριζε πολύ, μοίραζε κάρτες και δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Γεωργέας (84' Κοντοές), Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο (76' Χοσέ Κάρλος), Γκούντιονσεν (46' Καφές), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοντέστο, Χολέμπας, Αβρ.Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (91' Μακούν), Φουστέρ (46' Μέλμπεργκ), Αμπντούν (64' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ