Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΡΗΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά που κράτησε περίπου 35 λεπτά! Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Στο γραφείο βρίσκονται μόνο οι δυο πολιτικοί άνδρες και έξω από αυτό οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου Η. Μόσιαλος και Ν. Αθανασάκης και του Α. Σαμαρά, Γ. Μιχελάκης και Κ. Αρβανιτόπουλος. Πριν από ελάχιστα λεπτά ο Σαμαράς αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος και προβληματισμένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην συνάντηση δεν υπήρξε σε κανένα σημείο συμφωνία.Ήταν η πιο σύντομη συνάντηση των δυο ανδρών τους τελευταίους μήνες. Τι προκύπτει μέχρι τώρα από.τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τις πηγές μας;
1. Δεν υπήρξε συμφωνία ούτε καν σύγκληση πουθενά και σε κανένα σημείο.
2. Δεν έθεσε θέμα συγκυβέρνησης ο Παπανδρέου.
3. Ο Παπανδρέου ζήτησε αντιπολίτευση με κανόνες και αρχές και όχι με κραυγές.
4. Ο Α. Σαμαράς είπε "όχι" σε όλα και διαφώνησε φυσικά με το ζήτημα της αντιπολίτευσης.
5. Οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από την πλευρά των συνεργατών του Παπανδρέου γιατί άνοιξαν πρώτοι τα κινητά τους. Σε λίγο αυτές από το περιβάλλον του Σαμαρά... 
  "Όχι" σε όλες τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου είπε σύμφωνα με πληροφορίες  ο Α. Σαμαράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να μην πάει στην συνάντηση μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παπανδρέου από το... βήμα της Κ.Ο. στη Νέα Δημοκρατία. Τελικά πείσθηκε τελευταία στιγμή για να μην δυναμιτιστεί το πολιτικό κλίμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς στην συζήτηση ζητούσε συνεχώς εκλογές. Είπε στον Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και του εξήγησε πως ούτως ή άλλως θα πέσει μέσα από το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.
Όπως έγραψε αποκλειστικά Fimotro το...
πιο σημαντικό και κρίσιμο κομμάτι του διαλόγου που δεν διαψεύδεται από καμία πλευρά :
Σαμαράς : "Δώσαμε ένα ραντεβού στις 7.00 και το έκανες στις 7.45. Από το Μαξίμου με πήγες στη Βουλή, μετά το αντίστροφο και μετά πάλι στη Βουλή".
Παπανδρέου : "Άλλοι το κανόνισαν".
Σαμαράς : "Εσύ δεν ήξερες;".
Παπανδρέου : "Θέλω να βάλεις πλάτη στο πολυνομοσχέδιο"
Σαμαράς : "Εσύ και ο Βενιζέλος τορπιλίσατε την εθνική ομοψυχία".
Παπανδρέου : "Είμαι υποχρεωμένος να πω όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό".
Σαμαράς : "Ήρθα την τελευταία στιγμή επειδή είναι κρίσιμες οι στιγμές".
Παπανδρέου : "Δεν θα ερχόσουν διαφορετικά;".
Σαμαράς : "Όχι γιατί μας επιτέθηκες πριν από λίγο, Δεν μπορούμε να ακούμε όλες αυτές τις ύβρεις εναντίον της ΝΔ".
Παπανδρέου : Πρέπει να βοηθήσεις μέσα και έξω".
Σαμαράς : "Η μόνη βοήθειά που μπορώ να σου δώσω είναι οι εκλογές".
Παπανδρέου : "Δεν γίνονται τώρα εκλογές".
Σαμαράς : "Τότε πως ζητάς βοήθεια;".
Παπανδρέου : "Το πολυνομοσχέδιο έχει σημασία"...
-----
Όπως αναφέρει το newsit.gr ...Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Παπανδρέου τον προκάλεσε να πάρει σαφή θέση για όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται για κρεμάλες, προδοσίες και "Γουδιά".
Και ο κ.Σαμαράς του απάντησε: "Δεν τα λέω εγώ αυτά".
Τότε ο κ.Παπανδρέου του είπε: "Δεν τα λες εσύ αλλά να πάρεις θέση."
Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο κ.Σαμαράς πέρα από την πρώτη κουβέντα που είπε μπαίνοντας στον πρωθυπουργό δεν είπε τίποτε άλλο. Τον άκουσε προσεκτικά και αφού τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση αποχώρησε.
Η ΝΔ θεωρεί οτι όλη αυτή η κίνηση Παπανδρέου ήταν προσχηματική. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ.Σαμαράς αμφιταλαντευόταν για να πάει και τελικά το έκανε για να μην δυναμιτίσει το κλίμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε πλήρης ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για:
1. Την κατάσταση της οικονομίας.
2. Τα σενάρια που υπάρχουν σε σχέση με το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους
3. Για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της ευρωζωνης
4. Ο Γ.Παπανδρέου είπε στον Α.Σαμαρά: "Θα έχεις όσοη πληροφόρηση θες και όποτε την θές"
5. Ζήτησε από τον κ.Σαμαρά στηριξη της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο για να πάμε πιο ενωμένοι στην διαπραγμάτευση της Κυριακής στη Σύνοδο Κορυφής
6. Δεν έθεσε θέμα για 180 ψήφους στο πολυνομοσχέδιο αλλά ξεκαθάρισε οτι θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία 151νος βουλευτών
7. Ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το πλαίσιο και τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Σύνοδο Κορυφής
8. Του τόνισε την ανάγκη για μια κοινή δράση και στάση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς για το ελληνικό ζήτημα
Αύριο (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 13.00 με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 14.00 με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ : FIMOTRO , newsit gr

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ION Για όσους τρώνε σοκολάτες.

Η σοκαλατοποιία ΙΟΝ είναι η μόνη που ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές φορές τον πλησίασαν μεγάλες πολυεθνικές για να αγοράσουν την επιχείρηση, η απάντηση του ήταν άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα λέγεται ότι κάποια στιγμή που τον πίεσαν υπερβολικά, αυτός τους είπε να του κάνουνε την προσφορά γραπτώς. ‘Όπως και τους απάντησε γραπτώς.

«Η προσφορά σας δεν με ενδιαφέρει».

Επενδύει μόνο στην παραγωγή, τα έπιπλα των γραφείων είναι από την 10ετία του 60, θυμίζουν κάτι από ταινίες του Κωνσταντάρα. Η ποιότητα όμως των υλικών για αυτόν δεν χωράει συμβιβασμούς στο κόστος. 85 χρονών σήμερα ο επιχειρηματίας είναι κάθε μέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα στο γραφείο και μέχρι πέρσι οδηγούσε μόνος του κάθε μέρα μέχρι την δουλειά, γνωρίζει προσωπικά και είναι φίλος με όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του οι οποίοι βέβαια πίνουν νερό στο όνομά του. Στην επιχειρησή του δουλεύουν μόνο  Έλληνες και όσες φορές, αν του προτάθηκε συνεργασία με τούρκικη επιχείρηση, απλά δεν ασχολήθηκε.
Επειδή ποτέ δεν του άρεσε η δημοσιότητα, δεν δίνω το όνομα του, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι σπίτι μου μπαίνουν μόνο οι δικές του σοκολάτες .
Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά προϊόντα. (Αυτά που αξίζουνε). Δεν είναι κακό. 
Σαν επιβράβευση των κόπων αυτού του ανθρώπου, αποφασίσαμε να βάλουμε ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση στον podilatakia.

podilatakias.gr

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στην Κόρινθο - Σάββατο 22 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στην Κόρινθο

Η Πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο» ξεκινάει και πάλι τις δράσεις της, με μια ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης μας :
το Σάββατο 22 Οκτωβρίου
·         Βλέπουμε διαφορετικά τις μετακινήσεις στην πόλη, χρησιμοποιώντας καθημερινά ποδήλατο
·         Διεκδικούμε μια πόλη που σέβεται τους πεζούς και ποδηλάτες
·         Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη και προώθηση της ποδηλατοκίνησης
Ραντεβού στα Περιβολάκια στις 12.00π.μ.
Γιατί μαζί φτιάχνουμε μια ανθρώπινη πόλη!
 Πρωτοβουλία πολιτων  «στην Κόρινθο με ποδήλατο»
                                                    www.podilatada.blogspot.com

    (Tα μικρά παιδιά συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους)


www.podilatada.blogspot.com

Τελίωσε η συνάντηση του Βενιζέλου με τον Παπούλια


Συνάντηση είχαν σήμερα Βενιζέλος με Κάρολο Παπούλια.. "Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε πόλεμο", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στον Κάρολο Παπούλια και λίγες....ώρες πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Βενιζέλος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κρατήσει “μικρό καλάθι” για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής λέγοντας χαρακτηριστικά: Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.


Ο διάλογος Παπούλια – Βενιζέλου:
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Περάστε, κύριε Αντιπρόεδρε. Είστε έτοιμος;”
Ευ. Βενιζέλος: “Είμαι έτοιμος. Και ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος και όλη η κυβέρνηση. Αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, μεγάλη αβεβαιότητα διεθνώς. Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται, υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες. Επιτελούμε ένα πατριωτικό καθήκον γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής.
Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο. Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί. Θα επιδιώξουμε λοιπόν, το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη. Ισχύει και το αντίστροφο: αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Αλλά εδώ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο. Και εάν κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε υπό κανονικές συνθήκες και εφαρμόζουμε μία πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, περικοπών και λιτότητας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι, να δώσουμε σε όλους κάτι παραπάνω. Δυστυχώς κόβουμε από όλους και κυρίως από αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το προϊόν αυτού του αγώνα θα διατεθεί για να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων.”


trelokouneli.gr

Le Grec> Φοβερό video της γαλλικής τηλεόρασης



Από τη σατυρική εκπομπή Les Guignols de l'info που έχει μεγάλη τηλεθέαση.


 
kourdistoportocali.com

CNN: Η Ελλάδα της κρίσης- VIDEO

Σε ένα video μόλις τεσσάρων λεπτών, ρεπόρτερ του CNN, ανταποκριτής στην Ελλάδα, περιγράφει... τη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση στη χώρα μας, που όπως λέει, έως και το 2004… «άνθιζε».
Το ρεπορτάζ ξεκινά με την εικόνα της αειθαλούς και επιβλητικής Ακρόπολης για να περάσει γρήγορα στις βίαιες διαδηλώσεις, που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.
Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ μας μεταφέρει στα καταστήματα αλλά και την αγορά του κέντρου, που κάποτε ασφυκτιούσε από κόσμο, ενώ τώρα αργοπεθαίνει







Επόμενη στάση του; Το Κέντρο Αστέγων, όπου συναντά έναν άλλοτε βοηθό σεφ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο οποίος την εποχή που οι τράπεζες «μοίραζαν» δάνεια, πήρε και εκείνος για να χτίσει το σπίτι του. Πλέον δεν έχει ούτε δουλειά, ούτε σπίτι.
Ο ρεπόρτερ του CNN αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα αυτής της δραστικής αλλαγής στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό αυτοκτονιών, το οποίο από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Κλίμακα».

epikaira.gr/

Οριακές διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό και δέχεται έντονες πιέσεις από το εξωτερικό, θα γίνουν σήμερα συναντήσεις κορυφής.




Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί στις 19:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου λόγω της κρίσιμης συνόδου κορυφής για Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τις κρίσιμες εξελίξεις.
Νωρίτερα, στις 13:30, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση θα αφορά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 23 του μήνα, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Παπανδρέου: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή»
«Αναλάβαμε μεγαλύτερο βάρος απ' ότι μας αναλογούσε», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και συμπλήρωσε πως: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και στόχος είναι η μόνιμη λύση προκειμένου να φύγουμε από την αβεβαιότητα».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος απ' ότι του αναλογούσε», ενώ τόνισε ότι «πολλοί επιχείρησαν να καταστήσουν τη χώρα αποδιοπομπαίο τράγο ξεχνώντας τα συστημικά προβλήματα που υπάρχουν πέραν της Ελλάδος».
kathimerini.gr

Η Κ. Τεκτονίδου, στην έδρα του παραιτηθέντος Θ. Ρομπόπουλου

Αποδέχθηκε τη βουλευτική έδρα στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης η Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, η οποία καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Θωμά Ρομπόπουλου. Η κ. Τεκτονίδου, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Βουλή. Η ίδια δήλωσε ότι αποδέχεται την έδρα και ανταποκρίνεται στο προσκλητήριο, γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί στα έδρανα της Βουλής σε μια δύσκολη συγκυρία. Σχετικά με τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης είπε ότι θέλει πρώτα να το μελετήσει προσεκτικά.

e-typos

Άγριο «ξύλο» Παπακωνσταντίνου στο Mega από τον Παπαθανασίου

Άνευ προηγουμένου διασυρμό υπέστη ο Παπακωνσταντίνου στην Ανατροπή του Πρετεντέρη από τον Παπαθανασίου και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο πρώτος που θα καθίσει στο σκαμνί της Εξεταστικής για την Οικονομία.
Ο Παπαθανασίου τον διέσυρε στην κυριολεξία αποκαλύπτοντας στοιχεία για την πλαστότητα του Ελλείμματος του 2009 αλλά και για τα μέτρα που πήρε και δεν πήρε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 με αποτέλεσμα να τιναχθούν στα ύψη οι δημόσιες δαπάνες.
Χρειάστηκε πολλές φορές η παρέμβαση Πρετεντέρη για να διασωθεί ο Παπακωνσταντίνου αλλά και πάλι η κριτική που δέχθηκε ήταν τέτοια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικών υποθέσεων να παραμείνει απαθής.

dete.gr

''ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ στο Βραχάτι

Την Κυριακή, 6 Νοέμβριος · 11:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ στο ΒΡΑΧΑΤΙ
Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ (πρ. υπουργος) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ BEST SELLER ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ''ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ;-απο το μνημονιο στην αναπτυξη''.
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ :
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ (αν.καθ.εφαρ.οικον. ΠΑΝ/ΜΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ (συντακτης εφ/δας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

( Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 75 )

Ανατριχίλα! Reuters : Ετοιμάζεται άνευ προηγουμένου παρέμβαση της Ευρώπης στην Ελλάδα – Η Ελλάδα θα γίνει αποικία

Εαν αληθεύει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, τότε η χώρα μας περνάει σε ξένα χέρια, 70 χρόνια μετά την γερμανική κατοχή και 190 χρόνια μετά την επανάσταση κατά του Τουρκικού ζυγού.
Σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το ευρωπαικό σχέδιο είναι να αφαιρεθούτν αρμοδιότητες από την ελληνική κυβέρνηση και να δοθούν στην ομάδα δράσης ''Task Fource'' υπό την ηγεσία του Horst Reichenbach
Με το εκβιαστικό δίλημμα '' ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα'' ευρωπαίος αξιωματούχος εκμυστηρεύεται ανώνυμα στο Reuters, πως μεθοδεύονται οι εξελίξεις ώστε να αναλάβει η ομάδα δράσης κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, με πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις.
Ένδειξη του τι ετοιμάζεται είναι οι λέξεις που επιλέγει να διαρρεύσει στο Reuters ευρωπαική πηγή :'' Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου.Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα.Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα.Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό''.

Πως σχεδιάζουν να μας καταλάβουν

Η πρόταση που έχει ως τώρα προκριθεί, και δημοσιεύεται στο Euro2day, είναι να ενισχυθεί με εκατοντάδες ξενόφερτους τεχνοκράτες η ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.
Μεταξύ των σεναρίων είναι και η δημιουργία ενός μόνιμου σώματος που θα εδρεύει στην Αθήνα και θα συνεχίζει τη δουλειά της τρόικας.
Παγώνει κανείς διαβάζοντας την περιγραφή του ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters : ''Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων.Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε''.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι μόνοι στην Ευρώπη που αντιστέκονται σε αυτό το σχέδιο είναι οι Ιρλανδοί που το χαρακτηρίζουν ''ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας''
newsit.gr

Τροπολογία-ντροπή! Δεν κόβονται οι υπερωρίες μόνο σε υπαλλήλους υπουργών, βουλευτών και κομμάτων

Την ώρα που οδοιπορικά και υπερωρίες για κάθε άλλο κοινό... θνητό υπάλληλο του δημοσίου κόβονται μαχαίρι τα “δικά τους παιδιά” όσοι υπηρετούν δηλαδή στα γραφεία των εθνοπατέρων, αλλά και στα κόμματα έχουν δικαίωμα για 90 ώρες υπερωρίας. Αυτό με τροπολογία που κατατέθηκε χθες με το πολυνομοσχέδιο. Θυμίζουμε ότι για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου οι υπερωρίες και τα κυριακάτικα δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες...
Παράλληλα διαμορφώνονται και οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών σε 70 ώρες.
Στην ευνοϊκή για ολίγους ρύθμιση φυσικά και περιλαμβάνονται και οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Έθνος” κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αρκετοί συνεργάτες υπουργών επιθυμούν να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντά τους λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της μηδαμινής διαφοροποίησης στις αμοιβές τους από το σύνολο των υπαλλήλων.
Αυτό όμως μοιάζει απλά σαν μια καλή δικαιολογία να περάσει μια ακόμη φωτογραφική τροπολογία υπερ ημετέρων την ώρα που υπάρχει μείωση των αμοιβών έως και 60% για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου μέσω ενιαίου μισθολογίου...
newsit.gr

Μηδενικοί μισθοί στο δημόσιο



Απίστευτο!! Συνέβη και αυτό, στην Ελλάδα του μνημονίου: Όπως φαίνεται από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας –που αποκαλύπτει σήμερα το Newsit- υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών για τον μήνα Οκτώβριο δεν θα πληρωθεί ούτε ...λεπτό του ευρώ!!!

Η Κ.Γ. διοικητική υπάλληλος του Δήμου, είχε την ατυχία να έχει κρατήσεις πάσης φύσεως -είτε αυτές αφορούσαν ασφαλιστικές εισφορές, είτε «φουσκωμένες» λόγω αναδρομικών παρακρατήσεις ή δόσεις δανείων- ακριβώς ίδιες με τον μισθό της!!!

Προπαγανδιστικά πυρά ενόψει της «Μητέρας των Μαχών» Πίεση στους βουλευτές όλες οι κινήσεις

Σοφία Βούλτεψη


                                          Φωτό: Αθηνά Λεκκάκου
 
Την ώρα που το κρίσιμο ζήτημα είναι η διαπραγμάτευση για το ύψος του «κουρέματος», η αδυναμία αποκομιδής των σκουπιδιών και – το χειρότερο – η καταγγελία για απλή μετακίνησή τους (από τους ιδιώτες) σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, όπως οι παρυφές του Λυκαβηττού, αποτελεί την επιτομή της ανικανότητας.
Σε καθαρά προπαγανδιστικές κινήσεις τακτικισμού, αποπροσανατολισμού και εντυπωσιασμού ενόψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης επιδίδονται η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο υπουργός των Οικονομικών και οι υπουργοί μεμονωμένα ή ομαδικά.

Ο κ. Παπανδρέου συνάντησε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να υπογραμμίσει επικοινωνιακά την «κρισιμότητα των στιγμών», μιλώντας «για την πιο κρίσιμη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών» - αν και επίσης «πιο κρίσιμη εβδομάδα» υπήρξε και η εβδομάδα πριν από την υπερψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Αυτό (το μεσοπρόθεσμο), αλλά και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που επίσης είχαν χαρακτηριστεί «σημαντικές» και «σωτήριες») ουδέποτε εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη χώρα η τρόικα, να επιστρέψει με χίλια παρακάλια για να επιβάλει νέα σκληρότερα μέτρα, ενώ η έκτη δόση παραμένει στον αέρα και οι δανειστές να δηλώνουν τώρα σε όλους τους τόνους πως την προσεχή Κυριακή, κατά την επίσης «κρίσιμη» ημερομηνία της 23ης Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Αμόκ αρθρογραφίας λόγω αμόκ εξουσίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πολύ κακό για το τίποτα. Φιλοδοξούσαν, βέβαια, να αποσπάσουν για λίγο περισσότερο την προσοχή, αλλά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι χρυσές εποχές, οι εποχές των παχιών αγελάδων, όταν ανέξοδα και άκοπα υποδύονταν τους πολιτικούς και υποχρέωναν τους «υπηκόους» τους να αναλύουν τα βαθυστόχαστα νοήματά τους.

Ουδείς ενδιαφέρεται πλέον ποια είναι η γνώμη τους για τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε ως εδώ.

Ουδείς θεωρεί αξιόπιστη αυτή τη γνώμη.

Ουδείς συγκλονίζεται από τα «μηνύματά» τους.

Ουδείς θεωρεί ειλικρινείς τις τοποθετήσεις τους, μετά ψηγμάτων αυτοκριτικής, που χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να ανακαλύψεις, έτσι όπως την καλοκρύβουν με πολλές περικοκλάδες.

Το μόνο ερωτηματικό στο τέλος αυτού του αρθρογραφικού αμόκ είναι το ακόλουθο:

Η οικονομική πολιτική έχει εκτροχιαστεί


Γράφει ο
Γιώργος Αγαπητός
 
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τη φράση  «μέτρον άριστον». Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει πάντα για όλους τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής του, ακόμη και στη φύση.

Ό,τι ξεπερνά κάποια όρια σημαίνει υπερβολή και συνεπάγεται καταστροφή. Ο άνεμος είναι χρήσιμος, όταν όμως γίνεται τσουνάμι καταστρέφει ό,τι βρει στο διάβα του. Οι νόμοι είναι απαραίτητοι, όταν όμως είναι αντισυνταγματικοί και απάνθρωποι βιάζουν τη δημοκρατία και  εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίρνει ό,τι αποφάσεις θέλει επειδή έχει μια τυπική πλειοψηφία στη Βουλή.

Κάθε κυβέρνηση οφείλει να ακολουθεί το προεκλογικό της πρόγραμμα γιατί γι΄αυτό ψηφίστηκε.

Η δικτατορία της φασαρίας

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2011, σελίδα 7 :


Η δικτατορία της φασαρίας
Του Βαίλη Μπαλάφα

Μέχρι πρόσφατα όταν κάποιος έκανε αναφορά στην Ελλάδα στις λέξεις «δικτατορία» ή «χούντα», θεωρείτο αυτονόητο ότι αναφερόταν στα σκοτεινά χρόνια της «επταετίας». Το μυαλό του Έλληνα είχε εμποτιστεί με αυτό το συνειρμό στο πέρασμα των ετών και αυτομάτως γινόταν ο συνδυασμός της λέξης με την πολιτική περίοδο. Το ίδιο ίσχυε και όταν θέλαμε να περιγράψουμε μια κατάσταση ολοκληρωτισμού, περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, της ελευθερίας του λόγου ή της άποψης, της καταπίεσης σε επίπεδο δραστηριοτήτων έτσι όπως τις αντιλαμβανόμαστε σήμερα, με τις γνωστές συγχύσεις που κάνουμε κατά καιρούς με την έννοια της ασυδοσίας.