Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΤΑΤΡΑΚ στο Δερβένι. Ο Αστέρας εκτός του κυπέλλου !

Στους σημερινούς αγώνες  (δεύτερη σειρά) της Β’ φάσης στο Κύπελλο Κορινθίας εσημειώθηκαν τα  εξής αποτελέσματα :
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ  -  ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                               1 - 5
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.                              3 - 4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                                 0 - 3
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                                               6 - 3
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                                2 - 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                                         5 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ        4 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ                 2 - 1

Ο αγώνας Κυπέλλου ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ θα διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου στις 15:00 , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου.
 Στην ( Γ’) επόμενη φάση έχουν προκριθεί οι ομάδες ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ , ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ, , ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ., ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ., ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  , ΑΠΕΣΣΑΣ, ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ , ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ , ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ και ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

Όλα για όλα για νίκη ο Ολυμπιακός με Ντόρτμουντ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:45, ΝΕΤ) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και μοναδικό ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η νίκη που θα δώσει σάρκα και οστά στην ευρωπαϊκή... επιβίωση των Πειραιωτών! Να δείξει τα ψυχικά του αποθέματα, την πίστη και τον... τσαμπουκά του καλείται ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται τελικός για τους Πειραιώτες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και «σκαλοπάτι» για τη συνέχεια της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Γιουρόπα Λιγκ). Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρουν πως πρέπει να εμφανίσουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξαν απέναντι στην ΑΕΚ το προηγούμενο Σάββατο και θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα κρατήσουν την ομάδα ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης στους «16». Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό είναι οι αρκετές απουσίες, αφού Τοροσίδης, Φουστέρ, Φέισα, Γέστε δεν υπολογίζονται. Ο Βαλβέρδε πάντως προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Τζαμέλ Αμπντούν ή του Γιάννη Φετφατζίδη ως δεξιού εξτρέμ, ενώ στα χαφ ο Μοδέστο θα παίξει ως αμυντικός μέσος, έχοντας στο κέντρο τον Πάμπλο Ορμπάιθ και τον Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον δεύτερο να έχει ρόλο οργανωτή.
Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κοστάντσο, Μανιάτης ή Μοδέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοδέστο ή Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν ή Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζιμπούρ. Από την πλευρά της, η Μπορούσια ήρθε αποφασισμένη στην Αθήνα για τη νίκη που θα τη βάλει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16», χωρίς όμως τους τραυματίες Μπάριος, Οβομογιέλα και Κοχ. Ο Βειντενφέλερ θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα είναι οι Σμέλτζερ (εφόσον δεν είναι 100% έτοιμος, θα παίξει ο Λόουβε), Χούμελς, Σούμποτιτς και Πίζτσεκ (εκτός και εάν δεν ξεπεράσει το πρόβλημά του και ξεκινήσει αντ’ αυτού ο Γκρόβγκρεουτς). Στον άξονα θα βρίσκονται οι Κεχλ και Μπέντερ. Πέρισιτς και Γκότζε θα παίζουν στις δύο πτέρυγες, ενώ ο Καγκάβα θα αγωνίζεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Λεβαντόφσκι.

Κανονικά θα μεταδοθεί ο αγώνας Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ

Με ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε την λύση στο ζήτημα της μετάδοσης του αγώνα Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ, καθώς ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μπορούν να εργαστούν από τις 21:30 για να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης της αναμέτρησης.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

"Η ΠΟΣΠΕΡΤ για λόγους ισότητας και ανταγωνιστικότητας και συναισθανόμενη τη θέληση του Έλληνα πολίτη, που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων 40 χρόνων από τις πολιτικές φτώχειας, ανέχειας και εξαθλίωσης της κυβέρνησης της τρόικας, καθώς και την επιθυμία των φιλάθλων να δουν τον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της να δώσει εξαίρεση στο προσωπικό από τις 21:30 της Τετάρτης, ώστε να καλυφθεί από τη ΝΕΤ η μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ για το
ChampionsLeague καθώς και όλη η υπόλοιπη αθλητική κίνηση μέχρι το τέλος του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα περνάει κρόουλ με τα αιτήματα των απεργών".

Θετικός ο Πιλάβιος σε πρωτάθλημα 18 ομάδων

Αθήνα
Συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας, όπου μετέφεραν στον πρόεδρο της ΕΠΟ την πρόταση-εισήγηση του συνεταιρισμού για αύξηση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, από 16 σε 18. Ο Πιλάβιος εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση της Σούπερ Λιγκ και την Τρίτη, οπότε είναι προγραμματισμένο το ΔΣ της ΕΠΟ, αναμένεται να βγει η θετική απόφαση.

Το γραφείο του Σοφοκλή Πιλάβιου επισκέφθηκαν οι Πατρίκ Κομνηνός, Γιάννης Οικονομάκης, Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Χριστοβασίλης και Σπύρος Καλογιάννης οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εισήγηση της Λίγκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τους άκουσε χωρίς να έχει αντιρρήσεις ενώ φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εισηγηθεί υπέρ της πρότασης της Σούπερ Λίγκας στο ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα γίνει την Τρίτη.

Από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ, διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του συνεταιρισμού όπου σε αυτή αναμένεται να αναπτυχθεί στην πλήρη του μορφή η πρόταση της Λίγκας.

Ανακοινώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ την Παρασκευή


Η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή (21/10) προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές εξελίξεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Έκτακτη Γ.Σ., Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00

Ανακοινώνεται ότι συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Super League, με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διάταξης:

(α) Αναδιάρθρωση Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2011-12, λόγω ειδικών συνθηκών - Τροποποίηση κανονισμών και σχετικών απαιτούμενων αποφάσεων».
Newsroom ΔΟΛ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΡΕΛΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ALTER ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΡΟΛΟ... GUEST STAR!
Τράγκας guest star απόψε στο Alter! Θα βγει εκτάκτως από στούντιο του Extra 3 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου για να τα ρίξει στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Το τι έχει να γίνει σήμερα δεν περιγράφεται. Με...
δεδομένο ότι στο Mega θα κάνουν τις... κυρίες λόγω της συνάντηση του Παπανδρέου με τους ιδιοκτήτες του Μεγάλου Καναλιού απόψε όλοι βλέπουμε Alter...


FIMOTRO

Ιωάννης Βρούτσης...«λογαριασμός «κοινωνικής εξισορρόπησης» άλλη μια απόπειρα “κοινωνικής εξαπάτησης”

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ στη Βουλή διεξάγεται με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, σε κλίμα «ιδιαίτερης κοινωνικής έντασης», μία πολύ κρίσιμη συζήτηση η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί την κοινή γνώμη με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία της.
Η τροπολογία την οποία κατέθεσε  ο κ. Βενιζέλος με τίτλο «λογαριασμός «κοινωνικής εξισορρόπησης» προβλέπει έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Πάταξη που υπόσχεται εδώ και δύο χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και άρα πρόκειται για άλλη μια απόπειρα κοινωνικής εξαπάτησης”.
Αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» σε ένα Ν/Σ που στον πυρήνα του περιλαμβάνει εκτός των άλλων ακραίες μορφές υπερφορολόγησης χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και πολύτεκνων και έκτακτες εισφορές, ως αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής που απέτυχε την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και  τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάταξη της οικονομίας.

Ο Ζακ Ντελόρ καταγγέλλει την παρτίδα του πόκερ μεταξύ Σαρκοζί και Μέρκελ

Σημερινή συνέντευξη J Delors στην εφημερίδα Le Monde υπέρ των θέσεων Σαμαρά

LE MONDE, 19.10.2011

Οι δημοσιογράφοι, στην εισαγωγή τους, παρουσιάζουν τον Ζακ Ντελόρ και τις θέσεις του για την οικονομική κρίση που περνά η Ευρώπη. Ως γνωστόν, ο Ζακ Ντελόρ είναι πολύ επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί ηγέτες της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν την κρίση. Προτείνει μιαν Ευρώπη πιο ισορροπημένη μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου. Προτείνει επίσης την μεταλλαγή της Ζώνης του Ευρώ σε μια ζώνη ενισχυμένης συνεργασίας η οποία θα έχει την δυνατότητα και τα μέσα να λαμβάνει αποφάσεις.

Ερ.: Το Ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο;

Η συνάντιση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:   «Ο στόχος της επίσκεψης είναι διττός. Ο πρώτος ήταν να ζητήσουμε μια ενημέρωση σε βάθος και ευχαριστώ πάρα πολύ τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενημέρωση που μας έκανε. Κατά την άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρά το ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης δεν είναι αυξημένο, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εγρήγορση και προσοχή, διότι οι εξελίξεις αυτές δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί αυτό τον καιρό στην περιοχή. Ο δεύτερος λόγος της επίσκεψής μας ήταν να συζητήσουμε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας την οικονομική κατάσταση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ πρέπει να σας πω ξεκάθαρα την άποψη μας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Είμαστε δε και το τελευταίο κόμμα το οποίο θα λαϊκίσει, εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ξέρουμε όμως ότι εδώ πρέπει να υπάρξει μια ιεράρχηση στόχων. Κατά την άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτω και των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη θωράκιση της χώρας. Πιστεύουμε λοιπόν ότι στο νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή και το ξεκαθάρισα αυτό στον κύριο υπουργό, θα μας έχει συμμάχους για να φτάσει ο έλληνας αξιωματικός και υπαξιωματικός τουλάχιστον να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι αδιανόητο άνθρωποι οι οποίοι καλούνται σε αυξημένη επαγρύπνηση και για τα σύνορα της χώρας, αλλά και για την εσωτερική έννομη τάξη να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Αλλά επειδή η κάθε κυβέρνηση οφείλει να ιεραρχήσει που δίνει και τι δίνει, πιστεύω ότι θα έχουμε σύμμαχο την ελληνική κοινωνία όταν πρωτίστως θα πούμε ότι θωρακίζουμε την ασφάλειά της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είπαμε, το είπε και ο κύριος Μπεγλίτης, ότι θα είμαστε σε επαφή. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων. Π.χ. είχα την ευκαιρία να ξαναπώ στον κύριο Μπεγλίτη πόσο σημαντική θεωρούμε εμείς τη διακλαδικότητα και πόσο πιστεύουμε ότι οι πόροι αυτοί θα μπορούν πράγματι να πάνε στο έμψυχο υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα επιμείνουμε σε αυτό και πιστεύω ότι αυτό το οποίο πρέπει να πετύχουμε, είναι να ενώσουμε δυνάμεις ενόψει μίας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης η οποία υπάρχει στη χώρα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μία δήλωση για την συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται μπροστά στις μεγαλύτερες και δυσκολότερες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας κατά πάσα πιθανότητα ερήμην μας είναι αδιανόητο οι πολιτικές ηγεσίες να φαίνονται τόσο μικρές και με τόσο μεγάλους κομματικούς εγωισμούς. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται συσπείρωση, χρειάζεται συνευθύνη. Δεν υπάρχει κανείς άμοιρος ευθυνών μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή, πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το χρέος μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στη νέα γενιά. Να ξεχάσουμε το κομματικό συμφέρον και να ενώσουμε δυνάμεις. Λυπούμαι πάρα πολύ διότι δυστυχώς είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα δεν διδάχθηκε τίποτα από την κρίση». Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση για το επίδομα των ιπταμένων δήλωσε:«Σε ό,τι αφορά το επίδομα των ιπταμένων, ήταν η πρώτη  μου ερώτηση στον κύριο υπουργό. Με διαβεβαίωσε ότι το επίδομα των ιπταμένων δεν έχει περικοπεί ότι ήταν μία συμφωνία η οποία έγινε με το υπουργείο Οικονομικών. Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτές οι ουσιαστικές και συμβολικές κινήσεις. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο ιπτάμενος σήμερα ή ο ναύτης επάνω στη φρεγάτα να γνωρίζει ότι η ελληνική κοινωνία γνωρίζει την προσφορά του και είναι αποφασισμένη να την αναγνωρίσει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα μήνυμα το οποίο το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας οφείλει να στείλει σε ολόκληρο το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».   

Διαδηλώσεις στο Ξυλόκαστρο - Στην Κορινθία η σημμετοχη στην απεργία ξεπέρασε το 80%.

Και στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν από την Δευτέρα και με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους να συνεχίσουν όλη την εβδομάδα, οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν σήμερα,με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Αγίου Βλασίου , στο Ξυλόκαστρο όπου συμετείχαν Έμποροι, Εκπαιδευτικοί , υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, η «Πλατεία Ξυλοκάστρου» και η «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης».

Ο συνδιασμός «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» σε δελτίο τύπου που εξέδωσε με τίτλο "Ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα..." αναφέρει τα εξής:
"Συμπολίτισσες και συμπολίτες, η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα αλλά και η μονόπλευρη φορολογία στους μικρομεσαίους ολοένα και αγριεύει. Η κυβέρνηση – εντολοδόχος της Τρόικας δείχνει ότι δεν έχει κανέναν ηθικό και πολιτικό φραγμό και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζει ένα καινούριο εκβιαστικό δίλημμα ως πρόφαση για να εφαρμόσει νέα, εξοντωτικά για όλους μας, μέτρα. Είναι πλέον κατανοητό ότι η συνταγή αυτή οδηγεί την κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα και δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Οι θυσίες δεν είχαν μέχρι τώρα και δεν θα έχουν ούτε στο μέλλον κανένα αντίκρισμα για εμάς. Μόνη διέξοδος είναι η μαζική αντίδρασή μας, για την ανατροπή αυτού του παραλογισμού. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» χαιρετίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων της περιοχής (δημοτικοί υπάλληλοι, έμποροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α.) που αντιστέκονται στη λαίλαπα αυτή και καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου να ενώσουν τη φωνή τους και να στηρίξουν τους αγώνες τους. Ως αυτοδιοικητική κίνηση βιώνουμε από κοντά τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική και στους δήμους και βλέπουμε ότι η κατάληξη θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος. Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι στη δικαιοδοσία των δήμων, μένουν χωρίς πόρους και προσωπικό στερώντας εμάς και τα παιδιά μας από τα αυτονόητα. Καλούμε λοιπόν, για άλλη μία φορά, όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να αγωνιστούν και αυτές μαζί με τους πολίτες του δήμου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά τέτοιες ώρες και να περιμένει το μοιραίο. Είναι φανερό ότι πολύ σύντομα κάθε δημοτική αρχή θα μπει μπροστά σε τραγικά διλήμματα, που αναγκαστικά θα τα μεταφέρει στην τοπική κοινωνία, για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και τοπικών φοροεπιδρομών. Πριν είναι λοιπόν πολύ αργά, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να αντιδράσουμε. Μας στερούν την αξιοπρέπειά μας και αυτό δεν αντέχεται. Ας σηκωθούμε λιγάκι ψηλότερα. Μπορούμε."

 Αγωνιστικές κινητοποιήσεις υπήρξαν και σε άλλες πόλεις της Κορινθίας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κ. Μαλανδρένης αναφέρει σχετικά με την σημερινή απεργία: «Η συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή απεργία ήταν πολύ μεγάλη. Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε στο εργατικό κέντρο Κορίνθου η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%. Όλα κύλησαν ομαλά».

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Θα είμαι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ»

Σε δηλώσεις του στην Korinthian News ο γιατρός από το Ξυλόκαστρο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναφέρει:
«Φυσικά και εξακολουθώ να θέλω να είμαι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το νομό Κορινθίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει για το θέμα αυτό και τις δηλώσεις που σας είχα κάνει στις αρχές του καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς γενικά ως τώρα μου έχει φερθεί πολύ καλά (κυρίως μέσα από τη δράση του ως γιατρού) χωρίς να του το έχω ζητήσει.
Θεωρώ ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ας μην γίνονται συχνά αναφορές στο όνομα το δικό μου από τα ΜΜΕ. Εξάλλου δεν είμαι από αυτούς που πηγαίνουν και δίνουν το όνομά τους στα ΜΜΕ για να «παίζει». Δεν το έκανα ποτέ ως τώρα ούτε έχω σκοπό να το κάνω»!

Μαργαρίτης Τζίμας...Η κυβέρνηση πλήττει, με την πολιτική της, την ενότητα, την ηθική τάξη και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις νέες περικοπές συντάξεων στους απόστρατους που κάνει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, εν ενεργεία και απόστρατους.
Σεβόμαστε τους απόστρατους που αποτελούν τη γόνιμη προέκτασή τους.
Υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και ζήλο την Πατρίδα και τώρα δέχονται απαξιωτικά σχόλια, δημόσιες προσβολές και περικοπές μισθών και συντάξεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση πλήττει, με την πολιτική της, την ενότητα, την ηθική τάξη και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει.
Κάτω τα χέρια από τους απόστρατους κύριοι της κυβέρνησης.
Κάτω τα χέρια από όλους εκείνους που, με θυσίες, κράτησαν ζωντανή την ιδέα της Πατρίδας μας και τα ιδεώδη της.
Κάτω τα χέρια, από τις ενώσεις των αποστράτων, από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, από τις συντάξεις τους και τα μερίσματά τους.
Μη διαλύετε ένα ζωντανό κομμάτι της Πατρίδας μας.
Είναι παιδιά του Ελληνικού λαού και υποφέρουν, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.
Αξίζουν την φροντίδα της Πολιτείας και όχι την εκδίκηση.
Αυτοί είναι έτοιμοι αν και εφόσον τους χρειαστεί η Πατρίδα μας να δώσουν το αίμα τους.
Δεν είναι “άχρηστοι” όπως – ανεύθυνα - τους θεωρεί η κυβέρνηση.
Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι δεν ανήκουν στα ρετιρέ.
Κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας  και τα στελέχη της».

Οι άνεργοι ξεπερνούν τις 820.000 και στους νέους τα ποσοστά είναι ακόμα πιο τραγικά, με έναν στους τέσσερις να είναι χωρίς δουλειά.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς και το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο. Οι άνεργοι ξεπερνούν τις 820.000 και στους νέους τα ποσοστά είναι ακόμα πιο τραγικά, με έναν στους τέσσερις να είναι χωρίς δουλειά. Οι απασχολούμενοι μειώνονται καθημερινά και το σύνολο του μη ενεργού πληθυσμού είναι μεγαλύτερο του ενεργού.  Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ασφυκτική πίεση που υφίσταται η ιδιωτική οικονομία από τη συνεχή επιβολή νέων φόρων και την αύξηση των έμμεσων συντελεστών.Όσο η κυβέρνηση, επιμένει σε αυτήν την πολιτική της υπερφορολόγησης και του στραγγαλισμού της αγοράς, όλο  και περισσότεροι θα είναι  οι άνθρωποι που θα χάνουν τη δουλειά τους. Ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας δε θα επιτυγχάνεται, αντιθέτως η  οικονομία θα βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ύφεση.Λύση υπάρχει και βρίσκεται  σε πολιτικές που θα στηρίξουν τον παραγωγικό τομέα, θα προσελκύσουν νέες μαζικές επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ήδη υπάρχουσες.Όλα αυτά όμως περνούν μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, της μείωσης της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και του σχεδιασμού δράσεων και πρωτοβουλιών στήριξης της ιδιωτικής οικονομίας μέσα από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να ανασάνουν και να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της ιδιωτικής δραστηριότητας».

Νίκος Νικολόπουλος ...Η σημερινή πάνδημη συγκέντρωση είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεταπολίτευσης Όμως! Δεν μπορούν οι όποιοι ελάχιστοι να εκθέτουν την ειρηνική εκδήλωση χιλιάδων ανθρώπων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος βρέθηκε στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή πάνδημη συγκέντρωση είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεταπολίτευσης.
Το Κεντρικό της χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετέχουν όλοι.
Η Ελλάδα της Εργασίας, της Παραγωγής, της Δημιουργίας, του Πολιτισμού είναι εδώ.
Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, Φοιτητές.
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης για δήθεν εθνική συνεννόηση δεν μπορούν ούτε να αποπροσανατολίσουν το Λαό, ούτε  να ακυρώσουν την καθολική αποδοκιμασία της Κυβέρνησης. Άλλωστε και αυτά είναι ψεύτικα. Διότι, αν ο κ. Παπανδρέου ήθελε συνεννόηση, δεν θα εξύβριζε, λίγες ώρες πρωτύτερα, τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά.
Από την άλλη μεριά μεγαλώνουν οι ευθύνες όλων μας για μια πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική πολιτική εξόδου από την κρίση.
Η διαμαρτυρία δεν πρέπει να μένει χωρίς ελπίδα.
Όμως! Για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια από τους λίγους που ουσιαστικά πλήττουν τους πολλούς.
Δεν μπορούν οι όποιοι ελάχιστοι να εκθέτουν την ειρηνική εκδήλωση χιλιάδων ανθρώπων».
-----
Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Ανεργία του Ιουλίου του 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεργία αυξάνεται ακόμη και τον Ιούλιο στην κορύφωση της Τουριστικής Περιόδου.
16,5% τον Ιούλιο αυξημένη κατά 0,5% από τον Ιούνιο.
820.000 οι άνεργοι, αυξημένοι κατά 35% από πέρυσι!
42,4% η ανεργία των Νέων – Σχεδόν ένας στους δύο νέους μας είναι άνεργος.
20,3% η ανεργία των Γυναικών.
Όλοι συμφωνούν πια ότι η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στις περικοπές των θέσεων εργασίας, λόγω των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Η ύφεση, γεννά ανεργία.
Αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί τη μείωση της ζήτησης στην αγορά.
Νέα λουκέτα και νέες απολύσεις βαθαίνουν τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης.
Με 16,5% ανεργία τον Ιούλιο οι προοπτικές για την επόμενη περίοδο είναι εφιαλτικές.
Που θα φτάσει άραγε η ανεργία;
Ως πότε η Κυβέρνηση θα αντιδρά στην αλλαγή πολιτικής και στη λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία;
Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης είναι εδώ και καιρό μόνον επιζήμια και πρέπει να τερματιστεί».

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τα θέματα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Προγράμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Τσαλίδης Φίλιππος, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς, ο Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Διονύσιος Αναπολιτάνος, ο πρόεδρος ΔΑΚΕ ΠΕ κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρ. Πρόεδρος ΟΛΜΕ κ. Δημήτριος Πεππές, ο πρ. Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Σωτήρης Γκλαβάς, ο πρ. Πρόεδρος ΔΟΕ κ. Βασίλειος Παληγιάννης, και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά η ομάδα εργασίας εντατικοποίησε τις εργασίες της καταλήγοντας στους βασικούς άξονες πολιτικής στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Επισήμανε ότι η επένδυση στην Παιδεία και στην καινοτομία είναι ο πιο ασφαλής δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ολοκληρωμένη πρόταση Προγράμματος που υπεβλήθη προς έγκριση στον Πρόεδρο του κόμματος φέρει τον τίτλο «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Η ομάδα εργασίας:
·         Στοιχειοθέτησε την εκπαιδευτική απορρύθμιση που προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
·         Καθόρισε ως κεντρική αντίληψη της εκπαιδευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την άποψη ότι η Παιδεία είναι το Εθνικό Συγκριτικό μας Πλεονέκτημα.
·         Υπογράμμισε τις βασικές παρεμβάσεις, που θα προωθήσει η Νέα Δημοκρατία στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.
·         Επισήμανε την βούληση της Νέας Δημοκρατίας να επενδύσει με εμπιστοσύνη στον Έλληνα εκπαιδευτικό.
·         Αποσαφήνισε το θεσμικό πλαίσιο για την Μεταλυκειακή Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κολλέγια, ΙΕΚ κλπ) επιμένοντας στην ποιότητα.
·         Συγκρότησε μια καινοτόμο κοινωνική πολιτική ίσων ευκαιριών μέσα από την προώθηση Ψηφιακού Δικτύου Βιβλιοθηκών σε όλη την χώρα.
·         Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής για ένα Σύγχρονο Εξωστρεφές Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.
·         Προσδιόρισε με σαφήνεια την πολιτική της Δια Βίου Μάθησης και τη σημασία της για την αγορά εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική κινητικότητα.

Η Γραμματεία Προγράμματος και ο Τομέας Παιδείας  συνεχίζουν την συνεργασία τους για την κατάρτιση ολοκληρωμένων προτάσεων σε τρία ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία: τα Θρησκεύματα, την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, και την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Συνεχίζεται η συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία από εξειδικευμένες κλαδικές ή θεματικές μελέτες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Αν υπάρχει μια ελπίδα για την νέα γενιά και μια προοπτική ανάκαμψης για την πατρίδα μας, αυτή διέρχεται μέσα από την σοβαρή επένδυση της Πολιτείας σε μια πραγματική Παιδεία, που στοχεύει να καταστήσει τους νέους Έλληνες, Πολίτες της Ευρώπης και του Κόσμου. Η Εθνική Παιδεία είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στον Διεθνή Ανταγωνισμό. Οι διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού, τα λαμπρά μυαλά των Ελλήνων Επιστημόνων που ζουν στην Ελλάδα και η δυναμική νέα γενιά της χώρας μας είναι απαράδεκτο να μην αξιοποιούνται στο πλαίσιο μιας Εθνικής Εκπαιδευτικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής. Δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια υπονομεύει, ότι είχε μείνει όρθιο στον χώρο της εκπαίδευσης, σταματώντας κάθε δημιουργική αλλαγή που είχε ξεκινήσει.

Η κεντρική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι:
·         να επενδύσει στην Εκπαίδευση ως απάντηση στην κρίση,
·         να εμπιστευθεί τον Έλληνα δάσκαλο – ερευνητή όλων των βαθμίδων,
·         να δώσει ευκαιρίες στην νέα γενιά της πατρίδας μας.
Ο κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.»

Ο Τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

«Η Παιδεία, η Έρευνα και η Καινοτομία, είναι το όχημα της ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και της οικονομίας της. Η επένδυση στην Παιδεία είναι βιωσιμότητα για το μέλλον. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός είναι λειτουργός και έτσι οφείλει η κοινωνία να τον αντιμετωπίζει. Ο επαναπατρισμός των διακεκριμένων Ελλήνων Ερευνητών και Επιστημόνων πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο θέμα για την αναβάθμιση της Παιδείας. Τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα πρέπει να αποτελέσουν τον χώρο δημιουργίας συγκριτικού πλεονεκτήματος για την θωράκιση της ανάπτυξης και της προόδου. Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην εκπαίδευση και την έρευνα και στην προοπτική των νέων για ανταγωνιστικότητα με την Ευρώπη».

Μπισκοτάκι για φάρμακο/ Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει

.ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΞΕΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (FRANFURTE​R ALLGEMEINE ZEITUNG) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Του Μίχαελ Μάρτενς

Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ  βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο  που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή.  Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Ο στόχος του είναι το Μέγαρο Μαξίμου ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών. Εκεί έχει την έδρα του ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί σήμερα αν είναι δυνατόν και όχι αύριο, να κυβερνήσει τη χώρα, κάτι που εδώ και μήνες το δείχνει καθημερινά. Ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ έχουν αποτύχει, η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι η μόνη διέξοδος ανακοινώνει ο Σαμαράς με κάθε ευκαιρία. Μια νίκη της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με αρκετά ποσοστά διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ' άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - 125.000 άτομα συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πορεία

Επεισόδια σημειώνονται στη Βουλή, στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Ένταση δημιουργήθηκε αρχικά στο σημείο όπου βρίσκεται ο σιδερένιος φράχτης, καθώς νεαροί προσπάθησαν να τον ρίξουν και πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο φυλάκιο των ευζώνων έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη! Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, με αποτέλεσμα η χρήση δακρυγονόνων να επεκταθεί. Νωρίτερα, άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου, ενώ ένταση υπάρχει και στην οδό Ακαδημίας, όπου για την απώθηση ομάδας κουκουλοφόρων η αστυνομία κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ήταν ιδιαίτερα μαζική, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τις οδούς Ακαδημίας, Σταδίου και Πανεστημίου από την Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα.
Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ, για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό χωρίς προηγούμενο! Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την αμαυρώσουν δημιουργώντας ένταση. Χιλιάδες κόσμος κάνει την πλατεία Συντάγματος να μοιάζει πολύ μικρή!
Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από 75.000 άστομα συμμετείχαν στην πορεία, η οποία ξεκινησε από τη διασταύρωση Αλεξάνρας και Πατησίων και εφτανε έως τη Βουλή, με τις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων και την Ομόνοια να είνει ασφυκτικά γεμάτες από πολίτες. Ωστόσο, τα ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για περισσότερους από 125.000 ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν σχηματιστεί ομάδες περιφρούρισης από τα συνδικάτα για την αποφυγή επεισοδίων. Παρόλα αυτά έχουν σημειωθεί μικροεντάσεις σε διάφορα σημεία της πορείας.
Υπάρχουν, όμως και σήμερα εκείνοι που υπονομεύουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση. Το Σύνταγμα θυμίζει πεδίο μάχης με βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμο, δακρυγόνα. Έκαψαν ακόμη και το φυλάκιο της προεδρικής φρουράς!



Eπίθεση δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο όπου άγνωστα άτομα πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Επιπλέον, έγιναν μικροεπεισόδια στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Ακαδημίας μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Μικροσυμπλοκές βρίσκονται σε εξέλιξη στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.
Διαδηλώσεις και στην επαρχία
Μαζική είναι η προσέλευση του κόσμου και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας. Χιλάδες πολίτες διαδηλώνουν ειρηνικά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Πύργο Ηλείας, Μυτιλήνη, Αγρίνιο και Τρίκαλα. Μάλιστα, στο Βόλο σημειώθηκαν επεισόδια,όπου υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κουκουλοφόροι προκάλασαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών.
Επίσης, στη Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη δύο διαφορετικές πορείες, μία του Εργατικού Κέντρου και του ΕΔΟΘ και μία δεύτερη από το ΠΑΜΕ, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 15.000 άτομα. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένες η συγκέντρωση των «Μοτοσικλετιστών εν δράσει» στις 17:00 έξω από τον ΟΛΘ, ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Λευκό Πύργο.
48ωρο κορύφωσης των απεργιών
Εβδομάδα παράλυσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ξεκίνησε τη Δευτέρα ενόψει της συζήτησης-ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Το απεργιακό κύμα θα κορυφωθεί σήμερα και αύριο με την 48ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, οι τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί, οι βενζινοπώλες, οι δικηγόροι, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Παράλληλα, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, οι βιοτεχνίες, τα αρτοποιεία και τα περίπτερα.

Σήμερα έχει Κύπελλο στην Κορινθία

Σήμερα διεξάγεται  η δεύτερη σειρά των αγώνων της Β’ φάσης στο Κύπελλο Κορινθίας.. Οι σημερινοί αγώνες της Β΄ Φάσης  Κυπέλλου είναι οι εξής:
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ  -  ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
Ο αγώνας Κυπέλλου ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ θα διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου στις 15:00 , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου.
 Ως γνωστόν στην ( Γ’) επόμενη φάση έχουν προκριθεί οι ομάδες ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ , ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ, , ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Διακήρυξη Αποκομιδής Ογκωδών Απορριμμάτων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ότι :
Στις 2 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 ως 10.00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής πρόχειρος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές, με έκπτωση σε ακέραιες μονάδες επί της % (άρθρο 16 Π.Δ. 28/80), για την εργασία ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΜΠΑΖΑ, ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ Κ.Λ.Π.), προϋπολογισμού 48.409,20 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80, του άρθρου 209 και 273 ου Ν. 3463/06 όπως συμπληρώθηκε & τροποποιήθηκε και της από 19-9-2011 Τεχνικής Έκθεσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Η εργασία προβλέπει τη συλλογή απορριμμάτων σε συνολικά 34 κάδους μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων (container) του αναδόχου, χωρητικότητας από 7 έως 12m³ .
Η δαπάνη θα καλυφθεί από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΤΑ

Σχετικά Αρχεία:
Διακήρυξη Αποκομιδής Ογκωδών Απορριμμάτων

Διακήρυξη Επέκτασης Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Ξυλοκάστρου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ότι :
Στις 2 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 ως 11:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής πρόχειρος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές, με έκπτωση σε ακέραιες μονάδες επί της % επί των τιμών του τιμολογίου άνευ ορίου, και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την εργασία ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προϋπολογισμού 36.756,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80, του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 όπως συμπληρώθηκε & τροποποιήθηκε και της αριθ. 28/2011 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Η δαπάνη θα καλυφθεί από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΟΤΑ.
Σχετικά Αρχεία:
Σχετικά Αρχεία:
Διακήρυξη Επέκτασης Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Ξυλοκάστρου

Σαμαράς σε Παπανδρέου: "Θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά μόνος μου. Τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου;"

Κάποιοι παίζουν παιχνίδια με την συναίνεση. Εφευρίσκουν εκκρεμότητες ή ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό λειτουργούν επιλεκτικά προς τα "κακά" ΜΜΕ.
Στο περίφημο λοιπόν τηλεφώνημα που έγινε σήμερα ο κ.Σαμαράς απάντησε αρνητικά και σε πολύ έντονο ύφος!
"Αν έρθω εγώ μαζί σου στις Βρυξέλλες υποτίθεται οτι θα εμφανίσουμε μια κοινή θέση. Πες μου τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου έδωσες χθες καμμία εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω την χώρα για κάτι που δεν ξέρω;" Και συνέχισε: "Με βρίζεις τόσο καιρό, δεν συμφωνείς με τους υπουργούς σου και θέλεις να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες;"
Και συνέχισε: "Και πρώτα απ' όλα έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί; Δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που στείλατε στο ΔΝΤ και σας ζητάμε να δούμε και τώρα θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Που ξέρω εγώ στα παρασκήνια τι έχεις συμφωνήσει;"
«Θα πάω με κλειστά χαρτιά να διαπραγματευτώ; Και πως εσύ δέχεσαι να πας στις Βρυξέλλες με κάποιον που πριν από λίγο αποκαλούσες ‘συκοφάντη’;» και πρόσθεσε: «Θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου».
Kαι κατέληξε: "Για του Γουδή να ρωτήσεις ποιός το είπε και σίγουρα δεν το έχω πει εγώ."
Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Σαμαρά για υπεκφυγές.

'Ολη η δήλωση:
Ο κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά.
Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της.

Γιάννης Μιχελάκης...Ο κ. Μόσιαλος μπέρδεψε το περιεχόμενο ...Επιτέλους, ας σοβαρευτεί!».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον κ. Ηλία Μόσιαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μόσιαλος, προφανώς, μπέρδεψε το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης με το περιεχόμενο του σημερινού τηλεφωνήματος. Γιατί χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση για Βρυξέλλες.
Επιτέλους, ας σοβαρευτεί!».


Ραντεβού στα τυφλά, ο τελευταίος εκβιασμός στους βουλευτές. Πήρε μαθήματα πατριωτισμού από τους… Γερμανούς!




Δεν περίσσεψαν χθες τα χαμόγελα στη συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά, όπου συμφώνησαν ότι… διαφωνούν. Καμιά σχέση με το άλλοτε ξέγνοιαστο παρελθόν, από όπου και η φωτογραφία μας. Η χώρα πηγαίνει κατευθείαν στο ευρωπαϊκό κουρείο, αλλά η συνάντηση δεν έφερε άλλο αποτέλεσμα πλην του προπαγανδιστικού.

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν υπ’ αριθμόν 2. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής και τα μέσα ενημέρωσης απεργούν, οι επικεφαλής της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της άτυχης χώρας που λέγεται Ελλάς συναντήθηκαν χθες χωρίς κανένα αποτέλεσμα!

Όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία της 15ης Ιουνίου, η συνάντησή τους (στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή) έγινε και πάλι χωρίς ατζέντα και χωρίς να είναι γνωστό το ζητούμενο.

Επρόκειτο για άλλο ένα χρονικό προαναγγελθείσας αποτυχίας, που, όπως και χθες γράψαμε, εντάχθηκε σε ένα κυβερνητικό επικοινωνιακό παιχνίδι και, μαζί με την προηγηθείσα προχθές επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνέβαλε στην δημιουργία ενός πέπλου μυστηρίου περί «διεργασιών».

Βασικός σκοπός, η άσκηση πίεσης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπερψηφίσουν αύριο το πολυνομοσχέδιο.

Ο Στρατός υπερασπίζεται την Πατρίδα, όχι τα σκουπίδια της!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Τώρα που «λύθηκε» (λέμε τώρα) το διαδικαστικό ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών - επιστρατεύτηκαν τα απορριμματοφόρα και οι οδηγοί, αλλά... όχι και οι εργάτες που μαζεύουν τα σκουπίδια - καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι τα στρατευμένα νιάτα της χώρας δεν υπηρετούν τη θητεία τους για να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του τύπου «ποιος είναι ο καλύτερος σκουπιδιάρης» ή «ποιος είναι ο καλύτερος απεργοσπάστης».

Αυτή η επαναλαμβανόμενη με κάθε ευκαιρία και από διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης προερχόμενη ρήση «Να το κάνει ο Στρατός!», δεν έχει απλώς καταντήσει αηδία, δεν είναι απλώς η επιτομή της εύκολης λύσης, δεν είναι μόνο η απόδειξη της ανικανότητας και της ανευθυνότητας.

Είναι και η μόνιμη αποκάλυψη μιας αρρωστημένης νοοτροπίας, ενός απαράδεκτου τρόπου αντιμετώπισης της νεολαίας του τόπου και της αποστολής των στρατευμένων στην υπηρεσία της πατρίδας.

Φυσικό είναι, βέβαια, μια χώρα που δεν σέβεται τους σκουπιδιάρηδες να μην σέβεται και τους στρατιώτες της - και το αντίστροφο.

Αντώνης Σαμαράς...Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε χθες, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου. Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο. Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω… Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε».

Το Υπουργείο Υγείας οδηγεί σε απόγνωση τον νέο ιατρό

Προ λίγων ημερών το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε το προσχέδιο νόμου για την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας. Μετά λύπης παρατηρούμε, ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοσχέδιο, με τρομερές ελλείψεις και καταστροφικό για τον νέο ιατρό. Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να αναφέρουμε πως η εφαρμογή των εξετάσεων για έναρξη ειδικότητας με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, συνδυάζεται με μείωση των θέσεων των ειδικευομένων (ευθεία συνάρτηση με τους εισακτέους των ιατρικών σχολών περίπου 650 ετησίως, ενώ οι θέσεις των ειδικευομένων είναι μόνο για την Αττική περίπου 4.500 και οι εκκρεμείς αιτήσεις για ειδίκευση περίπου στις 10.000 πανελλαδικά) γεγονός που σε ακολουθία με τη μείωση κλινών στα νοσοκομεία (συνεπάγεται μείωση των θέσεων των ειδικευομένων) και αδυναμία ένταξης των νέων ειδικευμένων στον ΕΟΠΠΥ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία κύματος μετανάστευσης των νέων ανειδίκευτων και ειδικευμένων ιατρών. Επιπλέον, η χωρίς αντικειμενικά κριτήρια τοποθέτηση και εναλλαγή των ιατρών στις εκπαιδευτικές μονάδες, δημιουργεί ρουσφετολογικές προοπτικές. Νοσοκομεία της επαρχίας που δίνουν τμήμα της ειδικότητας κινδυνεύουν να κλείσουν ή καθίστανται τόπος ¨εξορίας¨ για τους ειδικευόμενους. Με την κατάργηση των κινήτρων για τους ιατρούς που καταλαμβάνουν άγονα αγροτικά ιατρεία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη. Η απουσία θέσεων υπεραρίθμων ειδικευόμενων για άτομα με σοβαρές-ανίατες παθήσεις (που προϋποθέτει βέβαια αυστηρό έλεγχο και πιστοποίηση της νόσου) φανερώνει την αναλγησία και τον κυνισμό της ηγεσίας του ΥΥΚΑ. Ως ΟΝΝΕΔ είμαστε θετικοί σε κάθε προσπάθεια μείωσης του τεραστίου χρόνου αναμονής για έναρξη της ειδικότητας. Σίγουρα η εφαρμογή του μέτρου των εξετάσεων για ειδικότητα στα πλαίσια ενος υγιούς ανταγωνισμού είναι θετικό μέτρο υπό τις εξής προϋποθέσεις: A) Αύξηση των θέσεων των ειδικευομένων, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στο ακέραιο η κοινοτική οδηγία που επιβάλλει το ανώτερο 52 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως για τους ειδικευόμενους ιατρούς, Β) Διακομματική συναίνεση και διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικοί Σύλλογοι, ΟΕΝΓΕ, Επιστημονικές Εταιρείες ανά ειδικότητα και τους Συλλόγους Φοιτητών Ιατρικής) και Γ) Έναρξη των εξετάσεων με καλύτερο προγραμματισμό, χωρις αιφνιδιασμούς και προχειρότητα πχ έναρξη των εξετάσεων καθολικά το 2017 (από το 2015 καμία αίτηση για έναρξη ειδικότητας με λίστα δε θα γίνεται δεκτή). Στο τέλος του 2016 όσοι ιατροί δεν έχουν τοποθετηθεί για ειδίκευση τοποθετούνται ως υπεράριθμοι. Ως θετική κρίνεται η κίνηση για την εισαγωγή του βιβλίου εκπαίδευσης του ειδικευομένου. Σίγουρα είναι ένα αρχικό βήμα που σε συνδυασμό με την σαφή κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων των κλινικών, την παρακολούθηση επιστημονικών συνεδρίων και την μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης. Με αφορμή την έγκριση του προσχεδίου νόμου για την ιατρική εκπαίδευση και την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΠΣ της ΟΝΝΕΔ Άγγελος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός θλιβερού θεάματος. Η εφαρμογή αυτού του πρόχειρου νομοσχεδίου και η μείωση των θέσεων ειδικευομένων που αυτό συνεπάγεται, θα αυξήσει τον χρόνο αναμονής για την έναρξη ειδικότητας και θα οδηγήσει σε έναν ιδιόμορφο καννιβαλισμό με υπαίτιο τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Η δημιουργία κύματος μετανάστευσης επιστημονικού δυναμικού επιπρόσθετα, σίγουρα τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Το προσχέδιο νόμου είναι μετά βεβαιότητας ένα λιθαράκι επιπλέον στην καταστροφή της Δημόσιας Υγείας και στην κατάλυση του κοινωνικού ιστού»

Από το γραφείο Τύπου

onned-korinthias

Από τους “Παυσανίες” και την πλατεία Κλαυθμώνος (του 1880) στην… Εφεδρεία (του 2011)

Οι λέξεις της εβδομάδας από το 24grammata.com

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Να 'μαστε πάλι εδώ!!!
Έτοιμοι να ξαναζήσουμε τους “Παυσανίες” και την πλατεία (ή τον κήπο) του Κλαυθμώνος. Και ενώ μέχρι τώρα οι ιστορίες σαν και την παρακάτω ενδιέφεραν μόνο όσους ασχολούνται με τα “περίεργα” της ιστορίας, τώρα ξαναμπαίνουν βίαια στη ζωή μας, σαν το κλάμα του παιδιού που ξυπνά, έντρομο, από τους εφιάλτες του, για να μας υπενθυμίσουν για άλλη μια φορά ότι τίποτα, δυστυχώς, δε μαθαίνουμε από την Ιστορία. “Παυσανίες” ονομάζονταν στα τέλη του 1800, μάλλον ειρωνικά, όλοι όσοι απολύονταν (παύονταν > παύση > Παυσανίας) από τη Δημόσια εργασία τους, κάθε φορά που άλλαζε η Κυβέρνηση (η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων καθιερώθηκε με το σύνταγμα του 1911, άρθρο 102 ). Οι “Παυσανίες”, λοιπόν, έβγαιναν από το υπουργείο των Οικονομικών, που βρισκόταν στην πλατεία 25ης Μαρτίου (αργότερα θα ονομαστεί πλατεία Κλαυθμώνος < κλαυθμός: κλάμα), στεναχωρημένοι, συγκινημένοι και κάποιοι απ αυτούς έκλαιγαν, κρατώντας τον τελευταίο τους μισθό. Μάλλον δεν ήταν στις συνήθειες της εποχής να φασκελώνουν το κτήριο του υπουργείου ή τους κυβερνώντες που τους είχαν υποχρεώσει να υπογράψουν την απόλυση τους και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκρεμμότητες στο ταμείο του υπουργείου των Οικονομικών. Το κτήριο του Υπουργείου των οικονομικών, που βρισκόταν επί της πλατείας Κλαυθμώνος, κατεδαφίστηκε το 1939. Η πλατεία, αρχικά, ονομαζόταν “Κήπος του Νομισματοκοπείου”, γιατί εκεί, μέχρι το 1862, βρισκόταν το κτήριο του Εθνικού Νομισματοκοπείου. Παλαιότερα ονομαζόταν “πλατεία Αισχύλου”, ενώ σήμερα, από το 1989, ονομάζεται, επίσημα , «Πλατεία Εθνικής Συμφιλίωσης».

Το 1885 ονομάστηκε ανεπίσημα “κήπος του Κλαυθμώνος” – “πλατεία Κλαυθμώνος”. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός δόθηκε, γύρω στα 1878, από το Δημήτριο Καμπούρογλου σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878, αναφέρει σχετικά : «Κατά το έτος 1878 έτυχε να καθήσω στο καφενεδάκι του κήπου του Υπουργείου Οικονομικών, το γνωστόν ως καφενείον του κυρ Παντελή, επιστάτου άλλοτε του γυμνάσιου στο Βαρβάκειον. Κείνη την ημέρα λοιπόν είδα κάποια εξαιρετική κίνηση, από Παυσανίας (Παυσανίες: αυτοί που παύονται από την εργασία τους) και Θεσιθήρας που είχαν αποτυπωμένων στην μορφή τους, άλλοι οδύνη, άλλοι άνοιαν και άλλοι αμοιβαίαν ελπίδα. Εσκέφθηκα τότε να περιγράψω ό,τι είδα και εδημόσιευσα στο περιοδικό «Εστία» ένα σατιρικό σημείωμα με την επιγραφήν: «Ο κήπος του Κλαυθμώνος», χωρίς να φανταστώ, πως άθελά μου έγινα και νονός του κήπου αυτού». 24grammata.com Οι διαφορές ανάμεσα στο τότε και το σήμερα: α) Οι Παυσανίες ονομάζονται, πλέον, έφεδροι. β) Τα φάσκελα έδωσαν τη θέση τους στα κλάματα

και η ανατριχιαστική ομοιότητα: ο κοινωνικός κανιβαλισμός του τότε και του σήμερα (στις λέξεις “Παυσανίας” και “Κλαυθμώνος” και “Θεσιθήρας” (του Καμπούρογλου) δε διακρίνεις κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρώπινη κατανόηση, αλλά μάλλον ειρωνεία και χαιρεκακία, όπως, δηλαδή, αντιμετωπίζονται και σήμερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι…)
…τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά...για περισσότερα διαβάστε στο 24grammata.com

Επίσημο προφίλ του Κινήματος Ανεξάρτητω​ν Πολιτών στο facebook

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε το επίσημο προφίλ του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών στο Facebook το οποίο και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002257732910

Οι Περιφέρειες μπορούν να αντιστρέψουν το Face Loss που έχει υποστεί η χώρα με ευθύνη της κεντρικής διακυβέρνησης

Αρχείο ήχου της εισήγησης στο http://ppel.gov.gr/uploads/tatoulis-prodexpo.mp3

"Οι μεγάλες κρίσεις γεννούν τις μεγάλες ελπίδες" ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την εισήγηση του στην εκδήλωση Prodexpo την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με θέμα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσία του Δημοσίου στη σκιά της βαθύτατης κρίσης την οποία βιώνει η Ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας ωστόσο ότι "είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί η δική μας γενιά οδήγησε σε κατάρρευση της αξιοπιστία της χώρας η οποία έχει υποστεί ένα ισχυρό Face Loss, σύμφωνα με τους όρους της αγοράς".
Αυτή η εβδομάδα συνέχισε ο κ. Τατούλης "είναι η εβδομάδα των παθών μας, το μεγάλο crash test, και από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τα τρία γεγονότα, τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου την Πέμπτη, τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή και την σύνοδο των G20 στις αρχές Νοεμβρίου θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας".