Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Απάτη Βενιζέλου για το άρθρο 37: Δεν ήταν όρος για την... 6η δόση!



Η πολλαπλή εξαπάτηση του Κοινοβουλίου και του λαού από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, με τον «ύπαρχο» να σύρεται πάνω στα νεύρα του και να αναγκάζεται καταθέτει στη Βουλή τις μυστικές επιστολές του Παπανδρέου και του ιδίου προς την Κ. Λαγκάρντ. Αυτές αποτελούν τα πειστήρια της εξαπάτησης, γιατί αποδεικνύεται ότι από τις 27 Σεπτέμβρη ο κ. Βενιζέλος είχε δεσμευτεί ρητά στην τρόικα για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι έχουν τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμικρό), αλλά χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις.

Πληθαίνουν οι φωνές από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για «πολιτικές πρωτοβουλίες»

Μπορεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να πέρασε σχετικά ανώδυνα για την κυβέρνηση, με μοναδική «απώλεια» αυτή της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει ο αναβρασμός που επικρατούσε εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, πληθαίνουν οι φωνές που –στο δρόμο που χάραξε η Βάσω Παπανδρέου- κάνουν λόγο για ανάγκη να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες.
Σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε επίσης κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή δημοψήφισμα, ή εκλογές. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία». Ο ίδιος, ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει μη μονο-κομματική κυβέρνηση, εθνικής σωτηρίας.
Χθες, η κα. Παπανδρέου, ερωτώμενη από δημοσιογράφους τι εννοούσε μιλώντας για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, απάντησε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: εθνική συνεννόηση ή εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν (off the record) πως είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν μέτρα και πως πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Αρκετοί, όμως, ήταν και αυτοί που το είπαν on the record, όπως ο Ν. Σαλαγιάννης που έκανε λόγο για «τέλος της ανοχής». Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησαν οι βουλευτές Δημ. Λιντζέρης και Τόνια Αντωνίου, ενώ κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης έθετε και πάλι θέμα «νομιμοποίησης» αυτής της πολιτικής, επαναφέροντας ουσιαστικά την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Τέλος, για μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό και κυβέρνηση συνεργασίας, έκαναν λόγο επίσης ο Μ. Ανδρουλάκης και ο Δ. Καρύδης, ενώ ο Ηλ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. θα μπούμε στο πεδίο της αντιμετώπισης των εσωτερικών προβλημάτων. Νομίζω ότι έχει χώρο συνεισφοράς για όλες τις δυνάμεις».
Αναφερόμενος στο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος είπε ότι αυτό που προέχει είναι οι διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι η πρόσκληση προς την αξιωματική αντιπολίτευση για κοινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες είναι ανοιχτή. Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, υποστήριξε ότι αν δεν είχε περάσει, οι διαδηλώσεις και η αντίδραση του κόσμου θα ήταν πολλαπλάσιες και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τα φαινόμενα βίας.

eklogika.gr

109.000 άνεργοι επιπλέον σε ένα χρόνο και η τρόικα προβλέπει νέα αύξηση το 2012!





Μόνο σε ένα χρόνο μέσα (από τον περσινό Σεπτέμβρη μέχρι φέτος) αυξήθηκαν κατά 109.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, φθάνοντας τους 774.059. Στο μεταξύ, το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπει ότι κατά το τρέχον έτος, η απασχόληση θα μειωθεί κατά 6%, ενώ το 2012 η ανεργία θα φθάσει στο 17,5%, από 16% το 2011.
Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τους καταγεγραμμένους άνεργους, οι 276.009 (39,70%) είναι μακροχρόνιοι άνεργοι (δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών) και 419.250 (60,30%) είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Το 36,09% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας αναλογεί στην Περιφέρεια Αττικής και το 20,51% στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότεροι από έξι στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους, ανήκουν στην λεγόμενη παραγωγική ηλικία, από 30 έως 54 ετών και οι γυναίκες αποτελούν το 59% των ανέργων. Το 46% είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 93,58% Έλληνες υπήκοοι.

Καμία μεταβολή δεν εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων και των επιδοτούμενων ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 213.335 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 1.038 άτομα, ποσοστό 0,49% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο.
Από τις ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά -11.375 θέσεις εργασίας  έναντι -8.237 τον Αύγουστο και -15.797 τον Σεπτέμβριο του 2010.
Τι λέει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνει το αίτημα της τρόικας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβανομένου του κατώτατου μισθού με αλλαγές σε όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν το κόστος εργασίας: μισθοί, κατώτατοι μισθοί, Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Ζητείται από την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους κοινωνικούς εταίρους την υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Η έκθεση προβλέπει  ότι το 2012 η ανεργία θα φθάσει σε «ιστορικά υψηλά» αγγίζοντας το 17,5%, από 16% το 2011. Παράλληλα, εκτιμάται ότι κατά το τρέχον έτος, η απασχόληση θα μειωθεί κατά 6%, ενώ αυτό θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί το 2012.
Για το τρέχον έτος, το συνολικό εργασιακό κόστος θα σημειώσει μείωση κατά 3%, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση και για τα επόμενα χρόνια.
eklogika.gr

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Το ενδεχόμενο εξίσωσης της εναλλακτικής υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης με τη στρατιωτική θητεία απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για αύξηση της θητείας. "Η εναλλακτική υπηρεσία είναι λιγότερο επαχθής από την ένοπλη και με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας δικαιολογείται η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της", ανέφερε στο έγγραφό του, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη και Θοδωρή Δρίτσα.
"Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας και δεν πρόκειται να ληφθεί, εάν δεν ολοκληρωθεί με συντεταγμένο και σοβαρό τρόπο η διαδικασία της ανασυγκρότησης και της νέας δομής δυνάμεων καθώς και η αξιολόγηση των αναγκών εθνικής άμυνας. Το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία βιασύνη", σημείωνε ο Π. Μπεγλίτης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από το υπουργείο να διαβιβάσει στη Βουλή στοιχεία για τις αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης που έχουν υποβληθεί τα τελευταία πέντε έτη και πόσες έχουν απορριφθεί. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός, το 2007 υποβλήθηκαν 178 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις για ιδεολογικούς λόγους, το 2008 υποβλήθηκαν 112 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκε μία αίτηση για ιδεολογικούς λόγους, το 2009 υποβλήθηκαν 170 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις για ιδεολογικούς λόγους και δύο για θρησκευτικούς, το 2010 υποβλήθηκαν 103 αιτήσεις εκ των οποίων απορρίφθηκε μία αίτηση για ιδεολογικούς λόγους και μία για θρησκευτικούς λόγους και το 2011 υποβλήθηκαν 131 αιτήσεις εκ των οποίων δύο απορρίφθηκαν για ιδεολογικούς και τέσσερις για θρησκευτικούς λόγους.
FIMOTRO

O. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί, σήμερα το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου  2011.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπούι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σταύρος Δήμας, ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών κ. Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του Προέδρου, Καθηγητής κ. Γιάννης Μουρμούρας και κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Τελικά... Σούπερ Λίγκα με 16!



Τρεις μέρες μετά την πρόταση της για πρωτάθλημα 18 ομάδων, η διοργανώτρια αρχή άλλαξε άποψη και τελικά αυτό θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.
Οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώνουν συνεχώς το άθλημα που υπηρετούν. Πριν τρεις μέρες στην γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε να γίνει πρόταση για πρωτάθλημα 18 ομάδων μετά από πρόταση που έκαναν οι ΠΑΕ Λάρισα, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός και Δόξα Δράμας. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόταν η έγκριση της ομοσπονδίας.
 
Κι όμως στο ΔΣ της Παρασκευής η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφαση της και να μείνει το πρωτάθλημα με την συμμετοχή 16 ομάδων.
 
Βγαίνοντας από την Γ.Σ. της Λίγκας ο πρόεδρος της Λάρισας εμφανώς εκνευρισμένος σχολίασε πως «πετύχαμε τόσα χρόνια με μεγάλο κόπο να έχουμε μια επικερδή συμφωνία στην κεντρική διοίκηση. Όλα αυτά που κάναμε ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου.
 
Σήμερα, τρεις ημέρες μετά από μια ομόφωνη απόφαση, κάποιοι έβαλαν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα πάνω από την απόφαση. Υπήρχε σύμφωνη γνώμη από την ΕΠΟ και τη Nova για τα τηλεοπτικά, καθώς δεχόταν την αύξηση των ομάδων σε 18. Σε ορισμένους θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να μιλάνε για το καλό του ποδοσφαίρου».
 
Εκτός αυτού υποστήριξε ότι «έχουμε τόσα πολλά δεδικασμένα, όπως του Αστέρα Τρίπολης, το αντίστοιχο έχουμε και στη Β' Εθνική, καθώς η Καλλιθέα ορθώς παίζει. Ο ΟΦΗ έπαιξε το καλοκαίρι στα πλέι οφ με χαρτί της UEFA. Όποτε θέλουμε υπολογίζουμε την UEFA;
 
Έμαθα μια μειοψηφία ομάδων όχι των δημοφιλών αντέδρασε. Τρεις μέρες πριν είχαμε πάρει απόφαση. Το γιατί κάποιοι άλλαξαν άποψη και έκαναν στροφή 180 μοιρών δεν το ξέρω. Ορισμένοι έκαναν κωλοτούμπα και δεν ξέρω το γιατί. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες ομάδες θα πλαισιώσουν τις 13. Κάποιοι που αποφασίζουν έχουν δεδικασμένα στα χέρια τους».


newsit.gr

To τέλος του Καντάφι - ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ video


 
«Δεν ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος; Ο Θεός να συγχωρήσει αυτό που κάνετε»
- Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μουαμάρ Καντάφι πριν εκτελεστεί από το οργισμένο πλήθος
Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες από τη Σύρτη. Ο Καντάφι είχε την «ατυχία» να πέσει ζωντανός στα χέρια των ανταρτών. Κι εκείνοι φρόντισαν να πάρουν την εκδίκηση που ονειρεύονταν χρόνια. Τον εξευτέλισαν, τον χτύπησαν, τον ντρόπιασαν, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να του δείξουν τι θα επακολουθήσει, τον σκότωσαν.
ανατριχίλα προκαλεί και η ψύχραιμη εξιστόρηση ενός αντάρτη: έτσι σκοτώσαμε τον Μουαμάρ Καντάφι. «Τον πυροβολήσαμε. Κάποιος τον πυροβόλησε με πιστόλι εννέα χιλιοστών στα πλευρά», λέει στο Sky News.
Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει «κρατήστε τον ζωντανό». Αλλά η οργή είναι κουφή. Και το πλήθος θέλει μόνο να δει τον δικτάτορα να πληρώνει με τη ζωή του. Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες ανταρτών. Σύμφωνα με μια από αυτές, όταν το κονβόι που μετέφερε τον Καντάφι και τους σωματοφύλακές του δέχτηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ, εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους μαχητές. «Τους κυνηγήσαμε με τα πόδια. Ένας από τους σωματοφύλακές του, άρχισε να τρέχει προς το μέρος μας και να φωνάζει πως παραδίνεται. Όταν έφτασε κοντά μας, άρχισε να πυροβολεί. Νομίζω ότι ο Καντάφι του είπε να σταματήσει. «Ο κύριός μου είναι εδώ. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι εδώ και είναι πληγωμένος» μας είπε. Πήγαμε και βγάλαμε τον Καντάφι από το κρησφύγετό του. «Τι συμβαίνει, τι συμβαίνει» μας ρωτούσε», είπε. Τα υπόλοιπα είναι πια Ιστορία.
Η σορός του μεταφέρθηκε στη Μιζράτα, μια πόλη που υπέφερε όσο λίγες στη διάρκεια της εξέγερσης. «Τους είπα να τον κρατήσουν στο ψυγείο για λίγες μέρες ακόμα για να μάθουν ότι είναι νεκρός» δήλωσε Λίβυος υπουργός.
Για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι θα γίνει έρευνα, ενώ διεθνείς παρατηρητές θα εξετάσουν τη σορό του. Γι’ αυτό και η κηδεία του θα καθυστερήσει, παρά το γεγονός πως η μουσουλμανική παράδοση επιτάσσει την ταφή σε διάστημα 24 ωρών από το θάνατο.
 
newist.gr

Όλη η αλήθεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο

 Από τα πρώτα επεισόδια των Α.Μ.Α. Ν.

Γιάννης Μιχελάκης... αναξιοπιστία και εκβιαστικές μεθοδεύσεις

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η δημοσιοποίηση στο παρά πέντε της ψηφοφορίας στη Βουλή των επιστολών που έστειλαν ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος στην επικεφαλής του ΔΝΤ κα Κρ. Λαγκάρντ, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν σε βάρος της Βουλής και της Κοινωνίας.
Συγκεκριμένα:
Πρώτον: Στις επιστολές αυτές δεν υπάρχει καμία αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις, γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το άρθρο 37. Υπενθυμίζεται, ότι ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην τρόικα κ. Ματίας Μορς (σε συνέντευξή του στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”) υπογράμμιζε ότι δεν ζητήθηκε τίποτε σχετικό από την κυβέρνηση. Πως, λοιπόν, θα μπορούσε να εκβιάζει για την επιβολή ενός άρθρου που είναι άγνωστο πως και γιατί προέκυψε;
Δεύτερον: Διότι, οι επιστολές αυτές ήταν το δραματικό αποτέλεσμα της “μπλόφας”, που προσπάθησε να στήσει όταν -μέσα στα μεσάνυχτα- διέκοπτε τις συζητήσεις με την τρόικα και επιχειρούσε να δημιουργήσει “αντιστασιακές” εντυπώσεις. Στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι η διακοπή των συζητήσεων με την Τρόικα ήταν, δήθεν, προσυμφωνημένη και κατόπιν διέρρεε διάφορες ημερομηνίες για την επιστροφή της που συνεχώς διαψευδόταν. Έως ότου οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος απέστειλαν τις επιστολές αυτές προς την επικεφαλής του ΔΝΤ. Η δημοσιοποίησή τους αναδεικνύει το φιάσκο στο οποίο κατέληξε, ο κ. Βενιζέλος, αφού αναγκάστηκε να βάλει στην επιστολή του μια σειρά πρόσθετα, αντικοινωνικά και υφεσιακά μέτρα (τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, πρόσθετα χαράτσια, μαζικές απολύσεις με κακοποίηση του θεσμού της εφεδρείας) χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτε. Μόνο και μόνο για να γυρίσει η Τρόικα πίσω. Και
Τρίτον: Διότι, με τις επιστολές αυτές, ο κ. Βενιζέλος προεξοφλούσε την απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους θεωρούσε δεδομένους. Προφανώς, ήθελε πρώτα να εξασφαλίσει την ψήφο τους και μετά να μάθουν ότι ο ίδιος και ο κ. Παπανδρέου την είχαν προεξοφλημένη».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗ​ΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ​Σ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩ​Ν ΦΟΡΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, η παρουσίαση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, για την “επανεκκίνηση με νέο φορολογικό σύστημα”, σε Εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων της χώρας.
Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Δήμας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας του Κόμματος κ. Ιωάννης Βρούτσης, που παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματος.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Δήμας, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα:
«Χαίρομαι που σας βλέπω σε αυτή τη συνάντηση, η οποία είναι πολύ σημαντική, γιατί θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έχει γίνει πολλή εργασία. Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος αναπληρωτής Τομεάρχης, θα κάνει την παρουσίαση. Οι απόψεις σας, οι σκέψεις σας, οι προτάσεις σας είναι πολύτιμες για την περαιτέρω βελτίωση των προτάσεων. Η φορολογική πολιτική έχει δύο σκοπούς: Τη συλλογή εσόδων και την στήριξη της ανάπτυξης. Είναι ένα εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη. Και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών. Δυστυχώς, αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην περαιτέρω ύφεση. Και η ύφεση -αυτός ο φαύλος κύκλος που υπάρχει- σημαίνει λιγότερα φορολογικά έσοδα, αφού μειώνεται το φορολογικό αντικείμενο. Και, βεβαίως, η πολύ μεγάλη φορολόγηση δημιουργεί και κίνητρα για την αποφυγή της πληρωμής των φόρων. Έχει μπει η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία. Βάζει φόρους, δεν εισπράττει εκείνα τα οποία υπολογίζει να εισπράττει, βάζει καινούργιους φόρους πάνω στους προηγούμενους και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα -όπως είπα- να συμβάλλει στην ύφεση.
Εμείς τι προτείνουμε; Είναι η ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος. Να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και έσοδα να συλλέγουμε, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη να βοηθάμε. Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε και τους στόχους τους οποίους έχει συμφωνήσει η χώρα με τους δανειστές μας. Διαφορετικά, όσο εκτείνεται η ύφεση -και το είδαμε αυτό πρόσφατα- τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη των στόχων και τόσο περισσότερο δυσμενή και δυσάρεστα μέτρα λαμβάνονται από την κυβέρνηση.
Δεν πρόκειται να μιλήσω περισσότερο, τονίζω, όμως, ότι η φορολογική πολιτική με αναπτυξιακή διάσταση είναι πολύ σημαντική υπόθεση, γιατί έτσι θα συμβάλλει και στη συλλογική περισσότερων εσόδων».


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα:  
«Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί, με τις προτάσεις της στην οικονομία, με τη στρατηγική της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και τη στήριξη των παραγόντων της αγοράς. Γιατί, όπως, δυστυχώς, συμβαίνει σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες -και λυπούμαι να το πω και για την Πατρίδα μας- η προσοχή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι στραμμένη στο κράτος και στη διαχείριση του κρατισμού και όχι στην κινητήρια δύναμη της οικονομίας, που είναι η αγορά και η αναπτυξιακή διαδικασία».






Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας κ. Ιωάννη Βρούτση:

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.

Παρά τις συνεχείς στάσεις εργασίας και το γεγονός ότι επί πέντε μήνες οι 550 εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. παραμένουν απλήρωτοι, σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Οργανισμού και τις ανθρωπιστικές Αρχές του, με ευσυνειδησία και ευαισθησία, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών προς στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το μέχρι πριν από λίγο καιρό αδιανόητο ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ο Ε.Ε.Σ. εμφανίζεται σήμερα ως μια σοβαρή πιθανότητα, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και της ανεπάρκειας των διοικούντων του Οργανισμού, πράγμα το οποίο θα αποτελέσει και διεθνές παράδοξο.

Ως εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και με τη δική σας συμβολή να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας του που μεταξύ άλλων θα σήμαινε ότι:

§  Πάνω από 600 Αγνοούμενοι δεν θα μπορούν να αναζητηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους
§  65.000 πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στους υγειονομικούς σταθμούς
§  15.000 παιδιά δεν θα μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Κέντρα Υγείας και τους Υγειονομικούς Σταθμούς
§  6.000 ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες και ασθενείς δεν θα μπορέσουν να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Νοσηλεία στο Σπίτι» και «Γεροντολογία»
§  2.500 κρατούμενοι δεν θα λάβουν στήριξη και βοήθεια
§  4.500 άτομα και οικογένειες δεν θα δεχθούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη
§  14.700 πρόσφυγες δεν θα βρουν φιλοξενία στα Κέντρα Υποδοχής και να λάβουν νομική συνδρομή, ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική βοήθεια.


Επίσης:
§  28.000 παιδιά θα μείνουν χωρίς εμβολιασμούς
§  4.000 συμπολίτες μας που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια θα στερηθούν τα Γεύματα Αγάπης
§  5.000 οικογένειες θα στερηθούν δέματα με είδη α’ ανάγκης
§  300 άστεγοι θα στερηθούν τη δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας στον Κοινωνικό Ξενώνα

Επιπλέον, 20.000 Εθελοντές με 600.000 ώρες εθελοντικής εργασίας σε όλη την επικράτεια, θα παραμείνουν χωρίς υποστήριξη και εποπτεία.

Χιλιάδες συμπολίτες δεν θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα Α’ Βοηθειών, Διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών.

Τέλος, την εκκωφαντική απουσία του Ε.Ε.Σ. από τις Διεθνείς Διασκέψεις και Καταστατικές Συναντήσεις, σε παγκόσμιο ή περιφερειακό επίπεδο, την αδυναμία του να συμμετάσχει στη διαμόρφωση πολιτικής και την πλήρη περιθωριοποίησή του από Προγράμματα Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας.


Θέλουμε ένα τέτοιο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό;

Αξίζει στην ιστορία του μια τέτοια τύχη
μετά από μια μακρόχρονη προσφορά στην ελληνική κοινωνία;

Αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση στους χιλιάδες Εθελοντές του
που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν ζωντανές
τις ανθρωπιστικές αρχές του;

Αξίζει στους εργαζόμενούς του η ηθική και οικονομική απαξίωση,
ένα αβέβαιο μέλλον;




Ζητούμε τη συμπαράστασή όλων
για να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού!

Για τους προαναφερόμενους λόγους αποφασίστηκε κατάληψη των Κεντρικών γραφείων του ΕΕΣ  (Λυκαβηττού 1 Αθήνα).


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ
Πληροφορίες: Κος Νίκος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Ε.Σ. Τηλ: 6945 823745


O ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​ΟΥΠΟΛΗ

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από της αναρρήσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Κώστας Κόλλιας: «Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στο Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να μην σταματήσει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που δεν μπορεί να πάρει από τους φοροφυγάδες. Αφού καταλήστεψε τα μικρά και μεσαία ελληνικά νοικοκυριά, χωρίς ούτε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, τώρα ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στα χρήματα των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, μέσω της κατάργησης του Ταμείου Αρωγής.
Πρόκειται για ένα ταμείο οικονομικά υγιές, το οποίο χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Το 81% της περιουσίας του προέρχεται από κρατήσεις επί των συντάξεων και από περίπτερα που δικαιούνται κάποια μέλη, ενώ το 19% προέρχεται από κοινωνικούς πόρους. Από το 1949 παρέχει σε 12.500 αναπήρους και θύματα πολέμου, από τους οποίους 200 περίπου είναι Κορίνθιοι συμπολίτες μας, καθώς και στις οικογένειές τους, ένα απαραίτητο ετήσιο οικονομικό βοήθημα, και κάποιες άλλες μικρές, αλλά σημαντικές παροχές, όπως έξοδα κηδείας.
Αυτό το υγιές ταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές των συνταξιούχων, η Κυβέρνηση το καταργεί. Επισημαίνω ότι τυχόν ενσωμάτωσή του σε υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας, θα σημάνει απορρόφηση του αποθεματικού του, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, από το ταμείο του Υπουργείου. Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση έχει παγιώσει την πρακτική να κλείνει τις μαύρες τρύπες που έχει ανοίξει στα δημόσια οικονομικά παίρνοντας χρήματα από όπου και όπως μπορεί, η συνέχιση της παροχής του βοηθήματος στους δικαιούχους καθίσταται εξαιρετικά επισφαλής.
Η πολιτεία ίδρυσε αυτό το ταμείο ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία. Οι παροχές του κράτους προς τους αναπήρους και τα θύματα πολέμου είναι ούτως ή άλλως ελάχιστες, γεγονός που καθιστά την ύπαρξη του Ταμείου Αρωγής ως αυτοτελούς οργανισμού απαραίτητη. Εάν η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη κατάργησή του, είναι βέβαιο ότι θα βρει μπροστά της αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να υψώνουν άφοβα το ανάστημά τους. Ήδη επισημαίνω ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου έχει προειδοποιήσει ότι, σε περίπτωση κατάργησης, θα διακόψουν, όπως δικαιούνται, την κράτηση 2% επί των συντάξεών τους και θα διεκδικήσουν την επιστροφή του αποθεματικού που προέρχεται από τις κρατήσεις.
Θεωρώ ότι τα πράγματα δεν χρειάζεται να φτάσουν στα άκρα. Η Κυβέρνηση, σε 70 άλλες περιπτώσεις αυτοτελών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως το Ταμείο Αρωγής, αναγνώρισε τη δραστηριότητα, το εξειδικευμένο αντικείμενο και την καταξίωση της προσφοράς τους και επέτρεψε τη συνέχιση της αυτοτελούς τους ύπαρξης. Αυτό ζήτησα με την ερώτησή μου να ισχύσει και στην περίπτωση του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, ζητώντας παράλληλα διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση κατάργησης, στους οκτώ μόλις υπαλλήλους του ταμείου και των οποίων το εργασιακό μέλλον δεν έχει εξασφαλιστεί. Ελπίζω ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, η θυσία των οποίων μας εξασφάλισε το προνόμιο μιας ελεύθερης και δημοκρατικής πολιτείας.»

Ντόρα Μπακογιάννη...ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη σημερινή συνάντησή της με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:   :

Ντόρα Μπακογιάννη :  Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν. Η ελληνική κοινωνία στα όρια των αντοχών της. Η ελληνική πολιτική ηγεσία βαθιά διχασμένη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναποφάσιστη. Θέλω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει σωφροσύνη και οι δύο αρχηγοί θα υποστηρίξουν, τουλάχιστον με τα ίδια επιχειρήματα, τη θέση της Ελλάδας. Εύχομαι η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι δεν παίζεται μόνο το αύριο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται το μέλλον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιογράφος: Θεωρείται ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές;

Ντόρα Μπακογιάννη:  Έχω υποστηρίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό την ανάγκη μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Το απαιτούν οι καιροί, είναι κατά τη γνώμη μου αυτό το οποίο ζητάει και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να βλέπει είναι σκυλοκαβγάδες στην τηλεόραση. Αν όμως αυτό λόγω της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών δεν καταστεί εφικτό, τότε νομοτελειακά τη λύση θα τη δώσει ο λαός. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.                                                                                                                                

"Θερμή" υποδοχή από εργαζόμενους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , στον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου - ΒΙΝTEO

"Θερμή" Υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα το πρωι οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στον Υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου "ευχαριστώντας" τον έτσι για το χθεσινοβραδυνό "σώσιμό" τους, μέσω της θετικής του ψήφου, στο Πολυνομοσχέδιο που επέβαλλαν οι ξένοι δανειστές μας.


neakeratsiniou.blogspot.com

Άρθρο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)


Πέρυσι, η Ελλάδα υπέγραψε ένα Μνημόνιο για να ξεκινήσει την πορεία της προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και την οικονομική σύγκλιση.
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, συμφώνησε πλήρως με το στόχο που είχε τεθεί για τη δημοσιονομική πειθαρχία και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Διαφωνήσαμε όμως με κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές του σχεδίου:

-          Ευθύς εξαρχής είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να φορολογηθεί υπερβολικά μια οικονομία που βρίσκεται ήδη σε βαθιά ύφεση.
-          Προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε τους πάντες ότι αυτή η προσέγγιση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση και λιγότερα κρατικά έσοδα, ότι θα συντηρούσε το έλλειμμα που παρέμενε υψηλό παρά τις προσπάθειες, ότι θα αύξανε ταχύτατα το χρέος και θα καθιστούσε το σχέδιο αναποτελεσματικό...

σημερα στο NonPaper



Η Ελλάδα αντιστέκεται

Χατζημιχελάκηδες - πρώην Διευθυντές μεγάλων ιδιωτικών καναλιών (νυν μικρών) που συστεγάζονται με ημίτρελες trash εκπομπές, αλλά φορούν σοβαροφανή προσωπεία.
ΕΑΜίτες με λεφτά και εντός κοινοβουλίου επαναστάτες, λαϊκοί λεκτικοί ήρωες που ευλογούν κουκουλοφόρους.
Επαναστάτες αριστεροί δημοσιογράφοι που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο για 4 εκπομπές το μήνα.

Οι Brad Pitt των πορειών και εμείς οι υπόλοιποι

Η αντιεξουσιαστική κίνηση ανακοινώνει ότι φταίει το ΚΚΕ που μονοπώλησε το διάζωμα Αμαλίας.
ΤΟ ΠΑΜΕ περιφρουρεί - σώζει το κοινοβούλιο.
Βγάζουν και οι δύο ανακοινώσεις σαν να είναι οι Brad Pitt των πορειών.

Ο Μάκης, η κ. Ευδοξία, ο Τάκης και το χρέος

Η έρευνα του business Insider σχετικά με τη σύνδεση του χρέους και των νέων που μένουν με τους γονείς τους είναι χαρακτηριστική

Εθνική Νέων ... 10άρα στην Ανδόρα!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε για την Εθνική Νέων το τουρνουά που διεξάγεται στην Αρμενία. Με το επιβλητικό... 10-0 σκόρπισε την εθνική νέων της Ανδόρας η «Γαλανόλευκη» ομάδα του Κώστα Τσάνα στην πρεμιέρα της στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO U-19 2012.
Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Κουσίδης (22΄, 32΄), Διαμαντάκος (25΄, 47΄), Κατίδης (36΄), Κουρμπέλης (41΄), Κολοβός (45΄), Μπακασέτας (67΄, 83΄), Μπουγαΐδης (70΄).
Μάλιστα, η ελληνική ομάδα τελείωσε την αναμέτρηση με 20 τελικές ενέργειες ενώ οι παίκτες της Ανδόρας που δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στον ρυθμό του αγώνα έκαναν μόλις μία! Ο Λετονός διαιτητής του αγώνα, Βάντιμς Ντιρεκτορένκο, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ρουγκάλα, Μπακασέτα, Ρούμπιο, Μπουσενίν. Επόμενος αγώνας για την Εθνική Νέων στις 23 του μήνα με την Αρμενία.
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Ρουγκάλας (46΄ Μπουγαΐδης), Μπάλας, Κουσίδης (54΄ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος, Κατίδης (46΄ Μπούζας), Κολοβός, Κουρμπέλης, Μπακασέτας
ΑΝΔΟΡΑ:
Βιναρντέλ, Φερέιρα, Γκόμες, Αλβες (61΄ Ρέμπες), Φερέρ, Ρούμπιο, Σαν Νίκολας, Μοντόμπιο (46΄ Μπουσενίν), Λόπες (46΄ Μπουένο), Τρικέλ, Περέιρα

Μήνυμα Μπεθάνη μέσω facebook!

Ο ιδιοκτήτης της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης , παρουσιάζει μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τους φετινούς στόχους που έχει θέσει για την ομάδα, εκφράζωντας την επιθυμία του για την επίτευξη της ανόδου της «Μπάρτσα» χωρίς να ηττηθεί, για δημιουργία προπονητικών εγκαταστάσεων και πολλά άλλα!
Το μηνυμα του κ. Μπεθάνη :
«Από το γραφείο του κου Πάνου Μπεθάνη
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με αφορμή το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, θα ήθελα να παρουσιάσω τους απλούς στόχους της ομάδας μας για φέτος που είναι και προσωπικοί μου στόχοι...
1. Να ανέβουμε στην Football League 2 με μια αήττητη χρονιά
2. Να αγκαλιάσουμε με διάφορες πρωτοβουλίες τα ασθενή στρώματα της πόλης
3. Να φέρουμε τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στο γήπεδο και να τους προστατεύσουμε κατάλληλα.
4. Να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό για προπονητικές εγκαταστάσεις
5. Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για Κορίνθιους
6. Να βοηθήσουμε πρακτικά τα 70 ποδοσφαιρικά σωματεία που είναι μέλη της ΕΠΣ Κορινθίας.
7. Να δώσουμε χαμόγελο και περηφάνια σε όλους τους Κορίνθιους παγκοσμίως.

Καλή Χρονιά σε όλους μας.

Πανος Μπεθανης
».

 

Παναιγιάλειος : «Στοπ» στις κληρώσεις

Την καθυστέρηση της κλήρωσης των πρωταθλημάτων του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής αλλά και της Football League 2 ζήτησε με επιστολές στην Ενωση Β'-Γ' Εθνικής και ΕΠΟ η διοίκηση του Παναιγιάλειου.
Οι Αιγιώτες καλούν τις αρμόδιες αρχές να περιμένουν την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο έχουν προσφύγει, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας, ευελπιστώντας πως αυτό θα τους δικαιώσει και δεν θα αγωνιστούν στη Δ' Εθνική.

Η ανακοίνωση που απέστειλε η ΠΑΕ στην ΕΠΟ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε όπως το ΔΣ της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 26-10-2011 να αποφανθεί επί της αρμοδιότητας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και ειδικότερα να λάβει απόφαση. Εάν οι αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ.

Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει χαρακτήρα ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, όπως άλλωστε έχει δεχθεί και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό και τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό την αρμοδιότητα να επιλύει διαφορές που αφορούν θέματα ερμηνείας του καταστατικού και των κανονισμών.

Ηδη με την απόφαση που έχει εκδώσει έκρινε ότι η πλαστογραφία δεν αποτελεί περίπτωση δυσφήμησης. Με βάση, λοιπόν, τις διατάξεις του καταστατικού το ανώτατο όργανο επέλυσε ερμηνευτικά το ζήτημα αυτό. Η δική μας προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάζεται την 25-10-2011. Κατόπιν αυτών, ζητάμε να αποφανθείτε επί των ανωτέρω με αποκλειστικά κριτήρια τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του καταστατικού και του ΚΑΠ.

Ζητάμε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Δ' Εθνικής Κατηγορίας να αναβάλει την κλήρωση και την έναρξη του πρωταθλήματος στον ΣΤ' όμιλο μέχρι να ξεκαθαρίσει νομικά διά της αποφάσεως του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η προσφυγή της ομάδας μας».

Στην Ενωση Β'-Γ' Εθνικής οι Αιγιώτες αναφέρουν: «Σας καλούμε να αναμένετε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και της απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ, πριν προβείτε σε οποιανδήποτε διαδικασία καθορισμού ομάδων και κλήρωσης στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Αλλωστε, η επικύρωση της βαθμολογίας έγινε υπό την αίρεση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, κάτι που δεν έχει ολοκληρωθεί για τη δική μας ομάδα. Με βάση τις διατάξεις του ΚΑΠ, είναι μη νόμιμες οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών και είναι σίγουρη η δικαίωσή μας».
sentragoal.gr

Aντ. Σαμαράς: Απαιτείται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε ο  Αντώνης Σαμαράς για την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθώ με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα οικοδόμημα, το οποίο για να είναι στέρεο, πρέπει να βασίζεται στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης. Είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρχει κοινωνική συνοχή στις χώρες μέλη, πέραν της αναγκαίας προϋπόθεσης για ανάπτυξη, για να είναι η κάθε χώρα-μέλος ανταγωνιστική στην οικονομία της.
Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτελεί σαφέστατα και δικό μας στόχο για την επίτευξη των ευρύτερων δημοσιονομικών στόχων, που έχουμε, ως χώρα, αναλάβει.
Η Νέα Δημοκρατία, ως γνωστόν, αγωνίζεται για μια πολιτική που είναι απέναντι στην ύφεση και απέναντι στην ανεργία, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα ανάκαμψη στον τόπο, ανάκαμψη αναγκαία, που σήμερα την αναγνωρίζουν οι πάντες. Και θα έλεγα ότι υπάρχουν, πλέον, και κορυφαίες φωνές στην Ευρώπη, ιδιαίτερα τελευταία, που συμφωνούν με την κατεύθυνση αυτή».

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε τον κ. Παπούλια ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και, όπως τόνισε, "από την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητα, η οποία δημιουργεί αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές. Το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμία στις χώρες να ανακάμψουν γρήγορα. Οι αδυναμίες αυτές οδηγούν σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής".
Ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες αναμένεται να επαναλάβει πως χρειάζεται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα για να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.

Νωρίτερα και μπροστά στις κάμερες είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση στην Ευρώπη, αλλιώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είτε θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, είτε θα πηγαίνουμε σημειωτόν.

Η «ομερτά» έσπασε την… ομερτά! Στον εμφύλιο για μια δόση.

Σοφία Βούλτεψη

Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική.

Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως το ευρώ θα χαθεί και η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν σωθεί τώρα η Ελλάδα και στη χώρα μας έπεφτε ο πρώτος νεκρός, στο κοινοβούλιο ξεσπούσε καυγάς επειδή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «ομερτά» (νόμος της σιωπής).

Οι εικόνες που έστειλε χθες η εθνική αντιπροσωπεία σε έναν καθημαγμένο λαό αποκαλύπτουν την απόλυτη διάλυση που επικρατεί στη χώρα.

Ομερτά ο κ. Τσίπρας; Τζάμπα μάγκες, ο κ. Βενιζέλος. Ο τελευταίος, χρειάστηκε να κατηγορηθεί ευθέως για «μυστικές συνεννοήσεις» με την τρόικα, για να δημοσιοποιήσει την επιστολή με την οποία η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις έναντι του ΔΝΤ.

Ανικανότητα ή διαπλοκή, κ. υπουργέ της υγείας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν διακόπτω κάποιον συγγραφικό – αρθρογραφικό οίστρο, μπορεί να μας ενημερώσει ο υπουργός υγείας για ποιον λόγο έκλεισε η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»;

Μπορούμε να μάθουμε για ποιο λόγο η Ελλάδα έπαψε να διαθέτει τέτοια μονάδα σε δημόσιο νοσοκομείο της – με αποτέλεσμα, όπως ο καθένας καταλαβαίνει ακόμη και αν δεν γράφει άρθρα για τις συντεχνίες, να τεθεί εκτός μάχης και το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, αλλά και το αιμοδυναμικό τμήμα του Καρδιολογικού, αφού δεν γίνονται πλέον καθετηριασμοί και άλλες διαγνωστικές – επεμβατικές ιατρικές πράξεις;

Μπορούμε να μάθουμε γιατί θα στερηθεί ο ελληνικός λαός των υπηρεσιών παιδοκαρδιοχειρουργών και καρδιοαναισθησιολόγων εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, καθώς και του ειδικευμένου και έμπειρου για τέτοιες μονάδες νοσηλευτικού προσωπικού;

Και θα ήθελα, παρακαλώ, κανονικές απαντήσεις, όχι από τις γνωστές του τύπου «δεν επαρκούσαν οι γιατροί για τις εφημερίες», «δεσμεύθηκε το Ωνάσειο να καλύπτει τα περιστατικά μας», «το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει τα αναγκαία χρήματα στους ιδιώτες».

Α. ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΚΑΙ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ - «Ιερόν σύνθημα: δός μοι και σοι δίδω» (Α. Βυζαντινός, 1870)



Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Μυστικά και ήσυχα στα Μαύρα Λιθάρια προσφέρθηκε το δείπνο. Παλιότερα οι       « απόκληροι» της κοινωνίας έτρεχαν στο περιθώριο της ζωής, ακροβατούσαν ανάμεσα  στην «ασημαντότητα» και το καθαρό μέτωπο. Τώρα οι «σημαντικοί» πολιτικοί κρύβονται, χώνονται στα στενά σοκάκια, φιλοξενούνται κρυφά, όταν πρόκειται να πλησιάσουν σε επικίνδυνη απόσταση ανθρώπους του καθημερινού, του κοινωνικού βιώματος. Όταν όμως αυτοί οι πολιτικοί βρεθούν σε ζώνη ασφαλείας βρίσκουν τη λαλιά τους, την υπόστασή τους, στις οθόνες της τηλεόρασης.
Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, με κάποιους δημοτικούς συμβούλους «έκανε τραπέζι» στον κ. Μπεγλίτη . Σε κλειστό κύκλο. Υποθέτουμε για να τον ευχαριστήσει: «Κατόπιν ενεργειών» του θα γίνει ο βιολογικός από Ξυλόκαστρο ως Δερβένι. Ανακύπτουν τα παρακάτω ζητήματα:
Α: Για να κάνει κάτι στο δήμο ο δήμαρχος  χρησιμοποιεί μεθόδους, εργαλεία της δεκαετίας του ΄50 και ΄60. Τα έργα, οι διορισμοί γίνονταν «κατόπιν ενεργειών» του κομματάρχη. Ήταν η εποχή του «περάστε για  υπόθεσή σας». Ο ένας δήμαρχος παίρνει έργα λοιπόν, γιατί ο τάδε πολιτικός έχει ανάγκη σ’ αυτή την εκλογική περιοχή.  Έτσι γίνονται οι κατανομές, οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ. Αφήστε τι λέει ο Τατούλης. Κι αυτός τα ξέρει τα κόλπα. Εδώ περισυνέλεξε το όλον ΠΑΣΟΚ, ναυαγούς και οδοιπόρους .  Αυτό δεν θα ξέρει;
Έχουμε πει ότι η απόφαση για τα έργα τοπικού επιπέδου πρέπει ν’ αποφασίζονται σε τοπικό επίπεδο, τα περιφερειακά σε περιφερειακό και τα εθνικού σε εθνικό. Είδατε ποτέ να αποφασίσει η Βουλή ποια εθνικά έργα έγιναν ή θα γίνουν;  Έχουν ήδη γι’ αυτά αποφασίσει οι εργολάβοι. Έφτασαν στην ξεφτίλα να τους κάνει μάθημα στη Βουλή ο Στρος Καν. Είχαμε πριν χρόνια ως δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου εισηγηθεί ο προαστιακός να φθάσει στο Ξυλόκαστρο . Ο ΟΣΕ ούτε που συζήτησε το θέμα. Αντίθετα ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στον «Μιχάλη» τον Λιάπη από τον Παπαληγούρα και το έργο προγραμματίσθηκε. Τότε στο κείμενο ΠΟΛΗ – ΑΣΤΥ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ μιλούσα  για « τα φαινόμενα διαστολής δυνατοτήτων των πολιτικών του κέντρου με συνακόλουθη υποβάθμιση θεσμικών παραμέτρων.»
Συμπέρασμα παραγράφου: θέλουμε θεσμούς, θεσμικούς, όχι παραθεσμικά, το μέσον. Θέλουμε αξιοπρέπεια, όχι δουλοπρέπεια.  
Β : Με δυο λόγια:  Το έργο είναι σημαντικό, πρέπει να γίνει,  πρέπει να το κάνει η πολιτεία. Το δικαιούμαστε και έχουν υποχρέωση να το κάνουν . Γι΄ αυτό  και τα γλειψίματα, (δεν βρίσκω κάποιον άλλο όρο), τα ευχαριστώ, εγώ τα βρίσκω σαλιαρίσματα μικρών πολιτικών.
Γ : Ο δήμαρχος με την πράξη του διαφοροποιείται πλήρως από την γνώμη της κοινωνίας. Ο κόσμος έχει εξεγερθεί. Ακόμα και ο Μακιαβέλι μιλούσε για τον ένα φίλο στην πλατεία και μια ψυχή στο παλάτι . Στην αντίθεση πλατείας – αγοράς και παλατιού – μηχανισμών ο δήμαρχος επέλεξε. Εξωραΐζει την εικόνα του κ. Μπεγλίτη και της ανήθικης, κλεπτοκρατικής κάστας αυτού που σήμερα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ, που κάποτε ήρθε να επικαθορίσει νέες σχέσεις  με την κοινωνία και την πολιτική. Μας τα θύμισε ο Γ. Δελαστίκ μαζί με το Μ. Χαραλαμπίδη στην ΕΣΗΕΑ την Τρίτη το βράδυ σ’ εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή. Ένα κίνημα πήγε στον Κοσκωτά, στην κλοπή του χρηματιστηρίου, στην προδοσία του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων , στο Δ.Ν.Τ.  Ανάμεσα στους μικρούς πολιτικούς που με συνείδηση ακυρώνουν τη δυναμική του Ελληνισμού και ο κ. Μπεγλίτης. Εδώ ο κόσμος βρίζει, τους επισυνάπτει ουκ ολίγα επίθετα (μια ευγενική καλλιτέχνης στην Ελευθεροτυπία τους λέει αλήτες), επικρατεί ρήξη με το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, με αυτή την εταιρία ολοκληρωμένης ευθύνης, συνενόχων στο έγκλημα μεταφοράς πλούτου από την Ελλάδα στο εξωτερικό και  ο δήμαρχος τους λέει κι ευχαριστώ.
Συμπέρασμα δια παραδείγματος: κάνει κάποιος κλοπές, σου δίνει ένα μπουρμπουάρ και εσύ τον απενοχοποιείς γιατί φέρθηκε γεναιόδωρος.       
Δ : Είχα ασχοληθεί με τον κ. Μπεγλίτη πριν μήνες. Σήμερα απευθύνομαι στον δήμαρχο. Υποστηρίζω από χρόνια ένα ταυτοτικό στοιχείο του ελληνικού ιδεόκοσμου : την αυτοθέσμιση, αυτοδιαχείρηση.  Και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να είναι παρακολουθήματα, να νομίζουν ότι διοικούν θυγατρικές της Αθηναϊκής Κομματοκεντρικής επιχείρησης.
Με τον ίδιο, «σύμφωνα με υποδείξεις τρόπο» συμπεριφέρθηκε ο δήμαρχος στη στελέχωση της πολεοδομίας. Για να δρομολογηθούν συμφέρουσες εξελίξεις απέπεμψε από την πολεοδομία τον Δημήτρη Κανναβό. Το υπεύθυνο 8 χρόνια επί δικής του και 4 επί θητείας  Σκούρα για τα έργα - κατασκευές του δήμου. Τον έστειλε στο Γραφείο Κίνησης… (Αλλά γι’ αυτό και άλλα στο επόμενο.) 
 Μετά το προηγούμενο άρθρο με τίτλο «Μια πολιτική απάντηση στον κ. Μπεγλίτη» έχει υποχρέωση να ακολουθήσει η συνέχειά του. Άλλωστε του είχα πει πριν 6 χρόνια όταν ήταν ευρωβουλευτής: « να υποστηρίζει το ελληνικό δημοκρατικό κεκτημένο.»
Πάντα όμως  ισχύει η έκφραση «βρίσκει και τα κάνει!» Ο βουλευτής τη δουλειά του. Χαρούλες, ευχαριστήρια, τραπεζώματα σε βουλευτάδες, δουλευτάδες για την πάρτη τους, τα golden party της ελληνικής κλεπτοκρατίας είναι πρόκληση  προς το κοινό δημόσιο αίσθημα σήμερα. Φθάσαμε η εμβέλεια  ενός βουλευτή να περιορίζεται σε κάποιους , π.χ. δημάρχους που ‘ χουν κάποιο συμφέρον να τον κάνουν παρέα . Ο κ. Μπεγλίτης έχει τη δυνατότητα  να κάνει μεταθέσεις στρατιωτών και άλλα ανδραγαθήματα. Να μειώνει την εθνική άμυνα, τους στρατιωτικούς. Αξίζει όμως να τον προβάλλουμε ως αμόλυντο, να παίρνει κύρος από εμάς,  όταν η κοινωνία αποφαίνεται για το αντίθετο;
Ένα πλοίο γίνεται πειρατικό. Δεν νομίζω στο κατάστρωμα, ναύτες και φιλοξενούμενοι να ‘ χουν πιει τόσο απ’ της άγνοιας το κρασί και να μην γνωρίζουν τι τους γίνεται. Και τελευταίο : μην επιλέγετε τι Δερβένι για την έκφραση του συντηρητισμού σας.    
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
20/10/2011
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δοκιμασία στην κορυφή στην Α’ Κορινθίας

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας, με τέσσερες ομάδες από την 5άδα κορυφής να δοκιμάζονται εκτός έδρας με αντιπάλους που ψάχνουν πόντους για εδραίωση στην κατηγορία. Ο μεγάλος ηττημένος της Τετάρτης , στο Κύπελλο , Αστέρας Δερβενίου , αγωνίζεται στην Ξυλοκέριζα με τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ενώ η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΣ Κλένια , δοκιμάζεται στην Αρχαία Κόρινθο από τον Ηρακλή Λεχαίου.. Στο Σοφικό θα γίνει ο πιο ενδιαφέροντας αγώνας της ημέρας ανάμεσα στον Πανσολυγειακό και στην Θύελλα Πετρίου, ενώ στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή ο Άλμπαρτος Κόρφου μαχεται κόντρα στην Ελλάδα Βέλου.. Στο Λουτράκι ο Α. Ο. Λουτρακίου φιλοξενεί την γειτονική του ομάδα, τον Ισθμιακό, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου , στο ντέρμπι της ημέρας δοκιμάζεται στη Νεμέα από τον Παννεμεατικό.. Γειτονικό ντέρμπι και στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και στον Πέλοπα Κιάτου. Τέλος στο Σολομό η τοπική ομώνυμη ομάδα θα επιδιώξει τη νίκη κόντρα στην Προοδευτική Περιγιαλίου. Η έναρξη των αγώνων στις 4 το απόγευμα.

Η 6η Αγωνιστική

22-10-2011 16:00
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ

23-10-2011 16:00
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ