Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αντικυβερνητικά πανό στα γήπεδα - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Μετά τα όσα έγιναν στο Παναθηναϊκός - Εργοτέλης και την Κυριακή οι αγώνες της Σούπερ Λίγκας είχαν.. πολιτικό χρώμα. Στο Γεντί Κουλε, στη Νέα Σμύρνη και στο Κλεάνθης Βικελίδης οι οπαδοί σήκωσαν πανό με μηνύματα κατά της κυβέρνησης ενώ οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά τα ματς, ζητώντας να κατέβουν.
Mετά το πανό που κρέμασαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ χθες, ένα νέο πανό με αντικυβερνητικό περιεχόμενο στάθηκε η αφορμή για ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα ΟΦΗ- ΑΕΚ στο γήπεδο "Θόδωρος Βαρδινογιάννης".

Στο πανό της Θύρας 4, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του cretalive.gr αναγραφόταν 'Δε σε θέλει ο λαός, πάρ΄την τρόικα και μπρος"..

Στη Νέα Σμύρνη οι οπαδοί του Πανιωνίου κρέμασαν το παρακάτω πανό.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Και στο Κλεάνθης Βικελίδης οι οπαδοί του Άρη κρέμασαν πανό με αντικυβερνητικό μήνυμα. Ο Γιάχος διέκοψε για λίγο το ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ και ζήτησε να κατέβει το πανό που είχε υβριστικό περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο έγινε και έτσι ο διαιτητής συνέχισε την αναμέτρηση αφού πρώτα έφυγε για τα αποδυτήρια.
newsit.gr

Η Ελλάς Βέλου νίκησε με 2 - 0 τον Άλμπαρτο , στο Σοφικό

Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας η Ελλάδα Βέλου νίκησε με 2 – 0 , εκτός έδρας στο Σοφικό, τον Άλμπαρτο Κόρφου.
Η βαθμολογία
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                        16
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                   15
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                    15
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ              13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ        13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ  12
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                   10
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ              7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ            7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                           6
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                      6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.               6
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                       4
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                            3
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                         0

Εθνικός Ξυλοκέριζας και Θύελλα Κάτω Διμηνιού πήραν κεφάλι στη Β' Κορινθίας

Η Λυκοποριά νίκησε με 3 - 0 τη Θύελλα Λεοντίου

Για το πρωτάθλημα της Β' Κορινθίας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α’ όμιλος

 5η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ                               3 - 2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.         2 - 1
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.                 5 - 0
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                          4 - 1
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                    4 - 5
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                        0 - 1
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ                       0 - 2

Η βαθμολόγια

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.                        4  17 - 4   12
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                   4  13 - 2   10
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ              3   9 - 2    7
 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                               4   7 - 6    7
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                                         3  14 - 9  6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                  4  10 - 9   6
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                               3   8 - 7    4
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.                       3    8 - 8    4
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                                   3   8 - 9    3
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                                   4    3 - 6    3
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                                        3    3 - 6   2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                               3    9 - 13  1
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                              3    5 - 12   1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                                 4    4 - 25   0


Β’ όμιλος

5η Αγωνιστική
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ                                    1 - 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                         1 - 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                          0 - 2
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                           3 - 0
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                 1 - 1
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ        0 - 3
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                         3 - 0

Η βαθμολογία
 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ      5  11 - 6    12
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                   5   9 - 4    11
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                      4 18 - 5    10
 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                 4  10 - 4   10 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                              4    8 - 3    9
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                        5     7 - 5    9
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ               4      5 - 2   7
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                 5      6 - 6   6
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                               4     6 - 8    4
ΑΠΕΣΣΑΣ                                       4     6 - 9    3
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                   4    3 - 12    2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                       4     3 - 9      1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ               4      4 - 12    1
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                   4       0 - 11   0

Με ήρωα τον Κολιμάδη ο Αστέρας Δερβενίου έφυγε άβρεχος και με τρίποντο από το Σαρωνικό

Με “φύλακα - άγγελο” τον τερματοφύλακά του Νίκο Κολιμάδη, ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε με 0 – 1 και , τη δύσκολη έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου. Ο Νίκος Κολιμάδης, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο που έπαιζε μόνος του τον Σαρωνικό, έδωσε το σάλπισμα νίκης με την απόδοσή του και το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να χαλυβδώσουν το φρόνημά τους και να φύγουν με το "τρίποντο" του αγώνα, από το γήπεδο της Ξυλοκέριζας. 
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σαρωνικό φουριόζο, να κλείνει στην περιοχή του τον Αστέρα, που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Ο Αμπαδιωτάκης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4’, όταν ο Κολιμάδης απέκρουσε (σταθερά μάλιστα !!) το σουτ του σε τετ-α-τετ. Ακολούθησαν δυο εξαιρετικές αποκρούσεις του Κολιμάδη σε σουτ του Σοπότι που τα επιχείρησε βρισκόμενος πλάγια δεξιά. Και άλλη μία, σε σουτ του Κωνστανταράκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Αστέρας άρχισε σιγά-σιγά να ανακτά το χώρο του κέντρου χάρις το παιχνίδι του, για πολλούς καλύτερου αμυντικού μέσου του πρωταθλήματος, Μπόκαρ Νιάνγκ και το μεστωμένο παιχνίδι του Φωλιά. Έτσι “πήρε εμπρός” και ο Γερμάνοφ, που άρχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Σαρωνικού. Στο 24’ ο Δημόπουλος σε χτύπημα φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γερμάνοφ, ο οποίος με το εξωτερικό πλάσαρε το Ζήμο και πέτυχε το 1 – 0, για τον Αστέρα. Ακολούθησαν άλλες δύο αποκρούσεις του Κολιμάδη σε σουτ του Λαθούρη και του Σοπότι και στο 38’ μια κραυγαλέα ευκαιρία του Δάνη που δεν μπόρεσε να νικήσει το Ζήμο σε τετ-α-τετ. Ο Δημόπουλος είχε επίσης ένα καλό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 42’.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μέχρι το 80’ δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου, μιας και ο προπονητής του κ. Χριστοδουλόπουλος έστησε εξαιρετικά τους παίκτες του. Ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση του Μετεβελή και έτσι έπαψε ο κίνδυνος από τον Σοπότι και ο Νιάνγκ “κατάπινε” όποιον παίκτη έστελνε στον χώρο του ο προπονητής του Σαρωνικού. Έτσι ο Αστέρας έκανε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γερμάνοφ, τον οποίο ο Δημόπουλος έβγαλε φάτσα με το τέρμα με μπαλιά τρύπα, αλλά αυτός σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Μετά το 80’ ο Σαρωνικός δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες, στις οποίες ο Κολιμάδης στη μία απέκρουσε με τα πόδια και μάλιστα δύο φορές σε συνεχόμενα σουτ σε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και στην άλλη απογειώθηκε στο Γ να σταματήσει το σουτ του Σοπότι από πλάγια όμως θέση.
Συμπερασματικά ο Αστέρας αντέδρασε εξαιρετικά στη φανατισμένη από την αρχή του αγώνα απόδοση του Σαρωνικού και κατόρθωσε με την απόδοσή του, μετά το 20’ περίπου, να υποτάξει έναν φορμαρισμένο τελευταία αντίπαλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του, οι οποίοι μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Κύπελλο, απέδωσαν το ποδόσφαιρο που γνωρίζουν και ανταμείφθηκαν γι αυτό.
Ο διαιτητής κ. Αστερής δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Θα μπορούσε βέβαια να δείξει περισσότερη στιβαρότητα στις αποφάσεις του, κυρίως για μερικά μαρκαρίσματα των παικτών του Σαρωνικού. Το ίδιο ικανοποιητικοί ήταν και οι βοηθοί του κ. Βλαχοπάνος και Ν. Τσολάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Στεφανάκος, Κουτρούλης (λ.τρ. 89’ Πεθαίνος), Δάνης, Γερμάνοφ.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0 - 3

Σαν... βόλτα στη Νέα Σμύρνη έμοιαζε για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Με ευρωπαϊκό αέρα με ένα ξέσπασμα διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ήταν αρκετό να περάσει εύκολα από τη Νέα Σμύρνη όπου νίκησε 3-0 με δύο γκολ του Τζιμπούρ και ένα του Μιραλά και είναι ξανά στην κορυφή. Ο λόγος για το δεύτερο εικοσάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την (αναιμική στο ξεκίνημα του παιχνιδιού) απόδοσή τους, βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με Τζιμπούρ και Μιραλάς και, ουσιαστικά, «καθάρισαν την μπουγάδα». Στο 33' ο Ιμπαγάσα με εξαιρετική σέντρα βρήκε μόνο του τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Πριν το τέλος του ημιχρόνου στο 43' ο Ολυμπιακός χτύπησε και πάλι. Ο Ιμπαγάσα με εκπληκτική πάσα βρήκε τον Μιραλάς και ο Βέλγος ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση δίνοντας προβάδισμα 2 τερμάτων στους ερυθρόλευκους. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, οι Πειραιώτες πήραν τον πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή, έχοντας κάποιους παίκτες - «κλειδιά» να κάνουν τη διαφορά. Ήτοι τον Μακούν και τον Ορμπάιθ να λειτουργούν άψογα στον ανασταλτικό τομέα, τον Αμπντούν να... κυκλοφορεί παντού προκαλώντας αναστάτωση στην άμυνα του Πανιωνίου και τον Ιμπαγάσα να βγάζει πάσες «πάρε - βάλε» και στα δύο γκολ. Ο Ολυμπιακός απαλλαγμένος από το άγχος προσπάθησε να προσφέρει και θέαμα στο δεύτερο μέρος και σε αρκετές περιπτώσεις το κατάφερε, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Ο εκπληκτικός Ιμπαγάσα έκανε όλο το παιχνίδι των ερυθρόλευκων ενώ ο Τζιμπούρ ήταν συνεχώς απειλητικός για την άμυνα του Πανιωνίου και στο 68' έφτασε στο τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Αμντούν και αυτός στον Τζιμπούρ που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για δεύτερη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του. Το ματς σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά τελείωσε και οι δύο ομάδες στα υπόλοιπα λεπτά έκαναν συντήρηση δυνάμεων
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πετκάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Ρόκας (62' Σκέμπρι), Κουμορτζί (72' Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (57' Σάμαρης), Εστογιανόφ, Ριέρα, Κούκι. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμντούν (75' Μόνχε), Ιμπαγάσα (87' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (80' Μαρκάνο).

ΑΕΚ : Την "έφαγε" μαύρος όφις

Η εμφάνιση κόντρα στην Λοκομοτίβ έκανε την ΑΕΚ να αναθαρρήσει λίγο, αν και δέχτηκε τρία γκολ. Και σήμερα με τον ΟΦΗ έβγαλε κάποιες φάσεις, είχε κατοχή, ωστόσο, δέχτηκε και πάλι τρία γκολ, προδόθηκε από ατομικά λάθη κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι τελικά…
Ο ΟΦΗ λοιπόν πήρε σπουδαίο τρίποντο επικρατώντας της Ενωσης με 3-1! Σκόρερ ο Μάντζιος (12', 81') κι ο Σουμπίνιο (49') με τον Παπουλή να δίνει δυο ασίστ και μια ο Βραζιλιάνος! Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Λεονάρντο, σκόρερ ο Λύμπε (59') μοιραίος ο Μπέλεκ…
ΟΦΗ: Κάρολ, Μπουλούτ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (73' Ζ. Λόπεθ), Κάλαϊτζιτς, Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς (63' Χ. Λόπεθ), Μάντζιος.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Βάργκας (84' Γκέντσογλου), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46' Μπέλεκ), Χοσέ Κάρλος (46' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος.

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1 - 6!

Εξωπραγματικό σκορ στο Ολντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 6 - 1 τη συμπολίτισσα της που έπαιξε για 45 λεπτά με δέκα παίκτες, πήρε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της και ξέφυγε με 5 βαθμούς από την Γιουνάιτεντ.
Το ντέρμπι του Μάντσεστερ μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο πάρτι για τους "πολίτες". Ο Μάριο Μπαλοτέλι άνοιξε το σκορ στο 22' αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια.
Η αποβολή του Έβανς με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 47', για ανατροπή εκτός περιοχής του Μπαλοτέλι που έφευγε μόνος του απέναντι στον Ντε Χέα, αποδείχθηκε καθοριστική.
Οι παίκτες του Μαντσίνι έκαναν ότι ήθελαν στο Ολντ Τράφορντ και στο 60' ο Μπαλοτέλι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 9 λεπτά αργότερα ο Αγκουέρο ανέβασε το δείκτη του σκορ και όλοι πίστεψαν ότι η Σίτι θα σταμάταγε.
Στο 81' ο Φλέτσερ πέτυχε το γκολ της τιμής για την Γιουνάιτεντ αλλά στις καθυστερήσεις το πάρτι ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τζέκο σκόραρε δύο φορές, άλλη μία ο Νταβίντ Σίλβα και ο πίνακας έγραψε το εξωπραγματικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-6.
Η προηγούμενη φορά που η Γιουνάιτεντ είχε χάσει 6-1 στο Ολντ Τράφορντ ήταν το μακρινό 1926 και πάλι από την Σίτι, ενώ αυτή η ήττα έβαλε τέλος στο αήττητο εντός έδρας σερί των 37 αγώνων!

sport

Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών στην Τουρκία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή η οποία βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Βαν στην Τουρκία  κοντά στα σύνορα της χώρας με την Αρμενία και το Ιράν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο .  Συγκεχυμένες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για το ακριβώς μέγεθος του σεισμού, πάντως το σεισμολογικό κέντρο Kandilli που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη μετέδωσε νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 6,6 βαθμών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:42 (10:41 GMT) το μεσημέρι, σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων με επίκεντρο το χωριό Ταμπανλί, ,.
H ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet μεταδίδει  ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην επαρχία Χακιάρι, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.
Σε πολλές περιοχές το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet έχουν καταρρεύσει κτίρια ενώ έχει καταρρεύσει ένα 7όροφο κτίριο στην πόλη ΒΑΝ και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι.
Στην περιοχή σπεύδει εσπευσμένα και ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου στα 5,5 χιλιόμετρα, άρα πολύ μικρό και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές ζημιές. Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται υποβαθμισμένη και για αυτό φοβούνται πολλές καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ γίνεται λόγος για πολλούς νεκρούς.

Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας στη Σούπερ Λίγκα

.
Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας είναι οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις υπόλοιπες 14 στη φετινή Σούπερ Λίγκα μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής. Όπως ανακοινώθηκε μετά από κλήρωση, στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκ, η ομάδα Α΄ θα είναι η Δόξα Δράμας και η ομάδα Β΄ θα είναι ο Λεβαδειακός

Oι θέσεις που ανέπτυξε ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσήλθε, χθες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις τρέχουσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Θέσεις που συμπυκνώνονται:
  • Στην αναγκαιότητα επίτευξης της δημοσιονομικής προσαρμογής, προσανατολισμένης στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μας και στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής.
  • Στην αναγκαιότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγονται από ένα μεγαλύτερο “κούρεμά” του.

Αυτές τις θέσεις επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, στις κατ’ ιδίαν επαφές, που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες.
Η Σύνοδος δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, λόγω των ταυτόχρονων διαβουλεύσεων στο Eurogroup και στο Ecofin, ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είμαι ένας μέσος εργαζόμενος και παίρνω 23 ευρώ τη μέρα!... Τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, 2 στα κοινόχρηστα, 6 στη ΔΕΗ και 10 στην εφορία!

Μου μένουν 3!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!
 
astronafpaktos-news

«Θύμιο, κάνε κόμμα».

Την ώρα που ο συνδικαλισμός καταρρέει, κάποιοι φτιάχνουν το προφίλ τους. Είτε συνδικαλιστικό, είτε πολιτικό. Φαίνεται ότι πιάνουν τόπο οι επαναστατικές διαθέσεις κάποιον εκπροσώπων του συνδικαλισμού, οι οποίοι «φαντάζουν» αποτελεσματικοί μέσα από την σκληρή τους στάση απέναντι στην κυβέρνηση που δείχνει να έχει χάσει το μπούσουλα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News» ο πρόεδρος των ταξιτζήδων Θύμιος  Λυμπερόπουλος δέχεται προτάσεις ακόμη και πιέσεις τόσο από ανθρώπους του κλάδου που εκπροσωπεί, όσο και από πολιτικούς χώρους.να δημιουργήσει πολιτική κίνηση.
Από ότι γνωρίζουμε ο διαγραφής από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρόεδρος του ΣΑΤΑ, , έχει βαθειές "ρίζες" στη παράταξη, οι οποίες δύσκολα κόβονται.
Παιδί της λαϊκής Δεξιάς, γεννημένος στο Πιτσά Κορινθίας ο Θύμιος Λυμπερόπουλος κήρυξε στην κυβέρνηση τον πόλεμο με... διπλή ταρίφα, στο όνομα της διατήρησης των προνομίων για τη συντεχνία των ταξί.
Ερχόμενος στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον άρχισε να δουλεύει στο τιμόνι... Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δύο κόρες, η μία εκ των οποίων σπούδασε στη Σκοτία και η άλλη στην Αθήνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν "κέρδισε" την πρώτη άδεια ταξί, ενώ ο έντονος χαρακτήρας και η εμμονή του για την ενασχόληση με τα κοινά ήταν θέμα χρόνου για να τον φέρουν στην ηγεσία του συνδικάτου.

15o Rally Κορίνθου, τεχνικός έλεγχος



Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου, η διαδικασία του Έλεγχου Εξακρίβωσης για το 15o Rally Κορίνθου που έγινε στον πάντα φιλόξενο χώρο της Πλατείας Ελ. Βενιζέλου στην Κόρινθο. Στον τεχνικό έλεγχο εμφανίστηκαν 37 πληρώματα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, την Κυριακή το πρωί, στις 10.00. Η πρώτη ειδική διαδρομή Λουτράκι-Αγ. Θεόδωροι ξεκινά στις 10:28. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικές διαδρομές κλείνουν 1,5 ώρα πριν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Στις 12.30 τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στην Κόρινθο, για το service park, που βρίσκεται στο parking του Φλοίσβου  για να επαναλάβουν τις 2 Ειδικές Διαδρομές και να τερματίσουν στην Κόρινθο στις 15:00.

.ert.gr

Ατρόμητος στην κορυφή... 1 - 0 τον ΠΑΣ Γιάννενα

Με νίκη συνέχισε τη φετινή πορεία του ο Ατρόμητος στην έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα κερδίζοντας στο Περιστέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Η ομάδα του Περιστερίου παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς στα 7 παιχνίδια μετράει 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 31ο λεπτό ο Γιαννούλης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και παραλίγο να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου από καλή θέση στην περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (4') ο Επστάιν έκανε προβολή μπροστά από τον Κηπουρό, στέλνοντας και ο ίδιος την μπάλα άουτ. Το αποκορύφωμα όμως ήρθε στο 9ο λεπτό, όταν ο Τάτος έκλεψε από τον Μπουζίντ και βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στο Μήτρογλου, με τον τελευταίο να προσπαθεί να συνδυάσει θέαμα με ουσία, πληρώνοντάς το όμως, αφού έχασε σπάνια ευκαιρία να σκοράρει.
Η πρώτη καλής στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 28΄ με σουτ του Μπαγκαγιόκο, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν την υπεροχή τους σε προβάδισμα, όταν ο Επστάιν πάσαρε στον Γιαννούλη και ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0.
Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν σπουδαία ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ, αλλά το δυνατό σουτ του Μήτρογλου στο 53' σταμάτησε στο δοκάρι του Κηπουρού. Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τους Επστάιν (60') και Μήτρογλου (80').
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος, Ζουέλα, Επστάιν (81΄ Μπέλιτς), Γκαρσία (55΄ Δημούτσος), Μήτρογλου, Καραγκούνης (65΄ Μπρίτο)
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κυριάκος (65΄ Γεωργίου), Κώτσιος, Τζάνης (80΄ Ντε Βινσέντι), Λίλα, Βίγια, Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Πάντος, Ανδράλας (46΄ Βάντερσον)

Πολιτικα μηνήματα και πανό στο ΟΑΚΑ.- Ευρεία νίκη του ΠΑΟ επι του Εργοτέλη 4 - 0




Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός, με τον Λέτο να κάνει ρεκόρ σεζόν πετυχαίνοντας 7 γκολ σε πέντε αγώνες και χωρίς καθαρό σέντερ φορ, σκόρπισε με 4-0 τον Εργοτέλη και ενθουσίασε τον κόσμο του
Ο Λέτο έκανε άλλη μία παράσταση, έφτασε στα 7 προσωπικά γκολ, τα περισσότερα που έχει πετύχει σε μία σεζόν στην Ελλάδα και έδειξε ότι είναι ο μεγάλος ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού. Εκτός από τα 4 γκολ, το τριφύλλι έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες να φτάσει σε αστρονομικό σκορ. Κατέρρευσαν οι Κρητικοί μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν.
 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς το ματς και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του ουσιστικά ευκαιρία. Μόλις στο 7' ο Μπουμσόνγκ νίκησε τους πάντες στον αέρα σε δύο χρόνους και αφού πρώτα σημάδεψε το δοκάρι στη συνέχεια άνοιξε το σκορ.
 
Το γκολ δεν πτόησε τους παίκτες του Καραγεωργίου που προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Σασιασβίλι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12 να φέρει το ματς στα ίσα.
 
Οι πράσινοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Στο 25' η εξαιρετική συνεργασία Κλέιτον και Κουίνσι έφερε τον Λέτο φάτσα με το γκολ και ο Αργεντινός σκόραρε για 6η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
 
Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Κρητικοί ήρθε και το τρίτο τέρμα αυτή τη φορά από τον Κατσουράνη να τελειώσει πρόωρα τον αγώνα.
 
Το μόνο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ήταν ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ ο οποίος αντικαστάθηκε από τον Καντέ.
 
Στι 36' ο διαιτητής Μήτσιος ενοχλημένος από ένα πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού εναντίον των πολιτικών, διέκοψε για 7 λεπτά το ματς ζητώντας να κατέβει. Αυτό δεν έγινε όμως ο ρέφερι αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα
Οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών κατά του πολιτικού συστήματος συνεχίστηκαν και στο ΟΑΚΑ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού με συνθήματα αλλά και πανό τα έβαλαν με τους πολιτικούς
Και νωρίτερα στο Περιστέρι υπήρξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών, ενώ πολιτικό μήνυμα είχαν στείλει και την Τετάρτη οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στην Ντόρτμμουντ.

Ο Καραγεωργίου έκανε δύο αλλαγές πριν τη λήξη του ημιχρόνου, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης.
 
Ο ασταμάτητος Λέτο συνέχισε το προσωπικό του σόου και στο δεύτερο μέρος. Με ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Χίμπλινγκερ και ο Αργεντινός που ανέλαβε την εκτέλεση σημείωσε το 7ο φετινό του τέρμα.
 
Από εκεί και μετά οι πράσινοι έκαναν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να φτάσουν σε αστρονομικό σκορ. Ο Ζέκα σε δύο περιπτώσεις και ο Κουίνσι δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
 
Η ομορφότερη φάση του αγώνα έγινε στο 77' όταν ο Λέτο με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Καραγκούνη ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το αριστερό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29' Καντέ), Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (66' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (79' Μαυρίας).

Εργοτέλης: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Σίλβα Ζούνιορ (57' Κυριακίδης), Ολίσε, Μπούντιμιρ (44' Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης (44' Κουτσιανικούλης), Σασιασβίλι
 
Το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του Τριφυλλιού και το οποίο υπήρξε ως αφορμή να διακοπή ο αγώνας από τον διαιτητή Μήτσιο ανέφερε: "Πολίτικοι λαμόγια βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων" στάθηκε αιτία ώστε με άνωθεν εντολή όπως έλεγαν μετά υπεύθυνοι της αστυνομίας να ξεκινήσει ένας έλεγχος στα αμάξια των φίλων του Παναθηναϊκού για να βρεθεί το πανό.
Αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αυτοκίνητο, κατέβασαν τον κόσμο και τους ζητούσαν να δείξουν το πανό που είχαν για να δουν τι έγραφε, ενώ παράλληλα είχαν προσεγγίσει το Στάδιο διμοιρίες των ΜΑΤ. Η αστυνομία ξεκίνησε να βαράει απροκάλυπτα τον κόσμο του Τριφυλλιού που ήταν γύρω από το αμάξι προκειμένου να απομακρυνθούν.
Ο κόσμος όμως του Παναθηναϊκού σιγά-σιγά αυξανόταν με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει... εκρηκτική και λίγο έλειψε να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ με αφορμή μόνο και μόνο τη στάση της αστυνομία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα στο τέλος της προχώρησαν και στη σύλληψη των φίλων του Τριφυλλιού που ήταν επιβάτες στο αμάξι χωρίς να τους πουν το γιατί.

Το μεγαλύτερο event στο facebook


To μεγαλύτερο event στο facebook: https://www.facebook.com/event.php?eid=163095850449523

Δηλώστε συμμετοχή, προσκαλέστε φίλους, κατεβείτε στο Σύνταγμα!!!!

ΚΡΙΜΑ...


Άρθρο του Μίκη θεοδωράκη

Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό κίνημα θα ήταν ίδια. Θα πρέπει μόνο να αντικαταστήσουμε τη λέξη «Δικτατορία» με τη λέξη «Τρόικα».
Έτσι και τότε, αν και σαν Αριστερά μπήκαμε πρώτοι στην Αντίσταση, γεγονός που διάνοιγε για τον τόπο ιστορικές αλλαγές αναδεικνύοντας το οργανωμένο Πολιτικό Κίνημα της Προόδου σε κύρια δύναμη στη μεταχουντική Ελλάδα, καταλήξαμε να γίνουμε τελευταίος τροχός της αμάξης. Έτσι και τώρα, που με τη δημιουργία της Σπίθας υπήρξαμε ξανά οι πρώτοι που δείξαμε στο λαό μας το τι σημαίνει ξένη εξάρτηση με τα Μνημόνια και τις Τρόικες, γεγονός που έβγαλε το λαό στους δρόμους και στις πλατείες, κινδυνεύουμε και πάλι να καταντήσουμε ουραγοί χάνοντας ακόμα μια ιστορική ευκαιρία.
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί στα δύο κόμματα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το καθένα ξεχωριστά πόλος συσπείρωσης των αγανακτισμένων Ελλήνων. Με το βλέμμα στις εκλογές ελπίζουν ότι θα βελτιώσουν τα ποσοστά τους. Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό.
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι με ποιο αποτέλεσμα ως προς την οριστική μας απαλλαγή από την ξένη εξάρτηση και επομένως την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και την επιβολή της Λαϊκής Κυριαρχίας δηλαδή των δύο βασικών στόχων που θα εξασφαλίσουν την ελευθερία του λαού και της χώρας.
Πώς θα μπορέσουν να αναμετρηθούν με το ισχύον Σύστημα Εξουσίας έχοντας το καθένα ξεχωριστά ακόμα-ακόμα και 20% των ψήφων; Και σε τι θα βοηθήσει η αυξημένη τους παρουσία μέσα σε μια Βουλή και ένα Σύστημα που θα κυριαρχείται από μια εξουσία υποδουλωμένη, όπως γίνεται σήμερα, σε ξένες δυνάμεις;
            Πιστεύουν ότι έτσι θα ρίξουν την Τρόικα, θα μας απαλλάξουν από την μέγγενη των δανείων και των τόκων, ότι θα αποκαταστήσουν την εθνική μας ακεραιότητα και ότι τέλος θα απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από την σκληρή εκμετάλλευση που τον καταδικάζει σε εξαθλίωση και φτώχεια;
Το πιο πιθανό είναι ότι εκείνοι θα στηλιτεύουν με λόγια μέσα στη Βουλή την όποια κυβέρνηση, ενώ αυτή θα εξακολουθήσει να πειθαρχεί στους ξένους και να μας οδηγεί όλο και πιο βαθειά όχι απλώς με λόγια αλλά με έργα έχοντας απέναντί της ένα λαό διασπασμένο και γι' αυτό ουσιαστικά εξουδετερωμένο.
Επομένως η νέα ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεαι σήμερα μπροστά μας, έχει ένα όνομα: «Ενωμένος Λαός».
Ένας λαός ενημερωμένος και αποφασισμένος έχοντας ως όπλο ένα κοινό πρόγραμμα στόχων που να φτάνουν και να ξεπερνούν την Κυβερνητική Εξουσία, δηλαδή με σχέδιο ξεκάθαρο και ρεαλιστικό για το τι θα γίνει μετά την κατάκτηση της εξουσίας, το νέο Σύνταγμα, τις νέες κοινωνικές σχέσεις και τον νέο διεθνή μας προσανατολισμό. Δηλαδή τα επιτεύγματα που εξασφαλίζουν μόνο η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της παλλαϊκής εξουσίας που δεν κατακτώνται μόνο με ποσοτικές αυξήσεις της εκλογικής δύναμης αλλά με την ποιότητα αγώνων και συγκρούσεων, που κρίνονται από το εύρος της δύναμης των αντιπάλων. Και στην περίπτωσή μας γνωρίζουμε καλά τις ντόπιες και διεθνείς δυνάμεις με τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε.
Πού θα στηριχτούμε λοιπόν για να νικήσουμε; Το μοναδικό όπλο είναι ο ενωμένος Λαός κι εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το κομματικό μας συμφέρον αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό γινόμαστε εξ αντικειμένου οι καλλίτεροι φίλοι και συνεργοί των εξουσιαστών μας, με αποτέλεσμα να καταντήσουμε να δεχόμαστε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τους για το θεάρεστο έργο μας, τη διάσπαση του μετώπου του λαού. Κρίμα...
Αθήνα, 21.10.2011
Μίκης Θεοδωράκης

mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr