Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μ. Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της επετείου


Ως αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος τις σημερινές απρόσμενες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας τονίζοντας ότι σήμερα ο λαός «διατρανώνει το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα» και υπογραμμίζοντας ότι το κράτος «αυτοκαταλύθηκε».
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.
Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.".

troktiko.eu

Παρέλαση με μαύρα περβραχιόνια στο Δερβένι

Το Δερβένι τίμησε την επετείο του " ΟΧΙ" . Οι εκδηλώσεις ξεκίνηαν χθές  με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών , ενώ στα Σχολεία πραγματοποιηθηκαν ομιλίες γιά την σημασία της ιστορικής επετείου.
Σήμερα στις 10 το πρωί  τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου από τον Ιερό κλήρο της περιοχής παρουσία του Αντιδημάρχου Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά , του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ.  Χαρίλαου Λαζανά , μελων του Δημοτικού και του τοπικού Συμβουλίου , προισταμένων διοικητικών υπηρεσιων , προέδρων επαγγελματικών σωματείων και πλήθος κόσμου. Τον πανυγηρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Δερβενίου κ. Παναγιώτης Νταγκαζίδης.
Μετά την δοξόλογία εψάλλει επιμνημόσινη Δέηση στο Μνημείο των ΗΡΟΩΝ , στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων , εκρατηθη ενός λεπτού σιγή ,ενω η φιλαρμονική παιάνησε τον Εθνικό. Υμνό. Μετά το πέρας της τελετής επακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας , παρουσία των τοπικών αρχών , στην κεντρική όδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μαθητές των σχολείων παρήλασαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Τέλος σε ειδική εκδήλωση  γιά τους αποφοίτους μαθητές των Λυκείων της περιοχής ,που έγινε απόψε στο θέατρο " ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" , ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης βράβευσαι τους επιτυχόντας στην τριτοβάθμια εκπαίδευσή.

Β' Εθνική: Πρεμιέρα με νίκη για Καλλιθέα επί του Διαγόρα

Η Καλλιθέα επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (Football League ).  Στο 78΄  οι Κάλτσας και Μαρουκάκης συνδυάστηκαν ωραία μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το μοναδικό γκολ, που έδωσε το "τρίποντο" στην Καλλιθέα.
Καλλιθέα (Γούτης): Τακίδης, Αρκούδας, Σταύρου, Κουτρουμπής (46' Ρουσάκης), Πρίπου, Ηρακλής, Κατσίκης (90' Φουντουκίδης), Καλτσάς, Μιχαλόπουλος, Πλατέλλας, Ντακόλ (65' Μαρουκάκης)
Διαγόρας (Ντόστανιτς): Πονηρός, Μουσταφίδης, Χατζηκοσμάς (83' Ρούσσος), Αυγενικού, Βουκαϊλοβιτς, Ματεντζίδης, Επιφανής (61' Μαριεττάκης), Τσίτσης, Καρπαθάκης (85' Λερογιάννης), Πουλόπουλος, Μπαούρης

Παρέμβαση Κάρολου Παπούλια για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, μετά την εσπευμένη επιστροφή του στην Αθήνα έκανε γραπτή δήλωση γεμάτη οργή για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη:

"Οσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική".

Διαμαρτυρίες και γιουχαρίσματα στην Κόρινθο




Διαμαρτυρίες και γιουχαρίσματα στη σημερινή παρέλαση.....


 Γιάννης Στεφανής korinthostv.blogspot.com
Στην  Κόρινθο από τους τέσσερις βουλευτές του νομού παρευρέθηκε μόνο ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Κόλλιας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γγ Ισότητας ενώ οι βουλευτές. του ΠΑΣΟΚ Φαρμάκη και Μανωλάκης απουσίαζαν .Δικαιολογημένος απών ο Υπουργός ΥΠΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης που τελικά τράβηξε τα πιο δύσκολα αφού εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στο τριήμερο των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη
Μόνο ο Κώστας Κόλλιας ανέβηκε την εξέδρα των επισήμων,ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος.
.
Στην Κόρινθο δεκάδες πολίτες της “πλατείας περιβολάκια” έδωσαν βροντερό παρόν ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Το πανό που είχαν απλώσει από νωρίς έγραφε “ΟΧΙ ..ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ”
Υπήρχαν ακόμα πολλά μέλη και στελέχη αριστερών οργανώσεων με δικά τους πανό αλλά και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας που εκδήλωσαν με πάρα πολλά συνθήματα την οργή τους και την απογοήτευση τους για την σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι πολίτες της Κορίνθου κράτησαν την καλλίτερη στάση αφού και διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκεί που έπρεπε να διαμαρτυρηθούν αλλά και χειροκρότησαν την νεολαία μας που παρέλασε πραγματικά με ένα ξεχωριστό περήφανο ύφος

sfedona.gr
Στο Κιάτο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος έκανε κάτι πραγματικά ξεχωριστό το οποίο επιδοκίμασαν οι συμπολίτες του. Δεν έστησε καθόλου “εξέδρα ” και οι λεγόμενοι επίσημοι κάθισαν κάτω στον δρόμο ανάμεσα στους πολίτες!
Και εδώ βεβαίως όπως και στην παρέλαση του Ξυλοκάστρου ακούστηκαν συνθήματα κατά των πολιτικών και της μνημονιακής πολιτικής.

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΛΥΓΑΡΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΛΑΚΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

Ντέρμπι αύριο στο Βέλο. Η Ελλάς Βέλου κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται, αύριο Σάββατο , στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α’  κατηγορίας Κορινθίας.
Στο στάδιο του Βέλου θα γίνει το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο γήπεδο του Σολομού και στην κοινή τους έδρα, ο επικεφαλής στη βαθμολόγια, ΠΑΣ Κλένια , ως γηπεδούχος , αντιμετωπίζει , ως φιλοξενούμενο, το Α. Ο. Σολομού. Στο Λουτράκι ο Α. Ο. Λουτρακίου μάχεται με την ομάδα του Πανσολυγειακού, ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου φιλοξενεί τον Ηρακλή Λεχαίου. Στο Δερβένι , ο Αστέρας αντιμετωπίζει την ουραγό αλλά και νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Άλμπαρτου Κόρφου, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου  η Προοδευτική Περιγιαλίου αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό, ενώ τέλος στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Ισθμιακός θα προσπαθήσει να πετύχει «τρίποντο» εις βάρος του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη .
Η 7η αγωνιστική:
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

Η παραίτηση Καφύρα για την Ολυμπία Οδό και η πρόταση απόσχισης της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (video)

 
  

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Απέναντι από αρκετούς δημάρχους του νομού βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη σύσκεψη για το μέλλον της Ολυμπίας Οδού, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Το τέλος της σύσκεψης τον βρήκε να δηλώνει την πρόθεση παραίτησής του από τη θέση που κατέχει.
Λίγο αργότερα από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Ηλείας δημοσιοποιήθηκε η εισήγηση και η πρόταση παραίτησης του κ. Καφύρα. Οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας και Ανδραβίδας - Κυλλήνης προσπάθησαν να τον αποτρέψουν με το αιτιολογικό ότι δεν θα προσφέρει κάτι αυτή η κίνηση. Μάλιστα πρότειναν να προηγηθεί μια συνάντηση στην Αθήνα για επίσημη ενημέρωση από Κυβερνητικά χείλη για το μέλλον της Ολυμπίας Οδού και μετά να υποβάλλει η παραίτησή του.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Γεωργιόπουλος, πέντε δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Παρασκευόπουλος, Λυμπέρης, Κοτζιάς, Καστρινός και Αρβανίτης, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Τουρής,  δεν υπήρξε εκπροσώπηση από το δήμο Ζαχάρως, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι.
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Αλέξη Καστρινού να ζητήσει η Π.Ε. Ηλείας στο πλαίσιο του Καλλικράτη να αποσχιστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να ακολουθήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντ. Σαμαράς: Ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική

  Mε αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε τα εξής:
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε, τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Κάλπες 4 Δεκεμβρίου!

Ραγδαίες αναμένονται από σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις. Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Παπανδρέου, που οδήγησε τη χώρα στα βράχια, πλησιάζει, καθώς δεν μπορεί να διασωθεί ούτε μετά τη χθεσινή δραματική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Τα κόλπα και οι ελιγμοί στα οποία κατέφευγε έως τώρα εξαντλήθηκαν. Τα πολιτικά παιχνίδια και οι εκβιασμοί που χρησιμοποιούσε δεν αποδίδουν πια. Αλλος δρόμος από την προκήρυξη εκλογών, όπως παραδέχονται το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει. Οσο και να προσπάθησε να το αποφύγει, η αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης των αλλεπάλληλων Μνημονίων για το μοιραίο ραντεβού με την Ιστορία άρχισε.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι κάλπες προγραμματίζεται να στηθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου επιχειρούσε έως τώρα να μην πιει το πικρό ποτήρι και να παραμείνει, όσο γινόταν περισσότερο, γαντζωμένος στην εξουσία. Πλην του ιδίου, του οικογενειακού περιβάλλοντός του και μερικών αυλικών, ουδείς άλλος πια όμως συμφωνεί μαζί του για δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος είναι ότι αντιλαμβάνονται πως μετά το «κούρεμα» -και τους όρους που πάει να γίνει- θα υπάρξει εφιαλτική επιδείνωση της οικονομικού και κοινωνικού κλίματος, ακόμη και με τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων· και ο δεύτερος είναι ότι τα στελέχη και οι βουλευτές θέλουν να έχει «επόμενη μέρα» το ΠΑΣΟΚ, έστω και ως αντιπολίτευση ύστερα από μια εκλογική συντριβή. Οπως τονίζουν μάλιστα στις μεταξύ τους συσκέψεις, αν συνεχιστεί μερικούς μήνες ακόμη το σημερινό σκηνικό, το ΠΑΣΟΚ απειλείται με πολυδιάσπαση και πλήρη εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη. Γι' αυτό και χαρακτηριστικά σημειώνουν ότι «καλύτερα να συντριβούμε τώρα, παρά να διαλυθούμε εντελώς αργότερα».

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στον κ. Παπανδρέου έχει διαμηνυθεί πως αν δεν προχωρήσει άμεσα σε εκλογές κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με γενική ανταρσία του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με μια εξευτελιστική πτώση της κυβέρνησης σε μια από τις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, υπήρχε επιπλέον ο κίνδυνος να αποκαθηλωθεί και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πήγαινε προς τις εκλογές με άλλον αρχηγό.
Με τη φορά που έχουν πάρει τώρα τα πράγματα, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να ωραιοποιήσει όσο μπορεί τις αποφάσεις των Ευρωπαίων για να θέσει και ανάλογα εκλογικά διλήμματα, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει εσωκομματική ασυλία και προστασία εν όψει της αποχώρησής του από την εξουσία.

Προς το παρόν είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα. Η απαισιοδοξία που επικρατούσε ήδη από χθες μεταξύ στελεχών σε κυβέρνηση και κόμμα, κυρίως όμως η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στην κρίσιμη κατάσταση, δεν θύμιζε σε τίποτα το «πανηγυρικό» κλίμα του Ιουλίου. Μετά την επιστροφή και αφού συνεδριάσει κατ' αρχάς το υπουργικό συμβούλιο, θα συγκαλέσει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα ενημερωθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Επίσης, σε άγνωστο ακόμη χρόνο θα γίνει συζήτηση και στη Βουλή, ενώ ενδεικτικό της εκρηκτικής κατάστασης μέσα στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι υπουργοί έγιναν έξαλλοι επειδή κρατήθηκαν στο σκοτάδι για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες. Προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα ο κ. Παπανδρέου ειδοποίησε ότι θα κάνει τηλεδιάσκεψη πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, με τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής τα οποία κλήθηκαν για τον σκοπό αυτό να βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ματαίως όμως. Ολοι τους έμειναν, ως αργά τη νύχτα, με το ακουστικό στο χέρι...

dimokratianews.gr

Aν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου .. μην την ξεφτιλίζεις

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα γεγονότα στις παρελάσεις:

«Παραφράζοντας τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την ξεφτιλίζεις».

ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ - ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σε κλίμα έντασης οι σημερινες εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ματαιώθηκε η έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στεναχωρημένος και ενοχλημένος από την εξέδρα καθώς χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην Μ. Αλεξάνδρου και ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών.
"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη," είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά οργισμένος λίγο πριν αποχωρήσει, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου.
Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».
Στην εξέδρα ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος oργισμένος για αυτήν την εξέλιξη επίσης αποχώρησε μετά από διαπραγματεύσεις, όπου ακούστηκε να σχολιάζει πως πρόκειται για διεθνή διασυρμό της χώρας.

Μας χρεοκόπησε και έτρεξε στη Σοσιαλιστική Διεθνή για την… Αραβική Άνοιξη! Ανήμερα της εθνικής εορτής!


Αυτή τη φορά ο κ. Παπανδρέου δεν χειροκροτήθηκε από τα μέλη της κυβέρνησής του. Αντάλλαξαν χειραψίες και κάθισαν να ακούσουν πώς θα υποδύονται τους υπουργούς, ενώ θα κυβερνούν οι «μπάστακες». Σήμερα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, ο πρωθυπουργός «γιορτάζει» την… Αραβική Άνοιξη στην Κρήτη!

Με έναν ορυμαγδό προπαγάνδας και κατηγορώντας συγχρόνως για προπαγάνδα όλους όσοι την κατακρίνουν, προσπαθεί από χθες η κυβέρνηση να μετατρέψει την απόλυτη αποτυχία σε... επιτυχία και το υποτιμητικό ύφος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την χώρα μας στην… πιο ιστορική απόφαση.

Στα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδίδει εύσημα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και επιφυλάσσει σειρά ντροπιαστικων παραγράφων για την Ελλάδα, που η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν… έχει διαβάσει:

Ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος «όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση» (προφανώς παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει).

Χάιλ Γκέμπελς!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει την εθνική της επέτειο φιμωμένη και χωρίς να μπορεί να μιλήσει για την αλήθεια της;

Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη, καθημαγμένη, ντροπιασμένη, πτωχευμένη, καταπτοημένη;

Τι είναι μια χώρα που καταντά, ακριβώς την ημέρα της επετείου της νίκης της, να βλέπει την εθνική της κυριαρχία να καταργείται και να τίθεται υπό την επιτροπεία αυτών που κάποτε αψήφησε – με το αντάρτικο στα βουνά, με το αντάρτικο στις πόλεις, στα κολαστήρια της Μέρλιν, στα μαρτυρικά χωριά της, με τη σιωπηλή και αόρατη στρατιά της που μεγαλούργησε στη συλλογή πληροφοριών και στα σαμποτάζ;

Δυστυχώς, την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι: Είναι μια χώρα άθλιων πολιτευτάκηδων, επιγόνων των δοσιλόγων και των άκαπνων, που κυριάρχησαν στην πολιτική της ζωή και συστηματικά, με σχέδιο, την οδήγησαν – οι ασυνείδητοι – στην καταστροφή.

Η σημερινή «σιωπηλή στρατιά» της πατρίδας, οι απόγονοι της ηρωικής νεολαίας του 1940 και της Αντίστασης, παρελαύνει αυτές τις μέρες αποστρέφοντας το βλέμμα από τις εξέδρες των επισήμων (λέμε τώρα) που έμειναν χωρίς «επισήμους», αφού αυτοί απέδρασαν και αποδέχθηκαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να γιορτάζουν μαζί με τον λαό.

Θριαμβολογούν πάλι αυτές τις μέρες. Αλλά καθισμένοι στα γραφεία τους, προφυλαγμένοι σε αίθουσες συνεντεύξεων Τύπου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Η απαγωγή του στρατηγού Κράιπε - 24 Απριλίου 1944


Σήμερα, η «Ελεύθερη Ζώνη» επιχειρεί μια καταβύθιση στις σελίδες της λαμπρής Ιστορίας αυτού του τόπου, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα κάποτε υπήρξε το κόσμημα της Αντίστασης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, αποτελώντας  λαμπρό παράδειγμα για ολόκληρη τη Ευρώπη... Το μοναδικό σε επινοητικότητα και τόλμη περιστατικό της απαγωγής του Γερμανού Διοικητή της Κρήτης, Χάινριχ Κράιπε, από Βρετανούς και Κρητικούς κομάντος, στις 24 Απριλίου του 1944,  σήμανε γενικό συναγερμό στο Βερολίνο και υπήρξε ένα ηχηρό ράπισμα στη γερμανική αλαζονεία… Κυρίως, έδειξε, για μία ακόμη φορά κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πως τίποτε δεν είναι αδύνατον για τους Ρωμιούς… 

Για την περίφημη «Απαγωγή Κράιπε» είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τον κ. Γεώργιο Χαροκόπο, έναν άνθρωπο ο οποίος έλαβε ενεργά μέρος στην επιχείρηση της απαγωγής, φυγαδεύοντας τους αντάρτες, μαζί με τον Κράιπε, μέσα από τα δύσβατα περάσματα του Ψηλορείτη, οδηγώντας τους στην παραλία όπου θα τους περίμενε το σκάφος με τελικό προορισμό το Αρχηγείο του Καΐρου…      

ΔΕΡΒΕΝΙ : 71 χρόνια πριν , 1940 - 41













Εικόνες από το Δερεβένι το καιρό της κατοχής

Το δικό μας ΟΧΙ . Το ΟΧΙ των Ελλήνων

                                                ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ


ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ

Ο Χ Ι


Image


O X I

Image


Η αυταπάρνηση και η μαχητικότητα που έχουμε ως Έλληνες πρέπει να αποτελέσουν χαρακτηριστικά,
τα οποία οφείλει η Ελλάδα να προτάξει σήμερα απέναντι σε όλους εκείνους που θεώρησαν πως με τις πολιτικές τους μπορούν να υποδουλώσουν το ελληνικό πνεύμα.

Λέμε ΟΧΙ σε κάθε παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές που μας φέρνουν σε αδιέξοδα.

Λέμε ΝΑΙ σε μια νέα, δημιουργική Ελλάδα, όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος
προκειμένου να την ξαναχτίσουμε.

Οι Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε ξανά.


Από το γραφείο Τύπου

onned-korinthias.gr
Δεν δεχόμαστε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Ανακοίνωση Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε.Κορινθίας


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με το υπ’ αριθμ. οικ 203055/05.10.11 (44884/1040/11-10-11) έγγραφο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας από το ΥΠΕΚΑ / ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΥΠΕ) για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: “ΚΥΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ &
Γραμμές Μεταφοράς για την Ηλεκτρική Διασύνδεση αυτού”. Φορέας υλοποίησης του έργου / λειτουργίας της δραστηριότητας: Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το «όχι» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το «όχι» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας. Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία.         Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο.
Το έπος του ’40 δίνει σε όλους μας, στις δύσκολες αυτές ώρες, τη δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα. Έτσι ώστε, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους, να πετύχουμε την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας.
Να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Γιατί, οι Έλληνες μπορούμε να πορευτούμε σε νέους δρόμους Προοπτικής και Ελπίδας.