Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εκτάκτως ο Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Γιάννης Μιχελάκης "Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή"

Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και την ανακοίνωση της απόφασής του να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της δανειακής συμφωνίας.

Η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο "αδιέξοδο" που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.

"Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή", χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, o εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι πρόκειται για "έμμεσο εθνικό διχασμό που διακινδυνεύει το μεγαλύτερο επίτευγμα της χώρας, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση" και, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "επειδή δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχη τη ΝΔ, τώρα θέλει να κάνει συνένοχο τον ελληνικό λαό".

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, κατέληξε ο κ. Μιχελάκης, αποφεύγοντας να διευκρινίσει το λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να συναντήσει αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

newsit.gr

Θερμή υποδοχή στην αποστολή του Ολυμπιακού στη Γερμανία - Βαλβέρδε: Στόχος μας είναι η νίκη!

 
 
Η αποστολή των “ερυθρόλευκων” βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ντόρτμουντ, για το καθοριστικό ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπορούσια -την Τρίτη- και έτυχε θερμής υποδοχή από Έλληνες ομογενείς κατά την άφιξη της.

Δυτική Ελλάδα: ''Ξεσκεπάζονται'' οι αγροτικές απάτες - Δήλωναν ό,τι ήθελαν και έπαιρναν κρατικό χρήμα!

Εκατοντάδες αγρότες χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει... Μεγάλη κομπίνα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πλαστά-εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, από αγρότες έχουν εντοπίσει οι οικονομικοί επιθεωρητές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι Νομοί Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται από το 2005 στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι, έπειτα από έρευνες σε βάθος, βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από τη σύνταξη πολυσέλιδου αναλυτικού πορίσματος το οποίο θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το dete.gr, που επικαλείται πηγές της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, εκατοντάδες αγρότες από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει ή παρουσίαζαν γι' αυτές εξωπραγματική παραγωγή...

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από την Ηλεία που εμφάνισε στοιχεία και τιμολόγια για αγρότική έκταση μισού στρέμματος και κατέθεσε δικαιολογητικά ότι είχε παραγωγή οχτώ (!) τόνους σκόρδα... με σκοπό να πάρει τη σχετική επιδότηση.

Ενδεικτικό του μεγέθους της κομπίνας είναι ότι μόνο στην περιοχή Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας τα εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες αγγίζουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα ποσά επιστροφής έχουν εντοπιστεί σε Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας.

newsit.gr

KKE για το δημοψήφισμα: Ο εκβιασμός δεν θα περάσει

Εκλογές τώρα ζητά με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λίγο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Βρυξελλών.
“Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους”, προσθέτει

Δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο πρωθυπουργός - Βενιζέλος: Με το νέο έτος το δημοψήφισμα

 
Ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα για να πει ο λαός ένα ναι ή ένα όχι για τη νέα συμφωνία και ζήτησε ψήφος εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές.

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα για την έγκριση από τον λαό της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος, ενώ στο επιπλέον σχέδιο πρωτοβουλιών ανακοίνωσε και στο γεγονός ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜ​Α

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι «δεν θέλει», να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».

«Μνημόνιο» για εξυγίανση υπερχρεωμένων ΟΤΑ με επαχθείς όρους!

Πολύ σκληρούς όρους περιλαμβάνει η απόφαση για τις προϋποθέσεις του ειδικού προγράμματος εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών της χώρας, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών. Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση του μισθολογικού τους κόστους, με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ, περιορίζει κάθετα τις προσλήψεις κάθε μορφής συμβάσεων και προβλέπει πως οι μόνες δαπάνες που δεν περικόπτονται είναι για συντήρηση υπαρχουσών υποδομών! Ολόκληρη η απόφαση...
περισσότερα

Εγκύκλιοι Ρέππα για το Δημόσιο (συντάξεις, μισθοί, βαθμολόγιο, εφεδρεία)

Υπογράφθηκαν σήμερα και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, οι έξι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι του Ν 4024/2011 για τις «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
Οι εγκύκλιοι αφορούν:


-Νέο Βαθμολόγιο - Μισθολόγιο. Οδηγίες για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 28) του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10-2011)

-Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

-Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του Ν 4024/2011 περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας

-Αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - άμεσες ενέργειες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10-2011)
-Αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και ανακατανομή οργανικών θέσεων.

-Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».

(Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις εγκυκλίους με πίνακες και παραδείγματα)

eklogika.gr

Θέμα παράδοσης μέρους της εθνικής κυριαρχίας θέτει και πάλι ο Σόιμπλε

Θέμα παράδοσης μέρους της εθνικής κυριαρχίας θέτει και πάλι ο Σόιμπλε. «καμία άλλη χώρα δεν θα ήθελε να υποστεί αυτά που είναι αναγκασμένη να πράξει η Ελλάδα», λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών



Θέμα περί «παράδοσης μέρους της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας» θέτει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Welt». Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε, αναφέρει ότι η λύση του «κουρέματος» που προκρίθηκε δεν πρόκειται να επαναληφθεί, κυρίως γιατί τα «ανταλλάγματα» που ζητούνται είναι αυστηρά και εν μέρει θα απαιτήσουν την «παράδοση από την Ελλάδα μέρους της εθνικής της κυριαρχίας, στο βαθμό που η οικονομία της και οι πολιτικές της επιλογές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία των δανειστών της». Μάλιστα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφέρει ότι «καμία άλλη χώρα δεν θα ήθελε να υποστεί αυτά που είναι αναγκασμένη να πράξει η Ελλάδα»!Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει τις ίδια δηλώσεις. Αναφέρει ότι «οι ηγέτες της ευρωζώνης -μεταξύ των οποίων εκείνοι της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- διευκρίνισαν, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική, ιδιαίτερη περίπτωση, για την οποία έπρεπε να βρεθεί ειδική λύση. Για την πρόσθετη και πιο διαρκή βοήθεια που θα πάρει από τα μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα και να αποδεχθεί στενή επιτήρηση» λέει. «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της», συμπληρώνει και . «Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν βρίσκονταν σε ύστατη ανάγκη».
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφέρεται και στις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν αποκλείει μια αναγκαστική συμμετοχή τους στο κούρεμα του χρέους. «Θα προτιμούσαμε την εθελοντική συμμετοχή τους», είπε, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «αν οι τράπεζες δεν το κάνουν, ξέρουμε κι άλλους, μη συναινετικούς τρόπους». Η εναλλακτική προοπτική για μια συμφωνία, όπως είπε αυτολεξεί, «είναι η μη συμφωνία, και αυτή θα έχει μεγάλες συνέπειες» -αν και απέφυγε να πει ποιες συγκεκριμένα.
Πάντως ο κ. Σόιμπλε δηλώνει αισιόδοξος, ότι η Ελλάδα θα λύσει μεσοπρόθεσμα τα προβλήματά της και θα μπορέσει να βγει στις χρηματιστικές αγορές μετά το 2021 -από τη στιγμή δηλαδή που το ποσοστό του συνολικού χρέους της θα έχει πέσει στο 120% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.
«Μην ξεχνάτε τα ολοκληρωμένα μέτρα που λαμβάνονται για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων αρχίζοντας με την task force της Επιτροπής και τη μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας» λέει. «Τα προβλήματα πρέπει όμως να λυθούν μέσα στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης».

eklogika.gr

O Πέτρο Τατούλης στην Μεσσηνία


Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνία και συνάντηση με του Δημάρχους της Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε την Δευτέρα 31/10/2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη και η περαιτέρω εντατικοποίηση της πορείας των αναπτυξιακών έργων που έχει θέσει ως στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και η επίλυση επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Κατά την επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης τόνισε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για διέξοδο από την κρίση. "Χρειάζεται υπέρβαση από όλους μας και να προβάλουμε το δημόσιο συμφέρον" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της περιοδείας. 

Αναφέρθηκε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης στο έργο που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τους εννέα αυτούς μήνες παρά τις υποχρεώσεις που είχαν αφήσει οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, "υποχρεώσεις που ουδέποτε υποστήριξαν ούτε ουσιαστικά αλλά ούτε και νομικά" σημείωσε ο Περιφερειάρχης. “Έχουμε ξεπεράσει στο πρώτο 9μηνο κατά πολύ τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις" δήλωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που κατέληξε "Σε αρμονία με τους πολίτες εμείς βλέπουμε θετικά το μέλλον μέσα από το έργο μας” Η εξωστρέφεια που καταφέραμε όλους αυτούς του μήνες και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα θα μας προσδώσουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που αρμόζει στην Πελοπόννησο. Μόνο με δουλεία, θα βγούμε από την κρίση"...

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟ​ΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ                                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στον Πρωθυπουργό Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα : «Αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής»

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ενέκρινε η ελληνική Βουλή πριν λίγους μήνες, αναφέρεται πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου, αποβλέποντας σε έσοδα που θα φθάσουν τα 50 δις ευρώ έως το 2015. Είναι πλέον ολοφάνερο πως το παραπάνω πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα πλέον έχει αποτύχει πλήρως. Ο υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε οφέλη ύψους 5 δις από τις αποκρατικοποιήσεις, πρόσφατα όμως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιοποίηση της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, κ. Κουκιάδης, είπε πως «θα είμαστε ευχαριστημένοι με έσοδα 3 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους». Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, πριν από λίγες ημέρες, δεν πρέπει να αναμένονται έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μεγαλύτερα των 46 δις ευρώ μέχρι το 2020.Παράλληλα, το προαναφερθέν σχέδιο δεν βασίστηκε σε μια ουσιαστική μελέτη επιπτώσεων της  αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας στην ελληνική κτηματαγορά, καθώς επίσης και καμία σοβαρή καταγραφή των διαθέσιμων εκτάσεων και των πραγματικών τιμών δεν πραγματοποιήθηκε. Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν το τελευταίο σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει η χώρα. Το παρόν σχέδιο, δυστυχώς, είναι πλήρως απαξιωμένο και ουτοπικό. Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 1)Ποια είναι η πορεία του προγράμματος μέχρις στιγμής και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την κυβέρνηση; 2)Δεδομένου, πως σύμφωνα με τι εκτιμήσεις τόσο της Επιτροπής Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όσο και της τρόικας το πρόγραμμα έχει αποτύχει, προσανατολίζεται η κυβέρνηση στην εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου  που θα συνδυάζει τη μείωση του χρέους με μα σοβαρή και οργανωμένη αναπτυξιακή προοπτική;                                                                                                                                                                                                                             Η  βουλευτής                                                                                                     
 Ντόρα  Μπακογιάννη

"Ιστορία και Περιήγηση Κορινθίας" - Το βιβλίο του Σωτήρη Κοκκωνάκη


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΙΣΘΜΙΟΝ η τελευταία εργασία του Σωτ. Κοκκωνάκη: «ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».
 Στα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνονται όλες οι Κορινθιακές  περιγραφές...

και αναφορές (μύθοι, ιστορία, περιγραφή πόλεων και μνημείων), που γίνονται από τον περιηγητή Παυσανία (2ος αιώνας μ.Χ.) στο δεκάτομο έργο του «Ελλάδος περιήγησις», όπως για τον Ισθμό, την Κόρινθο, την Πελλήνη, τη Νεμέα, τη Σικυώνα, τη Στυμφαλία, τον Φενεό, τον Φλειούντα κ.ά. Μέσα από τις σελίδες του περνούν επίσης οι μεγαλύτερες κορινθιακές, αλλά και πανελλήνιες, προσωπικότητες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.
Κύριος στόχος αυτής της εργασίας είναι να φέρει τους αναγνώστες σε επαφή με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας –μέχρι τον 2ο μ.Χ. αιώνα– που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τις περιοχές των σημερινών ορίων της Κορινθίας, καθώς και να δώσει την εικόνα της τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Για το λόγο αυτό στο βιβλίο περιέχονται πολλά επιπλέον ιστορικά στοιχεία, 97 φωτογραφίες και 972 υποσημειώσεις.
Επιπλέον σκοπός του συγγραφέα είναι το βιβλίο να αποτελέσει ένα ευχάριστο και μορφωτικό ανάγνωσμα για απλούς αναγνώστες, κυρίως Κορίνθιους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη γενέτειρά τους και να αγαπήσουν τα μνημεία και όσα οι πρόγονοί τους κληροδότησαν σε αυτούς.
 

ΕΤ, Παρέμβαση: Εκλογές πριν είναι αργά - Η κυβέρνηση ας φύγει με θεσμικό τρόπο

Η γενικευμένη εξέγερση που σημειώθηκε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» στις περισσότερες πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να θεωρηθεί, τουλάχιστον για το συντριπτικό της μέρος, υποκινούμενη και κομματικά ελεγχόμενη. Οσοι αναζητούν ενόχους ή υποκινητές σε κινήματα μειοψηφίας, κομματικές φράξιες ή απλώς σε «επαγγελματίες αγανακτισμένους» κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους αδυνατώντας να δουν τη συνολική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Οσοι ψάχνουν κομματικούς εχθρούς σε αυτούς που τους αποδοκιμάζουν, με τρόμο θα διαπιστώσουν ότι ο πυρήνας των αντιδράσεων ξεκινά από παλιούς πολιτικούς τους φίλους, που πίστεψαν σε υποσχέσεις και μεγαλοστομίες, όπως συνέβη με τον ατυχή βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, που δέχθηκε άνανδρη επίθεση από στέλεχος του κομματικού του μηχανισμού! Οσοι πάλι θεωρούν ότι οι «μπαχαλάκηδες» μπορούν να κινητοποιούν χιλιάδες κόσμου, που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, νοικοκυρές και συνταξιούχοι πλανώνται πλάνην οικτράν. Η εξήγηση είναι απλή και ταυτόχρονα δραματική. Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες συναγερμού, οι πολίτες σε απόγνωση! Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011 αποτύπωσαν την κατάσταση απελπισίας στην οποία σήμερα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν βγήκαν στους δρόμους για να κηλιδώσουν την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, αλλά για να διατρανώσουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Ασφαλώς σημειώθηκαν ασχήμιες σε βάρος προσώπων, που δεν έχουν δώσει δικαιώματα στο δημόσιο βίο, ούτε όλος ο πολιτικός κόσμος έχει στο σύνολό του το ίδιο μερίδιο ευθυνών. Αλλά όταν η κοινωνία βράζει, δεν μπορείς να ψάχνεις για άλλοθι ή καταφύγια. Τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου ήρθαν ως απάντηση των πολιτών στη χρεοκοπία της Ελλάδας, που πανηγυρίσθηκε με διθυράμβους από την κυβέρνηση, που ακόμη και αυτές τις δραματικές στιγμές λειτουργεί με αντανακλαστικά παλαιοκομματικού τύπου, που προκαλούν θλίψη αλλά και οργή. Η χώρα μπαίνει σε φάση σήψης και πλήρους διάλυσης. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε τις παρελάσεις για να το διαπιστώσουμε. Οι πολίτες με κάθε ευκαιρία, από τα καλοκαιρινά ραντεβού στις πλατείες των πόλεων μέχρι τα γηπεδικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας, ψάχνουν τρόπο εκτόνωσης και παράλληλα αναζητούν λύσεις και σταθερές που έχουν χάσει. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος λαϊκής νομιμοποίησης. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το βλέπουμε στους δρόμους, όταν οι πολίτες σχεδόν εξαγριωμένοι θυμούνται τις υποσχέσεις που έδινε ο Παπανδρέου προεκλογικά και μετεκλογικά. Η κυβέρνηση με τις πράξεις της διέλυσε τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το κράτος και παράλληλα κατέλυσε βασικά άρθρα του Συντάγματος. Δεν πέρασε για κύρωση από τη Βουλή την πρώτη δανειακή σύμβαση του Δημοσίου με την Τρόικα, όπως όφειλε βάσει του άρθρου 36 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι «οι διεθνείς συνθήκες που επιβαρύνουν ατομικά τους πολίτες πρέπει να κυρώνονται από τη Βουλή». Η κυβέρνηση με την υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων και την ανικανότητά της να συλλάβει μέρος της φοροδιαφυγής παραβίασε κατάφωρα το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος που ορίζει ρητά ότι «οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Με θλίψη θα διαπιστώνει και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ότι το ΠΑΣΟΚ με την αναθεώρηση του Συντάγματος την περίοδο 1985-1986 του αφαίρεσε το δικαίωμα αλλά και καθήκον να παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού, όπως σοφά προβλεπόταν στο πρώτο μεταδικτατορικό Σύνταγμα του 1975. Ομως δεν υπάρχει χρόνος για άλλες ολιγωρίες. Η χώρα έχει μπει σε τροχιά κοινωνικής αναταραχής που μπορεί να εκδηλωθεί σύντομα –πολλοί ήδη βλέπουν με περίσκεψη την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου– και με βίαιο τρόπο. Τώρα είναι ώρα πράξεων και όχι τακτικισμών. Προτού η Ελλάδα περάσει στη φάση της γενικευμένης και ανεξέλεγκτης αναρχίας, όπου οι «νοικοκυραίοι» δεν θα συναινούν απλώς στα επεισόδια κατά του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του, αλλά θα συμμετέχουν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει τώρα και αυτό μπορεί να γίνει με θεσμικό τρόπο! Δεν κυβερνά, δεν έχει νομιμοποίηση. Είναι χρέος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής να καταστήσει σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι μέχρι εδώ ήταν ο βίος της κυβέρνησής του. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το Σύνταγμα, οι νόμοι, η κοινοβουλευτική διαδικασία. Να αντισταθεί στη Βουλή, με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτει και με όπλο το πρόγραμμά της, που δικαιώνεται από τα πράγματα, να ζητήσει άμεσα προσφυγή στις κάλπες, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί η οριστική κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος αναφέρει ρητώς ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Η κυβέρνηση με την πρακτική της ασκεί βία «ντε φάκτο» και λειτουργεί εκτός Συντάγματος. Κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, πριν επέλθει η εθνική καταστροφή. Εάν δεν είναι το πολιτικό σύστημα, τότε θα το πράξει ο λαός!

ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
pamiras@e-typos.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Με Τοροσίδη στο Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός

Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε τέθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα της Τρίτης με την Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο διεθνής αμυντικός μέσος των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φραν Γέστε και Νταβίντ Φουστέρ, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή.
Ο Βασίλης Τοροσίδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον εκτός έδρας αγώνα της Τρίτης με την Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής άσος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το κρίσιμο παιχνίδι με την γερμανική ομάδα, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φραν Γέστε και Νταβίντ Φουστέρ, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή.
Στην πρωινή προπόνηση των «ερυθρολεύκων», όσοι αγωνίστηκαν σε ολόκληρη ή τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά και ο Φουστέρ συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί με θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο.
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει τη Δευτέρα με πτήση τσάρτερ για το Ντόρτμουντ. Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Κοστάνσο, Μέγερι, Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Μοδέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός έφερε Τούμπα τον ΠΑΟΚ

Ντέρμπυ στα χαρτιά ήταν τελικά η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα, καθώς η ομάδα του Φερέϊρα πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με 3-1 και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Στο 33΄ ο Λέτο κέρδισε το φάουλ στη γραμμή της περιοχής και πλάγια δεξιά κι ο Κλέιτον με απευθείας εκτέλεση στην κλειστή γωνία του Χαλκιά άνοιξε το σκορ.
Στο 56΄ ο Κατσουράνης «χόρεψε» από δεξιά τον Σνάουτσνερ, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Κουίνσι που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0 και «πάγωσε» για 2η φορά την Τούμπα και στο 70΄ με τον κορυφαίο παίκτη της στο πρωτάθλημα, Σεμπαστιάν Λέτο (το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα0 , ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0  με το απευθείας φάουλ του Αργεντινού. Στην φάση αυτή το «τείχος» των παικτών του Μπόλονι άνοιξε αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθεί πλήρως ο Χαλκιάς.. Κί ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε 0-3, ο διαιτητής Κουκουλάκης υπέδειξε πέναλτι σε διεκδίκηση ανάμεσα σε Βιτόλο και Βιεϊρίνια στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και απλά μείωσε σε 1-3, καθώς τα υπόλοιπα λεπτά δεν αρκούσαν για να πιστέψουν οι παίκτες του «δικέφαλου του βορρά» ότι θα μπορούσε να πετύχουν την ανατροπή.
ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Παπάζογλου (61΄ Γεωργιάδης), Κοντρέρας (46΄ Τσιρίλο), Φωτάκης, Βιερίνια, Λαζάρ, Σνάουτσνερ , Έτο, Αρίας (58΄ Σπαντάτσιο)
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Βιτόλο), Σιμάο, Ζεκά (+90΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (75΄ Τοτσέ)

Στις αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1 (61΄, 64΄ Αναστασάκος - 57΄ Σκέμπρι)
Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-0 (35΄ Μητρόπουλος, 67΄ πεν. Ρότσα)
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2 (45΄ Τζιμπούρ, 62΄ Μιραλάς - 74΄ Μάντζιος, 77΄ Γεωργίου)
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (8΄ Σασιασβίλι, 37΄ Κατσικοκέρης)
ΑΕΚ-Αρης 3-0 (10΄αυτ. Λαζαρίδης, 39΄ Λυμπερόπουλος, 78΄ Κάλα)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3 (85΄πεν. Βιεϊρίνια - 33΄ Κλέιτον, 56΄ Κουίνσι, 70΄ Λέτο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγώνες)
===================
                                    ΑΓ   ΒΑΘ.
 1. Παναθηναϊκός        6      16
   . Ατρόμητος              8      16
 3. Ολυμπιακός            6     14
 4. ΑΕΚ                        7      13
 5. ΠΑΟΚ                     8     11
 6. Παναιτωλικός         6    10
 7. ΠΑΣ Γιάννινα         7     9
   . ΟΦΗ                       6     9
 9. Πανιώνιος               8     8
   . Εργοτέλης               8     8
11. Ξάνθη                    8     5
12. Αρης                      6     4
13. Αστέρας Τρίπ.      6     3
14. Κέρκυρα               6     2
15. Δόξα Δράμας        -     -
    .  Λεβαδειακός        -    -

Επεισόδια πριν τον αγώνα έξω από την Τούμπα
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός.
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς πετώντας βόμβες μολότωφ και πέτρες και αυτοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφροί τραυματισμοί, ανάμεσά τους και μια ηλικιωμένη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ έγιναν και 4 προσαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Πρεμιέρα με εκπλήξεις στη Β΄ Εθνική

Mετ΄ εμποδίων ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Football League (Β΄ Εθνική), όπου στην 1η αγωνιστική ξεχώρισαν η νίκη του Πλατανιά Χανίων με 1-0 στην έδρα της Παναχαϊκής, ενώ η Αναγέννηση Γιαννιτσών έφυγε με το «διπλό» με 1-0 επί του Θρασύβουλου στη Φυλή με φάουλ του Μπέκα στο 36΄.
Χάρη στο φάουλ του Μιρτσέτα στο 10ο λεπτό, οι Κρήτες νίκησαν 1-0 την Παναχαϊκή στην Πάτρα και ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς την φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Η Βέροια κατέβαλε την αντίσταση του Βύζαντα Μεγάρων με 1-0, χάρη στο γκολ του Κάντι στο 40΄ και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα όπου ο Πανθρακικός υποδέχεται την Καλλονή.
Στις αναμετρήσεις για την πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής (Football League) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Καλλιθέα-Διαγόρας                                       1 - 0
 Παναχαϊκή-Πλατανιάς Χανίων                      0 - 1
Βέροια-Βύζας Μεγάρων                                 1 - 0
Θρασύβουλος-Αναγέννηση Γιαννιτσών         0 - 1
Πανθρακικός-Καλλονή                                  31/10

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο προστασίας του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις»


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
Η λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου είχε πολύ καλά αποτελέσματα για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Οι εθελοντικές προσπάθειες του συλλόγου προστασίας του δάσους Κυλλήνιος Άδωνις» ήταν αξιόλογες, σημαντικές και επιτυχημένες.
Η δημοτική αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί για μια ακόμα χρονιά (5η χρονιά ), το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους εθελοντές δασοφύλακες του συλλόγου, για τη θέληση και την υπευθυνότητα που επέδειξαν και για μια ακόμα περίοδο προστάτευσαν τα δάση μας.
Οφείλουμε όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να συμμετέχουμε σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΑΡΑΦΑΤ


Η δικαιοσύνη της Τυνησίας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Σούχα Αραφάτ, της χήρας του παλαιστίνιου ηγέτη...Γιάσερ Αραφάτ, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το Πρωτοδικείο της Τύνιδας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Αραφάτ, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα της απόφασης αυτής.
Σύμφωνα με τυνησιακούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, η χήρα του παλαιστίνιου ηγέτη διώκεται για διαφθορά στην υπόθεση της "Διεθνούς Σχολής της Καρχηδόνας", την οποία είχε ιδρύσει το 2006 με την Λεϊλά Τραμπελσί, την πρώην πρώτη κυρία της Τυνησίας.
Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια ήρθαν σε ρήξη και στις 14 Αυγούστου 2007 ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι είχε αφαιρέσει από την κ. Αραφάτ την τυνησιακή υπηκοότητά της και την είχε απελάσει από τη χώρα.

Η Σούχα Αραφάτ είχε εγκατασταθεί τότε στη Μάλτα.
Η κ. Αραφάτ, Παλαιστίνια στην καταγωγή, ήταν η γραμματέας του ηγέτη της ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) Γιάσερ Αραφάτ κατά την εξορία του στην Τυνησία από το 1982 ως το 1994. Τον παντρεύτηκε το 1990. Μετά το θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη, το 2004, επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Τύνιδα και πήρε την τυνησιακή υπηκοότητα.

FIMOTRO

ΝΔ: “Οι εκλογές είναι μονόδρομος αλλά δεν θα τις εκβιάσουμε”

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα της χώρας.
Ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της". Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να προβεί σε "ακραίες ενέργειες και να εκβιάσει τις εκλογές, γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ".

Ακόμα, αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών που ζητούν συνεννόηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις και μετεκλογική συνεργασία. Αναφέρθηκε όμως σε δηλώσεις βουλευτών της συμπολίτευσης που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέγοντας ότι συνιστούν απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης.
Σε ερώτηση για το "αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί άψογα τα καθήκοντά του" απάντησε ότι "δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης επιμένει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "ουδέποτε κινήθηκε βάση συγκεκριμένου σχεδίου και ουδέποτε διαπραγματεύθηκε, άγεται και φέρεται και δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση στον λαό".

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι "η διαπραγμάτευση είναι αναγκαία όσο ποτέ στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι οι θέσεις της ΝΔ όχι μόνο δικαιώνονται αλλά βρίσκουν και διεθνή απήχηση". Αναφέρθηκε δε στα τηλεγραφήματα του Πορτογάλου πρωθυπουργού κ. Πέδρο Κοέλιο "ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να ζητήσει ουσιαστική τροποποίηση των όρων δανειοδότησης της χώρας του με έναν κυρίως στόχο: Να διαμορφωθούν συνθήκες που θα επιτρέψουν ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ θύμισε ότι και ιστορικοί ηγέτες της Ευρώπης όπως οι κ.κ. Πρόντι και Ντελόρ επισημαίνουν το λάθος της ασκούμενης συνταγής και ζητούν την αλλαγή της και σημείωσε ότι "είναι αυτό ακριβώς που ζητά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή και γίνεται πιο επιτακτικό τώρα που η χώρα καλείται να παράγει από το 2012 πρωτογενή πλεονάσματα. Όμως δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα με εμμονή στις περικοπές εισοδημάτων και αύξηση φόρων, μπορεί εφόσον επενδύσει στην ανάταξη της οικονομίας και στην παραγωγή πλούτου".

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και γιατί όπως είπε "εμφανίζεται να πανηγυρίζει το κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο έως πρόσφατα απέκλειε". Παρέθεσε δημοσιεύματα με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και κυβερνητικών στελεχών όταν αναφερόταν παλαιότερα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και "μιλούσαν για καταστροφή, για τάρταρα για αυτοχειρία. Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα; Πότε έκανε το σωστό και πότε το λάθος; Αν είναι λάθος -όπως έλεγε στο παρελθόν- γιατί το κάνει; Κι αν είναι σωστό γιατί δεν το έκανε πρωτύτερα;", διερωτήθηκε.

newsit.gr

Όλο το υπόμνημα Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Η οικονομική κρίση μετατρέπεται σταδιακά σε μια γενικευμένη κρίση που απειλεί να διαλύσει την κοινωνική συνοχή και να συρρικνώσει την εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία. Στο λαό μας κυριαρχούν αισθήματα αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας. Η δυσαρμονία της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση είναι πρωτοφανής.

Η χώρα δεν αντιμετωπίζει μόνο μεγάλο πρόβλημα χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος. Έχει να αντιμετωπίσει και ένα τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας.

Ο Τσίπρας καλεί εμμέσως τον Παπούλια να παραιτηθεί

Το είπε μέσα, το είπε και έξω. Στρογγυλεμένα μεν, ξεκάθαρα δε. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εμμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές.




Παγωμένο κλίμα
Τα χαμόγελα και οι ευγένειες ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό φάνηκε από την υποδοχή που επιφύλαξε στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες υπήρξε... μονόλογος! Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που μίλησε και ο κ. Παπούλιας εμφανώς εκνευρισμένος από όσα έγιναν την 28η Οκτωβρίου αλλά και την καθυστέρηση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ της προσβολής στον θεσμό του Προέδρου, δεν έβγαλε κουβέντα.



Κατά την υποδοχή του στο γραφείο του Προέδρου ο Αλ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια: "Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες γα να αποκατασταθεί η δυσαρμονία. Ο λαός είναι οργισμένος.

Και συνέχισε: "Υπάρχει αίσθηση κατάφωρης αδικίας και λεηλασίας. Πρέπει να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις που πολλές φορές αδικούν πρόσωπα, θεσμους και την ίδια τη Δημοκρατίας μας."


"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου έχουν αποδειχθεί εγκληματικές καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη δημοκρατία", είπε ο κ.Τσίπρας βγαίνοντας από την συνάντηση.

Και συνέχισε: "Ήρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, προκειμένου να του καταθέσω τη διαπίστωσή μας, ότι υπάρχει μια πρωτοφανής δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση μας, καθώς και του κατέθεσα και ένα υπόμνημα σκέψεων, ότι αυτή τη στιγμή η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα."

Έχω την αίσθηση ότι όλοι μας, από τον τελευταίο εκλεγμένο εκπρόσωπο ως τον πρώτο πολίτη της χώρας οφείλουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και των όσων το Σύνταγμα επιτάσσει, να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας.

Στο ερώτημα αν συνιστούν άμεση προτροπή προς παραίτηση τα όσα λέει απάντησε:

"Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους, προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας και προφυλάσσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια αλλά και την ευθύνη ο ίδιος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας."


newsit.gr

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣκ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η κυβέρνηση ουδέποτε κινήθηκε στη βάση συγκροτημένου σχεδίου και ουδέποτε διαπραγματεύθηκε.
Σήμερα, οι εξελίξεις καθιστούν την επαναδιαπραγμάτευση αναγκαία όσο ποτέ στο παρελθόν. Οι θέσεις της ΝΔ, όχι μόνο δικαιώνονται, αλλά βρίσκουν και διεθνή απήχηση.
Όπως γνωρίζετε από τα σχετικά τηλεγραφήματα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός κ. Πέδρο Κοέλιο έχει πάρει την απόφαση να ζητήσει ουσιαστική τροποποίηση των όρων δανειοδότησης της χώρας του με ένα κυρίως στόχο: Να διαμορφωθούν συνθήκες που θα επιτρέψουν ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη.
Θυμίζουμε, ακόμη, ότι ιστορικοί ηγέτες της Ευρώπης (όπως ο Ρ. Πρόντι και ο Ζ. Ντελόρ) επισημαίνουν το λάθος της ακολουθούμενης συνταγής και ζητούν την αλλαγή της.  
Είναι αυτό, ακριβώς, που ζητά η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή.
Και αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, όταν η χώρα καλείται να παράγει, από το 2012, πρωτογενή πλεονάσματα.
Όμως! Δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα με εμμονή στις περικοπές εισοδημάτων και την αύξηση φόρων.
Μπορεί, όμως, εφόσον επενδύσει στην ανάταξη της οικονομίας, την παραγωγή πλούτου, την ανάπτυξη.


ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να πανηγυρίζει για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους. Έως πρόσφατα το απέκλειε.
Μιλούσε για «καταστροφή», για «τάρταρα», για «αυτοχειρία».
Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα;
Πότε έκανε το σωστό και πότε λάθος;
Αν είναι λάθος -όπως έλεγε- γιατί το κάνει;
Κι αν είναι σωστό, γιατί δεν το έκανε πρωτύτερα και να μην έφερνε τα χαράτσια, το μεσοπρόθεσμο κ.λ.π;
Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Ότι δεν είχε και δεν έχει κανένα σχέδιο. Ότι δεν διαπραγματεύεται. Ότι άγεται και φέρεται. Ότι, κάθε φορά, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στο λαό.
Θυμίζουμε τι έλεγαν έως πρόσφατα ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σαχινίδης και η κα Διαμαντοπούλου.

Κώστας Κόλλιας: «Οι πολίτες πρέπει να σταθούν υπέρμαχοι της δημοκρατίας και της ομοψυχίας»

Με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν σε πόλεις της χώρας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα από δεκάδες χιλιάδες πολίτες, επ’ ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, υπαγορεύονται από τη γενικευμένη αγανάκτηση, την οργή και την απογοήτευση του κόσμου για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Υπ’ αυτήν την έννοια, κατανοώ τους λόγους που η επέτειος του «ΌΧΙ» στάθηκε αφορμή για να εκφράσουν οι πολίτες ένα  επίκαιρο «όχι» στα ολέθρια μέτρα λιτότητας και ύφεσης. Από την άλλη όμως καταδικάζω απερίφραστα εκείνους τους ελάχιστους που αμαύρωσαν αυτήν την ημέρα με ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και με προπηλακισμούς.
Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Κορινθία, ήταν εκ των προτέρων γνωστό και αναμενόμενο ότι θα υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Προσωπικά, θεώρησα χρέος μου να παραστώ στις εκδηλώσεις, προκειμένου να τιμήσω τη μνήμη των αγωνιστών του ’40. Διότι πιστεύω ότι ένα δημόσιο πρόσωπο και, πολύ περισσότερο, ένας πολιτικός οφείλει να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ιστορία του τόπου, αλλά και απέναντι στο παρόν.
Θεωρώ νίκη για την Κορινθία το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών κινήθηκαν μέσα στα όρια της δημοκρατίας και της ευπρέπειας. Και οφείλω να καταθέσω ότι, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, δεν είδα περιθωριακά στοιχεία και άτομα με διάθεση να αμαυρώσουν την επέτειο. Αντίθετα, είδα επιστήμονες, φοιτητές, επαγγελματίες, συνταξιούχους, ευυπόληπτους πολίτες, οι οποίοι αισθάνθηκαν την ανάγκη αυτήν την ιστορική ημέρα να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια πολιτική που τους στερεί στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, που τους στερεί εθνική και ατομική αξιοπρέπεια.
Αυτές οι ειρηνικές διαμαρτυρίες ήταν ο κανόνας και για την υπόλοιπη χώρα. Δυστυχώς όμως, υπήρξαν και γεγονότα απαράδεκτα, με προεξάρχουσα την επίθεση, με αχαρακτήριστες εκφράσεις, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτοί οι ολιγάριθμοι διαδηλωτές, οι οποίοι είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να διακρίνουν ανάμεσα στο δικαίωμα να διαμαρτύρονται και στην ανάγκη να γίνονται σεβαστοί οι θεσμοί, είμαι βέβαιος ότι αποτελούν μία μειοψηφία καταδικαστέα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής αναταραχής, η χώρα έχει ανάγκη τον θεσμό του Προέδρου, ο οποίος εγγυάται την εθνική ενότητα, το πολίτευμα και τη δημοκρατία.
Πρέπει όλοι μαζί να διασφαλίσουμε ότι αυτή η οικονομική κρίση δεν θα μετατραπεί σε κρίση θεσμών και, εντέλει, σε κρίση αξιών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα έθνος από την διατάραξη της ομοψυχίας και από την απώλεια παραδοσιακών στοιχείων της πολιτικής μας κουλτούρας. Για τους Έλληνες, ο σεβασμός στη δημοκρατία και τους θεσμούς της είναι υπέρτατο αγαθό πολιτισμού. Και επειδή κατανοώ ότι τα εκβιαστικά διλήμματα και το προφανές έλλειμμα νομιμοποίησης της Κυβέρνησης καλλιεργεί το αίσθημα ότι έχουν διασαλευθεί θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, θεωρώ σήμερα πιο κρίσιμο από ποτέ πρώτοι οι πολίτες να προασπιστούν και να διασφαλίσουν τα ιδεώδη της δημοκρατίας και του έθνους.» 

Aμφίβολο αν θα σωθούν 5 βουλευτές στην Πελοπόννησο..!

Κυριολεκτικά σφαγή θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου:
Στην Αχαϊα έχουν εκλεγεί οι: Κυριακοπούλου Μαρία,Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας,Παπαδόπουλος Αθανάσιος και Σπηλιόπουλος Κώστας
Στην Ηλεία:Αντωνακόπουλος Παναγιώτης,Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης,Κατρίνης Μιχάλης και Κουτσούκος Γιάννης.
Στην Αρκαδία: Δημήτρης Ρέππας και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Στη Μεσσηνία: Βουδούρης Οδυσσέας, Κουσελάς Δημήτρης και Γιαννακοπούλου Νάντια
Στη Λακωνία: Γρηγοράκος Λεωνίδας
Στην Αργολίδα: Μανιάτης Γιάννης
Στην Κορινθία. Μπεγλίτης Παναγιώτης, Φαρμάκη Κατερίνα και Μανωλάκης Αγγελος
Συνολικά το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο έχει αυτήν τη στιγμή 17 βουλευτές.
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα ελάχιστοι από τους παραπάνω θα βρεθούν στην επόμενη βουλή και ο αριθμός δεν θα ξεπεράσει τους πέντε.
Αναμένεται να γίνει κυριολεκτικά σφαγή στους νομούς και όσοι τελικά καταφέρουν να επανεκλεγούν θα περάσουν…δια πυρός και σιδήρου..!
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Μανωλάκης πριν λίγες μέρες έκανε μία αφοπλιστική δήλωση:
«Κανείς από όλους εμάς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουμε σήμερα την εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα δεν θα επανεκλεγούμε..»
Οι πολίτες ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ  είναι εξοργισμένοι με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και την οργή τους θα την εκτονώσουν στην κάλπη. Ακόμα και αν δεν καταψηφίσουν το κόμμα τους είναι σίγουρο ότι θα «μαυρίσουν» τους βουλευτές..
Κατά την εκτίμησή μας για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες πλήρους υποταγής της Αρκαδίας στις επιθυμίες του, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής ο “πολύς” Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας
Τα δύο αυτά χρόνια ο κ. Ρέππας αποφεύγει τα πολλά-πολλά με την Αρκαδία και επικοινωνεί…δια αλληλογραφίας με τους Αρκάδες ψηφοφόρους..!
Αν ο κόσμος τα έχει μία φορά με τους βουλευτές..με τους υπουργούς τα έχει δέκα φορές..!
Οσοι από  τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δε μετακινηθούν, θα αναζητήσουν νέα πρόσωπα και άφθαρτα για να ψηφίσουν, εκτιμώντας ότι έτσι θα συμβάλουν στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού αλλά και σκηνικού…
Και είναι λογικό αυτό .
Σήμερα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές μιλούν για νέα φάση του πολιτικού μας συστήματος, για νέα πορεία και αλλαγή του συστήματος αλλά βάζουν και πάλι τους εαυτούς τους μέσα στο νέο σκηνικό…!
Δηλαδή…απλά να αλλάξει ο Μανωλιός…με τους ίδιους στο πρώτο τραπέζι…!
Τα ψέμματα έχουν τελειώσει όμως..
Δε μπορείς να κτίσεις νέο πολιτικό σύστημα ακόμα και κόμμα με τους ίδιους ανθρώπους που διέλυσαν και οδήγησαν σε απαξίωση το παλιό..!
Οποιο και αν είναι το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές είναι βαρύτατη η ευθύνη και των πολιτών πλέον να κάνουν το δικό τους βήμα και να ανανεώσουν το κόμμα τους..
Δε μπορούν επί 30 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι να νέμονται με καταστροφικά όπως αποδείχθηκε αποτελέσματα την πολιτική εξουσία…!!!
Αν και τώρα δεν κάνουν 100% ανανέωση οι πολίτες είναι ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ..!
Αν πάλι ψηφίσουν βουλευτές για να κάνουν τις μικροδουλειές τους, δεν έχουν ποτέ πάλι το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια μας…

moriasnews.gr

Προσοχή: Επικίνδυνες γεμιστές ελιές με αμύγδαλα

Απόσυρση παρτίδων συγκεκριμένης συσκευασίας γεμιστών ελιών με αμύγδαλα ανακοίνωσε επειγόντως ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (INFOSAN).
Με επείγουσα ανακοίνωση η γραμματεία του INFOSAN (RASFF Γνωστοποίηση # 2011, 1479) ανακοίνωσε στα μέλη – κράτη της ότι συγκεκριμένη συσκευασία ιταλικής εταιρίας τροφίμων Gaudiano με βιολογικές ελιές γεμιστές με αμύγδαλα, παρουσίασαν σοβαρό πρόβλημα και κατεγράφη ένας θάνατος στη Φινλανδία, στο Ελσίνκι από αλλαντική τοξίνη.

Η παραπάνω τοξίνη βρέθηκε στην ανοιγμένη συσκευασία (βάζο με ελιές) από το Φινλανδικό Εθνικό Εγαστήριο Υγείας και Πρόνοιας (αριθμοί παρτίδας H2510X, L1819X).

Τα παραπάνω βαζάκια έχουν διανεμηθεί στα κράτη Αρμενία, Μπαρμπάντος, Βραζιλία, Τσέχικη Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ελβετία, Ταιβάν, Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρίστες στις χώρες αυτές θα πρέπει να προσέξουν να μην καταναλώσουν το παραπάνω προϊόν (εικόνα 1). Η ανακοίνωση δεν αναφέρει την Ελλάδα ως χώρα διανομής των συγκεκριμένων παρτίδων.

Πηγές:
INFOSAN
eFOODALERT

Πετσοκόβονται από αύριο κύριες και επικουρικές συντάξεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Ψαλίδι 20% στις κύριες συντάξεις για όλους τους δικαιούχους άνω των 55 ετών και 40% για τους κάτω των 55 ετών από αύριο. Μεγάλη μείωση 30% και στις επικουρικές. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό με τα παραδείγματα που έφτιαξε το Νewsit με τη βοήθεια του ειδικού Γιώργου Ρωμανιά.

ΜΕΙΩΣΗ 20% ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ.

Η μείωση είναι 20% στις συντάξεις από 1200 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει σύνταξη 1.500 ευρώ κρατά τα 1200 ευρώ και στα υπόλοιπα 300 υπολογίζει τη μείωση κατά 20% δηλαδή χάνει 60 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 1440 ευρώ από 1500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

ΣΗΜΕΡΑΨΑΛΙΔΙ 20%ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
1200 €01.200 €
1300 €-20 €1.280 €
1.400 €- 40€1.360 €
1.500 €- 60€ 1.440 €
1.600 €- 80€1.520 €
1.700 €- 100€1.600 €
1.800 €- 120€1.680 €
1.900 €- 140€1.760 €
2.000 €- 160€1.840 €


ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ
Η μείωση είναι 40% στις συντάξεις από 1.000 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει σύνταξη 1.500 ευρώ κρατά τα 1.000 και στα υπόλοιπα 500 υπολογίζει τη μείωση κατά 40% δηλαδή χάνει 200 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 1300 ευρώ από 1500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
ΣΗΜΕΡΑ  ΨΑΛΙΔΙ 40%ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
 1.000 €  0       1.000 €
1.100 € - 40 € 1.060 €
 1.200 €- 80 €    1.120 €
 1.300 € -120€      1.180 €
1.400 €-160€    1.240 €
 1.500 €- 200 €   1.300 €
 1.600 € - 240 €  1.360 €
 1.700 € -280 € 1.420 €
 1.800 €   -320 € 1.480 €
1.900 €-360 €    1.540 €
 2.000 € -400 €    1.600 €  

30% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΕΤΕΑΜ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΥΡΩ
Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις είναι 30% από 150 ευρώ μικτά και πάνω. Για παράδειγμα εάν κάποιος λαμβάνει επικουρική σύνταξη 500 ευρώ κρατά τα 150 και στα υπόλοιπα 350 υπολογίζει μείωση κατά 30% δηλαδή χάνει 105 ευρώ. Άρα θα λαμβάνει σύνταξη 395 ευρώ από 500 ευρώ το μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
 ΣΗΜΕΡΑΨΑΛΙΔΙ 30%  ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
 150 €150 €
 200 € -15€      185 €
 300 €   - 45€     255 €
 400 €  -75€      325 €
500 €       - 105€  395 €
 600 €  - 135 €  465 €
700 €  - 165€ 535 €
 800 € -195€    605 €
900 € - 225 €  675 €
1.000€ -255 €   745 €



Νewsit.gr

Στα χαρτιά και στον αέρα και η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Νέος κύκλος «ενημερώσεων»



Σοφία Βούλτεψη


Μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα η χώρα καλείται να εφαρμόσει μια συμφωνία (αυτήν της 27ης Οκτωβρίου) που αποδεικνύεται ήδη ότι βρίσκεται στα χαρτιά – και επομένως στον αέρα. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αμφισβητούνται τρεις ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς περί «οριστικής λύσης»…
 
Στη σκιά των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου και με τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου να αμφισβητούνται ήδη από τους ίδιους τους αρχιτέκτονές τους, ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο γύρο «ενημερώσεων», σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει πως επιτέλους ελήφθησαν οι «ιστορικές αποφάσεις» που όλοι περιμέναμε, αλλά στην ουσία βρίσκονται και αυτές στον αέρα.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξηγήσει τι προβλέπουν οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, ζητώντας από τους βουλευτές του νέα στήριξη στα επόμενα βήματα, που αναμένονται ακόμη πιο επώδυνα.

Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα.

Τρεις μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τον τύπο και όχι με την ουσία, επέλεξαν την προσφιλή τους μέθοδο της επίρριψης ευθυνών (blame game, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Σοσιαλιστική Διεθνή), αναλύουν τις αφορμές και έχουν κατεβάσει πάλι το savoir vivre της βαρόνης Σταφ, που φαίνεται ότι στις πτωχευμένες χώρες αντιμετωπίζεται ως δεύτερο ευαγγέλιο – το πρώτο είναι πάντα το μνημόνιο.

Κάνουν όλοι – από τον πρώτο ως τον τελευταίο - πως δεν βλέπουν τα αίτια, δεν ακούνε την βοή της Ιστορίας, δεν φτάνει στ’ αυτιά τους ο ήχος από τον κοχλασμό μιας κοινωνίας που βράζει.

ΤΟ ΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

1110084_b
Ουρές για ένα μαγικό χαρτάκι, σύμφωνα με έρευνα της fresh-press.gr, και μια εξέταση "ξεπέτα" από τις πέντε [5]    κάθε πρωί, όρθιοι, στη λάβα η στο κρύο, στο ΙΚΑ Κορίνθου. Ουρές γιατί κάποιοι "ολίγιστοι", λίγοι δεν επιθυμούν να μπουν  στο σύστημα επικοινωνίας [184], για κλείσιμο ραντεβού.

   Το σύστημα λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, εκτός τριών πόλεων, μεταξύ αυτών και η Κόρινθος. ΟΧΙ βέβαια ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται επαρκώς από το 184, αλλά τις ταλαιπωρίες που υπόκεινται τις βιώνουν μέσα στο σπίτι τους και όχι κάτω από αντίξοες συνθήκες και από τα χαράματα.

images Το γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση στο κατάστημα, ο μόνος αρμόδιος αλλά και υπεύθυνος, δεν είναι άλλος από τον Δ/ντή του εν λόγω καταστήματος, o οποίος είτε είναι ολίγιστος για να το πραγματοποιήσει, είτε δεν το επιθυμεί για τους δικούς του λόγους, ή είναι δέσμιος επιθυμιών ιατρών του περιβάλλοντος του!
 Ότι και συμβαίνει από τα παραπάνω, ένα είναι γεγονός. Από την ανικανότητα ή  στενοκεφαλιά ή για άλλους λόγους, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ταλαιπωρούνται σε εξευτελιστικό βαθμό.
 Αναζητώντας την αλήθεια, υστερα από ρεπορταζ της fresh-press.gr  εκείνο που διαπιστώσαμε, μέχρι στιγμής είναι, μεταξύ των άλλων, ότι η μη καθιέρωση του 184 εξυπηρετεί μόνον τους γιατρούς!
 Με την εισαγωγή και την εφαρμογή του συστήματος, οι γιατροί υποχρεωτικά θα πρέπει να εξαντλούν το ωράριο τους. Αντίθετα με την σημερινή κατάσταση, τις είκοσι [20] επισκέψεις  που πρέπει να εξυπηρετήσει ο κάθε γιατρός, αυτές είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μέσα σε δυο, το πολύ τρεις ώρες, άντε και κάτι παραπάνω.Το υπόλοιπο ωράριο; Θέλει ψάξιμο το θέμα!
Σ.Σ. Με την ευκαιρία η fresh-press.gr θέτει και ένα ερώτημα.
 Ποιος γιατρός συμβεβλημένος με το ΙΚΑ, τρώει, πίνει, αλωνίζει σε καθημερινή βάση, τελείως δωρεάν στο ΚΑΖΙΝΟ;
Θα επανέλθουμε.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 Της Ιωάννας Κολοβού

Η κοινωνική εξέγερση άρχισε. Ανήμερα  μιας μέρας βαριάς σαν Ιστορία. Γιατί ήταν η ίδια η σκιά της Ιστορίας που βάρυνε στις 28 του Οκτώβρη, πάνω στον λεηλατημένο σώμα της Ελλάδας.
Κι εκείνη σαν ένιωσε την πνοή των ηρωικών προγόνων, δροσιά πάνω στο ματωμένο κορμί της , πήρε κουράγιο και ορμήνευσε τα παιδιά της -αγόρια και κορίτσια - την ώρα που παρήλαυναν περήφανα  να κοιτάξουν αλλού. Όχι προς τη μεριά της σαπίλας και της βρωμιάς αλλά προς την άλλη μεριά εκεί που ανατέλλει ο ήλιος. Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας, αυτός που βγαίνει κάθε φορά που ο Έλληνας σκοντάφτει. Κάθε φορά που πέφτει και τον πατάνε και το λιώνουν. Κάθε φορά που η διχόνοια, το εθνικό σαράκι μας τρώει τα σωθικά. Κάθε φορά που εκλέγουμε λάθος πρόσωπα, για να κυβερνήσουν το καράβι Ελλάδα κι εκείνοι το ρίχνουν πάνω σε ξέρα.
 Κάθε φορά που λέμε αυτή είναι η τελευταία φορά και αμέσως κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.
Πολίτες συχνά ρωτούν το Μίκη Θεοδωράκη γιατί ο Έλληνας μπροστά σ΄ αυτόν τον πρωτοφανή εξευτελισμό που υφίσταται δεν εξεγείρεται. Μπροστά σ' αυτή τη ιδιότυπη σκληρή χούντα που του έχει επιβληθεί γιατί δεν αντιδρά, δεν αντιστέκεται. «Γιατί ο Έλληνας δεν είναι ο ίδιος με εκείνον πριν την δικτατορία των συνταγματαρχών του '67»  Εδώ και 20 χρόνια του έκαναν πλύση εγκεφάλου τον έμαθαν στον εύκολο πλουτισμό, στην αρπαχτή, στην αδιαφορία προς τον συνάνθρωπό του, αρκεί να περνάει αυτός καλά. Του έμαθαν πως το Χρηματιστήριο είναι ο Θεός και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης τα άγια των αγίων.
Του είπαν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι ηλίθιοι και οι ίδιοι οι πονηροί που αλλάζουμε ακόμα και την ιθαγένεια στο καλαμπόκι (αν θυμάστε την αλήστου μνήμης ιστορία τότε που εξευτελιστήκαμε διεθνώς).
Ναι, όντως έχει δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας χάλασε.  Βγαίνοντας από δυο αιματηρούς πολέμους, μια απίστευτη ιστορία προσφυγιάς, έναν εμφύλιο και  μια επταετή  δικτατορία, τον έκαναν να πιστέψει πως δικαιούται ελέω θεού πως δικαιούται, έτσι μεταφυσικά σε μια καλύτερη ζωή, χωρίς κόπο, χωρίς φόντα.
Του εμφύσησαν την ιδέα του Μεγάλου-πονηρού και λαμόγιου-  Έλληνα, κατά το πρότυπο της Μεγάλης Ελλάδας ενδενδυμένης βεβαίως  με σοσιαλιστικό μανδύα. Προ πάντων ο σοσιαλισμός. 
Κι όμως, κάπως  έτσι μεταφυσικά, τα παιδιά μας χθες γύρισαν το κεφάλι προς την άλλη πλευρά. Κάπως έτσι μεταφυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνειδητοποίησε πως ο θώκος στην εξέδρα των επισήμων δεν του ανήκε πια. Στην ουσία παραιτήθηκε από τη θέση του. Κάπως έτσι μεταφυσικά πραγματοποιήθηκε και η παρέλαση των Ελλήνων μπροστά στην Ιστορία. Ο Έλληνας όντως χάλασε, η φύτρα όμως έμεινε. Θέλει μόνο λίγο νερό για να φουντώσει. Να είναι άραγε το νερό από τα δάκρυα επίγνωσης, μετάνοιας η χαράς του Έλληνα που μεταμορφώνεται σιγά-σιγά; Ο Μίκης κήρυξε προ πολλού την έναρξη της ανυπακοής και της αντίστασης. Να λοιπόν που τώρα φτάσαμε στην εξέγερση. Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=1466

Μέτρια εμφάνιση ο Αστέρας Δερβενίου και 2 - 1 τον Άλμπαρτο Κόρφου


Ύστερα από μέτρια εμφάνιση, ο ελλιπής Αστέρας Δερβενίου επικράτησε 2-1 επί του ουραγού και νεοφώτιστου στην κατηγορία Άλμπατρος Κόρφου. 

Με νίκη τους αυτή οι παίκτες της ομάδας του Δερβενίου πήραν αυτό που ήθελαν και πλέον στρέφουν την προσοχή του στο εντός έδρας ντέρμπι με την Ελλάδα Βέλου, το ερχόμενο Σάββατο. Στο 20΄ σε μια από τις λίγες φάσεις του πρώτου μέρους, μετά από σέντρα του Γερμάνοφ, ο Δάνης άνοιξε το σκορ , σημειώνοντας το 7ο φετινό του γκολ. 
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νιάνγκ με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έγραψε το 2-0 (52'), ενώ στο 75' το σουτ του Πεθαίνου σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Άλμπατρος πάντως, δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε με τον Α. Μουρατίδη (80'), ενώ λίγο έλειψε να κλέψει τον βαθμό, καθώς είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Νομικού. 
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η πρώτη φετινή εμφάνιση του νεαρού Νικολούλια.
Ο διαιτητής κ. Μπετσέγλου ήταν πολύ καλός, ενώ καλοί ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Ντέμσιας και Καρακάσης. 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Στεφανάκος, Νιάνγκ, Χωματάς (61' Πεθαίνος), Φωλιάς, Δάνης, Δημόπουλος, Γερμάνοφ (90' Νικολούλιας) 

Έπιασαν τα «ρετιρέ» στη Γ΄ Κορινθίας Νέα Αστέρια και Λαύκα

Α΄ όμιλος

2η Αγωνιστική
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                    1 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ     2 - 2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                                  2 - 0
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   2 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05                                         4 - 3

Η βαθμολογία
( Σε 2 αγώνες)
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.             6
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ      4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ               4
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                      4
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ         4
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                            3
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ                    1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ      1
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                   0
ΣΟΦΙΚΟ '05                                  0

Οι ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ , ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ και ΣΟΦΙΚΟ '05 έχουν -6 , -2 και -8 βαθμούς ποινής αντίστοιχα .


Β΄ όμιλος

2η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ             1 - 2
ΟΡΦΕΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ         2 - 2
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ        2 - 1
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ       3 - 1
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ            0 - 2
Ρεπό η ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

Η βαθμολογία
( Σε 2 αγώνες)
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                       6
ΑΡΑΤΟΣ                               4
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ              3
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ               3
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ                 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ.         3
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                      3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ         1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ   1
ΟΡΦΕΑΣ                               1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ               0

Οι ομάδες ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ έχουν από – 4 βαθμούς έκαστη , ενώ ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ – 2 βαθμούς ποινής.
Επίσης ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ και η ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ έχουν από ένα αγώνα λιγώτερο.

Ήττα (0-2 ) της Κορίνθου στο τελευταίο φιλικό τεστ με Ρουφ

Ύστερα από μέτριο αγώνα και απο τις δύο πλευρές,η Κόρινθος έχασε στην έδρα της, με 0 - 2 από τον ΠΑΟ Ρούφ στο τελευταίο φιλικό τεστ εν όψει του πρωταθλήματος που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες. Το σκορ άνοιξε ο Μανιάς με γκολ από τ΄αποδυτήρια στο 1ο λεπτό ,μετά από λάθος της άμυνας. Η ομάδα του Ρουφ ζευγάρωσε τα τέρματά της με αυστηρό πέναλτι με τον Καφέ στο 75ο λέπτό. Κόρινθος:Σουμουλίδης,Σπυρόπουλος,Παπαευθυμίου,Ντερτιλής,Βαγγελί,Μπακιρτζίδης,Δημητριάδης,Σετάϊ,Μπαλτζής,Λουμπαρδέας,Σιώκος. Επαιξαν και οι: Μαλαχάτης,Δανιήλ,Κουβίδης,Διαμαντόπουλος,Τζουμάκας και Λαμπρογεώργος
ΠΑΟ Ρουφ: Βουτσινάς, Μαρτίνος, Στ. Πεταυράκης, Τύρπος, Κοκολάκης, Βελέτης, Ζαχαράτος, Θεοδωρόπουλος, Μανιάς, Καπουράνης, Ζουλιέν. Επαιξαν και οι: Σπυριδάκης, Καφές, Ντούλιας.

Β΄ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ο "επτάσφαιρος" Πανευρωστινιακός "εκτέλεσε" στο Δερβένι τον Παμφενεατικό!!! Καλπάζει ο Εθνικός Ξυλοκερίζης στον Α΄ όμιλο.

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίστηκε , το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα στους 2 ομίλους τησ Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Β’ όμιλος


Καταιγιστικά τα σκορ στο 2ο όμιλο της Β' Κορινθίας καθώς ο Πανευρωστινιακός , ο  Αετός Κκρυονερίου και ο Απέσσας Χαλκίου , φόρτωσαν γκόλ , σκορπίζοντας τους αντιπάλους του. Στο Δερβένι , ο Πανευρωστινιακός , επανήλθε στις νίκες , και με το σαρωτικό 7 - 1 ( το σκορ της ημέρας) , διέλυσε στην κυριολεξία , τον Παμφενεατικό.
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με το ευρύ 5 - 1 πέτυχε ο Αετός Κρυονερίου επί της Θύελλας Λεοντίου και πέρασε και πάλι επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου. Επιβλητική νίκη με 4 - 1 σημείωσε και ο Απέσσας Χαλκίου επι του ουραγού Ασπρόκαμπου . Με πόντο γύρισε από την Κόρινθο και η ομάδα της Λυκοποριάς μετά το ισόπαλο 1 - 1 με την Κόρινθο '06 , ενώ ισόπαλος με το ίδιο σκορ έληξε και ο αγώνας της Αναγέννησης Κιάτου με το Σπαθοβούνι. Τέλος στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο η Θύελλα Κ. Διμηνιού επικρατησε με 1 - 0 του Ολυμπιακού Άσσου , ενω ο Πανκαμαριακός , στο Ξυλόκαστρο έχασε βαθμούς και πλασάρισμα στην κορυφή μετά το ισόπαλο 2 - 2 με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 6η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ   1 - 0
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                  2 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                    7 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                             1 - 1
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                                       4 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                                    1 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                 1 - 5


Η βαθμολογία
( Επί 6 αγώνων) 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                 17 - 5   16
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ      12 - 6   15
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                     21 - 7   14
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                            11 - 5    13
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                 10 - 5    12
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ              10 - 4    11
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                         8 - 6    10
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                13 - 7     9
ΑΠΕΣΣΑΣ                                     13 - 10    9
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                              7 - 10     5
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                 4 - 20      2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ              4 - 15      1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                     4 - 19      1
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                2 - 17      0
Ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου έχει – 2 βαθμούς ποινής.


A’ όμιλος
Στο Α΄ όμιλο ο καλπασμός του Εθνικού Ξυλοκέριζας , συνεχίζεται , καθώς στο ντέρμπι κορυφής επιβλήθηκε με το ευρύ 4 - 1 των Αγίων Θεοδώρων και ξέφυγε με +5 βαθμούς στην κορυφή του ομίλου , μόνος και αήττητος.   "Τρίποντα" εκτός έδρας πέτυχαν ο Άρης Κορινθου με 2 - 1 επί του Κύψελου και οι Γαλάζιοι Νέοι με 1 - 0 στη Περαχώρα επί της τοπικής ομάδας και βελτίωσαν σημαντικά την θέση τους στη διεκδικηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης ανόδου . Εκτός έδρας νίκη με 3 - 1 σημείωσε και ο ΑΣ Λουτρακίου επί του Α, Ο, Μαψού , ενώ ο Τενεάτης Αθικιών επικράτησε με 2 - 1 , στο τοπικό ντέρμπι , του Αγιάννη. Νίκη με 2 - 0 πέτυχε η Δάφνη Εξαμιλίων επί του ΠΑΟ Κουταλά, ενώ τέλος με 4 - 1 επικράτησε και η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου επί του Αετού Αγγελοκάστρου.


Η 6η αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                               1 - 2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                                2 - 0
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   4 - 1
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                                      2 - 1
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                                     1 - 3
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                                0 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                          4 - 1

Η βαθμολογία
( Επί 6 αγώνων) 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.             21 - 5   18
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                       14 - 6    13
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                   14 - 9    13
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                      11 - 10  12
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   10 - 9    10
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                       7 - 7    10
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                              7 - 8     8
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.            13 - 11   7
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                    11 - 13   7
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                               16 - 14   6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                         11 - 11   6
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                            5 - 6     6
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                      10 - 19   4
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                          5 - 27    0