Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Για συμφωνία αποχώρησης του Παπανδρέου κάνει λόγο το Reuters

«O Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε συμφωνία με τους υπουργούς του κόμματός του να αποχωρήσει και να δώσει την εξουσία σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αν τον βοηθήσουν να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή», μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της συμφωνίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Του είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσει με ηρεμία για να σώσει το κόμμα του», είπε η μία πηγή στο Reuters. "Συμφώνησε να αποχωρήσει. Έγινε πολιτισμένα πολιτισμένα και χωρίς πικρίες».
Η ίδια πηγή είπε στο πρακτορείο ότι ο Παπανδρέου παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε την Δευτέρα.
«Ο Βενιζέλος του είπε ότι θα πρέπει να κάνει μια ηρωική έξοδο για το καλό τόσο του ίδιου όσο και του κόμματος και ότι οι υπουργοί θα τον βοηθήσουν, υπό προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιβιώσει από την ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως ο Παπανδρέου συμφώνησε να αποχωρήσει.
«Αυτή ήταν η συμφωνία. Τώρα όμως φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί επειδή ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε όλες αυτές τις προϋποθέσεις», κατέληξε.

Πηγή: Reutersprotothema.gr

logia-starata.blogspot.com

Τριάρα... πρωτιάς για ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο

Έχοντας ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε εκτός έδρας της Σάμροκ Ρόβερς με 3-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Τότεναμ στη Ρωσία από την Καζάν (1-0) πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου του. Δύο δοκάρια από Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, αφού με την έναρξη του είχαν δοκάρι, σε σουτ του Βιεϊρίνια (6'), ενώ αμέσως μετά άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Να σημειωθεί πως στην συνέχεια της φάσης του δοκαριού του Πορτογάλου, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού το σουτ του Σαλπιγγίδη -που ακολούθησε- σταμάτησε με το χέρι ένας αμυντικός της Σάμροκ.
 
Στο 35' ο Φωτάκης πέτυχε το δεύτερο τέρμα του “δικεφάλου”, ενώ ο Σαλπιγγίδης διεύρυνε τον δείκτη του σκορ, με χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σάμροκ μπήκε δυναμικά και κατάφερε να μειώσει σε 3-1, με την εκτέλεση φάουλ του Ντένεχι (51').  
Παρόλα αυτά το 1-3 παρέμεινε μέχρι τέλους (παρά τις ευκαιρίες που είχαν τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι Θεσσαλονικείς, με πιο σημαντική το δοκάρι του Βιεϊρίνια στο 69') και έτσι ο ΠΟΑΚ πήρε μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
 Αυτό το “διπλό” θα είχε μεγαλύτερη σημασία, αν στο άλλο ματς του ομίλου η Ρούμπιν Καζάν δεν επικρατούσε στην Ρωσία της Τότεναμ με 1-0.
Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70' Ράις), ΜακΚέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου).

Η βαθμολογία :
 
1. ΠΑΟΚ                           8  (7-4)
2. Ρουμπίν Καζάν              7  (6-3)
3. Τότεναμ                         7  (4-2)
4. Σάμροκ Ρόβερς              0  (3-11)
 

Ξεκινάει η Football League 2 - Κλήρωση στις 14 Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα διενεργηθεί τελικά η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2. Το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, θα ξεκινήσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την Κυριακή 20 του μήνα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα που πρέπει να θεωρούνται και τελεσίδικα, στο νότιο όμιλο της Γ’ Εθνική θα μετάσχουν 11 ομάδες. Όσον αφορά τον βόρειο όμιλο, υπάρχει η εκκρεμοδικία του Αετού Σκύδρας ο οποίος έχει υποβιβαστεί πρωτόδικα για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Αν η ποινή διατηρηθεί, ο βόρειος όμιλος θα έχει επίσης 11 ομάδες. Αν η ομάδα της Σκύδρας αθωωθεί με την έφεση που θα υποβάλλει, στον βόρειο όμιλο θα μετάσχουν 12 ομάδες.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!

Τα γύρισε πάλι ο Παπανδρέου πριν από λίγα λεπτά στη Βουλή, απαντώντας στην σφοδρή κριτική που άσκησε νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Είπε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ότι είναι διατεθειμένος να γίνει συνεννόηση με τον Σαμαρά και να προχωρήσει και ο ίδιος στις αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε παραίτηση από την πρωθυπουργία! «Δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει« πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας».
.Κάλεσε μάλιστα τον Σαμαρά να επιστρέψει η Ν.Δ. στη Βουλή για να μετέχει και αυτή στην συζήτηση! Είναι σαφές ότι μάλλον έχει αντιληφθεί πως δεν του βγαίνουν τα κουκιά στην αυριανή ψηφοφορία. Γενικό συμπέρασμα; Δεν βγαίνει άκρη...
 
 
 

H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή

           
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
           
            Μόλις άκουσα τον κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.          
            Δεν κατάλαβε, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του είπα.
            Ζήτησα την παραίτησή του κ. Παπανδρέου. Ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές, υπό συνθήκες ομαλότητας.
            Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος.
            Αν κατάλαβε ότι θέλω να μοιραστώ υπουργεία μαζί του προφανώς κατάλαβε λάθος.
            Άναψε φωτιές παντού και τώρα θέλει να επιστρέψει και να κυβερνήσει με τη δική μας συναίνεση, σαν να μη συνέβη τίποτε.
            Του είπα καθαρά να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Αυτή είναι η πρότασή μου. Δεν απάντησε. 
            Πολιτική δεν είναι τα παπαγαλάκια, ούτε οι ψεύτικες «διαρροές».
            Ταυτόχρονα, όπως θα δείξω, λέει ψέματα, εκβιάζει, με συκοφαντεί στο εξωτερικό, λαϊκίζει στο εσωτερικό για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.            
Δεν ήλθα εδώ για να απαντήσω στα όσα απίστευτα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, στα όσα ειπώθηκαν, στα όσα ακούστηκαν, στα όσα πήγαν να γίνουν και αποφεύχθηκαν - ή δεν έχουν αποφευχθεί ακόμα…
            Γιατί το πρόβλημα πια δεν είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς τα μπρος: να ανοίξουμε το δρόμο για να βγούμε από αυτό το απίστευτο τέλμα.

Αποχώρησε η ΝΔ από την Βουλή - Σαμαράς στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “αναλάβετε εσείς πλέον την ευθύνη της χώρας”



 
Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.
"Είπα στον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί για να διευκολύνει τις εξελίξεις, αλλά αυτός δεν παραιτείται", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού «Ο κ. Παπανδρέου κάνει πκαταλαβαίνει… Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε , αλλά για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες» σημείωσε,
Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του».
Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.
Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από του Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, τόνισε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Παράλληλα μίλησε για εκτροπή από πλευράς της κυβέρνησης.

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά η ΝΔ αποχώρησε από την Βουλή, ενώ απευθυνόμενος ο Σαμαράς στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους έθεσε προ των ευθυνών τους λέγοντας: “αναλάβετε εσείς πλέον την ευθύνη της χώρας”  Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την Παρασκευή.

 

Η τοποθέτηση της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων


Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι το ΚΥΣΕΑ, με την υπ’ αριθμό 1/Σ.10/3-11-2011 απόφασή του, προέβη στην τοποθέτηση των Αντιστρατήγων - Αντιναυάρχων - Αντιπτεράρχων - Υποστρατήγων -  Υποναυάρχων και Υποπτεράρχων, όπως παρακάτω:
            α.         ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
 (1)       Τον Αντιστράτηγο Γκίνη Κωνσταντίνο, Διοικητή  1ης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.
(2)       Τον Αντιστράτηγο Σοφιανίδη Γεώργιο, ως Διοικητή   ΑΣΔΕΝ.
(3)       Τον Αντιστράτηγο Κουτρουμπέλη Αθανάσιο, ως Β’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(4)       Τον Αντιστράτηγο Μπασιακούλη Γεώργιο, ως Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDCGR
(5)       Τον Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο, ως Διοικητή Δ’ ΣΣ.
(6)       Τον Αντιστράτηγο Τόπη Κωνσταντίνο, ως Διοικητή  Β΄ ΣΣ.
(7)       Τον Υποστράτηγο Τελλίδη Βασίλειο, ως Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(8)       Τον Υποστράτηγο Στυλιανόπουλο Αθανάσιο, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.
(9)       Τον Υποστράτηγο Σπυρόπουλο Γεώργιο, ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

            β.         ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1)       Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη, ως Διοικητή ΔΔΜΝ.
(2)       Τον Υποναύαρχο Μαζαράκη – Αινιάν Κωνσταντίνο, ως Αρχηγό Στόλου.
(3)       Τον Υποναύαρχο Αποστολάκη Ευάγγελο, ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.

           γ.          ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
 (1)        Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Κρεβάικα Φώτιο, ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC - 7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER). 
(2)        Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Τουρνά Ευάγγγελο, ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
(3)       Τον Υποπτέραρχο (Ι) Πριόνα Κωνσταντίνο, ως Διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Πρόταση η οποία αποσυρθηκε για να αναλάβει "μεταβατικός πρωθυπουργός" ο Σταύρος Δήμας- Ποια ονόματα παίζουν

Καταιγιστικές είναι τις τελευταίες ώρες οι πολιτικές εξελίξεις, μετά τον εθνικό εξευτελισμό το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες.
Ήδη η Εύα Καϊλή έχει στείλει επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (δείτε εδώ), ενώ το ίδιο δήλωσαν πως θα κάνουν και οι Έλενα Παναρίτη και Σούλα Μερεντίνη, κατεβάζοντας έτσι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν θετικά το βράδυ της Παρασκευής σε 149. Πλέον, είναι θέμα χρόνου το πότε θα πέσει η κυβέρνηση, κάτι που τόνισε σε δηλώσεις που έκανε έξω από τη Βουλή και ο Δ. Λιντζέρης, που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν».
 Ωστόσο, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να τελεί υπό παραίτηση, με την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθαρίστηκε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν συζητά –ο ίδιος τουλάχιστον- ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που επικαλείται το Reuters, μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, να αναλάβει την ευθύνη του «μεταβατικού πρωθυπουργού», αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε.
Νωρίτερα, είχε ακουστεί και το όνομα του κ. Δήμα, αλλά μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, το όνομά του αποσύρθηκε.
Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί και συνάντηση των Ανδρέα Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος φαίνεται να προσχωρεί στην ομάδα των τριών. Η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε «βαθιά προσβεβλημένη από το ύφος και τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί» και σημείωσε ότι χρειάζονται εξηγήσεις. Τόνισε, ωστόσο, παράλληλα ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπογραφεί η «εξαιρετικά σημαντική» συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες. Πάνω από όλα, ωστόσο, όπως είπε, «πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα του λαού».
Σίγουρο είναι, ακόμη, πως έχει επέλθει πλέον πλήρης ρήξη στις σχέσεις Παπανδρέου - Βενιζέλου, μετά την κίνηση του υπουργού Οικονομικών να ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος με ανακοίνωση που εξέδωσε με το που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Κάννες, τα ξημερώματα (δείτε εδώ). Στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχει ταχθεί και ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Ρέππας, ενώ όχι στο δημοψήφισμα έχουν πει με δηλώσεις τους επίσης και οι κ.κ. Γιάννης Διαμαντίδης, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Κώστας Καρτάλης. 
Με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα, ενώ ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, προκειμένου να διασφαλιστεί -δηλαδή να ψηφιστεί- η νέα δανειακή σύμβαση και εν συνεχεία να προκηρυχθούν εκλογές.
Αντίθετος στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, είπε ότι το πότε οι Έλληνες θα μιλήσουν για το εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στο ευρώ είναι δικό τους θέμα, κι όχι κάτι που θα επιβάλουν οι ξένοι ηγέτες.
Εξάλλου, σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλή, η κυρία Βάσω Παπανδρέου, σημείωσε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκληθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν εκλογές. «Τα ψέματα τελείωσαν είναι ώρες ευθύνης», είπε.

eklogika,gr

Σκληρή επίθεση της Βάσω Παπανδρέου στον πρωθυπουργό : «Πρόεδρε είστε εκτός τόπου και χρόνου ...Λυπάμαι για την παράταξη και τη χώρα, περίμενα την παραίτηση της κυβέρνησης»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου στον πρωθυπουργό αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του. Η κ. Παπανδρέου μιλώντας με σκληρές κουβέντες τόνισε ότι οι εικόνες που είδαμε χθες ήταν θλιβερές ενώ τόνισε ότι περίμενε να έχει παραιτηθεί το υπουργικό συμβούλιο και να είχαν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για μεταβατική κυβέρνηση. «Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία πήρε το λόγο εκτός διαδικασίας ζητώντας να ξεκινήσει διαδικασία για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή συγκρούονται τα δύο μεγάλα μπλοκ της κυβέρνησης.

Αυτό που ζητά τη διάλυση της κυβέρνησης Παπανδρέου και συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και το μπλοκ που επιμένει σε συγκυβέρνηση με βασικό πυρήνα την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις τελείωσε την τοποθέτησή της η κ. Διαμαντοπούλου οι κ.κ. Ραγκούσης και Λοβέρδος αποχώρησαν από την αίθουσα και συνομίλησαν για λίγα λεπτά και κατόπιν επέστρεψαν στη συνεδρίαση τη ΚΟ ομάδας.

newsbeast.gr

Βενιζέλος: Δε θα γίνει δημοψήφισμα. Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές

Τέλος έβαλε στα σενάρια για δημοψήφισμα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας το λόγο από τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενωτικός και έκανε λόγο για δέκα σημεία που αποτελούν το πλαίσιο της συναίνεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

- Ο πρωθυπουργός θα στείλει επιστολή για να αποτυπωθεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση

- Δεν πάμε σε δημοψήφισμα. Όπως είπε «η κυβέρνηση πήγε στις Κάννες με τη θέση ότι περιττεύει το δημοψήφισμα, αν επιτευχθεί συναίνεση»

- Διαφαίνεται σοβαρά για πρώτη φορά το παράθυρο συναίνεσης. «Το νέο κεκτημένο της συναίνεσης πρέπει να το καλλιεργήσουμε το ταχύτερο δυνατόν», είπε.

- Πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. «Απολύτως και πολλαπλά εγγυημένο το τραπεζικό σύστημα».

- Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να υπερψηφιστεί στη βουλή με 180 βουλευτές.

-Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται μέσα σε νέα πολιτικά συμφραζόμενα.

- Πρέπει να οδηγηθούμε πριν τις 15/12 στην εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

- Πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα

- Πρέπει να διαμορφώσουμε το νομικό και χρηματοοικονομικό πλαίσιο για το νέο PSI και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις αρχές του 2012.

- Μετά θα πάρει το λόγο ο ελληνικός λαός…

newsbeast.gr

Διαμαντοπούλου προς Παπανδρέου : "Δεν είπες τίποτα για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που αποφάσισε το υπουργικό"

Ενταση και αποχωρήσεις στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, η κα Διαμαντοπούλου σηκώθηκε όρθια από τα έδρανα και τον εγκάλεσε γιατί στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Επειδή έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτό σημαίνει και συμφωνήσαμε ότι για να αποφύγουμε εκλογές για να μην έχουμε δημοψήφισμα πρέπει να έχουμε συναίνεση που παραπέμπει σε μία νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Θέλω να είμαι πολύ καθαρή. Να το βάλουμε στη διαδικασία σήμερα γιατί είναι πιο διαφορετική στιγμή. Να ξέρουμε τι κάνουμε και που πάμε» είπε η υπουργός Παιδείας.

«Πράγματι συζητήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε αυτές τις συζητήσεις με τη ΝΔ το συντομότερο. Αλλά μια κυβέρνηση που θα είναι με ευρύτερες όσο γίνεται ορίζοντες είναι κάτι που θέλω και που δεν μπορούμε να δούμε εδώ. Έχει σχέση με τις εθνικές μας επιδιώξεις» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Εκτίμηση: ΔΕΝ θα υπάρξει συγκυβέρνηση...

 
Από τον Κριτικό
Διαβάζοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις, θα κάνω μία εκτίμηση που πιστεύω ότι θα δικαιωθεί τις επόμενες ώρες:
Ο Πρωθυπουργός βλέποντας τις απανωτές του γκάφες, την απαξίωση της εικόνας του στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας θέλει να...

..."αποδράσει" με ψηλά το κεφάλι.
Ο Σαμαράς, βλέποντας την απαξίωση της Κυβέρνησης, δεν θα θέλει να μπει στο ίδιο κάδρο, γιατί θα υποστεί ανεπανόρθωτη φθορά, μπροστά και στην ευκαιρία που έχει για να γίνει Πρωθυπουργός.
Οι περιστάσεις, προστάζουν η Κυβέρνηση της χώρας, όχι μόνο να "επικυρώσει" την συμφωνία, αλλά και να προχωρήσει και σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την υλοποίησή της, αλλά και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα τις αξιώσεις της Φινλανδίας κ.λπ. που απαιτούν χρόνο για την κυβέρνηση αυτήν, αλλά και φθορά πολιτική για όποιον συμμετάσχει...
Ο Παπανδρέου θέλει να εντάξει τον Σαμαρά σε μία Συγκυβέρνηση. Ο Σαμαράς, θέλει εκλογές και εξασφάλιση της 6ης δόσης μόνο, πράγμα που ίσως, να μην μπορεί να επιτευχθεί εδώ που φτάσανε τα πράγματα... Ο Σαμαράς, δεν θα θέλει επίσης να δεσμευτεί και σε μέτρα "Μνημονιακού" χαρακτήρα, χωρίς τουλάχιστον να προσπαθήσει την "επαναδιαπραγμάτευση" τους, πράγμα που αποτέλεσε "σημαία" της πολιτικής του τα τελευταία δύο χρόνια. Θα φανεί αναξιόπιστος πριν καν έχει τη δική του ευκαιρία, όπως είπαμε και πιο πάνω. Προφανώς δεν συμφωνούν και δεν συναντώνται...
Εκτίμηση; ΔΕΝ θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσά τους. Στη σκακιέρα θα γίνουν πολλές κινήσεις σήμερα. Εκεί, μάλλον ο Σαμαράς έχει πλεονέκτημα ατομικό και ο Παπανδρέου, πλεονέκτημα... παραταξιακό (είναι αλήθεια, οι του ΠΑΣΟΚ είναι γάτες, οι της ΝΔ, είναι... άσε καλύτερα).
Πεποίθησή μου; Θα πάμε σε εκλογές, ακόμη και αν αυτό απαιτήσει αναβολή των εκκρεμοτήτων και αναμονή και ανασφάλεια...
Να δούμε..
 
logia-starata.blogspot.com

Tώρα το συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ-ΣΥΡΙΖΑ - Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό

Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο των σταθμών του μετρό στο Σύνταγμα καθώς απότις 6 βρίσκεται σε εξέληξη το συλλαλήτηριο της ΑΔΕΔΥ και και του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.
Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο των σταθμών υπό το φόβο επεισοδίων.

ΤΩΡΑ: Ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο - Πήρε πίσω το δημοψήφισμα - Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο - Μίλησε με Σαμαρά


Ξεκίνησε η ομιλία του Παπανδρέου πριν από λίγα λεπτά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανίστηκε απολογητικός παρουσιάζοντας την πορεία των 2 ετών της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει πει απολύτως τίποτα για την στάση του από εδώ και πέρα. Από τον τρόπο που τοποθετείται όμως, προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα βγουν ειδήσεις και μάλιστα σημαντικές...
Ο κ. Παπανδρέου κερδίζει χρόνο. Και όχι μόνο απλά κερδίζει χρόνο, αλλά με την στάση του είναι σα να λέει σε όσους τον αμφισβήτησαν "Εδώ είμαι και ζητάω αύριο ψήφο εμπιστοσυνης. 'Οποιος έχει το θάρρος ας με ρίξει!"

Τα όσα έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να παγιδεύσει τον Αντώνη Σαμαρά, αναγκάζοντάς τον να δεχθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας - άλλο που ο κ. Σαμαράς την ονομάζει μεταβατική και επιθυμεί να αποτελείται από τεχνοκράτες.

Ολα αυτά που συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας πρωθυπουργός ταπεινώνεται από τους εταίρους του αφού στην ουσία του υποδεικνύουν τι να κάνει στο εσωτερικό της χώρας του. Στην συνέχεια, και ενώ επιστρέφει με το κεφάλι κατεβασμένο, οι υπουργοί του αλλά και βουλευτές του δηλώνουν ευθέως ότι πρέπει να φύγει.
Όλοι περιμένουν τα πράγματα να οδηγηθούν σε πτώση της κυβέρνησης. Συγκαλείται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μέχρι την τελευταία στιγμή θεωρείται δραματικό.

Και όμως! Σα να μην έχει συμβεί τίποτα όχι μόνο ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι το δημοψήφισμα το οποίο για το οποίο ταπεινώθηκε ήταν μια μπλόφα και άρα δεν ισχύει, αλλά το έκανε για να αναγκάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας! Και δεν τον αμφισβητεί ΚΑΝΕΙΣ!

Κανείς από τους υπουργούς του, ακόμα και αυτοί οι οποίοι φώναζαν ότι πρέπει να παραιτηθεί όχι μόνο δεν τον αμφισβητεί αλλά τον αποθεώνει!

Και έτσι ο κ. Παπανδρέου μιλάει τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 8 το βράδυ στην Βουλή, αφού προχωρά κανονικά η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Και ο κ. Σαμαράς ο οποίος αναμένεται να μην αποδεχθεί αυτό που προτείνει ο κ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί σαν ο κακός της υπόθεσης.

Μετά το τέλος του υπουργικού ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ.Σαμαρά και εκτιμάται ότι ήταν ένα πρωτο διερευνητικό τηλεφώνημα για να δει τις προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς του ξεκαθάρισε ότι είναι ανοικτός μόνο σε μεταβατική κυβέρνηση έτσι όπως την έχει ορίσει και στην συνέχεια εκλογές.
newsit.gr

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
spitha-kap.gr
                                                  
3-11-2011
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για τη στάση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις  τραγικές ώρες που διανύει η Ελλάδα
                             Ε   Π   Ι   Κ   Ι   Ν   Δ   Υ   Ν   Ο   Σ   !  
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.
Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.
Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελω και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.           
Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού. 

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ;

~ Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Α) ΠΟΙΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ "ΔΙΛΗΜΜΑ" ;;;;;;; Η ΕΥΡΩΠΗ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ  ;;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ;

Η Ευρώπη δε μπορεί να διώξει την Ελλάδα από πουθενά.  Κανένα καταστατικό δεν προβλέπει την εκδίωξη αλλά την οικειοθελή αποχώρηση … Και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη προκήρυξη δημοψηφίσματος …

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση

«Θύελλα» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, εν όψει της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού - καθυστέρησε 2 ώρες να ξεκινήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και από τη θέση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες -που διαψεύστηκαν από τον κ. Γιάννη Μιχελάκη- θέλουν τους κ.κ. Ρέππα και Αθανασάκη να μεταβαίνουν στα γραφεία της ΝΔ για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.



«Θύελλα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εν όψει της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης, με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά και την ίδια την υπόσταση της κυβέρνησης να τίθενται εν αμφιβόλω. Οι πολιτικές ζυμώσεις είναι συνεχείς και έντονες με ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ να διαβουλεύονται και να συννενοούνται για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις.

Για τις 5 το απόγευμα προγραμματίζεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από αρμόδιες πηγές.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μεταβεί στο ενδιάμεσο στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια, όπως ανέφεραν νωρίτερα δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες διαψεύστηκαν.
Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, θα μιλήσει με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε σχετικά με την παρέμβαση Σαμαρά. «Έπρεπε να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο ώστε ο κ. Σαμαράς να προτείνει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, κάτι που είχαμε προτείνει εμείς πολύ νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θέλει να παραιτηθεί από την θέση του πρωθυπουργού - η κυβέρνηση έτσι, μένει ως έχει και οδεύει για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή,πληροφορίες θέλουν τους κ.κ. Ρέππα και Αθανασάκης να εξουσιοδοτούνται από τον πρωθυπουργό για να μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, και να συζητούν τα σενάρια σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε προ ολίγου οποιαδήποτε απόπειρα διαπραγμάτευσης με τους Ρέππα, Αθανασάκη

kathimerini.gr

Διεργασίες μεταξύ βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Διεργασίες μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προκειμένου να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία για την προώθηση λύσης με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μέγαρο της Βουλής.
Κατά πληροφορίες, νωρίτερα στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου και οι βουλευτές της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος.
Το κείμενο, ωστόσο, που επρόκειτο να συνυπογραφεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες «πάγωσε» και δεν προωθείται μετά τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και την πρότασή του για προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση.

.kathimerini.gr

Σύσκεψη εργασίας υπό τον Πέτρο Τατούλη για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό

                                  
Σύσκεψη εργασίας για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό και εμπορευματικό, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή της μελετητικής εταιρείας, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους προέδρους ξενοδοχειακών ενώσεων και επιμελητηρίων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η κατάρτιση του οδικού χάρτη των άμεσων ενεργειών που πρόκειται να γίνουν για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και οι οποίες έχουν ως εξής: ολοκλήρωση και επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης, υποβολή πρότασης στην Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια υποβολή πρότασης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Τατούλης ζήτησε σφιχτό χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της μελέτης και συγκεκριμένα στα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου 2011.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως και η Περιφέρεια θα υποστηρίξει το στόχο αυτό, δήλωσε ο κ. Τατούλης, χαρακτηρίζοντας το Δήμο Τρίπολης ως σημείο αναφοράς στην όλη προσπάθεια. Τα επιμελητήρια, όπως επίσης και οι ενώσεις ξενοδόχων, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν απερίφραστα τη στήριξή τους προς την Περιφέρεια. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας έκαναν αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες που αφορούν την ολοκλήρωση της μελέτης. Ο Δήμος Τρίπολης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου για διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών. 
Η ύπαρξη συγκεκριμένης μελέτης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, θα ξεπεράσει τα προβλήματα βιωσιμότητας και αναγκαιότητας και θα προσφέρει την απαραίτητη πίεση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό χαρτί στην αγορά.
Το μοντέλο που θα επιλεγεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, θα πρέπει να παρουσιάζει καινοφανή στοιχεία, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και της πολιτικής δέσμευσης της αιρετής Περιφέρειας για διευκόλυνση των επενδύσεων και την ανάπτυξης της αγροτικής και κτηνιατρικής οικονομίας. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη και γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τις πολιτικές ηγεσίες της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η πρόταση θα απευθυνθεί στη διεθνή αγορά, η οποία θα καταδείξει και το κατάλληλο μοντέλο.
Πέραν τούτου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο από κοινού, και όχι ανταγωνιστικά, με το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα συντελέσουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. «Ήδη επεξεργαζόμαστε την πρόταση χρηματοδοτικής ενίσχυσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και εξετάζουμε την επιδότηση της επισκεψιμότητας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για πολιτικές εκτός του σφιχτού πλαισίου της χώρας, και χαρακτήρισε τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες απαραίτητες, άποψη που έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς φορείς.
Απευθυνόμενος στη μελετητική εταιρεία ο κ. Τατούλης, χαρακτήρισε λεπτό σημείο την προσαρμογή του πλάνου της με τις ανάγκες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το μοντέλο το οποίο θα επιλεγεί για την κατασκευή του αεροδρομίου της Τρίπολης θα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αυτό της αυτοχρηματοδότησης με συμμετοχή όμως της Περιφέρειας προκειμένου να επισπευστούν οι αδειοδοτήσεις και οι διαδικασίες χρηματοδότησης.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι για την ανάπτυξη της Περιφέρειας κινείται ταχύτατα ο σχεδιασμός για 6 μαρίνες με αυτοχρηματοδότηση και διαδικασίες fast track, για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο, στο Τολό, στην περιοχή της Ερμιόνης και στον Άγιο Ανδρέα, για την κατασκευή λιμανιών στο Γύθειο, στην Κυπαρισσία και στη Μονεμβασιά, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα στον τουρισμό του Μεσογειακού γιότ. Για την συνολική υλοποίηση του σχεδίου αυτού απαιτείται η γρήγορη βελτίωση των υποδομών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη. «Πριν από δύο εβδομάδες επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νοτιοανατολικός άξονας που ξεκινά από το Άργος και καταλήγει στη Στούπα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφερόμενος και στο ζήτημα του Προαστιακού στην περιοχή του Λουτρακίου ανέφερε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε καλό σημείο.       

BBC : "ETΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

"Έτοιμος να παραιτηθεί είναι ο Γ. Παπανδρέου", σύμφωνα με το βασικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται όλο το παρασκήνιο της σημερινής πολιτικής κρίσης και των επαφών που είχε ο Γ. Παπανδρέου.
 
FIMOTRO

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Δεν φαίνεται να συμφωνούν στο πρόσωπο του μεταβατικού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς! Η μια πλευρά θέλει τον Παπαδήμο και η άλλη τον Προβόπουλο. Αυτό σημαίνει ότι πάμε ολοταχώς για εκλογές καθώς...
δεν πρόκειται να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπανδρέου.
 
FIMOTRO

Λευτέρης Αυγένακης : Ζητώ από τον κ. Σαμαρά να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγένακης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Ως νέος πολιτικός που γνωρίζει εξαιρετικά καλά το φιλότιμο και τη φιλοπατρία των Ελλήνων πολιτών που επέλεξαν και ψήφισαν στο παρελθόν τη ΝΔ, ζητώ από τον κ. Σαμαρά και τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ να κάνει ένα βήμα πίσω και να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.     Να στηρίξει δηλαδή την Ελλάδα και να ανταποκριθεί στο καθολικό αίτημα της νέας γενιάς».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:           
«Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη, εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι μόνο με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της αβύσσου και στον απόλυτο εξευτελισμό της πατρίδας, για να αναγκαστεί ο κ. Σαμαράς να πει ναι στη δανειακή σύμβαση. Ας είναι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.Μόνο που τώρα πρέπει όλοι να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις πολιτικές που απατούνται, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
 «Σήμερα συνειδητοποίησαν όλοι αυτό που η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία λένε εδώ και πολλούς μήνες. Η αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία από όλες τις υπεύθυνες δυνάμεις της χώρας. Απαιτεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα δεν οδηγούν πουθενά. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Μεταβατική και Περιορισμένη χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων.

Χρονικώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας και η εξασφάλιση της 6ης δόσης. Περιορισμένη με την έννοια ότι θα έχει μια και αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης.  

Αμέσως μετά, εκλογές!

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, προκειμένου, αμέσως να πάμε σε εκλογές. Αυτονόητο είναι πως, αν αυτό επιτευχθεί νωρίτερα, θα έλθουν νωρίτερα και οι εκλογές. Το ευκταίο είναι όλη αυτή η εκλογική εκκρεμότητα να έχει ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές. Και αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση, δηλαδή, με οικουμενική κυβέρνηση που ξέρουμε.

Ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της, αυτό - όπως είναι φυσικό - εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διευκρινίζουμε, όμως, ότι δεν θα μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων και ασφαλώς όχι της Ν.Δ.

NP 

Ο Σαμαράς δέχεται τον Παπαδήμο για "μεταβατικό πρωθυπουργό"...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς έκανε ήδη δηλώσεις με τις οποίες δέχετραι τη συγκρότηση "μεταβατικής κυβέρνησης". Δεν είπε όμως όνομα πρωθυπουργού.
 Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στις παρασκηνιακές συζητήσεις, που έχουν ήδη γίνει, δέχεται....
 το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού.

Press-gr

Δεν παραιτείται και δεν ζητάει παραιτήσεις υπουργών - Τώρα λέει ότι ήταν μπλόφα το δημοψήφισμα

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ:
- "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας"
- Πληροφορίες ότι πρότεινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ότι θα μιλήσει το βράδυ στην Βουλή
- Τουλάχιστον 100 βουλευτές δηλώνουν πιστοί στον πρωθυπουργό
- ΔΕΝ απομακρύνεται το σενάριο που θέλει μεταβατικό πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο
Ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών. Δεν θα δει τον Κάρολο Παπούλια και το βράδυ θα μιλήσει στην Βουλή. Οι κύριοι Αθανασάκης και Ρέππας είναι εξουσιοδοτημένοι από τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν με τον κ. Σαμαρά.

Με αυτά τα λόγια στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού περιγράφουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου όπως τις εξέφρασε ο ίδιος μέχρι στιγμής στο υπουργικό συμβούλιο.

Και πάλι όμως δεν φωτίζουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου.

Τι έχει πει ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής


Μια μπλόφα ήταν σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου η ανακοίνωση δημοψηφίσματος. "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με το δημοψήφισμα για να δεχτει ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας", φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πληροφορίες λένε ότι πρότεινε συγκυβέρνηση, κάτι όμως που η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί.

Οι 100 σωματοφύλακες
Την τελευταία ώρα άλλη μια πληροφορία διακινείται στην Βουλή. Ότι τουλάχιστον 100 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή
τα 2/3 είναι στο πλευρό του κ. Παπανδρέου και δεν θέλουν να παραιτηθεί.

To είπε και η Βάρτζελη


Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο δεν είχε αρχίσει, η γενική γραμματέας παρα τω πρωθυπουργώ, Ρεγγίνα Βάρτζελη, και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε στο Reuters:

"Ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί".Νωρίτερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή έμπαιναν και έβγαιναν στενοί του συνεργάτες, ενώ στη Βουλή είναι ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!

Σε καμία στιγμή, από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου δεν συζητούσε καν θέμα να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Και αναζητούνταν λύσεις για να παραμείνει πρωθυπουργός. Τουλάχιστον εως ότου υπογραφεί η δανειακή σύμβαση

newsit.gr

Αντώνης Σαμαράς: Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας.
Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής  μας  στο ευρώ.
            Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως.
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της Ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη. Ενώ τέθηκε σε αμφισβήτηση και η έκτη δόση που ήταν ως προχθές «δεδομένη». Και βρέθηκε ξανά στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στην Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου.
            Υπό το βάρος αυτών των δραματικών εξελίξεων προέκυψε ανοικτή κρίση ακυβερνησίας και η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει στην ομαλότητα.
            Επαναλαμβάνω αυτό που έχω, ήδη, δηλώσει δύο φορές μέχρι τώρα: Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει  αναπόφευκτη. Και πρέπει να διασφαλιστεί.
            Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς.
            Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.
            Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας. 
            Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει το λαό, αλλά και τον Ελληνισμό - εντός και κι εκτός Ελλάδας - για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά.  Και να μου έχετε εμπιστοσύνη!
            Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
             Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του.
            Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

sportraito - νέο αθλητικό μπλοκ

Ενα νέο αθλητικό μπλοκ στο κορινθιακό γίγνεσθαι και όχι μόνο

http://www.sportraito.blogspot.com/

Κώστας Κόλλιας; ...ο εκβιασμός Παπανδρέου εις βάρος του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό εφιάλτη.

H oμιλία του στη Βουλή
για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο κ. Κόλλιας στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Πριν μια εβδομάδα ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ως θριαμβευτής. Χθες βράδυ γύρισε από τις Κάννες δαρμένος, με ένα τελεσίγραφο στο χέρι. Ένα τελεσίγραφο που έλεγε δύο πράγματα: υπαγόρευε τον χρόνο και το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος και έλεγε ότι εάν η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι θετικό, η έκτη δόση και η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν υπάρχουν. Έτσι, χθες βράδυ ο εκβιασμός που επιχείρησε ο κύριος Παπανδρέου εις βάρος του ελληνικού λαού για εσωτερική κατανάλωση, μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό εφιάλτη. Χθες βράδυ, ως Έλληνας πολίτης, ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου βίωσα την καταρράκωση της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας.
Λυπάμαι για αυτά που υφίσταται ο περήφανος λαός μας. Λυπάμαι ειλικρινά τους συναδέλφους μου της συμπολίτευσης, που από κομματικό καθήκον στήριξαν παράλογες επιλογές και σήμερα μένουν εκτεθειμένοι. Μα περισσότερο λυπάμαι για τους θλιβερούς υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, που ενώ γνώριζαν πού οδηγεί αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού, προχθές τον κολάκευαν μέχρι τα ξημερώματα για να κρατήσουν την καρέκλα τους. Λυπάμαι για τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης που πριν δυο μέρες προσπαθούσε επί μισή ώρα να μας πείσει πόσο καλό είναι το δημοψήφισμα. Λύτρωση είπε ότι θα ήταν. Σήμερα βγήκε πρώτος και καλύτερος με μια κωλοτούμπα να διαχωρίσει τη θέση του. Οι υπόλοιποι έσπευσαν να προστεθούν στο ανσάμπλ.
Τι να πω για τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τα άλλα κορυφαία κυβερνητικά παπαγαλάκια, που διαβεβαίωναν τον Ελληνικό λαό ότι δεν κινδυνεύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ότι δεν θα χαθεί η έκτη δόση. Όλοι αυτοί είναι τόσο ανίκανοι και κοντόφθαλμοι; Έπρεπε να τους το πουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, έπρεπε να τους κατσαδιάσει ο Γιούνκερ για να το καταλάβουν; Ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που συνδιαλέγονται με τον Πρωθυπουργό και που μπορεί να πλούτισαν από την ανακοίνωση Παπανδρέου που σε μία νύχτα διέλυσε τα διεθνή χρηματιστήρια, έριξε το ευρώ, ανέβασε τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου σε όλη την Ευρώπη;
Έπειτα από όλα αυτά, ο κύριος Παπανδρέου έφυγε από τις Κάννες επιμένοντας στο δημοψήφισμα που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Γιατί επιμένει; Για να πάρει το «ναι» και να μας πει ότι  «ναι» στο ευρώ σημαίνει ναι στην κυβερνητική πολιτική, ναι στα μέτρα που έχουν παρθεί και σε αυτά που έρθουν. Για να πάρει συγχωροχάρτι για ό,τι έκανε και έγκριση για όσα θα κάνει. Και από ποιον ζητά το ναι; Από τους 700.000 ανέργους; Από τους 150.000 εφέδρους που οδεύουν προς απόλυση; Από τους μισθωτούς των 500 ευρώ; Από τους συνταξιούχους των 300 ευρώ που από τον Νοέμβριο θα πάρουν ακόμα λιγότερα; Από τους αγρότες που έχουν χάσει το 100% του εισοδήματός τους; Από τους χρεοκοπημένους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Από τους πολύτεκνους που δεν τους έχει αφήσει ούτε ένα κοινωνικό βοήθημα; Από όλους αυτούς περιμένει το ναι, που εδώ και δύο χρόνια δεν τους ρώτησε για τίποτα;
Ο κύριος Παπανδρέου έβαλε εκβιαστικά στην εξίσωση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όμως αυτός ο εκβιασμός του γύρισε μπούμεραγκ. Ο ίδιος παραπαίει, η Κυβέρνηση αποσυντίθεται, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαλύεται.  Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον ίδιο και την Κυβέρνησή του απειλείται η χώρα. Ελπίζω ότι η Πατρίδα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι αυτή τη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα για όλους. Με αυτόν τον γνώμονα, απαιτείται η άμεση και συνετή διαχείριση αυτής της κρίσης που προκάλεσε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός με τον παραλογισμό του. Και στη συνέχεια, απαιτούνται εκλογές, για να καταγραφεί ξεκάθαρα η κρίση και η βούληση του ελληνικού λαού.»

Θα πάρει πίσω το δημοψήφισμα για να μείνει πρωθυπουργός. Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - REUTERS: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Λ. Παπαδήμο


- Τι εισηγήσεις δέχεται ΕΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ο κ. Παπανδρέου - Σε λίγο το έκτακτο υπουργικό
- ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση υπουργών στο υπουργικό και εκλογή νέου πρωθυπουργού από την Κ.Ο
- ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον Α.Σαμαρά
- ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση Παπανδρέου σε Παπούλια και σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
- ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Συνάντηση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση παρουσία Μόσιαλου
- Λιντζέρης: υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης - Ε. Καϊλή και Ε.Παναρίτη δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
- REUTERS: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Λ. Παπαδήμο


Πυρετός εισηγήσεων έως αυτή την ώρα στον πρωθυπουργό. Στενοί του συνεργάτες αλλά και ο ίδιος ψάχνουν τρόπο να μην παραιτηθεί, τουλάχιστον έως ότου υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου έχει δεχθεί τις εξής εισηγήσεις: 

- Να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου αντί για δημοψήφισμα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει δείγμα ότι θέλει να φύγει.

- Η δεύτερη εισήγηση είναι στο υπουργικό συμβούλιο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ρίχνοντας τις ευθυνες σε όσους σήμερα λένε ΟΧΙ, ενώ μέχρι χθες έλεγαν ναι.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ


Εκβιασμός χωρίς μεσάζοντες: Να ψηφίσετε, αλλά το... σωστό! Πήγε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι

Οι συνήθεις εκβιασμοί του πρωθυπουργού για εσωτερική κατανάλωση απειλούν πλέον την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Εκεί που συστηματικά εκβίαζε λαό και βουλευτές, κατάφερε να προσθέσει άλλον έναν εκβιασμό και μάλιστα κατά την ιερή διαδικασία προσέλευσης του λαού στις κάλπες.

Σοφία Βούλτεψη

Εκατό η αλεπού εκατόν πενήντα το αλεπουδόπουλο, γίνεται; Δεν γίνεται. Μετά την πρώτη ολονυχτία, στη διάρκεια της οποίας ο Γ. Παπανδρέου «βασάνισε» επί επτά ώρες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να πείσει τους διαφωνούντες για τις… χάρες του δημοψηφίσματος, ακολούθησε η δεύτερη (χθες, δηλαδή σήμερα) στις Κάννες, όπου υπέστη το πιο σκληρό και ταπεινωτικό σφυροκόπημα, έχοντας απέναντί του τους οργισμένους δανειστές.

Η Ελλάδα υπέστη χθες τον απόλυτο εξευτελισμό, με τον συστηματικά εκβιάζοντα τον λαό και τους βουλευτές του πρωθυπουργό να υποκύπτει σε υπέρτερους εκβιασμούς – δυστυχώς για λογαριασμό του ελληνικού λαού.


Στο πρόσωπό του ταπεινώθηκε ολόκληρη η χώρα και η παραίτησή του – καθώς και εκείνη διαφόρων αφρόνων υπουργών και συμβούλων του – είναι η μικρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα.



Η εθνική ντροπή, όπως προέκυψε από την εξουθενωτική για την υπερηφάνεια του έθνους εικόνα των Ευρωπαίων που μόλις είχαν θέσει επιτακτικά τους όρους τους και του ίδιου που αμήχανος και με φληναφήματα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λύνει τα χέρια των βουλευτών ώστε να απαλλάξουν το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα από το άγος.

Το γεγονός ότι ο ίδιος και διάφοροι υπουργοί του – με προεξάρχοντα τον κ. Καστανίδη, αλλά και τον ανεκδιήγητο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άγγελο Τόλκα, που δήλωσε στο Ρόιτερ’ς (τρομάρα του) πως το δημοψήφισμα θα αφορά τη δανειακή σύμβαση και όχι το αν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι – πίστεψαν έστω και για μια στιγμή ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν τις σχιζοφρενικές ιδέες τους, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με εντελώς επικίνδυνα πρόσωπα.
Το γεγονός ότι, παρά το πάθος με το οποίο υποστηρίζει δυο μέρες τώρα την απόφασή του, ο πρωθυπουργός βγήκε μετά τα μεσάνυχτα για να μας ανακοινώσει ό,τι του… ανακοίνωσαν, αποδεικνύει ότι οδήγησε τον εαυτό του – αλλά κυρίως τη χώρα – στην πιο αξιοθρήνητη κατάσταση υποτέλειας.

Οι Ευρωπαίοι, εμφανώς εκνευρισμένοι με την αναξιοπιστία και την ανυποληψία (που εκθέτει την Ελλάδα, όχι τον ίδιο) του κ. Παπανδρέου, του υπέδειξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του περίφημου δημοψηφίσματος (4 Δεκεμβρίου) και το ερώτημα (που δεν θα έχει καμιά σχέση με την δανειακή σύμβαση, αλλά θα ερωτάται ο λαός αν επιθυμεί να παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ).

Στην προσπάθειά του να εκβιάσει τους πάντες, ο κ. Παπανδρέου εξασφάλισε άλλον έναν εκβιασμό για τη χώρα. Και μάλιστα εκβιασμό που σχετίζεται με την ιερή διαδικασία της προσέλευσης του λαού στις κάλπες!

Όπως ειπώθηκε ρητά στην κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Σαρκοζί, η έκτη δόση θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο μετά το πέρας του δημοψηφίσματος και εφόσον οι Έλληνες απαντήσουν θετικά!

Ξαφνικά και με απόλυτα προσωπική ευθύνη του Γ. Παπανδρέου, ο ελληνικός λαός βρέθηκε να εκβιάζεται για να ψηφίσει ό,τι του υποδεικνύουν! Και πλέον δεν εκβιάζεται μόνο το κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρος ο λαός!

Κατάφερε δηλαδή ο κ. Παπανδρέου να οδηγήσει εκβιαζόμενο ολόκληρο τον λαό σε κάλπες της ντροπής. Προκάλεσε, δηλαδή, εκβιασμό χωρίς καν προσχήματα! Και για να καλύψει την εγκληματική του ενέργεια, δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα… ψηφίσει το σωστό!

«Μετά τις δυσάρεστες ανακοινώσεις για το ελληνικό δημοψήφισμα, χρειαζόμασταν απόψε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον κ. Παπανδρέου  ότι προτίθεται να εφαρμόσει αταλάντευτα τις αποφάσεις της 26ης Οκτ. Το δημοψήφισμα αποφασίσθηκε ότι τελικά θα γίνει, αλλά το ερώτημα θα πρέπει να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πιθανότατα η ημερομηνία του θα είναι η 4η ή 5η Δεκεμβρίου. Είμαστε εδώ απόψε, ενώπιόν σας λόγω της κοινής μας δέσμευσης για το μέλλον της Ευρώπης. Θέλουμε μαζί μας τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει μέσα σε ορισμένους κανόνες. Το δημοψήφισμα ήταν μια «μονομερής» απόφαση εκ μέρους της Ελλάδας»: 

Η δήλωση ανήκει στην κ. Μέρκελ, είναι αποκαλυπτική του ψεύδους περί «προηγούμενου προϊδεασμού των εταίρων» και αποτελεί εκβιασμό χωρίς… μεσάζοντες, τοποθετώντας την Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με την Σερβία, τον καιρό που δεχόταν – και υπέκυπτε – τους μεγάλους εκβιασμούς των Ευρωπαίων.

Και ιδού τι ακολούθησε την (ντροπιαστική) εισαγωγή Μέρκελ:

ΕΡΩΤ: Είχατε πει ότι βάσει μιας παροιμίας, δεν δίνεις ποτέ λεφτά σε μια «κακή νοικοκυρά». Ισχύει ακόμη αυτό;

ΜΕΡΚΕΛ: Μια καλή νοικοκυρά λέει «ξοδεύω μόνο όσα έχω – ποτέ παραπάνω». Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος μας έφερε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Από την άλλη, πιστεύουμε στην Ευρώπη, πως είναι μία ήπειρος όπου οι άνθρωποι σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν ελεύθερα.

ΣΑΡΚΟΖΙ: Είμαστε σε μια μεγάλη αστάθεια, αλλά θέλουμε το Ευρώ να συνεχίσει να υπάρχει, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Τώρα όμως, οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν μαζί μας, μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών που θέλουμε πάση θυσία να τις υπερασπισθούμε. Χρειάζεται αλληλεγγύη μέσα στην Ευρώπη και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους εταίρους…

ΕΡΩΤ: Είπατε ότι αν χρειασθεί δημοψήφισμα αυτό θα υπάρξει. Τελικά, δεν έχουμε κατανοήσει, είσθε υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος;

ΣΑΡΚΟΖΙ: Εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματα του Γερμανού και κάθε Ευρωπαίου πολίτη και φορολογούμενου. Δεν έχουμε καμία συμβουλή ή παραίνεση να δώσουμε στους Έλληνες. Είναι μία χώρα με τεράστιο πολιτισμό και Ιστορία. Εμείς θέλουμε μαζί μας τους Έλληνες, αλλά με αλληλεγγύη και κανόνες. Εμπιστευόμασθε την κρίση του ελληνικού λαού.

ΜΕΡΚΕΛ: Απόψε, είχαμε τελικά την απόφαση, και πρέπει να πω ότι οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεννόησης και προσπάθειας εύρεσης λύσεων, ότι το δημοψήφισμα θα γίνει. Εμείς δεν λέμε στον ελληνικό λαό τι να κάνει. Πιθανότατα το δημοψήφισμα να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

ΕΡΩΤ: Είσθε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από το ευρω;

ΜΕΡΚΕΛ: Ναι. Πρέπει όμως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου να εφαρμοσθούν άμεσα, γρήγορα και σε πνεύμα θετικό, το οποίο όμως σκιάστηκε από την απόφαση για το δημοψήφισμα.

ΕΡΩΤ: Δεν υπάρχει ένα έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ; Οι λαοί όλης της Ευρώπης επαναστατούν απέναντι σε αυτό το αυστηρό Διευθυντήριο Γαλλίας - Γερμανίας. Τι θα γίνει με τις άλλες χώρες, πέραν της Ελλάδας;

ΣΑΡΚΟΖΙ: Θα σας υπενθυμίσω ότι το πρόγραμμα δούλεψε επιτυχώς στην Ιρλανδία όπως και στην Πορτογαλία διότι υπήρχε πνεύμα συναίνεσης στο πολιτικό σκηνικό σε αυτές τις χώρες. Το ίδιο και με την Ισπανία. Η ΕΕ μπορεί να είναι αποτρελεσματική μόνο όταν οι πολιτικές δυνάμεις μέσα σε μια χώρα κινούνται μέσα στο πνεύμα της Ευρώπης. Επίσης, δεν αναρωτιέστε πόσες δύσκολες αποφάσεις έχουμε κληθεί να λάβουμε για τη σταθερότητα της ΕΕ και το μέλλον των λαών της; Όχι, δεν υπάρχει υπερεξουσία, μάλλον υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στις τάξεις της ΕΕ.

ΜΕΡΚΕΛ: Ήξερα τι έλεγα όταν υποστήριζα ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το ευρώ, όμως οδηγεί τους λαούς μας σε μεγαλύτερη ευημερία και πρόοδο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρώπης διακυβεύεται, παίζεται από ένα δημοψήφισμα. Αν οι Έλληνες πουν ΟΧΙ, επειδή θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία θα το σεβασθούμε, αλλά εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ. Μπορεί συχνά να καθυστερούμε σε ορισμένες αποφάσεις, αλλά αυτό γίνεται ακριβώς επειδή θέλουμε πρώτα να πάρουμε τη γνώμη από τα Κοινοβούλιά μας. Πρέπει ως ΕΕ να παραμείνουμε με κάθε τρόπο ανταγωνιστικοί. Ζούμε μέσα σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιδιώκουμε είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό.  

Τα σχόλια περιττεύουν. Με πρωτοβουλία Παπανδρέου και συντροφίας η Ελλάδα έχει εντελώς εξευτελιστεί.

Όσο για τον κ. Λοβέρδο, που χθες στη Βουλή είπε πως «η ΕΕ, η ευρωζώνη και το ευρώ είναι ένας εθνικός στρατηγικός στόχος και δεν είναι θέμα τακτικής, δεν είναι αντικείμενο πολιτικού παιγνίου», αλλά έσπευσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, να μην διανοηθεί – αν δεν πράξει αυτός πλέον το σωστό – ότι θα γλιτώσει με διαφωνίες του γλυκού νερού.