Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ extra3.tv

Σενάρια από Μαξίμου για κυβέρνηση Βενιζέλου και άλλων. Σε λίγο η κρίσιμη ομιλία του Γ.Παπανδρέου

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός «θα καθαρίσει το παιχνίδι της ψήφου εμπιστοσύνης με μία τοποθέτηση που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό».

Το protothema.gr αποτυπώνει στις «σελίδες» του τις πληροφορίες με σεβασμό στις στιγμές και στην ανάγκη να βρεθεί μία λύση για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να αποφευχθεί η εθνική καταστροφή. Σύμφωνα με συνομιλητή του πρωθυπουργού:

 •    «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της».
    •    «Θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
    •    «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
    •    «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
    •    «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
    •    «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180, ώστε να μην επηρεάζεται από καθημερινές κρίσεις και διαφοροποιήσεις και, το κυριότερο, να μπορεί να ισχυριστεί στους δανειστές πως η συναίνεση που ζητούν από τις υπερχρεωμένες χώρες έγινε πράξη και στην Ελλάδα.
protothema.gr

Τι ζητεί ο Λαλιώτης από τον Παπανδρέου...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Παρέμβαση στις εξελίξεις -όχι δημόσια- εκδηλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας και από τον Κώστα Λαλιώτη. Μπορεί να μην μετέχει ενεργά εδώ και πολύ καιρό στα πολιτικά πράγματα, αλλά διαμήνυσε στον Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παρουσιάσει απόψε έναν συγκεκριμένο....
 "οδικό χάρτη" για να μπορέσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτός ο "οδικός χάρτης", κατά τον Κ. Λαλιώτη, πρέπει να προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και γρήγορης προσφυγής στις κάλπες.

Press-gr

Reuters: Τρία σενάρια για την Ελλάδα με κοινό τέλος

To πρακτορείο Reuters αναφέρεται σε τρία σενάρια, τα οποία έχουν κοινή κατάληξη. Η Ελλάδα βυθίζεται ουσιαστικά σε παρατεταμένη ακυβερνησία που δημιουργεί με τη σειρά της ερωτηματικά για τη στάση των δανειστών της χώρας.

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την Marfin Bank

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρία και το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Bank για λόγους αρχής όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ διατηρεί τη θέση του στη Mig.

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Βγενόπουλος ''εδώ και δυόμισι χρόνια με μεγάλο προσωπικό κόστος και αντιπαραθέσεις, είχε αποφασιστεί διάλογος για τη στρατηγική της Κύπρου για το τραπεζικό σύστημα. Ο διάλογος δεν έγινε ποτέ για το θεσμικό πλαίσιο. Με την απουσία μου ίσως ο διάλογος να διευκολυνθεί''

Ο Α.Βγενόπουλος είχε διοριστεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας στις 9 Φεβρουαρίου 2010.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ...

ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ακόμα στο γραφείο του βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Όλοι οι συνεργάτες του βρίσκονται έξω από το γραφείο του στη Βουλή. Εκεί έχουν φθάσει και...
πολιτικοί συντάκτες για να βγάλουν συμπεράσματα από το ρεπορτάζ που τρέχει. Όπως έμαθε συνεργάτης του Fimotro, το καψόνι θα συνεχιστεί για αρκετά λεπτά ακόμα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει πλάκα. Όσοι είναι στην ολομέλεια δεν έχουν τι να κάνουν. Οι άλλοι βρίσκονται στο καφενείο και κατεβάζουν το ένα ουίσκι μετά το άλλο. Ο πρωθυπουργός γράφει την ομιλία του, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο εκτός από αυτό, να συζητά με πρόσωπο-έκπληξη για να τον προτείνει ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Το θέμα είναι ότι έβγαλε όλους έξω από το γραφείο του για να μην διαρρεύσει κάτι σημαντικό. Άρα πάμε για μεγάλες εκπλήξεις...
Fimotro

Κύπρος: Ψήφισμα βουλής για παραίτηση Χριστόφια, για την έκρηξη στο Μαρί

Η κυπριακή Βουλή αξίωσε απόψε από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες του για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου και να παραιτηθεί εθελούσια από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η αξίωση αυτή περιέχεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον, το οποίο αποτέλεσε το αποκορύφωμα επτάωρης συζήτησης επί του πορίσματος της έρευνας που διενήργησε ο Πόλυς Πολυβίου για τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη.
Στο ψήφισμά της, η Βουλή καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με εθελούσια παραίτησή του να συμβάλει στη δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών, για να μπορέσει ο τόπος και ο λαός να ξεπεράσουν τα προβλήματα» που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη και για να ενισχύσει «τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας και αποφυγής αχρείαστης πόλωσης, μισαλλοδοξίας και διχασμού».
Το ψήφισμα, που δεν είναι δεσμευτικό για τον πρόεδρο, υποστήριξαν όλοι οι παρόντες βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το καταψήφισαν οι 18 βουλευτές του ΑΚΕΛ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αρχηγοί και βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου. Το ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι την ευθύνη για την έκρηξη δεν έφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά εκείνοι που αποφάσισαν την αποθήκευση των 500 τόνων κατασχεθέντων ιρανικών εκρηκτικών στη ναυτική βάση και δεν μερίμνησαν για την ασφαλή φύλαξή της.
Το ψήφισμα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε σεβασθεί τα ευρήματα της ερευνητικής επιτροπής, την οποία ο ίδιος διόρισε νομότυπα και τον καλεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις θεσμικές και τις προσωπικές ευθύνες που του αποδίδονται στο πόρισμα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απορρίψει τα ευρήματα του πορίσματος για προσωπικές ευθύνες, ενώ θεωρεί ότι οι θεσμικές ευθύνες αναλήφθηκαν με τις παραιτήσεις των τέως υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών και του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.
Από την έκρηξη είχαν σκοτωθεί 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανώτατα στελέχη του Ναυτικού, και καταστράφηκε ο κύριος ηλεκτροπαραγωγός στο Βασιλικό.
Το ψήφισμα απέδωσε φόρο τιμής στους νεκρούς και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βουλής στις οικογένειές τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Πρέπει να δεσμευτεί να φύγει εάν δεν θέλει να τον διώξουν. Κρίσιμη η ομιλία Παπανδρέου στις 20:00 στη Βουλή

Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί τα μεσάνυκτα στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέχρι και νωρίς την Παρασκευή έδειχναν να γέρνουν προς την κατεύθυνση να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται πως επανέφερε το θρίλερ και πλέον όλα είναι στον αέρα.
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνουν. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όσοι είναι αρνητικοί. Την ίδια ώρα οι εξελίξεις αυτές αγγίζουν το θέατρο του παραλόγου, καθώς όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα δώσουν στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν εμπιστεύονται ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό και απλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.

Για παράδειγμα ο κ. Βουδούρης στο περιστύλιο της Βουλής δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η Εύα Καϊλή ξεκαθάρισε πως θα περιμένει να ακούσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες και μετά θα αποφασίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Γιαννακά η οποία δήλωσε πως αν δεν δεσμευτεί ότι θα φύγει είναι πολύ πιθανό να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος αναφέρει ότι "αν έστω στο παρά πέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί παρωδία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το να μην ψηφίσει ο κ. Ανδρουλάκης δεν σημαίνει πως χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, καθώς χρειάζεται την πλειοψηφία των παρόντων και η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και με ψήφους έως και 120 ψήφους.

Και τώρα, ο κ. Παπανδρέου που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κανένα σαφές πλαίσιο και δεν έχει αναλάβει επι της ουσίας καμία δέσμευση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, πρέπει να απαντήσει. Πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες κερδίζοντας χρόνο ήρθε η στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

Ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στην Ελλάδα Βέλου στο νέρμπι της Κυριακής - 8η αγωνιστική

Με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι που θα γίνει στο Δερβένι την Κυριακή στις 3 το απόγευμα ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και την Ελλάδα Βέλου. Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας με νίκης της και με στραβοπάτημα των άλλων πρωτοπόρων ανεβαίνει στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας , Τώρα ,αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα δύσκολές εξορμήσεις εκτός έδρας , έχουν η πρωτοπόρος ομάδα της Κλένιας , στη Νεμέα και ο Α. Ο. Λουτρακίου , στην Αρχαία Κόρινθο, όπου κοντράρονται  με τον Παννεμεατικό και   τον Ηρακλή Λεχαίου , αντίστοιχα, ομάδες που ζητούν το «τρίποντο» της νίκης για να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση. Εύκολο απόγευμα για τον Πέλοπα όπου στο Κιάτο φιλοξενεί τον ουραγό Άλμπαρτο Κόρφου, ενώ στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου. Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής Ξυλοκάστροτυ μάχεται με τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Σολομό η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου. Τέλος στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας ο Σαρωνικός Γαλατακίου μάχεται για τους 3 βαθμούς κόντρα στον Ισθμιακό.-
Η 8η Αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Συνεδριάζουν στο Ξυλόκαστρο η οικονομική επιτροπή του Δήμου και η τοπική κοινότητα



Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 4/11/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις 4 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Πρόεδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 – Ξυλόκαστρο), σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

  1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για χώρο στάθμευσης οχημάτων.
  2. ΄Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας εργασίας ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
  3. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εργασίας ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  4. Λήψη απόφαση για ακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΣΥΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  5. Λήψη απόφασης για επαναδημοπράτηση έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΣΥΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  6. Ψήφιση πίστωσης για ΥΛΩΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ Δ. ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  7. Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ Κ.Λ.Π. 
  8. Λήψη απόφασης για έκπτωση της εταιρείας ΦΟΥΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΜΠΑΖΙΝΗΣ Ι. Ο.Ε. από το δικαίωμα της ρύθμισης οφειλών.
  9. Ψήφιση πίστωσης έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΤΣΩΝ – Α. ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΙΤΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  10. Ψήφιση πίστωσης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ


Πρόσκληση για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 9/11/2011

ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείσθε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας  Ξυλοκάστρου την 9η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα  14:00μ.μ.,για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Ν. 3852/2010:
  • Προτάσεις και αποφάσεις για την κατάρτηση του Τεχνικού Προγράμματος 2012 και  για αναπροσαρμογή ή μη των δημοτικών τελών ,φόρων,δικαιωμάτων κ.λ.π για το 2012.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

Λοβέρδος προς Γιώργο: "Απόψε σε ψηφίζουμε και αύριο παραιτήσου"

Ο υπουργός Υγείας καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει άμεσα τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
Ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας τουλάχιστον τους άλλους 2 της τρόικας (Ραγκούση και Διαμαντοπούλου) αλλά και πολλούς άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ότι θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά του ξεκαθαρίζει ότι αν δεν διαβεβαιώσει ότι αύριο το πρωί θα αρχίσει ΑΜΕΣΩΣ τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός.

Το κλίμα είναι αυτό πλέον στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αν ο πρωθυπουργός δεν δείξει έμπρακτα αύριο το πρωί ότι εννοεί αυτά που λέει τότε θα δούμε παραιτήσεις υπουργών αλλά και βουλευτών.

Στη ΔΗ.ΜΑΡ ο πρώην υφυπουργός Ηλίας Ευθυμιόπουλος

Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ιδρυτικό μέλος και διευθυντής της Greenpeace, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Αριστερά και την ενεργό συμμετοχή του στις δραστηριότητες του κόμματος.

Τι θα συμβεί, εάν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και τι εάν δεν πάρει

Τι θα συμβεί, εάν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή τι εάν δεν πάρει, τι θα ψηφίσουν τα κόμματα, με ποιες διαδικασίες μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης;
Ποια είναι τα σενάρια μετά την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, αναλόγως του αποτελέσματος; Τι θα συμβεί εάν δε δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με βάση τη Συνταγματική επιταγή;  Το ερώτημα αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς –ανεξαρτήτως τι είπαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή- το Σύνταγμα καθορίζει τις θεσμικές διαδικασίες ενώ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κρίνονται οι εξελίξεις.
Τα δεδομένα μετά την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών είναι τα εξής:
Η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή,  ζητά είτε την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε άμεσα εκλογές, πάντως  σίγουρα δεν δίνει κανένα κόμμα ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση.
Είναι η κυβερνητική παράταξη που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Γι΄ αυτό και ο κ. Παπανδρέου της έθεσε εκ νέου το δίλημμα ότι πρέπει να είναι η κυβέρνηση αυτή που θα διαπραγματευθεί με τη ΝΔ και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, εάν δε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο,  το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα επιδεινώθηκε εντός της ημέρας , εξαιτίας της άρνησής του να την ενημερώσει για την απόφαση που είχε λάβει το υπουργικό συμβούλιο και αφορούσε στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Ο πρωθυπουργός εξαναγκάστηκε να πει «ναι» σε ένα τέτοιοι κυβερνητικό σχήμα, μόνο αργότερα στη Βουλή και μετά τις αντιδράσεις από τους βουλευτές του και την πρόκληση, εντός βουλής, από τον κ. Σαμαρά. Το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όλα τα ΜΜΕ, διεθνή και ελληνικά, καταφέρθηκαν με προσβλητικό τρόπο σε βάρος  του κ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του, καθιστά εξαιρετικά προβληματικό για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  να επενδύσουν στο πρόσωπό του δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης,  ακόμη και εάν ενδιαφέρονται πρωτίστως για την «καρέκλα» τους...
Τι θα συμβεί λοιπόν αύριο βράδυ εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου λάβει ψήφο εμπιστοσύνης,  και τι αν δεν λάβει, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο; Στο ερώτημα απάντησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.
Όπως είπε, αύριο η ΝΔ θα επανέλθει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου προκειμένου να καταψηφίσει, διότι σε άλλη περίπτωση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση  αφού θα  χρειαζόταν την ψήφο μόνο 120 βουλευτών για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, έχει τρεις δυνατότητες εάν θέλει να οδηγήσει με δική της πρωτοβουλία τη χώρα σε κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης, ενότητας, ή σωτηρίας: α) Να προκηρύξει η ίδια εκλογές επικαλούμενη ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα (δεν πρόκειται να συμβεί πριν από την επικύρωση της Συμφωνίας) β) Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και τότε να αναλάβει  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διερευνητική εντολή  για κυβέρνηση συνεργασίας γ) Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να δεχθεί ως αντικαταστάτη του, το πρόσωπο που θα υποδείξει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά ο πρωθυπουργός θα έχει πλέον και τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων.
Σε περίπτωση που αύριο βράδυ δεν λάβει ψήφο  εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, αυτομάτως καταρρέει. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα απαλλάσσει την κυβέρνηση από τα καθήκοντά της  και προχωράει σε διερευνητικές εντολές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης που διαθέτουν, ζητώντας τα να αναζητήσουν τα ίδια εάν μπορούν να πάρουν στήριξη από άλλα κόμματα. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί , καλεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς.
Το τελευταίο σενάριο δείχνει να είναι πλέον το πιθανότερο, ώστε να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί ή οι διαθέτοντες την πλειοψηφία, στη στήριξη μεταβατικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης.

eklogika.gr

ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ 
Έχουμε πει η νέα δανειακή σύμβαση κατέστη αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το είπε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και επιμένουμε στη θέση αυτή.
Όμως! Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο. Δηλαδή – για να γίνει τελείως ξεκάθαρο – άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Η Ν.Δ. τονίζει ότι – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – η νέα δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και είναι ανάγκη να ψηφιστεί. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
Και όταν έρθει το μνημόνιο, τότε θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση.
Τη διαπραγμάτευση αυτή, όμως, θα πρέπει να την κάνει μία νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από εκλογές και η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης και όχι άλλες πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης. Πολιτικές, που θα φέρουν ανάκαμψη στην οικονομία και ελπίδα στην κοινωνία.
Αυτό από τον κ. Παπανδρέου ή μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να γίνει.
Γιατί έχασε κάθε νομιμοποίηση και στην κοινωνία και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Και γιατί είναι, πλέον, αφερέγγυος στους ξένους, μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται κανένας πια.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Από την πρώτη στιγμή, που ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα, πήραμε υπεύθυνη, ξεκάθαρη και αποφασιστική θέση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τονίσει ότι «η Ν.Δ. θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς». Αποφασισμένη, δηλαδή, να ματαιώσει το δημοψήφισμα, την πιο διχαστική, την πιο εκβιαστική, αλλά και πιο επικίνδυνη απόπειρα του κ. Παπανδρέου. Μια απόπειρα, που -όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- έθετε σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό που είπαμε, το κάναμε. Το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Και αυτό, παρόλο που ο κ. Παπανδρέου - αφού, στην αρχή, αιφνιδίασε και τους βουλευτές και τους υπουργούς του - πήρε ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ
Η κατάρρευση των εσόδων συνεχίζεται, παρά την υλοποίηση και των νέων, τελευταίων, φοροεισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,4%, το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Μάλιστα, τον Οκτώβριο τα έσοδα παρουσίασαν μείωση κατά 7% από τον περσινό αντίστοιχο μήνα.
Επιβεβαιώνεται συνεχώς η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, χθες, στη Βουλή.
Είναι σαφές, ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής και γι’ αυτό θα παλέψουμε

Θανάσης Νάκος... με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια αιφνιδιαστικές μεταθέσεις αστυνομικών διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ:

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ:

 «Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, έρχεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει πρόσωπο και νοοτροπία και δεν εγκαταλείπει τις μικροκομματικές τακτικές του, ούτε καν προ του κινδύνου κατάρρευσης της χώρας.  
Την ώρα που η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει κυβέρνηση, κατά παρέκκλιση κάθε ηθικής και νομιμοποίησης η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σήμερα σε αιφνιδιαστικές μεταθέσεις εννέα αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια!
Αυτό που ο ίδιος ο κ. Παπουτσής ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, αποστρατεύοντας έμπειρα, ικανά και μάχιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου οι… εκλεκτοί του να προαχθούν και να ελέγχεται κομματικά η Αστυνομία, αυτό, δηλαδή, που μόλις προχθές συνέχισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ, αλλάζοντας εν μέσω κρίσης την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έρχεται σήμερα να το ολοκληρώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λίγο πριν και ο ίδιος πηδήξει από το κυβερνητικό καράβι που βυθίζεται.
Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρει ο κ. Παπουτσής στον τόπο, στις πιο κρίσιμες ώρες των τελευταίων δεκαετιών για τους Έλληνες. Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό… ».

Π. Τατούλης: Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας

                                 
 «Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα, εφόσον αυτό το δημιούργησε και μάλιστα σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας, με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας της Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα δεν έχουν πλήρως αποτυπώσει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξουν πλήρως κατεύθυνση».
Ο κ. Τατούλης έκανε επίσης λόγο για αποδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας και τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, με τις προσωπικές ευθύνες που έχει, δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με την εκτίμησή του Περιφερειάρχη, η πολιτική κατάσταση της χώρας το τελευταίο χρονικό διάστημα επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. «Ο βήχας της Αθήνας σημαίνει μεγάλη καμπάνα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τατούλης επανέλαβε τη διατυπωμένη εδώ και χρόνια άποψή του για τη στρέβλωση της Ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς την τη «μοναδική κομμουνιστική οικονομία  στο διεθνές πολιτικό πεδίο».
Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τη Γενική Τράπεζα να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις Περιφέρειες γενικότερα, μακριά από την παθογένεια της Αθήνας. «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί ένα νέο μοντέλο σκέψης, σύμφωνα με το οποίο μοχλεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Τατούλης. Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η απορροφητικότητα του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολύ καλή πορεία και για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί πλέον της πρόβλεψης ακόμα 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης και των fast track επενδύσεων δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξή της.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε σε συνεργασία τις τράπεζες προκειμένου να δημιουργηθεί αφενός ένας εγγυοδοτικός χρηματοπιστωτικός μηχανισμός, μιας κοινοπραξίας τραπεζών δηλαδή, με βάση τα ακίνητα της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και αφετέρου να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Με το νέο ειδικό αναπτυξιακό νόμο μάλιστα προβλέπεται η κατά 80 % χρηματοδότηση του τομέα της αγροτικής οικονομίας.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού εγγυοδοτικού μηχανισμού θα περιορίσει το επιχειρηματικό ρίσκο των επενδύσεων δημιουργώντας τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες και κατ’ αυτό τον τρόπο θα «φύγει μπροστά» όσον αφορά την ανάπτυξή της αποτελώντας παράλληλα τον πιλότο και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.    
Αναφορικά με το συγκεκριμένο πολιτικό ζήτημα των τελευταίων ημερών ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης διαιωνίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού της χώρας. «Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η εικόνα σύγχυσης προς το εξωτερικό, η οποία όμως αποτελεί και αποτύπωση της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Όσον αφορά την οικονομική εξασφάλιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, άποψη η οποία έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και ήδη επεξεργάζονται ανάλογα σχέδια από τον κ. Όλι Ρεν και κ. Σόιμπλε. «Μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης αντιπαρέβαλε τη σταθερότητα και αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ανασφάλεια που προκαλείται από την αστάθεια του κεντρικού πολιτικού σκηνικού και τις επιπτώσεις που έχει στο ύψος και την ποιότητα των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε τη βελτίωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων στο ύψος του 38,5 % για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 15 % περίπου πάνω από το μέσο όρο της χώρας και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης.
Αναφερόμενος στη στρατηγική γεωγραφική θέση της Πελοποννήσου, τη χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό σταθμό στο χώρο της Μεσογείου, η οποία διαχρονικά, αλλά ιδίως αυτή τη χρονική περίοδο αποτελεί κέντρο των εξελίξεων με τις ανακατατάξεις που υφίστανται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Ο κ. Τατούλης έκανε τέλος αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη Κορεατών επενδυτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας, της ενέργειας και των σκουπιδιών. Υπάρχουν σχέδια μάλιστα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη για τη δημιουργία Ελληνοκορεατικού βιοτεχνικού πάρκου για την πιστοποίηση των Κορεατικών καινοτομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρόντες στη σύσκεψη από την Γενική Τράπεζα οι κ.κ. Francois Turcot Διευθύνων Σύμβουλος, Μπουραντάνης Παναγιώτης Διευθυντής Γενικής Τράπεζας Τρίπολης, Κων/νος Χριστοδούλου Επικεφαλής Δικτύων Διανομής & Εξυπηρέτησης.

«Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας χρωστάνε μια υπεύθυνη στάση»

Σχόλιο του Κώστα Κόλλια για τις πολιτικές εξελίξεις

 
Από τη Δευτέρα η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας. Την στιγμή που ο Πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για δημοψήφισμα, με διακύβευμα το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας μας, έβαλε τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Προκάλεσε τις αμυντικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι είδαν ξαφνικά τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου των δικών τους ομολόγων, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, να εκτοξεύονται. Προκάλεσε την οργή των εταίρων και δανειστών μας, οι οποίοι τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 27 Οκτωβρίου, έκλεισαν μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, την οποία είχαν πασχίσει για να την εγκρίνουν τα δικά τους κοινοβούλια, με κόστος και πολιτικό και οικονομικό, μόνο και μόνο για να τους αφήσει ξεκρέμαστους ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Προκάλεσε τον εξευτελισμό της Ελλάδας η οποία, στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού της, παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ως ένας αναξιόπιστος, αφερέγγυος και ψεύτης καιροσκόπος.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να του επιδοθεί στις Κάννες ένα τελεσίγραφο, το οποίο πια δεν έθετε το δίλημμα κούρεμα ή όχι, αλλά το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Και ο μόνος τρόπος να αποχωρήσει μία χώρα μέλος από το ευρώ, είναι να αποχωρήσει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δίλημμα επομένως ήταν Ευρώπη ή απομόνωση. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την πρόνοια να εξασφαλίσει για τη χώρα μας, κλυδωνίστηκε.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και οι Υπουργοί που μέχρι τότε κολάκευαν τον εργοδότη τους, αντέδρασε επιτέλους με τη σειρά της, αναγνωρίζοντας το λάθος του κ. Παπανδρέου και ζητώντας του να διευκολύνει τις πολιτικές εξελίξεις στην κατεύθυνση του σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας. Ο κύριος Παπανδρέου επέστρεψε από τις Κάννες όχι μόνο χωρίς καμία πρόθεση να σώσει την κατάσταση, όχι χωρίς διάθεση να διευκολύνει τις εξελίξεις και να παραιτηθεί, αλλά αντιθέτως, επέστρεψε με ανανεωμένη υπεροψία να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Τα όσα ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τον κύριο Παπανδρέου δεν έχουν προηγούμενο. Είπε ότι έθεσε το δίλημμα του δημοψηφίσματος για να εκβιάσει τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά. Είπε ότι επειδή δεν αναλάμβανε ο πολιτικός κόσμος τις ευθύνες του, κατέφυγε στο λαό – όχι όμως με εκλογές, αλλά με δημοψήφισμα. Είπε ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να επιδιώξει μία συνεργασία με την ελπίδα να τύχει πολιτικής στήριξης. Δεν είπε ο κύριος Παπανδρέου ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική συνεργασία. Δεν είπε καν ότι αν δεν πετύχει αυτή τη συνεργασία θα πάει σε εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς άμεσα κατέθεσε την πρότασή του για μια μεταβατική Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και με συγκεκριμένο έργο να διασφαλίσει την έκτη δόση και να κυρώσει τη σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου. Διότι έχει απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης. Γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειμμα νομιμοποίησης. Γνωρίζει ότι, έπειτα από τους χειρισμούς του κυρίου Παπανδρέου,  το ευρωπαϊκό κεκτημένο έγινε διακύβευμα. Και γνωρίζει ότι, όπως είπα στην αρχή, η χώρα είναι σε καθεστώς ομηρίας. Διότι έπειτα από το εκβιασμό και το παιχνίδι που έπαιξε ο κύριος Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, τα διαπραγματευτικά μας χαρτιά κάηκαν. Καμία ελληνική κυβέρνηση στο εξής, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχεται, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας, δεν έχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την έκτη δόση και τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Αυτή είναι η προτεραιότητα, διότι σε αυτόν τον μονόδρομο μας έσπρωξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Όμως αυτές θα πρέπει να είναι και οι τελευταίες πράξεις του πολιτικού συστήματος όπως είναι σήμερα. Από εκεί και έπειτα, οι εκλογές είναι ο μόνος νόμιμος και ηθικός τρόπος να προχωρήσει η χώρα. Αντίθετα, ο κύριος Παπανδρέου αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Αρνείται πεισματικά τις εκλογές. Και φαίνεται ότι θέλει να σύρει το πολιτικό σύστημα σε μία συνενοχή διαρκείας, χωρίς όρους και χωρίς καμία νομιμοποιητική βάση. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την παροχή στήριξης στην Κυβέρνησης, η ελληνική κοινωνία περιμένει μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που να αφορά το καλό της χώρας και όχι την καρέκλα.»

Υπόγειες διεργασίες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

Με το βλέμμα ήδη στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εντατικές είναι οι διεργασίες και οι επαφές στο παρασκήνιο ενώ για απόψε είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από νωρίς το πρωί και σήμερα στελέχη όλων των κομμάτων τοποθετούνται σε διαφορετικούς τόνους τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όσο και για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας έως ότου προκηρυχθούν εκλογές.

Οι εξελήξεις
07:06 Η Ελλάδα βρέθηκε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο του διεθνούς Τύπου με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Wall Street Journal έκανε λόγο για ανταρσία, η Bild ανέφερε πως η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι Financial Times γράφουν πως επαναστάτησαν οι υπουργοί του Παπανδρέου, ενώ η γαλλική Libération έχει την ελληνική σημαία στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η ελληνική κρίση- η Ευρώπη σε διάσπαση».
08:56 Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.
09:11 Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.
09:23 «Λάθος» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, προσθέτοντας πως κόστισε σε αξιοπιστία.
09:28 Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί καθώς έχει χάσει την  πραγματική δεδηλωμένη, όπως είπε.
09:34 «Νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατηγορώντας ανοιχτά τον πρωθυπουργό για «αδράνεια» όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τόνισε δε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.
10:37 «Μεταβατική κυβέρνηση εντός της βδομάδας». Ο Κώστας Γείτονας δηλώνει ότι ο Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι πρωθυπουργός.
10:51 «Πυρά» από Γ. ΜΙχελάκη στον πρωθυπουργό: «Γαντζωμένος σε ένα αυτοκίνητο που πάει στο γκρεμό».
11:03 Θα απέχει από την ψηφοφορία η Έλσα Παπαδημητρίου αν και αρχικά είχε αποφασίσει να υπερψηφίσει τη κυβέρνηση.
11:19 Δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ο Π. Καμμένος. Διαφοροποιείται από τη γραμμή Σαμαρά.
11:30 «Δε δέχομαι εκβιασμούς», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» είπε στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.
12:12 Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. «Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε.
12:23 Για «απίστευτη ανευθυνότητα» κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
12:34 Καθαρές λύσεις πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας την ανάγκη για μια κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα.
13.05 Να αλλάξουν συμπεριφορά για να δει ο τόπος προκοπή, ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από Σαμαρά και Παπανδρέου, τους οποίους για ακόμα μια φορά αποκάλεσε «παιδιά της Βοστόνης».

newsbeast.gr

4/11/11 - Σχετικά με τον εκβιασμό Παπανδρέου



Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ

Απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" στο ΤV Super, της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, μετά από τον ιταμό εκβιασμό του κ. Παπανδρέου σχετικά με την πρόθεσή του για ένα θολό δημοψήφισμα, που φέρνει τη χώρα σε αίρεση της ευρωπαϊκής της προοπτικής, την Ευρώπη συνολικά σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση και το ευρώ στα πρόθυρα κατάρρευσης.


Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση "παιδεύει" τους νέους ανθρώπους να θεωρούν ως επιλογική διαδικασία έναν στυγνό εκβιασμό, ότι αντιμετωπίζει την κοινωνία ως έναν εξαθλιωμένο δανειζόμενο που είναι διατεθειμένος να δεχθεί το οτιδήποτε προκειμένου να μην του πάρουν το σπίτι και ότι εισάγει στην πολιτική ζωή του τόπου εγκληματικά διλήμματα μόνο και μόνο για να περισώσει την αμφισβητούμενη, από τους ίδιους τους βουλευτές της, υπόστασή της.


Δείτε το βίντεο :


Βασίλειος Μπαλάφας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΟΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑΣ

ΟΧΙ ΠΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Economist: Η κραυγή της Ελλάδας

Ο Παρθενώνας και η λέξη Greece. Κάθε e της λέξης και το σύμβολο του ευρώ (€) να πέφτει. Τι μένει; Ένα Gr (για την Ελλάδα) και ένα C (για την κρίση)...Είναι το πρωτοσέλιδο του Economist. Είναι ένα ακόμη δημοσίευμα για την πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δεν είναι προσβλητικό όπως άλλα, δεν είναι ειρωνικό όπως τα περισσότερα.

«Οι αγορές δεν είναι η μοναδική απειλή για το ευρώ. Μπορούν να είναι και οι ψηφοφόροι», γράφει το άρθρο του γνωστού περιοδικού, αναφερόμενο στο δημοψήφισμα (που τελικά δε θα γίνει) σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του» γράφει ο Economist, σημειώνοντας πως η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα καταδικάστηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Και θεωρήθηκε είτε ανόητος είτε προδότης».

Το κείμενο αναφέρεται και στην αντίθεση πολλών μελών της κυβέρνησης με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ενώ γίνεται φυσικά και αναφορά στην έκρηξη των Μέρκελ-Σαρκοζί προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, στην τελευταία τους συνάντηση στις Κάννες.

Δώστε τέλος στην χαροπάλη της Ελλάδας! Και στο μαρτύριο του Γ. Παπανδρέου

Εκτός τόπου και χρόνου βρήκε τον πρωθυπουργό η Βάσω Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου μόλις είχε ανοίξει ξανά την πόρτα του φρενοκομείου, ευρισκόμενος και πάλι σε άγρα νέων τροφίμων. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα βρεθούν κάποιοι υγιείς.


Σοφία Βούλτεψη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη χώρα μετά το χθεσινό σοκ των αλλεπάλληλων εμφανίσεων του Γ. Παπανδρέου που για άλλη μια φορά έδωσε ένα ρεσιτάλ παλινωδιών και προσκόλλησης στον πρωθυπουργικό θώκο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα του και την δίκαιη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οι υγιείς να βγάλουν απόψε τον ζουρλομανδύα

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε χθες την πόρτα του φρενοκομείου σαλπίζοντας προσκλητήριο προς  νέους τροφίμους.

Όλα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν την επιτομή του ψυχαναγκασμού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εκείνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος  - η πλειοψηφία – που εξακολουθούν να χειροκροτούν τον αρχηγό τους, κατέπληξαν  το πανελλήνιο με την προθυμία τους να «ταξιδέψουν» στον κόσμο των παραισθήσεων.

Με αποκλειστική τους ευθύνη όλοι όσοι κράτησαν χθες αυτή την παράφρονα στάση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετέτρεψαν τη χώρα σε μια σκηνή θεάτρου του παραλόγου.

Εκτός Ευρώπης έμεινε η ΑΕΚ έχασε από τη Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ

Εκτός της επόμενης φάση του Europa League έμεινε και μαθηματικά η ΑΕΚ, μετά την ήττα της με 3-1 από την Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική στον 12ο όμιλο. Το γκολ της Ένωσης, η οποία την 1η Δεκεμβρίου αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ, σημείωσε με πέναλτι ο Λεονάρντο στο 60′, ενώ για τη Λοκομοτίβ (ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση) σκόραραν οι Γκλουσάκοφ (50′), Μαϊκόν (72′) και Ιγκνατίεφ (80′).

Α.Σαμαράς: Δε δέχομαι εκβιασμούς- Προβληματισμός και εγρήγορση για εξελίξεις και ανακατατάξεις

«Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» επισήμανε ο Α.Σαμαράς στους βουλευτές που μαζεύτηκαν στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.

Φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για συμπαιγνία Παπανδρέου-Βενιζέλου τονίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχθεί τον εκβιασμό Βενιζέλου να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση με 180.

«Ψήφιση με 180 είναι σαν να αποδεχόμαστε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων... οι άνθρωποι τα έχουν χαμένα ..άλλο να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση επειδή το θεωρούμε επιβεβλημένο κι άλλο να υπό καθεστώς εκβιασμού» ακούστηκε να λέει.

Πέρα πάντως από το ζήτημα ουσίας ο Α.Σαμαράς πρέπει να προλάβει και τις αντιδράσεις της δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας. Ήδη ο Π.Καμμένος δήλωσε μιλώντας στο «Mega», ότι δεν ψηφίζει  τη νέα δανειακή σύμβαση , είναι αντισυνταγματική, ακόμη και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας», ενώ από την άλλη πλευρά ο Σαμαράς έσπευσε με τη δήλωσή του χθες για μεταβατική κυβέρνηση να προλάβει κίνηση βουλευτών που συνεδρίαζαν ήδη (Β.Αντώναρος, Α.Σπηλιωτόπουλος, Κ.Χατζηδάκης, Μ.Βαρβιτσιώτης, Κ. Μητσοτάκης, Δαβάκης κα) από κοινού με τη Βάσω Παπανδρέου και τον Ντ. Βρεττό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ταχθούν υπέρ κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επιτελώντας, έλεγαν οι ίδιοι, το πατριωτικό τους καθήκον και όχι το κομματικό.

Διατυπώθηκε μάλιστα και κείμενο το οποίο επρόκειτο να υπογραφεί από βουλευτές και των δύο πλευρών(ήδη είχαν υπογράψει 27 περίπου από το ΠΑΣΟΚ και 10 από την ΝΔ).

Η δήλωση Σαμαρά τους πρόλαβε.Όμως τα πράγματα παραμένουν ρευστά και το επιτελείο Σαμαρά παραμένει σε κόκκινο συναγερμό περιμένοντας την αποψινή ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης και την στάση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα και κανείς δεν αποκλείει πλέον ευρύτερες εξελίξεις και ανακατατάξεις...
newsbeast.gr

"Θα σου δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης αν εντός της ημέρας "κλειδώσεις" την κυβέρνηση εθνικής ενότητας"

Όλο και περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν ανοικτά ή σε συζητήσεις ότι θα εξαρτήσουν την στάση τους το βράδυ στην Βουλή, από το αν ο Γ. Παπανδρέου τους πείσει ότι δεν θέλει να είναι αιώνιος πρωθυπουργός..

"Σιγά την καλτσοδέτα"

Πέρα από τις πολιτικές συζητήσεις, όποιες τελος πάντων έγιναν στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αυτά που ειπώθηκαν ακόμα και μεταξύ βουλευτών θα έκαναν και τον πιο άνετο άνθρωπο να κοκκινήσει!Πρώτο περιστατικό μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας. Η Ευα Καϊλή έχει σηκωθεί όρθια και φωνάζει γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος. Τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης ακούγεται να λέει: "Σιγά την καλτσοδέτα!"
Στην πόρτα της αίθουσας της Γερουσίας ο γραμματεας της Κ.Ο Βασίλης Έξαρχος αποχωρεί. Ομως τον ακολουθεί από πίσω ο Κώστας Καρτάλης και "τον ψέλνει".
"Είναι ντροπή σας που μας φιμώνετε! Είναι δημοκρατία αυτό;" Και ο Β. Εξαρχος του απαντά: "Ο κόσμος γνωρίζει τι είναι ντροπή και τι δημοκρατία".
Λίγο πιο πέρα από την πόρτα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης στέκεται και βλέπει τους βουλευτές έξαλλους να αποχωρούν.
Εκείνη την ώρα περνάει την πόρτα η βουλευτής 'Ελενα Παναρίτη. Και ο υπουργός ακούγεται να μονολογεί: "Που πάει αυτό το μ..ι; Δεν ντρέπεται καθόλου; Την βγάλαμε και βουλευτίνα! 'Εχει και άποψη;"

newsit.gr

YEPP : Ο Παπανδρέου θέτει σε κίνδυνο Ελλάδα και Ευρωζώνη


Image

Ύστερα  από πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ, σύσσωμη  η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) καταδικάζει την ανευθυνότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού, τον κατηγορεί για επικίνδυνη στάση και για έλλειψη πολιτικής ηγεσίας. Το Δημοψήφισμα που προτάθηκε αποτελεί μια ιδέα άκρως επικίνδυνη που αποσταθεροποεί την Ευρωζώνη και οδηγεί σε χρεωκοπία την Ελλάδα. Το κείμενο
υπογράφηκε από τα 14 εκλεγμένα μέλη του Προεδρείου του Οργανισμού, τα οποία σε κοινή τους δήλωση συντάσσονται με τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ και την θέση του Αντώνη Σαμαρά ως προς το Δημοψήφισμα. Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης του YEPP στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.


Η Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την Απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι Επικίνδυνη Ιδέα

1 Νοεμβρίου 2011: Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταδικάζει σύσσωμη την πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα που θα επικυρώσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κίνηση που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και θα έχει άμεσες συνέπειες και για άλλα Μέλη-κράτη.
Αν  οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν τη Συμφωνία, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Ένα τέτοιο γεγονός όχι μόνο θα καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα αλλά θα αποτελέσει και ένα μη αναστρέψιμο πλήγμα για την αξιοπιστία και το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε πραγματικά να ακούσει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών θα έπρεπε να είχε προκηρύξει δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2010, πριν συμφωνήσει στην υπογραφή του Μνημονίου. Με την πράξη του αυτή τώρα, ολόκληρη η Ευρώπη θα περιέλθει σε μια εντελώς ασταθή κατάσταση, περιμένοντας αδρανής το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, όποτε και αν αυτό
διενεργηθεί. Η κρίση σε αυτό το διάστημα θα ενταθεί και οι συνέπειες της θα πολλαπλασιαστούν.
Όπως  σωστά αναφέρει ο Πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens, "Οι αποφάσεις για την κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πάρθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής και το Πακέτο Στήριξης που συμφωνήθηκε είναι καθοριστικά βήματα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο.
Η Σοσιαλιστική Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανεύθυνη ως προς τις υποχρεώσεις της τόσο απέναντι στους Ευρωπαίους και Διεθνείς εταίρους μας, όσο και προς τον Ελληνικό Λαό, και ανίκανη να εφαρμόσει της αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Τώρα αποδεικνύει και την έλλειψη κάθε έννοιας πολιτική ηγεσίας, αφού αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε ό,τι αφορά κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το μέλλον της Ευρωζώνης.


Greek Referendum on EU Summit Deal is a Dangerous Idea

November 1, 2011: The Youth of the European People's Party condemns in the strongest terms, the decision of the Greek Prime Minister to put the EU Summit's agreements on a national referendum. This is a dangerous move that would jeopardize the stability of the eurozone and could have dire consequences on other members of the currency union.
If Greek voters reject the bailout plan it could result in the first default of a eurozone member state, causing unprecedented trouble to the Greek people and undermining severely the credibility and the future of the monetary union.
If the Greek prime minister really wanted to have the verdict of the people for the EU bailout deal, he could have called a referendum in April 2010, before the initial bailout package. Now – and for the next three months, until the actual holding of the referendum - the European Union will plunge into more uncertainty and the risk of contagion of the crisis will be imminent.
As the President of the European People's Party (EPP), Wilfried Martens, has stated, “the decisions on bank capitalization taken by the European Council and the comprehensive package agreed by the eurozone Summit are crucial steps to assure the prosperity of the European Union.” Those decisions cannot and should not be put at risk. 
The Greek Socialist Government has proven its unreadiness to implement the much needed reforms, in order to modernize the economy. Now it proves its lack of leadership when it comes to EU - wide issues, including the Eurozone's future.»

Πηγή : ONNED Korinthias

Προκήρυξη διαγωνισμού καθαρισμού των υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 
Προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού σε ευρώ για την επιλογή συνεργείου καθαρισμού κτιρίων στεγάσεως υπηρεσιών περιφερειακών ενοτήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου προϋπολογιζόμενης συνολικής δαπάνης :[ενδεικτικός προϋπολογισμός]  Τριακοσίων πενήντα χιλιάδων € (350.000,00 €) χωρίς Φ.Π.Α. με κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη τιμή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα τεύχη της διακήρυξης χωρίς οικονομική επιβάρυνση από :
1]Περιφέρεια Πελοποννήσου Δ/νση – Οικονομικού ,Τμήμα Προμηθειών .28ης Οκτωβρίου 29 Τρίπολη
2] Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας Δ/νση Διοικητικού –Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Λ.Ναυπλίου - Νέας Κίου
3]Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας Δ/νση Διοικητικού –Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Κροκιδά 2 Κόρινθος
4]Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Δ/νση Διοικητικού –Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Διοικητήριο Σπάρτη 23100
5]Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Δ/νση Διοικητικού –ΟικονομικούΤμήμα Προμηθειών Διοικητήριο Καλαμάτα 24100,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ