Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βρήκαμε ένα βίντεο με το αγαπημένο δίδυμο των μεγαλύτερων να...χορεύει!

Ε, καλά θα μου πείτε...Που το περίεργο;
Δείτε πιο κάτω το βίντεο και θα καταλάβετε πιο είναι...

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Άγρια επίθεση στο πολιτικό σύστημα και στις τράπεζες γενικότερα, εξαπολύει στην Κυρικάτικη Ελευθεροτυπία η Μάνια Τεγοπούλου. Με πολυσέλιδα ρεπορτάζ, κύριο άρθρα και σχόλια που δημοσιεύονται αύριο στην εφημερίδα, η ιδιοκτήτρια της...
"Ε" αναγάγει σε δεύτερο θέμα το επικείμενο λουκέτο και τους "εκβιασμούς" όπως τους αποκαλεί των τραπεζών στην ιστορική εφημερίδα. Στα αξιοσημείωτα; Ότι σε πρώτη φωτογραφία των πολιτικών, έχει βάλει τον Σαμαρά! Υπολογίζει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ή παίζει κάτι άλλο;
 
FIMOTRO

Με τρεις.. μπαλωθιές ο ΟΦΗ "σκότωσε" τον Πανιώνιο

Ο νεοφώτιστος ΟΦΗ δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Μετά την ισοπαλία σε Τούμπα και Γ. Καραϊσκάκης και τη νίκη επί της ΑΕΚ, ήρθε και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με εξαιρετική αμυντική λειτουργία συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το τελικό 1-3 την έφερε στην 5η θέση με 12 βαθμούς. Μάντζιος και Σίσιτς έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Πανιωνίου και τον άφησαν χωρίς εντός έδρας τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα.  
Ο ΟΦΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 26΄ ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Σίσιτς με κεφαλιά νίκησε τον Ελευθερόπουλο.
Το τέρμα... σόκαρε τους γηπεδούχους που είδαν τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 36' να κάνει εκπληκτική κίνηση και από μακριά να βρίσκει στόχο, δίνοντας σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του. 
Στο 66' όμως από στημένη μπάλα οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στα ματς. Ο Σιόβας με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κούτσι και ο τελευταίος με κοντινή προβολή σκόραρε για τέταρτη φορά φέτος.
Ο Πανιώνιος έψαξε στα επόμενα λεπτά την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε. Αντί για το 2-2, έγινε το 1-3. Ο Μάντζιος με ακόμη μία εξαιρετική κίνηση έβγαλε μόνο του τον Σίσιτς και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ελευθερόπουλο και σφράγισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ.
Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Πετκάκης (46' Αυλωνίτης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (79' Κολοβός), Κουμορτζί, Σάμαρης, Κούτσι, Μιλοβάνοβιτς (46' Ρόκας), Σκέμπρι
 ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς (83' Κολοβός), Γεωργίου, Σίσιτς, Σουμπίνιο (73' Ρόβας), Λόπεθ (77' Κάταϊ), Λόπεζ.

Ο Ολυμπιακός προσωρινά... αυτοδύναμος , λαχτΑΡΗσε στο φινάλε, δεν την πάτησε και... πάτησε κορυφή!

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 3

Το «κάζο ΟΦΗ» έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό!  Μετά από ένα πολύ όμορφο ματς με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ο Ολυμπιακός πέρασε από το "Κλεάνθης Βικελίδης" επικρατώντας με 3-2 του Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι "ερυθρόλευκοι" με το "τρίποντο" αυτό σε μια δύσκολη έδρα έφτασαν στους 17 βαθμούς και ανέβηκαν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Από την άλλη ο νέος προπονητής του Άρη, Πρόπιερζ (έκανε ντεμπούτο) έχει πολύ δουλειά ακόμη και μπορεί οι "κίτρινοι" να παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, έμειναν ωστόσο για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο "Κλεάνθης Βικελίδης", μην αφήνοντας τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας.ανέβασε την απόδοσή του, παίζοντας με την μπάλα κάτω και έφτασε στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες και ο Τζεμπούρ από την μικρή περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους "ερυθρόλευκους". Στο 28' η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διπλασίασε τα τέρματά της αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα για τη νίκη. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ και ο Μοδέστο που είχε προωθηθεί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς κάνοντας το 0-2 για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός παρά το 2-0 υπέρ του συνέχισε να πιέζει τους "κίτρινους" για να φτάσει και σε άλλο γκολ και στο 32', ο Μιραλάς έκανε το σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς αυτή τη φορά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 36', πάλι ένα σουτ του Μιραλάς έφυγε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να μην δείχνει κάτι το ιδιαίτερο. Στο δεύτερο ημιχρονο στο  54'  οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν ο Τζεμπούρ έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή στον Μέλμπεργκ, ο οποίος δοκίμασε από πλάγια θέση να γυρίσει στον Μιραλάς, αλλά ο Γιακούποβιτς με το πόδι έδιωξε την μπάλα.
Στο 69', ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Οι Πειραιώτες βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Μακούν έδωσε στον Μόνχε, αυτός έκανε την "λόμπα" με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς να επιστρέφει στον Αργεντινό, αλλά με το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ.
Οκτώ λεπτά αργότερα (77'), ο Άρης κατάφερε στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ έγινε κάτοχος της μπάλας γύρισε στον Τόχα, ο οποίος από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και μείωσε σε 1-2 για τον Άρη.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 83', όταν ο Μακούν που είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο σημείωσε το πρώτο του γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ και ο Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιακούποβιτς και έκανε το 1-3 για τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα (85') ο Άρης μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Μίσελ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φατί με κεφαλιά έκανε το 2-3 για τους "κίτρινους".
Στην συνέχεια το παιχνίδια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον Άρη να πιέζει για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε και πήρε την πολύ μεγάλη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Άρης (Πρόπιερζ): Γιακούποβιτς, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Βράνιες (47' Τόχα), Γιαννιώτας (74' Ακόστα), Ουμπίδες, Σολτάνι (65' Ιάκομπ), Καστίγιο.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μοδέστο, Μόνχε (80' Μαρκάνο), Ιμπαγάσα (62' Μακούν), Μιραλάς (93' Φέισα), Τζεμπούρ.

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός


Του Νίκου Μπεχράκη

Ο ηγέτης πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ικανό να σταθεροποιήσει τις σχέσεις της Πατρίδας με αυτήν την ευρύτερη πατρίδα πού λέγεται Ευρώπη.
Πρέπει να διαθέτει ειλικρίνεια, τόλμη αλλά και γενναιότητα.
Ειλικρίνεια για τους πολίτες και τους δανειστές, τόλμη γιατί θα χρειαστεί να αποστασιοποιηθεί από τις επιρροές του, και γενναιότητα γιατί θα χρειαστεί να δώσει μάχες, σκληρές μάχες.
Πρέπει να γνωρίζει τους διεθνείς κανόνες για να γίνει άμεσα αποδεκτός από τους δανειστές.
Πρέπει να είναι αμείλικτος στο εσωτερικό με τους γνωστούς επικαρπωτές του Δημόσιου Τομέα.
Πρέπει να μην δεχτεί τις πιέσεις όλων αυτών των αυλικών πού μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.
Πρέπει τέλος να είναι δίκαιος στον πόνο και σκληρός στην ανομία.
Να Κυβερνήσει με πυγμή και σθένος, τσακίζοντας τα γνωστά μα πολύ γνωστά Κέντρα Εξουσίας και να γεννήσει μια νέα Ελλάδα.
Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να είναι αυτός πού ντρόπιασε την Πατρίδα μας τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας.

statesmen.gr

Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ...
Ο μόνος που είπε το σωστό όνομα που πράγματι παίζει για υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Ο Βερύκιος πριν από λίγο πέταξε στον αέρα του Alpha το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη. Ο Βερύκιος γνωρίζει από πολύ παλιά τον Κάρολο Παπούλια. Και ξέρει πως... σκέφτεται. Πράγματι ο Μοιλυβιάτης είναι το μεγάλο φαβορί αυτή την στιγμή. Μιλάει 4 γλώσσες. Είναι εξαιρετικός διπλωμάτης, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, τον ξέρουν οι πάντες ως πρώην υπουργό Εξωτερικών και είναι στενός φίλος του Παπούλια. Ρε Δήμο, μέσα στην σκέψη μας είσα:ι
FIMOTRO

Θανατηφόρο Τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών. Δύο νεκροί ,δύο τραυματίες.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σοβαρού τροχαίου που έλαβε χώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών, σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, μεγάλο όχημα, ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου που οδηγούσε 44χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα αντιθέτως κινούμενο επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος .
Από την σύγκρουση που ήταν σφοδρή, έχασαν επι τόπου την ζωή τους, ο 22χρονος οδηγός και ο 23χρονος επιβάτης του Ι.Χ αυτοκινήτου, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 24χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου και ελαφρά ο 44χρονος οδηγός του φορτηγού.
Προανάκριση ενεργεί η τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

Ο ΠΑΣ Κλένια ξέφυγε με πόντο από τη Νεμέα στο +2.. Ήττα του Α.Ο. Λουτρακίου από τον Ηρακλή Λεχαίου

Ο ΠΑΣ Κλένια με το ισόπαλο 2 – 2 που απέσπασε μέσα στη Νεμέα , από τον Παννεμεατικό, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, ξέφυγε στο +2 από τον Α. Ο. Λουτρακίου, που έχασε στην Αρχαία Κόρινθο, με 3 – 1 από τον Ηρακλή Λεχαίου  και από την Ελλάδα Βέλου που δοκιμάζεται αύριο στο ντέρμπι κορυφής στο Δερβένι, κόντρα στον Αστέρα. Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας με νίκη της επί της ομάδας του Βέλου ανεβαίνει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2 – 1της Προοδευτικής Περιγιαλίου, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε εκτός έδρας και η Θύελλα Πετρίου , στο Σολομό , επί της τοπικής ομάδας. Στο Σοφικό ο Πέλοπας κατανίκησε εκτός έδρας με 4 – 0 την ουραγό ομάδα του Άλμπαρτου Κόρφου, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Ηρακλής έχασε με το βαρύ 4 – 1 από τον Πανσολυγειακό. Τέλος στην Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου επιβλήθηκε με 3 – 1 του Ισθμιακού. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα ντέρμπι Αστέρα Δερβενίου – Ελλάδος Βέλου, στο Δερβένι.
Η 8η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                   1 - 4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                      3 - 1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ                                              0 - 4
Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                          1 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                             3 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                               2 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ        2 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                   ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11

Η βαθμολογία
(επί 8 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                               20 - 7    20
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                         26 - 7    18
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                          17 - 7    18
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   20 - 14   16
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.                        14 - 9     16
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                        13 - 8    16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ       10 - 7    15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                10 - 11  13
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                 13 - 13  10
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                               13 - 13    9
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                           7 - 9      9
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                    15 - 14    8
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                     6 - 15    7
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                             7 - 16    4
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                  6 - 22    4
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                               4 - 29     0

Αστέρας Δερβενίου και Ελλάς Βέλου έχουν ένα αγώνα λιγώτερο.

Αντώνης Σαμαράς: "Εκλογές τώρα για επιστροφή στην ομαλότητα"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
            Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. 
            Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε  με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
            Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.  

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πλεονάζουσα υποκρισία και ανηθικότητα ξεχειλίζει την τελευταία περίοδο στο πολιτικό σύστημα της Χώρας

Κατά την έξοδό του από τη Βουλή μετά την Ψήφο Εμπιστοσύν​ης, ο ΥΕΘΑ και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτη προέβει την παρακάτω δήλωση:

 "Απέναντι σε μια πλεονάζουσα υποκρισία και ανηθικότητα που ξεχειλίζει την τελευταία περίοδο στο πολιτικό σύστημα της Χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει και στρατηγική και όραμα και μπορεί να βάλει το κομματικό ή το πολιτικό συμφέρον κάτω από το εθνικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους μας και η Δημοκρατική Παράταξη αυτό το δίδαξε απόψε. Είμαι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινημένος και αισθάνομαι υπερήφανος γιατί είμαι μέλος μιας Κυβέρνησης με έναν Πρωθυπουργό που αξίζει πραγματικά η Χώρα. Ευχαριστώ πολύ."

Η Λυκοποριά κόντρα στον Πανκαμαριακό – Η Θύελλα Κ. Διμηνιού δοκιμάζεται εκτός από το Σπαθοβούνι


Με τους αγώνες
της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των 2 ομίλων στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας.
Η αυλαία στον Α΄ όμιλο  ήδη έχει ανοίξει καθώς τέσσερα παιχνίδια βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο Συνοικισμό ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται την Περαχώρα σε αγώνα ντέρμπι, ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο τοπικός Αετός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο του ομίλου Εθνικό Ξυλοκέριζας. Η ομάδα της Ξυλοκέριζας θέλει πάση θυσία την νίκη για να παραμείνει στην κορυφή ωστόσο ο Αετός δεν θα την παραχωρήσει εύκολα.
Στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Τεννεάτη με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο την νίκη για να παραμείνουν ψιλά στην βαθμολογία. Από την άλλη μεριά ο Τεννεάτης απογοητεύει  φέτος κάτι το οποίο λογικά θα συνεχίσει να κάνει μία ακόμα αγωνιστική.
Τέλος, στα Εξαμίλια Δάφνη Εξαμιλίων και Μαψός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία αναμέτρηση για τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.
Αύριο στις 3 το απόγευμα στον 1ο όμιλο θα γίνουν οι αγώνες  του ΑΠΣ Αγιάννης κόντρα στους Γαλάζιους Νέους , του Α.Σ Λουτρακίου με τον Κύψελο στο Ξερό του Λουτρακίου και στον Κουταλά ο τοπικός ΠΑΟ αντιμετωπίζει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Στο Β΄ όμιλο όλοι οι αγώνες διεξάγονται αύριο. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι στο γήπεδο του Σολομού ανάμεσα στον Α. Ο. Σπαθοβουνίου και στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού καθώς και το τοπικό ντέρμπι στη Λυκοποριά όπου η τοπική ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με την ομάδα του Καμαρίου. Ο πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου στην έδρα του αντιμετωπίζει την Κόρινθος ’06, ενώ ο Πανευρωστινιακός φιλοξενείται στον Ασπρόκαμπο , από την ουραγό τοπική ομάδα. Στην Αρχαία Φενεό , ο Παμφενεατικός θα προσπαθήσει να πάρει «τρίποντο» κόντρα στον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, ενώ στο ξερό του Κιάτου η Αναγέννηση θα αναμετρηθει με την Θύελλα Λεοντίου.  Τέλος στο γήπεδο του Άσσου , ο τοπικός Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο του «τρίποντο» κόντρα στον Απέσσα Χαλκίου
Α΄Όμιλος
7η αγωνιστική
Σάββατο 5/11-15:00
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
Κυριακή 6/11 -15:00
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.

Β΄ όμιλος
 7η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Επιλεκτική μνήμη Τατούλη

Στη Δικαιοσύνη κατά του επικεφαλής του ταμείου για τους πυρόπληκτους της Ηλείας Πέτρου Μολυβιάτη θα προσφύγει οσονούπω ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως ανακοίνωσε σχετικά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο κ. Τατούλης επετέθη στον πρώην υπουργό Π. Μολυβιάτη, λέγοντας ότι η ονομασία του Ταμείου Αρωγής των πυρόπληκτων με κεφάλαια ιδιωτών σε «Ταμείο Μολυβιάτη» ήταν ατυχής. «Ο κ. Μολυβιάτης δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο στις απαιτήσεις των ''ευγενών Ελλήνων'' που το χρηματοδότησαν», είπε.
Φυσικά για το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε τα χρήματα από το Ταμείο και επιφανείς Έλληνες τα ζητάνε πίσω δεν είπε κουβέντα.

"δημοκρατία"

Ηγέτης εθνικής σωτηρίας ο Σαμαράς

Άρθρο του Νίκου Ελευθερόγλου στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Με μια κίνηση υπέρβασης, που βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και το μέλλον της εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς Αντώνης Σαμαράς πέρασε μπροστά και έγινε ο ρυθμιστής των εξελίξεων, αναλαμβάνοντας πολιτικά ρίσκα και βάζοντας ταυτόχρονα πλαίσιο και αυστηρούς όρους με χρονοδιαγράμματα (με ημερομηνία-ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου), επιτυγχάνοντας παράλληλα στρατηγικούς στόχους.
Ολα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η δήλωση που είχε κάνει ο «ύπαρχος» της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφοντας από τις Κάννες. Ο συναγερμός στη Συγγρού σήμανε και οι δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα των εξελίξεων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τα τεκταινόμενα στο κυβερνών κόμμα. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με στενούς συνεργάτες του στη Συγγρού, πήρε την απόφαση να δείξει στην κοινωνία αλλά και στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι στην Ελλάδα υπάρχει διέξοδος, υπάρχει εναλλακτική πρόταση.
Ο κ. Σαμαράς με την κίνησή του πέτυχε και έβαλε στην ατζέντα:

Πρώτον: Την ακύρωση του εγκληματικού δημοψηφίσματος, που έβαζε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.
Δεύτερον: Την «καθαρή λύση» της προσφυγής στις κάλπες.
Τρίτον: Τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής και περιορισμένης χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση δηλαδή με οικουμενική κυβέρνηση.
Τέταρτον: Την εξασφάλιση της 6ης δόσης, ώστε να αποφευχθεί στάση πληρωμών.
Πέμπτον: Η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας για τη δανειακή σύμβαση να ολοκληρωθεί από την παρούσα Βουλή.

Στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά το μεσημέρι χθες επισήμανε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτο δίκιο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη... Προφανώς διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα της πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται». Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ζητώ τον σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή των εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει τον λαό, αλλά και τον ελληνισμό -εντός και εκτός Ελλάδας-, για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.

Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά. Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέληξε λέγοντας:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε μπει στη συνάντηση των Καννών, οι εκλογές μπορεί να γίνουν πριν από τις γιορτές, ενώ πιθανή ημερομηνία είναι η ημέρα που είχε προγραμματιστεί το δημοψήφισμα, η 4η Δεκεμβρίου. Επίσης, ξεκαθάριζαν ότι στη μεταβατική κυβέρνηση δεν θα μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων και ασφαλώς όχι της Ν.Δ. και ο ρόλος της θα είναι συγκεκριμένος: Η επικύρωση της συμφωνίας και η εξασφάλιση της 6ης δόσης.


Νίκος Ελευθερόγλου

Νατάσα Ράγιου : ΠΟΙΑ ΑΜΥΝΑ;;.. σε καιρούς ΠΑΣΟΚ …


Προς κ. Μπεγλίτη, Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κύριε υπουργέ
,
εσείς που σε μια νύχτα, πραξικοπηματικά, αλλάξατε τους αρχηγούς των τριών όπλων (για να έχετε πόρτα για το χειμώνα άραγε ή μήπως γιατί φοβηθήκατε κανένα ..πραξικόπημα, βλέποντας το χειροκρότημα του λαού στους ένστολους των παρελάσεων;)…πείτε μας, μετά την -πρωτοφανή στα χρονικά- απίστευτη συρρίκνωση στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στην Πολεμική Αεροπορία, σε τι βαθμό θα επηρεαστεί η Εθνική μας Άμυνα ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ;;
Κύριε Υπουργέ,
-Κλείνει η 110 ΠΜ στη Λάρισα η οποία διαθέτει τα καλύτερα αεροπλάνα αναχαίτισης τρίτης γενιάς F 16;
-Κλείνει και το 129 ΚΕΑ (Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών) στο Ελληνικό και είναι έτοιμο να πουληθεί ..κατά Κατάρ μεριά ; …
-Σε πόσες μέρες θα μπει λουκέτο στην Πρώτη Στρατιά στα Γιάννενα και στην 113 ΠΜ Θεσσαλονίκης στη Μίκρα;
-Μήπως είναι έτοιμο προς πώληση το αεροδρόμιο της Μίκρας και γι αυτό γίνεται εκκαθάριση χώρου ; (Τα παλιά πυροσβεστικά CL 215 βρίσκονται Ελευσίνα κι εκεί κατεβάζετε και τα καινούρια CL 415, που σημαίνει τεράστιος όγκος σε μικρό χώρο. Αν πιάσει φωτιά σε Έβρο ή Θάσο, μέχρι να σηκωθεί και να πάει το αεροσκάφος από την Ελευσίνα, η φωτιά θα έχει φτάσει στο Λευκό Πύργο...)
-Η 132 Σ.Μ, στο Αγρίνιο, που θα κλείσει μέχρι τέλος του χρόνου (κάνουν ήδη απογραφές), είναι έτοιμη να πουληθεί σε Γερμανούς;
-Αληθεύει ότι έχει φύγει σχεδόν το μισό ιπτάμενο προσωπικό, με μεγάλη εμπειρία, κατηγορίας ΜΕΕ(Μόνιμοι εξ εφέδρων) από τα πυροσβεστικά και την 359 ΜΑΕΔΥ;
Άραγε το 2012 θα υπάρχει αεροπυρόσβεση στην Ελλάδα ή ..ζήτω που καήκαμε ?
Κύριε υπουργέ
-Πόσα μεταφορικά αεροσκάφη C 27 είναι εν ενεργεία τον τελευταίο χρόνο, από τα οκτώ που αγοραστήκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και κόστισαν στον ελληνικό λαό 360 εκατομμύρια ευρώ ;; ( ένα ή κανένα, αν δεν απατώμαι.. )
-Επίσης, τι έγινε με την παραλαβή των υπολοίπων τεσσάρων τα οποία, όχι μόνο έχουμε πληρώσει και ΔΕΝ παραλάβαμε ποτέ, αλλά αφού είναι και πληρωμένα και άφαντα, φρόντισαν κάποιοι ..επιχειρησιακοί φωστήρες να τα φορτώσουν με σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμων στον αέρα ( σαν να βάζεις μηχανή Πόρσε σε μίνι κούπερ ) επιβαρύνοντας το ελληνικό δημόσιο με αλλά 15 εκατομμύρια ευρώ ;;
-Αληθεύει ότι η αγορά ανταλλακτικών για αεροσκάφη όπως F 16 και MIRAGE 2000 έχει παγώσει εδώ κι ενάμισι χρόνο, με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών πρώτης γραμμής να έχει μειωθεί σε ποσοστά κάτω από το 50% ;;
-Πόσες φρεγάτες είναι επιχειρησιακά αξιόπλοες αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών;;
-Πόσο έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια ο προϋπολογισμός του Ναυτικού;
40%, έτσι δεν είναι;;
-Τα σκάφη του λιμενικού, έχουν καύσιμα και ανταλλακτικά ώστε να κινούνται τα πλωτά για τη φύλαξη από την παράνομη θαλάσσια είσοδο λαθρομεταναστών, στην χώρα; Στην Πάτρα ας πούμε ;;
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ, ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ….
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ;;
Κατόπιν αυτών, θα περιμένω και εγώ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες τον ορισμό της «Εθνικής Άμυνας», σε καιρούς ΠΑΣΟΚ …

Νατάσα Ράγιου 
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ 
π. βουλευτής Αχαΐας

ΟΧΙ ΠΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ -

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν τον Έλληνα… «μαλακά, πιο μαλακά»

                                                     Στίχοι: Γιάννης Μπελεσιώτης

Ριμέικ της μεγάλης επιτυχίας του Χάρρυ Κλυνν αποκλειστικά για το
newsbeast.gr

Μαχητές για τη νίκη! «Τρίποντο» θέλουν στον "Θρύλο" στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη στην έδρα του Άρη, ύστερα από την γκέλα με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (19:30). Οι Πειραιώτες θέλουν το «τρίποντο» για να πάνε με λιγότερη πίεση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία απέναντι στους Κρητικούς και την ήττα από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγκιερι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη (ή Μανιάτη), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας (ή Μαρκάνο). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ και Μοντέστο (ή Μακούν), έχοντας στα πλάγια Μόνχε (ή Χολέμπας) και Μιραλάς. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ιμπαγάσα και στην κορυφή επίθεσης θα βρίσκεται ο Πάντελιτς (ή Τζεμπούρ).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Φέισα και Φετφατζίδης. Στην Αθήνα έμειναν οι Γκρμπιτς, Ζαραδούκας, Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Βαλεριάνος, Αμπντούν, Φουστέρ και Γέστε, οι οποίοι θα προπονηθούν σήμερα στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Προϊστορία


Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην έδρα του Άρη. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετρούν 15 νίκες, ισάριθμες ήττες και 20 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Όσον αφορά τα τελευταία πέντε ματς των δύο ομάδων, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες, ισάριθμες ήττες και ένα ματς είχε λήξει ισόπαλο.

Ημερομηνία Αγώνες Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

12-02-2011 Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (17' Νέτο - 39' Τζιμπούρ, 75' Φουστέρ)
20-12-2009 Άρης-Ολυμπιακός 1-0 (69΄ Κάμπορα)
26-10-2008 Άρης-Ολυμπιακός 1-0 (18' Χαβίτο)
30-09-2007 Άρης-Ολυμπιακός 1-1 (93' Αουρέλιο - 39' Γκαλέτι)
19-11-2006 Άρης-Ολυμπιακός 2-3 (30', 44' Κόκε - 61', 66' Ριβάλντο, 81' Καστίγιο)

Πηγή: sport-fm.gr

Παπούλιας: Θα κάνω τα πάντα - Όλος ο διάλογος



Η φράση του Κάρολου Παπούλια ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις ερμηνεύεται ως μια πιθανή σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ώστε κανείς να μην έχει αντίρρηση να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Παπανδρέου ωστόσ έπαιξε το χαρτί της αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 12.05 στο προεδρικό μέγαρο και στην πόρτα τον υποδέχθηκε ο κ. Παπούλιας.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Στην τελική ευθεία στο σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη. Έτοιμοι να βάψουν με αίμα τα χέρια τους

Σε πεδίο ανάπτυξης εσωκομματικών διεργασιών εξελίχθηκε η Βουλή. Επί ημέρες οι Έλληνες, άφραγκοι και ταπεινωμένοι, παρακολουθούν άναυδοι μια ακόμη κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Με παλινωδίες, ψυχοπροβλήματα, ψυχοθεραπείες και, κυρίως, εκβιασμούς.

Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα ζει από χθες την τελευταία πράξη του δράματος. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προς την καταστροφή, μια τρελή πορεία στο πουθενά.

Ξεκινώντας από την κάνναβη και καταλήγοντας στην μεθαδόνη, με μια ενδιάμεση στάση στα μελλοντικά πετρέλαια μέσω… Fyrom, το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέσω μιας άτακτης χρεοκοπίας μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αποχωρεί αλλά και δεν αποχωρεί.

Ο κ. Βενιζέλος, μας έδωσε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών (τέλη Φεβρουαρίου), στις οποίες, όπως φαίνεται και όπως προκύπτει από διαρροές για παρασκηνιακές συνεννοήσεις που κατέληξαν σε συμφωνία να του παραδοθεί το δαχτυλίδι, θα είναι αυτός επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ως ομαδική ψυχοθεραπεία

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι θλιβερό, εξοργιστικό, ιδιοτελές: Η χώρα, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των υπουργών που έλαβαν μέρος στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο – ολονυχτία της 31ης Οκτωβρίου, βρέθηκε ξαφνικά χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς συμμάχους και χωρίς κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, επί δύο ολόκληρες ημέρες, μια ταπεινωμένη και άφραγκη χώρα παρακολουθούσε αυτούς οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι της, να παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τον λαό, ενώ στην πραγματικότητα απλώς είχαν ριχτεί σε άλλη μια κούρσα διαδοχής.

Αποκαλύφθηκε δε πως και στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, 3 Νοεμβρίου, αυτόν τον καημό είχαν: Με ποιον τρόπο θα αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου και πώς θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Ντροπιαστικά πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ



Λιάνα Μυστακίδου

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Οι εικόνες που δημοσιεύονται  στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk μιλούν από μόνες τους:
«Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει». Στην πρώτη περίπτωση ο Ερντογάν (με την ανάλογη φωτογραφία άνεσης), στη δεύτερη ο Παπανδρέου περιδεής μπροστά στην καγκελάριο, κάτω από έναν περί... βερεσέ τίτλο.
Η θλιβερή εικόνα του κ. Παπανδρέου κατά την συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, κοσμεί τα πρωτοσέλιδα όλων των τουρκικών εντύπων με την επισήμανση, η «στιγμή που τέλειωσε ο Παπανδρέου».
Το ερώτημα είναι αν πράγματι θα τελειώσει ως πρωθυπουργός για να οδηγηθεί ομαλά η χώρα στις εκλογές ή θα επικαλεστεί την ψήφο εμπιστοσύνης και θα παραμείνει στον σβέρκο του Eλληνικού λαού που τόσο βάναυσα τυράννησε.
elzoni.gr

Κοραντής : "Το λάθος μου ήταν ότι δεν είχα πει τον Παπανδρέου ολετήρα του Έθνους!.." Μ' αυτόν θα συγκυβερνήσει ο Βενιζέλος;

 “Το ψέμα ήτανε, των παπαγάλων του ΠΑΣΟΚ που είπανε προ εννέα ετών- που ο τότε ΥΠ.ΕΞ και σημερινός Πρωθυπουργός με εκδίωξε από πρέσβη στην Τουρκία-  ότι είχα χαρακτηρίσει το Γιώργο Παπανδρέου ολετήρα  του Έθνους. Ψέμα! Το λάθος μου ήτανε που δεν το είχα κάνει!”


kourdistoportocali.com

Τα συγχαρητήρια μας!!

 

ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΨΙΛΟ-ΓΑΖΙ!!
Ο Γιώργος Παπανδρέου αδικείται.. Θα έκανε πολύ εύκολα καριέρα ηθοποιού! Σήμερα κατάφερε το απίστευτο, καταρρίπτοντας όλα τα σενάρια.. Κατάφερε και συσπείρωσε το ΠΑΣΟΚ, πήρε 153 ψήφους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.. Κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί, απο την στιγμή που ο Σαμαράς είπε το "ΌΧΙ", αφού είχε θέσει ως βασικό όρο την παραίτηση του.. Κάτι που εντέχνως ο Πρωθυπουργός δεν έκανε! Στο διαταύτα.. Ο Παπανδρέου κέρδισε χρόνο κοροιδεύοντας στην ουσία τους βουλευτές του, συνεργασία με ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ δεν υφίσταται και προχωρά κανονικά με την υπάρχουσα κυβέρνηση και με αυτόν Πρωθυπουργό!! Έτσι απλά.. Ένας φοβερός Πρωθυπουργός με 153 πρόβατα..

trelokouneli.gr

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ

Υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές σε 20 ημέρες ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Χαρακτήρισε ψέματα ότι η δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις εκλογές καθώς όπως είπε, η σύμβαση θα έλθει στη Βουλή το νωρίτερο στα τέλη Δεκεμβρίου. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε - μεταξύ άλλων - μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

FIMOTRO

Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός





Μετά από μερικά 24ωρα κρίσιμων εξελίξεων με όλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον να έχει στραφεί στη χώρα μας με αφορμή την πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, τελικά φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου κατάφερε τελικά να κερδίσει χρόνο και να πάρει ξανά τον έλεγχο των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους, μία δηλαδή ψήφο επιπλέον από όσες είχε λόγω της Λ. Κατσέλη και έτσι τελικά αναβαπτισμένη προχωρά στα επόμενα δύσκολα βήματα.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει μέχρι στιγμής κυρίαρχος του παιχνιδιού, καθώς το Σάββατο ξεκινά διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, αφού ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας.

Βέβαια, όπως ξεκινάει η διαδικασία για την κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται πως δεν προχωράει, καθώς από αυτή σίγουρα θα λείπει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού αμέσως ο κ. Σαμαράς έσπευσε να δηλώσει αρνητικός σε μία τέτοια συνεργασία επαναλαμβάνοντας πως μοναδική λύση είναι οι εκλογές
Η εξέλιξη αυτή με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως φρενάρει και τα άλλα δύο κόμματα που επρόκειτο να διαπραγματευτούν για την κυβέρνηση συνεργασίας, τον ΛΑΟ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη μέσω συνεργατών διέρρευσε πως μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει νόημα, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης προς το παρόν φαίνεται πιο ανοιχτός σε συζητήσεις, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο, αφού και εκείνος θέλει τη συμμετοχή της Ν.Δ

Με αυτό τον τρόπο και με γνώμονα και το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε, φαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνάει, με τη συναίνεση να πηγαίνει περίπατο. Και με αυτό σαν δεδομένο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επικύρωση της δανειακής σύμβασης και απο τον Μάρτιο είναι ελεύθερη να προχωρήσει σε εκλογές, όπως αποκάλυψε και στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος
Πάντως, παρά τις δηλώσεις υπουργών και βουλευτών κατά του δημοψηφίσματος και κατά του πρωθυπουργού, με πολλούς να μιλούν ακόμα και για άγνοια του Γιώργου Παπανδρέου για την πραγματικότητα, τελικά όλοι πείστηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κοινώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέκυψε στον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά ενώ θα περιμένει να δει μία κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχει να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, την ίδια ακριβώς κυβέρνηση που οι ίδιοι έλεγαν πως δεν εμπιστεύονται και τη θεωρούν ανίκανη.
www.newsit.gr

Σαμαράς: «Ο Παπανδρέου δεν θα πάει σε εκλογές»

Έντονος εκνευρισμός στο στρατόπεδο της ΝΔ για τη στάση του Πρωθυπουργού που απέρριψε την πρόταση Σαμαρά.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του γνώριζαν τη στάση που θα κρατήσει ο Πρωθυπουργός. Οι πληροφορίες που έφταναν από τη Βουλή έδειχναν ότι ο...
Γ. Παπανδρέου θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, προμήνυε για τους επιτελείς στη Συγγρού το «ναυάγιο» που θα ακολουθούσε.

Από το γραφείο του στη Βουλή άκουσε ο Αντώνης Σαμαράς τον Πρωθυπουργό να απορρίπτει μία προς μία τις προτάσεις του. Η προσωρινή κυβέρνηση έγινε κυβέρνηση συνεργασίας και η άμεση προσφυγή στις κάλπες που ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προσδιορίστηκε χρονικά από τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το θέμα της παραίτησης χωρίς να δεσμευτεί απόλυτα γι' αυτό.

«Ο Παπανδρέου κοροϊδεύει τον κόσμο, δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο λέει ψέματα» έλεγε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΑΜΑΡΑ! ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΤΕΖΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

Δυο όρους έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς για να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση: να μην συνοδεύεται από τα μέτρα και να μην ψηφιστεί με τη διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Δεν την ψηφίζω εάν δεν έρθει πρώτα στην βουλή!  Δεν την ψηφίζω εάν εκχωρεί Εθνική κυριαρχία!
Δεν την ψηφίζω εάν έλθει πακέτο με τα μέτρα!

Μάλλον ο Σαμαράς ψάρωσε τον ΓΑΠ με την δήλωση για συναίνεση και τον έσπρωξε σε παραίτηση!

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Αυτό το προέβλεψε μόνο ο Καμμένος το πρωί όταν αρνήθηκε και ο ίδιος να την ψηφίσει!!

olympia.gr

ΨΗΦΟ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (152) και τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ως περαιωμένη την ψηφοφορία και μετά από λίγα λεπτά ανακοίνωσε το επίσημο αποτέλεσμα, 153 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 298 βουλευτών. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ελσα Παπαδημητρίου. είχαν αποχωρήσει από τη Βουλή.
Τελικά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στα κάγκελα, όπως η Βάσω Παπανδρέου, η Εύα Καϊλή, η κα Παναρίτη, ο κ. Λιντζέρης, ο κ. Ανδρουλάκης και πολλοί άλλοι ψήφισαν ναι στην παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.
Η κα Λούκα Κατσέλη ως ανεξάρτητη βουλευτής μάλλον πείστηκε από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κατόπιν αυτού ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής πως με απόφαση του πρωθυπουργού, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αντώνης Σαμαράς : «Οι μάσκες έπεσαν. Μόνη λύση οι εκλογές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγα λεπτά αφού τελείωσε η ομιλία Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».

Από την πρώτη στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα επικύρωνε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή σε αυτή του Γιώργου Παπανδρέου. Και αυτό το είχε τονίσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να παραιτηθεί, όπως ήταν ένας από τους όρους της Νέας Δημοκρατίας.

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Την χρονική διάρκεια της κυβέρνησης συνεργασίας έδωσε στην ομιλία του στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είπε ότι θα είναι το πολύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Εκανε επίσης άνοιγμα στον Γ. Καρατζαφέρη.
Ο λόγος του ήταν για ακόμα μια φορά δραματικός.

"Η χώρα ζεί ένα δράμα και αυτό φτάνει στην κορύφωσή του και φτάνει η λύτρωση για να εγκαθιδρύσουμε στην αίθουσα αυτή το καθεστώς της συλλογικής ευθύνης. Η χώρα, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο για τον ίδιο τον κοινωνικό της ιστό την λειτουργία των θεσμών της. Η χώρα κινδυνεύειι να χάσει τα αυτόητα. Το επίπεδο της ζωής της."

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό όχι μόνο από την αίθουσα αλλά και από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

"Η ευρωζώνη συνολικά έχει καταφύγει στην προτασία του ΔΝΤ και μιλάμε για το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου και την πιο πλούσια περιοχή του κόσμου. Πρέπει το κράτος να λειτουργήσει ξανά και η κοινωνία να αναπνεύσει. Πρέπει την Δευτερα η χώρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί στο γιούρογκρουπ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της έκτης δόσης."

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νεας κυβέρνησης είπε ότι

- Πρέπει να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της χώρας
- Να διασφαλίσει την ταχύτατη εκταμίευση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
- Να διασφαλίσει την περιουσία και το χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων
- Να καταθέσει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό της χώρας και το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο
- Να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις και τους νόμους του κράτους και να εισπράξει τα έσοδα

Δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ξεκινήσω επαφές για κυβέρνηση συνεργασίας – Αν δεν ευοδωθούν μένω στην εξουσία

-  Τρίπλα Παπανδρέου σε βουλευτές και υπουργούς
- Έκανε τις προγραμματικές εξαγγελίες της επόμενης κυβέρνησης αλλά ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για τη σημερινή
- Υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα που πήρε πίσω

Δεν ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά το πολιτικό σκηνικό ο πρωθυπουργός με την πολυαναμενόμενη ομιλία του στη Βουλή, λέγοντας πως θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς να προσδιορίζει τι θα συμβεί εάν αποτύχουν αυτές οι προσπάθειες. Το σίγουρο είναι ότι με τη σημερινή του ομιλία ο κ. Παπανδρέου τελικά δεν παραιτήθηκε και έτσι σε μία ενδεχόμενη αποτυχία μιας κυβέρνησης συνεργασίας θα παραμείνει ο ίδιος πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα επισκεφτεί το Σάββατο το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, ενώ ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Βέβαια ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την αυριανή κυβέρνηση, ζητώντας όμως ψήφο εμπιστοσύνης για τη σημερινή κυβέρνηση.
Μίλησε βέβαια και για τις παλαιότερες προσπάθειες συνεργασίας λέγοντας πως έγιναν και επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση να ξαναεκλεγεί και δεν παίζει τέτοιου είδους παιχνίδι.
Για το θέμα των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα και πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρεθούν στον αέρα τόσο η έκτη δόση όσο και η νέα δανειακή σύμβαση. Ωστόσο, τόνισε πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με όλες τις αποφάσεις των Βρυξελλών, τότε ναι μπορεί να γίνουν εκλογές, ενώ ζήτησε και διακομματική στήριξη για τη συμφωνία για το χρέος.

Για το δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου το υπερασπίστηκε με σθένος παρά το γεγονός ότι το απέσυρε και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι Έλληνες θα έλεγαν ναι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα. Όπως είπε όλη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό για το δημοψήφισμα, κάτι που όπως σημείωσε θα ήταν λαϊκή ετυμηγορία. Κάποιοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα δημοψήφισμα θα έστελνε σαφές μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει και η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μέχρι τώρα στην πορεία του έχει ακούσει πολύ σκληρές κριτικές για παρεμβάσεις του στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του, αλλά είπε ότι θα κάνει και πάλι ένα βήμα μπροστά και θα σπάσει ταμπού για το καλό του τόπου.

Για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δήλωσε πως είναι μια τεράστια συμφωνία που διασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της χώρας και πως μειώθηκε το χρέος έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μην πληρώνουμε τόσους τόκους. Μάλιστα, σημείωσε πως με αυτή την απόφαση διασφαλίζονται οι καταθέτες στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για μείωση μισθών έως 50% και μείωση συντάξεων.

Όπως είπε το ύψιστο καθήκον όλων είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και δήλωσε πως χαιρετίζει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει τη σύμβαση αυτή. 

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πολλά λάθη από πολλές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως διπλασίασε το χρέος. Μάλιστα, είπε ότι δύο χρόνια πρωθυπουργίας του, μαζεύει όλα τα σπασμένα όλων αυτών των προηγούμενων ετών. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως πρέπει να μπουν κανόνες κόντρα στην ανομία και τους παράγονες, ενώ έκανε λόγο για σταυρό που σήκωσαν οι βουλευτές και όλη η κυβέρνηση για τα χρέη και την αναξιοπιστία της χώρας.

newsit.gr