Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. 7-8 MOΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ


''Υπέρ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.
 Σε άλλη δημοσκόπηση για το Έθνος της Κυριακής, το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών. Το 10,3% ζητεί την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.
Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85%), πάντως, εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική.
Στην έρευνα στο Πρώτο Θέμα το προβάδισμα της ΝΔ στην προθεση ψήφου είναι 7,5%, ενώ στο Έθνος 7,15%.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η ΔΗΣΥ με 2,2%, η ΔΗΜΑΡ με 3,7, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και το Άρμα Πολιτών με 0,9%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 3,8%, το "Λευκο-Άκυρο" 8,3%, η "αποχή" 15,7, ενώ 6,4% των ερωτηθέντως δηλώνουν "Δεν ξέρω-δεν απαντώ".
Στη δημοσκόπηση του Έθνους, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 15,15, το ΚΚΕ 8,2 %, ο ΛΑΟΣ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, η ΔΗΣΥ 2,4%, οι Οικολόγοι -Πρασινοι 2,3% και το Άρμα Πολιτών 1,6%.''
Τέλος, στη δημοσκόπηση της Pulse για τον Τύπο της Κυριακής, η ΝΔ προηγείται ξανά με 21,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η ΔΗΜΑΡ 4%, η ΔΗΣΥ 1,5% και το Άρμα Πολιτών 2,5%. Ένα 5% αντιστοιχεί σε πρόθεση ψήφου σε άλλα κόμματα, ενώ το "λευκό-αποχή" αγγίζει το 23,5% και οι αναποφάσιστοι το 7,5%.


Πηγή ΑΠΕ


logia-starata.blogspot.com

Απίστευτη ιλαροτραγωδία με τον Γ.Α.Π.

 του Δημήτρη Ρίζου


ΜΕ όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, τέτοιο καραγκιοζιλίκι δεν έχει γνωρίσει ποτέ καμιά πολιτική, καμιά χώρα!..
...Και τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο ξεπερνούν και την πιο ευφάνταστη ιλαροτραγωδία!..
Συγκεντρώσαμε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά και σας τα παραθέτουμε προς τέρψη σας...
* ΩΣ... «Σωτήρας» εμφανίζεται, πομπωδώς, ο... μεγάλος πρωθυπουργός!.. «Σωτήρας» όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της... Ευρώπης! Ισως και του... Πλανήτη!
* ΠΡΩΤΗ φορά συμβαίνει παγκοσμίως να ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για... να φύγουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του!!! (Η αποθέωση του παραλόγου!..).
* ...ΚΑΙ επειδή μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έφυγαν ούτε ο Γ.Α.Π., ούτε η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός εννοούσε «κυβέρνηση προσωπικής σωτηρίας»!..
* ΤΟΣΟ συγκροτημένες υπήρξαν οι ομιλίες του... «Σωτήρα» Γ.Α.Π., ώστε συχνά με τα σαρδάμ του μπέρδευε λεκτικά τις κάλπες με τις... κάλτσες!
***
ΥΠΗΡΞΕ και η άλλη πλευρά της πολιτικής ιλαροτραγωδίας: Το άκρον άωτον των κυβιστήσεων, της κωλοτούμπας και του ξεδιάντροπου γλειψίματος από τους βουλευτές και τα στελέχη του Γ.Α.Π.!
Ενώ επί μια εβδομάδα, πριν από την ψήφο στη Βουλή, οι περισσότεροι έσουρναν τα μύρια όσα εις βάρος του Αρχηγού τους...
...Στις ομιλίες του έσπαγαν τα χέρια τους να τον χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν!!!
Γλειψιματίες και κωλοτούμπες, χωρίς ίχνος ντροπής!..
***
ΜΕ όσα συνέβησαν ώς τώρα, δεν θα εκπλαγούμε αν ο Μεγάλος «Σωτήρας» μας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προτείνει για μεταβατική πρωθυπουργό τη... μάδερ του, Μάργκαρετ Παπανδρέου!!!

"Αδέσμευτος Τύπος"

Φορολογική επίθεση και στους αγρότες

Τους αγρότες βάζει τώρα στο φορολογικό της στόχαστρο η κυβέρνηση. Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο για τη έναρξη της φορολόγησης όλων ανεξαιρέτως των αγροτών με βιβλία, προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα τα προσεχή χρόνια και να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Σήμερα οι περισσότεροι αγρότες φορολογούνται με το λεγόμενο «αντικειμενικό» σύστημα. Κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει πίνακα αντικειμενικών τιμών και αποδόσεων ανά στρέμμα καλλιεργούμενης γης και κατά είδος καλλιέργειας. Επίσης, στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προσφέρεται και ένα επιπλέον αφορολόγητο ποσό 1.500 ευρώ, που αφορά αποκλειστικά το εισόδημα από αγροτικές καλλιέργειες. Το αφορολόγητο ποσό αυξάνεται στα 3.000 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος λαμβάνει αποζημιώσεις για τις καλλιέργειές του. Με βάση αυτά τα ποσά γίνεται ο υπολογισμός του ετήσιου εισοδήματος των αγροτών, οι οποίοι δεν τηρούν βιβλία. Μάλιστα, η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών φορολογείται με αυτόν τον τρόπο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγρότες που πληρώνουν φόρο είναι ελάχιστοι, καθώς οι περισσότεροι είναι αφορολόγητοι.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, η πραγματικότητα των εισοδημάτων των αγροτών είναι πολύ διαφορετική. Σημειώνουν ότι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που δείχνουν ότι τα πραγματικά εισοδήματα των αγροτών απέχουν σημαντικά από αυτά που προκύπτουν με βάση το αντικειμενικό σύστημα, με συνέπεια την απώλεια σημαντικών φορολογικών εσόδων για τον Προϋπολογισμό.

Οι ίδιες πηγές στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αγροτών. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν τις επιδοτήσεις των αγροτών. Οι επιδοτήσεις αυτές, όπως λένε στο υπουργείο, αποτελούν έναν δείκτη του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών.

Με βάση τον σχεδιασμό του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα κληθούν να θεωρήσουν βιβλία εσόδων και εξόδων και θα φορολογούνται λογιστικά (έσοδα μείον έξοδα) και όχι με βάση το αντικειμενικό σύστημα που ισχύει σήμερα.

Σημειώνεται ότι το αντικειμενικό σύστημα μελετάται να διατηρηθεί μόνο για τους κατά περίσταση αγρότες, όπως είναι οι ελαιοπαραγωγοί ή οι αγρότες που ασκούν και άλλο επάγγελμα (π.χ. είναι μισθωτοί).


Σπύρος Δημητρέλης
"δημοκρατία"

Αναλαμβάνει τον Αστέρα Tρίπολης ο Σάκης Τσιώλης

Προ των πυλών του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, που προ ημερών έλυσε τη συνεργασία του με τον Άρη, είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των Αρκάδων και πληροφορίες κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία που θα επισημοποιηθεί σήμερα.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ο 52χρονος προπονητής θα αναλάβει αμέσως τα ηνία και θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο Σάββατο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, απέναντι δηλαδή στον αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο που ουσιαστικά έληξε η καριέρα του στον πάγκο του Άρη.
Ο Αστέρας άρχισε τη σεζόν με τον Όσκαρ Φερνάντεθ, ο οποίος απολύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και τη θέση του πήρε ο Οράσιο Γκονσάλβες. Ο τελευταίος απομακρύνθηκε την 1η Νοεμβρίου και τα ηνία έκτοτε είχε αναλάβει ο Στάικος Βεργέτης, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο Αστέρας χθες πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sportfm.gr

Ο Παπανδρέου συζητούσε να μας βγάλει από το Ευρώ!!! - “Πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο γκρεμό”

gap berlousconni 300x218 Ο Παπανδρέου συζητούσε να μας βγάλει από το Ευρώ!!!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα:
“Πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο γκρεμό”
Σε εκτενές άρθρο της, που περιγράφει το ιστορικό της κρίσης της Ελλάδας, η εφημερίδα New York Times παρουσιάζει και το παρασκήνιο των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν στο κούρεμα. Διαβάστε μεταξύ άλλων.
- Πως η αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν γρήγορα προκάλεσε την κατάρρευση της Ελλάδας που απειλεί τώρα όλη την Ευρώπη.
- Ακόμα και η συμφωνία για κούρεμα ως 50% ήρθε αργά και είναι “λίγη”
- Αντί να τονωθεί η ελληνική οικονομία, το πρόγραμμα λιτότητας μετέτρεψε τη ύφεση της σε ένα σχεδόν κραχ
- Ο Παπανδρέου εξέταζε όλες τις επιλογές, ακόμη και αυτήν της αποχώρησης από το ευρώ (!!!)
- Όταν ο Νταλλάρα είπε σε Παπανδρέου και Βενιζέλο ότι χρειάζεται κούρεμα έπαθαν σοκ
Πως μεγεθύνθηκε (άνευ λόγου) η κρίση.

Εμπλοκή(;) στη λύση Λ. Παπαδήμου - Ν. Διαμαντούρος και Γ. Ζορμάς, πιθανές εναλλακτικές προτάσεις

Με δυσκολίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει "εμπλοκή", στην επιλογή του Λ. Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού, καθώς, οι απαιτήσεις του, για δικό του οικονομικό επιτελείο, συναντούν τις αντιρρήσεις των δύο κομμάτων.
Ο Λ. Παπαδήμος, θεωρείται βέβαιο, ότι θα απαιτήσει, να χειριστεί με τον δικό του τρόπο, τα κορυφαία οικονομικά ζητήματα, και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καθώς γνωρίζει -και τον γνωρίζουν- καλά πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες, από την θητεία στην ΕΚΤ.

Από την άλλη, η Αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει ότι η χρονική διάρκεια, της νέας κυβέρνησης, πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή, ώστε η χώρα να πάει σε εκλογές, όχι πέραν της 17ης Φεβρουαρίου.

Τις ετελευταίες ώρες, ως εναλλακτική λύση, εάν δεν ευδοκιμήσει η λύση Παπαδήμου, φέρευαι να είναι αυτή του ευρωπαίου συνήγορου του πολίτη, Νικ. Διαμαντούρου, καθώς και του Γ. Ζορμπά, πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. 
 
e-typos.com

"Δέχομαι αν..." - Οι όροι του Λουκά Παπαδήμου

Οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί είναι ραγδαίες όλες αυτές τις ημέρες. Και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν αποκλείονται και οι ανατροπές. Τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Το αντίθετο μάλιστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει θέσει τους δικούς του όρους για να τεθεί επικεφαλής της νές κυβέρνησης.
Και έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που από το πρωί τον ήθελαν να διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι αχυράνθρωπος δεν θα γίνει.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε:

- μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνηση και όχι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

- συμμετοχή και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας. Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

Αυτό που φέρεται να έχει τονίσει είναι ότι η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί πρέπει να είναι μακράς διάρκειας και όχι ένα διεκπεραιωτικό σχήμα σε μια προεκλογική περιοδο.

Οι πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις με την μορφή που έχουν πάρει και τα παζάρια που γίνονται στο παρασκήνιο, φέρονται να έχουν ενοχλήσει τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν να πάρει μέρος σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν έχει αρνηθεί απ' ότι φαίνεται την πρόταση που του έχει γίνει - τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει - αλλά σε καμία περιπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί ως πρωθυπουργός - μαριονέττα.

Και με την στάση του είναι σα να λέει στους δυο ηγέτες που βρήκαν τη συναίνεση και ψάχνουν τον ενσαρκωτή της : Πείτε μου τι θέλετε από εμένα. Ανοίξτε τα χαρτιά σας στο τραπέζι, αλλά την τελευταία λέξη θα την πω εγώ...

Ο κ. Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βοστόνη την Κυριακή. Διανυκτέρευσε στην Φρανκφούρτη και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα

newsit,gr

Σταύρος Δήμας: Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση ούτε έχω θέσει κάποια υποψηφιότητα

Απάντηση στις πληροφορίες που διαρρέονται από χθες, και που τον φέρουν να έχει προταθεί για αντιπρόεδρος στη μεταβατική κυβέρνηση , έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Δήμας τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν του έχει γίνει καμία πρόταση, ενώ ξεκαθάρισε πως ούτε ο ίδιος έχει θέσει κάποια υποψηφιότητα. Ωστόσο, εξέφρασε την ευχή να «τελειώσουν όλα γρήγορα».

Πρωθυπουργός και όχι αχυράνθρωπος αν αναλάβει θέλει να είναι ο κ. Παπαδήμος

Απανωτές είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Παπανδρέου - Σαμαρά. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το τηλέφωνο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά της ΝΔ στην Λ.Συγγρού χτύπησε. Ήταν ο κ. Παπανδρέου. Έτσι έγινε η αρχή. Ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των 2. Και από τότε έχουν ακολουθήσει κι άλλες.
Και οι δυο απ' ότι φαίνεται περιμένουν από τα χείλη του κ. Παπαδήμου να πει το τελικό ναι στην πρόταση να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Από εκεί και μετά τυπικά ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλλει την παραίτησή του.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Γ.Καρατζαφέρη, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη.
Η τελευταία εξέλιξη, η οποία δείχνει και την στάση εκ μέρους του φερόμενου ως νέου πρωθυπουργού, Λ.Παπαδήμου, είναι η εξής: Σήμερα θα ανακοινωθεί ΜΟΝΟ το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Θ' ακολουθηθούν δηλαδή οι τύποι αλλά και ενδεχομένως οι όροι που έχει θέσει ο κ. Παπαδήμος ότι αν αναλάβει θέλει να είναι πρωθυπουργός και όχι αχυράνθρωπος.
Έτσι, απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πάει για την Τρίτη. Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση του νέου σχήματος. Ίσως και γι΄αυτό καθυστερούμε

Πληροφορίες : newsit.gr

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ FIMOTRO

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ...

D.P.G. Digital Media - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η D.P.G. Digital Media, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος digital Όμιλος της χώρας, σημείωσε τον μήνα Οκτώβριο 5,353,149 μοναδικούς επισκέπτες, 13,494,513 επισκέψεις και 65,624,382 προβολές σελίδων βάσει του πλέον αξιόπιστου φορέα Παγκοσμίως, της Google (Analytics). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Gossip-tv.gr ξεπέρασε τους 1,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες σημειώνοντας περισσότερες από 4 εκατομμύρια επισκέψεις και 26 εκατομμύρια προβολές σελίδων για τον μήνα Οκτώβριο, ενώ το Newsbomb.gr άγγιξε το 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες με συνολικά  3 εκατομμύρια επισκέψεις και 10 εκατομμύρια προβολές σελίδων,  μετά από μόλις ένα χρόνο παρουσίας στο διαδίκτυο και σε ένα εντόνως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η D.P.G Digital Media  διαθέτει 16 portals, μεταξύ των οποίων τα Newsbomb.gr, Queen.gr και Onsports.gr, αποτελώντας το μεγαλύτερο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο   media network στην Ελλάδα.



ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των γραφείων της Ν.Δ. στην Συγγρού αγανακτισμένοι Νεοδημοκράτες και στελέχη του κόμματος που διαμαρτύρονται για την συμφωνία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας. Τα ίδια μηνύματα, τηλέφωνα και sms φτάνουν κατά...
δεκάδες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδικά σε εκπομπές με υψηλή ακροαματικότητα. Στα μηνύματα οι αγανακτισμένοι Νεοδημοκράτες διαμαρτύρονται και ζητούν από τον Σαμαρά να αλλάξει στάση. Εάν σήμερα ή το αργότερο αύριο δεν βγει να εξηγήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. την αλλαγή στάση από το "εδώ και τώρα εκλογές" της Παρασκευής μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλής, στο "ναι σε όλα" θα έχει μεγάλο πολιτικό πρόβλημα...
ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!!!
Εάν αληθεύει η πληροφορία των τελευταίων ωρών ότι η Νέα Δημοκρατία έριξε στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων" δικά της πολιτικά στελέχη για να μπουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα μπορούμε άνετα να μιλάμε για πραγματική πολιτική αυτοκτονία του Σαμαρά. Την...
συγκεκριμένη πολιτική περίοδο με την κυβέρνηση που φαίνεται να σχηματίζεται και με τα απίστευτης σκληρότητας οικονομικά μέτρα που θα πάρει ο Παπαδήμος, όποιος συμμετέχει σε αυτήν, θα μετατραπεί ταχύτατα σε ένα βρωμερό πολιτικό πτώμα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Δήμα, η συμμετοχή του οποίου στην κυβέρνηση σε θέση αντιπροέδρου, πάλι θα χρεωθεί στη Νέα Δημοκρατία. Θα καταφέρουν τόσο εύκολα να βγάλουν τον Σαμαρά από το πολιτικό παιχνίδι; Εάν το καταφέρουν θα πρόκειται περί πρωτοφανούς πολιτικού άθλου!

FIMOTRO

Νέα νίκη ο Παμβοχαϊκός

Ο νεοφώτιστος Παμβοχαϊκός διατήρησε το αήττητό του, στη VolleyLeague αφού επικράτησε με 3-2 του ΑΟ Κηφισιάς στο κατάμεστο από 600 και πλέον φιλάθλους κλειστό «Γ. Τριαντάφυλλος»του Βραχατίου και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμους αγώνες. .
Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοση τους και ανέτρεψαν την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας στο 2-1.
Οι Bοχαΐτες πάντως παρά τη νίκη τους έμειναν και μια αίσθηση πικρίας, αφού με το σκορ να είναι 2-1 σετ υπέρ τους, βρέθηκαν στο 4ο σετ να είναι μπροστά με 21-17, αλλά η είσοδος του Νικολάκη που πίεσε στο σερβίς και το καλό μπλοκ από την Κηφισιά έφερε τη μεγάλη ανατροπή στον αγώνα που είχε και αρκετή ένταση...Η ομάδα της Κηφισιάς πήρε το τέταρτο σετ και στο τάι μπρεικ, ο Παμβοχαϊκός έκανε ό,τι ήθελε. Επικράτησε άνετα με 15-7 και πήρε τη σπουδαία νίκη με 3-2, φτάνοντας του 10 βαθμούς.

Για μια ακόμη φορά, η αναμέτρηση στο κλειστό του Δήμου Βέλου – Βόχας ήταν γιορτή, με τον κόσμο να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα και στο τέλος να αποθεώνει τους νικητές
Τα σετ: 20-25, 25-15, 25-18, 24-26, 15-7
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 15 (12/21 επ., 3 μπλοκ, 56% υπ. - 33% άριστες), Ποτότσνικ 16 (13/33 επ., 56% υπ. - 33% άριστες), Στιβαχτής 6 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Ντουσάρμ 25 (17/37 επ., 3 άσοι, 5 μπλοκ), Κατσανεβάκης 11 (6/10 επ., 5 μπλοκ), Καραγιάννης 11 (10/14 επ., 1 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (75% υπ. - 42% άριστες) / Λιόντας, Σζάρεκ, Μιχαήλογλου
ΑΟ Κηφισιάς (Αρσενιάδης): Μπέλλος 18 (16/39 επ., 2 μπλοκ), Καλαϊτζίδης 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Νικολάκης, Ντε Ρόκο 12 (8/27 επ., 4 μπλοκ, 58% υπ. - 26% άριστες), Εστράδα 11 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Καριπίδης 19 (17/37 επ., 2 μπλοκ, 44% υπ. - 23% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 65% υπ. - 45% άριστες / Καρακίτσος 2, Μαυράκης, Παπαδόπουλος
«Πανηγυρίζω για τη νίκη στο πέμπτο σετ και... κλαίω για την απώλεια του τέταρτου, αλλά είμαι προετοιμασμένος για όλα», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ομάδας της Κορινθίας Νίκος Ζαλμάς .

Σούπερ Λίγκα (9η αγωνιστική): Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
 Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-3
Αρης-Ολυμπιακός 2-3
Εργοτέλης-Παναιτωλικός 0-0
Ξάνθη-Κέρκυρα 1-0
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2
Δεν έχουν οριστεί τα παιχνίδια: Δόξα Δράμας-Ατρόμητος Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Παναθηναϊκός 7 19
Ολυμπιακός 7 17
Ατρόμητος 8 16
ΑΕΚ 8 13
ΟΦΗ 7 12
ΠΑΟΚ 9 11
Παναιτωλικός 7 11
ΠΑΣ Γιάννινα 7 9
Εργοτέλης 9 9
Πανιώνιος 9 8
Ξάνθη 9 8
Αστέρας Τρίπολης 7 6
Αρης 7 4
Κέρκυρα 7 2
Δόξα Δράμας - -
Λεβαδειακός - -

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής

Ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει ότι η επίλυση των εκκρεμοτήτων και η αλλαγή της κυβέρνησης θα οδηγήσει άμεσα και στην αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Aυτο δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις εξελίξεις στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας,
Ο κ Μίχαλος δήλωσε:

 «Η Ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις, έχουν, αυτή τη στιγμή, ανάγκη από ριζική αλλαγή της εφαρμοζόμενης, τα τελευταία δύο χρόνια, οικονομικής πολιτικής, για να επιβιώσουν. Διαφορετικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προβλήματα καθημερινά θα οξύνονται, τα «λουκέτα» και η ανεργία θα αυξάνονται, η ύφεση θα βαθαίνει και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις θα καθυστερούν, καθιστώντας αδύνατη τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και την τήρηση των παλαιών και των νέων υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας.
Η σκληρή λιτότητα και η υπερφορολόγηση των πάντων, οι διαδοχικές έκτακτες εισφορές, οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, η αποθάρρυνση των νέων επενδύσεων, ακόμη και αν οδηγήσει τελικά στην υλοποίηση κάποιων δημοσιονομικών στόχων, θα έχει προηγουμένως αποδιοργανώσει σε βάθος το παραγωγικό μας δυναμικό και θα έχει εξαθλιώσει πλήρως την κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Είναι καιρός να συνειδητοποιηθεί, τόσο από τα πολιτικά κόμματα της χώρας, όσο και από την τρόϊκα και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι έχει, δυστυχώς, υιοθετηθεί λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική, ότι τα μνημόνια των περιοριστικών εισοδηματικών και δημοσιονομικών πολιτικών δεν αποδίδουν, ότι η ταχύρρυθμη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για ολόκληρη την Ευρώπη.
Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε, ώστε το ευρώ να μη μετατραπεί σε ένα γραφειοκρατικό συνεταιρισμό, που συνδέει την επιβίωση του κοινού νομίσματος, με επονείδιστες κηδεμονίες και απαράδεκτες εποπτείες των ισχυρότερων «εταίρων» επί των ασθενέστερων.
Ο ρόλος και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διεθνή χώρο πρέπει να ενισχυθούν μέσα από πολιτικές που θα δίνουν αναπτυξιακή προοπτική και θα διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή κοινωνική συνοχή, χωρίς διαχωρισμούς Νότιων - φτωχών και Βόρειων - πλουσίων χωρών».

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Σαμαρά

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά έγινε σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές έκαναν γνωστό ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επικοινωνίες.

Ο Καρατζαφέρης στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη μία και μισή το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ Α.Γεωργιάδη και Μ.Βορίδη.
Ο κ. Καρατζαφέρης με την δήλωση που έκανε βγαίνοντας είπε μεν ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, από την άλλη όμως έθεσε τρείς όρους για την πλήρη στήριξή του.
"Θα στηρίξουμε", είπε, "με 3 προϋποθέσεις, όχι πλέον μειώσεις μισθών & συντάξεων, όχι παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί και βεβαίως είμαι σίγουρος ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του νόμου της ιθαγένειας των μεταναστών."
Όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου απάντησε: "Ιδωμεν".

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Iστορική υπέρβαση,

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαφυλάξει, με μια ιστορική υπέρβαση, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. Το μέλλον του τόπου μας.

Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο. Και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις ώστε, στις εκλογές που θα διεξαχθούν μόλις η νέα κυβέρνηση ολοκληρώσει την αποστολή της, η κοινωνία να αποφασίσει νηφάλια και χωρίς την πίεση τελεσιγράφων, το πώς θέλουμε να πορευτούμε, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, εγγυώνται, και τώρα και στο αύριο, ότι εκφράζουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Για να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της. Για να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, σε μια εποχή που συντελούνται μεγάλες αλλαγές, ανακατατάξεις και δημιουργούνται νέοι συσχετισμοί.

Πάνω απ΄ όλα όμως, για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τους Έλληνες πολίτες».

Αντώνης Κλαδούχος : «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ» και από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος, με  επιστολή του στις 7-11-2011 προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κων/νο Ασκούνη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και τους Δημάρχους του Νομού Κορινθίας, αναφέρει τα εξής:

«Το χαράτσι, γνωστό ως ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττει η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πλήττει τους οικονομικά αδύνατους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι Δήμοι όλης της χώρας πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας.
Θεωρώ πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα των Δήμων όλης της χώρας
».

Φροντίζουμε τα Δάση μας

Τα τελευταία χρόνια όπως είναι γνωστό το Αισθητικό Δάσος «Πευκιάς» έχει προσβληθεί από το έντομο Marchallina hellenica που ονομάζεται κοινά βαμβακάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των Πεύκων του δάσους και σε συνδυασμό με την προσβολή τους από νηματώδεις και ξυλοφάγα ή φλοιφάγα έντομα, την ξήρανση πολλών πεύκων.
Ο Δήμος μας προκειμένου να μειώσει τον πληθυσμό του εντόμου προβαίνει σε πλύσιμο των κορμών των δέντρων με νερό υπό κατάλληλη πίεση, δύο φορές το χρόνο. Τον περασμένο Μάιο με τον τρόπο αυτό απομακρύναμε τους ωόσακκους που περιέχουν τα αυγά του εντόμου. Ενώ τον Νοέμβριο απομακρύνονται τα έντομα, που μετακινούνται, προκειμένου να εντοπίσουν θέσεις διαχείμανσης.

Επιμένουν οι πληροφορίες για νέο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμοο. Ο Σταύρος Δήμας αντιπρόεδρος στη νέα κυβέρνηση. Αποχωρεί από το Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Μπεγλιτης

Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουν οι Ελληνες το όνομα του πρωθυπουργού ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σε ιστορικές αποφάσεις αλλά και σε εκλογές.

Γ. Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθούν ή θα μιλήσουν τηλεφωνικά και εκεί θα "κλειδώσει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού το οποίο και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί.

Εκτός από το όνομα του πρωθυπουργού, τον οποίο όλες οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ανακοινωθούν και τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

'Αλλες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.
Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Το παζάρι είναι εξίσου έντονο με αυτό των προηγούμενων ημερών. Ετούτη τη στιγμή όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι σημερινοί υπουργοί θέλουν να κρατήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Η Νέα Δημοκρατία βάζει “βέτο” σε τουλάχιστον τρία με τέσσερα υπουργεία και έτσι αντιστοίχως ζητά να αλλάξουν τα πρόσωπα.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Έτσι μιλάμε για αλλαγές στα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, κάποιοι εδώ προσθέτουν και τον κύριο Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα δεν θέλει ούτε σε επίπεδο τεχνοκρατών τα πρόσωπα να προέρχονται από τον δικό της χώρο ή να είναι συνδεδεμένα με το κόμμα για τους παραπάνω λόγους.

Δεν θα πάρει κανένα μέτρο αυτή η κυβέρνηση

Πλην ακραίου ενδεχομένου (και αυτό με τα μέχρι στιγμής στοιχεία) η νέα κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα οικονομικό μέτρο.

Ενόψει κουρέματος και δανειακής σύμβασης ωστόσο θα χρειαστεί αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Το σφιχτό πρόγραμμα προβλέπει ότι θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως τις 20 του μήνα και να ψηφιστεί ως τις 31 Δεκεμβρίου (διαβάστε εδώ όλη την ατζέντα της νέας κυβέρνησης).

Από την πλευρά της Ν.Δ. λέγεται ότι πλην των διαρθρωτικών αλλαγών κανένα μέτρο οικονομικό μέτρο δεν θα παρθεί καθώς όπως διαβεβαιώνει ο Ε. Βενιζέλος το υπάρχων πακέτο μέτρο είναι επαρκές τουλάχιστον ως τα μέσα του 2012.

Ούτως η άλλως η Ν.Δ. έχει τονίσει ότι δεν θα συνυπογράψει κανένα “μνημονιακού τύπου μέτρο που έχει προαποφασίσει ή συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτσι τονίζεται ότι η νέα κυβέρνηση πλην των πιθανών αλλαγών στο προϋπολογισμό δεν θα κάνει άλλη κίνηση οικονομικού χαρακτήρα. Η ευθύνη θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές που τοποθετούνται από όλους στις 19/2
newsit.gr

Πρότειναν την Έλσα Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό.

Το αποκάλυψε πριν από λίγο στο twitter του ο Νίκος Ευαγγελάτος(@NikosEvagelatos). Ήταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς έχουν καταλήξει στο όνομα του επόμενου πρωθυπουργού. Και οι δυο συμφωνούν ότι πρέπει να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.
Το κλίμα είναι πολύ καλό τα πάντα δείχνουν να κυλούν κανονικά και τότε ένας από τους δυο αναρωτιέται: Και αν κάτι πάει στραβά; Αν κάποιος απρόβλεπτος παράγοντας σταθεί εμπόδιο; Δεν πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές;

Και οι δυο ήταν προετοιμασμένοι και γι' αυτό. Τότε έπεσαν στο τραπέζι δυο ονόματα. Προτάθηκαν ο Νικηφόρος Διαμαντούρος. Ο έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληφορορίες από το ΠΑΣΟΚ προτάθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής κα Έλσα Παπαδημητρίου!

newsit.gr

Κυβέρνηση συνεργασίας σήμερα. Κυβέρνηση εργασίας τον... Μάρτιο! Ο Παπανδρέου έριξε τη χώρα σε κενό τεσσάρων μηνών

Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε όχι μόνο να διασώσει τον εαυτό του μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό κέλυφος για τον εαυτό του, εκμεταλλευόμενος το αίσθημα ευθύνης της Ν. Δ. και ρίχνοντας τη χώρα σε ένα κενό τεσσάρων μηνών.
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Σε μια εκβιασμένη συμφωνία που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με συγκρατημένη αισιοδοξία κατέληξε η επί μία εβδομάδα διελκυστίνδα τόσο στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όσο (κυρίως) στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια «αξιοπρεπούς» αποχώρησης του Γ. Παπανδρέου από τον πρωθυπουργικό θώκο – που φαίνεται ότι θεωρήθηκε σοβαρότερη υπόθεση από την σωτηρία της χώρας – οδήγησε σε μια λύση της τελευταίας στιγμής, χωρίς ονόματα και κυρίως χωρίς το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού, που, αν ανακοινωνόταν από την πρώτη στιγμή, θα βοηθούσε στην εμπέδωση μιας εικόνας σιγουριάς και θα εξέπεμπε το ανάλογο μήνυμα προς την ΕΕ και τις αγορές.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων – μετά από δηλώσεις, αντιδηλώσεις, υπουργικό συμβούλιο, την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από την οποία επέμεινε για την ανάγκη να ακουστεί από τα χείλη του κ. Παπανδρέου η λέξη «παραίτηση» - συνίσταται στη συγκρότηση μιας άλλης κυβέρνησης, που στην ουσία θα αποτελέσει το κέλυφος προστασίας του κ. Παπανδρέου.

Του χρύσωσαν το χάπι με τουλάχιστον δύο καρέκλες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σώας τα φρένας στο σκηνικό της σχιζοφρένειας που έχει στηθεί.

Και κατ’ αρχήν, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Πρώτον, ο Γ. Παπανδρέου ουδέποτε διανοήθηκε να παραιτηθεί. Δεν το ήθελε μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν θα το αποδεχθεί ποτέ. Ακόμη και τώρα, που οδηγήθηκε σε μια ιδιότυπη παραίτηση, φρόντισε να κρατήσει στα χέρια του το κόμμα του και να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Όπως ο Μεγάλος Ναπολέων στην Αγία Ελένη, όπως ο Καντάφι  – για να μην χρησιμοποιήσω παραδείγματα από την Ιστορία του 20ού αιώνα.

Το μαρτυρά η συνεχής εκ μέρους του επανάληψη της φράσης που τις τελευταίες μέρες έγινε κλισέ, «δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα», «το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα», «δεν με ενδιαφέρει αν δεν ξαναεκλεγώ», «ποτέ μου δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα» - αν και δεν έχει ασκήσει κανένα άλλο επάγγελμα…

Φοβούνται μεγάλες ταραχές στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί για να σταματήσουν τα σχέδια των αντιεξουσιαστών

Σε δέκα ημέρες από σήμερα στις 17 Νοεμβρίου θα γιορτασθεί η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, ενώ η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης.
Το κεντρικό σύνθημα της εξέγερσης του πολυτεχνείου το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» βρίσκεται και πάλι στα χείλη χιλιάδων νέων ανθρώπων μια που η σημερινή κυβέρνηση -υποτελής στο ΔΝΤ, τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί- επιβάλει καθημερινά φόρους ενώ δεκάδες οικογένειες και νοικοκυριά βρίσκονται στο φάσμα της πείνας και της φτώχειας.
Την ίδια στιγμή από τις αρχές ασφαλείας θεωρείται σίγουρο ότι οι γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν πρόσφατα στις συγκεντρώσεις της μεγάλης 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης θα δράσουν και πάλι.
Από τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αρχές εκτιμάται ότι οι κουκουλοφόροι που αποτελούν κομμάτι του παρακρατικού μηχανισμού και καλύπτονται κάτω από τον μανδύα των λεγομένων αντιεξουσιαστών θα επιδιώξουν με κάθε μέσο επιθέσεις τόσο εναντίον πολιτών αλλά και κατά των αστυνομικών δυνάμεων για να δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια.
Την ίδια ώρα αναμένονται και καταλήψεις ανωτάτων ιδρυμάτων όπως ο ιστορικός χώρος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κυρίως από άτομα που δεν προέρχονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα .
Μάλιστα πριν από τρεις μέρες είχαμε και την πρώτη οργανωμένη επίθεση ομάδας 25 νεαρών οι οποίοι φορώντας κράνη και κρατώντας λοστούς και άλλα αντικείμενα, επιτέθηκαν εναντίον πέντε αστυνομικών του τμήματος Εξαρχείων οι οποίοι εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή.
Επιπλέον αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο φετινός εορτασμός θα προσελκύσει χιλιάδες πολίτες τόσο στο χώρο του πολυτεχνείου όσο και στη μεγάλη πορεία εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι τα επεισόδια που σχεδιάζονται από παρακρατικούς μηχανισμούς μάλλον θεωρούνται αναπόφευκτα.
Στο σημείο αυτό εύκολα ο κάθε πολίτης μπορεί να αναρωτηθεί πού αποβλέπουν οι κουκουλοφόροι που προκαλούν τα επεισόδια αυτά.

Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι ο μηχανισμός που κινεί, εξοπλίζει και κατευθύνει τη δράση των λεγομένων αντιεξουσιαστών το μόνο που θέλει να πετύχει είναι να προκαλέσει φόβο και ταραχή στους απλούς πολίτες ώστε να σταματήσουν να διαδηλώνουν ήσυχα και ειρηνικά. Με αυτό πετυχαίνουν τη λήξη των μεγάλων κινητοποιήσεων και επιπλέον δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου φόβο στους πολίτες.
Άλλωστε ο φετινός εορτασμός της 38ης επετείου από την εξέγερση του πολυτεχνείου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για μαζική πορεία στην Αθήνα όσο και γιατί ο κόσμος με ένα σύνθημά του -«η χούντα δεν τελείωσε το ‘73»- θεωρεί ότι τα καθημερινά φορολογικά μέτρα που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση στην ουσία αποτελούν τον προθάλαμο της οικονομικής καταστροφής των πολιτών αλλά και της οικονομικής υποτέλειας σε πολυεθνικές εταιρείες και ισχυρά οικονομικά κράτη.
Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα διαθέσει κατά τον εορτασμό περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς τόσο από την Αττική όσο και από άλλες επαρχιακές πόλεις.
newsbeast.gr

Β.Μπαλάφας : Από πότε οι εκλογές είναι "αδιέξοδο" ;



Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα 
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 5 Νοεμβρίου 2011, σελίδα 7 :


Ίσως το πιο «ξύλινο» τσιτάτο που συχνά λέγεται, όταν μια πολιτική κουβέντα τελματώνεται, ήταν – μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον – το «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», φράση η οποία ευθέως παραπέμπει σε εκλογές, στην «αλάνθαστη κρίση του λαού».

Τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μιας παράταξης που λαϊκίστικα, εικονικά σε όλη την ιστορία της έφερνε τον «λαό στην εξουσία» και ωρυόταν για τον «κυρίαρχο λαό», διαρρηγνύει τα ιμάτιά της προκειμένου να μην γίνουν εκλογές στη χώρα. Με αλλεπάλληλους εκβιασμούς, με τερατώδη ψεύδη και με επικλήσεις – δυστυχώς – σε ολοκληρωτισμούς, παλεύει να αποδείξει λυσσωδώς ότι οι εκλογές θα καταστρέψουν τη χώρα και ότι εν τέλει είναι αδιέξοδες.

«Δημοκρατικές ασκήσεις» και «πολυτέλεια» τις χαρακτήρισε ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος, σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ κυβερνητικής ασυδοσίας, έσπευσε να ξηλώσει και να αντικαταστήσει όλη την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης – μέχρι την επόμενη – της κυβέρνησης στην οποία ανήκει. Με μια πομπώδη κίνηση μοναρχικού και ηγεμονικού τύπου, την ώρα που η ίδια η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πλειάδα Υπουργών αμφισβητούσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας, την ώρα που ο ίδιος ο Παπανδρέου έθετε θέμα εμπιστοσύνης στον εαυτό του, ο ΥΕΘΑ άλλαζε τις κορυφές του Ε.Σ..

Δημοκρατική Συμμαχία : Θετική εξέλιξη , αλλα...χρόνος για την Ελλάδα δεν υπάρχει

 Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
"Σήμερα υπήρξε μια θετική εξέλιξη για την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίσθηκε για πολύ καιρό και ήταν πια όρος επιβίωσης για την Ελλάδα. Αλλά κανείς δεν πρέπει ξεχνά ότι χρόνος για την Ελλάδα δεν υπάρχει, γι’ αυτό δεν πρέπει να αργήσει ο σχηματισμός της κυβέρνησης,  η οποία πρέπει να είναι αποτελεσματική και να μην κινηθεί με κομματικά και εκλογικά κριτήρια."

Τους άφησαν στον "Ασσο" - Αιματηρή ληστεία σε καφενείο

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σε καφενείο στον Άσσο.
Οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν από την είσοδο και φώναξαν ''ακίνητοι ληστεία''!
Ο ένας από τους δύο κρατούσε κυνηγετικό όπλο και ο άλλος προχώρησε γρήγορα στο ταμείο. Βούτηξε 500€ και στη συνέχεια σειρά πήραν οι πελάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι λήστεψαν 8 από τους θαμώνες και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της εξόδου.
Κάποια στιγμή ο υπεύθυνος του καταστήματος προσπάθησε να αντισταθεί, με αποτέλεσμα οι δράστες να τον τραυματίσουν ελαφρά με το λοστό. Οι κακοποιοί διέφυγαν με αυτοκίνητο, που είχαν παρκάρει έξω ακριβώς από το καφενείο και αναζητούνται...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θα έχουυν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε εκλογές πριν από το τέλος του 2011 όμως τα χρονοδιαγράμματα δεν έβγαιναν και έτσι αποφάσισαν τη 19η Φεβρουαρίου.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, προηγήθηκε η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, γιά σήμερα , Δευτέρα, ήταν προγραματισμένη  σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον  Κάρολο ,η οποία ματαιώθηκε  μετά την απόφαση του ΚΚΕ και του κ. Τσίπρα να μην μετάσχουν τελικά.

Τέλος συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει στη 1.30 το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με φόντο την χθεσινή συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πάνος Καμμένος : Η υπόθεση των CDS.




ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας
Στις 26/5/2011 κατέθεσα Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων με θέμα "Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των Brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας " και ουδέποτε έλαβα απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.
Επανήλθα στις 05/08/2011 με βάση το άρθρο
134 παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής, με Επερώτηση για το ίδιο θέμα, αλλά παραδόξως απορρίφθηκε κατά παράβαση του κανονισμού.
Επανέρχομαι σήμερα για τρίτη φορά και απαιτώ να μη συνεχιστεί η λογοκρισία για ένα κορυφαίο εθνικό και πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Το 2009 το ταχυδρομικό ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS , τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία γεμάτη από πλήθος ερωτηματικών που ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα.
Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτώ με το Διοικητή του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στο κανάλι canal+ - το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τί θα επακολουθούσε.
Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών επιλογών , οι οποίες εκτίναξαν τα spreads και κατά συνέπεια δημιούργησαν τεράστια υπερκέρδη σε αυτούς που αγόρασαν τα CDS.
Σήμερα οι κερδοσκόποι και οι Brokers τους επιχειρούν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του τόπου ως σενάριο συνομωσίας και επιστημονικής φαντασίας.
Η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας με τα ενυπόθηκα δάνεια είναι υπαρκτή και η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνικό καθήκον.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών :
Επειδή για το θέμα αυτό εκκρεμεί και δικαστική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά πολιτών ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα κάτωθι :
1. Αντίγραφα Συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο και Ατομικά Στοιχεία ταυτοποίησης των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους, στην Ελλάδα και στις χώρες όπου έχουν την έδρα τους, των Βασικών Διαπραγματευτών (Prime Dealers) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από Ιανουάριο 2009 μέχρι και σήμερα.
2. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων CDS που έχουν συναφθεί από Ελληνικές Τράπεζες, αρχής γενομένης από το ΤΤ, Επενδυτικά Κεφάλαια και επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου, με ειδική αναφορά στα στοιχεία των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών των αντισυμβαλλομένων σε πράξεις αγοράς και πώλησης, με ειδική μνεία στις συναλλαγές που αφορούν Γυμνά CDS.
3. Αντίγραφα Συμβάσεων CDS που έχουν διαπραγματευθεί με τη διαμεσολάβηση Τραπεζικών Ιδρυμάτων και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά των στοιχείων ταυτοποίησης των πελατών των ανωτέρω, φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και αυτών των αντισυμβαλλομένων, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους ή τη νομική τους μορφή.
Οι ανωτέρω φορείς έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία ταυτοποίησης πελατών και αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στα πλαίσια των διατάξεων περί ελέγχου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
4. Στοιχεία αλλοδαπών Τραπεζών και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν Ελληνικές Τράπεζες, Επενδυτικά Κεφάλαια, Χρηματιστηριακές Εταιρείες κλπ., με ειδική αναφορά σε αυτές που έχουν ως εταιρικό σκοπό τους την έκδοση, διαπραγμάτευση κα διαμεσολάβηση στην αγορά παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, με ειδική αναφορά στα CDS.
5. Στοιχεία συμβάσεων καλυμμένων και γυμνών CDS επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διαπραγματεύτηκαν στο εξωτερικό, με ειδική αναφορά στα στοιχεία εκκαθάρισης των αντιστοίχων συναλλαγών.
6. Επίσημα στοιχεία ερευνών Αλλοδαπών & Κοινοτικών Αρχών, σχετικά με την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε με τις ύποπτες συναλλαγές CDS.
7. Επίσημα στοιχεία της ειδικής αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κομισιόν, σχετικά με την αγορά των CDS, ως προς την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ελέγχου και χειραγώγησης της αγοράς, με ειδική αναφορά στα στοιχεία που αφορούν καλυμμένα και γυμνά CDS επί Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στις Τράπεζες JPMORGAN, BANKOF AMERICA,MERILL LYNCH,CITIGROUP,COMMERZBANK,CREDIT SUISSE,DEUTSCHEBANK, GOLDMANSACHS, HSBC,MORGANSTANLEY, RBS,UBS, CREDITAGRICOLE και SOCIETE GENERALE καθώς στην εταιρεία MARKIT ΛΟΝΔΙΝΟΥ, τον κορυφαίο πάροχο εμπιστευτικών πληροφοριών στην αγορά CDS, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ανωτέρω Τράπεζες.
8. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων, συναλλαγών και εκκαθαρίσεων θέσεων Καλυμμένων και Ακάλυπτων Ανοικτών Πωλήσεων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από το μήνα Οκτώβριο 2009 μέχρι το μήνα Απρίλιο 2010, με ειδική αναφορά στις συναλλαγές αγοράς και πώλησης οι οποίες εκκαθαρίστηκαν εκπρόθεσμα, με τη διαδικασία της ανακύκλωσης (recycling), μετά την παρέλευση της 1ηςημέρας του διαστήματος Τ+3, καθώς και στα στοιχεία των αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους.
9. Να γνωστοποιηθεί ποιές Ελληνικές Τράπεζες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας διατηρούν κωδικό στον ISDA και με ποιους κωδικούς ISDA έγιναν οι συναλλαγές πωλήσεως των επίμαχων CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
11 /10/ 2011
Ο Ερωτώντες Βουλευτές
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΕΝΕΟΥ




  1. Η Γκούρα, πρωτεύουσα του δήμου Φενεού. Πήρε το όνομά της από τη λέξη “γκούρα”, που σημαίνει πετρώδης τόπος, όπου αναβλύζουν άφθονα νερά  Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι πήρε το όνομα αυτό από το τραγί του γιδοβοσκού, που βρήκε την πηγή στην περιοχή και που το ονόμαζε Γκούρα !
  2. Το Στενό πήρε το όνομά του από το στενόμακρο σχήμα του, προσπαθώντας να ενώσει τους δύο παλιότερους συνοικισμούς της Αγίας Μαρίνας και τών Αγίων Ταξιαρχών. Επίσης άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ονομάστηκε έτσι από το στένεμα του λεκανοπεδίου στη θέση που βρίσκεται.
  3. Ο Ταρσός πήρε το όνομά του από την αρχαία πολίχνη Ταρσός, που ήταν χτισμένη στα ψηλά και σημαίνει ανεμοδαρμένο τόπο.
  4. Ο Φενεός, ονομαζόταν παλιότερα “Συβίστα που σήμαινε το χωριό των χοιροβοσκών (από το “συβότης=χοιροβοσκός).
  5. Η Αρχαία Φενεός, με τους οικισμούς Βίλια και Λούζι , ονομαζόταν παλιότερα “Καλύβια” από τα καλύβια (αχυρώνες), πού είχαν χτίσει στο πάνω μέρος του σημερινού χωριού οι Φενεάτες, όταν έμεναν στο χωριό Ζαρούχλα και αργότερα όταν έφυγε η λίμνη εγκαταστάθηκαν εκεί και έγινε το χωριο Καλύβια που πολύ αργότερα μετονομάστηκε Αρχαία Φενεός.
  6. Το Πανόραμα, ονομάστηκε έτσι λόγω της πανοραμικής άποψης που προσφέρει προς τον κάμπο του Φενεού, παλιά είχε άλλο όνομα, ονομάζονταν Φωνηά/Φονηά/Φονιά και οι κάτοικοί του Φωναήτες/Φοναΐτες, λέγεται ότι στη τοποθεσία αυτή ανέβηκαν οι αρχαίοι Φενεάτες όταν ανέβηκαν τα νερά στην πεδιάδια του Φενεού , όμως με την πάροδο των χρόνων, το αρχικό τους όνομα παραφράστικε και από Φενεάτες, έγιναν Φωναήτες/Φοναήτες/Φοναϊτες. Μία άλλη εκδοχή, λένε, ότι κατά τα χρόνια της τουρκοκρατείας οι χωρικοί “φόνευσαν” τους Τούρκους ειπράχτορες και οι Τούρκοι τους ονόμασαν “Φονιάδες=φοναϊτες”. Επίσης υπάρχει και μιά τρίτη εκδοχή πως οι κάτοικοι του χωριού αυτου ήσαν πολύ βροντόφωνοι, και όταν φώναζαν ακούγονταν οι στεντώριες φωνές του μέχρι την πεδιάδα και τους ονόμασαν “Φωναίτες=Φοναίτες”. Άποψή μου, όμως είναι ότι το όνομα του χωριού αυτού προσεγγίζει ως αληθοφανή την πρώτη εκδοχή!
  7. Το Μάτι, ονομάστικε “Γκιόζα” από την τούρκικη λέξη “Γκιόζ=μάτι” και πολύ αργότερα της αποδόθηκε πλέον στα Ελληνικά το όναμα Μάτι, διότι από την θέση αυτή που βρίσκεται , σε κοίλωμα βουνών (κόγχη ματιών) βλέπει πρός τα βόρεια όλο το κεκανοπέδιο του Φενεού.
  8. Η Μοσιά, το πρώτο χωριό που συναντάμε ερχόμενοι από Κιάτο με τον πύργο του Κιαμήλ-Μπέη. Το πιθανότερο είναι να πήρε το όνομά του από τον κτήτορα του λευκού πύργου, του Nychola Moche, που ήταν στη θέση του σημερινού κτιρίου της Κοινότητας. Μιά δεύτερη εκδοχή, είναι να πήρε έτσι το όνομα Μοσιά από την αρχαία λέξη “μοσύν-ύνος” , που σημαίνει “ξύλινο σπίτι” ή “πύργος” .
  9. Το Μεσινό, το χωριό αυτό πήρε το όνομά του, επειδή βρίσκεται στο μέσον δύο χωριών, δηλαδη Μοσιάς και Γκούρας. Το πρώτο του όμως όνομα ήταν “Ζευγολατειό” , από τους ζευγολάτες του Κιαμήλ-Μπέη που μένανε εκεί.
  10. Το Λούζι, πήρε ο οικισμός αυτός πήρε το όνομά του από τη σλάβικη λέξη “λούζι” που σημαίνει “βούρκος”, δηλαδή περιοχή μέ λασπόνερα, γιατί στην περιοχή αυτή βρέχει περισσότερο.
  11. Τα Βίλια, σημαίνει περιοχή προσηλιακή και παραγωγική, ο συνοικισμός αυτός υπάρχει από την εποχή της Τουρκοκρατείας και βρίσκεται στους πρόποδες του Καστανοβουνίου , 500 μέτρα δεξιά του ασφαλτόδρομου που οδηγεί στην αρχαία Φενεό.


ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.
ΠΗΓΗ : Από προσωπική συλλογή του Κώστα Φενεάτη - VillagesofFeneos