Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός «εσπασε» το αήττητο! του εκπληκτικού Παμβοχαϊκού


Ο Παμβοχαϊκός υπερέβαλε εαυτόν στο κλειστό του Ρέντη, κόντεψε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, όμως οι Πρωταθλητές κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση επικρατώντας με 3-2 σετ.
Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών οι ερυθρόλευκοι μετά τον Φοίνικα κατάφεραν να σπάσουν το αήττητο και της ομάδας του Βραχατίου, αν και οι νεοφώτιστοι κατάφεραν σε έναν ακόμη αγώνα να... τσιμπήσουν βαθμό, παρουσιάζοντας παράλληλα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.
Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ρέντη, παρουσία και φιλάθλων του Παμβοχαϊκού ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα, αν και βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση, για να καταφέρει αν τέλει να χαμογελάσει στο τέλος. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν μπροστά με 2-0 σετ κι ενώ έδειχναν να ελέγχουν το ματς, οι νεοφώτιστοι με ένα καταπληκτικό «comeback» κέρδισαν τις εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα υπεράριθμα λάθη του αντιπάλου και την κακή υποδοχή.

Με πίεση από το σερβίς, καταπληκτικό μπλοκ και τον Ντουσάρμ να... πυροβολεί κατά βούληση, σε έναν ακόμη αγώνα, ο Παμβοχαϊκός κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να στείλει το ματς στην παράταση. Ούτε τα ψυχολογικά τάιμ άουτ, ούτε οι αλλαγές του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν αρκετές ώστε να ανατρέψει την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο 3ο και 4ο σετ. Η' ακόμη καλύτερα να σταματήσει τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν βρει οι φιλοξενούμενοι.

Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τα ψυχολογικά αποθέματα στο πιο καθοριστικό σημείο. Με τον Πετρέα να πρωταγωνιστεί στο ξεκίνημα του τάι-μπρέικ σημειώνοντας τρεις πόντους, οι δύο με μπλοκ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-2 από 2-2 και στη συνέχεια με 6-2 με δύο ακόμη μπλοκ, βάζοντας τις βάζεις. Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι κύλησε στα μέτρα των γηπεδούχων που με καθοριστικές και σίγουρες επιθέσεις διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας, μέχρι να φτάσουν στο τελικό 15-11, πανηγυρίζοντας τη νίκη και τους δύο βαθμούς με 3-2 σετ.

Τα σετ: 27-25, 25-19, 19-25, 24-26, 15-11.
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 27 (25/49 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 13 (8/14 επ., 5 μπλοκ), Φιλίποφ 1, Νοβότνι 22 (18/34 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. - 06 % άριστες), Ανδρεάδης 11 (8/9 επ., 2 μπλοκ), Πίντο 8 (7/16 επ., 1 άσο, 63% υπ. - 38% άριστες), Κουζούνης -λ (65% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. - 45% άριστες), Κανέλλος 2, Λιβαθηνός, Σωτηρίου 1
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 12 (10/26 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. - 24% άριστες), Ποτότσνικ 14 (10/24 επ., 3 μπλοκ, 75% υπ. - 38% άριστες), Στιβαχτής 6 (4/4 επ., 1 μπλοκ), Ντουσάρμ 27 (25/43 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 10 (6/10 επ., 4 μπλοκ), Καραγιάννης 7 (7/17 επ.), Δημητρακόπουλος -λ (62% υπ. - 29% άριστες) / Λιόντας, Σζάρεκ, Μιχαήλογλου, Κούλας

Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα Υπουργεία Εξωτερικών και Έθνικης Αμύνης


Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η παράδοση της σκυτάλης στα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία.
Ειδικότερα στα υπουργεια Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης η παραλαβή - παράδοση είχε και κορινθιακό ενδιαφέρον καθώς ένας Κορίνθιος πολιτικός , ο Σταύρος Δήμας εισέρχετε στην Κυβέρνηση και ένας άλλος Κορίνθιος , ο Πάνος Μπεγλίτης αποχωρεί...

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών 
Από τις Βρυξέλλες και την Λεωφόρο Συγγρού, στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών. Ο νέος υπουργός κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής μίλησε με θερμά λόγια για τον προκάτοχο του Σταύρο Λαμπρινίδη, που ήταν και αυτός αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, και αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει από εδώ και στο εξής. 






Συγκίνηση και φιλοφρονήσεις στο υπουργείο Άμυνας

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο Πάνος Μπεγλίτης που ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το έργο που συντελέστηκε όλο αυτό το διάστημα και την πολύτιμη βοήθεια τους.
H oμιλία του κ. Π. Μπεγλίτη 
«Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή να υποδέχομαι σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ως απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να συγχαρώ το νέο Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, το νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, το νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργίου και βεβαίως τον παλιό καλό φίλο και συνεργάτη εδώ κ. Κώστα Σπηλιόπουλο. Στη νέα πολιτική ηγεσία εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Όπως επίσης εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα και βεβαίως στο νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
 Να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του γραφείου μου, τους συνεργάτες μου, τους συνεργάτες στο ιδιαίτερο γραφείο και βεβαίως να ευχαριστήσω το Γενικό Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Πρέσβη κ. Χρονόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων τον κ. Γεωργιόπουλο, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τα οποία συνεργάστηκα αυτά τα 2 χρόνια εδώ στο Υπουργείο.
Θέλω αγαπητοί συνάδελφοι σε τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα, πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή δύναμη. Την έχετε ανάγκη, την έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.     Εξάλλου, ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας είναι ένας προνομιακός χώρος για την ευρύτερη εθνική συναίνεση και συνεννόηση. Ο ελληνικός λαός στις δύσκολες αυτές περιόδους που βιώνει, πρέπει να γνωρίζει ότι έχουμε αξιόπιστες με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα Ένοπλες Δυνάμεις και οι πόροι του το υστέρημά του, πιάνουν τόπο.
Πιστεύω ότι σε αυτά τα 2 χρόνια με τις δυνάμεις μου σε στενή συνεργασία και με τον παλιό φίλο και συνάδελφο τον κ. Βενιζέλο και στη συνέχεια με τον κ. Σπηλιόπουλο, δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Μια μεγάλη μάχη, σε συνθήκες δύσκολες και βεβαίως αναγκαστήκαμε να πάρουμε και επώδυνες αποφάσεις, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για το δημοσιονομικό εξορθολογισμό, των δαπανών λειτουργικών, διοικητικών, εξοπλιστικών.
Πολλοί αντέδρασαν. Δικαίως θα έλεγα γιατί είναι δύσκολο στις σημερινές συνθήκες να σου κόβουν το μισθό, να σου περιορίζουν τη σύνταξη. Δεν το κάναμε γιατί είχαμε κάποιο θα έλεγα «σαδισμό» απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συνταξιούχους αποστράτους. Ήταν οι ανάγκες τέτοιες και παραμένουν γιατί παραμένει πάντα η ανάγκη του εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργήσουμε Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολισμένες και προσαρμοσμένες στις επιχειρησιακές ανάγκες του 21ου αιώνα, όχι για Ένοπλες Δυνάμεις του παρελθόντος.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης για την τιμή που μου έκαναν μέσα από την κριτική τους, πολλές φορές υπερβολική. Επειδή γνωρίζω από αυτά τους κατανοώ. Παραμένω πάντα με τις καλύτερες των εντυπώσεων ακόμη και σε περιόδους υπερβολής θα έλεγα από την πλευρά τους. Εγώ από την πλευρά μου τους ευχαριστώ.
 Αγαπητοί συνάδελφοι σας εύχομαι και πάλι καλή δύναμη, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, αντιλαμβάνομαι από τις εμπειρίες μου ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο σας. Όμως θα είμαι πάντα δίπλα σας να βοηθήσω με τη γνώση, με την εμπειρία, να βοηθήσω παλιούς καλούς φίλους και συναδέλφους.
Και πάλι σας ευχαριστώ και θέλω να δώσω τον λόγο στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον παλιό συνάδελφο πρέπει να το πω αυτό του Διπλωματικού Σώματος και φίλο, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.Δημήτρη, καλώς ήρθες, αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε, καλή επιτυχία και καλή δύναμη».
Από την πλευρά του ο  νέος υπουργός Δημήτης Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων αλλά και τα κυριαρχικά δικαίωματα της χώρας μας, τα οποία, όπως είπε, δεν διαπραγματεύονται.





Πληροφρίες από real.gr

Αντώνης Σαμαράς : Πετύχαμε τους 4 στόχους μας, μεταβατική η κυβέρνηση, εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.


Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Πήραμε, λοιπόν, πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους:
-- Να μη γίνει δημοψήφισμα.
-- Να αλλάξει Πρωθυπουργός.
-- Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
-- Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.
Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πετύχαμε και τους τέσσερις στόχους:

* Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου.
Άλλωστε, οι εκλογές δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα...
Είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία.
Γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη…
Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας.
            Αντί να’ χουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές!

Και το τονίζω: Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν. Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις…
Άλλωστε, έχουν δικαιωθεί πλήρως. Η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο…
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί δεν πέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε.
Το βλέπετε στην οικονομία που βουλιάζει, στη μεσαία τάξη που διαλύεται, στις επιχειρήσεις που κλείνουν, στους ανέργους που πολλαπλασιάζονται, στους νέους που φεύγουν. Στους στόχους που δεν πιάνονται…

            Όλοι ξέρουμε πια πως χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.
Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε - ταχύτατα.
Όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές.
Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση…

Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.
Δεν υπόσχομαι τίποτε.
Σας κοιτάω όμως στα μάτια - όλους σας - και σας λέω:
Υπάρχει προοπτική!
Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη.
           
Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών.
Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει
εκεί που πρέπει να τα στείλει…
Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή.
Δεν θέλησα συγκυβέρνηση.
Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί…

Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα.
Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος.
Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις!
Μόνο να το τιμήσεις…

Δημοκρατική Συμμαχία : Ο κ. Παπαδήμος ξεκινά μια εφιαλτικά δύσκολη δουλειά

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι εθνική ανάγκη να αποδώσει και να λειτουργήσει ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να προωθήσει αποτελεσματικά τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται. Ο κ. Παπαδήμος ξεκινά μια εφιαλτικά δύσκολη δουλειά και ευχόμαστε για το καλό του τόπου η κυβέρνησή του να πετύχει. Ελπίζουμε τα κόμματα που συμμετέχουν, να μην την υπονομεύσουν και εμπράκτως να βοηθήσουν, ώστε να παραχθεί ουσιαστικό έργο».

Παρέμβαση Τατούλη για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Νεάπολης

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη  προς τα Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Νεάπολης.Ο κ. Τατούλης μετά από τις αντιδράσεις των επαγγελματιών και την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νεάπολης, με την οποία ζητούσαν την παρέμβαση του για την επαναλειτουργία του Τελωνείου το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του για Υπηρεσιακούς λόγους, ζήτησε από του αρμοδίους  την άμεση επαναλειτουργία του, μιας και αποτελεί υπηρεσία ζωτικής σημασίας στην εν λόγω περιοχή.Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στα αρμόδια Υπουργεία, ζήτησε την άμεση λύση των Υπηρεσιακών προβλημάτων που είναι και η αιτία της μη λειτουργίας του.

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί -Τα βιογραφικά των 12 νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου

Διαβάστε τα βιογραφικά των 12 μελών της νέας κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.
 
 Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας
Γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη νομική υπηρεσία εταιρείας της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Παγκόσμια Τράπεζα ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης(ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2004.
Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.
Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.
Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους και μία κόρη.


Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και των Βρυξελλών.
Το 1980 εισήχθη στο Διπλωματικό Σώμα. Την περίοδο 1983-1989, ήταν πρόξενος της Ελλάδας στη Λιέγη του Βελγίου.
Από το 1990, έως το Νοέμβριο του 1991, ήταν ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, το 1993, διετέλεσε διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου.
Το διάστημα 1991-1992, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη ΔΑΣΕ(Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).
Τον Οκτώβριο του 1993, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
Το 1994 και το 1998, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Το Δεκέμβριο του 2000, ίδρυσε το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ), του οποίου ανέστειλε τη λειτουργία τον Ιούνιο του 2002.
Το 2004 επανεντάχθηκε στη ΝΔ με την οποία επανεξελέγη βουλευτής στις τρεις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2004, 2007 και 2009).
Έχει διατελέσει υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης (2004-2006) και υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2006-2009).
Τον Ιούλιο του 2010, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της ΝΔ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.


Υπουργός Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης

Παραλίγο "πενηντάρα" η Νέα Κυβέρνηση

Ένα κυβερνητικό σχήμα που μόνο ευέλικτο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς και αποτελείται από 47 πρόσωπα είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια κυβέρνηση ισορροπιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση είναι 39 στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 6 στελέχη της ΝΔ: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (υπουργός Αμυνας), ο Σταύρος Δήμας (υπουργός Εξωτερικών), ο Γιάννης Μουρμούρας (υφυπουργός Οικονομίας), ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (αναπληρωτής υπουργός Παιδείας), ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος (υφυπουργός Υγείας) και ο Πέτρος Αλεβιζάτος (υφυπουργός Τουρισμού).

Στη νέα κυβέρνηση μπαίνουν επίσης και 4 στελέχη του ΛΑΟΣ. Ο Γεώργιος Γεωργίου (αναπληρωτής υπουργός Αμυνας), ο Αδωνις Γεωργιάδης (υφυπουργός Ναυτιλίας), ο Μάκης Βορίδης (υπουργός Υποδομών) και ο Αστεριος Ροντούλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

Μεγάλοι χαμένοι που μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, οι κύριοι Ηλίας Μόσιαλος, Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Σταύρος Λαμπρινίδης, Αγγελος Τόλκας και ο Χρήστος Αηδόνης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ακολούθησε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο. Στην συνέχεια θα γίνει σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών θα κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν την Δευτέρα.

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά το χθεσινό σεισμό στη Ναύπακτο αλλά και καθησυχαστικοί

Στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων βρίσκεται η θαλάσσια  Ρίου – Αντιρρίου μετά τη χθεσινοβραδινή δόνηση 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από χθες το βράδυ έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με κυριότερο αυτόν των 2,5 Ρίχτερ στις 4.30 τα ξημερώματα.
Ωστόσο, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο καθώς θεωρούν ότι γενικότερα η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή είχαν σημειωθεί και άλλες αλλεπάλληλες δονήσεις στο Ευπάλιο, τη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και πρόσφατα στη Ναύπακτο.
«Όλοι αυτοί οι σεισμοί είναι στην ίδια σεισμική ακολουθία καθώς στην περιοχή βρίσκονται αρκετά ρήγματα» εξηγεί ο κ. Σώκος, ο οποίος θεωρεί ότι τα εν λόγω ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν αποκλείει να υπάρξει και νέα δόνηση και για το λόγο αυτό παρακολουθεί στενά το φαινόμενο.
Καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου εμφανίστηκε επίσης  και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Χουλιάρας.

Η Αποχώρηση Παπανδρέου από το Μαξίμου

Συγχαρητήρια απο Σαρκοζί και Μέρκελ στο Λουκά Παπαδήμο

O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί xαιρέτισε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σε επιστολή που απέστειλε στο μεταβατικό Πρωθυπουργο, ο κ. Σαρκοζί σημειώνει πως η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη στήριξη της Γαλλίας.
«Είμαι ευτυχής που βλέπω τη συγκρότηση, υπό την προεδρία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας εθνικής ενότητας που μπορεί να διασφαλίσει την πλήρη εμφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτή» σημειώνει στην επιστολή του ο Γάλλος πρόεδρος.
«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι βέβαιος ότι (...) θα εφαρμόσετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως το ρόλο της σε μια Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη, πιστή στα ιδεώδη της» συνεχίζει ο Γάλλος Πρόεδρος.
«Η Γαλλία, φίλη της Ελλάδας, θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρας σας να ξαναμπεί στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης» καταλήγει ο κ. Σαρκοζί.

 Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της , το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική καγκελαρία, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο και τον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γερμανία "θα υποστηρίξει" την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση. "Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης". Επίσης η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε  "στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών", η οποία ελπίζει ότι "θα ενισχυθεί και θα βαθύνει" ακόμη περισσότερο. "Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση", επεσήμανε η κ. Μέρκελ. 

Η νέα κυβέρνηση

Έπειτα από διαβουλεύσεις ωρών μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ανακοινώθηκε το νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτό μετέχουν έξι στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερα από το ΛΑΟΣ. Παραμένουν σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελούν 48 υπουργοί και υφυπουργοί.

Από τη ΝΔ μετέχουν σε θέσεις υπουργών οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σε θέσεις υφυπουργών οι Γ.Μουρμούρας, Δ.Βαρτζόπουλος και Π.Αλιβιζάτος.

Από το ΛΑΟΣ μετέχουν σε επίπεδο υπουργού ο Μάκης Βορίδης και σε επίπεδο υφυπουργών οι Αδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης και Γ.Γεωργίου.

Αυτή την ώρα η ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση


Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
 Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός:  Ντίνος Ρόβλιας
 Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

 Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός:  Αναστάσιος Γιαννίτσης
 Αναπληρωτής υπουργός: Φώφη Γεννηματά
 Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

 Υπουργείο Οικονομικών  
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
 Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
 Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου
 Υφυπουργός: Ιωάννης Μουρμούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
 Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
 Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
 Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
  Υφυπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
 Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
 Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης
 Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
 Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
 Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
 Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης
  Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
 Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
  Υφυπουργός: Ιωάννης Δριβελέγκας
  Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάνου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
 Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
  Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος

Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Σταυρόπουλος
Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κώστας Κόλλιας: «Χρειάζονται και άλλες βελτιώσεις στη διαδικασία αδειοδότησης των γεωτρήσεων»

Απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σε ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των γεωτρήσεων, με την οποία ζητούσε την παράταση και την απλοποίηση της διαδικασίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από ένα μήνα ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρατείνει την προθεσμία που προέβλεπε η σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την αδειοδότηση των αγροτικών γεωτρήσεων. Όπως είναι γνωστό, η ΚΥΑ έδινε προθεσμία μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, προθεσμία η οποία με βεβαιότητα θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και στους αγρότες και στις υπηρεσίες. Το ίδιο θέμα ανέδειξα και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι στην Κορινθία αναμένουμε 6.000 αιτήσεις για ανανέωση αδείας και άγνωστο αριθμό αιτήσεων για νέες άδειες. Τόνισα ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν εντός της προθεσμίας και ότι το πρόστιμο, βεβαίως, θα βάρυνε τον αγρότη.
Η ηγεσία του Υπουργείου μας διαβεβαίωσε σε εκείνη τη συνεδρίαση της Βουλής ότι θα δινόταν παράταση. Πράγματι δόθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2012, το οποίο επιβεβαιώνεται και στην απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο. Δυστυχώς όμως δεν έλαβα καμία απάντηση στο σκέλος της απλοποίησης της διαδικασίας και της μείωσης του κόστους για τον αγρότη. Αντιθέτως, το Υπουργείο φαίνεται να μην αναγνωρίζει τις δυσκολίες στη σύνταξη του φακέλου, αφού θεωρεί ότι μπορεί να προετοιμαστεί από τον ίδιο τον γεωργό.
Δεν φαντάζομαι το Υπουργείο να πιστεύει ειλικρινά ότι όλοι οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να συντάξουν τεχνική έκθεση. Ούτε φαντάζομαι να θεωρεί ότι οι χάρτες, τα στοιχεία για την ποιότητα του νερού και οι πλείστοι όσοι τίτλοι που καλείται να προσκομίσει ο αγρότης μαζί με την αίτηση αδειοδότησης είναι μία φθηνή και απλή υπόθεση. Όλα αυτά, μαζί με τον ειδικό που θα συντάξει την έκθεση, δημιουργούν κόστη, τα οποία στην παρούσα συγκυρία είναι δυσβάσταχτα για τον αγρότη.
Είναι πολύ θετικό ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα αγροτών, υπηρεσιών και Βουλευτών να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων. Υπάρχουν όμως μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της ΚΥΑ και στο διαδικαστικό σκέλος. Για παράδειγμα, σε γεωτρήσεις που διαθέτουν ήδη άδεια, θα μπορούσε να προβλεφθεί ότι, εφόσον δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα γεωργοοικονομικά στοιχεία και εφόσον ο κάτοχος και ο δικαιούχος χρήσης δεν έχουν αλλάξει από την έκδοση της υφιστάμενης άδειας, να αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωσή της.
          Η διαδικασία μπορεί και πρέπει να απλοποιηθεί. Ο Υφυπουργός κύριος Δριβελέγκας είχε φανεί να αναγνωρίζει το πρόβλημα και είχε δείξει την πρόθεση να συμβάλει στη λύση του. Είχε μάλιστα δηλώσει επί λέξει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «προχωρά σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης». Βεβαίως πλέον υπάρχουν αλλαγές στις ηγεσίες των Υπουργείων. Σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθώ το θέμα και θα επανέλθω με νέα παρέμβαση και ευελπιστώ ότι η προσπάθεια θα ευοδωθεί.»

Δήμας: Εξωτερικών - Αβραμόπουλος: 'Αμυνας - Γιαννίτσης: Εσωτερικών - Βορίδης: Μεταφορών .ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡOΦΟΡΙΕΣ - Στις 16.00 η ορκωμοσία

 Μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται παζάρια και υπάρχουν και εντάσεις αλλά και καραμπόλες.
Τα δεδομένα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Ο κ. Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών με Αναπληρώτρια υπ.Εξωτερικών την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μυστήριο παραμένει τι θα γίνει με τον Σταύρο Λαμπρινίδη.  Για την θέση του υπουργού Αμυνας φέρεται να έχει κλειδώσει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος με επιστολή του στον κ. Πετσάλνικο υπέβαλλε την παραίτησή του και την θέση του καταλαμβάνει η Ελενα Κουντουρά.
Ο κ.Αβραμόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν θέλουν στη ΝΔ να είναι κοινοβουλευτικός μέλος της κυβέρνησης αφού έτσι θα θεωρηθεί συγκυβέρνηση και αυτόματα αναγορεύεται ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μένει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά υφυπουργός τοποθετείται ο κ. Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑΟΣ.

Το υπ. Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ.

Στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του. Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται στην δουλειά όλων τους.

Στα υπουργεία τους παραμένουν ο κ. Χρυσοχοϊδης (Ανάπτυξης) και η κα Διαμαντοπούλου(Παιδείας). Το όνομα του κ. Θεόδωρου Βάρδα (σύμβουλος του Α.Σαμαρά) ακούγεται για υφυπουργού υπο τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Επίσης υφυπουργός Ναυτιλίας τοποθετείται και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.Οι ίδιες πληροφορίες τοποθετούν σε θέση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά.


Υφυπουργός Άμυνας τοποθετείται ο κ. Γεώργιος Γεωργίου από το ΛΑΟΣ.
Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας φέρεται να είναι ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Επίσης, άλλες πληροφορίες, φέρουν τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα πρωην αρχηγό του ΓΕΣ για την θέση του υφυπουργού Αμυνας.

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει ο κ. Βενιζέλος.Aναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Ι. Μουρμούρας, ενώ παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Τάσου Γιαννίτση. Η Φώφη Γεννηματά μετακινείται από το υπουργείο Παιδείας ως υφυπ. Εσωτερικών.
 
Έτσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Σταυρόπουλος (δικαστικός)

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών : Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός Οικονομικών : Ι.Μουρμούρας (ΝΔ)



Υπουργείο Υποδομών: Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δ. Ρέππας
Υφυπουργοί : Ντίνος Ρόβλιας - Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών : Τάσος Γιαννίτσης
Υφυπουργός Εσωτερικών: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός Εσωτερικών : Πάρις Κουκουλόπουλος


Υπουργείο Παιδείας: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπ.Παιδείας: Κων/νος Αρβανιτόπουλος (ΝΔ)

Υπουργός Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ)
Αναπληρωτής υπ. Αμυνας: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός Αμυνας: Γεώργιος Γεωργίου (ΛΑΟΣ)
 Υφυπουργός Αμυνας: Κώστας Σπηλιόπουλος


Yπουργείο περιβάλλοντος : Γ.Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος : Νίκος Σηφουνακης
Υφυπουργός περιβάλλοντος : Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Εξωτερικών : Σταύρος Δήμας (ΝΔ)
Αναπληρώτρια υπ.Εξωτερικών: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
    Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Δόλλης


Υπουργείο Απασχόλησης: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Χρ. Παπουτσής
Υφυπουργός Μανώλης Όθωνας

Yπουργός Υγείας: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ)

Υπουργός Ανάπτυξης: Μιχ. Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός Υπουργός Ανάπτυξης: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός Υπουργός Ανάπτυξης: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός Ναυτιλίας: Αδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργείο Πολιτισμού: Παύλο Γερουλάνος
Υφυπουργός: Πέτρος Αλεβιζάτος (ΝΔ)
Υφυπουργός (τουρισμού) Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μιλτ. Παπαϊωάνου
Υφυπουργός Δικαιοσύνης : Γιώργος Πεταλωτής

Νέες επενδύσεις για να βρουν δουλειά χιλιάδες άνεργοι

 Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«900.000 άνθρωποι στην ανεργία, κυρίως νέοι και γυναίκες. 364.000 συμπολίτες μας έχασαν τη δουλειά τους μέσα σ’ ένα χρόνο. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος άθλος που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις τα επόμενα χρόνια, είναι η άμεση προσέλκυση νέων επενδύσεων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπου θα βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Γι’ αυτό πρέπει τώρα να ξεκινήσει η  άρση των αντικινήτρων και των περιορισμών στην ανταγωνιστικότητα, η άμεση προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών  και ο περιορισμός της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και η εφαρμογή πολιτικών ουσιαστικής στήριξης της απασχόλησης.Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης και οφείλει να την αντιμετωπίσει με επιτυχία».

Η οπερέτα έφερε κυβέρνηση δύο ταχυτήτων - Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, τουλάχιστον δύο ταχυτήτων και με μια κοινοβουλευτική δύναμη από τα… παλιά αποκτά σήμερα η ταλαιπωρημένη χώρα. Όπως όλα δείχνουν, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη και όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά…
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Κυβέρνηση δύο ταχυτήτων αποκτά από σήμερα η Ελλάδα μετά από μια αφάνταστη ταλαιπωρία που στο τέλος κατέληξε σε οπερέτα, στην οποία έθεσε τέρμα ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που με επιστολή τους διακήρυσσαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση Πετσάλνικου και απειλούσαν με παραιτήσεις.

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Λουκά Παπαδήμου ως εντολοδόχου πρωθυπουργού, τα επιτελεία των τριών κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις με άφθονη ονοματολογία, αλλά και «κόκκινες γραμμές».

Σύντομα θα παρακαλούν για εκλογές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν μου αρέσει ο ρόλος του μάντη κακών, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.

Ανήκω σ’ αυτούς που και μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρούν πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα σφάδαξε για πέντε μόνο μέρες πριν παραδοθεί αμαχητί.

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, την ύστατη ώρα του αποχαιρετισμού, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε μετά βεβαιότητος «θεσμική επιλογή», φωτογραφίζοντας έτσι τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο…

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία ώρα οι αλληλοδιαψεύσεις έπεφταν βροχή και η βεβαιότητα που κυκλοφορούσε ήταν πως… ουδέποτε ετέθη θέμα Παπαδήμου…

Με δεδομένο ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φθάσει στην Αθήνα από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι χθες δεν χτυπούσε το τηλέφωνό του…

Με δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία ώρα δεν είχε γίνει κατανοητό το πρόβλημα με το έλλειμμα αξιοπιστίας και ο κ. Παπανδρέου πάσχιζε να παραμείνει στην εξουσία μέσω του κ. Πετσάλνικου…

Φήμες, ψέματα και η πύρρειος νίκη της ΝΔ

Η Συγγρού διαβάσαμε στον τύπο ότι αισθάνεται νικήτρια: έδιωξε τον Παπανδρέου, πέτυχε άμεσες (;) εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και απέδειξε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης λόγω των διαρροών περί όρων που είχε θέσει ο Παπαδήμος. Έτσι τώρα αισθάνεται ότι μπαίνει με αέρα στον επόμενο γύρο για την κατάληψη της εξουσίας.

Σχόλιο δικό μας :
1. Το ότι έδιωξε τον Παπανδρέου μας δημιουργεί εύλογα το ερωτηματικό αν το πρόβλημά της ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και γιατί… γιατί τόσος φόβος; Μια λογική εξήγηση ότι βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος που θα γίνει και εύκολος στόχος για τα ΜΜΕ με τις κακές σχέσεις που είχε. Για αυτό και από χθες άρχισαν και οι πιέσεις να φύγει τελείως από την πολιτική ζωή.
2. Η ΝΔ μας λέει ουσιαστικά ψέματα. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση εκλογών. Αντίθετα εκείνο που υπάρχει είναι η αφηρημένη δέσμευση για άμεσες εκλογές που θα βοηθούσαν τη ΝΔ (αν το επιτρέπουν οι δημοσκοπήσεις) να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, να την ρίξει και να ζητήσει εκλογές καταγγέλοντας την παραβίαση της συμφωνίας στον χρόνο που θα κρίνει σκόπιμο.
3. Οι διαρροές περί όρων ή όχι Παπαδήμου με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε θα γίνει μπούμερανγκ. Γιατί θα αποδειχθεί αν υπήρξαν ή όχι όταν θα παραβιαστούν και κόκκινες γραμμές. Αλλά στηριζόμενη και στο δεδομένο της αδύναμης μνήμης μέσα στην επικαιρότητα δεν θα της είναι δύσκολο να το ξεπεράσει.
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρόσκαιρα και μικροπολιτικά κερδισμένη βγαίνει. Σε επίπεδο τώρα πραγματικής πολιτικής μένει να αποδειχθεί αν η ΝΔ θα αντέξει την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται, αν θα μπορέσει να εξηγήσει πειστικά γιατί διαφωνούσε για πράγματα που προσυπογράφει σήμερα, αν τέλος δεν θα βρει τον Παπαδήμο μπροστά της και σαν εναλλακική λύση των ίδιων κύκλων που μέχρι και την 5η Νοεμβρίου την γλυκοκοίταζαν. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα μέχρι τις εκλογές (που θα γίνουν σίγουρα μέχρι το 2013…).

smartpost.gr

Ντέρμπι στη Κορυφή αλλά και στην ουρά στην Α’ Κορινθίας.

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡBENIOY
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΡΤΟΣ


 
Με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής , συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγωνιστική όπου δεν απουσιάζουν τα κάθε λογής ντέρμπι , τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά αλλά και τα τοπικά. Στο στάδιο του Κιάτου ο Πέλοπας κοντράρεται με τον ισόβαθμό του Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο γήπεδο του Σολομού ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου ως γηπεδούχος αγωνίζεται με τον συντοπίτη της Παννεμεατικό, ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός μάχεται με Σαρωνικό Γαλατακίου. Στο Βέλο η πρωτοπόρος Ελλάδα Βέλου υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ στο Θώδειο στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αναμετράται με τον Α. Ο. Σολομού. Στην Αρχαία Κόρινθο  έχουμε την αναμέτρηση των 2 ροπαλοφόρων Ηρακλειδών της Κορινθίας , όπου ο Ηρακλής Λεχαίου συγκρούεται με την συνώνυμό του ομάδα του Ξυλοκάστρου. Τέλος από την αγωνιστική δεν λείπει και το ντέρμπι της ουράς ανάμεσα στον Ισθμιακό και στον Άλμπαρτο Κόρφου, στο γήπεδο των Εξαμιλίων.
Η 9η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΑΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.

Οι έξι ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα



Πρόκειται για τις έξι κρισιμότερες ημέρες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Από τα μεσάνυχτα της Περασμένης Παρασκευής, τότε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου λάμβανε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής για να παραιτηθεί και να δρομολογήσει τις εξελίξεις για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εως σήμερα Πέμπτη, αποτυπώθηκαν στο βιβλίο ιστορίας της χώρας ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα πολιτικά γεγονότα.
Το αποτέλεσμα, δηλαδή η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο ερμηνεύεται από τους περισσότερους ως η θετική έκβαση ενός δαιμονισμένου σεναρίου. Όμως, ως καθολικό συμπέρασμα φαίνεται να είναι αυτό που λέει πως «γεννήθηκε για πρώτη φορά μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία δεν θα οδηγήσει απλά τη χώρα στις εκλογές αλλά θα παράγει και σημαντικό νομοθετικό έργο».
Πως φτάσαμε όμως στον κ. Παπαδήμο;

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Αύριο (!) λήγει τυπικά η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου του κόμματος  και σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν είναι πια πρωθυπουργός δεν ανανεώνεται αυτόματα, αλλά κινούνται οι διαδικασίες διαδοχής. Πριν καν παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, είχαν ήδη αρχίσει οι ψίθυροι για την αντικατάστασή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  Ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βενιζελικοί βουλευτές θα θέσουν θέμα ηγεσίας. Μετά από τον φιάσκο με το Φίλιππο Πετσάλνικο, αποκλείεται να επιλεγεί η διέξοδος στην οποία προσανατολίζονταν αρχικά, να παραταθεί σιωπηλά η θητεία του Παπανδρέου ως τις εκλογές για να αποφευχθούν οι εσωκομματικές συγκρούσεις.Χαρακτηριστική της σύγχυσης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι και η δήλωση του βουλευτή, Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9,84, έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας. 
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η θητεία του προέδρου, ο κύριος Λιντζέρης είπε ότι «οι ημερομηνίες έχουν να κάνουν με πολιτικές θέσεις. Δεν πρόκειται για την ημέρα, αρκεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα»!

Τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για τα στελέχη που θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης. Με τέσσερα κεντρικά στελέχη που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά θα συμμετάσχει, όπως όλα δείχνουν, τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Την τελική απόφαση έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.


Συγκεκριμένα από την Συγγρού, προτάθηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Γιάννη Μουρμούρα και του Κώστα Αρβανιτόπουλου, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά υπουργεία.Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δήμας αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος θα παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπουργός Παιδείας και ο κ. Μουρμούρας θα τοποθετεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Μέχρι την τελευταία στιγμή «έπαιζε» το όνομα του κ. Θόδωρου Βάρδα για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα ονόματα αυτά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Προσθέτει ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα υπουργεία, ούτε το αν η κυβέρνηση θα έχει θέσεις αντιπροέδρων, θέματα που θα αποφασίσει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «με την συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚκαι Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές».

Στην κυβέρνηση -εκτός απροόπτου- θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ, με πιθανότερο πρόσωπο τον Μάκη Βορίδη.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο -πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 14.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παραλαβής και παράδοσης στα υπουργεία που θα αλλάξουν ηγεσία.

newpost.gr

11/11/11...πόσους “άσσους” κρύβει στο... μανίκι ο Λ. Παπαδήμος;

Εδώ και ένα αιώνα έχει να εμφανιστεί τέτοια ημερομηνία με έξι «άσσους» ή τρία 11 στη σειρά και ΄σημερα είναι ΄... σημαδιακη μέρα όπως λένε κάποιοι. Αν νομίζετε ότι σήμερα είναι ... σημαδιακή μόνο η ημερομηνία, γελιέστε. Ο νέος πρωθυπουργός έχει πολύ περισσότερους... άσσους.
Ας τα πάρουμε απ' την αρχή.
Ο νέος Πρωθυπουργός , ο κ. Λουκάς Παπαδήμος , είναι ο 11ος της μεταπολίτευσης και θα ορκιστεί σήμερα 11/11/11...
Θα ορκιστεί μάλιστα στις 14:00, αλλά το γεγονός δεν θα περάσει απαρατήρητο εκτός συνόρων (ήδη από χθες όλα τα ξένα μέσα αναφέρονται στην νέα κυβέρνηση), έτσι τα διεθνή πρακτορεία θα μεταδώσουν την είδηση με ώρα Γκρίνουιτς... 11:00!
Μετά το... νερό που έβαλε στο “κρασί” της η Ν.Δ. δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και έτσι να μην έχουμε εκλογές στις 19/2, αλλά λίγο αργότερα με πιθανότητα ο κ. Παπαδήμος να είναι Πρωθυπουργός για ... 111 μέρες...

newsit.gr

11 - 11 - 11 ! Τυχαίο; δεν νομίζω.

Καλημέρα σας, σήμερα είναι Παρασκευή 11 /11/11. Είναι η ημέρα με τους πολλούς άσσους: Εδώ και ένα αιώνα έχει να εμφανιστεί τέτοια ημερομηνία με έξι «άσσους» ή τρία 11 στη σειρά και αυτό  συμβαίνει σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.