Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μία καλλιτέχνιδα πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο

«Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται πάντα μία σπουδαία γυναίκα» λέει ο θυμόσοφος λαός και το συγκεκριμένο ρητό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο η Σάννα Ίνγκραμ - Παπαδήμα, σύζυγος του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και πλέον η πρώτη κυρία της Eλλάδας.
Το πραγματικό της όνομα ειναι Jeanne H.M. Ιngram, είναι γεννημένη στην Ινδονησία, είναι αμερικανο-ολλανδικής καταγωγής και η μεγάλη της αγάπη είναι η ζωγραφική. Οι πίνακές της έχουν ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κατατάσσοντάς την σε μία από τις πιο ταλαντούχες ζωγράφους της γενιάς της. Υπογράφει τους πίνακές της ως Σάννα Παπαδήμα ενώ με τον σημερινό πρωθυπουργό μας παντρεύτηκαν το 1977 και ζουν στο Ψυχικό.
«Γυναίκα χαμηλών τόνων, με πολλές ευαισθησίες και ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες». Έτσι την χαρακτηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της, οι οποίοι επισημαίνουν πως της αρέσουν πολύ τα ταξίδια αφού αποτελούν για εκείνη πηγή έμπνευσης, όπως για κάθε γνήσιο καλλιτέχνη εξάλλου.
Μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια με μεγάλη οικονομική άνεση αλλά και αξίες που της μεταλαμπάδευσαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Αγαπάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κω, το ελληνικό μας νησί στο οποίο μάλιστα είχε διοργανώσει προ ολίγων ετών και μία έκθεση με έργα της.
Μεγάλη της αδυναμία τα παιδιά, αφού ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικά της. Δεν αγαπά ιδιαίτερα τη δημοσιότητα, της αρέσει να «κλείνεται» στον δικό της μαγικό κόσμο, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα χρώματα και τα πινέλα.
Τώρα καλείται να σταθεί για ακόμη μία φορά στο πλευρό του τωρινού μας Πρωθυπουργού και στο δύσκολο έργο που εκείνος ανέλαβε να φέρεις εις πέρας με επιτυχία.

Φ.Π

newpost.gr

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ 5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

Σήμα για την εκκίνηση του προγράμματος του OAEΔ για την πρόσληψη και 27μηνη απασχόληση 5.000 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δίνει κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση: H...
επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους πρώτους 12 μήνες ορίζεται σε 30 ευρώ και για τους υπόλοιπους 12 μήνες θα είναι το σύνολο των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) με βάση υπολογισμού τις πραγματικές ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων / επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την EΓΣΣE.
H συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες δηλ. 24 με επιχορήγηση και 3 μήνες με δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας. Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το επιχορηγούμενο προσωπικό και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό.
H επιχείρηση δεν θα πρέπει να έχει λάβει ενισχύσεις πάνω από 200.000 ευρώ στην 3ετία, να μην έχει μειώσει προσωπικό κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα ή να το έχει αντικαταστήσει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Oι πτυχιούχοι πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας και το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, να μην απασχοληθεί με οποιοδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας.

FIMOTRO

Μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες διαφορά

 Μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες διαφορά
Στο 55% αναρριχάται η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου, με τις αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν μόλις το 18%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά του κ. Παπαδήμου και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων, καθώ επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.
Ο Παπαδήμος φαίνεται πως εμπνέει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, καθώς το 45% των πολιτών δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται έναντι 35% που δεν τον εμπιστεύονται.
Το βαρόμετρο της Public Issue αποτυπώνει ξεκάθαρα την τάση αποδόμησης του κομματικού συστήματος με το 60% των πολιτών να απαντά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας των δυο παλαιών κομμάτων δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε θα έχει αυτοδυναμία.

troktiko.eu

Πρώτη η ΔΑΚΕ , αλλά όχι αυτοδύναμη – Πάτωσε το ΠΑΣΟΚ στους Δασκάλους στη Δυτική Κορινθία

Στις εκλογές που έγιναν στο σύλλογο Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σικυώνας – Ξυλοκάστρου νικήτρια αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ με 105 ψήφους και ποσοστό 42,51% και κατέλαβε 3 έδρες . Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Εκπαιδευτικοί σε Αντί…Δράση» που συγκέντρωσε  98 ψήφους και ποσοστό 39,67%  και κατέλαβε 3 έδρες, ενώ η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ , Π.Α.Σ.Κ έλαβε 44 ψήφους και ποσοστό 17,81% και κέρδισε 1 έδρα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΨΗΦΙΣΑΝ: 271
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 247
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 6
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 18

Δ.Α.Κ.Ε.   105 ψήφοι - 3 έδρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε Αντί…Δράση 98 ψήφοι - 3 έδρες
Π.Α.Σ.Κ  44 ψήφοι - 1 έδρα

Έμειναν στον «Άσσο» Πανκαμαριακός και Αετός. Σαρωτικές «εξάρες» το Κάτω Διμηνιό και οι Άγιοι Θεόδωροι

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της Β’  Κορινθίας που έγινε στο Ξυλόκαστρο καθώς  Πανκαμαριακός και Αετός Κρυονερίου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 – 1. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Καμαρίου υποχώρησε βαθμολογικά στην 3η θέση , καθώς την προσπέρασε στο πόντο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μετά το σαρωτικό 6 – 0 επί της Θύελλας Λεοντίου. Οι αγώνες έγιναν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής .
Επίσης για την ίδια αγωνιστική στον Α΄ όμιλο της Β΄ κατηγορίας η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων σάρωσε με 6 – 0 την ομάδα του Αγιάννη, ενώ ο Κύψελος Κορίνθου επικράτησε στο ντέρμπι , στο γήπεδο του Συνοικισμού με 2 – 1 της Δάφνης Εξαμιλίων.

Βροχή από «πεντάρες» στην Α’ Κορινθίας.

Τα γκολ έπεφταν βροχή σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ Κορινθίας. Ειδικά οι «πεντάρες» είχαν την τιμητική τους και δεν έλειψαν από τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής. Μία αγωνιστική όπου δεν απουσίαζαν τα κάθε λογής ντέρμπι , τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά αλλά και τα τοπικά. Στο στάδιο του Κιάτου στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ο Πέλοπας σάρωσε χωρίς να κουραστεί με 5 – 0 τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ σαρωτικός ήταν και ο ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο του Σολομού, με το ευρύ  4 – 1 επί του Ολυμπιακού Λουτρακίου. Στο Βέλο η πρωτοπόρος Ελλάδα Βέλου σάρωσε με 5 - 0 την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ με το ίδιο σκορ ,στην Αρχαία Κόρινθο , ο Ηρακλής Λεχαίου επικράτησε του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου ως γηπεδούχος έχασε στην κοινή τους έδρα με 0 - 2 από τον συντοπίτη της Παννεμεατικό με τέρματα των Δουλγκέρογλου και Μπασιώτη, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Άλμπαρτος Κόρφου ,εκτός έδρας, στο γήπεδο των Εξαμιλίων, στο ντέρμπι της ουράς επί του Ισθμιακού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η «παρθενική» νίκη της νεοφώτιστης ομάδας του Κόρφου στην Α΄ κατηγορία. Την ήττα  στο Σοφικό  γνώρισε και ο Πανσολυγειακός που έχασε με 1 - 2 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου., ενώ τέλος στο Θώδειο στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου μετά από κακή εμφάνιση και κάτω από ισχυρό αέρα γκέλαρε μετά το ισόπαλο 1 – 1 με  τον Α. Ο. Σολομού.


H 9η Αγωνιστική
 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚIOY                   4 - 1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                     1 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                             0 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚAΣΤΡΟΥ         5 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ            5 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                            0 - 2
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.                         5 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ             1 - 2  

Η βαθμολογία
( επί 9 αγώνων)
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                         25 - 10   24
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                            24 - 8     23
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                        27 - 8    19
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                        18 - 8    19
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                     20 - 16   16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                 15 - 12   16
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒENIOY                 16 - 17   16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ            11 - 11   15
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                15 - 14   12
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                       17 - 14   11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                      14 - 15   10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                             8 - 14    9
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                         7 - 20    7
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                 8 - 17    5
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                     6 - 24    4
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                   6 - 29    3

19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες θα τρέξουν στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Το ραντεβού είναι για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και πρόσωπα έκπληξη από τον χώρο της τηλεόρασης, της πολιτικής, της επιστήμης καθώς και επιχειρηματίες.
Δε θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε τη συμμετοχή του πρέσβη της Ιαπωνίας ο οποίος θα τρέξει με μπλουζάκι που θα αναγράφει στις δύο πλευρές του το σύνθημα «ευχαριστούμε Ελλάδα» και «κουράγιο Ιαπωνία», ως συμβολικό μήνυμα στους συμπατριώτες του για τα δεινά που έχουν υποστεί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Η ΑΘΗΝΑ

Σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας ειναι το γεγονός πως η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων είναι πια στην Αθήνα.
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 29ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, κύριος Κώστας Παναγόπουλος "παρά την κρίση, παρά τα προβλήματα με την εικόνα που έδωσε η χώρα μας τους προηγούμενους μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει 19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες. Πέρα όμως από τον αγώνα που πιστεύω πως θα είναι μια ανάσα και ένα χαμόγελο για όλους μας που το χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη εποχή θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό οτι εδώ και 2 ημέρες η έδρα της Παγκόσμιας Εδρας των Μαραθωνίων βρίσκεται στην Αθήνα.Μάλιστα είναι νομίζω σημαντικό και συμβολικό οτι βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Ενας μεγάλος διεθνής οργανισμός εμπιστεύεται την Ελλάδα και μεταφέρει τα γραφεία του εδώ δίνοντας έτσι με τη σειρά του και αυτός μια ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώντας τη χώρα μας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργήσει".
Η φετινή διοργάνωση συνδυάζεται με την καμπάνια του υπουργείου Υγείας «Τρέχουμε για να κόψουμε το τσιγάρο».
Εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, καθώς και αγώνας δυναμικού βαδίσματος με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο κλασικός μαραθώνιος ξεκινά στις 9.00 από τον Μαραθώνα και οι άλλοι αγώνες στις 9.30

newsit.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011, στις 13:00, θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Η κυβέρνηση προϊόν συμβιβασμού ...δύσκολες αποφάσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεργασίας έχει μπροστά της δύσκολες αποφάσεις για την εφαρμογή της αναγκαίας οικονομικής πολιτικής που θα αποτρέψει   την   καταστροφή.  Γι’ αυτό χρειάζεται πραγματική στήριξη χωρίς υποσημειώσεις, διαφοροποιήσεις και μικροπολιτικά ή εκλογικά κριτήρια.
Το πρώτο μήνυμα από τη σύνθεσή της, δείχνει ότι είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των κομμάτων που αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν.  
Ελπίζουμε στην πορεία να μην την υπονομεύσουν και να συμβάλλουν εμπράκτως για να παράγει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ντέρμπι κορυφής στο Ξυλόκαστρο. Ο Πανκαμαριακός κόντρα στον Αετό Κρυονερίου

Αυλαία της 8ης αγωνιστικής σήμερα  με 4 αγώνες στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.                                            
Στο Β’ όμιλο το ενδιαφέρον στρέφεται στο Ξυλόκαστρο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον πρωτοπόρο του ομίλου Αετό Κρυονερίου , ενώ στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετωπίζει την συνονόματή  της ομάδα του Λεοντίου .
Αύριο την ίδια ώρα ο Πανευρωστινιακός , στο Δερβένι , αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου , ενώ η Λυκοποριά δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Στο Βέλο ο Απέσσας Χαλκίου αντιμετωπίζει το Σπαθοβούνι και στο Συνικισμό η Κόρινθος ’06 αγωνίζεται με την Αναγέννηση Κιάτου. Τέλος το ντέρμπι των ορεινών αλλά και ουραγών του ομίλου θα γίνει στον Ασπρόκαμπο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Παμφενεατικό

8η Αγωνιστική
12-11-2011 15:00
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

13-11-2011 15:00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ -   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ -  ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Στον  Α΄ όμιλο , αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη ο αγώνες των Αγίων Θεοδώρων με την ομάδα του Αγιάννη, καθώς και το ντέρμπι του Κύψελου Κορίνθου με τη Δάφνη Εξαμιλίων , στο Συνοικισμό.. Από τους αυριανούς αγώνες τους ομίλου ξεχωρίζει η αναμέτρηση στα Εξαμίλια ανάμεσα στους Γαλάζιους Νέους και τον Άρη Κορίνθου .  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του Τενεάτη με τον Αετό Αγγελοκάστρου , της Περαχώρας με τον ΑΣ Λουτρακίου, του Εθνικού Ξυλοκέριζας με τον Κουταλά και της Προόδου Αγίου Βασιλείου με τον Μαψό
8η Αγωνιστική
12-11-2011 15:00
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.

13-11-2011 15:00  
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ  -  ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -  ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ - .ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. -  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ  - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Η Γ’  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Α΄’ όμιλος
 Αγωνιστική
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -  ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ -  ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ

Β’ όμιλος
4η Αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ  - ΟΡΦΕΑΣ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ -  ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ  - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ

Η Κόρινθος πέρασε στην «Eποχή Μπεθάνη» - Η 2η αγωνιστική

Γυρίζει σελίδα η ομάδα της Κορίνθου καθώς μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μαυρονάσιου η «Μπάρτσα» περνάει στα χέρια του Πάνου Μπεθάνη και επίσημα . Χθες το μεσημέρι ο κ. Μπεθάνης ανέλαβε την ηγεσία του συλλόγου σχηματίζοντας νέα διοίκηση στην οποία μετέχουν αξιόλογοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αλλά και μια ομάδα επιχειρηματιών από την πόλη.
Στο νέο συμβούλιο θα συμμετάσχει ο Πάνος Λαμπρινός, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Χαΐδαρίου, Τάσος Χαντζής και ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Πέτρος Καραβίτης. Το νέο ΔΣ της ομάδας, θα συγκροτηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ έχει γίνει πρόταση στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Κόλλια, να αναλάβει πόστο.
Στο μεταξύ επίσημη πρώτη την 2η αγωνιστική θα πραγματοποιήσει η Κόρινθος καθώς αύριο θα αγωνιστεί κανονικά , στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου , οπου η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ. , με αντίπαλο τον  Μανδραϊκό , στα πλαίσια του περιφερειακού πρωταθλήματος του 7ου ομίλου της Δ. Εθνικής.
 Στους υπόλοιπους αγώνες του  ομίλου ο Ατρόμητός Χιλιομοδίου θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο  Κώστα Μπαλή στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Ασπρόπυργο. Ένα ματς επικίνδυνο για τον Ατρόμητο καθώς μπορεί να είναι το φαβορί αλλά η αλήθεια είναι πως κανένας δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αγωνιστικό πρόσωπο του Ασπόπυργου. Στην Αντίκυρα η τοπική Ένωση θα αντιμετωπίσει την Ένωση Ερμιονίδας, ενώ η ομάδα των Λουκισίων μάχεται με τη Θήβα.
Στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός αντιμετωπίζει τον Πόρο, ενώ στη Κύμη , η τοπική ομάδα φιλοξενει τον Παναργειακό. Τέλος στο Κριεκούκι η Δάφνη Ερυθρών υποδέχεται την Χαλκίδα.

7ος όμιλος
2η αγωνιστική
Πανναυπλιακός-Πόρος
Λουκισίων Α.Ο.-Θήβα
Δάφνη Ερυθρών-Χαλκίδα
Κόρινθος-Μανδραϊκός
Ασπρόπυργος-Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Ενωση Ερμιονίδας
                             ΑΟ Κύμης-Παναργειακός

6ος όμιλος
Ο πρωτοπόρος του ομίλου Παναιγιάλειος αγωνίζεται στην Κεφαλονιά με τον Α. Ο. Εικοσιμία.
Η 2η αγωνιστική
Αχαϊκή-Εράνη Φιλιατρών
Τριταιικός-Αστέρας Αμαλιάδας
Πάμισος-Ολυμπιακός Γυθείου
Θύελλα Πατρών-Ατρόμητος Λάππα
Εικοσιμία-Παναιγιάλειος
ΠΦΟ Πανόπουλου-Τσιλιβή
                         Βρασιές-Διαγόρας Βραχνέικων

Θρήνος στο Αίγιο: Νεκρός βρέθηκε ο 76χρονος που είχε εξαφανιστεί

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 76χρονου Παναγιώτη Αθανασόπουλου από το Αίγιο. Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από Αλτσχάιμερ, αγνοείτο από τις 7 Νοεμβρίου. Δυστυχώς όμως, παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας και της γραμμής ζωής Silver Alert, δεν κατέστη να βρεθεί ζωντανός.
Σήμερα το πρωί το πτώμα του άτυχου 76χρονου ανακάλυψαν στις εκβολές του Μεγανίτη, στην Μυρτιά Αιγίου, άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στις έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει αποκλειστεί η περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.

TA NEA THΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με… φιλικές συμμετοχές! Ν.Δ.: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Σε μίνι ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η πολυαναμενόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Τώρα, το βλέμμα όλων στρέφεται προς την εκλογική αναμέτρηση, καθώς εκ μέρους του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή απόψεων.
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Όταν κάτι ξεκινά ως οπερέτα, είναι αδύνατον να εξελιχθεί σε αριστούργημα της κλασικής δραματουργίας.

Η περιπέτεια της ασυνεννοησίας και διαφόρων άλλων ψυχαναγκαστικών καταστάσεων ξεκίνησε (στις 15 του περασμένου Ιουνίου) με αναζήτηση πρωθυπουργού και κατέληξε χθες σε… αναζήτηση αντιπολίτευσης!

Και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με… φιλικές συμμετοχές.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε καν στον κόπο να φέρει, έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα, κάποια νέα πρόσωπα στο «νέο» κυβερνητικό σχήμα.

Υπουργοί ΓΑΠ: Ήσαν όλοι τους υπέροχοι!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Επομένως, είχε δίκιο ο κ. Παπανδρέου. Είχε δίκιο που δεν αντιλαμβανόταν ο άνθρωπος για ποιο λόγο έπρεπε να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.

Μπορούσε μια χαρά να παραμείνει στη θέση του, απλώς μετατρέποντας τον κ. Παπαδήμο από οικονομικό του σύμβουλο σε υπουργό του επί των Οικονομικών.

Επίσης, μπορούσε μια χαρά να τοποθετήσει στη θέση του τον κ. Πετσάλνικο. Την ίδια ακριβώς κυβέρνηση θα σχημάτιζε και εκείνος, ο οποίος επίσης θα τα κατάφερνε μια χαρά με υπουργό επί των Οικονομικών τον κ. Παπαδήμο.

Αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπανδρέου διέθετε την καλύτερη κυβέρνηση που μπορούσε να υπάρξει.

Μερικές «διορθώσεις» χρειάσθηκαν μόνο, που θα μπορούσαν να γίνουν με έναν μίνι ανασχηματισμό και να μην περάσουμε όλη αυτή την ταραχή.

Οι άνθρωποι ΗΣΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ! Πιστοποιήθηκε, έλαβε την βούλα του νέου πρωθυπουργού!

Τα αστέρια λάμπουν ακόμη

Ποιός είδε κράτος λιγοστό - Γεώργιος Σουρής (1853-1919​)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;


Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;


Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;


Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.


Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.


Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.


Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.


Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.


Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

14 Νοεμβρίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη




Στις 14 Νοεμβρίου 2011 είναι η παγκόσμια ημέρα Διαβήτη, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου και στην ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόγνωσης, της πρόληψης καθώς και της αντιμετώπισης των επιπλοκών της νόσου.
Στα πλαίσια αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ» θα πραγματοποιήσει δράσεις στην πόλη του Λουτρακίου, όπως:
•    δωρεάν μέτρηση σακχάρου στο αίμα,
•    διαιτολογικές και διατροφικές οδηγίες,
•    γενικότερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο και τις επιπλοκές της, τόσο με τη χρήση ειδικού έντυπου υλικού όσο  και με προφορική επικοινωνία.

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13/11/2011 μπροστά από το Δημαρχείο του Λουτρακίου από τις 10:00 το πρωϊ έως τις 1:30 το μεσημέρι.
Η εθελοντική προσφορά θα γίνει από μέλη του Συλλόγου και από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια στο χώρο του διαβήτη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«ΕΥ ΖΗΝ»
 Παρθενώνος 17  Κόρινθος  
Τηλ: 27410 25489 – 6944803864 - 6936190858