Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συστράτευση ζητά ο Λ.Παπαδήμος, καθώς διακυβεύεται η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη

Για μεγάλη ευθύνη της νέας κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπορεί να επιτύχει με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών και των διεθνών οργανισμών, με την εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, καθώς και με τη συστράτευση και τη συνειδητή προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Οι σημαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες, είπε ο κ. Παπαδήμος, και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: Να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και η αποκατάσταση εμπιστοσύνης των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις».

Η δημοσιονομική κρίση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, έχει κλιμακωθεί και επεκταθεί, σε χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, αλλά και, όπως υπογράμμισε, σε κρίση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και σε κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων στην βούληση και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει.

Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεώτερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Παρά τη μεγάλη πρόοδο στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ανταγωνιστικότητας, το δημόσιο χρέος αυξάνεται γιατί, όπως εξήγησε, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα, η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει επιφέρει ύφεση «πέραν του προβλεπόμενου», εν μέρει και λόγω της παγκόσμιας κρίσης, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τις περαιτέρω δυσκολίες επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. «Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται» τόνισε.

Όλα αυτά, έχουν απομακρύνει χρονικά τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

«Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο επιλογές, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί με σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σημείωσε. Οι αποφάσεις της 26ης-27ης Οκτωβρίου θέτουν το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί.

Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο.
Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεώτερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ, τόνισε ο κ. Παπαδήμος ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.


Newsroom ΔΟΛ

Διαγραφή Σωτ. Χατζηγάκη από τη ΝΔ, γιατί μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια» στο κόμμα!


Διαγραφή Σωτ. Χατζηγάκη από τη ΝΔ, γιατί μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια» στο κόμμα!Για «ακροδιεξιά σταγονίδια» μίλησε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης και διαγράφηκε αμέσως μετά τη συνεδρίασή της για τις δηλώσεις του αυτές! Να σημειωθεί, ότι η αναμενόμενη διαγραφή του έτερου βουλευτή Πάνου Καμμένου, που είναι πολύ πιθανόν να αφορούσαν οι ημερινές δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη, αναμένεται μεν αλλά δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Ποιες ήταν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις για τις οποίες διεγράφη ο κ. Χατζηγάκης; Είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου του προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο εθνικό αστικό ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων|” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.
Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Απάντηση Σ. Χατζηγάκη
«Η ΝΔ του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα τους. Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, Σωτήρη Χατζηγάκη, μετά την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διαγραφή του από το κόμμα. Ωστόσο, ο κ. Χατζηγάκης, δεν έκανε καμία δήλωση για το αν προτίθεται να παραχωρήσει την έδρα του ή εάν θα ενταχθεί σε κάποια άλλη ομάδα του κοινοβουλίου.
Ο βουλευτής Τρικάλων με τη Ν.Δ. Σωτήρης Χατζηγάκης, δεν είναι ένα «χθεσινό» κοινοβουλευτικό στέλεχος. Έχει εκλεγεί ...11 φορές (στις εκλογές του 1974, του 1977, του 1981, του 1985,του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου),του 1990, του 1993 του 2000, του 2004, 2007 και του 2009) και διετέλεσε πρώην υπουργός  Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας των κυβερνήσεων Τζαννετάκη και Μητσοτάκη.

eklogika.gr

Κώστας Κόλλιας: «Πετσοκομμένη η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες»

Με αφορμή την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Από την Παρασκευή ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει την πληρωμή της προκαταβολής για την ενιαία ενίσχυση του 2011 σε 700.000 αγρότες. Είναι αυτονόητο ότι οι παραγωγοί της Κορινθίας, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας, περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού την πρώτη δόση για να μπορέσουν να βουλώσουν τις τρύπες που άνοιξε στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των αγροτών μας η ανάλγητη και αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς, αμέσως μετά την έναρξη των πληρωμών άρχισα να λαμβάνω μηνύματα διαμαρτυρίας και απόγνωσης από ολόκληρο το νομό. Διότι οι αγρότες μας διαπίστωσαν ότι η δόση της ενιαίας ενίσχυσης ήταν πετσοκομμένη, εξαιτίας της παρακράτησης του 50% της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ. Μιλούμε για κρατήσεις χιλιάδων ευρώ, τα οποία βεβαίως οι παραγωγοί μας γνώριζαν ότι θα γίνουν μέσω της ενιαίας ενίσχυσης, δεν μπορούσαν όμως να προβλέψουν τη δεινότητα της κατάστασης.
Ήδη από τα μέσα του 2010 είχα προειδοποιήσει ότι η εισφορά που πρέβλεπε ο νέος νόμος για τον ΕΛΓΑ ήταν κανονικό χαράτσι. Είχα πει ότι η εισφορά θα ξεπερνούσε το 10% της αξίας της παραγωγής και ότι ο άτοπος τρόπος υπολογισμού θα διόγκωνε τα ποσά. Διότι ο αγρότης πληρώνει ακόμη και όταν δεν έχει παραγωγή. Και βεβαίως, ενώ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει άμεσα αυτό το πόσο, σε περίπτωση που πάθει ζημιά, το κράτος θα του δώσει αποζημίωση μόνον εάν και εφόσον υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του ΕΛΓΑ. Είχα επίσης επισημάνει ότι οι παραγωγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο θέμα της έκπτωσης στην εισφορά, την οποία διαφήμισε έντονα το Υπουργείο, διότι συνεπάγεται έκπτωση και στις αποζημιώσεις.
Είχα πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσω αρκετές ενημερωτικές συναντήσεις σε ολόκληρο το νομό, προκειμένου να προειδοποιήσω τους αγρότες της Κορινθίας για τις συνέπειες του καταστροφικού νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΑ. Μάλιστα οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που το Υπουργείο, κατά τη γνώμη μου παράνομα ή τουλάχιστον παράτυπα, έσπευδε να εισπράξει άρον άρον την εισφορά, πριν καν εκδώσει τους κανονισμούς ασφάλισης. Οι ασφαλιζόμενοι αγρότες δηλαδή καλούνταν να πληρώσουν το χαράτσι, χωρίς να έχουν στα χέρια τους το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Η ουσία είναι ότι οι αγρότες μας σήμερα, αντί να εισπράττουν την ενιαία ενίσχυση, πληρώνουν την εισφορά-χαράτσι του ΕΛΓΑ. Είχα επαναφέρει πρόσφατα στο Κοινοβούλιο τη συζήτηση γύρω από το σύστημα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής, με το αίτημα να αλλάξει άμεσα ο νόμος. Ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης δεσμεύθηκε σε ορισμένες αλλαγές, θεωρώ όμως επιβεβλημένο να αναθεωρηθεί άμεσα και ο τρόπος υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς. Ο υπολογισμός με αυθαίρετους δείκτες και όχι βάσει τιμολογίων είναι άδικη, αυξάνει την εισφορά και απομειώνει περαιτέρω το μηδαμινό αγροτικό εισόδημα. Δεσμεύομαι να επαναφέρω το θέμα με την πρώτη ευκαιρία και αφού ολοκληρωθούν οι τρέχουσες πολιτικές διεργασίες, διεκδικώντας ένα δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.»

Πάνος Μπεγλίτης: Ένα σύντομο ανέκδοτο αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα

Συνέντευξη στο SKAI TV και  και στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»   και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή - Δημήτρη Οικονόμου παρεχώρησε ο τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνης και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Στη συνέντευξη του ο Πάνος Μπεγλίτης είπε:

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα:
  • Θα μπορούσα να το σχολιάσω με δύο λέξεις, «μικρό» και «ευέλικτο» σχήμα. Θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα και ένα σύντομο ανέκδοτο αυτό. Πραγματικά το μήνυμα που στέλνει στην ελληνική κοινωνία είναι ένα μήνυμα, αρνητικό, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης. Η κοινωνία περίμενε με ελπίδα και προσδοκία ένα εθνικό σχήμα περισσότερο ευέλικτο, λιγότερο δυσκίνητο και με λιγότερες εσωτερικές αντιφάσεις, που μπορεί να γίνουν εκρηκτικές στην πορεία.

Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Να δημιουργηθεί έκτακτος μηχανισμός διόρθωσης των λαθών για το τέλος ακινήτων

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Τα πολυάριθμα λάθη τα οποία έχουν προκύψει στο ειδικό τέλος ακινήτων, πρέπει να διορθωθούν άμεσα και όχι το 2012, όπως διαρρέει ότι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Τα λάθη (πλασματικά τετραγωνικά εκτός σχεδίου και δήμων, λανθασμένοι συντελεστές, λανθασμένη συμπερίληψη κοινοχρήστων), δεν οφείλονται ως επί το πλείστον στους ιδιοκτήτες, αλλά στο κράτος. Οι πολίτες πηγαινοέρχονται -για διαφορές που φτάνουν ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ- "από τον Αννα (ΔΕΗ) στον Καϊάφα (ΔΟΥ, Δήμοι)", χωρίς κανείς να τους δίνει υπεύθυνες απαντήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών οφείλει άμεσα να δημιουργήσει έναν έκτακτο μηχανισμό διόρθωσης των λαθών. Οι πολίτες που πληρώνουν, δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται αδίκως, για να μην ξεβολέψει το υπουργείο Οικονομικών τους μανδαρίνους του».

Tην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων υπόγραψε ο Αντώνης Κλαδούχος

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2011 στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος υπέγραψε την χάρτα της ισότητας εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, που ήταν ένας μεταξύ των 146 Δήμων που συνυπέγραψαν.
Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες είναι:
  •     Δημόσια εκδήλωση πολιτικής βούλησης.
  •     Σύνολο αρχών για τη λειτουργία των Δήμων ως εργοδότη και ως παρόχου υπηρεσιών στους πολίτες, άνδρες και γυναίκες.
Στόχος είναι η υποστήριξη των πολιτικών των Δήμων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η ανάπτυξη πολιτικών που αποσκοπούν στην ισότητα των φύλων.
Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των μελών στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί κίνηση – αφετηρία με την οποία εκφράζεται η πολιτική μας βούληση σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών ανδρών και γυναικών.

Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης : Υποβολή Προσφορών για Αναθέσεις Έργων

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τις αριθ. 37/2011 και 38/2011 μελέτες που αφορούν στα έργα  ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ, ΘΑΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΜΑΝΝΑΣ, ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, προϋπολογισμού αντιστοίχως 12.630,00 € και 12.626,00 € με ΦΠΑ 23%.
Καλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να υποβάλλουν προσφορές, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει ανάθεση των ανωτέρω έργων, να επικοινωνήσουν έως την Τετάρτη 16-11-2011 με τις υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δ. Σαμαρτζή και Ασπασία Ζάρρου (τηλ. 2743360236 και 239) για  να προμηθευτούν το έντυπο υποβολής προσφοράς.
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η ανάθεση των έργων θα γίνει σε εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ τάξεως Α1,Α2, 1η για έργα ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ανεξαρτήτως της περιοχής Ν. Κορινθίας καθώς και επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα, οι οποίες είναι κάτοχοι παλαιών εργοληπτικών πτυχίων που κατατάσσονται αυτοδίκαια στις αντίστοιχες κατηγορίες και τάξεις του ΜΕΕΠ.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 16/11/2011

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ.
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2011 και ώρα 14.00   στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα  παρακάτω θέματα : 


Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 16/11/2011



Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 17/11/2011
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 17 Nοεμβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 17/11/2011

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβουλίο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ( Ζωντανή σύνδεση)


 

Συνεδριάζει απόψε στις 7 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου και μετά από σχετική προσκληση της προέδρου του Δ. Σ. κ. Χριστίνας Καζάνη, το Δημοτικό Συμβουλίο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα 39 παρακάτω θέματα:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου

Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Σαμαράς:δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα - εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου - Η Ν.Δ. έδωσε λύση στην ακυβερνησία της χώρας

Ξεκάθαρη απάντηση στους επικριτές του  για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            Τις τελευταίες μέρες έγιναν πάρα πολλά.
Η χώρα πέρασε σοβαρή δοκιμασία.
Αντιμετώπισε κινδύνους.
Δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας και σταθερότητας της χώρας απειλήθηκαν άμεσα...
Πράγματι, με την απερίγραπτη πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ακυρώθηκε η 6η δόση που είχε εγκριθεί από την 26η Οκτωβρίου, αμφισβητήθηκε ευθέως η παρουσία μας στο ευρώ και κατέρρευσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας της επίσημης Ελλάδας στον έξω κόσμο.
            Η χώρα βρέθηκε ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση και χωρίς Πρωθυπουργό, σε στιγμές που η διεθνής κρίση χρέους γενικευόταν και χτύπαγε πλέον κι άλλες χώρες της ευρωζώνης.
            Τη στιγμή εκείνη η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της ακυβερνησίας, αλλά και στον κίνδυνο της εσωτερικής έκρηξης και της εξωτερικής κατάρρευσης:
            Θέσαμε, λοιπόν, τέσσερις στόχους:
-- Να αλλάξει ο Πρωθυπουργός.
-- Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»:
-- Να ξεμπλοκάρει η 6η δόση και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση – αυτός ήταν ο ειδικός σκοπός.
-- Και να οδηγηθεί η χώρα, το ταχύτερο, σε εκλογές.
Τα δύο πρώτα θα έλυναν το πρόβλημα της επικίνδυνης ακυβερνησίας.
Ο ειδικός σκοπός θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Και οι εκλογές θα διασφάλιζαν την εσωτερική ομαλότητα.
Μέσα σε εφτά μέρες πετύχαμε και τα τέσσερα.
Κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!

Από 7% εως 55% μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο - Τι λεφτά θα πάρετε την 1η Δεκεμβρίου

- Πως διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί
- Αναλυτικοί πίνακες ανα υπουργείο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των υπαλλήλων
- Στάση εργασίας αύριο στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος
- Τι λέει στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ

Λιγότερα χρήματα στο λογαριασμό τους θα βρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πληρωθούν την 1η Δεκεμβρίου καθώς ισχύει ήδη τον ενιαίο μισθολόγιο από την 1η Νοεμβρίου 2011.

Oπως δήλωσε στο Newsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος " η εφαρμογή του νέου μισθολογίου με το νέο πολυνομοσχέδιο ήδη αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 7% εώς 55%. Αυτό πλέον οδηγεί σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι ακόμη και βασικές τους ανάγκες. Η ζωή τους πλέον περνάει σε κατάσταση φτώχειας εως και εξαθλίωσης και αδυνατούν ακόμη και να πληρώσουν τα ενοίκιά τους ή τη δόση του δανείου της κατοικίας που μένουν. Η κατάσταση έχει φτάσει σε απροχώρητα επίπεδα και η μόνη λύση για εμάς και για τους εργαζόμενους συνολικά είναι ο αγώνας εναντίον αυτής της πολιτικής που η φαίνεται ότι και η νέα διευρυμένη κυβέρνηση πολιτικά υποστηριζόμενη θα την εφαρμόσει απαρεγκλίτως και με πιο σκληρούς όρους. Από αύριο οι εργαζόμενοι ξεκινούν την νέα περίοδο των παρεμβάσεων και της προσπάθειας ξεσηκωμού για την ανατροπής. Ή θα αλλάξει αυτή η πολιτική ή θα μας απαλλάξουν από την παρουσία τους πολιτικοί και τροϊκανοί μαζί ".

Για αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 έχει προκηρυχθεί από την  ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι εώς τη λήξη της βάρδιας και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Διαβάστε αναλυτικά στον πίνακα της ΑΔΕΔΥ  πόσο θα μειωθούν τα χρήματα των δημοσίων υπαλλήλων ανά υπουργείο και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Τα παραδείγματα είναι βάση των μικτών αποδοχών στο Δημόσιο.

Μάχη για την έκτη δόση και μάχες εξουσίας. Γιατί είναι μεταβατική η κυβέρνηση.

Αν και θα έπρεπε να τρέχουν περισσότερο από τους δρομείς του Κλασσικού Μαραθώνιου, τα μέλη του νέου θηριώδους υπουργικού συμβουλίου, λαμβάνουν επιστολές, δια των οποίων ο υπουργός των Οικονομικών τους υπενθυμίζει τις… υποχρεώσεις τους! Σα να μην πέρασε μια μέρα από τον περασμένο Ιούλιο!
 
 Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Στην τελική ευθεία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στον απόηχο των πολύ ενθαρρυντικών δημοσκοπήσεων για τον νέο πρωθυπουργό, στη Βουλή ξεκινά σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Μια συζήτηση με προδιαγεγραμμένη – έστω και αν υπάρξουν μερικές εκπλήξεις – κατάληξη που, προς το παρόν, δεν δείχνει να αλλάξει την εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας, που φαίνεται ότι μετά από δύο χρόνια παλινωδιών και ασυνάρτητων φορομπηχτικών μέτρων, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι Ευρωπαίοι συγχαίρουν, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό και παραμένει στο τραπέζι η απαίτηση για υπογραφή επιστολών νομιμοφροσύνης με διαφορετικό περιεχόμενο από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων.

Συνεχίζουν να κυβερνούν με… επιστολές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι ότι έχει υποπέσει στην αντίληψή σας πως το προπαγανδιστικό επιχείρημα υπέρ της παραμονής των ίδιων υπουργών στις ίδιες θέσεις, ως εάν να μην άλλαξε τίποτε και τίποτε να μην συνέβη, συνοψίζεται στην ανάγκη να μην υπάρξουν αλλαγές που θα απαιτούσαν ενημερώσεις των καινούργιων, λόγω των πιεστικών αλλαγών.

Το ακούσαμε να προτάσσεται χθες, στην πρωινή εκπομπή του Mega, από τον (επίσης αμετακίνητο και απαραίτητο) υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Τι πιο φυσιολογικό! Όσο φυσιολογικά είναι και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, που, προσφέροντας σχεδόν σταλινικά ποσοστά στον νέο πρωθυπουργό, αποδεικνύουν ότι η εγχείρηση της λοβοτομής είναι αυτή στην οποία κατ’ εξοχήν επιδίδεται με επιτυχία το πολιτικό σύστημα, που διαρκώς επιβιώνει μεταλλασσόμενο.

Υποβάλλεις μια ερώτηση, παίρνεις μια απάντηση και – ω του θαύματος! – εξαφανίζονται τα χαράτσια, τα εγκληματικά λάθη, οι ύποπτες καθυστερήσεις, οι εμπλοκές, η κάθε λογής προπαγάνδα.

Χρ. Δήμας ....Η Ελλάδα του χθες, η Ελλάδα του σήμερα και η Ελλάδα του αύριο


Άρθρο του Χρίστου Δήμα*
Σήμερα
      Οι εξελίξεις στην Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία τρέχουν με τέτοιο ρυθμό που όχι μόνο δυσκολεύεται κανείς να τις παρακολουθήσει αλλά πολλές φορές δυσκολεύεται και να τις κατανοήσει. 
      Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η φτώχεια που δυνητικά μπορεί να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Η απότομη μείωση των μισθών και των συντάξεων , η έλλειψη ρευστότητας από την αγορά και η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία δημιουργούν αναπόφευκτα ένα εκρηκτικό μείγμα. Η Ελληνική κοινωνία όμως, την παρούσα χρονική στιγμή είναι ακόμη πιο ευάλωτη λόγω των ελλείψεων που έχει σε προσωπικό, εξοπλισμό και αριθμό μονάδων σε βασικές υπηρεσίες του δημοσίου όπως η αστυνομία, τα νοσοκομεία και τα σχολεία.  
Χθες
        Η οικονομική ανάπτυξη που γνωρίσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια, με ό,τι συνέπειες είχε αυτή στην κοινωνική μας συνοχή, γκρεμίστηκε μέσα σε λίγα χρόνια σαν χάρτινος πύργος. Αναπόφευκτα αναρωτιόμαστε όλοι μας πως μπορεί να άλλαξαν τόσο γρήγορα τα δεδομένα και να εξαφανίζονται τα κεκτημένα τόσων δεκαετιών από τη μια στιγμή στην άλλη.   
      Χαρακτηριστικά  αναφέρω πως η εποχή που το όνειρο ενός νέου ανθρώπου ήταν να αγοράσει ένα οικόπεδο για να χτίσει ένα σπίτι ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα για να εγκατασταθεί εκεί με την οικογένεια του φαντάζουν πλέον ως όνειρο θερινής νυκτός. Μακρινή φαντάζει επίσης και η εποχή που το όνειρο ήταν η εξασφάλιση μίας θέσης εργασίας στο δημόσιο και η παράλληλη δεύτερη ημί-απασχόληση το απόγευμα για να συμπληρωθεί το εισόδημα, αν και ο νόμος θεωρητικά το απαγορεύει . Σήμερα το όνειρο είναι πολύ πιο λιτό: να υπάρχει εργασία και να πληρωνόμαστε στην ώρα μας. 
Αύριο
      Το  θέμα είναι τι μπορεί να γίνει από  εδώ και στο εξής. Η πραγματική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα μέσω της ενδυνάμωσης του και της ανεξαρτητοποίησης του από το δημόσιο είναι πλέον μονόδρομος. Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει το επιχειρηματικό της περιβάλλον ώστε να είναι πιο φιλόξενο και να δίνει κίνητρα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές. Να δίνει κίνητρα σε νέους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια στην αγορά, να καταπολεμηθεί η έλλειψη ρευστότητας και επίσης να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να καταπολεμηθεί η ανεργία. Βέβαια για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον οι ελάχιστες προϋποθέσεις είναι: 
1. Να μειωθεί η γραφειοκρατία. Ήδη στη χώρα μας ένας υποψήφιος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας από το να ανοίξει μία επιχείρηση, να τη λειτουργήσει ακόμη και να την κλείσει με αποτέλεσμα να έχει περισσότερα αντικίνητρα παρά κίνητρα. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους επενδυτές και όχι να τους αποτρέπουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις απολύτως απαραίτητες και συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες σε έναν φορέα (π.χ. ΚΕΠ επιχειρήσεων). 
2. Σταθερό, προβλέψιμο και απλό φορολογικό πλαίσιο. Δεν είναι μόνο οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές που λειτουργούν ως αντικίνητρο. Κατά κύριο λόγο είναι το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας ή ένας υποψήφιος επενδυτής δεν μπορεί να προβλέψει τι αλλαγές θα γίνουν στο φορολογικό πλαίσιο μέσα στα επόμενα χρόνια, αν όχι μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό καθιστά την επένδυση του αβέβαιη διότι αυξάνει κατά πολύ το ρίσκο και αλλάζει όλο το επιχειρηματικό σχέδιο. Για να μην υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να συμφωνηθεί ένα σταθερό, δίκαιο, προβλέψιμο και απλό φορολογικό πλαίσιο με σαφώς χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ειδικότερα σε κάποιους τομείς στρατηγικής σημασίας. (τουρισμός, ναυτιλία, γεωργία κλπ) 
3. Εξάλειψη της διαφθοράς μέσω της νέας τεχνολογίας. Ίσως ο πιο πετυχημένος τρόπος θα ήταν να μην υπάρχει η επαφή σε πραγματικό χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ υποψήφιου επιχειρηματία και δημοσίου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής οδού όπου οι συναλλαγές γίνονται πιο γρήγορα, πιο φθηνά και κατά κύριο λόγο απρόσωπα. Συνεπώς μειώνονται τα περιθώρια για ύποπτες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.  
4. Επιτάχυνση της  δικαιοσύνης. Έχει φτάσει η στιγμή όπου το σύνολο της δικαιοσύνης πρέπει να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του με πολύ πιο εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου ώστε να επιτευχθεί αποσυμφόρηση. Επίσης είναι πλέον απολύτως απαραίτητο να μειωθούν οι σχεδόν <<σχολικές>> διακοπές που κάνει η δικαιοσύνη και να αυξηθούν οι καθημερινές ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή, πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα και οι διατάξεις του κώδικα πολιτικής δικονομίας που τιμωρούν με χρηματικό πρόστιμο όσους επιλέγουν την δικαστική οδό για να επιλύσουν τις διαφορές τους στηριζόμενοι σε εντελώς αβάσιμες κατηγορίες. 
      Αυτά  είναι μόνο τα απολύτως απαραίτητα τα οποία πρέπει να γίνουν –και άμεσα- ώστε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες επιχειρηματίες να αναπτύξουν τη δράση τους και παράλληλα να προσελκύσουμε και περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις. Η λίστα με τις αλλαγές που πρέπει και μπορούν να γίνουν είναι ανεξάντλητη και ο δρόμο αναμφισβήτητα ανηφορικός.  
      Σαφέστατα, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν είναι πανάκεια ή το σύνολο της λύσης. Είναι όμως ένα από τα κεντρικά ζητήματα και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική οικονομία. Στόχος είναι η Ελλάδα του αύριο και οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε μία πιο υγιή, ευνομούμενη κοινωνία με οικονομική ανάπτυξη με ισχυρή μεσαία τάξη και περισσότερη αξιοκρατία.
* Ο Χρίστος Δήμας  είναι διδάκτωρ Ευρωπαϊκής πολιτικής και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

isthmos.gr

Για δωροδοκίες δημοσιογράφων,μίλησε ο Πάνος Μπεγλίτης! Θα επέμβει εισαγγελέας;

Ο κ.Μπεγλίτης πρώην ΥΕΘΑ ,σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ άφησε πολύ βαριά υπονοούμενα για "παιχνίδια" που έγιναν μεταξύ δημοσιογράφων και στρατιωτικών! Όπως γίνεται συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ονόματα αρνήθηκε να πει παρά το γεγονός ότι πιέστηκε από τους συναδέλφους δημοσιογράφους!Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι-ντιλίβερυ μπόϊς ,υπονοώντας ότι ...έπεσαν χρήματα!

Ο κ.Μπεγλίτης οφείλει να πει ονόματα και βέβαια πρέπει να τον καλέσει άμεσα εισαγγελέας! Αν ισχύουν αυτά που λέει ,δεν είναι δυνατόν να βάζει στο ίδιο τσουβάλι άπαντες. Έχει υποχρέωση να πει συγκεκριμένα ονόματα και να καταθέσει στοιχεία και αριθμούς!

Τα όσα απίστευτα είπε ο Μπεγλίτης προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου ,ο οποίος βγήκε στο τηλέφωνο και τον προκάλεσε να πει αν ξέρει ότι έχουν δωροδοκηθεί δημοσιογράφοι από τον ίδιο. Ο κ.Μπεγλίτης απάντησε με ...την καλημέρα του!

Δεν έχω καμία πίκρα

“Δεν έχω καμία πίκρα”,δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ,πρωί,πρωί ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,απαντώντας σε ερώτηση για την αντικατάστασή του στη μεταβατική κυβέρνηση.

Ο κ.Μπεγλίτης είπε ότι “δεν γνωρίζω τι διαπραγματεύσεις έγιναν” και “δεν μ΄ενδιαφέρει αν έδωσε μάχη για μένα ο πρωθυπουργός”.

“΄Ηταν τιμή μου να σταθώ στο υπουργικό συμβούλιο,όπως στάθηκα τιμώντας τις αρχές μου και τις θέσεις μουΣυνάδελφοί μου άλλα έλεγαν στο υπουργικό κι άλλα έξω”,πρόσθεσε ο κ.Μπεγλίτης και απαντώντας για το τι θα γίνει με το Γ.Παπανδρέου τώρα είπε:

“Βιάζεστε. Δεν είμαι ελεύθερος σκοπευτής να πυροβολώ.Και πολύ περισσότερο δεν πυροβολώ τον Γ.Παπανδρέου.

Όλα αυτά θα γίνουν,αλλά με συντεταγμένο τρόπο”.

“Εκλογές πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα” και αναφερόμενος στη κυβέρνηση Παπαδήμου υποστήριξε ότι “θα ψηφίσω τη κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου”, επισημαίνοντας όμως ότ “έχω συνειδησιακό πρόβλημα”,λόγω της συμμετοχής του ΛΑΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ.ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ


onalert.gr

Λιτότητα διαρκείας – Μειώσεις μισθών και συντάξεων και μέτρα φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες

- Ασφυκτικό "πρέσιγκ" από την τρόικα για απολύσεις-εφεδρεία στο Δημόσιο
- “Ψήνονται” νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων στο Δημόσιο
- Αντικειμενικά κριτήρια-φωτιά και πόθεν έσχες για όλους
-Στις 19.00 οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού στη Βουλή

Μετά τις ευχές Μέρκελ και Σαρκοζί πέρασαν στο... παρασύνθημα. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Πρωθυπουργό του ξεκαθάρισαν ότι η έκτη δόση, αλλά και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα όσα συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν θα δεχθούν την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και τους στόχους.
Η ανοχή στον οποία ήλπιζε η κυβέρνηση, έστω μερικών ημερών δεν δόθηκε και κάπως έτσι οι σημερινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης από τον Λ. Παπαδήμο στις επτά το απόγευμα θα μοιάζουν με ... “μήνυμα προς τα έξω”

Οι κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση είναι τέσσερις. Πρώτα απ' όλα το σπάταλο κράτος.
Αυτό σημαίνει άμεση μείωση δημόσιων οργανισμών που με βάση τα όσα γνωρίζουμε θα σημάνει μείωση κατά 30%.
Άμεση θα είναι η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας με 30.000 υπαλλήλους εφέτος, αλλά και σχεδόν άλλους τόσους ανά έτος ως το 2015.

Παράλληλα η τρόικα επανέρχεται και φέρνει “μαύρα μαντάτα” και για απολύσεις υπαλλήλων (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) αλλά και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των προσλήψεων.

Ο δεύτερος άξονας θα είναι η μείωση μισθών και συντάξεων, όχι όμως μέσω οριζόντιο περικοπών αλλά με στόχο τα υψηλά κλιμάκια.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί περιορισμός του κράτους μέσω ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών έτσι ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, αλλά και να μπουν έσοδα στα ταμεία.

Νέοι φόροι δεν προβλέπονται, ούτε έκτακτες εισφορές καθώς θεωρείται πως η φοροδοτική ικανότητα έχει φτάσει στο ναδίρ, ωστόσο αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω αυστηρότατων αντικειμενικών κριτηρίων που θα αυξήσουν κατακόρυφα τη φορολογία τους, ενώ όλοι θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες για τη διασταύρωση στοιχείων. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Το τέταρτο βήμα έχει να κάνει με το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κατ' επιταγή της τρόικας.

Από σήμερα ουσιαστικά ξεκινάει ένας άνευ προηγουμένου μαραθώνιος με απανωτές συσκέψεις πρώτα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, αλλά και την την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο Ε. Βενιζέλος το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κεντρικό σημείο των οποίων θα είναι η προώθηση όλων των ενεργειών και όρων που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης.

Νωρίτερα στις 9 το πρωί ο κ Βενιζέλος θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη για τον προϋπολογισμό του 2012. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την Τρόικα η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση απο τα μέσα της εβδομάδος αμέσως μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης απο τη Βουλή.

Μετά τη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο φορολογικό να έχει ψηφισθεί έως το Μάρτιο.

newsit,gr

Το πολιτικό μας σύστημα σε κρίση: Σχέδια επί χάρτου για "τρίτο πόλο" και διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

Η δημιουργία του τρίτου πόλου στο πολιτικό σύστημα, ενός τρίτου κόμματος εξουσίας που θα μπει «σφήνα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αποτελεί τη βασική συζήτηση ανάμεσα στα πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων, με την αφορμή της ανάδειξης του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, έστω και ως επικεφαλής μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Αλλοι το φοβούνται, άλλοι το ελπίζουν, όλοι όμως το υπολογίζουν ως μια εξαιρετικά πιθανή εκδοχή μετεξέλιξης του πολιτικού συστήματος τους επόμενους μήνες.
Ο νέος πρωθυπουργός με τη φράση «δεν είμαι πολιτικός» επιχείρησε να καθησυχάσει σε πρώτη φάση τις ανησυχίες των κομμάτων, το ζήτημα όμως δεν είναι το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, αλλά η ρευστότητα που επικρατεί στην κοινή γνώμη και η απαξίωση του ισχύοντος πολιτικού συστήματος που αποτελεί τη βάση για διεργασίες.

Συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου "έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε".
Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:
-πρώτον, ακυρώθηκε το δημοψήφισμα,
 -δεύτερον, εξαναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στην Βουλή.
-τρίτον, επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου
-τέταρτον, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.
Στις προσεχείς εβδομάδες, ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της και θα προβάλλει ότι η δική του στρατηγική άνοιξε τον δρόμο για να αρθεί το αδιέξοδο.

Διάψευση Μίκη Θεοδωράκη για συνάντηση του με Αλέκο Αλαβάνο και Δημήτρη Καζάκη.

Με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 12.11.2011 για δήθεν συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Αλέκο Αλαβάνο και Δημήτρη Καζάκη, ο Μίκης Θεοδωράκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» τα περί δήθεν συνάντησής μου με τον Αλέκο Αλαβάνο και Δημήτρη Καζάκη την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με στόχο τη δημιουργία συμπαράταξης.   
Διαψεύδοντας κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα, θα ήθελα να επισημάνω ότι μια έγκριτη εφημερίδα όπως είναι η Ελευθεροτυπία, θα έπρεπε να διασταυρώνει τις πληροφορίες της πριν τις δημοσιεύσει.Το εγχείρημα για τη συγκρότηση συμπαράταξης για τη νέα ΕΛΛΑΔΑ έχει ήδη ξεκινήσει με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του λαού μας στα Προπύλαια, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Σύνταγμα και στις πλατείες των άλλων πόλεων της πατρίδας μας και θα συνεχιστεί με νέες δυναμικές πρωτοβουλίες, που σύντομα θα γίνουν δημόσια γνωστές».

Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟ​Σ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔ​ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ​Υ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (CDU) ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Συνέδριο του Κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που θα γίνει στη Λειψία.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο θα ξεκινήσει με ομιλία της Καγκελαρίου κας Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με πολλά στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU στην Ομοσπονδιακή Βουλή, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων κ.α.

            Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,  Προέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος και άλλους εκπροσώπους τον Ομογενών, που ζουν και εργάζονται στη συγκεκριμένη χώρα.