Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Στο Ξυλόκαστρο η 1η ετήσια Ημερίδα με θέμα την Τουριστική Ανάπτυξη Κορινθίας

Η 1η Ετήσια ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Κορινθίας  θα πραγματοποιηθεί την παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στο SIKYON HOTEL& RESORT. Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα της  1ης αιρετής περιφέρειας Πελοποννήσου, του επιμελητηρίου Κορινθίας και της συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου.
Ομιλητές σε αυτήν την ημερίδα θα είναι :
Πέτρος Τατούλης   Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Βασίλης Νανόπουλος  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
Πελοπίδας Καλλίρης   Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Παναγιώτης Λιαργκόβας   Καθηγητής Οικονομικών Επιστήμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Μαρία Αλιφραγκή   Ιδιοκτήτρια  Signature Travel
Γεώργιος Δαλαμαρίνης   Πρόεδρος  Δ.Σ  τράπεζας Πελοποννήσου
Λεωνίδας Τυπάλδος  Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων
Συντονιστής ομιλίας  :Λάμπρος Μπούκλης   Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Σύμβουλος Διοίκησης Αεροπορικών Εταιριών .
Σκοπός είναι η μόχλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των τουριστικών και συναφών επιχειρήσεων , οι οποίοι θα συντάξουν και θα υλοποιήσουν με την συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου , σε συνεργασία με τους Δήμους  και τα Επιμελητήρια , ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου - Πρόσκληση στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι


Σας προσκαλούμε στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά μουσικών οργάνων για την ορχήστρα ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή όλες τις εργάσιμες μέρες του Δεκεμβρίου
πρωί 10:00 - 12:00 και απόγευμα Δευτέρα και Παρασκευή 16:00 - 19:00.
Ο Πρόεδρος Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ & Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Ειρηνικές οι πορείες για το Πολυτεχνείο - Αστυνομοκρατείται όλο το κέντρο

«Σπασμένη» σε κομμάτια ήταν η φετινή πορεία για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ ξεχωριστά πορεύτηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία ξεκίνησαν από την πλατεία Ομονοίας, λίγα λεπτά πριν τις 5.30 το απόγευμα.
Σε γενικές γραμμές η κεντρική πορεία εξελίχθηκε ομαλά. Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι μικροεντάσεις, με αποκορύφωμα τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη, όπου διαδηλωτές πέταξαν νεράντζια, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Κατά τη συμπλοκή, διαδηλωτές έσπασαν φωτεινούς σηματοδότες και έκαψαν κάδους απορριμμάτων και ένα κιόσκι ανακύκλωσης, που βρίσκονταν στην πλατεία Μαβίλη.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πατησίων περί τις 4 το απόγευμα με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στην κεφαλή, σημαία που κρατούσαν μέλη της ΠΑΣΠ.

Ακολούθησε ο κύριος όγκος της πορείας. Προηγούνταν οι αντιστασιακές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων μόλις έφτασαν στην οδό Γεωργίου Ά συνάντησαν φραγμό των ΜΑΤ και εμπόδισαν να συνεχίσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση προς στιγμήν. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δρόμος άνοιξε και οι αντιστασιακές οργανώσεις συνέχισαν την πορεία τους.

Οι νεαροί διαδηλωτές, εξάλλου, με τη σημαία είχαν φτάσει ήδη στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

 Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Η ένταση ξεκίνησε, όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκαν σε ομάδες και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, νεράντζια και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας απάντηση με χρήση δακρυγόνων.

Επιπλέον, έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους διαδηλωτές προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ένταση δημιουργήθηκε νωρίς το απόγευμα στο ύψος της Βουλής, στη γωνία των δρόμων Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας, όταν εκτοξεύθηκαν βόμβα μολότοφ και αβγά εναντίον τωναστυνομικώνδυνάμεων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς το μέρος των αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να «σπάσει» στα δύο η πορεία, ο βασικός όγκος της οποίας κινείται προς την αμερικανική πρεσβεία και βρίσκεται στο ύψος της Ρηγίλλης. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έγιναν τρεις συλλήψεις.

Για την ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου παραμένουν επί της οδού Αμαλίας, στο ύψος του άγνωστου στρατιώτη, σε ήρεμη ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, έως στιγμής οι προσαγωγές που έχουν γίνει προληπτικά από την Αστυνομία ανέρχονται στις 60.
Όλο το χρονικό
Μπροστά ξεκίνησαν οι αντιστασιακές οργανώσεις οι οποίες μόλις έφτασαν στην Γεωργίου Α συνάντησαν έναν φραγμό των ΜΑΤ. Τότε δημιουργήθηκε ένταση. Οι αστυνομικοί δεν τους άφηναν να περάσουν και να συνεχίσουν την πορεία τους.


Όμως, ως δια μαγείας λίγα λεπτά αργότερα, ο δρόμος άνοιξε και οι αντιστασιακές οργανώσεις συνέχισαν την πορεία τους. Μόλις έφτασε το επόμενο μπλοκ, ο φραγμός των ΜΑΤ και πάλι έκλεινε τον δρόμο.
Την ίδια ώρα και ενώ οι φοιτητές με την σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκονταν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία όλοι φαντάζονταν ότι θα περίμεναν και τους υπόλοιπους. Όμως κι εκεί έγινε το αναπάντεχο.
Οι φοιτητές είπαν τον εθνικό ύμνο και μετά από λίγο η σημαία εξαφανίστηκε...

newsit.gr

Ειδικό τέλος ακινήτων: Έρχεται διόρθωση για ευπαθείς ομάδες και δόσεις αλλά...

Ειδικό τέλος ακινήτων: Έρχεται διόρθωση για ευπαθείς ομάδες και δόσεις αλλά και ακύρωση απόφασης δικαστηρίου Καλαμάτας και διώξεις στους «απείθαρχους» δημάρχους



Θα υπάρξει «συμπλήρωση» του νόμου για την πληρωμή του «ειδικού τέλους» ακινήτων υπέρ ευπαθών ομάδων, αποφασίστηκε σε σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν οι σοβαρές ενστάσεις δημάρχων, τα λάθη στους λογαριασμούς και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Στη σύσκεψη υπο την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, εκτός από την προαναγγελία ευνοϊκών ρυθμίσεων, έγινε επίδειξη πυγμής για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ θα αποδοθούν πειθαρχικές ποινές στους δημάρχους ...
Ενδεικτικό των δυσκολιών που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου, είναι ότι ένα από τα τρία κόμματα της «συγκυβέρνησης», ο ΛΑΟΣ σε σημερινή του ανακοίνωση ζητά επειγόντως αλλαγές, τονίζοντας: «Ο κ. Βενιζέλος ατύχησε με την ιδέα φορολογίας των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρέπει να βρεθεί το γρηγορότερο δυνατό, τρόπος αναθεώρησης μιας ρύθμισης που πάσχει συνταγματικά, οικονομικά και κοινωνικά».
Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα το σύνολο των προβλημάτων που προέκυψαν από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, μετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ που ζητούσε αλλαγές υπέρ των ευπαθών ομάδων, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και εκπρόσωποι της ΔΕΗ.

Τα ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη ήταν τα εξής:
-Διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.
-Εκφράστηκε η άποψη ότι επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία χαρακτηρίζεται παράνομο το ειδικό τέλος ακινήτου, έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.
-Η ΔΕΗ θα στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.
-Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου θα συμπληρωθεί άμεσα η σχετική υπουργική απόφαση, ώστε να λυθούν «με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες».
Ο υπουργός ζήτησε  η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
Επισημάνθηκε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων και αποφασίστηκε όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.
Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που θα ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms, να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.
Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος των δημάρχων που ηγήθηκαν του Κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου.

eklogika.gr

Τα «χρυσά» site των δημοσίων φορέων!

Τα «χρυσά» site των δημοσίων φορέων, προκλητικά κόστη για την κατασκευή sites εν μέσω κρίσης από δημόσιους φορείς



Η λίστα με το απίστευτο κόστος κατασκευής ιστοσελίδων (όχι όλων, αφού όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν στη λίστα και λογικά κόστη) για τις ανάγκες υπουργείων και οργανισμών ή υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα enimerwsi.com, δεν αποτελεί μόνο πρόκληση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αλλά «μυρίζει» και περίεργα.... Και μάλιστα για τα προκλητικά κόστη δεν ελέγχεται μόνο η κεντρική διοίκηση καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις,  το κόστος κατασκευής τους αποφασίζεται και εγκρίνεται από τις διοικήσεις των ίδιων των φορέων.
Δεν παρέχονται  ακριβή στοιχεία για τον χρόνο κατασκευής των site, αλλά από το γεγονός  ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αιβαλιώτη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.
Το δημοσίευμα του enimerwsi.com, παρουσιάζει τον παρακάτω πίνακα:
sites΄, υπουργείων και φορέων, ορισμένα με προκλητικά κόστη

eklogika.gr

ΑΔΕΔΥ: Παράνομη η απαίτηση «εδώ και τώρα» αναγνώρισης της προϋπηρεσίας

Παράνομη η εγκύκλιος του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Δημόσιο για την απαίτηση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας, λέει η ΑΔΕΔΥ



Την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τους δημοσίους υπαλλήλους με την οποία τους καλεί να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει δικαίωμα αναγνώρισης στο μέλλον, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι «δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση».
Τονίζει ότι:
«Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων - χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας συνεχίζονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε τη νέα πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκβιάζει και πανικοβάλει τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να τους εντάξουν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Προκαλείται και πάλι ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας.
Αυτός ο εκβιασμός που επιχειρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα παράνομος, αφού η όποια εγκύκλιος κυκλοφορεί στις υπηρεσίες και καλεί τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει δικαίωμα αναγνώρισης στο μέλλον, δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση.
Απεναντίας ο κάθε εργαζόμενος όπως και νομοθετικά ισχύει, έχει το αποκλειστικό δικαίωμά να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος.
Μετά από αυτό καλούμε τον κ. Υπουργό να αποσύρει αμέσως αυτή την παράνομη εγκύκλιο και να σταματήσουν οι απαιτήσεις των υπηρεσιών για την υποχρεωτική αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι δεν υποχρεούνται να υπακούσουν σε παράνομες, προφορικές ή γραπτές εντολές, όπως η παραπάνω αναφερθείσα εγκύκλιος».

eklogoka.gr

Πολυτεχνείο: Αλλού η σημαία αλλού η πορεία - Η σημαία στην αμερικανική πρεσβεία και η πορεία στο Σύνταγμα

Ένα πρωτοφανές για τα χρονικά γεγονός συνέβη στον φετεινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η σημαία του Πολυτεχνείου πήγαινε μπροστά από την πορεία και την οδηγούσε στην αμερικανικη πρεσβεία. Φέτος όμως οι φοιτητές της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την σημαία ξεκίνησαν μόνοι τους την πορεία και έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία.

Λίγο πριν τις 16.00 ξεκίνησε και ο μεγάλος όγκος της πορείας. Φθάνοντας στην Γεωργίου Α, αστυνομικοί είχαν κλείσει τον δρόμο και δεν επέτρεπαν στην πορεία να περάσει. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση αλλά "παίζοντας" τις καθυστερήσεις - προφανώς για να φτάσει η σημαία στην αμερικανική πρεσβεία - οι άνδρες των ΜΑΤ λίγο μετά τις 4 άνοιξαν τον δρόμο...
Ήδη έχουν γίνει και 20 "προληπτικές" όπως τις ονόμασε η αστυνομία, προσαγωγές. Το ΚΚΕ θα κάνει ξεχωριστή πορεία στις 17.00.


Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Αμαλίας, Αρδηττού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και σε κεντρικούς άξονες, όπως Κηφισίας και Συγγρού.

Όλοι οι κεντρικοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είναι κλειστοί - Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής. Από εκεί περνούν μεν οι συρμοί αλλά δεν κάνουν στάση.
Η Αστυνομία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής 7.000 άνδρες!
Διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή (όπου θα στηθεί και ο ειδικός φτάχτης) και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρά μέτρα θα ληφθούν επίσης και σε υπουργεία, Πανεπιστήμια, πρεσβείες.
Εκτός από τους 7.000 αστυνομικούς, σε συναγερμό είναι και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τρεις εισαγγελείς βρίσκονται στην Ασφάλεια και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα. Ήδη έχουν γίνει 20 προληπτικές προσαγωγές κυρίως στην Καλθμώνος και το Πολυτεχνείο.
newsit,gr

Γιατί στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου !

Άρθρο Ελίζας Βόζεμπεργκ

 στα «Λόγια Σταράτα»

Η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, όχι μόνο ποικίλα σχόλια, αλλά και έντονες αντιδράσεις.

Με …λόγια σταράτα λοιπόν θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί στηρίζουμε την νέα κυβέρνηση και ποια θα είναι η από δω και στο εξής στάση μας απέναντί της.


Αν και τα τελευταία δύο χρόνια το έχουμε ακούσει κατ’ επανάληψη, πριν λίγες ημέρες είναι αλήθεια ότι με αφορμή την ατυχέστατη και καταστροφική πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να προτείνει αιφνιδιαστικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η χώρα μας πέρα από τον εξευτελισμό που υπέστη με την επιβολή του ερωτήματος και της ημερομηνίας από την κα Μέρκελ, βρέθηκε ένα μόλις βήμα πριν την χρεοκοπία !

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η ΝΔ: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ συνεχίζει να αυξάνει την εκλογική επιρροή της, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την καθοδική του πορεία, με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να καταγράφεται στις 13,5 μονάδες σύμφωνα με την έρευνα Νοεμβρίου της εταιρείας Vprc (π. ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 17/11).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η δειγματοληψία της οποίας ξεκίνησε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου (10-14/11), η εκλογική επιρροή της ΝΔ εκτιμάται από την εταιρεία στο 32% από 31% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα στο 18,5% από 19,5% τον προηγούμενο μήνα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι, εκτός από τη ΝΔ, τα μόνα άλλα κόμματα που αυξάνουν την επιρροή τους είναι η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύονται τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ.

Έρευνες Vprc
Νοε 2011
Οκτ 2011
Διαφορά
Έδρες / Νοε 2011
ΝΔ
32,0
31,0
+1
139
ΠΑΣΟΚ
18,5
19,5
-1
51
ΚΚΕ
12,5
13,5
-1
35
ΣΥΡΙΖΑ
10,0
8,5
+1,5
28
ΛΑΟΣ
7,0
8,0
-1
19
Δημ. Αριστερά
6,5
4,0
+2,5
18
Οικολόγοι-Πρ.
3,5
4,5
-1
10
Δημ. Συμμαχία
2,0
2,0
-
-
Π. Άρμα Πολιτών
2,0
2,0
-
-
Λοιπά
6,0
7,0
-1
-
       
Εξ’ ίσου σημαντική για την αποτύπωση των διαγραφόμενων τάσεων είναι επίσης και η διαπίστωση του εντυπωσιακού περιορισμού, μέσα σε ένα μόνο μήνα, της τάσης για αποχή η οποία μειώνεται στο 26,8% από 36,1% τον Οκτώβριο. Η ΝΔ δηλαδή αυξάνει την υπεροχή της σε ένα πολύ πιο σταθερό περιβάλλον που δημιουργεί ο περιορισμός της διαγραφόμενης αποχής από τις εκλογές.
Παράλληλα όμως με τον στόχο της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έρχεται ολοένα πιο κοντά, σημαντική είναι και η αξιολόγηση των πολιτών ότι η ΝΔ αποτελεί το κόμμα με την καλύτερη πολιτική στάση στη χώρα, ενώ εντυπωσιακή καταγράφεται και η άνοδος της δημοτικότητας του Αντώνη Σαμαρά κατά 13 μονάδες (στο 38% από 25% τον Οκτώβριο). Άλλωστε, το 75% του συνόλου και το 83% των ψηφοφόρων ΝΔ δηλώνουν ότι εγκρίνουν τη στάση και τις πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης που βγάζει τη χώρα από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει, επιτρέποντάς της να γυρίσει σελίδα στις 19 Φεβρουαρίου με σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία.     

Πολιτικό Παρατηρητήριο

Κώστας Κόλλιας: «Δεν περνάει νομοσχέδιο για τα ταξί χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια»

Με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 «Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρώ ότι ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο στην ομιλία του στη Βουλή ότι η Νέα Δημοκρατία θα τιμήσει τον ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, τον ρόλο δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν αλλάζει στην στάση που θα τηρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης απέναντι στα νομοσχέδια της Κυβέρνησης.
Όπως εδώ και δύο χρόνια, έτσι και σε αυτό το διάστημα, θα στηρίξουμε εάν συμφωνούμε και θα καταψηφίσουμε εάν διαφωνούμε. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, υποστηρίζοντας αυτό που η Νέα Δημοκρατία λέει εδώ και ένα χρόνο που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια επιλεκτική μεταχείριση κομματικής πελατείας, όπως είχε υπονοήσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οφείλεται καθαρά στην κοινή λογική που λέει ότι η αναλογία ταξί προς κατοίκους είναι τριπλάσια από αυτήν που θα έπρεπε να είναι και επομένως δεν έχει νόημα η έκδοση νέων αδειών. Και οφείλεται στην πάγια θέση μας ότι τα καρτέλ δεν θα γίνουν ανεκτά.
Ο ανεξέλεγκτος τρόπος με τον οποίο ο κύριος Ραγκούσης προσπάθησε να προωθήσει το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί θα ήταν καταστροφικός για τον κλάδο και επιζήμιος για τον καταναλωτή. Διότι και οι τιμές θα ανέβαιναν από τη συγκέντρωση των αδειών στα χέρια λίγων εταιριών που θα έλεγχαν την αγορά και καμία εγγύηση δεν δινόταν για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα έχαναν την περιουσία τους και το μοναδικό βιοποριστικό μέσο που διαθέτουν. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας να συγκυβερνήσει.
Είναι όμως προφανές ότι, στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου δεν μπορεί να παγώσουν τα πάντα. Θα υπάρχει νομοθετικό έργο και θεωρώ ότι το θέμα των ταξί πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτό διότι είναι κατεπείγον.
Η πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών επί θητείας της Κυβέρνησης Παπανδρέου άλλαξε μέσα σε μια νύχτα, όταν άλλαξε και η ηγεσία του. Από εκείνη τη στιγμή, η αξία των αδειών – η αξία δηλαδή της περιουσίας των ιδιοκτητών ταξί – έχει ευτελιστεί. Σε μία περίοδο που ο τζίρος έχει πέσει έως και 60% και που τα λειτουργικά έξοδα των ταξί έχουν διπλασιαστεί, η συνέχιση αυτής της κατάστασης σημαίνει για τους ιδιοκτήτες μείωση του εισοδήματος μέχρι μηδενισμού.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου εάν δεν προβλέπονται πληθυσμιακά κριτήρια. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν θα προστατεύει την περιουσία των ιδιοκτητών, το εισόδημά τους και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Θα ψηφίσουμε απελευθέρωση με πληθυσμιακά, ορθολογικά και ποιοτικά κριτήρια, που ενισχύουν τον κλάδο και υπηρετούν τον καταναλωτή.»

Αντώνης Σαμαράς "Δεν καταλαβαίνω από πιέσεις.. "Σuvxωροχάρτια" δεν μοιράζουμε»

Σ. Κεδίκογλου :...ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία από την διοίκηση της ΕΡΤ , επιμένει να εκταμιεύσει 31,2 εκ. ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League παρά την εισαγγελική έρευνα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Σ. Κεδίκογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Σε μια περίοδο που οι Έλληνες υποβάλλονται σε αιματηρές θυσίες και επισείεται η απειλή τη μη πληρωμής μισθών και συντάξεων είναι σκανδαλωδώς απαράδεκτο η διοίκηση της ΕΡΤ να επιμένει να εκταμιεύσει 31,2 εκ. ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League.
Πληροφορούμαι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αδίστακτα και οργανωμένα σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκταμίευση των 31.2 εκ ευρώ  έως 31 Δεκεμβρίου, παρά την εισαγγελική έρευνα. Πληροφορούμαι  επίσης ότι συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων μέσω των δορυφορικών προσραμμάτων της ΕΡΤ, ενέργειες που προκαλούν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΤ και ανυπολόγιστη ζημιά στην Εθνική Οικονομία και στην σχέση του Εθνικού Κέντρου με την Ομογένεια.
Απέστειλα χθες σχετική ενημέρωση στους αρμοδίους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Είναι πλέον αρμοδιότητα της Κυβέρνησης να απομακρύνει άμεσα την διοίκηση της ΕΡΤ και να την αντικαταστήσει με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Αντώνης Σαμαράς: Οι αγώνες που σήμερα τιμούμε ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη ελπίδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε, σήμερα, την εξέγερση της νέας γενιάς εναντίον της δικτατορίας. Τους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.
Τους αγώνες των Ελλήνων για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε προτάσσουμε την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν τη χώρα, τη συνοχή της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο, τη στήριξη της νέας γενιάς, που βλέπει τα όνειρά της να καταρρέουν.
Ανταποκρινόμαστε με βαθειά συναίσθηση ευθύνης στο κοινό χρέος.
Βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας.
Παλεύουμε για αλλαγή της αποτυχημένης οικονομικής συνταγής, για στροφή στην επανεκκίνηση και την ανάταξη της οικονομίας, για περισσότερη Δικαιοσύνη.
Οι αγώνες που σήμερα τιμούμε ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη ελπίδα».

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ​ΟΥ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα για δημοκρατία και ελευθερία, η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά. Θεσμοί και αξίες αμφισβητούνται, ο παραγωγικός ιστός της χώρας παραλύει, η μικρομεσαία τάξη στραγγαλίζεται, η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τρέποντας τους νέους σε φυγή αναζητώντας εκτός Ελλάδας τα όνειρα τους. Πλέον, όλοι αναγνωρίζουν πως η πλασματική εικόνα του χθες μας οδήγησε στο απογοητευτικό σήμερα. Η κοινωνία, πρώτη, αντιδρά. Απελευθερώνει δυνάμεις και απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης από όλους.Η επίτευξη της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη, ήταν το πρώτο βήμα. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποδοχής της, αποτελεί την εγγύηση προκειμένου να επιτύχει και να διαφυλαχθούν οι δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της Μεταπολίτευσης. Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και η συμμετοχή μας στη ζώνη των χωρών του κοινού νομίσματος.Παράλληλα όμως, αυτές τις μέρες γυρίζουμε οριστικά τη σελίδα που άνοιξε πριν 38 χρόνια. Η Μεταπολίτευση ολοκληρώνει τον κύκλο της και η νέα κυβέρνηση κάνει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, γεφυρώνοντας το χθες με το αύριο. Στόχος μας πρέπει να είναι να κρατήσουμε τα θετικά μηνύματα και να απομονώσουμε κάθε έννοια και αντίληψη που διαμόρφωσε το μεταπολιτευτικό πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος διαφθοράς, που μας οδήγησε στο τέλμα.Η Δημοκρατική Συμμαχία τιμά την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, συμπυκνώνοντας το μήνυμά της για το σήμερα και το αύριο στην Ελλάδα στην πρόταση για συγκρότηση ενός νέου μετώπου λογικής που θα πρεσβεύει την υπευθυνότητα, τη σύνεση, το ρεαλισμό και τον ορθολογισμό. Σήμερα οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νοσηρών τακτικών του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.Από αυτήν τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς. Πρόκειται για μάχη επιβίωσης και τιμής. Για την κοινωνία που ανησυχεί και απαιτεί αξιοκρατία, ειλικρίνεια και προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία. Για τη νεολαία που αγωνίζεται ενάντια στις δυνάμεις της μιζέριας και του συμβιβασμού να κρατήσει ανοικτά τα Πανεπιστήμια ζητώντας εκσυγχρονισμό των σπουδών και ευκαιρίες για εργασία και δημιουργία.Για την Ελλάδα που μπορεί, πρέπει και θα ξεπεράσει το σημερινό αδιέξοδο δημιουργώντας νέες δομές στη νέα εποχή».


Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αφορμή την επίθεση 30 φοιτητών στον καθηγητή κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει τις ενέργειες φασιστικών ομάδων που δρουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και επιχειρούν με τη βία και την τρομοκρατία να καταστήσουν την Παιδεία φέουδο της Αριστεράς, φιμώνοντας όλες τις αντίθετες φωνές». 

Νέα Δημοκρατία: Aναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης ,βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

«Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το δεκάμηνο του 2011 επιβεβαιώνει την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Οι αποκλίσεις από τους στόχους διατηρούνται, παρά τις έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί τους 2 τελευταίους μήνες. Αποκλίσεις που καθιστούν αδύνατη την επίτευξη του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για μείωση του ελλείμματος στο 7,3% το 2011, πολύ δύσκολη αυτή του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για μείωση στο 8,5%, και εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, πρόβλεψη της Τρόικας για μείωση στο 8,9%. Εκτός και αν χρησιμοποιηθεί, για ακόμη μία φορά, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλύψει μέρος των αποκλίσεων. Επιτείνοντας την ήδη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.
Συγκεκριμένα:
1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:
Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 11,2% το πρώτο δεκάμηνο του 2011, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,1%.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη, μέχρι πρόσφατα, ήταν για ετήσια μείωση κατά 3,9%!!! Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, εκτός δηλαδή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι αυξημένο το πρώτο δεκάμηνο κατά 36%!!!
2ον. Τα έσοδα καταρρέουν:
Παρά την πρωτοφανή υπερφορολόγηση, τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια, τα έσοδα του προϋπολογισμού, για έναν ακόμη μήνα, καταρρέουν. Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του δεκαμήνου 2011 διαμορφώθηκαν στα 39.230 εκατ. ευρώ έναντι 40.913 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού δεκαμήνου. Δηλαδή, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,1%1,68 δισ. ευρώ), έναντι νέου ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 1,4%.
Ειδικά για το μήνα Οκτώβριο του 2011, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4.250 εκατ. ευρώ, έναντι 4.494 εκατ. ευρώ του Οκτωβρίου 2010. Δηλαδή, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5,2%244 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο στόχο για αύξηση κατά 1,4%, τα έσοδα στο τέλος Δεκεμβρίου και για ολόκληρο το έτος θα πρέπει να κλείσουν στα 51.582 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι, μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα πρέπει να εισπραχθούν 12,4 δισ. ευρώ.
 3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:
Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 2,4% το πρώτο δεκάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 0,7%!!!
4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 37,4% το πρώτο δεκάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 10,7%.
Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος στόχος ήταν για οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%!!! Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί. Αν και δεν συμφωνεί με αρκετά από αυτά. Τα οποία έχουν αποδειχθεί κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά. Και θα επιδιώξει να τα αλλάξει. Ώστε να γίνει και κοινωνικά δικαιότερη η κατανομή του κόστους της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής.
Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης και πειθαρχίας, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας. Και αυτό διότι, χωρίς ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας, ειδικά μετά τον ορατό κίνδυνο μιας νέας ύφεσης στην Ευρώπη, ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο».

Πάνος Καμμένος: «Ο αγώνας συνεχίζεται»,

Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την παραμονή του στο κόμμα, ευχαριστεί την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την κατανόηση που του έδειξαν,, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αλλά και τους πολίτες για τη συμπαράσταση.
«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής: με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες, με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ, με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Καμμένος, ο οποίος και ευχαριστεί θερμά για την εμπιστοσύνη τους, τους χιλιάδες πολίτες που, όπως λέει, τον στήριξαν και που με τα μηνύματά τους συνεχίζουν να τον στηρίζουν, να τον ενθαρρύνουν και να του δίνουν δύναμη και ισχύ

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα κάνει στον Αντώνη Σαμαρά και τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητά τους, αλλά και τους «υπαλλήλους της νέας τάξης πραγμάτων για τις άνανδρες απειλές και επιθέσεις τους», που τον κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένο, όπως επισημαίνει.
    Ο κ. Καμμένος μάλιστα τελειώνει τη δήλωσή του με τη φράση «ο αγώνας συνεχίζεται».

Με τον καλύτερο τρόπο τιμά η ΠΑΣΟΚάρα την επέτειο του Πολυτεχνείου: Καμαρώνουν που πήρε τηλέφωνο ο Ομπάμα και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!



Αναρτήθηκε από την olympiada

Βγήκε λοιπόν επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τηλεφώνησε* με δική του πρωτοβουλία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ και να του ζητήσει να κρατήσουν επαφή!
Πέραν του κωμικού του πράγματος, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να μας εξηγήσει ποιά υπηρεσία προσέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν είναι άλλωστε συνηθισμένο ένας πρόεδρος των ΗΠΑ να ευχαριστεί προσωπικά πρωθυπουργό άλλης χώρας. Συνέβει λίγες φορές στην παγκόσμια ιστορία σε προσωπικότητες όπως…
Ο Πινοσέτ
Ο Μένεμ
Ο Μουσάραφ
Ο Γιέλτσιν
Λοιποί αχυράνθρωποι σε μπανανίες που καταλήστευσαν τους Εθνικούς πόρους της χώρας προς όφελος των ΗΠΑ.
Σήμερα λοιπόν, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, το ΠΑΣΟΚ που τολμά να έχει στην κατοχή του την ματωμένη Ελληνική σημαία της τραγικής νύχτας, ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ για αυτό το τηλεφώνημα, χωρίς να εξηγεί ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
Και μετά αναρωτιόμαστε εάν ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια θα μείνει στο μεγαλύτερο τραβεστί κόμμα της ιστορίας! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εκφράζει το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα – μπανανία, το κόμμα της ασέλγειας στην ιστορία, το κόμμα – βρυκόλακα που τράφηκε από το αίμα των παιδιών του Πολυτεχνείου…
Γιατί βάζουμε όλο το κόμμα στο ίδιο τσουβάλι;
Μα γιατί ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ούτε λόγω της ημέρας! Άξιος ηγέτης λοιπόν, ασορτί με τους ψηφοφόρους και τα στελέχη. Τους Πρωτόπαπες συνδικαλισταράδες που ζητούσαν τετραπλασιασμό μισθών στο δημόσιο από τους Καραμανλήδες, μα όταν ήρθαν στην εξουσία, πετούν τον κόσμο στην κρεατομηχανή της εφεδρείας.
Οι μισοί ψηφοφόροι του μνημονίου στην βουλή ήταν άξια στελέχη των εκκολαπτήριων τεμπελχανάδων, καπηλευτών του δημοσίου πλούτου και υποδούλωσης των πολιτών, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλα μαγαζιά με γελοία ακρωνύμια.
Για το σοβαρό του πράγματος:
1. Δεν έχει βγει ούτε η παραμικρή ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο για το θέμα.
2. Ποιές οι πιθανότητες ένας ηγέτης που πριν λίγο καιρό μαζί με τον Σαρκοζί αποκαλούσαν τον Παπανδρέου “Μ**κα, σχιζοφρενή, καταθλιπτικό, πολιτικό ερείπιο”, να πάρει τηλέφωνο και να τον συγχαρεί; Αφού την Μ***κία πολλοί αγάπησαν, τον Μ***κα κανέναν.
3. Να υποθέσουμε ότι τώρα ο Παπανδρέου θα πάει Αμερική; Αφού τον ευχαρίστησε ολόκληρη προεδράρα, δεν έχει λόγο να μην πάει … έτσι; Να υπενθυμίσουμε ότι η ασυλία του Γιώργου δεν ισχύει στις ΗΠΑ, αφού είναι Αμερικανός πολίτης.
olympia.gr

Ποινική δίωξη κατά του τ. Πρωθυπουργού

Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:... Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση.

Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος. Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας...



Φρούριο η Αθήνα, απροσπέλαστο το κέντρο - Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Τα 38 χρόνια από την 17η Νοεμβρίου του 1973, όταν ο τανκ μπήκε στο Πολυτεχνείο και όταν έγινε ακόμη ένα βήμα για την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών, συμπληρώνονται σε μια περίεργη για τη χώρα περίοδο.
Μια στιγμή που επικρατεί αναβρασμός για τα συνεχόμενα σκληρά οικονομικά μέτρα, για τις έκτακτες εισφορές, για το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που η ανεργία δέχεται καθημερινά όλο και περισσότερους στην «αγκαλιά» της.
Ο φόβος μήπως η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αμαυρωθεί από τα επεισόδια που θελήσουν να προκαλέσουν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι είναι υπαρκτός, γι’ αυτό και η Αστυνομία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής 7.000 άνδρες! Σε κάθε δρόμο γύρω από το Πολυτεχνείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
Η εντολή είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην υπάρξει καμία πρόκληση από πλευράς των ανδρών της Αστυνομίας. Το κέντρο της Αθήνας μοιάζει περισσότερο με... φρούριο και απαγορευμένη περιοχή. Ήδη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους απαγορεύεται από την Τρίτη.
Διμοιρίες των ΜΑΤ θα περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή (όπου θα στηθεί και ο ειδικός φτάχτης) και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρά μέτρα θα ληφθούν επίσης και σε υπουργεία, Πανεπιστήμια, πρεσβείες.
Το Πάντειο αν και βρίσκεται μακριά από το Πολυτεχνείο φρουρείται από νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ
αστυνομικοί είναι ακροβολισμένοι κατά μήκος όλης της Λ.Συγγρού.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 13:00, ενώ μια ώρα μετά θα ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και στη συνέχεια η πορεία.
Εκτός από τους 7.000 αστυνομικούς, σε συναγερμό είναι και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τρεις εισαγγελείς θα βρίσκονται στην Ασφάλεια και άλλοι 12 σε επιφυλακή, ενώ άλλοι τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι στην ποινική δίωξη, πρωί και απόγευμα.
Από νωρίς το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία σε Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Αμαλίας, Αρδηττού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και σε κεντρικούς άξονες, όπως Κηφισίας και Συγγρού.
Επίσης, με απόφαση της αστυνομίας στις 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, στις 13.00 εκείνος στο Σύνταγμα, ενώ οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής θα κλείσουν στις 15:00 το μεσημέρι.
Οι συρμοί θα περνούν από τους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
newsit.gr
 

Χειροπέδες σε άλλους δυο μεγαλοεπιχειρηματίες για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ

Η οικονομική εισαγγελεία σε συνεργασία με την αστυνομία, φόρεσε χειροπέδες σε ακόμα 2 επιχειρηματίες οι οποίοι χρωστούσαν στο Δημόσιο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης συνελλήφθησαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος και ένας 68χρονος, ιδιοκτήτες της εταρείας Βελκόπουλος - Γιακουμίδης & ΣΙΑ με ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ.

Κατηγορούνται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο 2.088.000 ευρώ, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν στα έξοδα δίκης αλλά και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ο ένας χρωστούσε 1.100.000 ευρώ και ο άλλος 988.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις αυτές είναι οι τελευταίες μιας σειράς που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με πρωταγωνιστές γνωστούς επιχειρηματίες υπεράνω πάσης υποψίας.

Την Τετάρτη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline, Λέων Λεβί. Ο 72χρονος άνδρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του, στη Φιλοθέη.
Τα χρέη του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. φτάνουν τις 625.663,47 ευρώ.

Η σύλληψη των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης είναι η 6η που γίνεται στην σειρά τις τελευταίες ημέρες.

Είχαν προηγηθεί η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων FENA, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και ο Γ. Πετζετάκις.

Γιατί τώρα τόσες συλλήψεις;

Είναι από τις λίγες εξαγγελίες που έγιναν νόμος και δεν έμεινε στα ράφια αλλά εφαρμόστηκε.

Τέθηκε σε ισχύ από τις 31/03 και είναι ο 3943/2011. Αφορούσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και λειτουργεί κατά τα αμερικανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό:

- Ο οφειλέτης μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο το χρονικό διάστημα που ξεκινά μετά από τέσσερις μήνες από την ημέρα που το χρέος του κατέστη ληξιπρόθεσμο έως και το 1/3 του προβλεπόμενου χρόνου παραγραφής (δηλαδή από 20 έως 60 μήνες ανάλογα με το ύψος της οφειλής). Με το προηγούμενο καθεστώς το αδίκημα ήταν στιγμιαίο, δηλαδή για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ο οφειλέτης θα έπρεπε να συλληφθεί εντός μερικών ημερών από την ώρα που το χρέος γινόταν ληξιπρόθεσμο. Με εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το μέτρο του αυτοφώρου ενεργοποιείται μόνο στις περιπτώσεις ληξιπρόθεσμου χρέους άνω των 150.000 από φόρο εισοδήματος ή 75.000 ευρώ από ΦΠΑ. Πρόκειται για περιπτώσεις που θεωρούνται κακούργημα.

- Υπάρχει πλεον μόνιμος οικονομικός εισαγγελέας. Πρόκειται για τον εισαγγελέα που έχει λάβει από το υπουργείο Οικονομικών τη λίστα των οφειλετών και προχωρά σε συλλήψεις σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

Μαζί με τον οικονομικό εισαγγελέα λειτουργεί η Οικονομική Αστυνομία. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Από αυτές τις υπηρεσίες αναμένεται λένε οι πληροφορίες να δούμε τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον άλλες 40 συλλήψεις.
newsit.gr

Φόρτωσαν τη δουλειά στον Παπαδήμο και ελπίζουν στην... μετά θάνατον ζωή! Ψήφος για... κούρεμα

Παρών δηλώνει με κάθε ευκαιρία ο Γ. Παπανδρέου, που συνεχίζει ακάθεκτος τις δραστηριότητές του, αφού φόρτωσε τη δουλειά στον Λουκά Παπαδήμο. Χθες, μίλησε με τον Ομπάμα, υποδέχθηκε τον Τούρκο πρέσβη και κάπου ανάμεσα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παλιά κυβέρνησή του!
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Ψήφο εμπιστοσύνης με το βλέμμα στο «κούρεμα» έλαβε η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος αμέσως μετά ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής του αρμόδιου (για το κούρεμα) φορέα, Τσαρλς Νταλάρα.

Η ευρεία στήριξη (255 ναι και μόνο 38 όχι), αλλά με αρκετές επιφυλάξεις, διαφωνίες, ναι μεν αλλά και ψήφους υπό… αίρεση, καθώς και οι φωνές περί υπονόμευσης από τους ίδιους τους κυβερνητικούς εταίρους, όπως αυτή του ίδιου του υπουργού των Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, είναι τα στοιχεία που στην πράξη καθορίζουν τον ρόλο της νέας κυβέρνησης.

Ένας ρόλος (προσωρινός) που ξεκαθαρίστηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την δευτερολογία του και που ουσιαστικά προσφέρει τη δυνατότητα στο πολιτικό σύστημα να συνεχίσει την αμέριμνη πορεία του, ενώ ο κ. Παπαδήμος θα εξασφαλίζει με την υπογραφή του την έκτη δόση και θα χειρίζεται το λεπτό και δύσκολο θέμα του «κουρέματος», όπως αυτό αποφασίστηκε τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου.