Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στους «16 » του Champions League ο ΑΠΟΕΛ

 Ένας ψυχωμένος ΑΠΟΕΛ πήρε το βαθμό που χρειαζόταν μέσα στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ (0-0) και με τον βαθμό αυτό προκρίθηκε στους «16» του Champions League, μία αγωνιστική, μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε αήττητη σε όλα τα εκτός έδρας ματς απέναντι σε Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ, αποσπώντας ισοπαλίες και πηγαίνοντας στο τελευταίο παιχνίδι στο ΓΣΠ στην Κύπρο να «γιορτάσει» απέναντι στην Σαχτάρ, μια ιστορική επιτυχία!

Μπεγλίτης: Συνέντευξη - ποταμός

Πολιτικό λάθος, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης. «Δεν κάνει καλό στην τόπο η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της συνεργασίας, θα υπάρξει εκροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα Αριστερά. Ήδη, όπως ανέφερε, μερίδα του κόσμου με προοδευτική αντίληψη για τη ζωή, σιγά σιγά φεύγει.

Στην ακροδεξιά συμπεριλαμβάνω το ΛΑ.Ο.Σ

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι συμπεριλαμβάνει το ΛΑΟΣ στην Aκροδεξιά, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος, που έρχονται από την ακροδεξιά και διατηρούν συνεργασία με αντίστοιχες δυνάμεις στην Ευρώπη.
Ερωτηθείς για σημεία σύγκλισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ την τελευταία περίοδο, μέσα από την ψήφιση του μνημονίου, τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής αλλά και τη στρατηγική του στη διαμόρφωση μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης μίλησε για συγκυριακές επιλογές ανάλογα με τα συμφέροντα που έβλεπε κάθε φορά η ηγεσία του κόμματος.
«Δεν υπήρχε πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε.

Κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε επίσπευση στις κρίσεις των ενόπλων δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν έκτακτες.
«Ήταν τακτικές, εδώ και πολύ καιρό σχεδιασμένες» είπε χαρακτηριστικά ενώ για πρώτη φορά όπως συμπλήρωσε έγιναν με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο.

Για επιθέσεις σε Παπανδρέου

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε συγκλονισμένος από συγκεκριμένες συμπεριφορές που καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα.
Συμπεριφορές που όπως είπε, κινούνταν εκτός δημοκρατικής σταθερότητας.
«Ζητούσαν να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός,  για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό για μένα αποτελεί δημοκρατική εκτροπή».

Για Σαμαρά

Για τον Α. Σαμαρά και το ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, εκτίμησε ότι ο αρχηγός της ΝΔ, θα αποδειχθεί μία τραγική πολιτική προσωπικότητα λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής που ακολουθούσε.
«Είδε, το δημοσκοπικό τυρί, αλλά δεν είδε φάκα» ανέφερε χαρακτηριστικά  παρατηρώντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει τεράστιο στρατηγικό πρόβλημα
Η έγγραφη εγγύηση δεν είναι ένα καπρίτσιο, των Ευρωπαίων είναι απόφαση των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης λίγο πριν από την 27 Οκτωβρίου
Όταν αποδέχεται, τις αποφάσεις της 27 Οκτωβρίου, είναι σαν να αποδέχεται τα συμπεράσματα του Eurogroup.

ΕΡΤ: Επικράτησαν ισοπεδωτικές αντιλήψεις

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς που υπήρξαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα επικράτησαν ισοπεδωτικές αντιλήψεις.
«Δεν μπορείς να κρίνεις τη Δημόσια τηλεόραση από τα ποσοστά. Μπορείς να το ενσωματώσεις αυτό ως κριτήριο, δεν μπορεί όμως αυτό, να είναι το κριτήριο του όποιου σχεδιασμού σου» ανέφερε χαρακηριστικά και συμπλήρωσε
«Η δημόσια τηλεόραση, έχει άλλη αποστολή, να φθάνει μέχρι το τελευταίο χωριό, γιατί προσφέρει μία υπηρεσία στον πολίτη».
Παράλληλα, παρότι παρατήρησε ότι «έχει πολλά ράμματα στη γούνα της» θα έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός, σε μία άλλη αντίληψη.
«Μικρότερο κράτος που είναι ανάγκη, δεν σημαίνει και αποδιαρθρωμένο κράτος» συμπλήρωσε με νοήμα.
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού
ert.gr

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 θα προκηρυχτεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη Μονάδα Ολικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 θα προκηρυχτεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη Μονάδα Ολικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχαν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΕΔ και τόνισε με έμφαση την ευθύνη που Περιφέρεια και Δήμοι έχουν αναλάβει από τους πολίτες για να βγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιο ισχυρή και δυνατή από την κρίση.

Πόσο μειώνονται από το Δεκέμβριο οι συντάξεις- Ποιοι εξαιρούνται

Πόσο μειώνονται από το Δεκέμβριο οι συντάξεις.Ποιοι εξαιρούνται
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Συρρικνώνεται η σύνταξη για περισσότερους από  500.000 συνταξιούχους από το Δεκέμβριο, όχι μόνο γιατί  ισχύουν οι μειώσεις του ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου , αλλά και διότι  ενώ ο νόμος προβλέπει ότι οι μειώσεις  θα ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου, οι συντάξεις είχαν ήδη καταβληθεί πριν  δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οπόταν, η παρακράτηση του Νοεμβρίου, μεταφέρεται και αυτή στον Δεκέμβριο!
Αναλυτικά οι περικοπές στις συντάξεις, έχουν ως εξής:
Οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης του ΙΚΑ, υφίστανται  περικοπή κατά 40% σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας , αλλά και στο ποσό το οποίο μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, υπερέβαινε τα 1000 ευρώ.
Στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, έγινε περικοπή κατά 20%, στο ποσό που μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων υπερέβαινε τα 1200 ευρώ.
Περικοπή κατά 30% στο ποσό της επικουρικής σύνταξης που υπερβαίνει τα 150 έχει γίνει και στις επικουρικές συντάξεις.

Εξαιρούνται από τη μείωση των συντάξεων:
Οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας, τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευμένοι όσοι πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεσογειακή αναιμία από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες. Επίσης, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με το καθεστώς των υπερβαρέων επαγγελμάτων, για τους οποίους έχει καταβληθεί το ειδικό πρόσθετο αυξημένο επασφάλιστρο, και συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΔΕΗ με τις ειδικές προϋποθέσεις, λόγω απασχόλησης σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα.

Εξαιρούνται και  όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με 35 έτη τουλάχιστον πραγματικής ασφάλισης, άρα και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις περί 37ετίας, όπου δεν απαιτείτο η συμπλήρωση ορίου ηλικίας και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

eklogika.gr

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Κατάργηση θέσεων δημοσίου εάν τα κενά είναι μεγάλα!...

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Κατάργηση θέσεων  δημοσίου εάν τα κενά είναι μεγάλα


Εάν σε κάποιο φορέα του Δημοσίου, οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν, ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται, τότε έως τις 27 Δεκεμβρίου, για τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται αποφασίζει απευθείας ο υπουργός. Αυτό προβλέπεται στη μία από τις δύο εγκυκλίους που εξέδωσε μόνο σήμερα το υπουργείο  και αφορούν στην «κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου». Οι εγκύκλιοι έχουν ως εξής:

Οι εγκύκλιοι

Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του ν.4024/2011 «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας».

«Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. ΔΟΑ/Φ.14/1/οικ. 21732/31-10-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και ζητάμε να ενημερώσετε άμεσα τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χωρικής σας αρμοδιότητας, για την άμεση και πιστή εφαρμογή των οριζομένων σε αυτή, με ρητή μνεία, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ να λάβουν ενυπόγραφα γνώση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω εγκύκλιο.
Ειδικότερα, εφιστούμε την προσοχή σας για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο αριθμ. ΔΟΑ/Φ.14/1/οικ. 21732/31-10-2011,  όλοι οι φορείς πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού και Αξιολόγησης Θέσεων, Ταχ. Δ/νση: Βασιλίσσης Σοφίας 15, ΑΘΗΝΑ) τη διαπιστωτική πράξη για την αυτοδίκαιη κατάργηση κενών οργανικών θέσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, με συμπληρωμένους τους σχετικούς πίνακες (ΠΙΝΑΚΑ Α και ΠΙΝΑΚΑ Β).
Όταν σε κάποιο φορέα, οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν, ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται από τον οικείο οργανισμό, ο αριθμός των θέσεων που καταργείται ανά κατηγορία και κλάδο, ορίζεται με κοινή απόφαση του οικείου Υπουργού, εν προκειμένω του Υπουργού Εσωτερικών, και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του ν. 4024/2011, δηλαδή έως 27 Δεκεμβρίου 2011.
Προς τούτο, σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη από το όργανο διοίκησης του φορέα η διατήρηση κενών οργανικών θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο, πρέπει να αποσταλεί και στην υπηρεσία μας (Υπουργείο Εσωτερικών, Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ, Ταχ. Σταδίου 27, ΑΘΗΝΑ) η διαπιστωτική πράξη με συμπληρωμένο τον ΠΙΝΑΚΑ Β, καθώς επίσης και έγγραφο του ίδιου οργάνου με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση, προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στη σύνταξη του σχεδίου της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης»

 «Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του ν.4024/2011 «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας».

Σε συνέχεια της Αρ.Πρωτ.:ΔΙΠΙΔΔ/Β.10Ε.Ε./2/οικ.22225/8-11-2011 Εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/11 και της οποίας είστε αποδέκτες για ενέργεια, ζητούμε να ενημερώσετε τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού χωρικής σας αρμοδιότητας, για την άμεση και πιστή εφαρμογή των οριζομένων σε αυτήν, με ρητή μνεία οι υπάλληλοι των ΟΤΑ  πρέπει να λάβουν ενυπόγραφα γνώση των διαλαμβανομένων σε αυτήν.
Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να τηρηθούν πιστά και απαρέγκλιτα οι οριζόμενες προθεσμίες που τίθενται από την εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι τα ερωτήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ανωτέρω ΟΤΑ,  απευθύνονται απευθείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ταυτόχρονη κοινοποίησή τους στις υπηρεσίες σας και στο Υπουργείο μας (Δ/νση Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ).
Τέλος, τονίζεται ότι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, εφόσον συντρέχει περίπτωση, λόγω εφαρμογής των ανωτέρω, υποχρεούνται να ενημερώνουν συγχρόνως και το μητρώο εργαζομένων».

eklogika.gr

ΣΚΑΪ: Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Δερβένι - Καθαρισμός της Παραλίας του Δερβενίου

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί καθαρίζουμε:

1. Στο Δερβένι Κορινθίας. Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης , διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο Δερβένι Κορινθίας. Το Δερβένι είναι ένα παραλιακό χωριό 1500 κατοίκων και είναι κοντά στα σύνορα της Κορινθίας με την Αχαΐα. Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων με εποπτεία του πρώην πρύτανη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, έχει ολοκληρώσει έργο το οποίο αντιμετωπίζει τη διάβρωση της ακτής από τις κλιματικές αλλαγές. Στην δράση μάς βοηθά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηλέκτρα Fm 98,8. Σημείο συνάντησης είναι το Τουριστικό Περίπτερο στην παραλία Δερβένι Κορινθίας.
Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ.
Σημείο συνάντησης είναι το Τουριστικό Περίπτερο στο Δερβένι.
Να είστε όλοι εκεί.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 25/11/2011

Προς τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 παρ. 1 & 2 του Ν.3852/2010 για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
  1. Τουριστική ανάπτυξη παραλιακής ζώνης και ενδοχώρας.
  2. Προβολή τοπικών προϊόντων
  3. Οικομουσείο : Μια νέα αντίληψη για την ανάπτυξη.
  4. Σύμφωνο ποιότητας
  5. Σικελιάνεια.
  6. Προτάσεις από τα μέλη της επιτροπής – ανοιχτή συζήτηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Επιτροπής
Χρήστος Λύρας

Αγροτική Επιχειρηματικότητα για όλους το Σάββατο στο Πύργο


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας προσκαλεί στο " Ανοιχτό Πανεπιστήμιο " στον πύργο του " Κορδή " στην τοπική κοινότητα Πύργου στην  εκδήλωση με θέμα: "  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ " με  ομιλητή  τον  Κο  ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ  ΣΠΥΡΟ, προέδρου  του  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Το  Σάββατο  26/11/ 2011 και ώρα 6:30 μμ
Στην οργάνωση συμμετέχουν  ο  Πολιτιστικός  &  Αθλητικός  Σύλλογος  Πύργου  και  ο  Εξωραϊστικός  Σύλλογος  Πύργου  "  Ο  ΕΡΜΗΣ "

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Ξυλοκάστρου - Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά

5.000 € ανά στρέμμα αποδίδει η καλλιέργεια του μύρτιλου

Eνα ελκυστικό εμπορικά προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας.
Πρόκειται για την καλλιέργεια του λεγόμενου μύρτιλου, οι αποδόσεις της οποίας δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο, καθώς τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν να κινούνται στα επίπεδα των 4.000-5.000 ευρώ.

Η καλλιέργεια του μύρτιλου, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με διόλου ευκαταφρόνητες αποδόσεις.

Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εξομολογείται για τα 33 χρόνια διακονίας του


Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 06:02
Στις 19 Νοεμβρίου 1978 ο Πανάγαθος Θεός οδήγησε τα βήματά μου εδώ στην ιστορική Βοστίτσα, την αγιασμένη από τη Χάρη της Παναγίας μας, της Τρυπητής, πόλη, στο όμορφο Αίγιο και τους ανθρώπους του και με κατέστησε, ανάξιον όντα, Επίσκοπο και Μητροπολίτη των πιστών τέκνων της Ορθοδοξίας, που κατοικούν και με την παρουσία τους ζωντανεύουν την ιστορική αυτή Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Μέσα από την καρδιά μου αυθόρμητα και με περισσή κατάνυξη αναβλύζουν λόγια δοξολογίας, αίνου και ευχαριστιών προς στον Αρχιποίμενα Κύριό μου, τον Ιησού Χριστό, διότι με ανέκφραστη φιλανθρωπία επέβλεψε επ εμέ τον αμαρτωλό και άθλιο δούλο Του, τον γιό ενός τσαγκάρη και μιας μοδίστρας, του Γεωργίου και της Νικολίτσας Λενή. Εξ απαλών ονύχων με έθελξε το μεγαλείο του Χριστού μας. Μεγάλωσα μέσα στην Εκκλησία, κάτω από τούς θόλους του Ιερού Ναού Παντοκράτορος των Πατρών, υπηρέτησα το ιερό Βήμα σαν «παπαδάκι», μαθήτευσα στα Κατηχητικά Σχολεία και τις Χριστιανικές Ομάδες της εποχής, έμαθα την ιεραποστολή ήδη από αυτά τα μαθητικά μου χρόνια και τέλος παρέδωσα την ύπαρξη μου ολόκληρη στην Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, έγινα ολοκαύτωμα στο βωμό της αγάπης Του!
Ο υποσημειούμενος έζησε και μεγάλωσε σε δύσκολα χρόνια. Αν και καλό παιδί, παιδί της Εκκλησίας, έφαγε το ξύλο της ζωής του από τον αείμνηστο Πατέρα του, ο οποίος, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, όπως άλλωστε όλοι οι γονείς τότε, έδερναν τα παιδιά τους προκαταβολικά, για να προλάβουν μια υποτιθέμενη ζημιά. Όταν π.χ.  πήγαιναν με τη  στάμνα στη βρύση της γειτονιάς για να κουβαλήσουν νερό, καθ’ όσον εάν γύριζαν με σπασμένη τη στάμνα το ξύλο δεν θα είχε νόημα ή και χρηστική σημασία! Το πνεύμα της εποχής τότε ήταν το «προνοείν!». «Σε δέρνω προκαταβολικά, ώστε –προσέχοντας- να μη σπάσεις τη στάμνα», μας έλεγαν με αποφασιστικότητα! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τούς σκεπάζει!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΕΕ, EUROGROUP, ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΚΤ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Η επιστολή αυτή εμπεριέχει τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Επισυνάπτεται η επιστολή στα Ελληνικά και τα Αγγλικά

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011


Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.    
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας




                                                                        Athens, November 23, 2011
As stated in the meeting of the three Party Leaders under the auspices of the President of the Hellenic Republic C. Papoulias: “it has been agreed upon that the task of the new Government will be to materialize the decisions taken at the European Council of October 26th 2011 and to implement the economic policies linked to those decisions”. 
The new Prime Minister has already pledged to fulfill this task.
Nea Demokratia is committed to support the new Prime Minister.
Nea Demokratia is strongly committed to the success of fiscal consolidation and structural reforms, rebuilding market confidence and fostering economic growth. 
Nea Demokratia fully supports the targets of fiscal adjustment, regarding all issues on eliminating the deficit and reversing the debt dynamics; it also supports “tools” already implemented (albeit poorly); namely, public expenditure cutting, fighting tax evasion, structural reforms, privatization programs and capitalizing on idle real estate public property. 
On the evidence of the budget execution so far, we believe that certain policies have to be modified, so as to guarantee the Program’s success. This is more so, since according to the latest European Economic forecasts, Greece in 2012 will be the only European country with 5 consecutive years in recession! 
We intend to bring these issues to discussion, along with viable policy alternatives, strictly within the framework outlined by the Program. We give great emphasis to allowing for prompt recovery, so that public revenues generated will help us achieve the targets set. 
We also attribute special emphasis to the implementation procedures which have to be streamlined and upgraded. 
The commitment of the Greek people and of Nea Demokratia to the European Union and the Euro is strong and irrevocable. 
Nea Demokratia believes that Greece can get out of the crisis and safeguard its social cohesion. 
We are committed to make that happen.
Sincerely,
Antonis C. Samaras
President of Nea Demokratia

 
 

Βίντεο ΣΟΚ από τη ληστεία σε βενζινάδικο στο Ζευγολατιό

Βίντεο που σοκάρει από ληστεία στην Κορινθία  
Κάθε όριο έχει ξεπεράσει πλέον η εγκληματικότητα στη χώρα μας με την αστυνομία να φαίνεται απολύτως ανίκανη να την αντιμετωπίσει.
Οι ληστές μπαίνουν σε επιχειρήσεις, σπίτια και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να αρπάξουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
Εντυπωσιακό στοιχείο σε όλα αυτά, είναι πως οι δράστες δεν κλέβουν απλά απειλώντας τα θύματά τους, αλλά ασκούν βία πρωτόγνωρης αγριότητας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ληστεία που έγινε σε κατάστημα υγρών καυσίμων στο Ζευγολατιό και η οποία κατεγράφη καρέ-καρέ από την κάμερα ασφαλείας.
Ο υπάλληλος κάθεται αμέριμνος στο ταμείο, όταν δυο άτομα που κρατούν όπλο και μαχαίρι εισβάλουν στο κατάστημα. Ο ένας δράστης ξεκινά να χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο τον υπάλληλο, ενώ ο άλλος τον σημαδεύει επίμονα με το όπλο.
Λίγη ώρα αργότερα ο υπάλληλος του πρατηρίου πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος, ενώ ο ληστής που κρατά το όπλο ξεκινά να ψάχνει όλα τα συρτάρια του καταστήματος για να βρει τα χρήματα.
Οι δράστες δεν σταματούν ούτε όταν παίρνουν τα χρήματα, αφού συνεχίζουν να ψάχνουν και να χτυπούν τον άτυχο άνδρα.
Όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να βρουν τίποτα περισσότερο αποχώρησαν αφήνοντας τον υπάλληλο πεσμένο στο έδαφος μέσα σε μια «λίμνη» αίματος.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ μελετά το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας, καθώς τα πρόσωπά τους φαίνονται πεντακάθαρα.

newsbomb.gr

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε έγινε στις 14.17 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται νότια του νησιού , 137 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, 100 χιλιόμετρα νότια του Πύργου και 118 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. Το εστιατικό του βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εντοπίζεται στα 10 χλμκαι το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Κώστας Κόλλιας: «Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας έχει ενημερωθεί για το φλέγον θέμα του στρατοπέδου»


Επικαιροποιημένη ερώτηση κατέθεσε προς τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την αξιοποίηση του Στρατοπέδου της Κορίνθου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Μετά την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η παράδοση της σκυτάλης από τον συντοπίτη μας κ. Μπεγλίτη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αισθάνθηκα την υποχρέωση να υποβάλλω επικαιροποιημένη ερώτηση προς τον νέο Υπουργό σχετικά με την τύχη του Στρατοπέδου της Κορίνθου. Επειδή πρόκειται για φλέγον ζήτημα θεώρησα ότι είναι ιδιαιτέρως επείγον να ενημερωθεί άμεσα και με λεπτομέρειες και ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να πράξει τα δέοντα χωρίς καθυστέρηση.
Στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, επεσήμανα ότι μετά την εκκένωση του Στρατοπέδου, ο χώρος πρέπει να παραδοθεί άμεσα στο Υπουργείο και στη συνέχεια, έπειτα από διάλογο με τους τοπικούς φορείς, να προωθηθεί και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο και επωφελές για την Κορινθία, σχέδιο αξιοποίησής του. Εξέθεσα στον κύριο Υπουργό τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο του στρατοπέδου για την κοινωνία της Κορινθίας. Η οικονομία, ιδιαίτερα στην πόλη της Κορίνθου, θα ζημιωθεί βαρύτατα και είναι βέβαιο ότι, εάν δεν υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους επαγγελματίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν.
Ζήτησα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο με τους τοπικούς φορείς που έχουν εκφράσει την επιθυμία να στεγαστούν ή να αξιοποιήσουν με άλλο τρόπο τις εγκαταστάσεις, όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Πανεπιστήμιο. Επεσήμανα όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξουν επαφές και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του Νομού, όπως για παράδειγμα με το Επιμελητήριο Κορίνθου, το οποίο μπορεί και να ποσοτικοποιήσει το κόστος που θα έχει κάθε πρόταση αξιοποίησης για τους επαγγελματίες, αλλά και να καταθέσει δικές του προτάσεις.
Τόνισα στον κ. Υπουργό ότι η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, πέραν του ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας. Εάν η αξιοποίηση του στρατοπέδου περιοριστεί μόνο στην μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, είναι σίγουρο ότι αφενός μεν θα να ζημιώσει ανεπανόρθωτα την επαγγελματική δραστηριότητα στην πόλη της Κορίνθου, αφετέρου δε δεν θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Χρειάζεται να ληφθούν τρία πράγματα υπόψη: εξοικονόμηση πόρων, εγγύηση ωφέλειας και προοπτικής για την οικονομική ζωή της πόλης και όφελος για τους δημότες από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Τέλος, επανέλαβα την προσωπική μου άποψη ότι θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την Κόρινθο να εγκατασταθεί σε ένα κομμάτι της έκτασης κάποια παραγωγική σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα  αξιοποιήσει άμεσα και αποδοτικά τον χώρο, συντηρώντας παράλληλα τον παραγωγικό ιστό της Κορίνθου και φέρνοντας έσοδα στην τοπική κοινωνία.
Η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο τις αποφάσεις για το στρατόπεδο. Ίσως είναι απαιτητικό να ζητάται από τον νέο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα ένα θέμα που κρατά μήνες, πλην όμως είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την Κορινθία. Πιστεύω ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα δείξει τη δέουσα ευαισθησία και ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να μας γνωστοποιήσει το ταχύτερο δυνατό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αναμένω τις απαντήσεις του κυρίου Υπουργού και θα επανέλθω στο θέμα ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν

N. Δ . Το απόρρητο των επικοινωνιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ως εκ τούτου ύψιστο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να το προασπίσει άμεσα και αποτελεσματικά

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, για την ανάγκη διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Σήμα κινδύνου για την ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αποτελούν οι καταγγελίες που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, o πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Αν. Λαμπρινόπουλος. Οι καταγγελίες αυτές δίνουν για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας ανοχύρωτης σε κάθε είδους υποκλοπές των επικοινωνιών, των επιστολών, της ασφάλειας των δικτύων και των ηλεκτρονικών πληροφοριών. Σε τελική ανάλυση δημιουργούν την αίσθηση ότι οι Έλληνες πολίτες είναι απροστάτευτοι, από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της πλέον αρμόδιας Αρχής ομολογεί την πλήρη αδυναμία διασφάλισης του απορρήτου.
Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρινόπουλος έκανε λόγο για ανύπαρκτη εθνική πολιτική για την ασφάλεια των επικοινωνιών, αποκαλύπτοντας ότι έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια! Επέστησε ακόμα την προσοχή και στο θέμα της ασφαλείας των τραπεζικών συναλλαγών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για υποκλοπές στοιχείων ηλεκτρονικών καρτών, αλλά και σχετικά με την ασφάλεια των ταχυδρομικών συναλλαγών, καθώς δεν έχει ληφθεί έως σήμερα κανένα από τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ.
Αίσθηση προκαλούν, τέλος, και τα όσα είπε ο πρόεδρος της Αρχής σχετικά με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αφού υποστήριξε ότι είναι δύσκολο για την ΑΔΑΕ να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στην ΕΥΠ!
Όλα τα παραπάνω, ειδικά μέσα στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, κρούουν εκκωφαντικά τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούν άμεσες απαντήσεις: Τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υποδομών, σκοπεύουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλίσουν το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας, και ποιες είναι αυτές; Πώς σχεδιάζουν να προστατεύσουν τους πολίτες από την ανεξέλεγκτη παραβίαση της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών συναλλαγών;
Το απόρρητο των επικοινωνιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ως εκ τούτου ύψιστο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να το προασπίσει άμεσα και αποτελεσματικά!»  

Νέας Δημοκρατία: «Ο Υπουργός Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του οδηγεί τους φαρμακοποιούς στην εξόντωση.

«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία των φαρμακείων. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας κ. Μανώλη  Αγγελάκα έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων/νος  Λουράντος, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κων/νος Κούβαρης και ο  Γραμματέας  της ΕΚΟ Φαρμακοποιών κ. Στέλιος Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν  οι τελευταίες ανακοινώσεις  του Υπουργείου Υγείας και οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου αναφορικά με τη λειτουργία  των φαρμακείων [ ωράριο λειτουργίας, περιορισμός ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών κλπ ]. Οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι η εφαρμογή και νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν στον αφανισμό των φαρμακοποιών ως λειτουργών της  δημόσιας υγείας. 

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας κ. Μανώλης Αγγελάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο Υπουργός Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σχετικά με το ωράριο  λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και με τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα που κατά καιρούς εξαγγέλλει, οδηγεί τους φαρμακοποιούς στην  εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει το ρόλο και την προσφορά των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία και θα αντιταχθεί σε μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους και την παράδοση της λιανικής διανομής των φαρμάκων σε καρτέλ. Ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, που είναι επιθυμητός από όλους, δεν μπορεί να γίνει με αποφάσεις που απαξιώνουν το ρόλο των φαρμακοποιών, τους οδηγούν σε φυσική εξόντωση και παραγνωρίζουν τη διαχρονική τους σχέση και προσφορά προς το κοινωνικό  σύνολο».

Γερμανικό «ναυάγιο» στη δημοπρασία


Στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, απέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησής τους.

Ο Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ.

Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να δηλώσει εάν και πότε ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της χώρας είχε διακρατήσει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσοστό κατά το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών", ανακοίνωσε ο Οργανισμός, τονίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα αναχρηματοδότησης του Γερμανικού χρέους.

«Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

real.gr

Σε 3 δόσεις η 3η φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

Κύπελλο Κορινθίας με δόσεις ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κορινθίας Οί αγώνες της 3ης φάση (όπως έβγαλε η κλήρωση της Δευτέρας 14/11),θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30/11, την Τετάρτη 7/12 και την Τετάρτη 21/12. Η 3η φάση περιέχει σημαντικά παιχνίδια με τα δύο αυτά να είναι πολύ δυνατά.
Η Κόρινθος υποδέχεται τον περσινό φιναλίστ Πέλοπα Κιάτου, ενώ ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου  φιλοξενεί την κάτοχο του τροπαίου Ελλάς Βέλου. Και τα δύο αυτά παιχνίδια θα γίνουν την Τετάρτη 21/12.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΏΡΑ: 14:30 μ.μ.
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ            ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΗΣ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                   ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΝΕΜΕΑΣ                       ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΏΡΑ: 14:30 μ.μ.
ΣΟΛΟΜΟΥ                 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΝΕΜΕΑΣ                  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ          ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΤΡΟΥ -ΑΠΕΣΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΏΡΑ: 14:30 μ.μ.
 ΣΤΑΔ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ         ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ            ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Ο τεχνοκράτης απλώς παρέλαβε το τελεσίγραφο του Άξονα! 360 δις ευρώ το προδοτικό χρέος

Ηγέτη που θα υπερασπιστεί την Ελλάδα και θα πετύχει το καλύτερο χρειαζόταν αυτή την κρίσιμη ώρα η χώρα μας. Αλλά δυστυχώς επιβλήθηκε – και έγινε αποδεκτός – ένας άχρωμος και άοσμος τεχνοκράτης, που αντιμετωπίζει τα θέματα εντελώς γραφειοκρατικά.
Σοφία Βούλτεψη



Χρειαζόμασταν ηγέτη και απλώς αποκτήσαμε άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο που έχει μέχρι στιγμής χειριστεί τα πράγματα στο εξωτερικό ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Το χθεσινό τελεσίγραφο Γιουνκέρ, σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα δίδεται προθεσμία ως την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου (οπότε θα συνεδριάσουν οι πάνσοφοι υπουργοί των Οικονομικών του Eurogroup) για να αναγνωρίσει και επισήμως την απόλυτη υποταγή της, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ενός φρικιαστικού χρέους που ξεπερνά τα 360 δις ευρώ, αποδεικνύουν πως η χώρα έχει απολέσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία.
Το τελεσίγραφο επεδόθη στον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με τον ίδιο να θεωρεί το γεγονός «φυσιολογικό» και να διακηρύσσει την βεβαιότητά του πως «οι πολιτικοί αρχηγοί θα πράξουν το καθήκον τους».
Είναι δε «καθήκον» τους η επίσημη υποδούλωση της ήδη υποδουλωμένης λόγω θηριώδους χρέους χώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επιλογή Παπαδήμου, ως ανθρώπου που θα έλυνε όλα τα προβλήματα διαπραγματευόμενος με τους δανειστές και βρίσκοντας λύσεις μαζί τους, δεν ήταν η καλύτερη.

182,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
Αυτό σημαίνει πως και το νέο πακέτο στήριξης επίσης δεν φθάνει ούτε για ζήτω. Και το κυριότερο: Ούτε ένα από αυτά τα ευρώ νέων και παλαιών δανείων δεν θα πάει στις ανάγκες της χώρας ή στην ανάπτυξή της. Και το ακόμη χειρότερο:
Όλοι εκείνοι οι πολιτικοί γίγαντες που την επομένη της 21ης Ιουλίου πανηγύριζαν, χειροκροτούσαν, έπαιρναν αυτάρεσκες έως γελοίες πόζες, διακηρύσσοντας πως σώθηκε η Ελλάς, παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους σε υπουργικούς θώκους, μετέχοντας μάλιστα σε… κυβέρνηση σωτηρίας!
Όσο για τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο, επανέλαβε τον εκβιασμό του όσο πιο… κομψά μπορούσε: «Θα συζητήσουμε την εκταμίευση της έκτης δόσης (σ.σ. στις 29 Νοεμβρίου) και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι, ως τότε, θα είμαστε σε θέση να αποφανθούμε θετικά σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης». Είναι σαφές πως «για να είναι σε θέση» να ανάψουν το πράσινο φως, πρέπει οι επιστολές υποταγής να βρίσκονται στο γραφείο του το πρωί της 29ης Νοεμβρίου.
Μάλιστα, ακόμη πιο σαφής υπήρξε και η «ελληνική πλευρά»: Ο κ. Παπαδήμος, αντί να ξεκαθαρίσει πως επιστολή οφείλει να στείλει μόνο ο κ. Παπανδρέου που αποπειράθηκε να αθετήσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου – σε λίγο θα… συνεννοούμαστε αναφέροντας μόνο ημερομηνίες - απλώς μετέφερε την άποψη ότι «οι γραπτές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνται, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας». Και πως, όπως είπε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους χωρίς προφανώς να έχει την παραμικρή αντίρρηση, «το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης».

Νάτος πάλι ο Άξονας

Στο μεταξύ, επανεμφανίστηκε και ο γνωστός για την προκλητική συμπεριφορά του Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών Γιαν ντε Γιάγκερ, που μιλώντας στον τηλεοπτικό δίκτυο RTL 7, έφθασε στο σημείο να εκστομίσει τα ακόλουθα «Πρέπει να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και η δέσμευση του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.
Έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, το να λες ότι οι δηλώσεις σου αρκούν. Θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση». Ανάλογες απαξιωτικές δηλώσεις για τα ελληνικά κόμματα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόγιερ, που μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, εξέφρασε μεν την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, αλλά διατύπωσε και τους φόβους του ότι μετά την καταβολή της έκτης δόσης τα ελληνικά κόμματα θα αρχίσουν πάλι τα «παιχνίδια» τους.
 Ο παλιός Άξονας έχει αναβιώσει από καιρό και τώρα δείχνει το πιο αποτροπιαστικό του πρόσωπο. Η πιο αποκρουστική εκδοχή του είναι ο υπουργός μιας χώρας, την οποία τα χιτλερικά στρατεύματα χρειάστηκαν τέσσερις μόλις ώρες για να διασχίσουν.
Φυσικά, δεν υπάρχει κανείς για να τραβήξει τα λουριά στον προκλητικό ντε Γιάγκερ, που αποκαλεί τον αρχηγό πολιτικού κόμματος «αυτός ο κύριος Σαμαράς». Διότι στην Ευρώπη έχουμε στείλει έναν άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη – τον οποίο επίσης, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, δεν εμπιστεύονται.
Υ.Γ. Ακολουθεί η πινακοθήκη των… (βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε), με φωτογραφίες από την συνεδρίαση (μετά χειροκροτημάτων) του υπουργικού συμβουλίου, την επομένη των «γενναίων αποφάσεων» της 21ης Ιουλίου. Σχεδόν όλοι παρόντες και σήμερα, υπό την... καθοδήγηση του «τεχνοκράτη».

Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως η περίπτωση του κ. Παπανδρέου, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία με μια αριστοτεχνική πιρουέτα αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, δεν είναι η μοναδική έκφραση ψυχαναγκασμού.

Η χώρα έχει πτωχεύσει, για να πάρουμε τη δόση μας κοντεύουμε να θυμηθούμε τον Μανιαδάκη με το ρετσινόλαδο  και όλοι μαζί βαράνε στον γάμο του Καραγκιόζη.

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα.

Στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε άνθρωπος (ο κ. Χρυσοχοΐδης) να πει – εν μέσω ερειπίων – πως «δικαιούται» να πάρει σειρά για την αρχηγία!

Και, ως γνωστόν, έχουν πάρει σειρά κι’ άλλοι – διότι οι άνθρωποι τα έφτιαξαν τόσο καλά, που… δικαιούνται!

Στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι (Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης), έκριναν πως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακαλύψουν εσωκομματικό εχθρό, με τον οποίο, λέει, έχουν ιδεολογικές διαφορές!

Πέτυχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στελεχώθηκε με την καθοριστική συμμετοχή των φορέων του τουρισμού όλης της Πελοποννήσου καθώς και αρκετών μεμονωμένων επαγγελματιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής. Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας στο στάντ της Πελοποννήσου, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η Πελοπόννησος ως ενιαίος προορισμός.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέα Πουλά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προέβησαν σε αρκετές συνεντεύξεις, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και την προβολή του προορισμού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πέρασαν από το χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το σύνολο των τουριστικών επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση καθώς και η πολιτική ηγεσία του τομέα τουρισμού. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και διεθνώς, επικοινώνησαν με τους αντιπροσώπους των φορέων τουρισμού της Πελοποννήσου και ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις δραστηριότητές καθώς και τις δυνατότητες προσφορών. Ενώ δόθηκε η δυνατότητα να προβληθεί ο προορισμό μέσω του επικοινωνιακού έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου παραχωρήθηκε ελαφρύ εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου γεύμα και άφθονο Πελοποννησιακό κρασί προς τιμήν των 32 ξένων tour operator που φιλοξένησε η έκθεση Philoxenia, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον προορισμό αλλά κυρίως να έρθουν σε επαφή με τους φορείς του τουρισμού και τους μεμενομένους ξενοδόχους που συμμετείχαν στο στάντ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την επιτυχή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήρθε να επιβεβαιώσει και η βράβευση της από τη διοίκηση της διοργανώτριας αρχής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πάρι Μαυρίδη ως μια από τις καλύτερες συμμετοχές.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ το πρόγραμμα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" ύψους 7 εκ. Ευρώ.
Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα, πυρήνες τουριστικής ανάπτυξης" του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.  Στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιέγραψε την υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού, για τον οποίο προτείνονται οι Σχολές Παπαφλέσσα και για τις οποίες υπάρχει ήδη έτοιμη και ώριμη μελέτη.    Η πρόταση ειδικότερα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου προβολής αγροτικών προϊόντων και γαστρονομίας και θα αποτελέσει ένα μουσείο γευσιγνωσίας και προβολής των κρασιών της περιοχής. Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές υποδομές σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι  η πρόταση αυτή θα έχει ως κύριο στόχο τη γαστρονομία και την προαγωγή του αγροτουρισμού και θα αποτελέσει σύμβολο για την Καλαμάτα.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, ότι η μελέτη είναι ήδη ολοκληρωμένη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν φορέας υλοποίησης πήρε την ευθύνη να προσδώσει το ανάλογο κύρος για μια ισχυρή παρουσία της πρότασης.
Ανάλογες δράσεις, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές, όπως το Μυθολογικό Πάρκο στη Λέρνα. Στόχος, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργεί ως open window, ανοιχτή δηλαδή σε όλες τις προτάσεις και ιδίως στην ιδιάζουσα αυτή χρονική περίοδο, όπου παρατηρείται λόγω κρίσης έκρηξη προγραμμάτων, όπως με το Jessica, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα βοηθήσει στην ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας, αλλά  και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, το οποίο θα εφαρμοστεί και στη Μεσσηνία και ιδίως στη Μάνη. 
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μεσογειακής Πόλης, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι εξαρχής τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και ότι έγινε το καλύτερο δυνατό προκειμένου μια επένδυση 7 εκατομμυρίων ευρώ να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς δεύτερες σκέψεις από κανένα.

Ο Σαμαράς δεν υπογράφει μέχρι νεωτέρας - Κάρτα του έβγαλε πάλι σήμερα η Μέρκελ

Τι θα γίνει λοιπόν με την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά; Αυτό αναρωτιούνται στην Αθήνα, αυτό αναρωτιούνται στις Βρυξέλλες, αυτό αναρωτιούνται στην Συγγρού αλλά και στην Ιπποκράτους.

Τα τελευταία 24ωρα παρά την σκληρή στάση που βγάζει προς τα έξω ο κ. Σαμαράς, γίνονται συνεχείς συσκέψεις στη ΝΔ για να βρεθεί ένας τρόπος να ακουμπήσει η πένα του στο χαρτί.

Η αδιαλλαξία τόσο από την Ευρώπη όσο και από την πλευρά της ΝΔ δείχνει να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ήδη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται ένα ολόκληρο σχέδιο το οποίο θα τους βγάλει από το αδιέξοδο χωρίς όμως να τσαλακωθεί πολύ ο κ. Σαμαράς και χωρίς να φανεί σε καμία περίπτωση ότι κάνει πίσω.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι το χαρτί που θα φτάσει στα χέρια των ευρωπαίων και θα έχει την υπογραφή του κ. Σαμαρά δεν θα απέχει πολύ από την επιστολή που έστειλε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η επιστολή θα είναι σχεδόν ίδια και θα έχει μόνο μια ή δυο ουσιώδεις αλλαγές. Αυτές είναι και οι εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες του.

Όπως και να χει ο κ. Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος και βλέπει ότι η κατάσταση οδηγείται στα άκρα. Και είναι αποφασισμένος να το τραβήξει όσο πάει, αλλά όχι και να οδηγησει στην άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το χρεωθεί.

Συνεργάτες του λένε στο Newsit ότι “Ο Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει αυτά που λέει έως σήμερα. Μόνο αν φτάσει στο όριο θα υπογράψει.”

Οι Βρυξέλλες, από την άλλη το βλέπουν πλέον ως βεντέτα και είναι αποφασισμένες ακόμα και να “τσαλακώσουν” τον κ. Σαμαρά αν επιμείνει μέχρι τέλους.

Και δεν θα του επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευθεί οτιδήποτε αν γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος τους πλέον. Και τότε θα αναγκαστεί να πει: “υπογράφω”.

Έτσι η εκτίμηση που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι η εξής:

Το τελεσίγραφο της Ευρώπης λήγει την Τρίτη. Μέχρι εκείνη την ημέρα θα παιχτεί ένα σκληρό πόκερ και από τις δυο πλευρές. Και θα υπάρξουν απώλειες. Απώλειες σε επίπεδο προφίλ, ίσως και κύρους. Και όχι από την πλευρά των Βρυξελλών.

Η 6η δόση πρέπει να φτάσει στα ελληνικά χέρια για να περάσει και πάλι στα χέρια των δανειστών μας. Γιατί τα 8 δις είναι χρωστούμενα. Και για να ξεχρεώσεις όταν είσαι μέχρι τον λαιμό πρέπει να τσαλακωθείς και να σκύψεις και το κεφάλι μερικές φορές...

Μέρκελ: Αν δεν μπει η υπογραφή...

Από τη Γερμανική Βουλή η Μέρκελ έστειλε σαφή και κατηγορηματικό μήνυμα στον Α.Σαμαρά.

Πριν από λίγο η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε :''οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί, χρειάζονται γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων για την επόμενη δόση βοήθειας''. (διαβάστε την είδηση)

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ

Για επικοινωνιακό λάθος στους χειρισμούς του θέματος έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Flash και το Ν. Ευαγγελάτο.
Να μην υπογράψει κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ για ακόμα μια φορά ο Φαήλος Κρανιδιώτης αλλά και ο Γιάννης Μανώλης

newsit.gr

"Θέλουν υπογραφή Σαμαρά,ως εγγύηση αγοράς όπλων";


Δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online συνδέει άμεσα τα “δανεικά” που μας δίνουν Γερμανοί και Γάλλοι,αλλά και την επιμονή να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς,με πωλήσεις όπλων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσει στην Ελλάδα € 110 000 000 000 , έθεσαν ως αντάλλαγμα για το δάνειο, την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας € 10.5 δις”!

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επικαλείται πηγές από το κόμμα της ΝΔ,που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες του ανέφεραν ότι οι πωλήσεις που ενδιέφεραν Γερμανούς και Γάλλους είχαν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες.

Θέμα αγοράς αρμάτων μάχης μπορεί να μην έχει τεθεί,ωστόσο αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει, έχουν παρουσιάσει προβλήματα στη θωράκισή τους και ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Γ.Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του έδινε τη δυνατότητα να συμφωνήσει.Ο συντάκτης υπενθυμίζει και την ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων,αλλά και τις…θεωρίες πραξικοπήματος.

Τώρα ,υποστηρίζει το δημοσίευμα η συμφωνία που είχε γίνει με τον Γ.Παπανδρέου ,είναι στον αέρα και οι δανειστές Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά,θα την τηρούσε.

Γι΄ αυτό και το σενάριο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα θέλουν την υπογραφή του Σαμαρά για να διασφαλίσουν τις πωλήσεις των όπλων.
onalert.gr