Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με αφορμή "Μια βόλτα στην Κόρινθο"

Την αφορμή μού την έδωσε το χρονογράφημα του Γιάννη Τριάντη που δημοσιεύται , σήμερα στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ με τίτλο "Μια βόλτα στην Κόρινθο" . Στο χρονόγραφημά του, ο Γιάννης Τριάντης αναφέρεται σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κόρινθο όπου γινόταν κάποια εκδήλωση γιά την κρίση... από μιά νέα κυψέλη ανθρώπων. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στη Κόρινθο του τύρανου Κύψελου του περιώνυμου. Ο οποίος, όμως, παρέδωσε την εξουσία στον γιό του τον Πεερίανδρο, έναν λαμπρό ηγήτορα, που πήρε μέτρα για τους φτωχούς, αναχαίτισε την αστυφιλία και υπηρέτησε τον πολιτισμό. Η σκέψη του χρονογράφου , πήγε σε ένα άλλο , σημερινό, τέκνο της Κορινθίας τον κ. Μπεγλίτη. ό οποίος πρίν αρκετα χρόνια ( όπως αναφέρει το χρονογφράφημα) είχε φιλξενήσει τον Γ. Παπανδρέου ,σε χωριό της Δυτικής Κορινθίας  ο οποίος είχε ενοχληθεί από τις κοδωνοκρουσίες της Εκκλήσίας, και ζήτησε να σταματήσουν..,
Αλλά ας αναφερθούμε στο γεγονός που συνέβη στη Ζάχολη:
Η Ζάχολη ( Ευρωστίνη) είναι ένα όμορφο χωριό στην Κορινθία, 14 χιλιόμετρα νότια από το Δερβένι. Είχε το προνόμιο χρόνια πριν να δέχεται τις επισκέψεις του τότε ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, όταν και εόρταζε η ομώνυμη και ιστορική εκκλησία (χτίστηκε την εποχή της Τουρκοκρατίας , το 1811, μέσα σε μόλις 39 ημέρες). Τον τέως πρωθυπουργό, τον φιλοξενούσαν μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα και τη μητέρα του, Μαργαρίτα σε βίλα της περιοχής που άνηκε σε φίλο του επιχειρηματία . Ο κ. Παπανδρέου ενοχλήθηκε δύο φορές από τις... καμπάνες της εκκλησίας, όπου προσέρχονταν εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν και μάλιστα, έστειλε... την αστυνομία! Στην εκκλησία! Και αυτό κατεγράφη, ενώ αποτέλεσε τότε και θέμα για το δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού με τους κατοίκους της περιοχής και τον ιερέα να εκφράζουν την απορία τους για την αντίδραση του τότε ΥΠΕΞ. Η απάντηση του τότε εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ και νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και βουλευτή Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη, σε σχετικό ερώτημα που του υποβλήθηκε, ήταν πολύ απαξιωτική αλλά και συνάμα ειρωνική για τον κλήρο. «Εκσυγχρονισμός» και «φωταδισμός»...
Δείτε τα βίντεο

.




Β. Λ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ : ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 200 ΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΥΣ

Στις εργασίες της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για την συζήτηση της ΚΥΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την κατάταξη των δημοσίων και ιδιωτικών έργων που απαιτούν περιβαλλοντική αδειοδότηση, συμμετείχε η βουλευτής του Νομού μας, κα Κατερίνα Φαρμάκη. Η κα βουλευτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:
«Μετά από 25 χρόνια εφαρμογής του Ν.1650/1986, έχουν γίνει πλέον σαφή τα ελαττώματα στην εφαρμογή του. Και αυτό διότι η σωρεία των μελετών που παράχθηκε επί 25 χρόνια, ουδόλως διασφάλισε την προστασία του περιβάλλοντος ούτε και διευκόλυνε τις επενδύσεις. Εμείς σήμερα τολμάμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και επανακατηγοριοποιούμε τα έργα και τις δραστηριότητες που απαιτούν περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Η νέα κατηγοριοποίηση οδηγεί σε δραστική μείωση του αριθμού των μελετών αδειοδότησης, με παράλληλο στόχο τον ουσιαστικό έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να προστατευθεί πραγματικά το περιβάλλον, όπως γίνεται εδώ και χρόνια στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»
Η κα βουλευτής στην συνέχεια της ομιλίας της ,επεσήμανε ειδικά:
«1ον Την περίπτωση της αλληλεπίδρασης των δραστηριοτήτων. Αυτό αφορά τις δραστηριότητες που από μόνες τους δεν απαιτούν υψηλού βαθμού περιβαλλοντικούς όρους. Σε περίπτωση όμως, που είναι εγκατεστημένες δίπλα σε πολύ επιβαρυντικές περιβαλλοντικά δραστηριότητες, η συνδυαστική δράση τους μπορεί να παράγει φαινόμενο τύπου Sevezo. Η περίπτωση αυτή, που είναι πιθανό να προκαλέσει περιβαλλοντικά καταστροφικό ατύχημα μεγάλης έκτασης μπορεί να αποφευχθεί με την αυξημένη μοριοδότηση τέτοιων επιχειρήσεων, που για πρώτη φορά εισάγεται με την συγκεκριμένη ΚΥΑ.
2ον Στην περίπτωση των περιοχών NATURA, θεωρώ ότι η δημιουργία γιγάντιων έργων –όπως πχ ξενοδοχεία με πάνω από 300 κλίνες- πρέπει να μας προβληματίζει. Οι δραστηριότητες μέσα στις περιοχές αυτές πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρής έκτασης, φιλικές προς το περιβάλλον και με πλήρη σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.
Και 3ον Οφείλω να θέσω ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό για το νομό Κορινθίας. Το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών. Μελετώντας την κατηγοριοποίηση των έργων, προκύπτει ότι τα έργα ανάπλασης της ακτής μέχρι 200 μέτρα από την ακτογραμμή θα υλοποιούνται χωρίς περιβαλλοντική μελέτη (κατηγορία Β), ενώ όλα τα έργα -παράλληλα και κάθετα- για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών απαιτούν περιβαλλοντικές μελέτες είτε από το υπουργείο είτε από την περιφέρεια, ανάλογα του μήκους τους. Αυτό, που προτείνω είναι τα έργα τα παράλληλα με την ακτή -και όχι τα κάθετα – μέχρι 200 μέτρα, να υλοποιούνται και αυτά με βάσει πρότυπους περιβαλλοντικούς όρους. Και αυτό διότι σε περίπτωση που έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν περιουσίες στις ακτές, οι δήμοι να μπορούν να παρέμβουν άμεσα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Αυτό είναι και το αίτημα των δήμων της Κορινθίας καθώς έχει αποδειχθεί από την εμπειρία ότι τα συγκεκριμένα παράλληλα έργα πρέπει να εκτελούνται το συντομότερο δυνατό.»

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΣΤAYΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Στο Βερολίνο θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, όπου θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής του Βερολίνου, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Το διάστημα από 30 Νοεμβρίου έως και 1η Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Βόμβα από Κομισιόν για το χαράτσι


Το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, είναι η επίσημη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας.
Το ενδιαφέρον της Κομισιόν ήρθε μετά από σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Στην απάντηση του ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ πως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κόβεται το ρεύμα σε όσους πληρώνουν τη ΔΕΗ και όχι το χαράτσι, και προσθέτει πως σύμφωνα με ευρωπαικές οδηγίες δεν πρέπει να γίνεται διακοπή ούτε στους ευάλωτους καταναλωτές.

Διαβάστε τι υποστήριξε ο Γερμανός Επίτροπος:''Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.''
newsit.gr

Εγκύκλιος για το χαράτσι ακινήτων – Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν αλλά σε 80 ημέρες

Την διακοπή ρεύματος σε 80 ημέρες (αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα) σε όσους δεν εξοφλήσουν το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της  το περιθώριο να διορθωθούν τα όποια λάθη έχουν εντοπιστεί μέσω των δήμων έως τις 20 Ιανουαρίου, την διεύρυνση των ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, αλλά και την σύσταση 3μελων επιτροπών για την αξιολόγηση όσων εκτιμούν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, θα προβλέπει εγκύκλιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, που θα αποστείλει στις ΔΟΥ μέσα στις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι ο διαχειριστής δικτύου, δηλαδή η ΔΕΗ, θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου.

Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου να απευθυνθούν στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διορθώσουν τα όποια λάθη. Κατόπιν, αυτά τα στοιχεία θα «επιστρέψουν» στην ΔΕΗ, αλλά και στην ΓΓΠΣ για να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις. Ό

Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές του 2012. Ο συμψηφισμός δεν αφορά την δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.

Η εγκύκλιος διευρύνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, πέρα από τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη. Από την καταβολή του «χαρατσιού» εξαιρούνται και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.

Για όσους εκτιμούν ότι αδυνατούν για διάφορους λόγους να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, συστήνονται άμεσα 3μελης επιτροπές που θα εδρεύουν στις εφορίες, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις που θα απευθύνονται σε αυτές.

Τις ομάδες θα καταρτίζουν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Κατηγορίας, που θα ορίσουν οι κατά τόπους έφοροι, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και το ελάχιστο ποσό 0,5 €/τμ, τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου.

Στην εγκύκλιο δεν γίνεται αναφορά για αναστολή διακοπής ρεύματος σε όσους δεν εξοφλούν το «χαράτσι», απλώς διευρύνεται το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί από την ημέρα που δεν εξοφλείται ο λογαριασμός έως την διακοπή.

Έτσι, η ΔΕΗ θα προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε όσα νοικοκυριά δεν εξοφλούν τον λογαριασμό τους και κατ΄ επέκταση το ειδικό τέλος μέσα σε διάστημα 80 ημερών, αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα.

Φυσικά αυτή η εγκύκλιος έρχεται μετά τη βόμβα της Κομισιόν η οποια σημειώνει πως κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.

newsit.gr

ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ


Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Κορινθίων, υποδέχονται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, τον υπερμαραθωνοδρόμο, παγκοσμίων επιδόσεων, Γιάννη Κούρο.
Ο διεθνούς φήμης αθλητής και κάτοχος τριψήφιου αριθμού παγκοσμίων ρεκόρ πραγματοποιεί οκτώ ολοήμερες διαδρομές  προς τιμήν του ήρωα του 1821, Νικηταρά, στα μέρη όπου ο ίδιος έζησε ή έδρασε.
 Με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, των αρετών του Νικηταρά και την ιδιαίτερη αγάπη του για την πατρίδα, ο Γιάννης Κούρος θα διατρέξει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, την Κορινθία και θα ακολουθήσει την εξής πορεία:

15:00 – 15:30          Δερβενάκια & Άγιο Σώστη
16:00                                      Άγιο Βασίλη
17:00 – 17:30                       Χιλιομόδι
19:15 – 19:40                       Αρχαία Κόρινθος
20:00 – 20:30                       Κόρινθος

Στην Κόρινθο, η υποδοχή του υπερμαραθωνοδρόμου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον πεζόδρομο της Κορίνθου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Πυλαρινού, έναντι του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης                                          Ο Δήμαρχος
Κορινθίας                                                    Κορινθίων

     Δέδες Γεώργιος                                Πνευματικός Αλέξανδρος

Όλγα Κεφαλογιάννη :η επιχειρούμενη συρρίκνωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Γενικής ΓραμματείαςΤουρισμού ένα ακόμα βήμα της συστηματικής θεσμικής υποβάθμισης του Ελληνικού Τουρισμού


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνης, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι “η Γενική Γραμματεία Τουρισμού με αντικείμενο την τουριστική πολιτική θα εξακολουθήσει να υπάρχει”.
Θα ήμουν εξίσου χαρούμενη αν θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να δεσμευτεί ότι η επιχειρούμενη συρρίκνωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας, δεν θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα της συστηματικής θεσμικής  υποβάθμισης του Ελληνικού Τουρισμού».

Δημήτρης Ζαφειριάδης...500.000 άτομα και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   
«500.000 άτομα και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα, είναι το δραματικό αποτέλεσμα της κατάρρευσης του κρατικοδίαιτου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.  Χρονικά περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις η νέα κυβέρνηση δεν έχει. Η πολιτική της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων εξανεμίζει κάθε προοπτική ανάπτυξης, ενώ οι κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις και στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις απομακρύνουν την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Χρειάζονται τώρα τολμηρές αποφάσεις, όπως είναι η μείωση του κράτους για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές στους 1.000.000 ανέργους».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Με καθυστέρηση ενάμισι χρόνου, αφού αυτοπαγιδεύθηκε σε παράλογες θέσεις, ο κ. Σαμαράς αναγκάσθηκε συρόμενος από τις εξελίξεις -έστω και προσωρινά- να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Στο μεταξύ όμως, τροφοδότησε το λαϊκισμό και την έξαλλη ανευθυνότητα των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Το κυριότερο είναι ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Η χώρα όμως έφτασε στο έσχατο όριο. Δεν αντέχει άλλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα».

Δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε αισθάνεται ο Αντ. Σαμαράς

Δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων και ικανοποιημένος επειδή κρίνει πως με τη σταθερότητα που επέδειξε «πέτυχε τους στόχους του», εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο ίδιος παρομοίασε τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναφορικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις από πλευράς του με μία παρτίδα σκάκι, από την οποία βγήκε κερδισμένος.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από το γραφείο του στη Βουλή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός».

Για να καταλήξει λέγοντας πως με τη σταθερή του στάση «τα πετύχαμε όλα».

Σε κάθε περίπτωση και μετά τις πρώτες, καταρχήν θετικές, αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων, φαίνεται πως τερματίστηκε τουλάχιστον ο προβληματισμός στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, προβληματισμός που είχε κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, όσο αυξάνονταν τα μηνύματα πως δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Ενδεικτική η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άκη Γεροντόπουλου, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι η επιστολή Σαμαρά είναι επανάληψη της επιστολής προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην οποία εξηγεί τις πάγιες απόψεις του. Σύμφωνα με τον κ. Γεροντόπουλο, η πρώτη επιστολή προς το ΕΛΚ είναι μία πολιτική ανάλυση της κατάστασης στη χώρα, ενώ η δεύτερη, που απευθύνεται στα όργανα της ΕΕ (Κομισιόν, Eurogroup και ΕΚΤ) και το ΔΝΤ επικεντρώνεται στα οικονομικά δεδομένα και γι’ αυτό δεν υπάρχει αναφορά για το χρόνο εκλογών.

Επίσης, συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι στην επιστολή δεν απεμπολεί το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και επικαλούνται δημοσίευμα της Wall Street Journal, όπου επισημαίνεται ότι στην επιστολή «επαναλαμβάνεται ρητά η μακροχρόνια αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για το μείγμα των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές»…

Από την πλευρά του, τέλος, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ψευδές ότι υπάρχει συμβιβασμός. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έβαλε την υπογραφή του σε ένα κείμενο με πέντε υπογραφές, όπως του ζητούσαν. Δεν δέχθηκε την υποταγή»…

protothema.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΔΗΜΑ

Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν αρκούν μόνο δηλώσεις καλής θέλησης και την ίδια ώρα να γίνονται υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο διάλογο που είχε στο γραφείο του με τον υπουργό των Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Ο Στ. Δήμας τόνισε, από πλευράς του, ότι δεν βοηθούν στην καθιέρωση καλού κλίματος οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Αμπ. Γκιούλ για την Κύπρο. Επίσης πρόσθεσε, όταν τον ρώτησε ο Κ. Παπούλιας για το ταξίδι του στην Κύπρο και τις ελπίδες για την ΑΟΖ και την άντληση φυσικού αερίου, ότι δεν είχαν πρόοδο οι πρόσφατες συνομιλίες των δυο κοινοτήτων, αλλά ότι είναι οι θετικές οι ενδείξεις.
Ο υπουργός επισήμανε στον Πρόεδρο την ανάγκη να αναληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες για την ανόρθωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της συνάντησης εάν ο ίδιος έκανε παρασκηνιακές ενέργειες για να συνταχθεί η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την ευρωζώνη και να γίνει αποδεκτή απάντησε ότι: "εγώ δεν κινούμαι παρασκηνιακά. Αναμφίβολα η επιστολή συμβάλλει στην αξιοπιστία της χώρας και πρέπει να κοιτάμε μπροστά".
Εν τω μεταξύ, ο κ. Δήμας θα μεταβεί στις 29 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Επίσης, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
FIMOTRO

Κούρεμα 25% στους μισθούς εισηγμένων ΔΕΚΟ - Η μείωση θα γίνει με βάση τους μισθούς του 2009!

- Πλαφόν τα 2.000 ευρώ! - Τελεσίγραφο για μαχαίρι σε 11 οργανισμούς
- Ο στόχος είναι η μείωση να φτάσει το 35%
- Διαβάστε παραδείγματα πόσο θα μειωθεί αναδρομικά ο μισθός του Νοεμβρίου
- ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
 
Αναδρομικό «ψαλίδι» από 1ης Νοεμβρίου μπαίνει και στις αποδοχές των υπαλλήλων των εισηγμένων ΔΕΚΟ, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τίθεται και «πλαφόν» που φτάνει τα 2.000 €.

Ακόμη και οι κερδοφόρες ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη του Μνημονίου, το ίδιο θα ισχύσει και για την ΑΤΕ και το ΤΤ.

Μάλιστα, ο τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προυπολογισμό του 2012.

Αν όμως σε κάποιες ΔΕΚΟ έχουν ήδη γίνει μειώσεις τότε το ποσοστό περικοπών θα είναι χαμηλότερο.
Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επι της ουσίας περικοπές σε αυτές τις εταιρείες ΔΕΝ έχουν γίνει.

Τελεσίγραφο πήραν πριν από λίγο με εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα Γ. Κυριακού οι διοικήσεις των:

1. Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.
2. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.
3. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.
4. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.
5. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.
6. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.
7. ΛΑΡΚΟ
8. ΟΠΑΠ Α.Ε.
9. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.
10. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.
11. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.


Ζητείται να περικόψουν άμεσα κατά 25% τους μισθούς σε σχέση με το μισθό του Οκτωβρίου.
Εφ΄ όσον τον προηγούμενο έχουν γίνει μειώσεις τότε το ποσοστό περικοπών θα είναι χαμηλότερο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Υπάλληλος που λαμβάνει κατά την 31.10.2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.000 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 2.000 ευρώ τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν ως εξής:

Από 1.11.2011 έως 31.10.2012: 3.000 – (3.000 x 25%) = 2.250 ευρώ.

Το ποσό των 250.00 ευρώ που απομένει για να διαμορφωθούν οι αποδοχές στα 2.000 ευρώ θα αφαιρεθεί σε δύο δόσεις ως εξής:

Από 1.11.2012 έως 31.10.2013: 2.250 - 125,00 = 2.125 ευρώ.

Από 1.11.2013 και εφεξής: 2.000 ευρώ.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:

Στο εισαγγελέα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και άλλοι 12 συνδικαλιστές για τα επεισόδια έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό

Στο κτίριο 7 της Ευελπίδων  όπου εκδικάζονται τα αυτόφωρα μεταφέρθηκε στις 3.00 το μεσημέρι  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι συληφθέντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit oι συνδικαλιστές δεν σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση γεγονος που σημαίνει πως θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Δύο ώρες νωρίτερα, στη 1.00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τόσο ο κύριος Φωτόπουλος και οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές αλλά και πολίτες - 13 συνολικά - οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί γιατί αρνούνταν παρά την εισαγγελική εντολή να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στον Χολαργό.


Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, 3 δημόσιοι υπάλληλοι (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας δημοσιων υπηρεσιών. Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Όμως, για ακόμα μια φορά, οι συνδικαλιστές ενώ αγωνίζονται όπως λένε για το κοινό καλό και για να σταματήσει η αδικία χρησιμοποιούν μια υπηρεσία του Δημοσίου υψίστης σημασίας όπως είναι το ΕΚΑΒ σα να είναι δικό τους μαγαζί.
Ετσι για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του κ. Μπαρκονίκου, αποφάσισαν να μην έχει ασθενοφόρα από τις 12 έως τις 15.00! Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν;
  Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα εξήγγειλαν 48ωρη απεργία, ενώ από τις 11 γίνεται στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αττική.
'Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".

newsit.gr

ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ « ΣΥΖΕΥΞΙΣ »

Σας ενημερώνουμε ότι οι αριθμοί τηλεφώνων που αντιστοιχούν στις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Κεντρικό Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αλλάζουν.

Με σκοπό την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έχει ήδη δρομολογηθεί η κατάργηση των υπαρχουσών τηλεφωνικών συνδέσεων και στο εξής θα χρησιμοποιούνται μόνο τα νέα τηλέφωνα “Σύζευξις”. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και χαμηλότερο κόστος επικοινωνίας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω το νέο τηλεφωνικό κατάλογο των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Σ. Κεδίκογλου: άμεση αντικατάστασή της διοίκησης της ΕΡΤ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Σ. Κεδίκογλου, συναντήθηκε σήμερα με την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ, καθώς και με εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κεδίκογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει το ηθικό τουλάχιστον δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις καθοριστικές τουλάχιστον για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης μετά και την πρόσφατη αποχώρηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της. Υπενθυμίζω ότι η σημερινή διοίκηση συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου είναι υπό δικαστική διερεύνηση και επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή της».

Nίκος Νικολόπουλος: ανισότητες, διακρίσεις και προχειρότητες στη Νέα Λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Νέας Λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η Νέα Λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών παρουσιάστηκε μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και αναβολών.
Ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε για έρευνες μελέτες και μετρήσεις που θα τεκμηρίωναν την ένταξη ή και την έξοδο επαγγελμάτων από τη Λίστα.
Η Νέα Λίστα είναι προϊόν πιέσεων, παζαρέματος, συμβιβασμών.
Έλλειψε εντελώς ο ορθολογισμός, περίσσεψε η μικροπολιτική διαχείριση.
Είναι θετικό το γεγονός ότι εντάχθηκαν κάποιες ειδικότητες που ήταν επιβεβλημένο να ενταχθούν από πολύ καιρό.
Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της Λίστας παρατηρούνται ανισότητες, διακρίσεις και προχειρότητες.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει σήμερα να καλυφθεί το κενό της ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου και να διεξαχθούν επιτέλους μετρήσεις και μελέτες για την εγκυρότητα της ένταξης ή απένταξης των διάφορων ειδικοτήτων στη Λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Η ποιότητα της εργασίας συνδέεται  άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας γι΄ αυτό δεν χωρούν προχειρότητες και μικροπολιτικά παζάρια».

Κώστας Κόλλιας: «Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τμήματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου»

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έφερε το θέμα του πιθανού κλεισίματος τμημάτων νοσοκομείων στην 6η ΥΠΕ ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στην παρέμβασή του, ο κ. Κόλλιας παρουσίασε τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα και την οποία συνυπογράφουν 10 ακόμα Βουλευτές, στα πλαίσια συζήτησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου. Η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης τμημάτων, καθότι οι προτάσεις αυτές δεν απηχούν τις προθέσεις του Υπουργείου, απέδωσαν δε τα αναφερόμενα στο έγγραφο σε παρερμηνεία των προτάσεων του Υπουργείου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η πρόταση  του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλου, η οποία δημιουργούσε υπόνοιες για κλείσιμο των μονάδων αιμοδοσίας και τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Επτάνησα, προκάλεσε σε όλους μας αγανάκτηση και προβληματισμό.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω το θέμα και να μεταφέρω το κλίμα στον Υπουργό Υγείας. Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής μου έδωσε την ευκαιρία, πέρα από την ερώτηση που κατέθεσα, να παρουσιάσω το πρόβλημα και να ζητήσω την επίσημη τοποθέτηση της ηγεσίας του Υπουργείου. Επεσήμανα ότι εάν υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις, τα 27 από τα 29 νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ θα στερηθούν τα τμήματα αιμοδοσίας και τους τομογράφους και η νοσοκομειακή περίθαλψη στη μισή Ελλάδα θα είναι ανύπαρκτη. Επέμεινα ιδιαιτέρως στο πρόβλημα του Νοσοκομείου Κορίνθου, το οποίο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πλήθος τροχαίων περιστατικών που αντιμετωπίζει. Και βεβαίως τόνισα ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα μπορεί να δέχεται ασθενείς, αν δεν διαθέτει αίμα, κλινικές, τομογράφους, προσωπικό.
Εξεπλάγην διότι και ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί δήλωσαν άγνοια για το έγγραφο, το οποίο βεβαίως τους κοινοποίησα. Κατόπιν τούτου, ο Υφυπουργός, παρουσία του Υπουργού, δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανένα νοσοκομείο, ανεξαρτήτως κλινών, το οποίο διαθέτει τομογράφο, δεν πρόκειται να τον στερηθεί. Μάλιστα είπε ότι δεν ισχύει ούτε ότι κάποια νοσοκομεία, λόγω του αριθμού των κλινών, δεν θα έχουν αξονικό τομογράφο. Το οργανόγραμμα, δηλαδή, που κατέθεσε η 6η ΥΠΕ δεν πρόκειται να εμποδίσει νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τομογράφο να αποκτήσουν στο μέλλον. Απέδωσε το έγγραφο σε παρερμηνεία, εκ μέρους του Διοικητή, των προτάσεων του Υπουργείου και ξεκαθάρισε ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις προθέσεις του Υπουργείου.
Οφείλω εδώ να επισημάνω ότι, σε επικοινωνία που είχα με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Σκέπερς, πριν από τη συζήτηση στην Επιτροπή, έλαβα τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Επιπλέον, μου εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση σε οποιαδήποτε πρόταση απειλεί να αποδυναμώσει τη λειτουργία, το ρόλο και την αποστολή του Νοσοκομείου Κορίνθου.
Θεωρώ σαφή και ικανοποιητική την τοποθέτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Θα περιμένω και την έγγραφη απάντηση στην ερώτηση που έχω καταθέσει, διότι κάποιες απορίες παραμένουν - για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκε τίποτα για τα τμήματα αιμοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι υπάρχει στα σχέδια του Υπουργείου ένα πλάνο ριζικής αναδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, βεβαίως, των νοσοκομείων. Θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η αναδιάρθρωση θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη

Προσέξτε τώρα μην γίνουν τα ίδια και με την έβδομη δόση, διότι τότε δεν το γλιτώνετε το Γουδί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό – οι καθυστερήσεις, οι εκβιασμοί, οι προσβολές – είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου που ο κ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, μας διαφήμισε ως ασφαλές καταφύγιο και που ουδείς, ούτε οι υποδυόμενοι τους υπουργούς και τους βουλευτές, μελέτησαν ποτέ.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού πέρασε επτά μήνες παίζοντας με τον κ. Παπακωνσταντίνου και άλλους «αντιεξουσιαστές στην εξουσία», έσπευσε να αποδεχθεί την λεόντειο σύμβαση αυτούσια και με κλειστά μάτια.

Αν μάλιστα διαβάσει κανείς προσεκτικά το (πρώτο) Μνημόνιο θα διαπιστώσει πως τόσο μεγάλη ήταν η σπουδή τους  να υπογράψουν, που αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι από το κείμενο προκύπτει πως μόνο η πρώτη δόση εκταμιευόταν με μόνη την υπογραφή και όλες οι άλλες εξηρτώντο από οδηγίες που θα… δίνονταν στον δρόμο και οι οποίες όφειλαν να εκτελούνται πιστά.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και υπουργοί – το γράφω μετά λόγου γνώσεως και έχω υπ’ όψη μου συγκεκριμένη περίπτωση – δεν διάβασαν ούτε τις πρώτες αράδες του Μνημονίου και επομένως δεν γνώριζαν (και εξακολουθούν να μην γνωρίζουν) ποιοι ακριβώς είναι οι δανειστές μας.

Η φάση των "16" στο Κύπελλο Αχαΐας


Σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ της Θύελλας Πατρών και  της Αχαϊκής  που θα παλέψουν για μια θέση στα προημιτελικά, "έβγαλε" η κλήρωση της φάσης των "16" του Κυπέλλου Αχαΐας, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣΑ , στην  Πάτρα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Συνοπτικά τα ζευγάρια:
Θύελλα-Αχαϊκή  
Πατρέας - ΑΟ Πάτραι
Εθνικός Σαγεΐκων - Ρωμανός
Αναγέννηση Ψαθοπύργου - Ολυμπιακός
Διαγόρας - Δόξα Παραλίας
Αρης - Αστραπή
Ατρόμητος Λάππα - Πανμοβριακός

Αναγέννηση/Αίας - Τριταιϊκός.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ FIMOTRO

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;

Συνέλευση του εμπορικού κόσμου του Ξυλοκάστρου.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους επιτηδευματίες της περιοχής σε συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 28/11/2011 στις 6:30μμ στο Κέντρο Νεότητας με θέμα:


«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»


Η γενικευμένη οικονομική κρίση που χτυπά όλα τα νοικοκυριά έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι καιρός να ανοίξει η συζήτηση ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες και δράσεις για τη βελτίωση της σχέσης καταναλωτή - τοπικής επιχείρησης και να δημιουργηθούν ισχυρότεροι δεσμοί αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ

Το 4ο  οικονομικό ΡΑΙΧ προελαύνει στη χώρα. Ταπείνωσαν και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απεδέχθη την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των τοκογλύφων, υπογράφοντας ένα γράμμα που του υπέδειξαν...
Από το δίσκο του Γιάννη Πάριου με τίτλο "Ένα γράμμα" (1981)
Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος
Μουσική: Αντώνης Βαρδής

 

2ο ΟΝΝΕΔ debate | Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείρηση;


Image



ΟΝΝΕΔ Debates

Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση


Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της
ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που
απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε
το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και καλεσμένους
τον αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον
πρώην βουλευτή κ. Πέτρο Κουναλάκη.

Το ζήτημα του δημόσιου χρέους και της βιωσιμότητας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία
για την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αφού η παγκόσμια οικονομική
κρίση επέδρασε αρνητικά στην ικανότητα των κρατών να δανείζονται από τις διεθνείς
αγορές και να χρηματοδοτούν έτσι τις βασικές λειτουργίες τους.

Πλέον, στις καθημερινές δημόσιες συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα του πως μπορεί
να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους, ώστε η Οικονομία να
μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.

Με αφορμή τα δεδομένα αυτά, το δεύτερο από τη σειρά των debates, που θα
πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στη Βιβλιοθήκη του
OpenPlace (Μεσογείων 15), θα έχει ως θέμα: «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».

Ομιλητές θα είναι οι κ.:

Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας Νέας Δημοκρατίας,
Βουλευτής Φθιώτιδας,

Λεωνίδας Βατικιώτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Debtocracy (www.debtocracy.gr)

Οι ομιλητές ξεκινάνε με πεντάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate,
ενώ στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να δευτερολογήσουν για τέσσερα λεπτά ο
καθένας. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει
να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν
να συμμετέχουν και να εκφράσουν την άποψη τους (συμφωνία ή διαφωνία) μετά
από τις απαντήσεις κάθε ομιλητή.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα
www.onned.gr/live

onned-korinthias.gr

Eπέμβαση των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ- Προσαγωγή του Νίκου Φωτόπουλου


Έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δημιουργήθηκαν επεισόδια και η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο. Aυτή την ώρα σημειώνεται ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και δημάρχων που έχουν μεταβεί στο σημείο. 

Όλα άρχισαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν στο σημείο έφτασαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Τότε επενέβη η αστυνομία και αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και συνδικαλιστών.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισδοίων, προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, καθώς και περίπου 12 συνδικαλιστές ακόμη που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού.

Οι αναλυτές της ΔΕΗ, που εργάζονται στο κτίριο, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να εργαστούν εως ότου αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Κλειστό παραμένει το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού.


 

newpost.gr

«Αλωσε» το Μιλάνο η Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 τη Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο» και «καπάρωσε» την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν τρεις φορές και έφτασαν δίκαια στη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.
Η Μπάρτσα «πάγωσε» το «Σαν Σίρο» στο 14' όταν μετά από χαμηλή σέντρα του Σεϊντού Κεϊτά, ο Μαρκ φαν Μπόμελ πιεζόμενος από τον Τσάβι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Όμως η Μίλαν έφτασε στην ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα. Ο Ζέεντορφ πάσαρε με το εξωτερικό στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα το 27ο του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Καταλανοί λίγο έλειψαν να πάρουν άμεσα ξανά το προβάδισμα αλλά ο Μέσι σημάδεψε το δοκάρι μετά από μπαλιά του Φάμπρεγας.
Ωστόσο στο 29' κέρδισαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Τσάβι από τον Ακουιλάνι. Ο Μέσι αναγκάστηκε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών δις αφού στην πρώτη εκτέλεση έκανε προσποίηση και τιμωρήθηκε με κίτρινη. Όμως ο Αργεντινός σούπερ σταρ ευστόχησε και την δεύτερη φορά και έδωσε το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» με το πρώτο του τέρμα κόντρα σε ιταλική ομάδα!
«Αλωσε» το Μιλάνο η Μπάρτσα!Στο 55' ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ πέτυχε ένα γκολ για «Οσκαρ» ισοφαρίζοντας για τη Μίλαν. Ο Γκανέζος χαφ με τακουνάκι απέφυγε τον Αμπιντάλ και από πλάγια θέση νίκησε τον Βαλδές.
Η Μπαρτσελόνα ξαναπήρε το προβάδισμα στο 63'. Ο Μέσι με πολύ όμορφη διαγώνια πάσα βρήκε τον Τσάβι που πλάσαρε εύστοχα τον Αμπιάτι.
Μίλαν: Αμπιάτι, Νέστα (66' Μπονέρα), Ζαμπρότα, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ (72' Νοτσερίνο), Ζέεντορφ, Ακουιλάνι, Μπόατενγκ, Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο (46' Πάτο)
Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Φάμπρεγας (80' Πέδρο), Τσάβι, Αλκάνταρα (90'+1' Ντος Σάντος), Μαστσεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Βίγια (68' Σάντσες), Μέσι.

Θρυλέων 1-0 μέσα στη Μασσαλία! !

Από τον Τζιμπούρ το περίμενε, από τον «Φέτφα» του ήρθε… Ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε πιάσει το νόημα εδώ και μέρες. Ηξερε πως το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Βελοντρόμ» θα ήταν εντελώς διαφορετικό απ' αυτό του «Καραϊσκάκη». Το τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και είδε εντός γηπέδου να επιβεβαιώνεται με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τους Μασσαλούς με 1-0!
Ενα «μπάσιμο» που το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην «χρυσή» αλλαγή, στον νεαρό Φετφατζίδη που «κάρφωσε» τη γαλλική εστία και χάρισε μια νίκη - όνειρο στους «ερυθρόλευκους» και τους 600 οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Βελοντρόμ».

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο 45λεπτο αν κάποια ομάδα δικαιούταν να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αυτή ήταν δίχως αμφιβολία ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Μαρσέιγ, ενώ τουλάχιστον τρεις φορές απείλησε την εστία του Μανταντά ξέχωρα από το γκολ του Μέλμπεργκ που ακυρώθηκε σωστά στο 10', καθώς λίγο πριν πάρει την κεφαλιά, ο Σουηδός αμυντικός ήταν εκτεθειμένος.
Στο 4' ο Μιραλάς υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, καθώς καλυπτόταν από την άμυνα της Μαρσέιγ, ενώ στο 37' οι Μιραλάς και Χολέμπας υποχρέωσαν τον Μανταντά να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του για να αποσοβήσει το γκολ. Το 0-0 παρέμενε και τη σκυτάλη πήρε στο 39' με τον πορτιέρο των Μασσαλών να είναι και πάλι στο σωστό σημείο διατηρώντας έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου το 0-0.

Χρυσή αλλαγή ο «Φέτφα»

Με την έναρξη της επανάληψης, τα δεδομένα άλλαξαν… Η Μαρσέιγ μπήκε σαφέστατα πιο ζωηρά και πίεσε την εστία του Ολυμπιακού, όμως λίγο η αστοχία των επιθετικών των Μασσαλών λίγο η τύχη και λίγο η ικανότητα του Μέγιερ δεν της επέτρεψαν να προηγηθεί με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το 58'!
Και αφού ο Ολυμπιακός ξεπέρασε αναίμακτα και αυτό το διάστημα, ήρθε στο 59' ο Μιραλάς να χάσει την ευκαιρία του αγώνα. Ο Βέλγος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μανταντά, σούταρε και δεν έδωσε την μπάλα στον ελεύθερο Τζιμπούρ και νικήθηκε από τον Γάλλο πορτιέρο με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει σε ένα σημείο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «ξεράνουν» τους Μασσαλούς.
Στο 72' η Μαρσέιγ απάντησε στην ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ρεμί να σεντράρει στην καρδιά της άμυνας και τον Ντιαρά να πιάνει την κεφαλιά με τον Μέγιερι να είναι στο σημείο που έπρεπε για να διατηρήσει το 0-0.
Ο Ολυμπιακός δικαιούταν ένα γκολ στο ματς. Αξιζε να σκοράρει και στο 82' απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Ο Γέστε έκανε ωραία μπαλιά, ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε, όμως ο Φετφατζίδης που είχε μπει στη θέση του Χολέμπας στο 75', ήταν εκεί που έπρεπε για να «τελειώσει» τη φάση και να δώσει το χρυσό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Η Μαρσέιγ μούδιασε, αλλά αντέδρασε άμεσα και στο 85' άγγιξε την ισοφάριση, όμως λογάριαζε χωρίς τον Μέγιερι. Ο Ούγγρος ήταν στο σημείο που έπρεπε για να αποσοβήσει τα χειρότερα με το 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» να είναι εν τέλει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του «Βελοντρόμ».
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Καμπορέ, Ντιαουαρά, Νκούλου, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπιενά (73' Λούτσο Γκονζάλες), Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (61' Ζινιάκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοντέστο, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).



Η ΑΡΣΕΝΑΛ 2 - 0
Η Αρσεναλ με τον συνήθη ύποπτο, Ρόμπιν φαν Πέρσι να σκοράρει δις, νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ στο «Εμιρεϊτς» και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει πλέον 11 βαθμούς και θα έρθει στις 6 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη» αδιάφορη!