Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στο Δερβένι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης 30/11/2011

Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί  η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω θέματα:

Ζούμε τις πιο ιστορικές στιγμές της Ευρώπης - Το ευρώ κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε



Τις πιο κρίσιμες στιγμές ζει η Ευρώπη ενώ η Γεμανία και συγκεκριμένα η καγκελάριός της μοιάζει να μην καταλαβαίνει αφού αρνείται πεισματικά την έκδοση του ευρωομολόγου και την επέκταση του πυροσβεστικού ρόλου της ΕΚΤ στην κρίση χρέους.

Χαρακτηριστικό είναι οτι πρίν απο λίγο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ χαρακτήρισε ως “ανεύθυνη” την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για έκδοση ευρωομολόγου

Οι εξελίξεις έχουν πάρει πια καταιγιστική μορφή δικαιώνοντας εκείνους που προτάσσουν το σύνθημα ''ή τώρα ή ποτέ'' για τη σωτηρία της Ε.Ε. Το ευρώ σημειώνει μια απίστευτη κατατρακύλα με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να βρίσκεται στο 1,32, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο για τους τελευατίους δύο μήνες.
Ψάχνουν 100 δις ευρώ στην Ισπανία
Η Ισπανία που θεωρείται πολύ μεγάλη για να σωθεί, φαίνεται πως οδεύει στην προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg μια λύση που προκρίνεται είναι η δημιουργία μιας “bad bank” (κακιά τράπεζα) η οποία θα απορροφήσει τα τοξικά ομόλογα και θα ''αγοράσει'' τις προβληματικές τοποθετήσεις τραπεζών.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, η Ισπανία θα χρειαστεί χρηματοδότηση 100 δισ. ευρώ για να απορροφήσει το κόστος της «bad bank».
Τα κεφάλαια αυτά "θα μπορούσαν να ζητηθούν είτε από το EFSF ή ακόμη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις.
Ερχονται νέα μέτρα στην Ιταλία
Οι φόβοι για κατάρρευση της ευρωζώνης εντείνονται ακόμη περισσότερο μετά και την υποβάθμιση απο τον οίκο Standard & Poor's της πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου αλλά και 8 ιταλικών τραπεζών απο τον οίκο Fitch.

Ο νέος πρωθυπουργός Μάτιο Μόντι θα παρουσιάσει στους Ιταλούς τις πρώτες παρεμβάσεις του νέου έκτακτου πακέτου οικονομικών μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά η άυξηση του ΦΠΑ η επιβολή φόρου ακινήτων και για την πρώτη κατοικία, και η επιβολή μιας “ήπιας” έκτακτης φορολόγησης, που θα συνυπολογίζει κινητή και ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και των καταθέσεων.
Τρόμος διακατέχει πια τις κυβερνήσεις ακόμα και των πιο εύρωστων χωρών της ευρωζώνης αφού μετά τις καταστροφικές δημοπρασίες της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, απο Δευτέρα οι χώρες αυτές καλούνται να ξαναβγούν στις αγορές για να αντλήσουν ποσό 29 δισ. ευρώ σε ομόλογα.
Newsit.gr

Ο ΠΑΣ Κλένια στο +4 και διατήρησε το «ρετιρέ» στην Α΄’ Κορινθίας . Νίκησε με 2 - 0 μέσα στο Βέλο

Ο ΠΑΣ Κλένια είναι ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής καθώς στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικης, μέσα στο στάδιο του Βέλου επικράτησε με 2 – 0 της Ελλάδοςς Βέλου και όχι μόνο διατήρησε το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα στην Α΄ Κορινθίας αλλά κατόρθωσε να ξεφύγει με 4 βαθμούς από την δεύτερη θέση και αν συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία που κάνει μέχρι αυτή την στιγμή δύσκολα τίτλο και άνοδο.
 Έτσι την ομάδα του Βέλου ισοβάθμησε στη 2η θέση ο Α. Ο. Λουτρακίου που επικράτησε στο Λουτρακιώτικο ντέρμπι , στο Θώδειο στάδιο Λουτρακίου, με το ευρύ 4 – 1 του συμπολίτη του Ολυμπιακού.
Στη 4η θέση βρίσκεται ο Αστέρας Δερβενίου με την μεγάλη εκτός έδρας νίκη του, καθώς επικράτησε μέσα στο Σοφικό με 2 – 1 επί του Πανσολυγειακού. Με το ισόπαλο 2 – 2 έληξε και η αναμέτρηση , στα Εξαμίλια, ανάμεσα στον ουραγό Ισθμιακό και τον Πέλοπα Κιάτου , ενώ ισόπαλο με το ίδιο αποτελεσμα τελείωσε και ο αγώνας , στην Αρχαία Κόρινθο, ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και τον Άλμπατρο Κόρφου , ο οποίος ιδίως στους τελευταίους αγώνες "ξύπνησε" ξαφνικά και αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να… πεθάνει .
Στην Νεμέα, η Θύελλα Πετρίου νίκησε με 2 -0 την Προοδευτική Προοδευτική Περιγιαλίου,ενώ στο Σολωμό η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει και άλλο από τις τελευταίες θέσεις καθώς έχασε από τον Σαρωνικό με 1 - 3.
Τέλος με αυτό το σκορ, έχασε μέσα στο Ξυλόκαστρο ,από τον Παννεμεατικό και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ι. Οι «πράσινοι» του Ξυλοκάστρου με αυτή την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι αυτή την στιγμή δύσκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό τους στην Β’ κατηγορία. Πρέπει να συνέλθουν γρήγορα και να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών.

 H 11η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                   0-2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                               2-2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                         2-0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ            1-2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ      4-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                          2-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ     1-3
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                      1-3

Η βαθμολογία
(Επί 11 αγώνες)

 ΠΑΣΚΛΕΝΙΑ                 30 - 9   29
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ           33 - 9   25
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ            25 - 12 25
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.            23 - 18 22
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ            20 - 10 21
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ        24 - 18 20
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ    18 - 15 18
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                   19 - 16 16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ,          14 - 17 16
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ        20 - 17 14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ     15 - 19 10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                9 - 20  9
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ               11 - 20  8
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.         8 - 25  7
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                 10 - 31  7
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                      8 - 31 5

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επίσης στους Σαββατιάτικους αγώνες στη Β΄Κορινθίας ο Πανευρωστινιακός νίκησε με 3 - 0 α. α , στο Δερβένι, τη Θύελλα Λεοντίου, η οποία παραιτήθηκε του αγώνα  στο 2ο όμιλο στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής .
Στο 1ο όμιλο οι Άγιοι Θεόδωροι δεν ήσαν κα τόσο "Άγιοι" καθώς κυριολεκτικά διέλυσαν με 10 - 1 τον ΠΑΟ Κουταλά, ενώ ο Άρης Κορίνθου επικράτησε με 3 -1 του ΑΣ Λουτρακίου. Τέλος ο Αετός Αγγελοκάστρου και ο Αγιάννης μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1.

Θυμιος Καρακατσάνης: Το μεγάλο αντίο του κορυφαίου ηθοποιού!

Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς αυτής της χώρας, και με Ευρωστινιακή καταγωγή ( κατάγεται από τον Πύργο Κορινθίας , χωριό 8 χλμ, νότια από το Δερβένι)  Θύμιος Καρακατσάνης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ''Espresso'' μίλησε για το θέατρο και την απόφασή του να αποσυρθεί, την κόρη του και πολλά άλλα.

Θα εμφανιστεί κάπου αυτή τη θεατρική σεζόν; Τι δηλώνει για το θέατρο;

''Θα εμφανιστώ τη Δευτέρα Παρουσία Έχω ήδη αποσυρθεί... Δεν μπορώ πια να υπηρετώ το θέατρο, δεν μπορώ. Απέχω γιατί δεν γουστάρω. Όλη αυτή η αναξιοκρατία μ' έχει κάνει να αηδιάσω... Νιώθω την ανάγκη να αποτοξινωθώ... Μακάρι αν λείψω από το κοινό. Με το να λείπω όμως, εγώ, δεν λείπει τίποτα. Πρέπει να λείψουν πολλοί.''

Κωμωδία - Τραγωδία

''Κάποτε, όταν ήμουν στο θέατρο Τέχνης, με έβαλε ο Κουν, αφού τον παρακάλεσα εγώ, σε μια τραγωδία. Και με την πρώτη φράση που είπα, έσκασαν όλοι στα γέλια. Τότε κατάλαβα ότι η τραγωδία μου είναι για γέλια.''

Για την κόρη του, Αλεξάνδρα και το μέλλον των παιδιών

''Αυτή την περίοδο δεν εμφανίζεται κάπου. Αυτή δεν είναι γεννημένη για βρώμικα... Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η οικογένεια. Τα σόγια των μεγάλων πολιτικών δεν είχαν οικογένειες; Γιατί έγιναν έτσι; Αν δεν είσαι γεννημένος να διαφθείρεσαι, υποφέρεις... Για το μέλλον όλων των παιδιών φοβάμαι. Τα παιδιά μου δεν ζουν έξω από την κοινωνία και ούτε μπορεί κανείς να διαφυλάξει τα παιδιά του. Το μόνο που μπορείς είναι να τα διδάξεις. Και δυστυχώς, η διδαχή είναι να τα κάνεις να αποστρέφονται τον κόσμο...''

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση της χώρας μας, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι, αυτό που τον πονάει περισσότερο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι ότι όλοι κάνουν αγώνα, ενώ έχει τελειώσει ο αγώνας.

tlife.gr

Ξενοδόχοι αποδοκίμασαν τον Χρυσοχοίδη - Δείτε video



Κάποιοι μάλιστα κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του υπουργού και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της ασφάλειας του.

Όλα έγιναν σε αίθουσα του αεροδρομίου ''Ε.Βενιζέλος'' στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.Στο βήμα μόλις είχε ανέβει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ξεκίνησε την ομιλία του σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στο Ευρώ.
Τότε μερίδα εξαγριωμένων ξενοδόχων τον διέκοψαν και με βρισιές του είπαν να σταματήσει και να φύγει. Μάλιστα ένας από τους εξαγριωμένους ξενοδόχους κινήθηκε κατά του Μ.Χρυσοχοίδη όμως το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις αφού άμεσα επενέβησαν άντρες της ασφάλειας.
newsit.gr

Αντώνης Σαμαράς: H Τουριστική Ανάπτυξη είναι ορατή και ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan, HALL 1, στο χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού.  

 «Κυρίες και κύριοι,

"Έργο & Προοπτική". BAΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αύριο στις 11.00, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, o Β. Νανόπουλος παρουσιάζει το συνδυασμό νίκης "Έργο & Προοπτική". Με νέους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά και νέα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση !

Με επιτυχία ο καθαρισμός της παραλίας του Δερβενίου που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα ο  σημερινός καθαρισμός της παραλίας του Δερβενίου , στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα" σε συνεργασία με το εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου , το Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης , το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ραδιοφωνικός σταθμός Ηλέκτρα Fm 98,8.
Στο καθαρισμό της όμορφης παραλίας συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές από το Δερβένι και τις γύρω περιοχές. Μαζεύτηκαν πλαστικά, μπουκάλια και κουτιά αναψυκτικών που θα προωθηθούν για ανακύκλωση.

Οκτώ μωράκια ζητούν την ζεστασιά μας! Οι γονείς τους τα έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι’ αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν…
Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι’ αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά. Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους! Πληροφοριες: Νοσοκομειο ”Αλεξανδρα” Βασ. Σοφίας 80 Τ.Κ 115 28
Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000 , 210-3381100
αριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια) ηλικιες:1 και 4 μηνων και 1 ετους
αγαθα προς αναγκη: πετσετουλες,σαλιαρες,κουβερτες και ρουχαλακια (για τις ηλικιες αυτες μονο) και οποιος θελει παιχνιδακια. τα πραγματα παραδιδωνται στον 4ο οροφο στο ”Γαλακτομειο” επισης και μεταχειρισμενα ρουχαλακια απο τα μωρακια σας μπορειτε να πατε. Οσοι μπορουν και θελουν ας χρησιμοποιησουν το συγκεκριμενο αποσπασμα για να ενημερωσουν ολους οσους μπορουν και θελουν να προσφερουν εστω και μια κουβερτουλα ή ενα φορμακι.

report24.gr

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

"Επιχείρηση" συγκέντρωσης υπογραφών για την εκπλήρωση των γερμανικών υποχρεώσεων, το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεκίνησε εθελοντική Οργάνωση μέσω ίντερνετ. Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.
Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://www.greece.org/blogs/wwii/ . "Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.
Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά στις πιο "μελανές" σελίδες της περιόδου εκείνης, παρουσιάζει βίντεο από τα απομεινάρια των πιο σκληρών μαχών και αναδημοσιεύει άρθρα, μεταξύ άλλων και γερμανικών εφημερίδων, που τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε άλλο σημείο, γίνεται μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο.
Ακολουθεί το κείμενο:
"Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, 'Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους'. Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987 και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).
Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011). Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο 'ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους'.
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 90 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών".
Financial Times: Να πληρώσει τις αποζημιώσεις η Γερμανία "Αντί να καταδικάζουν τους νωθρούς Νότιους, οι Γερμανοί θα έπρεπε να μοιραστούν τα λάφυρά τους. Θα έπρεπε να τους αποζημιώσει", αναφέρει σημερινό άρθρο των Financial Times. Η εφημερίδα σημειώνει, ότι η Γερμανία αντλεί μυριάδες οφέλη από την Νομισματική Ένωση, "γι' αυτό θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να τη σώσει".
Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τη Γερμανία να αποφασίσει, πόσα θα πληρώσει, για να σώσει την Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως λόγω του κοινού νομίσματος, οι γερμανικές εξαγωγές γνώρισαν ιλιγγιώδη άνοδο που αγγίζει το 18%, ενώ εάν η Γερμανία δεν ήταν στο ευρώ, η αύξηση αυτή δεν θα άγγιζε ούτε το 10%.

Parakato.gr

Πέθανε ο θρυλικός αρσιβαρίστας Αλεξέγεφ

Πέθανε ο θρυλικός αρσιβαρίστας Αλεξέγεφ
Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρυλικός Ρώσος αρσιβαρίστας, Βασίλι Αλεξέγιεφ, σε ηλικία 69 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε κλινική στη Γερμανία.

Ο Αλεξέγεφ είχε στην κατοχή του 80 παγκόσμια ρεκόρ. Είχε κερδίσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και 1976, ενώ είχε στεφθεί 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών.
Ο Αλεξέγιεφ αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια καρδιακά προβλήματα. Στη γερμανική κλινική είχε εισαχθεί στις αρχές του μήνα.

newsbomb.gr

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τη 1 τη νύχτα στην είσοδο της εφορίας Παγκρατίου στην οδό Δαμάρεως 172. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο και μικρής έκτασης πυρκαγιά. Ο εμπρηστικός μηχανισμός...
αποτελείτο από 8 γκαζάκια εκ των οποίων εξερράγησαν τα 2.
 
FIMOTRO

Νέα μέτρα 7 δις ευρώ ετοιμάζουν για την τριετία 2013-2015

Νέα μέτρα 7 δις ευρώ περιλαμβάνει για το 2013-2015 το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το 2015 το χρέος μας θα είναι 285,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα 4,2%.


Κατατέθηκε στη Βουλή το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει για την τριετία 2013-2015νέα μέτρα ύψους 7 δις ευρώ, προβλέπει υπό την πλέον αισιόδοξη προοπτική ότι το 2015 το χρέος μας θα έχει διαμορφωθεί στα 285,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα στο 4,2%.
Θα πρέπει να χαιρόμαστε με αυτές τις προβλέψεις; Μάλλον όχι, αφού ακόμη και υπό τις καλύτερες προοπτικές το εναπομείναν χρέος των 285,8 δις (το 2025) παραμένει τεράστιο και προφανώς θα χρειαστεί νέο κούρεμα με νέα ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτές οι προβλέψεις αυτοαναιρούνται αφού συνοδεύονται από αστερίσκο σχετικά με τον κίνδυνο που προκαλεί το βάθος της ύφεσης και το μη δεδομένο- μέχρι σήμερα- όφελος από το PSI (συμφωνίες ανταλλαγής- κουρέματος- ομολόγων με τους ιδιώτες ομολογιούχους).Το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, δεν προβλέπει τη λήψη νέων μέτρων το 2012, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του  υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου. Βενιζέλου, ότι εάν όσα έχουν ψηφισθεί εφαρμοστούν δεν θα χρειασθούν επιπλέον μέτρα το 2011 και το 2012.
Το έλλειμμα προβλέπεται στο 9% για το 2011, στο 5,4% για το 2012, στο 6,1% το 2013, στο 5,1% το 2014 με στόχο να καταλήξει στο 4,2% το 2015.

Το χρέος της γενικής κυβέρνησης υπολογίζεται ότι θα μειωθεί, μετά τις διαπραγματεύσεις του  PSI στα 309,3 δισ. ευρώ το 2012 (145,5% του ΑΕΠ).  Το 2013 θα αυξηθεί στα 314,9 δισ. ευρώ (146,7% του ΑΕΠ), το 2014 θα υποχωρήσει 306,7 δισ. ευρώ (139,2% του ΑΕΠ) και θα υποστεί νέα μείωση στα 285,8 δισ. ευρώ (στο 125,6% του ΑΕΠ) το 2015.

eklogika.gr

Έστειλαν χαράτσι και στους σεισμόπληκτους της Ηλείας [video]

Στους δύσκολους καιρούς που περνούν, οι σεισμόπληκτοι δέχθηκαν ακόμα ένα χτύπημα...
Καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι, κι ας μην έχουν χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες τους πολλοί από αυτούς.


patrisnews.com

tromaktiko

Ληστεία στον Σταθμό του Προαστιακού στην Μαγούλα

 Ληστεία στον Σταθμό του Προαστιακού στην Μαγούλα
Στόχος ληστών έγινε τα ξημερώματα ο Σταθμός του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Μαγούλα.
Τρεις άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στον φύλακα του σταθμού και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, τον ακινητοποίησαν και τον ανάγκασαν να τους δώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου.
Στην συνέχεια, οι δράστες το άνοιξαν και αφαίρεσαν από μέσα μεγάλο χρηματικό ποσό και αμέσως μετά έφυγαν τρέχοντας. Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή από την Αστυνομία, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

troktiko.eu

«Επικίνδυνοι όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ» είπε ο Άδ.Γεωργιάδης δείχνοντας τον Χρ.Παπουτσή

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ.Γεωργιάδης, είπε πως «ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας» και ότι προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Εάν δεν είχαμε αντιδράσει άμεσα εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθησυχάζοντας τον εφοπλιστικό κόσμο, αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία. Η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τους εφοπλιστές ήταν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε: «Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι».
Newsroom ΔΟΛ

Συλλήψεις μελών εγκληματικής συμμορίας

Διεθνής σπείρα που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προκειται για τους περιβόητους "Ροζ Πάνθηρες", βρίσκεται πίσω απο τις τελευταίες διαρρήξεις και μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων στην Αττική, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, λίγο μετά την τελευταία επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης.
 Λίγο μετα την κλοπή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα που είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές, και οι τέσσερις κατάγονται απο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ σε βάρος του ενός από τους άνδρες εκκρεμούν διωκτικά εγγραφα απο πολλές χώρες του εξωτερικού.
Η γυναίκα και ένας απο τους άνδρες επισκέπτονταν ως πελάτες τα κοσμηματοπωλεία που έβαζαν στο στόχαστρο, προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους και να εντοπίσουν τις αδυναμίες και στη συνέχεια τη νύχτα γκρέμιζαν με κλεμμενα αυτοκίνητα τις βιτρίνες, ή αποκολλούσαν ολόκληρη την πρόσοψη, δένοντας με ιμάντες τα ρολά, άρπαζαν τα κοσμήματα και εξαφανίζονταν με άλλα κλεμμένα οχήματα. Κατά τι ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες φαίνεται πως σχετίζονται με άλλα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί στην Κω τον Ιουνιο του 2009, για μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων κυρίως σε ελληνικά νησιά.
Τοτε είχε διαπιστωθεί ότι τα πέντε παραπάνω άτομα ήταν μέλη της οργάνωσης "Ροζ Πάνθηρες", που συστάθηκε γύρω στο 1997 απο μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και έχουν εμφανιστεί με μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων σε περίπου 26 χώρες.
Η οργάνωση υπολογίζεται οτι απαρτίζεται απο περίπου 300 άτομα, ενώ για λογαριασμό της έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα δίωξης στην Ιντερπόλ. Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, αναμένεται οτι θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις απο την Ελληνική Αστυνομία.

e-typos

Ο ΣΚΑΪ στο Δερβένι για τον καθαρισμό της παραλίας

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί καθαρίζουμε: την παραλία στο Δερβένι Κορινθίας.
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο Δερβένι . Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων με εποπτεία του πρώην πρύτανη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, έχει ολοκληρώσει έργο το οποίο αντιμετωπίζει τη διάβρωση της ακτής από τις κλιματικές αλλαγές. Στην δράση μάς βοηθά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηλέκτρα Fm 98,8. Σημείο συνάντησης είναι το Τουριστικό Περίπτερο στην παραλία στο Δερβένι Κορινθίας.

Στη βουλή η μήνυση κατά όσων ψήφισαν το Μνημόνιο



 Στη βουλή η μήνυση κατά όσων ψήφισαν το Μνημόνιο
Το μπλόκο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, να μην αρχειοθετηθεί η μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία που έχει υποβάλει ο χειρουργός-ογκολόγος Δημ. Αντωνίου κατά των υπουργών και των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και των μελών του ΔΝΤ, οδήγησε τη δικογραφία στη Βουλή.
Τον Απρίλιο του 2011 η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστίνα Καπαμά με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Εφετών εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν άσκησε ποινική δίωξη, αλλά αντίθετα έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο, άποψη στην οποία συνηγόρησε και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κατά τη γνώμη της, δεν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, αν και τα πραγματικά περιστατικά που ιστορούνται στη μηνυτήρια αναφορά είναι, όπως αναφέρει, απολύτως αληθή και συνέβησαν. Ομως, στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης αντιτάχθηκε ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος δεν την ενέκρινε, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι προδήλως αβάσιμη, με αποτέλεσμα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης να διαβιβάσει, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, την ποινική δικογραφία στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Στη μήνυσή του ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση, ψηφίζοντας με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ΛΑΟΣ το Μνημόνιο (ν. 3845/2010), παραχώρησε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις, γεγονός που συνιστά κατάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.
www.enet.gr
troktiko.eu

Η κρίση δεν αγγίζει τους «300»


Γράφει ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία τα προνόμια των βουλευτών, την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει αλλεπάλληλα μέτρα που μειώνουν τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από τη Δευτέρα την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.
Σημαντικές απολαβές, υπέρογκες συντάξεις με μια μόνο πλήρη θητεία και φορολογικά προνόμια σε συνθήκες μάλιστα φορολογικής ισοπέδωσης των εργαζομένων, συνθέτουν το παζλ όλων αυτών που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στη Βουλή.
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Κοινοβουλίου, η λειτουργία του καναλιού του, θα συνεχίσει να κοστίζει 4,5 εκατ. ευρώ το χρόνο στους πολίτες.

Το καλύτερο επάγγελμα

Δεν πλήρωσε το χαράτσι η Δήμητρα Παπανδρέου

Στην κάμερα της "Πρωινής Μελέτης" μίλησε η Δήμητρα Παπανδρέου η οποία εξομολογήθηκε πόσο την έχει επηρεάσει η κρίση ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα έλεγε όχι στον έρωτα υπό προϋποθέσεις.

Για το χαράτσι και την έκτακτη εισφορά
Δεν πλήρωσα το χαράτσι: Ξέρετε πόσο μου ήρθε το χαράτσι για τα σπίτια που έχουν μείνει έτσι εκεί και δεν έχουν πουληθεί ακόμα; Είκοσι χιλιάδες ευρώ! Νομίζετε ότι εγώ έχω τη δυνατότητα να πληρώσω αυτό το νούμερο; Έχω μια σύνταξη γύρω στα 1.500 ευρώ.



Για τον έρωτα
"Θα ήθελα μια συγκλονιστική προσωπικότητα. Δεν θα ερωτευόμουν ένα μοντέλο, θα ερωτευόμουν μια καταπληκτική προσωπικότητα".

Για το παράπονό της
Βοήθησα πάρα πολύ κόσμο, ένας εμένα δεν με βοήθησε! Βρήκα πόρτες κλειστές!

Για την οικονομική κρίση
Δεν βγαίνω έξω όσο έβγαινα. Δεν ψωνίζω σχεδόν τίποτα από ρούχα. Έχω να ψωνίσω πάνω από τρία χρόνια.

real.gr

Κόβουν 35% τους μισθούς ΔΕΚΟ - διπλασιάζουν στους διοικητές. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΦΟΝ ΤΑ 2.000 ευρώ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2013



Μειώνονται μέχρι και 35%, και μάλιστα αναδρομικά από 1.11.2011, οι αποδοχές των εργαζομένων σε 14 ΔΕΚΟ, όταν την ίδια ώρα οι μισθοί των διευθυνόντων συμβούλων και των διοικητών μπορεί να φτάσουν έως και 11.712,10 ευρώ.
 
Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο και στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, χιλιάδες εργαζόμενοι σε 14 ΔΕΚΟ χάνουν ακόμα και το 35% των αποδοχών τους, οι οποίες πλέον περιορίζονται στα 2.000 ευρώ, ενώ αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για χορήγηση μεγαλύτερων μισθών εάν και εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη γνώμη.
Η σχετική εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου, που εξέδωσε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, προβλέπει τα εξής:
* Αφορά επιχειρήσεις του Δημοσίου ή νομικά πρόσωπα που διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, όπου το Δημόσιο είναι πλειοψηφικός μέτοχος και αν η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από τον μέτοχο της μειοψηφίας.
Οι 14 φορείς
* Πρόκειται για τις επιχειρήσεις: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛ.ΤΑ. και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΛΑΡΚΟ, Αγροτική και Τράπεζα Αττικής, καθώς και ΟΠΑΠ.
11.712 για μάνατζερ
* Το ανώτατο όριο αποδοχών για τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διοικητή ανέρχεται σε 5.856,05 ευρώ μηνιαίως. Και με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιτρέπεται υπέρβασή του μέχρι το διπλάσιο, δηλαδή έως και 11.712,10 ευρώ.
* Κόβουν το 35% των αποδοχών. Ως εκ τούτου οι κάθε είδους μηνιαίες τακτικές και έκτακτες αποδοχές (συμπεριλαμβάνονται επιδόματα, αποζημιώσεις, δώρα, μισθοί εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου κ.λπ.) περιορίζονται στο 65% του μέσου κατά κεφαλήν κόστους μισθοδοσίας, όπως είχε διαμορφωθεί στις 31.12.2009. Δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς αυτές των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
* Το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των συνολικών αποδοχών, πλην των εργοδοτικών εισφορών, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 1.900 ευρώ μηνιαίως.
* Αν οι εταιρείες μειώσουν 30% το κόστος μισθοδοσίας σε σχέση με εκείνο που ήταν στις 31.12.2009 και πετύχουν μείωση στα 1.900 ευρώ, τότε δεν απαιτείται μείωση του συνολικού κόστους κατά 35%.
* Αν η μηνιαία μείωση υπερβαίνει το 25% των αποδοχών, τότε από 1.11.2011 οι αποδοχές τους θα μειωθούν 25% σε σχέση με αυτά που έπαιρναν στις 31.10.2011 και το υπερβάλλον θα μειωθεί ισόποσα στην επόμενη διετία, δηλαδή 5% από 1.11.2012 και 5% από 1.11.2013.
* Αν οι αποδοχές, φέτος και του χρόνου, δεν μειωθούν 65% κι έχει εξαντληθεί το περιθώριο της μείωσης του 25%, τότε θα γίνεται αποδεκτό εφόσον υπάρχει «σαφής και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση από την οποία να διαφαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος της απόκλισης», ώστε να μην τους κόψουν την επιχορήγηση.
* Οι αποδοχές που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση παραμένουν σταθερές καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή μέχρι και το 2015.
* Καθιερώνεται τριμηνιαίος έλεγχος των αποδοχών από την ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ, στην οποία θα αποστέλλουν αναλυτικά στοιχεία εντός 20ημέρου μετά το πέρας του τριμήνου. Σε περίπτωση υπέρβασης γίνονται περικοπές στο επόμενο τρίμηνο. Και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διακόπτεται η επιχορήγηση του φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό. *

enet.gr

Πως χιλιάδες άνεργοι θα πληρώσουν κεφαλικό φόρο!

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται εισφορά αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη και άνεργοι που έκαναν αίτηση να εξαιρεθούν από το χαράτσι. Άνθρωποι που έκαναν έστω και ένω μεροκάματο των λίγων ευρώ, αναγκάζονται να πληρώσουν γιατί ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξη στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας τα σχετικά απαντητικά σημειώματα θα φτάσουν σωρηδόν το επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εγκύκλιος που εκδόθηκε τον Οκτώβριο ήταν σαφής, αλλά την αδικία θα νιώσουν στο πετσί τους χιλιάδες άνθρωποι τώρα.

Αυτό γιατί για να εξαιρεθεί κάποιος άνεργος από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Δηλαδή αν κάποιος εργάστηκε - ανεξάρτητα πόσο - μέσα στη χρονιά δεν θα εξαιρεθεί.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα γιατί για το ποσό της εισφοράς λογίζεται προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Έτσι η εισφορά θα έρθει με καπέλο.
newsit.gr

Η Κόρινθος υποδέχεται την Κύμη, ενώ ο Ατρόμητος δοκιμάζεται στη Θήβα

Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Κυριακή σις 3 το μεσημέρι το περιφερειακό πρωτάθλήμα της Δ΄Εθνικής στον 7ο όμιλο.
 Η "Μπάρτσα" υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου την Κύμη. Η ομάδα του Ισθμού θέλει να κάνει το 3 στα 3 σε ένα γεμάτο γήπεδο αφού η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα έχει αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό της και να ταξιδέψουν την Τετάρτη με το το απόλυτο στον Πόρο για το εξ αναβολής παιχνίδι με την τοπική ομάδα για να επιδιώξουν την άνοδο τους στην κορυφή.
Στη Θήβα με αντίπαλο την τοπική ομάδα αγωνίζεται ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου ο οποίος την περασμένη Κυριακή γνώρισε την πρώτη του ήττα εντός έδρας.

Η 4η αγωνιστική
Πόρος-ΑΕ Ερμιονίδας
Θήβα-Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Ασπρα Σπίτια-Μανδραϊκός
Λουκίσια-Παναργειακός
Πανναυπλιακός-Χαλκίδα
Ασπρόπυργος-Δάφνη Ερυθρών
Κόρινθος-Κύμη

Μεγάλοι Έλληνες πού φεύγουν για « τα ξένα…» Ο θάνατος του Νεοκλή Σαρρή !

Τις μέρες αυτές πού όλοι, ξένοι και ντόπιοι πυροβολάνε την χώρα μας και τις ξεσκίζουν σάρκες και ιμάτια, έφυγε για τον άλλο κόσμο σιγά σιγά και αθόρυβα μετά από έναν μακρόχρονο αγώνα με τον Χάρο πάνω στα μαρμαρένια αλώνια ( όπως θάλεγε και ο ποιητής ), ένας ακόμη γνήσιος και ατόφιος Έλληνας, φιλόσοφος και  διανοητής της γνήσιας Ελληνικής λεβεντιάς καί σκέψης

Νεοκλής Σαρρής:   

Ο Τολστόϊ είχε πει:  
«Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο. Ξύσε τον Γερμανό θα βρεις τον Ναζί...».








Ένας άνθρωπος πού είχε κάτι ξεχωριστό καί δυναμικό πάντα να πεί, και πού δεν ήταν ένας κοινός μπλά-μπλάς απ΄ αυτούς τούς πολύλογους σερασκέρηδες τού ανόητου λόγου πού συνήθως ακούμε...
 

Εγκύκλιος Λοβέρδου: Εκτός εφεδρείας σχεδόν όλο το προσωπικό των νοσοκομείων!

 
Εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, εξαιρεί εκτός εφεδρείας σχεδόν όλο το προσωπικό των  νοσοκομείων, γιατρούς, νοσηλευτές και όλες σχεδόν τις ειδικότητεςΝέα εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, εξαιρεί από το νόμο για την εφεδρεία, όχι μόνο  τους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τους φαρμακοποιούς, τους βοηθούς φαρμακείων, τους ψυχολόγους, τους βιοχημικούς, ακτινοφυσικούς, τους διαιτολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους τεχνολόγους Εργαστηρίων και ακτινογραφιών, μάγειρες, τραυματιοφορείς, φύλακες κ.α.
Η εγκύκλιος αποτελεί ουσιαστικά «απάντηση» στην αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να ανταπεξέλθουν έστω και στις στοιχειώδεις λειτουργίες τους, εάν ο νόμος για την εφεδρεία, εφαρμόζονταν για το προσωπικό τους.
Η ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρει:
Η εγκύκλιος
«Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4024/11 (226 Α) και εν συνεχεία των σχετικών κατευθυντηρίων εγκυκλίων / οδηγιών που δόθηκαν από το καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παραθέτουμε τα κάτωθι:
Προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 33 του Ν. 4024/11 (226 Α) και να επιτευχθεί η κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία εποπτείας σας, με τις οριζόμενες διαδικασίες, αναφέρουμε προς διευκόλυνσή σας αναλυτικά, όλους τους κλάδους ανά κατηγορία και ειδικότητα του Νοσηλευτικού, Επιστημονικού και Παραιατρικού προσωπικού των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που προσφέρουν υπηρεσίες συναφείς με το έργο της Ιατρικής Υπηρεσίας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση ενημέρωση των Νοσοκομείων εποπτείας σας:

Επιδότηση 70% για εφαρμογές σε κινητά και tablets από το πρόγραμμα Digi Mobile

Επιδότηση 70% για εφαρμογές σε κινητά και tablets από το πρόγραμμα Digi Mobile, το πρόγραμμα χρημοτοδοτεί εφαρμογές native mobile apps, web mobile και δημιουργία ιστοσελίδας σε κινητά
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Σημαντική ευκαιρία για προβολή προϊόντων ή υπηρεσιών σε κάθε είδους κινητά τηλέφωνα και tablets μέσω δημιουργίας ειδικών εφαρμογών προσφέρει το πρόγραμμα "digi- mobile" το οποίο προκηρύχθηκε και επιδοτεί κάθε είδους mobile εφαρμογή σε ποσοστό 70%.
Το πρόγραμμα επιδοτεί:
  • Υπηρεσίες & εφαρμογές για προβολή προϊόντων και υπηρεσιών σε κινητά & tablets
  • Δημιουργία ιστοσελίδας προσαρμοσμένης σε κινητά τηλέφωνα με διαδραστικές λειτουργίες
Το "digi- mobile", χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που θέλουν να πουλάνε και να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες τους μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και μικρών φορητών υπολογιστών (υπολογιστές- ταμπλέτες). Επιδοτείται επίσης η δημιουργία ιστοσελίδας ή e-shop εφόσον είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη για πλήρη και διαδραστική λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα & tablets.
Ποιες επιχειρήσεις ενισχύονται
Ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (με κύκλο εργασιών μικρότερο από 10 εκ. ευρώ και προσωπικό λιγότερο από 50 εργαζομένους) και έχουν κλείσει μια τουλάχιστον διαχειριστική χρήση.
Τι επιχορηγείται αναλυτικότερα
Επιχορηγείται η ανάπτυξη, η απόκτηση και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ψηφιακών υπηρεσιών μέσω smartphones (native mobile apps/ web mobile apps ή και web mobile portals), που θα είναι είτε τύπου B2C (Επιχείρηση προς Καταναλωτή) είτε τύπου B2B (Επιχείρηση προς Επιχείρηση) είτε B2E (ενδοεταιρική).
Οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής επί «έξυπνων» συσκευών κινητών επικοινωνιών και υπολογιστών ταμπλετών (tablet-pc). Θα πρέπει επίσης να «κατεβαίνουν» και να λειτουργούν στη συσκευή κινητής επικοινωνίας (να είναι «downloadable»), και να μπορούν να λειτουργούν είτε offline (στη συσκευή Κινητού χωρίς σύνδεση web) είτε αξιοποιώντας web δεδομένα.
Πλεονέκτημα του προγράμματος
Άμεσος έλεγχος και έγκριση κάθε πρότασης μετά την υποβολή της και υλοποίηση εντός πέντε μηνών από την ημερομηνία έγκρισης. Έλεγχος της ορθής υλοποίησης και απόδοση της επιδότησης έως τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Τι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Το πρόγραμμα Digi Mobile παρέχει για το σύνολο των προτάσεων που θα εγκριθούν επιδοτήσεις 15 εκατ. €. Ωστόσο το ποσό αυτό είναι κατανεμημένο ανά Περιφέρεια και οι αιτήσεις θα ελέγχονται -και θα εγκρίνονται ή όχι- κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής (θα γίνεται ψηφιακά). Αυτό σημαίνει ότι επειδή αναμένεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή λόγω των ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης, υπάρχει κίνδυνος αξιόλογες προτάσεις να μη επιδοτηθούν, αν υποβληθούν καθυστερημένα, λόγω κάλυψης του συνολικού διαθέσιμου ποσού στην Περιφέρειά τους.
Δείτε εδώ για αναλυτικότερες πληροφορίες
Πηγή: http://www.iservices.gr/news/recent-news

eklogika.gr

Εγκύκλιος για την υποχρεωτική σήμανση των αιγοπροβάτων

Εγκύκλιος για την υποχρεωτική σήμανση των αιγοπροβάτων


Οδηγίες για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα παραπληροφόρησης των αιγοπροβατοτρόφων αναφέρονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης. Η ηλεκτρονική  σήμανση των αιγοπροβάτων είναι υποχρεωτική και εφαρμόζεται στα αιγοπρόβατα που γεννήθηκαν μετά την 31.12.2009.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, με σκοπό  να αντιμετωπιστούν προβλήματα παραπληροφόρησης των αιγοπροβατοτρόφων και με αφορμή (α) την έγκριση και επικείμενη, στο άμεσο προσεχές διάστημα, διάθεση των πρώτων ηλεκτρονικών ενωτίων και (β) την ανάγκη έγκυρης και ακριβούς ενημέρωσης των κτηνοτρόφων σχετικά με τις δυνατότητες και τη διαδικασία σήμανσης του ζωικού κεφαλαίου τους με ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικό ενώτιο, ηλεκτρονικός ενδοστομαχικός βώλος), παρακαλούμε:
-Για την αποστολή του επισυναπτόμενου ενημερωτικού φυλλαδίου σε όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίες-μονάδες (Τμήματα Κτηνιατρικής, Αγροτικά Κτηνιατρεία, Κτηνιατρικά Κέντρα) και τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της περιοχής αρμοδιότητάς σας,
-Για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων-κτηνιάτρων σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω φυλλαδίου και τη διάχυση, με κάθε πρόσφορο μέσο, των σχετικών πληροφοριών στους αιγοπροβατοτρόφους που απευθύνονται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι συμπληρωματικές  λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων  της αριθ. 134167/18.04.2011 ΚΥΑ σε ότι αφορά τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής σήμανσης θα ακολουθήσουν άμεσα, με σχετικές εγκυκλίους που θα εκδώσει αρμοδίως η Δ/νση ΚΑΦΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

eklogika.gr