Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ήττα στην Τουρκία για τον Ολυμπιακό

Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο «Σινάν Ερντέν» της Κωνσταντινούπολης, 86-70, από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να τους προσπεράσει η τουρκική ομάδα με 4 νίκες σε επτά αγώνες και πλέον κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό.
Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τον Ολυμπιακό αφού στο ζέσταμα τραυματίστηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενω τραυματίας αποχώρησε και ο Άντιτς στο πρώτο δεκάλεπτο. Με περιορισμένες λύσεις ο Ίβκοβιτς στηρίχτηκε κυρίως στους Χάινς και Λούκας οι οποίοι όμως κουράστηκαν και έτσι στο τέλος οι ερυθρόλευκοι παραδόθηκαν.

Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και έτσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Το κακό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο έμειναν από δυνάμεις και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τουλάχιστον τη διαφορά.

Πλέον η πρόκριση δυσκόλεψε και το ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ μοιάζει με τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 42-36, 59-56, 86-70
 
Φενέρμπαχτσε: Ούκιτς 16 (6/13 σουτ), Γέρελς 17 (6/12 σουτ, 5 ασίστ), Ονάν 11 (5/7 σουτ), Βίντμαρ 6, Γκιστ 67 (7 ριμπάουντ), Σαβάς 9, Σεφολόσα 6 (6 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 8, Πρέλτζιτς 6
 
Ολυμπιακός: Χάινς 14 (4/9 σουτ, 7 ριμπάουντ, 4 λάθη), Λούκας 13 (5/10 σουτ, 2 ασίστ), Σπανούλης 7 (2/6 σουτ, 4 λάθη, 4 ασίστ), Κέσελ 5 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 7 (2/4 τρίποντα), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 6 (4 ασίστ), Παπανικολάου 5, Κατσίβελης 3

newsit.gr

Στο ίδιο έργο...θεατές – Έχασε και από την Άντερλεχτ η ΑΕΚ. Ο Ζιλε την... "ξύρισε" κανονικά

Η Ένωση γνώρισε την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στον όμιλο του Europa League και αν θέλει να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ πρέπει να πάρει βαθμό στο τελευταίο ματς κόντρα στην Στουρμ Γκρατς. Ο Ζιλε... ξύρισε την ΑΕΚ με 2 τέρματα και οδήγησε την Άντερλεχτ στην πέμπτη της νίκη.

Η ΑΕΚ που έτσι κι αλλιώς δεν είχε ελπίδες πρόκρισης έχασε με 2-1 από την Άντερλεχτ σε ένα ματς που κρατάει την καλή εικόνα που είχε από το 60' και μετά. Η Ένωση προδόθηκε από τις αμυντικές της αδυναμίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Αγωνία για την κατάσταση του Βάργκας που αποχώρησε τραυματίας.
 
Το πειραματικό σχήμα που παρέταξε ο Κωστένογλου άργησε να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο και η Άντερλεχτ χτύπησε μόλις στο 4ο λεπτό.
 Ο Ζιλέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κανού και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ψυχρολουσία ξεπεράστηκε γρήγορα, αφού η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Γκερέιρο, έφτασε στην ισοφάριση στο 18'. Ο Σιαλμάς έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 36' ο Ζιλέ σημείωσε και δεύτερο τέρμα. νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά σκόραρε για δεύτερη φορά. 
Η ΑΕΚ κατέρρευσε μετά το 1-2 και ως το τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα τέρματα αλλά ο Σουάρεζ δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.
 Η είσοδος Μπέλεκ, Βάργκας βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ αλλά ο Κωστένογλου είδε τον Βάργκας να τίθεται νωρίς νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Στη θέση του μπήκε ο Λεονάρντο που αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του.
 Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Σιαλμά αναστάτωσαν την άμυνα της Άντερλεχτ και θα μπορούσε να σκοράρει ειδικά στη φάση του 80ου λεπτού που βρέθηκε απέναντι στον Προτό.
 Λίγο πριν το τέλος του αγώνα η Άντερλεχτ άγγιξε το 1-3 αλλά το τακουνάκι του Ντε Σουτέρ σταμάτησε στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Χέλγκασον (46' Βάργκας και στο 63' Λεονάρντο), Μανωλάς, Κάλα, Εγγλέζου, Μάκος, Γκερέιρο, Μπερνς (46' Μπέλεκ), Κλωναρίδης, Σιαλμάς  
Άντερλεχτ: Προτό, Σαφαρι (54' Οντόι), Γιουχαζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (71' Φερνάντο),Κλίεσταν, Σουάρεζ (83' Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς
 
12ος όμιλος
 
Λοκομοτίβ Μόσχας – Στουρμ Γκρατς 3-1 (62' Μαϊκόν, 72' πεν. Σίτσεφ, 89' Γκλουσάκοφ – 64' Κάιντς)
ΑΕΚ – Άντερλεχτ 1-2 (18' Σιαλμάς - 4', 36' Ζιλέ)
 
Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες
 
1. Άντερλεχτ 15
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 12
3. Στουρμ Γκρατς 3
4. ΑΕΚ 0

Η τελευταία αγωνιστική 14/12
 
Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ
Άντερλεχτ – Λοκομοτίβ Μόσχας

newsit.gr

Απεργία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι τις 06:00 της Δευτέρας



Ζητούν να σταματήσει η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ.
Από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 2/12/2011 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 5/12/2011, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο Πρακτορείο στις τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ, για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς του Δημοσίου (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, τηλεόρασης της Βουλής, Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), με αιτήματα:

• Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ.

• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από τη χειραγώγησή του που επιχειρείται.

• Να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ.

• Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

• Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Τρίζει» η «συγκυβέρνηση από την κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για εφεδρεία - Ταμεία

«Τρίζει» η «συγκυβέρνηση από την κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για εφεδρεία - Ταμεία
Η εφεδρεία και η μετακίνηση προσωπικού στις υπηρεσίες μετατρέπεται από «αγκάθι», σε πεδίο πλήρους διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς οι καταγγελίες και οι ανταπαντήσεις σε υψηλούς τόνους, κάνοντας το «οικοδόμημα» της συγκυβέρνησης να τρίζει...
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επιτέθηκε καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για «σκανδαλώδη μεθόδευση» διότι από τα κυβερνητικά πόστα που κατέχει εξαίρεσε από την εφεδρεία «υπαλλήλους της αρεσκείας του» και προχώρησε «σε μετατάξεις “ημετέρων” από θέσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού Δημόσιου Τομέα που δεν καταργούνται».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ανταπάντησε στον κ. Ρέππα, αλλά διέψευσε τη ΝΔ ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ «ημετέρων’ από το ΠΑΣΟΚ: «Λέει η ΝΔ ότι υπάρχουν κομματικές μεθοδεύσεις στο ζήτημα της εφεδρείας. Με ρωτάτε αν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Στη δική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο. Τελεία».
Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε:
 «Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι. Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους.
Έκαναν παράνομες προσλήψεις, αφού παραβίασαν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Και οι προσλήψεις αυτές –το λέει και η τελευταία έκθεση της Ε.Ε.- είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας.
Σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία δύο πράγματα:
Πρώτον: Ο κ. Ρέππας, στην παρ. 1 της δήλωσής του, λέει ότι “ουδείς από όσους ορίζει ο νόμος εξαιρείται”. Στην παρ. 3, όμως, το ανακαλεί τονίζοντας: “Η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί”. Ομολογεί, δηλαδή, ότι γίνονται εξαιρέσεις και ότι οι εξαιρέσεις αφορούν αυτούς που οι ίδιοι είχαν επιλέξει. Και

Πολυνομοσχέδιο για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό - Πλήρης απελευθέρωση

Το πολυνομοσχέδιο για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.  Πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα.

Απελευθερώνουμε πλήρως το καμποτάζ, απελευθερώνουμε πλήρως την κρουαζιέρα
» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δίνοντας στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για τη νέα πολιτική στην κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα, ενώ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου με τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου σχεδόν αφίξεις στο έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε χρήματα, να χάνουμε συνάλλαγμα, να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων οι οποίες εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας».
(Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το νομοσχέδιο  που περιλαμβάνει και διατάξεις για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον αλιευτικό τουρισμό)
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, με τις διατάξεις για την πλήρη άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα που συμπεριλαμβάνονται στο ανανεωμένο, αναμορφωμένου και ενιαίο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού «θα δημιουργηθούν στη χώρα μας υποδομές στα λιμάνια και στην ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, προκειμένου να εισπράξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αυτό που θέλουμε. Δηλαδή, ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες, περισσότερους τουρίστες, περισσότερες δουλειές για τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους της χώρας που υποφέρουν αυτή τη στιγμ. Γενικότερα, ανοίγει μια νέα περίοδος για τον τουρισμό στη χώρα μας».

Ο Π. Καψής κυβερνητικός εκπρόσωπος- Δύο νέοι επικεφαλής Γραφείων του πρωθυπουργού

Ο Π. Καψής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δύο νέοι επικεφαλής  του οικονομικού του γραφείου και του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργούΟ δημοσιογράφος του συγκροτήματος Λαμπράκη,  Παντελής Καψής, είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού. Επίσης ο κ. Παπαδήμος με άλλη απόφαση  ανακοίνωσε τον νέο επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου και του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού. Τα νέα πρόσωπα του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού  είναι:
-Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
-Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

eklogika.gr

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στο Παράλιο Άστρος και στο Δήμο Αβιάς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας
Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 10.190.000,00  

Ειδικότερα,
  1. «Έργα υποδομής και προστασίας λιμανιού Παρ. Άστρους» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 5.340.000,00 €.

Σκοπός του έργου είναι η προστασία των υφισταμένων λιμενικών υποδομών, η αύξηση του μήκους των κρηπιδωμάτων του και η κατασκευή γεφυρωτής αποβάθρας στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με σκοπό την προστασία του και την αύξηση της δυναμικότητάς του. Οι παραπάνω ενέργειες συμβάλουν στην βελτίωση της εμπορικής του ικανότητας στην προστασία των αλιευτικών σκαφών, την εξυπηρέτηση των παραθεριστών μέσω επιβατικών σκαφών αλλά και στην αύξηση δυνατότητας ελλιμενισμού  νέων σκαφών.
Στόχος του σχεδιασμού βελτίωσης των υποδομών εντός του Λιμένα Παραλίου Άστρους είναι η εξυπηρέτηση περισσοτέρων σκαφών όχι μόνον του Παραλίου Άστρους αλλά στο σύνολο των παραλιακών οικισμών του Αργολικού Κόλπου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Προβλέπεται
  •  Επέκταση του υπήνεμου μώλου κατά 35m. Η διατομή της επέκτασης κατασκευάζεται με κρηπιδότοιχο και βάθος θεμελίωσης στα –5,0m, ύψος εργασίας κρηπιδωμάτων στα +1,30m και φέρει εξωτερική θωράκιση από φυσικούς λίθους και ογκολίθους.
  • Διαμόρφωση διαύλου εισόδου του λιμένα πλάτους 50,0m περίπου για την μείωση της εισερχόμενης κυματικής ενέργειας εντός της λιμενολεκάνης και την μείωση της στερεομεταφοράς ιζήματος από την γειτονική παραλία προς τον πυθμένα της λιμενολεκάνης, με αποτέλεσμα την μείωση του ωφέλιμου βάθους του λιμένα.
  • Ανακρηπίδωση του τμήματος ΔΕΖ μήκους 90m περίπου, με πασσάλους διαμέτρου περίπου 1,0m για την αντιστήριξη του υφιστάμενου κρηπιδοτοίχου, με βάθος έμπηξης στα -23,50m και την δημιουργία κεφαλόδεσμου από τα +0,20m έως τα +1,50m. Θα χρησιμοποιηθεί οπλισμένο σκυρόδεμα C25/30 και χάλυβας S500S.
  • Παραλιακό κρηπίδωμα ΟΛ,  μήκους 85m περίπου, από τον παλαιό προβλήτα έως τον υπήνεμο μώλο και πλάτους 15m κατά μέσο όρο. Η διατομή του θα κατασκευαστεί με την συμβατική μέθοδο δηλαδή κρηπιδότοιχο από συμπαγείς τεχνητούς ογκολίθους, με ωφέλιμο βάθος –3,0m  και στάθμη εργασίας στα +1,00m.
  • Εκσκαφή της λιμενολεκάνης, έτσι ώστε να αποκτήσει ενιαίο ελάχιστο βάθος -4,50m.
  • Άρση των φυσικών λίθων και ογκολίθων της θωράκισης στη βάση του προσήνεμου μώλου
  • Συμπλήρωση της θωράκισης στο ακρομώλιο του προσήνεμου μώλου και στον υπόλοιπο τμήμα του κορμού του μώλου.
  • Κατασκευή ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.
·         Τοποθέτηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού και προμήθεια και τοποθέτηση συμπληρωματικού (δέστρες, κρίκοι, ελαστικά παρεμβλήματα, pillars, κλίμακες κλπ) σε όλο το μήκος των κρηπιδωμάτων και των πλωτών προβλητών. Σημειώνεται ότι τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα που υπάρχουν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του έργου που θα εκτελεστούν εργασίες θα απομακρυνθούν και θα επανατοποθετηθούν στις νέες θέσεις τους που προβλέπονται από την μελέτη.
  • Διαμόρφωση χερσαίων χώρων συνολικής εκτάσεως 5,80 στρεμμάτων με δαπεδόστρωση και φύτευση. Ανατολικά του κρηπιδώματος ΟΛ, δημιουργείται χερσαίος χώρος εμβαδού 5.800m2. Η διαμόρφωση θα γίνει επί της άμμου με δαπεδόστρωση από κυβόλιθους τύπου λιθόστρωτο και φύτευση. Παράλληλα τοποθετούνται παγκάκια και ορισμένα νέα φωτιστικά σώματα για τους περιπατητές.
  • Τέσσερες πλωτές προβλήτες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, οι οποίες έχουν μήκη 35,0m, 42,0m, 60,0m, 60,0m αντίστοιχα, κατασκευασμένες από στοιχεία εκ σκυροδέματος οι οποίες αγκυρώνονται με αλυσίδες σε τεχνητούς ογκολίθους εκ σκυροδέματος που προηγουμένως έχουν τοποθετηθεί στον πυθμένα. Οι προβλήτες έχουν πλάτος 2,35m, ώστε να εξασφαλιστεί η πλευστότητά τους και ύψος εξάλων άφρτων στο +0,50m.
  • Εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης, πυρόσβεσης και ηλεκτροδότησης για την τροφοδοσία των σκαφών με πόσιμο νερό και ρεύμα σε επιλεγμένες θέσεις τροφοδοσίας.



  1. «Έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών Δήμου Αβίας και Μ. Μαντίνειας, Υποέργο Ι : Ακρογιάλι» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.850.000,00 €.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση της έντονης διάβρωσης της ακτής και η προστασία από την κυματική δράση της περιοχής Ακρογιάλι της Δημοτικής Ενότητας Αβίας (πρώην Δήμου Αβίας) του Δήμου Δυτικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η πράξη θα ολοκληρωθεί σε ένα Υποέργο.
Υποέργο 1
Το υποέργο 1, περιλαμβάνει τα έργα παράκτιας προστασίας της περιοχής Ακρογιάλι. Για την αντιμετώπιση της έντονης διάβρωσης και την προστασία από την κυματική δράση στο Ακρογιάλι του πρώην Δήμου Αβίας, προβλέπεται η κατασκευή επτά (7) προβόλων από φυσικούς λίθους και ογκολίθους και Τεχνητή αναπλήρωση της ακτής με κατάλληλο υλικό (φυσικούς λίθους, ίζημα).
Οι πρόβολοι κατασκευάζονται παράλληλοι μεταξύ τους και έχουν μήκος περίπου 64,0m εκτός του προβόλου Π1, ο οποίος έχει μήκος περίπου 67,60m. Η απόσταση μεταξύ των προβόλων είναι περίπου 120,0m και ειδικότερα, όπως παρουσιάζεται στα Σχέδια της μελέτης. Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, οι πρόβολοι θα πρέπει να εκτείνονται προς την ξηρά μέχρι το αμετάθετο όριο που στην συγκεκριμένη περιοχή είναι το τοιχίο της παραλιακής οδού. Έτσι λοιπόν, σε κάθε πρόβολο, εκτός του μήκους του προβόλου που προαναφέρθηκε, κατασκευάζεται επιπλέον τμήμα από την ακτογραμμή έως το τοιχίο της παραλιακής οδού, το οποίο στο τμήμα της τεχνητής αναπλήρωσης βρίσκεται εντός του σώματος αυτής. Το τμήμα αυτό καλείται τμήμα συναρμογής. Το μήκος του τμήματος συναρμογής για κάθε πρόβολο, εξαρτάται από την θέση κατασκευής του και παρουσιάζεται αναλυτικά στα Σχέδια της εγκεκριμένης οριστικής μελέτης. Αναλυτικά χαρακτηριστικά για τις θέσεις κατασκευής και τον προσανατολισμό των προβόλων, τις στάθμες, τις κλίσεις πρανών και τα λοιπά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, παρουσιάζονται στα Σχέδια της εγκεκριμένης Οριστικής μελέτης του έργου.

Γιάννης Μιχελάκης...Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι...κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            « Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι.
Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους.
Έκαναν παράνομες προσλήψεις, αφού παραβίασαν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Και οι προσλήψεις αυτές –το λέει και η τελευταία έκθεση της Ε.Ε.- είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας.
Σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία δύο πράγματα:
Πρώτον: Ο κ. Ρέππας, στην παρ. 1 της δήλωσής του, λέει ότι “ουδείς από όσους ορίζει ο νόμος εξαιρείται”. Στην παρ. 3, όμως, το ανακαλεί τονίζοντας: “Η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί”. Ομολογεί, δηλαδή, ότι γίνονται εξαιρέσεις και ότι οι εξαιρέσεις αφορούν αυτούς που οι ίδιοι είχαν επιλέξει. Και
Δεύτερον: Από την εφεδρεία –με βάση το δικό τους νόμο- εξαιρούνται και πολλοί άλλοι. Όπως, για παράδειγμα, πολλοί από εκείνους που υπηρετούσαν σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, αλλά μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς. Είναι άλλη μια μεθόδευση με την οποία φρόντισαν να διασώσουν “δικούς τους”.
Οι αδικίες που υπερασπίζεται ο κ. Ρέππας, είτε αφορούν τις παράνομες προσλήψεις, είτε την εφεδρεία, είτε οτιδήποτε άλλο είχαν μεθοδεύσει, δεν γίνονται δεκτές».

EKTAKTO! Το Υπουργείο Εξωτερικών βάζει ΦΡΕΝΟ στον Δήμο Σάμου, στο Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ!


Πολύ ευχάριστη έκπληξη από τον Σταύρο Δήμα που θύμισε… Μολυβιάτη!

Ποιο ξεκάθαρα δεν γίνεται ΣΤΟΠ από το Υπουργείο Εξωτερικών στους φορείς για την συμμετοχή τους στην έκθεση στη Σμύρνη της Τουρκίας
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΥΕΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ!
Μόλις πριν από λίγο μια αυτονόητη εξέλιξη ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, με την απάντηση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών (και υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός κ. Σταύρος Δήμας) στη σχετική ερώτηση που έκανε ο Βουλευτής κ. Κωστής Αιβαλιώτηςσχετικά με την Διεθνή Τουριστική Έκθεση στις 8 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη τηςΤουρκίας.


Το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Υπουργός ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αναφέρουν πως άτομα και ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μετέχουν σε ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ που διοργανώνει η Τουρκία και επιδιώκεται η προβολή αντίστοιχων φορέων του ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ και των ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΟΥ, με απώτερο σκοπό την ΕΜΜΕΣΗ αναγνώριση τουΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ στα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.
Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως έχει ενημερώσει και τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των πάγιων θέσεων της χώρας μας που συμβαδίζουν με τις αποφάσεις τουΣυμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα για την Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης!
Αυτή η εξέλιξη ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ και τον ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ και το Επιμελητήριο Σάμου, αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να ξεχάσουν όποιαδήποτε συμμετοχή (ακόμα και με την μορφή χρηματοδότησης ιδιωτών επιχειρηματιών) σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ από την στιγμή που ΕΠΙΣΗΜΑ το Τουρκικό κράτος έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει και το Ψευδοκράτος του Ντεκτάς!


TOYRKIA1.JPG
TOYRKIA2.JPG


TOYRKIA3.JPG 

olympia.gr

logia-starata.blogspot.com

Το 2012 έρχεται με παρακράτηση στους μισθούς

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η κυβερνητική επιτροπή,  με θέμα την έγκριση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με όλες τις νομοθετικές εκκρεμότητες του αναθεωρημένου μνημονίου.

«Η διαπραγμάτευση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι σε εξέλιξη, έχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, εξερχόμενος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του νομοθετικού έργου.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:

- Νομοθέτηση μιας νέας μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς, ως Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2012, αρχομένης από 1ης Ιανουαρίου

- Πλαφόν στις κύριες συντάξεις (και των ήδη συνταξιουχων) του δημοσίου, μετά τις αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που βάζει τα 2700 ευρώ μικτά, ως ανώτατο όριο αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων

- Αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους

- Μείωση του αριθμού των υφιστάμενων Ταμείων, εξάλειψη των ανισορροπιών σε Ταμεία με ελλείμματα, θέσπιση ανταποδοτικής σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών

- Μείωση των εφάπαξ όταν ξεπερνούν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί

- Νέοι όροι χορήγησης συντάξεων αναπηρίας ώστε ο αριθμός των δικαιούχων να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου των συνταξιούχων

- Κοινό πακέτο παροχών για τα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο την πλήρη εξίσωση των παροχών και των εισφορών.

- Σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ από τον Ιανουάριο 2012 (και μέχρι τα μέσα του 2015)

- Ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.
- Νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικία και τη χρήση γης

- Απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

- Επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλη τη γενική κυβέρνηση και επίδοση επιστολών σε εργαζόμενους που πρόκειται να μπουν σε εφεδρεία

- Λουκέτα και συγχωνεύσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ (ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ, ΕΡΤ, ΕΟΜΜΕΧ)

- Νέα λίστα φαρμάκων και αλλαγές στο σύστημα Υγείας με στόχο την μείωση κατά 25% της δαπάνης αγοράς ιατρικών ειδών και υπηρεσιών. Νέος μηχανισμός τιμολόγησης με βάση τις τρεις χώρες της ΕΕ με το χαμηλότερο κόστος. Ο κατάλογος θα ενημερώνεται σε τριμηνιαία βάση

- Μόνιμος εσωτερικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε υπουργείο με ποινές και κυρώσεις στους ελεγκτές

- Νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων, υποχρεωτική χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών για προμήθειες, υπηρεσίες και έργα σε όλο το δημόσιο

- Κατάργηση της εισφοράς 0,4% επί των τιμών χονδρικής υπέρ του Πανελληνίου
Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κύπελλο Ελλάδος : Σε τρεις δόσεις η 4η φάση


Σε τρεις δόσεις, το τριήμερο 20-22 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν οι αγώνες της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, όπου θα συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20-12 (Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου) 14.00: Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός
20-12-11 (Δημοτικό Μυτιλήνης) 15.00: Καλλονή-Πανιώνιος
20-12-11 (1ο ΟΑΚΑ Δήμου Κατερίνης) 17.00: Πόντιοι Κατερίνης-SKODA Ξάνθη
20-12-11 (Δημοτικό Φυλής) 18.00: Θρασύβουλος-Λεβαδειακός
21-12 («Νίκος Σαράφης») 14.00: Αναγέννηση Επανομής-Ατρόμητος
21-12-11 (Δημοτικό Νίκαιας) 14.00: Προοδευτική-Αστέρας Τρίπολης
21-12-11 (Δημοτικό Μάλεμε) 16.00: Πλατανιάς-Κέρκυρα
21-12-11 (Δημοτικό Σερρών) 17.00: Πανσερραϊκός-Εργοτέλης
21-12-11 (AEL FC ARENA) 18.00: Λάρισα-Παναιτωλικός
22-12 (Μεσσηνιακού) 15.00: Καλαμάτα-ΑΕΚ
22-12-11 (Παναχαϊκής) 16.00: Παναχαϊκή-ΟΦΗ
22-12-11 (Δημοτικό Ρόδου «Ο Διαγόρας»): 17.00: Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα
22-12-11 (Δημοτικό Καισαριανής) 18.00: Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ
22-12 (Δημοτικό Κομοτηνής) 19.00: Πανθρακικός-Άρης

* Εκκρεμούν οι αγώνες της τρίτης φάσης για να οριστούν ημερομηνίες για τα ζευγάρια Αετός Σκύδρας/Πιερικός-Ολυμπιακός και Καλλιθέα/Βέροια-Δόξα Δράμας.

Νίκος Νικολόπουλος... Οί κατά ΙΚΑ αβάσιμοι ισχυρισμοι

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διοίκηση του ΙΚΑ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μου σχετικά με το κόστος του διαδικτυακού τόπου του Ιδρύματος, κάνει λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς…Ας δούμε, λοιπόν, ποιος κάνει “αβάσιμους ισχυρισμούς”.
Το ΙΚΑ αναφέρει ότι το έργο δεν κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ότι «το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1.957.594,00 € (χωρίς Φ.Π.Α)». Στο ίδιο δελτίο, μας αναλύει ότι έγινε «συγχρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) κατά 80% και από το ΠΔΕ κατά 20%», ως εξής: 
Από Ε.Ε (Ε.Τ.Π.Α): 1.847.968,3 €  και από το ΠΔΕ  461.992 €».
Απλή αριθμητική: Το ποσό που προκύπτει είναι 2.309.960,3 ευρώ. Δηλαδή κάτι (αρκετά) παραπάνω από 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σε καμία περίπτωση, η διοίκηση του ΙΚΑ δεν μας απαντά εάν όντως το κόστος αυτό ήταν υπέρογκο για το συγκεκριμένο έργο.
Ή αν το θεωρεί λογικό.
Επίσης, μας ενημερώνει ότι «για την συγκεκριμένη Σύμβαση (όπως και για όλες τις Συμβάσεις), έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι νομιμότητας και κανονικότητας, καθώς και των αντιστοίχων δαπανών αυτής».
Θα διαφωνούσε, όμως, με έναν ακόμα έλεγχο, αυτή τη φορά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ με το “άνοιγμα” όλων των τραπεζικών λογαριασμών όλων  όσοι  έγιναν Υφυπουργοί, Υπουργοί και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 έως σήμερα, όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Σε κάθε περίπτωση, θα εξυπηρετούσε όλους ένας έλεγχος του κόστους από τις αρμόδιες αρχές αυτού του τόπου, έτσι, για να είμαστε όλοι πιο σίγουροι για τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την ηθική των διαδικασιών που ακολουθούνται με τα λεφτά όλων των Ευρωπαίων πολιτών.
Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα διοικητής του ΙΚΑ!!!! -πρώην βουλευτής, πρώην συνδικαλιστής, πρώην Υφυπουργός- έλεγε μαζί με όλο το ΠΑΣΟΚ: “ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ”».

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Δημοτικού Σχολείου Μάνας


Κυριακή 11/12/2011 και ώρα 10:00 πμ- 4:00 μμ, πλατεία Μάννας
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με χειροτεχνίες των μαθητών μας.
Πέμπτη 22/12/2011 και ώρα 6:00 μμ, Kεντρικό καφενείο, πλατεία Μάννας
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου
Θεατρική Παράσταση: "Άγιος Βασίλης... κόκαλο!"

Επαναλμβάνεται η Θεατρική παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη στο Ξυλόκαστρο


Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Κυλλήνιος Άδωνις» σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρουσιάζει την Θεατρική παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Το Σάββατο 3 και τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.30μ.μ. στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».
Τιμή πρόσκλησης: 5 ευρώ
Η παράσταση επαναλαμβάνεται μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Συκιά όπου παρουσιάστηκε.
Λίγα λόγια για το έργο
"Η θαυμαστή Μπαλωματού, είναι μια χαριτωμένη γυναίκα του λαού, ένα ποιητικό πλάσμα που ο συγγραφέας το σφράγισε με τη βούλα της λαϊκής μαντινάδας και του παραμυθιού", μας λέει ο Λόρκα προλογίζοντας το έργο του, που το ονομάζει βίαιη φάρσα. "Η θαυμαστή Μπαλωματού" είναι ένα έργο ποιητικό που αναδίνει το άρωμα της ανδαλουσιανής γης, της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, την Ανδαλουσία που τόσο πολύ αγάπησε και τραγούδησε ο Λόρκα, εκεί όπου έμελλε να κοπεί και το νήμα της ζωής του, νέος 37 χρονών τότε και στο κορύφωμα της ποιητικής του δημιουργίας, καθώς σκληρά και άδικα εκτελέστηκε από την Guardia Civil, εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό του 1936.

Η θαυμαστή Μπαλωματού είναι επίσης μία απολογία για την ανθρώπινη ψυχή, δοσμένη με χάρη και με γοργό ρυθμό, με πλούσια λαικά στοιχεία, τις ρίζες της θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στις γιορτές και τα τραγούδια της Ανδαλουσίας, κι είναι ένα από τα δύο θεατρικά έργα του Λόρκα που η έκβασή της δεν έχει τραγικό τέλος. Παίχτηκε για πρώτη φορά σε φιλικό κύκλο του Λόρκα, το 1930, και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει τότε ο Πικάσο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στηρίζει την τοπική αγορά

Η ολομέτωπη και άδικη επίθεση που γίνεται το τελευταίο διάστημα στα εισοδήματα όλων μας, έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα και στις εμπορικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Η συνεχής μείωση μισθών και συντάξεων με την παράλληλη υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ελαχιστοποιήσει την προοπτική βιωσιμότητας των περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Εμείς οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης καλούμε όλους τους δημότες να στηρίξουν την τοπική αγορά και να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατόν, τις αγορές σε επιχειρήσεις εκτός Δήμου. Πρώτοι εμείς και οι οικογένειες μας θα δώσουμε το παράδειγμα και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν το ίδιο.
Παράλληλα, καλούμε και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του την προσπάθεια αυτή μειώνοντας όσο μπορεί τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί το κίνητρο φυγής των καταναλωτών σε άλλες αγορές.
Στηρίζουμε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου για μείωση τιμών την περίοδο των Χριστουγέννων και καλούμε όλα τα καταστήματα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν.
Η κρίση που περνά η χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει η απαρχή αλλαγής κακών νοοτροπιών και συμπεριφορών όλων μας και να αναπτύξουμε σφιχτούς δεσμούς αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης. Το χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ

Νέα πρόσωπα σε θέσεις γραμματέων στη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:

-       Ο κ. Γιώργος Μουρούτης ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου σε αντικατάσταση της κας Βασιλικής Τζότζολα και του κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου.
-       Ο κ. Αντώνης Οικονόμου ως Αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. 
-       Ο κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.
-       Ο κ. Δημήτρης Τσάμης ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
-       Ο κ. Δημήτρης Πτωχός ως Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας.
-       Ο κ. Άρης Τσορώνης ως Αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 
-       Ο κ. Χρήστος Γιάνναρης ως Γραμματέας στη Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.
-       Ο κ. Παναγιώτης Παταργιάς ως Αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Προγράμματος. 

Η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη χθεσινή της συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Έθεσα στον Πρωθυπουργό, πέρα από τα θέματα που αποτελούν θεμελιώδεις προτεραιότητες  και δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης για την υλοποίηση των πολιτικών που σχετίζονται με τις αποφάσεις του Οκτωβρίου, μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν πολίτες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις. Καταρχήν, τόνισα στον κ. Παπαδήμο ότι είναι αναγκαίο η Ελλάδα, στη μεγάλη συζήτηση που ανοίγει για το μέλλον της Ε.Ε., να είναι παρούσα γι’ αυτό η  κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να επεξεργασθεί μια ολοκληρωμένη εθνική θέση. Έθεσα το θέμα του μέτρου της εφεδρείας, το οποίο με την οριζόντια ισοπεδωτική λογική που εφαρμόζεται οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας διοίκησης. Του ζήτησα επίσης, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες, όπως είναι  ο συμψηφισμός των οφειλών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους, του έθεσα το θέμα της απλοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας με μέτρα όπως είναι η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και το μεγάλο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της βίας και της κρίσης που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας. Πιστεύω ότι για να αντιμετωπιστεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν στην κοινωνία, η κυβέρνηση πρέπει τους μήνες που έχει μπροστά της,  να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις και αυτό είναι ευθύνη των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτήν».
                                                                                                                          

Μελέτη σωτηρίας του Κορινθιακού κόλπου

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικος είναι πρόεδρος στον σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου. Ο σύνδεσμος εδώ και χρόνια πιέζει για δράσεις που θα προστατεύσουν τον κόλπο.
Με την ιδιότητα του αυτή συμμετείχε στην  σύσκεψη σήμερα το πρωί στην Αθήνα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία συμμετείχε η αρμόδια επίτροπος αλιείας Μαρία Δαμανάκη.
Παρόντες οι περιφερειάρχες Αττικής κ.Σγουρός και Δυτικής Ελλάδας κ.Κατσιφάρας, ο πρόεδρος της επιτροπής αλιείας της Βουλής βουλευτής κ.Καρτάλης, ο βουλευτής κ.Τσούκαλης,ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες και η Greenpeace.
Για πρώτη φορά το πρόβλημα τα σοβαρά προβλήματα του Κορινθιακού μπήκαν σε μία σωστή βάση. Αποφασίστηκε να γίνει μία σοβαρή μελέτη η οποία θα καταγράψει τα πάντα. Από τις Ποσειδωνίες μέχρι και την παράνομη αλιεύση. Ολοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν να σταματήσει άμεσα  η παρουσία μηχανότρατων στον κόλπο και να ελεχθεί η παράνομη αλιεύση. Για πρώτη φορά θα μελετηθεί η μόλυνση της θαλασσας από τα αστικά απόβλημα και την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Ασφαλώς πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη και γεννιέται η ελπίδα ότι μπορεί στο μέλλον να σωθεί και να αναγεννηθεί ο Κορινθιακός.
Η κα. Δαμανάκη θα βρεί όπως δήλωσε τρόπο και χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να προχωρήσει η μελέτη που είναι απαραίτητη για να προστατευθεί ουσιαστικά ο Κορινθιακός..!

moriasnews.gr

Νίκος Νικολόπουλος... 10 ερωματικά για τις αιφνιδιαστικές συγχωνεύσεις των επικουρικών Ταμείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά ο Υπουργός κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει μεγάλες συγχωνεύσεις στα Επικουρικά Ταμεία.
Ετοιμάζει -λέει- Νομοθετικό Πλαίσιο,  που γρήγορα θα φέρει προς ψήφιση που θα προβλέπει εκτός από συγχωνεύσεις και μεγάλες μειώσεις στις Επικουρικές Συντάξεις.
Μέσα από τις ίδιες ανακοινώσεις επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι  τα ελλείμματα των Επικουρικών Ταμείων υπολογίζονται στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο κουμπαράς, δηλαδή, των εργαζομένων και εργοδοτών, ακόμα και οι λογαριασμοί των εφ’ άπαξ αποζημιώσεων, χωρίς καμιά αντίδραση από τη μεριά της Κυβέρνησης Παπανδρέου υπολογίστηκαν στο έλλειμμα της Χώρας.

Μετά από ενάμιση χρόνο καθυστερήσεων το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε, επιτέλους, τις αναλογιστικές μελέτες των Επικουρικών Ταμείων.
Οι Επικουρικές Συντάξεις είναι ακόμα ένα κεφάλαιο που ανοίγει βίαια και τραυματίζει τους Έλληνες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά και την Ελληνική οικονομία.

Η ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων εξαγγέλλεται και με πολύ συνοπτικό χρονοδιάγραμμα, επιχειρείται να υλοποιηθεί χωρίς καμιά μελέτη, χωρίς κανένα δεδομένο – εκτός από τα μεγέθη των αναλογιστικών ελλειμμάτων που περιλαμβάνουν οι αναλογιστικές μελέτες – χωρίς καμιά νομιμοποίηση, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν το έχει καν συμπεριλάβει στις προγραμματικές της δηλώσεις.
Ο κ. Κουτρουμάνης φαίνεται ότι θεωρεί ότι ακόμα είναι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου.
Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά:
  • Με ποια νομιμοποίηση ο Υπουργός Εργασίας προχωρά σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία;
  • Έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση;
  • Έχει ενημερώσει  τα Κόμματα  που στηρίζουν την Κυβέρνηση;
  • Με ποια τεκμηρίωση και κυρίως με ποιο σχέδιο θα γίνει η ενοποίηση;
  • Τι θα γίνουν οι Κοινωνικοί Πόροι που συλλέγονται από αρκετά Επικουρικά Ταμεία
  • και ποιο είναι το μέγεθός τους;
  • Τα Επικουρικά Ταμεία που τόσο εσπευσμένα ο κ. Κουτρουμάνης «σπρώχνει» σε μια πρόχειρη και άτακτη ενοποίηση, έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα;
  • Τα δύο τελευταία χρόνια είχαν συναλλαγές με ομόλογα;
  • Συγχώνευση Ταμείων με διαφορετικούς πόρους χρηματοδότησης, με διαφορετικές παροχές, με διαφορετικό ύψος αποθεματικών και περιουσίας σε ποιο βιώσιμο αποτέλεσμα θα οδηγήσουν;
  • Η συνένωση ελλειμμάτων οδηγεί σε εξυγίανση και λύση του προβλήματος;

Αντί να εξασφαλίσει τη συνεννόηση και συναίνεση, εκβιάζει εντός τριμήνου να αποφασιστεί η «εθελοντική» συμμετοχή στη συνένωση, διαφορετικά «νίπτει τας χείρας του».

Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν.
Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι ανησυχούν και αγωνιούν.
Δεν εμπιστεύονται τους Υπουργούς και τις πολιτικές της διετίας.
Βιώνουν με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στις συντάξεις τους και στις παροχές τους.
Φοβούνται ότι και οι Επικουρικές Συντάξεις θα «καούν» σε ακόμα μια θυσία χωρίς αποτελέσματα.
Καλούμε τον κ. Κουτρουμάνη να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέλος μιας μεταβατικής Κυβέρνησης Συνεργασίας.
Να σταματήσει τις βιαστικές και πρόχειρες  πρωτοβουλίες για συνενώσεις, που αιφνιδιάζουν και ανησυχούν τους πολίτες.
Να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη ενημέρωση της Κυβέρνησης και των Κομμάτων που τη στηρίζουν.
Η διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων, οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτούν διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό.
Η καταστροφική οικονομική πολιτική της διετίας έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και η ανασφάλειά τους έχει γιγαντωθεί. Και το τελευταίο ευρώ της επικούρησης έχει μεγάλη σημασία.
Το δικαίωμα στη σύνταξη κάθε ασφαλισμένου πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το κυριότερο περιουσιακό του στοιχείο».

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, δρ Τέτα Διαμαντοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«H 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που αποτελεί μια από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία.
Παγκοσμίως 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ πάνω από 32.000.000 είναι φορείς του ιού.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στο γενικό πληθυσμό έχει ξεπεράσει το 2011 κάθε προηγούμενο. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 η αύξηση των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται στο 52,7%. Παρατηρείται, επίσης, σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά της επιδημίας στη χώρα μας. Κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2011 καταγράφηκε αύξηση του AIDS κατά 1200% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών.

Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να αναρωτηθεί και να διερευνήσει τα παραπάνω στοιχεία και προτείνει:
- Συνεχείς ενημερώσεις για την πρόληψη της νόσου στους νέους
- Συνεχή έλεγχο στις ομάδες υψηλού κίνδυνου (μεταγγιζόμενους, χρήστες ναρκωτικών και εκδιδόμενα άτομα).
- Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.
Ο στιγματισμός, η σιωπή, οι διακρίσεις και η άρνηση, καθώς και η έλλειψη εμπιστευτικότητας, υπονομεύουν τις προσπάθειες πρόληψης και θεραπείας και αυξάνουν τις επιπτώσεις της επιδημίας σε άτομα, οικογένειες, κοινότητες και έθνη».
===================================================================

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

O TEΡΕΝΣ BLOGάρει

Κάθε Πέμπτη μετά τις 24:00 Ο Τέρενς Κουϊκ φανατικός οπαδός του διαδικτύου, κάθε Πέμπτη βράδυ θα σας ταξιδεύει στον αγαπημένο του κόσμο, αυτών των blog.
Ερευνά ότι τρέχει στην κυβερνοσφαίρα, θα κατεβάζει βίντεο και κείμενα και θα τα ανεβάζει μέσα από τη συχνότητα του KONTRA.
Mαζί του, αφανείς blogers, γνωστοί δημοσιογράφοι και μαχητικοί διαχειριστές

Χαρά Χαμάκου       
Διεύθυνση Προγράμματος       
T: + 210 34 89 145       
M: + 69 75 100 646

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πόλη της Καβάλας ξεκινάει αύριο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη.  Το Κίνημα διοργανώνει το Συνέδριο (από 2 -12 έως 14 -12-11) προκειμένου να εκλέξει το 21μελές Πολιτικό Συμβούλιο., έτσι ώστε συντενταγμένο πλέον, να συνεχίσει τον αγώνα τον οποίο ξεκίνησε ακριβώς ένα  χρόνο πριν, πιστό στις αρχές που διακήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης και που ταυτίζονται με αυτό που ζητούν όλοι οι Έλληνες: Εθνική Ανεξαρτησία. Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.
Το απόγευμα της Παρασκευής,  την έναρξη θα κηρύξει ο Μίκης Θεοδωράκης και βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία.



                                                                                     Για το Γραφείο Τύπου ΚΑΠ:
                                                                                     Ιωάννα Κολοβού jkolovou@gmail.com

Τα χρόνια προβλήματα του κλάδου των Μελισσοκόμων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, μετά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσο εντυπωσιακά είναι τα ποιοτικά δεδομένα για το ελληνικό μέλι, άλλο τόσο εντυπωσιακά είναι χρόνια προβλήματα του κλάδου, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα.
Μερικά από τα βασικότερα που μου ετέθησαν από την Ο.Μ.Σ.Ε. είναι:
·         η μη εισαγωγή του βασιλικού πολτού και της γύρης στον κώδικα τροφίμων και ποτών και κατ' επέκταση στην αγορανομική διάταξη,
·         η μη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους μετακινούμενους μελισσοκόμους,
·         η έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο και μηχανισμού ελέγχου της χώρας προέλευσης του μελιού που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς και
·         η έλλειψη διαπιστευμένου εργαστηρίου για ανάλυση για την ύπαρξη αντιβιοτικών κ.α. ουσιών στο μέλι στη χώρα μας.
Με όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, το ελληνικό μέλι εξαιτίας της αγάπης των εντίμων ελλήνων μελισσοκόμων και των εντίμων τυποποιητών έχει κατακτήσει την κορυφή μεταξύ των ποιοτικών μελιών απ' όλο τον κόσμο.
Ένα άλλο σοβαρότατο πρόβλημα εξέχουσας σημασίας που θέτουν τα τελευταία λίγα χρόνια οι μελισσοκόμοι είναι οι μαζικοί θάνατοι μελισσοσμηνών από τη χρήση στη γεωργία νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων.
Ως Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας θεωρούμε αδιανόητα τα περισσότερα από τα θεσμικά προβλήματα που θέτουν οι μελισσοκόμοι και για το σύνολο των προαναφερθέντων δεσμευόμαστε για την άμεση υποστήριξη της επίλυσης. Για το λόγο αυτό καταθέτουμε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Για το θέμα της χρήσης των νεονικοτινοειδών δεσμευόμαστε για ενδελεχή διερεύνηση του σοβαρότατου προβλήματος που θέτει σε αμφισβήτηση την επιβίωση της ελληνικής μελισσοκομίας και την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος».