Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης...ο κ. Ρέππας δεν θα ρέπει μονίμως στην υπεκφυγή

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      «Στη 40σέλιδη απολογία του ο κ. Ρέππας δεν λέει ούτε μια κουβέντα για όσα καταγγέλλονται ο ίδιος και η κυβέρνηση Παπανδρέου.
     Ούτε για τις παράνομες προσλήψεις που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και επισημαίνονται στην έκθεση της Ε.Ε.,
      ούτε για τις μεθοδεύσεις που εμπνεύστηκαν, για να εξαιρέσουν από την εφεδρεία κομματικούς τους φίλους.
      Το γεγονός ότι επικαλείται άλλα αντ’ άλλων είναι αποκαλυπτικό των ενοχών τους.
     Επειδή, ωστόσο, τα όσα τους βαραίνουν αφενός είναι παράνομα και αφετέρου προκαλούν βλάβη του Δημοσίου, θα περιμένουμε μια απάντηση επί της ουσίας, ελπίζοντας ότι ο κ. Ρέππας δεν θα ρέπει μονίμως στην υπεκφυγή».  

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη - η ομιλίατ ου


Ξεκίνησαν σήμερα στην πόλη της Καβάλας οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη. Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτζής ο οποίος και  επέδωσε  στο Μίκη βιβλιο με τηννιστορία της Καβάλσς. Αναμνηστικη πλακέτα επέδωσαν επίσης και οι Σπίθες της Καβάλας.Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν , εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτης του Μετώπου για τη  Αυτοοργάνωση των Πολιτών εναντια στο Μνημόνιο, ο προεδρος της Δημοκρατικης Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστης από την εποχη των Λαμπράκηδων και τυ ΠΑΜΣτη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα μέλη της Συμβουλευτικης Επιτροπής του ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης,Περικλής Νεάρχου και Κώστας Ζουράρις.Ακολούθησε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη η οποία έχει ως εξης:

Ξέμεινε στην Ακράτα με το αμάξι του o Αλέξης Τσίπρας !

Αργοπορημένος έφθασε στην Πάτρα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς  ξέμεινε  με το ΙΧ του στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών , στο ύψος Ακράτας. Ευτυχώς η ζημιά δεν ήταν μεγάλη και το πρόβλημα διορθώθηκε άμεσα. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής ήταν ,  το πρόγραμμα των επαφών του πρόεδρου του Συνασπισμού  στην Πάτρα, να πάει πίσω χρονικά.

Εξι ασφαλιστικά ταμεία ζητούν πίσω τα λεφτά τους από την Τράπεζα της Ελλάδας!

Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων με πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες.

Τα έξι ασφαλιστικά ταμεία  με επιστολή τους ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδας την επιστροφή των καταθέσεών τους οι οποίες κατέληξαν σε ομόλογα του Δημοσίου δίχως να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ταμείων.

Το θέμα έφεραν στη βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Πλεύρης "εμείς κάναμε ερώτηση αναφορικά με 3 ταμεία που γνωρίζαμε τα οποία ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδας πίσω τα τα χρήματά τους γιατί αυτά δεν έμειναν κατατεθιμένα αλλά επενδύθηκαν σε ομόλογα και απο την ενημέρωση που λάβαμε από τον κύριο Κουτρουμάνη είναι οτι τα ταμεία αυτά είναι 6 στο σύνολό τους. Πρόκειται για τα ταμεία ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑΜ, ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτά λοιπόν τα ταμεία ισχυρίζονται οτι τα χρήματά τους επενδύθηκαν σε ομόλογα δίχως να υπάρχουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και συνεπώς από τη στιγμή που επενδυση εγινε δίχως τη σύμφωνη γνώμη τους ειναι άκυρη και άρα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει πίσω τα χρήματα διότι πλέον αυτά τα ομόλογα δεν βρίσκονται στην αξία που είχαν τα χρήματα όταν κατατέθηκαν σε αυτά. Το θέμα το παρακολουθώ στενά και από τη νομική μου ιδιοτητα και απορώ πως έγινε αυτό δίχως προηγούμενη απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των ταμείων. Συνεπώς κάποιος έδρασε παράνομα. Ή δε λένε την αλήθεια τα ταμεία που δεν το πιστεύω ή διαφορετικά υπήρξε αυτόβουλη ενέργεια η οποία δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες αλλά ενδεχομένως και ποινικές".
newsit.gr

Κλήρωση... παραγγελιά για την Εθνική μας! H FEMEN… ξαναχτύπησε και στην κλήρωση!

Ούτε… παραγγελία να το είχαμε! Με κλήρωση «λουκούμι», η Εθνική Ελλάδος έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει πιο μακριά από τους ομίλους του Euro 2012, αφού οι αντίπαλοι της είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρωσία στον Α' Ομιλο του EURO!
Διάπλατα ανοιχτή αφήνει την πόρτα της πρόκρισης από τον Α' Όμιλο του EURO η κλήρωση της τελική φάσης της διοργάνωσης, καθώς επιβεβαιώθηκε το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Εθνική, δηλαδή να συμπεριληφθεί στο Α' γκρουπ και να βρει απέναντί της τους Πολωνούς, τους Τσέχους και τους Ρώσους! Πρεμιέρα με τους διοργανωτές Πολωνούς στις 8 Ιουνίου και τελευταία αγωνιστική πάλι με τους Ρώσους, όπως και στο μαγικό ταξίδι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας!
Στην ουσία, η Εθνική «πήρε» τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο από το κάθε γκρουπ! Για παράδειγμα, από το πρώτο γκρουπ θέλαμε την Πολωνία, από το δεύτερο επιλέγαμε τη Ρωσία και τους Ιρλανδούς ή τους Τσέχους από το τελευταίο!
Με τους Τσέχους μάλιστα που τελικά βρεθήκαμε στον ίδιο όμιλο, μετέχουμε ως ομάδες με τα λιγότερα γκλολ στην προκριματική φάση από τους υπόλοιπους φιναλίστ. Εμείς 14 γκολ σε 10 ματς και οι Τσέχοι 12 συν 3 που έβαλαν στα μπαράζ.
Σίγουρα η κλήρωση δεν διασφαλίζει απαραίτητα και την προίκιση, αλλά είναι μία εξαιρετική βάση με δεδομένη τη δυσκολία των υπόλοιπων αντιπάλων, για διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά τις υποχρεώσεις του στις 8 Ιουνίου, 7μ.μ. στη Βαρσοβία κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία, ενώ την πλέον –θεωρητικά- δυνατή ομάδα, τη Ρωσία θα την αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική!


Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι της τελικής φάσης του Euro 2012:
Α' όμιλος : Πολωνία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία, Τσεχία
Β' όμιλος: Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Πορτογαλία
Γ΄όμιλος:
Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία. Κροατία
Δ΄ όμιλος: Ουκρανία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία.


Το πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας:
8 Ιουνίου: Πολωνία – Ελλάδα (Βαρσοβία - 19:00), Ρωσία - Τσεχία (Βρότσλαβ - 21:45)
12 Ιουνίου: Ελλάδα – Τσεχία (Βρότσλαβ - 19:00), Πολωνία - Ρωσία (Βαρσοβία - 21:45)
16 Ιουνίου: Ελλάδα - Ρωσία (Βαρσοβία - 21:45), Τσεχία - Πολωνία (Βρότσλαβ - 21:45)

H FEMEN… ξαναχτύπησε
 
 
Τα 'βγαλαν κατά της πορνείας! (photos)
Και αυτή τη φορά στόχος της έγινε η κλήρωση του Euro2012. Πέντε μέλη της γνωστής ακτιβιστικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ουκρανία, παρουσιάστηκαν ημίγυμνα και «φορώντας» πλακάτ, μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κίεβου και δίπλα από το κτήριο όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, προκαλώντας την επέμβαση των αρχών…

Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες της FEMEN θέλησαν να στείλουν μήνυμα κατά της πορνείας και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους βρέθηκε η ίδια η ΟΥΕΦΑ.
Κι αυτό γιατί «η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να επηρεάσει την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να νομιμοποιήσει την πορνεία, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κίνησης, Ινα Σεφτσένκο.

Τα πέντε μέλη της FEMEN απομακρύνθηκαν από την αστυνομία αλλά πρόλαβαν να δείξουν τα πλακάτ που κουβαλούσαν και να στείλουν γι ακόμη μια φορά το μήνυμά τους…
H FEMEN είναι από τις πλέον γνωστές ακτιβιστικές οργανώσεις της Ευρώπης με έντονη δραστηριότητα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, κατά της πορνείας και της βίας.

Ο Ολυμπιακός αύριο κόντρα στον Παναιτωλικό

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει αύριο Σάββατο, η αυλαία της 12ης ημέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Τετάρτη φιλοδώρησε με έξι τέρματα την Δόξα Δράμας στο «Γ. Καραϊσκάκης», υποδέχεται στις 19:30 , τον Παναιτωλικό, αναζητώντας την 4η εντός έδρας νίκη στο  πρωτάθλημα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δίνει μεγάλη έμφαση στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, τονίζοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως θα πρέπει οι παίκτες του να είναι δυνατοί κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.  «Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα την οποία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ξέρουμε πως είναι ένας σύλλογος πολύ οργανωμένος. Θα έρθει στην έδρα μας και θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Είναι μία ομάδα που τα πηγαίνει καλά στη διάρκεια ενός αγώνας. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί». Ξέρουμε πως αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλο περιθώριο για να χάσουμε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση. Ξέρουμε πως είναι πολύ ωραίο να παίξουμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Άρσεναλ. Όμως το σημαντικό για εμάς είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σ' αυτό το παιχνίδι».
Νωρίτερα στις 16:30, ο ΟΦΗ φιλοξενεί στο Ηράκλειο τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στις 17:15 , ο Ατρόμητος Αθηνών αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη στο Περιστέρι.
Το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής θα γίνει την Κυριακή στις 19:30 , στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Αρης υποδέχεται τον χωρίς φιλάθλους του, Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να έχουν στόχο τη διατήρηση του αήττητου για 10ο σερί ματς.
Στο ΟΑΚΑ, η δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, αγωνίζεται απέναντι στην Κέρκυρα στις 15:00, ενώ την ίδια ώρα στη Δράμα η Δόξα αγωνίζεται με την Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ που προέρχεται από σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη επί της Τότεναμ στην Αγγλία, φιλοξενείται στα Ιωάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ στις 17:15 , ενώ την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο .

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 3/12
16:30 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης
17:15 Ατρόμητος Αθηνών-Εργοτέλης
19:30 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Κυριακή 4/1215:00 Δόξα Δράμας-Ξάνθη
15:00 ΑΕΚ-Κέρκυρα
17:15 Λεβαδειακός-Πανιώνιος
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
19:30 Αρης-Παναθηναϊκός

Ανατριχιαστικά στοιχεία για το διπλό φονικό στην Μεσσηνία

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 35χρονου Φιλίπ Μεζάι και του γιου του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Όπως προκύπτει, ο δολοφόνος πυροβόλησε με καραμπίνα τον 35χρονο Φιλίπ Μεζάι, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Το όχημα ανατράπηκε και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Στην συνέχεια ο δολοφόνος, αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα που βυθιζόταν, μαχαίρωσε στο λαιμό το δίχρονο αγόρι.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το παιδί ήταν ζωντανό και προφανώς ο δολοφόνος ήθελε να μην υπάρχει μάρτυρας του περιστατικού. Οι αστυνομικοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν αποτυπώματα του δράστη στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το κανάλι, λόγω του νερού.

Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» αναζητούν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας αξιοποιώντας ευρήματα και καταθέσεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, με τους οποίους ο Φιλίπ Μεζάι μπορεί να είχε προηγούμενα από οικονομικές ή προσωπικές διαφορές.

Κάποιοι μιλούν για αλβανική βεντέτα, για εκδίκηση, για υπόθεση εκβιασμού κ.ά. Πολλοί όμως μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στο Πλατύ όπου έμενε, δούλευε σε οικοδομές, ασχολιόταν με τα άλογα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Κατά την ιατροδικαστή η «αιτία θανάτου του 35χρονου είναι οι κακώσεις κεφαλής από βολίδες κυνηγετικού όπλου και στο παιδάκι η αιτία θανάτου είναι η κάκωση δια τέμνοντος οργάνου στη λαρρυγγική χώρα».
newsbeast.gr

Σταύρος Δήμας: Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Σερβίας

Στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων εστίασε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το Σέρβο ομόλογό του Β. Γέρεμιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Δήμας.
 Ο κ. Δήμας διαβεβαίωσε τον κ. Γέρεμιτς ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με προσοχή τις προσπάθειες του σερβικού λαού για την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπάθειες, που όπως είπε, «είχαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα και πρόοδο» «Η Ελλάδα, συνεχίζοντας την πολιτική την οποία παγίως έχει, θα υποστηρίξει αυτήν την πορεία της Σερβίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό το ότι έχει συσταθεί πρόσφατα η Επιτροπή Συνεργασίας Σερβίας και Ελλάδας η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση των διμερών σχέσεων αλλά και την ενταξιακή πορεία της Σερβίας». Αναφερόμενος στα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο, ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποθαρρύνονται αυτού του είδους οι επιθέσεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η σερβική κυβέρνηση εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
 Από την πλευρά του, ο κ. Γέρεμιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία, όπως ανέφερε, αποτελεί απόδειξη των στενών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Η σημερινή συγκυρία δεν είναι η πρώτη κρίση που πλήττει τα Βαλκάνια, ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, όμως, ένα κοινό σημείο ήταν ότι Ελλάδα και Σερβία ήταν πάντοτε στην ίδια πλευρά», τόνισε.
Ο Σέρβος υπουργός επισήμανε ότι δυστυχώς διαπιστώνει ότι το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν βρίσκεται στο τραπέζι των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και όπως είπε, «από πλευράς μας, θα κάνουμε τα πάντα να το πετύχουμε κι αυτό». «Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία θα είναι από τα βασικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών και θα αποτελέσει μία γερή βάση για την ανάπτυξη των σχέσεών μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Σερβία «είναι αφοσιωμένη στην ειρήνη και στη συνέχιση των προσπαθειών και στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

e-typos.com

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Το έκτακτο τέλος ακινήτων, απαράδεκτο μέτρο, άδικο και εξοντωτικό

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:            
«Το έκτακτο τέλος ακινήτων, αποτελεί απαράδεκτο μέτρο, άδικο και εξοντωτικό, που δεν συνδέεται με το εισόδημα και τον πλούτο, αλλά αποτελεί καθαρά κεφαλικό φόρο. Η σημερινή κυβέρνηση, δεν μπορεί να συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Οφείλει να επανεξετάσει την απόφασή της και να πάρει πίσω το χαράτσι, προχωρώντας σε υιοθέτηση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, με αντίστοιχη περικοπή των δημοσίων δαπανών. Και οφείλουν να το απαιτήσουν οι υπουργοί και των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, προωθώντας μια τέτοια απόφαση, που θα ανακούφιζε χιλιάδες πολίτες».


Με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, ορίζεται αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Στέλιος Νικηφοράκης.

«Ο Προϋπολογισμός θέτει στόχους, δεν υποδεικνύει τα μέσα»

 - Άρθρο του Κώστα Κόλλια


 για την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2012

Την Πέμπτη, ο τέως Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τους Υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση. Στις μεταξύ τους συζητήσεις, χαρακτήρισαν τη Νέα Δημοκρατία ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», εκτιμώντας ότι, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2012 θα τους ασκηθεί δριμεία κριτική. Αυτά ειπώθηκαν με επικριτική διάθεση, προφανώς διότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν συστήθηκε η μεταβατική Κυβέρνηση, πίστεψαν ότι θα τους δοθεί συγχωροχάρτι.
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων. Αντίθετα, είδε τη μεταβατική κυβέρνηση ως μία ευκαιρία να ξεχαστούν οι φοροεπιδρομές, η εκτίναξη της ανεργίας, η αποτυχία σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους, η ύφεση και η εξαθλίωση της κοινωνίας. Μάλιστα οι «δελφίνοι», όλοι αυτοί που θα διαγκωνιστούν για την προεδρεία στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι, μετέχοντας σε αυτήν την Κυβέρνηση, διατηρούν την περίοπτη κομματική τους θέση, αποποιούμενοι ταυτόχρονα τον καταμερισμό της ευθύνης για τις πράξεις τους κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Εάν περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία να τους διευκολύνει στις φιλοδοξίες τους κάνουν λάθος. Δεν θα σιωπήσουμε στον Προϋπολογισμό του 2012, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με όσα έχουν ή δεν έχουν γίνει από το 2009. Ο Προϋπολογισμός του 2012 είναι δυσάρεστος, διότι απεικονίζει τις αστοχίες των δύο προηγούμενων. Η φορομπηχτική πολιτική, που εξάντλησε τα ελληνικά νοικοκυριά, αντί να αυξήσει τα έσοδα, τα μείωσε στο πρώτο δεκάμηνο του 2011. Οι ανάλγητες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, αντί να μειώσουν τις δαπάνες, τις αύξησαν. Η ύφεση του 5,5%, η ανεργία του 16%, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο μείον 37% , το δημόσιο χρέος στο 162% του ΑΕΠ – αυτοί είναι οι λόγοι που ο Προϋπολογισμός του 2012 δεν θα μπορούσε ποτέ να τύχει της άνευ όρων αποδοχής μας.
Από την άλλη, βεβαίως, αυτός ο Προϋπολογισμός απεικονίζει και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να προσβάλει τη συνέχεια και τη συνέπεια του κράτους. Αυτές είναι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, που έχουμε δει πλείστες όσες φορές και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα την πρόσφατη αχαρακτήριστη δήλωση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, που ναρκοθέτησε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν αμφισβητούμε τους στόχους για τη μείωση του χρέους και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Επάνω σε αυτούς τους στόχους έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες δεσμευθήκαμε να τηρήσουμε, για να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα και την προοπτική της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την επίτευξη αυτών των στόχων. Όπως υπάρχουν και άλλοι τρόποι υλοποίησης ενός προϋπολογισμού. Υπάρχει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η περιστολή των δαπανών, χωρίς αύξηση των φόρων και χωρίς οριζόντιες περικοπές. Υπάρχουν όλα αυτά που δεν έκανε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όπως οι αποκρατικοποιήσεις και η επένδυση στην ανάπτυξη.
Ο Προϋπολογισμός του 2012 θέτει στόχους. Όμως τα μέσα για την επίτευξή τους θα τα προσδιορίσει η επόμενη, εκλεγμένη Κυβέρνηση, όχι η τωρινή μεταβατική. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορετικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και, εφόσον λάβει την εντολή από τον ελληνικό λαό, θα ηγηθεί της χώρας με γνώμονα τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.»

Γιάννης Μιχελάκης...Επιβάλλεται,η απορρόφηση κοινοτικών πόρων που παραμένουν στα «αζήτητα» των Ευρωπαϊκών Ταμείων

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Είναι θετικό το γεγονός ότι, έστω και με καθυστέρηση, γίνονται πράξη δύο καίριας σημασίας προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Η πρώτη  αφορά στην πλήρη άρση του “καμποτάζ” και η δεύτερη στη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
·         Η πλήρης άρση του “καμποτάζ” στην κρουαζιέρα είναι βέβαιο ότι θα τονώσει τον Τουρισμό και θα δώσει μία ένεση ρευστότητας στην αιμορραγούσα οικονομία μας.
·         Η μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ, που γίνεται πράξη με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα ώστε να ξεμπλοκάρουν κοινοτικά προγράμματα και μεγάλα έργα υποδομής, που θα δώσουν “οξυγόνο ανάπτυξης” στην οικονομία.
Επιβάλλεται, τώρα, να επιταχυνθεί η απορρόφηση κοινοτικών πόρων που παραμένουν στα «αζήτητα» των Ευρωπαϊκών Ταμείων, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος απώλειάς τους».

Ανδρέας Λυκουρέντζος ... ζητήματα εκλογικών διαδικασιών

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, επισκέφθηκαν σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση, στον οποίον έθεσαν ζητήματα εκλογικών διαδικασιών.
Μετά τη συνάντηση, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέσαμε υπόψη του κ. Υπουργού θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.
Επισημάναμε ότι, ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία, καθώς και έγκαιρη ενημέρωση των ετεροδημοτών.
Επισημάναμε ακόμη, ότι το Υπουργείο μπορεί να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών  συνθηκών, που αντιμετωπίζει η χώρα».

Σαλαμίνα:Η ζεύξη φέρνει νέα υποβάθμιση

Χαριστική βολή στην ήδη υποβαθμισμένη Σαλαμίνα η πρόθεση Μαγκριώτη για διπλή ζεύξη με την ηπειρωτική Αττική, καθώς το νησί θα μετατραπεί σε «πλωτό» διάδρομο, ενώ δεν διαθέτει υποδομές και είναι περικυκλωμένο από βαριές εργοστασιακές μονάδες και εστίες ρύπανσης σε απόσταση αναπνοής.
Για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε στους ανυποψίαστους: την Ψυττάλεια, μονάδα επεξεργασίας λυμμάτων (το νησί δεν διαθέτει αποχέτευση - τι ειρωνεία), τη Ρεβυθούσα με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου (η Σαλαμίνα δεν έχει καν σύνδεση), τα ιχθυοτροφεία (χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για την τοπική κοινωνία), τα μισοβυθισμένα σκάφη (θάβουν την περιοχή της ιστορικής ναυμαχίας αντί να την αναδεικνύουν σε τουριστικό πόλο έλξης και μνήμης).
Με την εκπεφρασμένη πρόθεση του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων να δημοπρατηθεί το έργο της διπλής ζεύξης το 2012, χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν καν οι δημοτικές αρχές της Σαλαμίνας, μετατρέπεται ολόκληρο το νησί σε μία... «παράκαμψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου».
Αδιαφορία
Στη διαχρονική αδιαφορία του κράτους, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής (σ.σ. εδώ μερίδιο ευθύνης έχουν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και οι κατά καιρούς δημοτικοί άρχοντες), προστίθεται και η ζεύξη για εύκολη πρόσβαση μέσω Σαλαμίνας στην Πελοπόννησο, έργο το οποίο ο Γιάννης Πολύζος, πρόεδρος του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου και προστασίας περιβάλλοντος Αθήνας, θεωρεί υπερσχεδιασμό -αφού οι διανοίξεις και οι παρεμβάσεις στην Εθνική (Χαϊδάρι, Σκαραμαγκάς, Ελευσίνα) και στην Αττική οδό μειώνουν σημαντικά το χρόνο διαδρομής μέχρι την Πελοπόννησο.
Ο δήμαρχος κατήγγειλε τις «μεθοδεύσεις Μαγκριώτη και των μανδαρίνων του που μεταφέρουν από υπουργείο σε υπουργείο τη μελέτη ζεύξης, χωρίς να έχουν την ευαισθησία να ενημερώσουν το Δήμο Σαλαμίνας, και ζήτησε να αφήσουν την τοπική κοινωνία να εκφραστεί με δημοψήφισμα αν θέλει ή όχι τη ζεύξη.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς, επειδή θέλουν να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κατασκευαστές και άλλοι», τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Κόγιας σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ετέθη το ζήτημα επί τάπητος. «Το νησί -συνέχισε ο ίδιος- που εδώ και 50 χρόνια λειτουργεί ως ένα "δοχείο απορριμμάτων του λεκανοπεδίου", όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι ακόμα ένας τόπος αναψυχής και σύντομης απόδρασης για τα φτωχά (κυρίως) κοινωνικά στρώματα της Αττικής. Ο πληθυσμός σε μόνιμη βάση πλέον ξεπερνά τις 60.000 και το καλοκαίρι τις 250.000 (!).
Συνακόλουθα όμως έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ανάγκες σε όλους τους τομείς: πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σχολική στέγη, οδικό δίκτυο, πολεοδομικός σχεδιασμός και άλλες υποδομές, θίγοντας και το πρόβλημα της ανεργίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα πορθμεία του νησιού».
Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το νησί σε χερσόνησο, είπε ο τέως δήμαρχος Σπύρος Σοφράς, ο οποίος (με αυτοκριτική διάθεση) χαρακτήρισε λάθος του την πρόταση για δημιουργία γέφυρας Φανερωμένης - Μεγάλου Πεύκου, στο δυτικό κομμάτι της Σαλαμίνας. Εν συντομία, οι θέσεις και οι προτάσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης:
Ρούλα Νάννου: Το νησί θα επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά, θα αυξηθεί η αυθαίρετη δόμηση και θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις (κυρίως) για τους εργαζόμενους στα φέρι-μπόουτ, τους ιδιοκτήτες (σ.σ. δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις - δηλώσεις από πλευράς τους). Θα αυξηθεί η εγκληματικότητα και ο κόσμος θα επωμιστεί το μεγάλο κόστος των διοδίων της γέφυρας. Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για θέματα εθνικής πολιτικής.
Μπακαούκας Στάμος: Δεν υπάρχουν υποδομές να αντέξουμε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και δύο γέφυρες, τις μεγάλες οικιστικές πιέσεις, την ενδεχόμενη αύξηση του πληθυσμού κ.λπ. Ζήτησε από τους ιδιοκτήτες φέρι-μπόουτ πιο ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων. Ναι στο δημοψήφισμα, όχι στη ζεύξη.
Ομηρος Παπασάββας: Αν γίνει το έργο θα αποδυναμωθεί η τοπική οικονομία, θα έχουμε περισσότερη ρύπανση, ηχορρύπανση, περιβαλλοντική καταστροφή, αύξηση της ανεργίας (εργαζόμενοι στα φέρι-μπόουτ), αποδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Οχι στη γέφυρα. Ζήτησε παρέμβαση του δημάρχου να μην ενταχθεί το έργο στο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής.
Συμφέροντα
Γεωργία Γκαβογιάννη: Η ζεύξη είναι ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που προσπαθούν να μειώσουν το χρόνο μεταφοράς των εμπορευμάτων. Δεν εξυπηρετεί το λαό της Σαλαμίνας. Να γίνουν έργα υποδομών και να δοθούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει το κράτος στο δήμο από παρακρατηθέντες φόρους. Αν γίνει (τελικώς) γέφυρα, να κατασκευαστεί από δημόσιο φορέα, με δωρεάν χρήση από τους δημότες. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στις κοινοπραξίες.
Στη συνεδρίαση πέρασε η πρόταση του δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή που συνίσταται στο τρίπτυχο:
«Υλοποίηση μέσα από ένταξη σε συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα (εθνικό ή ευρωπαϊκό), όλες οι σημερινές αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη, σε όλους τους τομείς, λειτουργικότητα του νησιού μας.
»Αποδοχή από κοινού με τους αρμόδιους φορείς δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίησή τους και
»Μετά από αυτά, διενέργεια δημοψηφίσματος από τους δημότες του νησιού για τη ζεύξη».
Επεται η συνέχεια!*

neakeratsiniou.blogspot.com  

Επιστολή της «Ενωτικής Κίνησης» προς Πολιτικούς Φορείς και Κινήματα


Επιστολή προς τους Πολιτικούς Φορείς και τα Κινήματα (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΚΚΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Κ.Κ.Ε., ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΣΠΙΘΑ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) απέστειλε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Κίνησης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση κοινών δράσεων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
"Ως γνωρίζετε προχωρήσαμε πριν τρεις εβδομάδες στη συγκρότηση της «Ενωτικής Κίνησης» που κύριο σκοπό έχει να δυναμώσει την ενότητα και αποτελεσματικότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όσων επιθυμούν τη δημοκρατική ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας. Να συμβάλλει στη διαμόρφωση συμμαχιών ανάμεσα σε διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, καθώς και στη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και εναλλακτικών πολιτικών πρωτοβουλιών απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη χώρα. Είμαστε μια δύναμη πατριωτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, σύγχρονης ανάπτυξης.
Στην πρώτη σύσκεψη στελεχών από όλη την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, εγκρίθηκε σχέδιο Διακήρυξης το οποίο σας αποστέλλουμε, όπως και το κείμενό μας «ποιοι είμαστε» που διανεμήθηκε στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.
Θα σας παρακαλούσαμε για μια συνάντηση, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να διερευνήσουμε την προοπτική για πιθανές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις".

Εσωτερική Διαβούλευση στη Νέα Δημοκρατία για θέματα Υγείας

Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τα θέματα Υγείας συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης για την Υγεία και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Υγείας και βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Υγείας και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ  κ. Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος πρ. Υφυπουργός Υγείας,  ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς, και οι ειδικοί επιστήμονες κ. Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος Διευθυντής Κλινικής Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” και παθολόγος – ιατρός, η κ. Τίνα Γκόλια Δικηγόρος, ο κ. Ιωάννης Κοντός Ειδικός Σύμβουλος Υφ. Υγείας (Μαθηματικός MBA) και ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου Πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Στην Α΄ Κορινθίας 12η αγωνιστική: ΠΑΣ Κλένια - Θύελλα Πετρίου , Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Λεχαίου...

Με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο , στις 3 το απόγευμα . το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει στο γήπεδο του Σολομού, σε ενδιαφέροντα αγώνα την Θύελλά Πετρίου, ενώ σημαντική είναι η αναμέτρηση του Αστέρα Δερβενίου, ,στο γήπεδό του,  κόντρα στον Ηρακλή Λεχαίου. Εκτός έδρας και με αντιπάλους που χρειάζονται βαθμούς αγωνίζονται ο Α.Ο. Λουτρακίου , στην Αρχαία Κόρινθο , με την Προοδευτική Περιγιαλίου και η Ελλάδα Βέλου στο γήπεδο των Εξαμιλίων κόντρα στον ουραγό Ισθμιακό.. Στο Θώδειο στάδιο δοκιμάζεται ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου που χρειάζεται άμεσα βαθμούς για να ξεφύγει από την διακεκαυμένη ζώνη κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας μάχεται με τον Πανσολυγειακό.. Ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση στη Νεμέα ανάμεσα στον Παννεμεατικό και στον Σαρωνικό Γαλατακίου,, ενώ στο Σοφικό και στο ντέρμπι της ουράς ο Άλμπαρτος Κόρφου μάχεται με τον Α. Ο. Σολομού, όπου οι δύο αντίπαλοι επιζητούν βαθμούς για την παραμονή τους στην κατηγορία.   
Η 12η αγωνιστική
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                        ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΥ                         Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΤΑΔΙΟ  ΚΙΑΤΟΥ               ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ  - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ               ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                     ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΩΔΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ             ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΟΦΙΚΟΥ                        ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΝΕΜΕΑΣ                         ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ- ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ


Η Β’  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Με τρεις αγώνες ανοίγει , αύριο  Σάββατο, η αυλαία της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Στον Β1 όμιλο , οι αναμετρήσεις παρουσιάζουν ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι ομάδες καίγονται για βαθμούς παραμονής. Στο γήπεδο του Συνοικισμού ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στον Κουταλά ο τοπικός ΠΑΟ μάχεται με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στον Β2 την 11η αγωνιστική ανοίγει στο Ξυλόκαστρο, ο αγώνας του Πανκαμαριακού με τον Απέσσα Χαλκίου. Με νίκη της η ομάδα του Καμαρίου θα βρεθεί επικεφαλής του ομίλου.
Η 11η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή με τους αγώνες :
Στην Β1 ΑΟ ΜΑΨΟΥ  - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ, ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -  ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
Στην Β2 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ  - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ,  ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ,  ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ και Α. Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ.

O Πανευρωστινιακός στους "8" του Κυπέλλου Κορινθίας

Στα πλαίσια της πρώτης σειράς αγώνων για τη Γ΄ Φάση Κυπέλλου Κορινθίας ο Πανευρωστινιακός, στο Δερβένι, επικράτησε με 2 – 1 του Άρη Κορίνθου και προκρίθηκε στους «8» . Επίσης στην επόμενη φάση του κορινθιακού κυπέλλου πέρασαν, οι Άγιοι Θεόδωροι με 5 – 1 επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας και ο Παννεμεαττικός  με 2 – 0 επί του Άλμπαρτου Κόρφου.
Η Γ’  φάση του Κυπέλλου θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου με τους αγώνες της Θύεελλας Πετρίου με την Προοδευτική Περιγιαλίου , του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Απέσσα Χαλκίου και του Α.ο Σολομού με το Σπαθοβούνι. Η Γ΄ φάση θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου με τις κόντρες του ΠΑΣ Κόρινθος με τον Πέλοπα Κιάτου και του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με την Ελλάδα Βέλου.

Γιούχαραν τον Βενιζέλο στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του! ΒΙΝΤΕΟ

'Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 11.00 το πρωί όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης μαζί με τη γυναίκα του για να καμαρώσουν την κόρη τους Ελβίνα στην τελετή αποφοιτησής της.

Ομάδα τελειόφοιτων μόλις είδαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον γιούχαραν φωνάζοντας του "Φύγε, είσαι ανεπιθύμητος, δε σε θέλουμε εδώ" και "Νεκροθάφτες!"

Οι φρουροί του Υπουργού φρόντισαν ώστε κανένας να μην πλησιάσει τον κύριο Βενιζέλο. Η τελετή έγινε κανονικά και ο κ.Βενιζέλος δεν αποχώρησε παρα την ένταση η οποία κράτησε γύρω στα 10 λεπτά.

Κάποιοι τον άκουσαν να λέει: "Ηρθα με την ιδιότητα του γονέα και όχι του πολιτικού".



newsit.gr

Όλη η εγκύκλιος για το χαράτσι – Μας κοροϊδεύουν! Ελάχιστοι θα εξαιρεθούν

Επιτέλους λίγο φως στο απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, ρίχνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών. Και όσα αποφασίστηκαν όμως θα συνοδευτούν από ταλαιπωρία!

Οι πολίτες με λάθη ή χωρίς στο χαράτσι θα πρέπει να πληρώσουν και έχουν δρόμο, τουλάχιστον δυο μηνών μπροστά τους μέχρι να βρεθεί μια οριστική άκρη.

Τι πρέπει να κάνετε:

Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνετε αίτηση στον αρμόδιο δήμο ως τις 20 Ιανουαρίου 2012.

Μετά από έλεγχο στους Δήμους οι καταστάσεις θα πάνε εώς τις 27 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ η οποία με τη σειρά της θα στείλει τις καταστάσεις για επανέλεγχο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ( ΓΓΠΣ) η οποία αφού διενεργήσει ενδεικτικούς ελέγχους ως προς την τιμή ζώνης των ακινήτων θα στείλει πίσω στη ΔΕΗ τις καταστάσεις  εως τις 10 Φεβρουαρίου.
Μετά από αυτό το ταξίδι των καταστάσεων η ΔΕΗ θα εκδώσει τους νέους λογαριασμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το έτος 2011 το τέλος ακινήτων ακόμη και εάν έχει λάθη καταβάλεται κανονικά και όπυυ υπάρξουν διαφορές θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς του 2012, αν πάλι έχει γίνει μικρότερη χρέωση θα προστεθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Τι θα γίνει με όσους δικαιούνται απαλλαγή ή μειωμένο τέλος:

Στον μειωμένο συντελεστή υπάγονται πρόσωπα που έχουν:
- βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό από 80% και πάνω
- τα πρόσωπα που ανεξαρτήτως του ποσοστού παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση.
- πρόσωπα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.
Για τα πρόσωπα αυτά χρειάζεται η προσκόμιση βεβαίωσης από την αρμόδια υπηρεσία αλλά για τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης εκτός από την ιατρική βεβαίωση ειναι απαραίτητη και η απόδειξη αγοράς ή μίσθωσης του μηχανήματος υποστήριξης.

Για όσους δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις και ζητούν υπαγωγη στο μειωμένο τέλος θα
συσταθεί επιτροπή σε κάθε ΔΟΥ για να κρίνει εάν πράγματι υπάρχει αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλους.

Η επιτροπή θα αποτελείται από:
- έναν υπάλληλο της οικείας ΔΟΥ που ορίζεται από τον προϊστάμενο της εφορίας
- έναν κοινωνικό λειτουργό που υποδεικνύνεται από τον Δήμο που εδρεύει η ΔΟΥ
- εναν αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ που υποδεικνύεται από τον Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

Η επιτροπή δεν θα επισκέπτεται τους δικαιούχους, αλλά θα πρέπει εκείνοι να πάνε στη ΔΟΥ για τη σχετική αίτηση για απαλλαγή η μείωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιτροπή θα αποφασίζει απαλλαγή μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις για τις οποίες η επιτροπή θα αποφανθεί θετικά θα υπαχθούν στον μειωμένο συντελεστή. Και αυτοί οι πολίτες πρώτα θα κληθούν να πληρώσουν και ύστερα θα γίνουν οι διορθώσεις.
Ο χρόνος έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους αυξάνεται από 40 μέρες σε 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού.

Η εγκύκλιος ωστόσο δεν περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία μένει να καθοριστούν... στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ


"ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ" ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr

Ο κόσμος καίγεται και τα παιδία παίζει… Υπουργικές συρράξεις ενώ βαθαίνει η ύφεση

Η ύφεση βαθαίνει, ο κόσμος στενάζει και διαμαρτύρεται, αλλά αυτό που παρακολουθούμε είναι μια διαρκής αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Όσο για τον κ. Παπαδήμο, την ώρα που πρέπει να απασχολείται με το PSI, κάνει τον παιδονόμο στα υπουργικά συμβούλια και στις κυβερνητικές επιτροπές.
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Της νύχτας (της 6ης Νοεμβρίου) τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Τα κόμματα που μετέχουν στην «κυβέρνηση ανάγκης», αν και αυτή δημιουργήθηκε με συγκεκριμένη αποστολή – την εφαρμογή των συμφωνιών της 27ης Οκτωβρίου και προφανώς όχι απλώς την καταβολή της έκτης δόσης  – βλέπουν με διαφορετικό μάτι την συμμετοχή τους σ’ αυτήν.

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ θεωρούν πως η μεταβατική αυτή κυβέρνηση αποτελεί στάδιον δόξης λαμπρόν, είτε για να ξεχαστούν όσα έγιναν επί Παπανδρέου, είτε για να… αναδείξουν το ταλέντο τους!

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να συμπεριφέρεται ωσάν να είναι μόνο του στην κυβέρνηση και εξακολουθεί να φέρνει νομοθετικές προτάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική αποστολή της.

Τώρα θα φανεί αν χρειαζόμασταν οικονομικό εισαγγελέα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχω την υποψία – βεβαιότητα – άποψη πως ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα δημιουργήθηκε για να του φορτωθούν πάσης φύσεως αμαρτίες. Από τις πιο «μικρές» ως τις πιο μεγάλες.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά αν κρίνουμε μόνο από τις υποθέσεις του Νοεμβρίου, στην υπηρεσία – θεσμό που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο πρέπει να απασχοληθεί το… σύνολο του εισαγγελικού δυναμικού της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ο οικονομικός εισαγγελέας (όχι ως πρόσωπο, αλλά ως θεσμός, καθώς υπάρχει και αναπληρωτής και τουλάχιστον τρεις ακόμη εισαγγελείς, σύμφωνα με τον νόμο), απασχολείται με ό,τι πετάει, κολυμπάει ή περπατάει!

Από την παράνομη λειτουργία και τις παράνομες αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ ως τις πανάκριβες ιστοσελίδες διαφόρων οργανισμών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γιάννης Μιχελάκης..."Ο κ. Ρέππας προσποιείται άγνοια και αμνησία."

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Επειδή, όμως, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:
·         ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελ. 50) αναφέρει ότι, ενώ “καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862”.
      Συνιστούν – ναι ή όχι; - οι προσλήψεις αυτές παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια κυβέρνηση και προκαλούν – ναι ή όχι; -βλάβη του δημόσιου συμφέροντος;
      Συνέβαλαν – ναι ή όχι;- στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού;
      Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
      Την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων: Τέσσερις στο γραφείο του κ. Οικονόμου, μία στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και τρεις στο Σ.Ο.Ε. (Επισυνάπτονται οι οκτώ σχετικές αποφάσεις). 
·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: 
Ο κ. Ρέππας σε εγκύκλιό του στις 31.10.2001, αναφέρει: “Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν.4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός τους να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου”.  
Η ίδια εγκύκλιος κατά παράβαση των νόμων προβλέπει την τοποθέτησή τους   με απόφαση του Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης.
Παραβιάζεται – ναι ή όχι – ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει μόνον κατ΄ ανάγκη αναπλήρωση;
Ποιος γίνεται επικίνδυνος αγνοώντας και καταστρατηγώντας τους νόμους;
Και τέλος:
Ποια άλλη απόδειξη εξαίρεσης από την εφεδρεία θέλει ο κ. Ρέππας πέρα από τη δική του εγκύκλιο;
·         ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ:  
     Μερικά μόνο από τα πολλά, αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
     Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, με το ΦΕΚ 460/7.6.2010, διορίζει την κουνιάδα του ως γραμματέα του. Με το ΦΕΚ 1303/ 31.12.2010, μετατάσσει τη σύζυγό του από το “Παρατηρητήριο Α.Ε.” που καταργείται, στον ΟΑΕΔ που δεν καταργείται. Και με το ΦΕΚ Γ297/2.5.2011 τη μετατάσσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες.
     Είναι ή δεν είναι οι αποφάσεις αυτές ρουσφετολογικές;
     Αφαιρούν – ναι ή όχι – βόλεμα των δικών τους και διάσωση από την εφεδρεία;

«ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική ανεργία, ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία»

  Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, το «Forum για την Ελλάδα» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στη Νεανική Ανεργία,  ΔΡΑΣΗ στην Παιδεία» .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Όθωνος 100, Κηφισιά). Σκοπός και στόχος της εκδήλωσης είναι ο προβληματισμός των νέων που αφήνουν πίσω τους τα σχολικά και φοιτητικά έδρανα και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τον αγώνα για επιβίωση. Μπορεί να συνεισφέρει στο επόμενο βήμα τους η Παιδεία και με ποιόν τρόπο;Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:Ανδρέας Ανδριανόπουλος, τέως υπουργός, πρόεδρος του «Forum για την Ελλάδα».Τάκης Μίχας,  δημοσιογράφος, διεθνολόγος, πολιτικός αναλυτής.Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής Ε.Μ.Π., ειδικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του πανεπιστημίου Αθηνών. Νίκος Χριστοδούλου, διευθυντής ορχήστρας – συνθέτης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Κατσούδας, επιστημονικός διευθυντής του «Forum για την Ελλάδα».Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων και φοιτητές, ενώ -μέσω Skype-  θα παρέμβουν στη συζήτηση νέοι από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, αλλά και το Λονδίνο και τη Μασαχουσέτη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά δρώμενα υπό τον τίτλο: «ART INTERVENTION».
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Forum για την Ελλάδα» αποτελεί ένα think tank, σημείο συνάντησης δημιουργικών δυνάμεων, των σκεπτόμενων δημιουργικών και φιλελεύθερων  ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι με την ανταλλαγή ιδεών, την παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων, την προβολή λύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, αποσκοπούν στην εθνική κινητοποίηση για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, στη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης για το μέλλον της χώρας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω internet, από την ιστοσελίδα: www.forumgreece.tv , όπου και θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για το 7ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης Δ.Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (30.11.11)

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Το δημοτικό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου είχε ως θέμα τον κανονισμό λειτουργίας του . Είχε και θέμα τον κανονισμό καθαριότητος. Οι καθαρές κουβέντες όμως δεν κάνουν μόνο καλούς φίλους αλλά και καλούς πολίτες. Κι οι πολίτες ψήφισαν αρχηγούς παρατάξεων και συμβούλους ώστε στα συμβούλια να έχουν λόγο.
Βλέπουμε και ακούμε αυτά που γνωρίζαμε ότι θα δούμε και ακούσουμε. Την πολυλογία, μονολογία, το δρώμενο που το απωθημένο της υποκριτικής βρίσκει έκφραση. Πολλοί εκπρόσωποι αφού κουράστηκαν να ζητούν ψήφο, νόμισαν ότι πήραν εντολή να κουράζουν τις καρέκλες. Ελάχιστες στιγμές αισθάνθηκαν την ανάγκη να προτείνουν θέματα που αφορούν την κοινωνία. Ελάχιστες εξαιρέσεις: είπαν κάτι διαφορετικό κάποιοι προερχόμενοι από τα ορεινά και μη της Ευρωστίνης.
Για να επανέλθει η έννοια του ΣΥΜΒΑΛΛΩ στα δημοτικά συμβούλια απαιτείται υπευθυνοποίηση των αρχηγών των παρατάξεων αλλά και των συμβούλων.
Για να έχουμε ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κι όχι άβουλο σώμα ή επικύρωση αποφάσεων με την σίγουρη αριθμητική ηγεμονία. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ πρέπει: Να γίνονται γνωστές πριν από κάθε συνεδρίαση οι εισηγήσεις του δημάρχου και όλων των εισηγητών θεμάτων στο διαδίκτυο.
Σ’ ένα βοηθητικό blog να αναρτώνται και οι προτάσεις των παρατάξεων, αλλά και των πολιτών. Πολλές φορές οι απλοί, μη εκλεγμένοι πολίτες έχουν ισχυρές ιδέες, που αξίζει να καταθέτουν. Πρέπει να είσαι πολύ εγωιστής να πιστεύεις ότι στους εκλεγμένους και μόνο θα βρεις τη γνώση. Με την παραπάνω πρόταση ο καθένας βρίσκεται μπροστά στις ευθύνες του. Κρίνει, επεξεργάζεται ιδέες.
Με τα λίγα στοιχεία που έχω από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κάθε φορά θα δημοσιοποιώ την άποψή μου σε όσα απ’ αυτά πρέπει ή μπορώ. Αποφεύγω έτσι να προκαλώ προβλήματα στο δήμαρχο, τον πρόεδρο Δ. Σ. και τους συμβούλους όταν ζητώ το λόγο.
Η πολιτική και η αυτοδιοίκηση είναι ιδέες και διάλογος. Το είχε πει ο Γκράμσι, που μας τον θύμισε και ο Σαρκοζί. Εκ των υστέρων Για το θέμα του επιχειρησιακού σχεδίου θ’ αναφερθούμε ξεχωριστά. Το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έγινε βωμός θυσίας της λογικής και του λόγου.
Αποκλείω από το χορό ή φιλονικία για την κληρονομιά του παραλόγου τον κ. Νιάρο. Είπε ότι όταν δεν είναι ενημερωμένος δεν ψηφίζει. Τελευταία υπενθύμιση: αναζητούνται γνώσεις, ιδέες, γιατί ούτε τα περιτυλίγματα, ούτε οι κανονισμοί γενούν περιεχόμενα. 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
*Ο Γρηγόρης Κλαδούχος είναι αρχιτέκτονας στο Ξυλόκαστρο από τα Βυζδιάνικα (Βυζιάνικα) Χελυδορίου Κορινθίας


Ολοκληρώθηκε το 2ο ΟΝΝΕΔ Debate



Image


Ολοκληρώθηκε το 2ο ΟΝΝΕΔ Debate
με θέμα "Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο από τη σειρά θεματικών  debates της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15).
Το θέμα του  debate ήταν «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;» και ο στόχος ήταν να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό θέμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας και να παρουσιαστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ως ομιλητές δύο γνώστες της κατάστασης, με διαφορετικές ωστόσο απόψεις για το ζήτημα του δημόσιου χρέους και το πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί: ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, και ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης, επιστημονικός υπεύθυνος του ντοκιμαντέρ Debtocracy (debtocracy.gr).
Η τοποθέτηση του κ. Βατικιώτη βασίστηκε στην άποψη του πως το δημόσιο χρέος  δεν πρέπει να αποπληρωθεί για  δύο λόγους. Πρώτον, επειδή οδηγεί την  κοινωνία στη φτώχεια και την  εξαθλίωση και αναστέλλει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που θα επιτρέψουν την αναδιανομή. Δεύτερον, επειδή το δημόσιο χρέος αποτελεί μέσο για την άσκηση πολιτικών παρεμβάσεων στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, που αναιρούν τις διαφορετικές ιδεολογικές και προγραμματικές προσεγγίσεις των πολιτικών κομμάτων.
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Χρέους που παρουσίασαν πρόσφατα οι διεθνείς εταίροι της χώρας, η  οποία καταδεικνύει ως αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους και ως αναγκαία τη διαχείριση του. Τόνισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους στη βάση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και πως η διαχείριση του χρέους πρέπει να γίνει μέσα από πολιτικές για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Οι  παρευρισκόμενοι  στην εκδήλωση είχαν  τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν  την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το 2ο debate κάνοντας κλικ εδώ

Από το Γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Μετά από μια μεγάλη απεργιακή μάχη, οι εργάτες της ΑΓΝΟ ανάγκασαν την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τους απολυμένους συναδέλφους τους -ΒΙΝΤΕΟ

Απεναντί τους εκτός από την εργοδοσία βρήκαν και τα ΜΑΤ!


Μεγάλη νίκη πέτυχαν την Τρίτη οι εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί Αττικής, οι οποίοι μετά από την 24ωρη απεργία τους κατάφεραν την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων συναδέλφων τους. Οι απεργοί, έδωσαν με αυτόν τον τρόπο συντριπτική απάντηση στην εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «ΑΓΝΟ» στο Κορωπί προχώρησε τη Δευτέρα αργά το απόγευμα στην απόλυση τριών πρωτοπόρων εργαζομένων - μέσω εξωδίκων - μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής του Συνδικάτου στην επιχείρηση. Οι απολύσεις αυτές ήρθαν λίγες μέρες μετά την απόλυση άλλων πέντε εργαζομένων της εταιρείας, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για συνολικό σχεδιασμό της εταιρείας. Από τους 8 απολυμένους, επαναπροσλήφθηκαν οι τρεις εργάτες της Εργοστασιακής Επιτροπής και άλλος ένας που δεν είχε αποδεχτεί την απόλυσή του. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν επιθυμούσαν να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία. «Η εταιρεία ξεκίνησε πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους», τόνιζε χτες το πρωί, έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου, ο Κώστας Αθανασόπουλος, απολυμένος και πρόεδρος της Εργοστασιακής Επιτροπής κι επισημαίνει πως «οι απολύσεις αυτές ήταν στοχευμένες, γιατί η εργοδοσία δε θέλει το ταξικό συνδικάτο στα πόδια της, να της χαλάει τα σχέδια». Νωρίτερα, στις 10 το βράδυ, όλοι οι εργάτες σύσσωμοι βρέθηκαν έξω απ' την πύλη του εργοστασίου ξεκινώντας την απεργία. Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, κανείς δεν μπήκε για δουλειά. Ωστόσο, οι εργάτες δεν απάντησαν μόνο στην εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και στην καταστολή των ΜΑΤ. Με παρέμβαση που έγινε μετά από απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία, ο εισαγγελέας ζήτησε να βγουν έξω τα φορτηγά των αντιπροσώπων. Από τις 6 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω απ' τις πύλες και γύρω στις 8 π.μ. επιχείρησαν να σπάσουν την απεργιακή φρουρά μπροστά απ' την πύλη, σπρώχνοντας τους εργάτες. Μετά από αυτές τις ενέργειες της αστυνομίας, αντιπρόσωποι εργολάβοι - που συμμετέχουν στη μεταφορά των προϊόντων και ως εκείνη τη στιγμή έπαιρναν αποστάσεις από την κινητοποίηση - συντάχθηκαν με τους απεργούς. Ωστόσο, η δυναμική στάση των απεργών είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μη «σπάσει» η απεργία, αλλά και να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

neakeratsiniou.blogspot.com