Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Και τώρα η Αρσεναλ... Ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Παναιτωλικό

Και τώρα ο «τελικός» με Αρσεναλ, όπου ο Ολυμπιακός θέλει νίκη σε συνδυασμό με ένα καλό αποτέλεσμα στη Γερμανία και δη στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ για να πανηγυρίσει την πρόκριση του στους «16» του Champions League.
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπαλάρα, για ένα ημίχρονο σκεφτόταν το Champions League, στο β' ημίχρονο βελτιώθηκε και έφθασε στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού με το 2ο γκολ, βέβαια, να προέρχεται από θέση οφσάιντ!
Εξαιρετικά νωθρός ήταν στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκτός του 0-0 και της μέτριας εμφάνισης είδε να προστίθεται και ο πονοκέφαλος με τον Αριελ Ιμπαγάσα που αποχώρησε στο 41' με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως απείλησαν ελάχιστα την εστία του Μπλάζιτς έχοντας, μάλιστα, την ευκαιρία να το κάνουν και με πολλά στημένα, όπερ σημαίνει κόρνερ και φάουλ. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά, ενώ στο 26' απείλησε με τον Θεοδωρίδη να σουτάρει και τον Μέγιερι να αποσοβεί τα χειρότερα.
Οσο για τη διαιτησία του Παππά, αναμφισβήτητα μπορούν αμφότεροι να ΄χουν παράπονα. Στο 22' ο Ολυμπιακός μπορεί να «φωνάζει» για το πέναλτι σε χέρι του Ντολεζάι, αλλά και ο Παναιτωλικός να διαμαρτύρεται για τα δικά του. Ειδικά για τον λανθασμένο καταλογισμό οφσάιντ του Καμαρά σε κόντρα επίθεση στο 28', αλλά και για το φάουλ του Παπαδόπουλου στον Χαριστέα που δεν δόθηκε σε μία στιγμή, όπου οι Αγρινιώτες μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των «ερυθρόλευκων». Ετσι το 0-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο ματς και αφού έστειλε δυο μηνύματα για το 1-0, αυτό ήρθε στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Πάντελιτς. Οι οικοδεσπότες, πλέον, προηγούνταν στο σκορ έχοντας και έναν παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, μιας και στη φάση του μαρκαρίσματος του Αμπντούν αποβλήθηκε ορθώς ο Ρότσα, μιας και ο Αλγερινός βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 55' το διώξιμο του Ντολεζάι πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Μανιάτη και στο 58' η ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη έδειχναν τις προθέσεις που είχαν οι γηπεδούχοι για το δεύτερο 45λεπτο. Ετσι στην 3η καλή προσπάθεια ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες.
Και στο 75' έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο ματς με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 με γκολ-οφσάιντ του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ήταν εκτεθειμένος, ο α' βοηθός, Γεωργαράκος δεν το υπέδειξε με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να παίρνουν, πλέον, προβάδισμα δυο γκολ και να «καθαρίζουν» επί της ουσίας το ματς!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (76' Τζιμπούρ), Αμπντούν, Χολέμπας, Πάντελιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Αντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας (70' Μουμίν), Θεοδωρίδης (84' Παλαιολόγος), Καμαρά (80' Μπελεβώνης).

goalnews.gr

Εύκολο απόγευμα για την Κόρινθο, Ο Παναιγιάλειος θα παίξει κανονικά με τον Αστέρα Αμαλιάδας

Η πρωτοπόρος Κόρινθος αναμένεται να έχει εύκολο έργο και να φτάσει σε μια ακόμη νίκη. Ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Ασπρόπυργο που παρατάσσεται όπως είναι γνωστό με μια νεανική ομάδα. Στον αυριανό  αγώνα ο Πρόεδρος της Κορινθου Πάνος Μπεθάνης και το Δ.Σ. αποφάσισαν η γενική είσοδος να είναι 5 € και ταυτόχρονα να δίνεται μια πρόσκληση για δωρεάν είσοδο για το μεθεπόμενο εντός έδρας αγώνα ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΗΒΑ που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου στις 18/12/2011 ώρα 15:00. Η είσοδος για τα παιδιά και τις γυναίκες θα είναι δωρεάν.
Το ποσό των 4.130 ευρώ στον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο αναγκάστηκε να πληρώσει η Κόρινθος για να μην μπλέξει σε περιπέτειες σχετικά με τη συμμετοχή της στη Δ’ Εθνική.
Από εκεί και πέρα, η Ένωση Ερμιονίδας στο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής φιλοξενεί τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στο Αργος ανάμεσα στον Παναργειακό και τη Θήβα. Στη Χαλκίδα, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ένωση ΑΣΑ ενώ η Δάφνη θα παραταχθεί κανονικά στο παιχνίδι με τα Λουκίσια, με τη διοίκηση και τους παίκτες να περιμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων από τη δημοτική αρχή. Στη Μάνδρα, ο δυνατός και φιλόδοξος Μανδραϊκός περιμένει τον Πόρο και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ενώ στη Κύμη ο τοπικός ΑΟ αντιμετωπίζει τον Πανναυπλιακό που την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο

Η 5η αγωνιστική στον 7ο όμιλο:

Παναργειακός-Θήβα
Χαλκίδα-Ενωση Ασπρα Σπίτια
Δάφνη Ερυθρών-Λουκίσια
Κόρινθος-Ασπρόπυργος
ΑΕ Ερμιονίδας-Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Μανδραϊκός-Πόρος
ΑΟ Κύμης-Πανναυπλιακός


Εντός έδρας παίζουν οι πρωτοπόροι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Παναιγιάλειος η μοναδική ομάδα με τέσσερα στα τέσσερα, υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Αμαλιάδας ενώ ο ΠΦΟ Πανόπουλου φιλοξενεί τις Βρασιές. Σε ανακοίνωση εξέδωσε ο Παναιγιάλειος, αναφορικά με τον κίνδυνο αναβολής της αναμέτρησης με τον Αστέρα Αμαλιάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι η διοίκηση έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να τακτοποιήσει η ομάδα τα χρέη προς παλιούς παίκτες.
Από εκεί και πέρα στην Κάτω Αχαγιά έχουμε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Αχαϊκή και τη Θύελλα Πατρών ενώ στο Γύθειο αναμένεται ενδιαφέρον ματς μεταξύ του Ολυμπιακού και του Διαγόρα Βραχνέικων. Στα Φιλιατρά η Εράνη αντιμετωπίζει τον ΑΟ Εικοσιμίας ενώ το Τσιλιβή θέλει τη νίκη με αντίπαλο τον ισχυρό Ατρόμητο Λάππα. Θυμίζουμε πως ο Τριταιϊκός αποσύρθηκε και ο Πάμισος παίρνει στα χαρτιά τον αγώνα.

Η 5η αγωνιστική στον 6ο όμιλο:

Αχαϊκή-Θύελλα Πατρών
Εράνη Φιλιατρών-Εικοσιμία
Πάμισος-Τριταιικός
Τσιλιβή-Ατρόμητος Λάππα
Ολυμπιακός Γυθείου-Διαγόρας Βραχνέικων
Παναιγιάλειος-Αστέρας Αμαλιάδας
ΠΦΟ Πανόπουλου-Βρασιές

Το πλάνο της Δ' Εθνικής

Τις αποφάσεις της για τη μορφή της Δ' Εθνικής την τρέχουσα διετία ανακοίνωσε η ΕΠΟ.
Η μόνη διαφοροποίηση απ' όσα αναμένονταν  έγκειται ότι στους ομίλους των 15 ομάδων τελικώς υποβιβάζονται επτά και όχι οκτώ ομάδες. Αναλυτικά, λοιπόν, οι αλλαγές που επικυρώθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο:
Σεζόν 2011-12 (141 ομάδες των 10 ομίλων): 1) Προβιβάζονται στη Γ' Εθνική 10 πρωταθλητές. 2) Υποβιβάζονται από τη Γ' Εθνική 5 ομάδες (2 από κάθε όμιλο και 1 από μπαράζ). 3) Υποβιβάζονται στα ενωσιακά πρωταθλήματα 68 ομάδες (7 από ομίλους των 14 & 15 ομάδων, 6 από ομίλους των 12 & 13 ομάδων), 4) Προβιβάζονται από τα ενωσιακά πρωταθλήματα 28 ομάδες (2 από κάθε έναν από τους 14 ομίλους που θα συγκροτηθούν ανά 4 ομάδες). Από τις 141 φτάνουμε στις 96 ομάδες.
Σεζόν 2012-13 (96 ομάδες των 6 ομίλων): 1) Προβιβάζονται στη Γ' Εθνική οι 6 πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων των 16 ομάδων, 2) Υποβιβάζονται από τη Γ' Εθνική 14 ομάδες, 3) Υποβιβάζονται στα ενωσιακά πρωταθλήματα 36 ομάδες, 4) Προβιβάζονται από τα ενωσιακά πρωταθλήματα 28 ομάδες. Διατηρείται ο αριθμός των 96 ομάδων.

Δημόσια Διαβούλευση για το κείμενο του στρατηγικού σχεδιασμού του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το εγκεκριμένο απο το δημοτικό συμβούλιο κείμενο του στρατηγικού σχεδιασμού, τίθεται προς συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (άρθρο 76 v,3852/2010) και παράλληλα σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί δύο (2) εβδομάδες.
Το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην περιγραφή – αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, στην κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και στην παραμετροποίηση του, δηλαδή στην υλοποίηση του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός) του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των ΟΤΑ συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής - λειτουργικής ανάπτυξης, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο. Δηλαδή αφορά όχι μόνον στις υποδομές και τις τοπικές επενδύσεις, αλλά και στη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, στο πλαίσιο του γενικότερου περιβάλλοντος στο οποίο δρουν, μεριμνώντας για τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών».
Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει από 2/12/2011  έως 16/12/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο του επιχειρησιακού προγράμματος.
Σχετικά αρχεία: Στρατηγικός Σχεδιασμός
Επικοινωνία
Μεντζέλος Βλάσιος Τηλ. 2743360252
Κουτρούλη Μαρία Τηλ. 2743360106
Φαξ. 2743028261
Email: info@xylokastro.gov.gr

O Ατρόμητος με σκόρερ τον Μήτρογλου 1 - 0 τον Εργοτέλη

Η κακή εμφάνιση στη Ξάνθη φαίνεται πως «ξύπνησε» τον Ατρόμητο, που με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου, επιβλήθηκε 1-0 του Εργοτέλη και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές.

Το ματς στο Περιστέρι είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε από το διαιτητή Σελίμο στους φιλοξενούμενους (ανατροπή του Σασιασβίλι από τον Επστάιν) και γενικά πολύ καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του.
Το γρήγορο τέρμα του Κώστα Μήτρογλου (16΄) έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους και τους βοήθησε να ελέγξουν το ματς. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου θα μπορούσαν, ωστόσο, να ισοφαρίσουν στο 44΄ με την τρομερή επέμβαση του Ιτάνζ στην προβολή του Χίμπλινγκερ, ενώ διαμαρτύρονται-δικαιολογημένα-για την φάση του 64΄, όταν ο ρέφερι του ματς δεν είδε την παράβαση στον Σασιασβίλι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε μια-δύο φορές κοντά στο γκολ, με τους Επστάιν και Μπρίτο, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το ματς κι έτσι μέχρι το τέλος όλα ήταν ρευστά.

Σαρωτικός ο ΟΦΗ 3 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης

Με πρωταγωνιστές τους Σίσιτς και Παπουλή -που πέτυχαν από ένα γκολ και δημιούργησα ένα ακόμα- η ομάδα του Αναστόπουλου κατάπιε 3-0 τους «Αρκάδες».

Οι «Κρητικοί» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έγινε στο 50' με την κεφαλιά του Σίσιτς.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Παπουλής εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Χακόμπο και έκανε το 2-0, για να γίνει το τελικό 3-0 με εντυπωσιακό σουτ του Λόπεθ στο 90ο λεπτό.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ (83' Βάντο), Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Παπουλής, Σουμπίνιο (84' Ζόρντι Λόπεθ), Σίσιτς (68' Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Φορμίκα, Μπαρτόλινι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Ράγιος (66' Μπακασέτας), Άλβαρες (56' Χούλι), Ουσέρο (36' Μπρέσκα), Ροτζέριο, Περόνε.

Στον Τύπο της Κυριακής: «Παράδεισος» για φοροφυγάδες

Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ανακάλυψη των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που έχουν μεταφέρει τεράστια ποσά στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και σε φορολογικούς «παραδείσους», αποδείχθηκαν επικοινωνιακές «φούσκες». Και οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου, για την «παραδειγματική τιμωρία» όσων εντοπίζονται να διακινούν «μαύρο» χρήμα, δεν ήταν τίποτα άλλο από κενό γράμμα.
Δύο χρόνια τώρα οι υπουργοί Οικονομικών προπορεύονται εντυπωσιακά στα λόγια και στις υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά σημειώνουν τραγική ολιγωρία στην υλοποίηση, καθώς ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολόγηση των μυστικών καταθέσεων ούτε με την Ελβετία. Και αυτό, τη στιγμή που άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Γερμανία, που δεν έχουν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εξασφάλισαν σημαντικά οικονομικά οφέλη με εξαιρετικά συμφέρουσες γι’ αυτές συμφωνίες.
Είναι δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ. Είναι, όμως, χαρακτηριστική και η αδυναμία που επιδεικνύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να την ελέγξει, την ώρα που ξεχειλίζει η αγανάκτηση των έντιμων και συνεπών φορολογουμένων, οι οποίοι βλέπουν ότι επιβάλλονται στους ίδιους δυσβάσταχτα χαράτσια, ενώ χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες αφήνονται ανενόχλητοι να ξεπλένουν βρόμικο χρήμα σε χώρες-φορολογικούς «παραδείσους», σε off shore και εταιρίες-βιτρίνες.
Το βέβαιο είναι ότι ο εντοπισμός μόνο ενός μέρους από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή θα αρκούσε ώστε τα ποσά που θα κατέληγαν στα άδεια ταμεία του κράτους να ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα που αποκομίζει το Δημόσιο από το χαράτσι που επιβάλλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ή ακόμα και από τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Που, ενδεχομένως, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν.
Οι φορολογούμενοι πολίτες θέλουν να μάθουν γιατί, ενώ οι ίδιοι υφίστανται πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, κάποιοι άλλοι που έβγαλαν το «μαύρο χρήμα» στο εξωτερικό παραμένουν ανέγγιχτοι. Και γιατί δεν έχει βρεθεί έστω ένας που να είναι υπόλογος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Ο Πανκαμαριακός κάθε Σάββατο στην κορυφή.

 Στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας Κορινθίας ο Πανκαμαριακός επεβλήθη στο Ξυλόκαστρο με 3 – 0 του Απέσσα Χαλκίου, και προσπέρασε στην κορυφή τον Αετό Κρυονερίου. Τα τέρματα της ομάδας του Καμαρίου σημείωσαν στο 25΄ ο Δημήτρης Πουλακίδας , στο 50΄ο Σκούρας και στο 85΄ ο Σιώζος.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου , που έγινε στην Πουλίτσα, ή Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε με 2 – 1 του Άρη Αρχαίας Κορίνθου και τον προσπέρασε στην 3η θέση του ομίλου.
Τέλος για την ίδια αγωνιστική στο Β1 όμιλο ο Κύψελος νίκησε με 1 – 0 στην Κόρινθο τον Τενεάτη Αθικίων, και ο Αετός Αγγελοκάστρου συνέτριψε με 5 – 0 μέσα στον Κουταλά τον τοπικό ΠΑΟ και βελτίωσαν την βαθμολογική τους θέση. Αντίθετα ο Τενεάτης και ο ΠΑΟ Κουταλάς κινδυνεύουν.

Κάλπάζει ο ΠΑΣ Κλένια, Νέο πατατράκ του Αστέρα στο Δερβένι!

Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια συνέχισε τον καλπασμό του καθώς στο γήπεδο του Σολομού, συνέτριψε με 5 - 0 την Θύελλά Πετρίου, ενώ στο Δερβένι  ο  Αστέρας υπέστη και νέα ήττα στο γήπεδό του,  αυτή τη φορά έχασε με 1 - 3 από τον Ηρακλή Λεχαίου που τον πλησίασε στο πόντο. Στην Αρχαία Κόρινθο , η Προοδευτική Περιγιαλίου έκοψε τη φόρα του Α.Ο. Λουτρακίου μετά από το ισόπαλο 1 -1, ενώ η Ελλάδα Βέλου με την νίκη της με 1 – 0 ,στο γήπεδο των Εξαμιλίων επί του ουραγού Ισθμιακού, έμεινε μόνη στη 2η θέση. Με το  ίδιο σκορ στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε του Ηρακλή Ξυλοκάστρου που δύσκολα τώρα ξεφεύγει από την διακεκαυμένη. Στο Κιάτο οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα χορταστικό από γκολ αγώνα καθώς ο Πέλοπας επιβλήθηκε με 6 - 2 του Πανσολυγειακού. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός ηττήθηκε με 0 – 1 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος στο Σοφικό ο Α. Ο. Σολομού νίκησε με 3 – 2 τον τοπικό Άλμπαρτο Κόρφου και βελτίωσε την βαθμολογική του θέση για την παραμονή του στην κατηγορία.-
12η αγωνιστική
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                                        0 - 1
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                             5 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ KIATOY - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                                   6 – 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                  1 – 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                            1 – 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   1 – 0
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ                                   2 – 3
ΠΑΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΙΟΥ                            0 – 1


Η βαθμολογία
( Επί 12 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                       35-9    32
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                  26-12   28
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                 34-10   26
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                            26-12   24
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                       24-21   22
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                          21-16   21
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                            24-23   20
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ              20-16   19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.                     15-17   19
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                              20-18   14
ΣΟΛΟΜΟΣ                                            14-22   11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                           17-25   10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.                       10-21   10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                8-26    7
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ                     12-34    7
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                           8-32    5

Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο < Η ΦΑΤΝΗ > του Ηλία Γιουρύκου.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η = Λίγο πριν από το μεγάλο θαύμα της Θείας Γέννησης, Σας προσκαλόυμε να βιώσετε μαζί μας μια μοναδική μυσταγωγική εμπειρία, παρακαλουθώντας το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο < Η ΦΑΤΝΗ > του Ηλία Γιουρύκου... με την γνωστή Χορωδία μας...στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ την Κυριακή 18 Δεκεμβρ. & ώρα 18,30... ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ = από την ηθοποιό Μαρ.Τζανουκάκη.. ΑΦΗΓΗΣΗ= Ευαγ.Μπούρδου

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ
Eλαβε τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Δερβένι της Κορινθίας απο μικρή ηλικία.

Nέα στοιχεία τη δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο

Μια κλήση στο κινητό τηλέφωνο του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία του ίδιου και του τρίχρονου γιου του, κοντά στην Καλαμάτα, αποτελεί «πυξίδα» των ερευνών της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος.
Ηδη η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει την άρση απορρήτου του κινητού του 35χρονου και συγκεντρώνει πληροφορίες για τον άγνωστο που φέρεται να τον προσκάλεσε στο μοιραίο ραντεβού, κοντά στο χωριό Πλατύ της Μεσσηνίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ορισμένες μαρτυρίες για «περίεργες δοσοληψίες» του 35χρονου, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η διπλή δολοφονία να σχετίζεται με την αλβανική βεντέτα, το Κανούν, όπου εμπλέκονται οικογένειες από την Βόρειο Αλβανία, οι οποίες σε αρκετές δεν διστάζουν να εξοντώσουν και μικρά παιδιά.
Ωστόσο όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τις αλβανικές αρχές που να εμπλέκει τον 35χρονο ή την οικογένεια του με εγκληματικές ενέργειες στην Αλβανία που να προκάλεσε αντεκδικητικές ενέργειες».
Ο 35χρονος από την Αλβανία και ο τρίχρονος γιος του βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο ΙΧ του νεαρού Αλβανού που είχε ριχτεί από αγνώστους σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος εντόπισε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο αρδευτικό κανάλι.
Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό και ο ανήλικος, που ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος, βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.
Εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς
Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσάι είχε έλθει στην Ελλάδα πριν από 17χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους ζούσαν στην πόλη Κούξι στην βόρειο Αλβανία, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και έρχονταν ανά περιόδους στην χώρα μας. Κατά καιρούς μετέβαινε στην Αλβανία ο 35χρονος. Εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής κλπ. Πριν από μερικά χρόνια μετά από διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στο σπίτι του, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε επιβαρυντικό εις βάρος του.
Τις τελευταίες ημέρες είχαν έλθει από την Αλβανία η γυναίκα του και ο τρίχρονος γιος του Κέρι και έμεναν στην Κυπαρισσία όπου εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς. Το απόγευμα της Τρίτης ο 35χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή της Καλαμάτας. Ο Φιλίπ Μεσάι πήρε μαζί του στη μοιραία συνάντηση και τον τρίχρονο γιο του. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έλαβαν ήδη μια πρώτη κατάθεση από την συγκλονισμένη σύζυγο του 35χρονου, που τους ανέφερε ότι ο Μεσάι έφυγε για το ραντεβού ιδιαίτερα προβληματισμένος, χωρίς όμως να της πει τι ακριβώς συνέβαινε. Σύμφωνα με την ίδια αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.
 Η γυναίκα αναχώρησε στη συνέχεια για την χώρα της όπου θα πραγματοποιείτο η κηδεία των θυμάτων και αναμένεται να παραδώσει νεότερα στοιχεία μόλις επιστρέψει στην χώρα μας. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον εντοπισμό του αγνώστου που προσκάλεσε στο «ραντεβού του θανάτου» τον 35χρονο και το παιδί του.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «αυτός που τηλεφώνησε είναι φανερό πως ήταν γνωστός του θύματος, αφού ο 35χρονος ανταποκρίθηκε αμέσως στο ραντεβού. Αλλωστε το γεγονός ότι πήρε και τον γιο του μαζί είναι δείγμα ότι δεν είχε την αίσθηση ότι κινδύνευε». Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ζητήσει με επείγον σήμα την άρση απορρήτου του κινητού του θύματος αλλά και την σάρωση των κλήσεων στην περιοχή που έγινε το έγκλημα.
Ακόμη εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιείται για να βρεθούν τα όπλα του εγκλήματος και άλλα στοιχεία από το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί πατέρας και γιος. Επιπλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες – χαρακτηρίζονται ασαφείς – κατοίκων για ύποπτες δοσοληψίες του 35χρονου.
Οι εκτιμήσεις για τη δολοφονία του παιδιού
Οπως ανέφεραν αστυνομικοί μια εκδοχή για τη δολοφονία του παιδιού είναι «ότι θυσιάστηκε προκειμένου να μην αναγνωρίσει τον δράστη. Ομως συνεκτιμούμε ότι το μικρό αγόρι έμενε στην Αλβανία κι ασφαλώς ελάχιστους ήξερε από τους ανθρώπους του προσωπικού περιβάλλοντος του πατέρα του στην Ελλάδα».
Ωστόσο η Αστυνομία ερευνά και το πιο τραγικό ενδεχόμενο «ο δολοφόνος να απειλούσε και να σκότωσε πρώτα τον τρίχρονο προκειμένου να εκμαιεύσει κάποια πληροφορία από τον πατέρα του. Ισως γι’ αυτό οι δύο φόνοι να έγιναν με διαφορετικό τρόπο. (μαχαίρωμα και πυροβολισμός)». Οπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί «ασφαλώς εξετάζουμε και την περίπτωση να πρόκειται για αλβανική βεντέτα στα πλαίσια της οποίας έχουν γίνει παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα».

moriasnews.gr

Πάνος Μπεγλίτης : To ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση μυρίζει... φαρσοκωμωδία

O πρώην Υπουργός Έθνικής Άμυνας και βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης εκφράζει την έντονη διαφωνία του για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Και κάνει λόγο για «αποηθικοποίηση της πολιτικής», σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Μούρτη και στην  εφημερίδα "ΙΣΟΤΙΜΙΑ".

Η συνέντευξη του κ. Μπεγλίτη :

Δύο χρόνια μετά, με το χέρι στην καρδιά, θα λέγατε ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρετήσατε, ήταν επιτυχημένη; Ο κόσμος πάντως πιστεύει ότι ήταν αποτυχημένη όπως δείχνει το 15% που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

 Η ψύχραιμη αποτίμηση του έργου και των αδυναμιών της κυβερνητικής μας θητείας δεν θα γίνει με βάση τη συναισθηματική φόρτιση και τις σκοπιμότητες που αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Αν το ξεβόλεμα από μια μακρά περίοδο συλλογικής ψευδαίσθησης και αμεριμνησίας και η αποκάλυψη του «ψέμματος» μέσα στο οποίο έζησε η χώρα, εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις, τότε ας αποδεχθούμε τα στατιστικά στοιχεία, ας ηττηθούμε στις εκλογές και ας επιστρέψει η ελληνική κοινωνία, με άλλη κυβέρνηση, στους «χαμένους παραδείσους» του παρελθόντος.
Αν ξεκινούσε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τι δεν θα έπρεπε να κάνει από όσα έκανε και τι να κάνει από όσα δεν έκανε;

Τη διετία έγινε ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό έργο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Υπήρξαν, πράγματι, όμως και καθυστερήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος, στην ανασυγκρότηση του κράτους. Καθυστερήσεις που τις πληρώσαμε ακριβά.
    Εγκλωβιστήκαμε στην καθημερινή διαχείριση και δεν εντάξαμε τις αλλαγές σε ένα στρατηγικό σχέδιο, κατανοητό στην κοινωνία και με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες. Στο τέλος μείναμε μόνοι μας, παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία αντιλαμβανόταν και αποδεχόταν τις αλλαγές και τις θυσίες.
Θεωρείτε ότι το μνημόνιο πέτυχε ή απέτυχε; Χρειάζεται αναθεώρηση;                                  

Η 11η αγωνιστική στη Γ΄ Κορινθίας

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο, στις 10:45 το πρωί το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Στον Γ1 όμιλο η πρωτοπόρος Αλμυρή αντιμετωπίζει την ομάδα του Αστέρα Κορίνθου, ενώ στο ντέρμπι της ημέρας τα Νέα Αστέρια Λουτρακίου μάχονται με την ομάδα του Αγίου Γεωργίου. Στις Αρχαίες Κλεωνές ο τοπικός Φωκάς αντιμετωπίζει το Σοφικό ΄05, ενώ στο γήπεδο της Κλένιας ο Αίας Αγιονορίου αγωνίζεται με τον Πωσειδώνα Κυραβρύσης. Τέλος στο Συνοικισμό ο Ολυμπιακός Κορίνθου αντιμετωπίζει τα Ελάφια Εξαμιλίων.

Η αγωνιστική
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΞΕΡΟ)            Ν. ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡAKIOY - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΛΜΥΡΗΣ                                Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ                     ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ                        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡINΘOY - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΚΛΕΝΙΑΣ  ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β.

Στο Γ2 όμιλο η αυριανή 11η αγωνιστική προβλέπεται ενδιαφέρουσα καθώς αναμένεται ανακατάταξη στη κορυφή της βαθμολογίας καθώς ο Α. Ο. Λεχαίου που αγωνίζεται με τον ΠΓΣ Κόρινθος, καραδοκεί να πιάσει κορυφή εκμεταλλευόμενος το ρεπό του Α. Ο. Λαύκας. Στα ντέρμπι της ημέρας οι Νέοι Στιμάγκας κοντράρονται με τον Άρη Βοχαικού και ο Παμβοχαικός με τον Ατρόμητο Μποζικών. Στο Βασιλικό ο Άρατος αγωνίζεται με τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου, ενώ στο ξερό γήπεδο του Κιάτου ο Ορφέας μάχεται κόντρα στη Δάφνη Πουλίτσας. Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 10:45 πλην του αγώνα Παμβοχαικού – Ατρόμητου Μποζικών που αρχίζει στο Βραχάτι στις 15:00.

H 11η αγωνιστική
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ - Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ                        ΑΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓ. ΒΑΛΤΟΥ
ΚΙΑΤΟΥ (ΞΕΡΟ)                 ΟΡΦΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                       ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ                       ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
Ρεπό ο Α.Ο Λαύκας

Η σέντρα στη Β' Κορινθίας

Αυτη την στιγμή βρισκονται σε εξέλιξη, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, από δύο αγώνες σε κάθε όμιλο από τους 2 ομίλους της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας
Β1 όμιλος
ΣΥΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ             Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΚΟΥΤΑΛΑ                      Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 Β2 όμιλος
ΞΥΛΟ ΚΑΣΤΡΟΥ           ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                   ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αύριο την ίδια ώρα θα διεξαχθούν , στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, οι αγώνες
Β1 όμιλος
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                           ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                     Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΑΨΟΥ                                  Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                     ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                          Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
Β2 όμιλος
ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ                ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΥ                             Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΚΙΑΤΟΥ (ΞΕΡΟ)                     ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΛΕΟΝΤΙΟΥ                             ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ                      ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Σέντρα στην Α΄ Κορινθίας

Αρχίζουν αυτή την ώρα οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας
 ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                       ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΥ                          Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΑΤΟΥ                ΠΕΛΟΠΑΣ KIATOY - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΡΧAIAΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                       ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΩΔΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ               ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΟΦΙΚΟΥ                           ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΝΕΜΕΑΣ                             ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ- ΣΑΡΩΝΙΚΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Στον χάρτη των κυβερνητικών σχεδιασμών μπαίνει η εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών, με προοπτική να εφαρμοστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 18.000 - 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές.
Η «εφεδρεία» των εκπαιδευτικών μπαίνει ξανά στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών προκειμένου να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012 με το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Νίκη των ισλαμιστών στην Αίγυπτο

Νίκη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και σημαντική επιτυχία των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών του κόμματος Αλ Νουρ αναμενόταν να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πρώτων βουλευτικών εκλογών της μετά Μουμπάρακ εποχής που διεξήχθησαν Δευτέρα και Τρίτη στην Αίγυπτο, σε μία εκλογική διαδικασία με "τη μεγαλύτερη συμμετοχή από τον καιρό των Φαραώ".
Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή πάνω από το 62% των εκλογέων προσήλθαν να ψηφίσουν, ποσοστό που αποτελεί το μεγαλύτερο στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου
Όπως προκύπτει από τις πρώτες διαρροές, τα κόμματα που έχουν σχέση με τους φιλελεύθερους ακτιβιστές που αγωνίστηκαν για την πτώση του Μουμπάρακ ακολουθούν τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές στις θέσεις που θα καταλάβουν στο Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" θεωρείται ότι συγκεντρώνουν το 45% των ψήφων, ενώ την έκπληξη κάνει το σκληροπυρηνικό κόμμα Νουρ που αναμένεται να καταλάβει το ένα τέταρτο των εδρών του Κοινοβουλίου.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, με στόχο την επιβολή του ισλαμικού νόμου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε τρεις γύρους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος , την Δευτέρα στην Αθήνα. Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

Τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα δεχθεί τη Δευτέρα στις 11 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία


«Τρείς(3) Δεκέμβρη, ημέρα οργής κατά της υποκρισίας εκείνων που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας.
 Ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των Τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας. Όταν μηχανεύεσαι και τις πιο εκτρωματικές διαδικασίες για να περικόψεις ακόμα και τα πιο πενιχρά επιδόματα των 250 ευρώ «φορτώνοντας» ολοκληρωτικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην ελληνική οικογένεια, επιδεικνύεις το πραγματικό σου απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού. 
Εκείνοι που αγνοούν τι σημαίνει αυτισμός, μεσογειακή αναιμία, μεταμόσχευση, ινσουλινοεξάρτηση, είναι εκείνοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν οικονομικά αποτελέσματα αγνοώντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Δεν έφταναν οι αναστολές του Νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων, δεν αρκούσαν οι περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν όταν το αναπηρικό κίνημα είχε κινηματικά χαρακτηριστικά τώρα έρχεται και η περικοπή των «φτωχών»  επιδομάτων.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, αλλά εξίσου ευθύνη φέρουν και εκείνοι που έχουν ταχθεί να υπερασπιστούν τον ανώνυμο, απροστάτευτο και αστήριχτο ανάπηρο, αλλά έχουν βολευτεί στην εξάρτηση που γεννά η διαπλοκή υλοποίησης πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τα συναρμόδια υπουργεία».

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011,στις  3.00 μ.μ ,  θα πραγματοποιηθεί η υπό την προεδρίαν του Προέδρου του, κ. Γιώργου Πουλοκέφαλου η 24
ημερήσιας διάταξης:
η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» , με 28 θέματα
1.
Επικύρωση πρακτικών 9η ς και 10η ς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα «Ενεργοποίηση Ν.4019 περί κοινωνικής οικονομίας και αναπτυξιακών συμπράξεων».
3.
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου με θέμα: «Αρδευτικό δίκτυο Ευρώτα».
4.
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα: «Μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στα ύδατα».
5.
Επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.