Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Ακράτα "συγκάτοικος" στο Ρετιρέ της Α' κατηγορίας στην Αχαία

 Με νίκες συνέχισαν στα πλαίσια των αγώνων της 13ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαϊαςοι τρείς πρωτοπόροι, Εθνικός Σαγεϊκων (4-2 το Ζαβλάνι), Αχαιός (2-0 την Αστραπή) και Ακράτα (3-1 το Πάτραι). Μεγάλη νίκη για την Εγλυκάδα 2-0 τη Νίκη, σημαντικό τρίποντο για Θύελλα Σκιαδά 2-0 τον Ατρόμητο. Θρίαμβος του Δαβουρλή στο Προάστειο 5-2 τον Αίαντα, ενώ σαρωτική η Αναγέννηση Πατρών συνέτριψε 6-0 τον Αχιλλέα/Εθνικό. 
 
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα και η βαθμολογία:
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (13η αγωνιστική - 3μ.μ.)
Γήπεδο ''Α. Κάνιστρας'': Απόλλων Εγλυκάδας - Νίκη Προαστείου  2-0
Γήπεδο Σαραβαλίου ''Κ. Ζάρρας'': Αχαιός Σαραβαλίου - Αστραπή  2-0
Γήπεδο Βραχνεϊκων: Φωστήρας - Ωλενιακός  1-1
Γήπεδο Ακράτας: ΑΟ Ακράτα - ΑΟ Πάτραι  3-1
Γήπεδο Προαστείου: Αίας Πιλαβάς - Δαβουρλής Κ92   2-5
Γήπεδο Ζαρουχλεϊκων: Αναγέννηση Πατρών - Αχιλλέας/Εθνικός  6-0
Γήπεδο Σταυροδρομίου: Θύελλα Σκιαδά – Ατρόμητος Πατρών  2-0
Γήπεδο Ρίου: Ζαβλάνι - Εθνικός Σαγεϊκων  2-4
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 13 αγώνες)
1 Αχαιός Σαρ.                    32         33-9
2 Εθνικός Σαγ.                  32      31-12
3 Ακράτα                           32       29-11
4 Αστραπή                         25      16-14
5 Νίκη Πρ.                         20      21-14
6 Απόλλων Εγλ.                20       22-17
7 Θύελλα Σκιαδά               19      25-21
8 Πάτραι                            17      17-16
9 Ατρόμητος Πατρών      16      19-18
10 Αναγέννηση Π.               16      28-22
11 Αίας Πιλαβάς                  16      19-26
12 Δαβουρλής Κ' 92           15      21-23
13 Ζαβλάνι                         14      21-30
14 Φωστήρας                     12      11-14
15 Ωλενιακός                       6        8-37
16 Αχιλλέας/Εθνικός           1        8-45
 

Αλμυρή και Λέχαιο επικεφαλεις στη Γ' Κορινθίας

Γ1 
7η Αγωνιστική
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                      1 - 0
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ             2 - 0
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                             0 - 0
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΣΟΦΙΚΟ '05                            2 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ          4 - 2

Στη βαθμολογία επί 7 αγώνων προηγείται η Αλμυρή με 17 β. και ακολουθούν με 14 β, τα Νέα Αστέρια και ο Άγιος Γεώργιος και ο Φωκάς με 13…

Γ2
7η Αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ                         2 - 5
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                   0 - 2
ΟΡΦΕΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                              1 - 4
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                            1 - 0
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ         9 - 0

Στη βαθμολογία επί 7 αγώνων προηγείται ο Α. Ο. Λεχαίου με 15 βαθμούς και ακολουθούν η Λαύκα και ο Άρης Βοχαϊκού με 13 βαθμούς και η Δάφνη Πουλίτσας με 12…

Ο Αρης τον προσγείωσε στη Γη! Μεγάλη νίκη επί του Παναθηναικού με 3 -1

Ανώμαλη προσγείωση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε την 1η του ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας με 3-1 από έναν παθιασμένο, ανώτερο και ουσιαστικό Αρη.
Οι «πράσινοι» δεν θύμισαν στη Θεσσαλονίκη ούτε για λίγο την ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων σ' αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Δεν είχαν ζωντάνια, τρεξίματα, διάθεση με αποτέλεσμα να υποκλιθούν σε έναν Αρη που είχε σχέδιο στο παιχνίδι του, τσαμπουκά, τσαγανό και πάθος. Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στη γη μέσω Αρη και τώρα είναι που πρέπει να δείξει χαρακτήρα…
Αν μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πρώτο 45λεπτο, αυτή ήταν ο Αρης. Οι «κίτρινοι» ήταν εξαιρετικοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με το 2-1 του πρώτου 45λεπτου να μην λέει όλη την αλήθεια, μιας και οι οικοδεσπότες είχαν και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν, κάλλιστα, να σκοράρουν τουλάχιστον άλλη μία φορά, την ώρα που οι «πράσινοι» ισοφάρισαν έχοντας μόλις ένα καλό δεκάλεπτο από το 30' έως το 40'.
Μόλις 64 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Παναθηναϊκού. Συρτή σέντρα του Γιάκομπ από αριστερά, η μπάλα περνά μπροστά από την περιοχή και ο Σπυρόπουλος διώχνει σε κόρνερ μπροστά από τον Γιαννιώτα, ενώ στο 5' υπήρξε νέα τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Άρη!
Ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Ουμπίντες από αριστερά με τον Αργεντινό να κάνει σέντρα - σουτ στην επαναφορά, αλλά κανείς να μην βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αρης δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 8' απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά του Ντίκο με τον Τσέζαρεκ στο 11' σε μοναδικό τετ α τετ να νικιέται από τον Καπίνο.
Σ' αυτή τη φάση, όμως, ο άσος του Αρη φρόντισε να στείλει προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε… Στο 12', λοιπόν, ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ το σκορ, αφού εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μίσελ από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.
Στο 25' οι «κίτρινοι» έφθασαν μία ανάσα από το 2-0 με τον Γιάκομοπ να χάνει το κοντρόλ και τον Καπίνο να αποσοβεί τα χειρότερα με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 36' ο Κλέιτον απείλησε για να έρθει δυο λεπτά αργότερα ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Λέτο να ισοφαρίσει για τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν γεγονός πως σε εκείνο το χρονικό σημείο είχαν ισορροπήσει το ματς.
Ο Αρης, όμως, δεν το έβαλε κάτω, δεν μούδιασε, αντέδρασε και πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα τυο ημιχρόνου. Ο στόπερ, Ντίκο βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ μετά από λάθος του Σαριέγκι και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1 υπέρ των «κίτρινων».
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αρης μπήκε με τη φόρα της έναρξης του ματς και κατάφερε στο 47' να σκοράρει για 3η φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάρσι Νέτο που στην ανάπαυλα είχε αντικαταστήσει τον Γιαννιώτα που υπέστη τράβηγμα!
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκ νέου εκτός τόπου και χρόνου με τον Αρη να απειλεί στο 50' με τον Ούμπιντες και στο 52' με τον Γιάκομπ με 4ο γκολ την εστία του «τριφυλλιού». Το 3-1 παρέμενε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει και τον Αρη να ψάχνει τη μία και καλή φάση για να σκοράρει για 4η φορά.
Στο 60' ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Ρούντολφ βγάζοντας τον αρνητικό, Κλέιτον, όμως ούτε αυτή η αλλαγή επέφερε καρπούς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε κάκιστη μέρα τους Λέτο, Ζέκα και Κουίνσι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία των «κίτρινων». Μετά το 70' ο Φερέιρα έριξε στο ματς και τον Πετρόπουλο, θέλησε να παίξει με δυο παίκτες περιοχής, όμως ούτε αυτή η κίνηση του Πορτογάλου τεχνικού έπιασε τόπο. Το 3-1 παρέμενε με τον Αρη να χάνει στο 83' τεράστια ευκαιρία με τον Νέρι Καστίγιο για το 4ο γκολ. Το 3-1, όμως, έμελλε να μην αλλάξει.
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεριανός (80' Κ. Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Ουμπίντες, Γιαννιώτας (46' Νέτο), Γιάκομπ (62' Καστίγιο), Τσέζαρεκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα (70' Πετρόπουλος), Κουίνσι (85' Μαυρίας), Κλέιτον (60' Ρούντολφ), Λέτο.

sentragoal.gr

O Αετός Κρυονερίου και πάλι πρώτος στη Β2 , Ο Εθνικός Ξυλοκέριζας ξέφυγε στους +8 στη Β1

Ο Αετός Κρυονερίου ξαναεπέστρεψε στο «ρετιρέ» της Β2 Κορινθίας , μετά την επικράτηση με 1 – 0 στο Φενεό, ενώ ο Πανευρωστινιακός πέρασε με 4 – 0 από τον Συνοικισμό επί της Κόρινθου ΄06. Το Σπαθοβούνι επικράτησε με 2 - 0 επί του Ολυμπιακού Άσσου, ενώ με 4 – 1 η Αναγέννηση Κιάτου επικράτησε της Λυκοποριάς. Με το ίδιο σκορ ο Ασπρόκαμπος σκόρπισε στο Λεόντιο την τοπική Θύελλα
Η 11η Αγωνιστική στη Β2
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ                                                        3 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                  2 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                                                 4 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                                 1 - 4
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                                    0 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                                           0 - 4
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ                             2 - 0

H Bαθμολογία
Σε 11 αγώνες
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ     29
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ        27
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ      25
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ  22
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ   21
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ  20
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ   19
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06    14
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ    13
ΑΠΕΣΣΑΣ     12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ     10
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ    6
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ     2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ     1

Στο πρωτάθλημα της Β1 Κορινθίας ο καλπασμός του Εθνικού Ξυλοκέριζας (φώτο) συνεχίζεται καθώς πέρασε με 2 – 1 μέσα και από την Περαχώρα, αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά του στους 8 βαθμούς, από την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, η  οποία  ύστερα από ένα αγώνα γκραγκινιόλ, στο Μαψό , έχασε τελικά από την τοπική  ομάδα με 5 – 4. Στο ντέρμπι της ημέρας η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου νίκησε με 5 -1 τους Γαλάζιους Νέους .
Η 11η αγωνιστική στη Β1

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                               1 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ    0 - 5
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                   5 - 4
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                         1 - 1
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                5 - 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                       1 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.                1 - 2

Η βαθμολογία
(Σε 11 αγώνες)
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 33
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 25
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 22
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 20
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 20
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 16
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 16
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 15
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 13
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 13
ΑΟ ΜΑΨΟΥ 10
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ 9
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 7
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 1

ΕΛΗΞΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠ

Με μεγάλη επιτυχία και υποδειγματική συνέπεια από τους συνέδρους, έληξε την Κυριακή το μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ξεκίνησε την Παρασκευή το μεσημέρι με συνέδρους και παρατηρητές από όλη την  Ελλάδα.

Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτζής ο οποίος και  επέδωσε  στον Μίκη Θεοδωράκη βιβλίο με την ιστορία της Καβάλας. Αναμνηστική πλακέτα του επέδωσαν επίσης και οι Σπίθες της Καβάλας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς (οικονομολόγος και ιδρυτής του Μετώπου για τη  Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο), ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης,  Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, συναγωνιστής από την εποχή των Λαμπράκηδων και τoυ ΠΑΜ.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Περικλής Νεάρχου και Κώστας Ζουράρις.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις και οι ομιλίες των Συνέδρων.

Την Κυριακή με ψηφοφορία εξελέγησαν
τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και αναδείχθηκαν με κλήρωση τα μελη της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ο Μίκης Θεοδωράκης συνεχάρη όλους τους συνέδρους για την επιτυχία του Συνεδρίου και έκανε την
πανηγυρική αποφώνηση.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

O Αντώνης Σαμαράς αύριο στο Χίλτον στην έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011 και για να συναντηθεί, με τον . Τζο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2011 από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Επίσης, αύριο στις 14:15, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, στο ξενοδοχείο Χίλτον

Θρίλερ με την απόφαση της Χάγης για τα Σκόπια - Αν η απόφαση είναι υπέρ της FYROM τότε η Αθήνα θα πρέπει να πει ναι σε όλες τις απαιτήσεις τους!

Στις 10 το πρωί το Διεθνές Δικαστήριο θα δώσει στη δημοσιότητα την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Η ΠΓΔΜ κατηγορεί τη χώρα μας οτι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, όταν απείλησε να θέσει βέτο, κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, στην ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επισήμως η ηγεσία των Σκοπίων κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να προκαταλάβει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης, ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και αρκετοί αναλυτές δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η απόφασης θα είναι υπέρ των Σκοπίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το Δικαστήριο θα αποφανθεί ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Η απόφαση αυτή θα βασίζεται σε αναφορές και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή και της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, περί άσκησης βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008
Πληροφορίες αναφέρουν οτι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια καταδικαστική απόφαση και σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο Λουκάς Παπαδήμος εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, κατα τη συνάντησή τους την Παρασκευή αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Αν το Δικαστήριο δικαιώσει τα Σκόπια θα επιβάλλει στην ελληνική πλευρά τον ταπεινωτικό όρο να αλλάξει την πολιτική της. Μία τέτοια πιθανή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την ηγεσία των Σκοπίων ως «πολιτική και ηθική νίκη».
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη.
Επίσης, την ώρα που θα ανακοινώνεται η ετυμηγορία της Χάγης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

newsit.gr

Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος έφτασε στο Ελ Βενιζέλος στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ο Τζο Μπάιντεν θα μείνει στο Χίλτον ενώ το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια και αμέσως ματά θα πάει στο Μαξίμου οπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Λουκά Παπαδήμο. Κατα τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί και με τους Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά.
Στόχος της επίσκεψης του κ. Μπάιντεν είναι να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που προκύπτουν από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Η περιοχή γύρω απο το Χίλτον έχει μετατραπεί σε φρούριο με δεκάδες αστυνομικούς και πυροσβεστικά οχήματα  να βρίσκονται σε κάθε γωνιά.

Η Μπάρτσα 4 – 0 αντί για 10 τον Ασπρόπυργο και ξέφυγε στο +4 !

Με σκορ 4 – 0 αντί για δέκα η πρωτοπόρος και αήττητη Κόρινθος επικράτησε της ομάδας του Ασπρόπυργου πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη της κατά την 5η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος στον 7ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής.
Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό στάδιο Κορίνθου όπου τον παρακολούθησαν 500 περίπου θεατές
Τρία τέρματα πέτυχε ο Σεϊτάϊ , στο 34΄ με κρεμαστό σουτ μέσα στην περιοχή , στο 42΄ με όμορφο σουτ και στο 52΄ με δυνατο σουτ μεσα από την περιοχή , ενώ ένα τέρμα πέτυχε ο Δανιήλ με κεφαλιά στο 70΄ , μετά από κορνερ του Σιώκου.
Ευκαιρίες για την Μπάρτσα είχαν ο Παπαευθυμίου (6΄), ο Σπυροπουλος (21΄, 32΄) , ο Δημητριαδής (30΄), ο Δανιηλ (84΄) και ο Λαμπρογεώργος (35΄, 87΄).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 30΄ μετά από εντυπωσιακή κίνηση του Σεϊτάϊ που με την μια πέρασε 2 ποδοσφαιριστές μπήκε μέσα στην περιοχή, τον μάρκαραν αντικανονικά άλλα ο διαιτητής λανθασμένα αντί για πέναλτι έδωσε φάουλ που εκτέλεσε ο Δημητριαδής και απέκρουσαν οι παίκτες του Ασπροπυργου επί της γραμμής. Ένα δίλεπτο αργότερα στο 32΄ο Σιώκος έβγαλε σέντρα ακρίβειας στον Σπυρόπουλο, που με κεφάλια έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσίγκου.
Κόρινθος: Δημαράκης, Μπακιστζίδης, Κουβίδης, Παπαευθυμίου (58' Μαλαχάτης), Φραγκάκης, Σπυρόπουλος, Σιώκος (62' Δανιήλ), Δημητριάδης (46' Παππάς Χρ.), Λαμπρογεώργος
Ασπρόπυργος: Τσίγκος, Αντωνιάδης (57' Μουζάκας), Φραγκόπουλος, Πείδης, Συμεοφορίδης, Μαυρίδης Κ., Βράντζας, Ζαγκλής (68' Μαυρίδης Χ.), Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Λακαϊ.

 Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Κόρινθος ξέφυγε κατά 4 βαθμούς της Ένωσης Ερμιονίδας , η οποία έχασε βαθμούς εντός έδρας μετά το ισόπαλο 2 – 2 με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, στο Κρανίδι.
Την ομάδα του Κρανιδίου ακολουθεί στο πόντο ο Μανδραϊκός που νίκησε με 2 – 0 τον Πόρο , και πέρασε τρίτος καθώς τα Λουκίσια έχασαν με 2 – 1 στις Ερυθρές, από την τοπική Δάφνη.
Με το ίδιο σκορ ο Παναργειακός επικράτησαν της Θήβας. Τέλος με σκορ 2 – 0 επικράτησαν στις έδρες των, η Χαλκίδα της Αντίκυρας και ο Α. Ο. Κύμης του Παναυπλιακού

Η 5η αγωνιστική
Παναργειακός-Θήβα                                                2-1
Χαλκίδα-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα               2-0
Δάφνη Ερυθρών-Λουκισίων Α.Ο.                          2-1
Κόρινθος-Ασπρόπυργος                                         4-0
Ενωση Ερμιονίδας-Ατρόμητος Χιλιομοδίου          2-2
Μανδραϊκός-Πόρος                                                2-0
ΑΟ Κύμης-Πανναυπλιακός                                    2-0

Η βαθμολογία
( Επί 5 αγώνων)

Κόρινθος                                          10-0   15
Ενωση Ερμιονίδας                             7-3   11
Μανδραϊκός                                       7-2   10
Λουκισίων Α.Ο.                               11-7    9
Παναργειακός                                  15-10  8
Ατρόμητος Χιλιομοδίου                  16-9    7
Χαλκίδα                                            7-5    7
ΑΟ Κύμης                                      10-8    7
Δάφνη Ερυθρών                               8-8   6
Θήβα                                                 8-9   6
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα       1-3   5
Πόρος                                               1-4   5
Πανναυπλιακός                                1-8    3
Ασπρόπυργος                                  0-26   0


Ασταμάτητος και ο Παναιγιάλειος στον 6ο όμιλο

Η 5η αγωνιστική
Αχαϊκή-Θύελλα Πατρών                                         2-0
Εράνη Φιλιατρών-Εικοσιμία                                   2-0
Πάμισος-Τριταιικός                                                3-0
Τσιλιβή-Ατρόμητος Λάππα                                    0-2
Ολυμπιακός Γυθείου-Διαγόρας Βραχνέικων         0-1
Παναιγιάλειος-Αστέρας Αμαλιάδας                      4-0
ΠΦΟ Πανόπουλου-Βρασιές                                   2-1


 Η βαθμολογία
( Επί 5 αγώνων)
Παναιγιάλειος 15
ΠΦΟ Πανόπουλου 11
 Διαγόρας Βραχνέικων 10
Ατρόμητος Λάππα 10
Πάμισος 7
Αχαϊκή 7
Ολυμπιακός Γυθείου 7
Τριταιικός 6
Εράνη Φιλιατρών 6
Βρασιές 4
Αστέρας Αμαλιάδας 4
 Θύελλα Πατρών 3
Τσιλιβή 2
Εικοσιμία 0
* Έναν μηδενισμό έχει ο Α.Ο. Εικοσιμίας

Την "baby-sitter" του πρότεινε για πρωθυπουργό ο Παπανδρέου!

Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.
Το «Πρώτο Θέμα» καθώς και η «Κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτουν σήμερα ότι το όνομα αυτό ήταν της νεοδημοκρατικής προέλευσης ανεξάρτητης βουλευτή Αργολίδας Έλσας Παπαδημητρίου.
Στο άκουσμα του ονόματος αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, αλλά όχι οι καλά μυημένοι στα άδυτα των πολιτικών τζακιών. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής 6ης Νοεμβρίου και ενώ οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή.
 Ο Α. Σαμαράς, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;». Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας .
Η ιδέα για πρωθυπουργοποίηση της κυρίας Παπαδημητρίου φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια «μαραθώνιας» συζήτησης που είχε ο Γιώργος με τον αδελφό του Αντρίκο, στο σπίτι του δευτέρου , στο Κολωνάκι.
Πριν από την πρόταση-έκπληξη του κ. Παπανδρέου είχαν προηγηθεί δηλώσεις της κυρίας Παπαδημητρίου υπέρ του σχηματισμού ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος. Μάλιστα, η επιλογή της να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από την επίσημη κομματική γραμμή οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζει την οριστική έξοδό της από την πολιτική. «Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις», απαντούσε σε όσους τη ρωτούσαν.
 Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, θέλησε το... κύκνειο άσμα της στο Κοινοβούλιο να μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες των συναδέλφων της. Ετσι, στην πιο δύσκολη στιγμή του κ. Παπανδρέου, ενθυμούμενη (κατά πολλούς) την πολυετή γνωριμία τους, έσπευσε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αδιαφόρησε για την κίνηση της αυτή και επιχείρησε να της το ανταποδώσει. Η κ Παπαδημητρίου είναι παλιά και στενή φίλη της οικογένειας Παπανδρέου και όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν μικρός, στο Καστρί, δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής είχε εκτελέσει χρέη baby-sitter , «τροφός» όπως την αποκαλεί η «Κυριακάτικη δημοκρατία» .

Π.Καμμένος: "Να πάτε στο Δίστομο να πείτε στους κατοίκους ότι βάλαμε γερμανό υφυπουργό!" - βίντεο

Εκτός εαυτού βγήκε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, όταν αναφέρθηκε στον διορισμό γερμανού υφυπουργού από την Αγκελα Μέρκελ για θέματα Ελλάδας. "Είμαστε στην Bουλή των ελλήνων και είπε νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δέχεται να ορίζει η γερμανίδα καγκελάριος στρατιωτικό διοικητή τον κ.Φούχτερ! Ο κ.Φούχτερ θα είναι ο κολλητός της κας Μέρκελ που θα ελέγχει την χώρα μου! Την πατρίδα μου!"

Και συνέχισε: "Εδώ υπάρχει ελληνική σημαία. Να πάτε στο Δίστομο και να πείτε στους κατοίκους του και στους απογόνους των σφαγιασθέντων ότι βάλαμε τον Γερμανό Φούχτερ ως υφυπουργό".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ




Newsit.gr

Υπέκυψε στις "ροπαλιές" των Λεχαιωτών ο Αστέρας , στο Δερβένι

Σ’ έναν εξαιρετικό αγώνα στο γήπεδο Δερβενίου, ο αποδεκατισμένος Αστέρας υπέκυψε με σκορ 1 – 3 στον Ηρακλή Λεχαίου. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε μετά το 60’, την καλύτερη φυσική κατάσταση των παικτών του και ανέτρεψε το 1 – 0, με το οποίο ηττάτο μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Ο Αστέρας μέχρι το 60’ είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο (έλειπαν λόγω τραυματισμών τρεις βασικοί του παίκτες) του στοίχησε, καθότι δεν άντεξε στο γρήγορο ρυθμό του αγώνα και εμφάνισε χτυπητά σημάδια κούρασης.
Στο σκορ προηγείθηκε ο Αστέρας  με τέρμα στο 51’ που δημιούργησε ο Δάνης, όταν έβγαλε τον Κουτρούλη μόνο του με κενό τέρμα, αφού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Καζή. Από εκεί και μετά ο Ηρακλής ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.  Στο 63’ ο Κολιμάδης έβγαλε την μπάλα φθάνοντας στη ρίζα της κάθετης δοκού μετά από σουτ-φάουλ του Καρσιώτη , αλλά στο 67΄ δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ στην κίνηση του ίδιου μέσα από την περιοχή , μετά από πάσα λόμπα του Αλ. Παινέση και επείλθε η ισοφάριση.
Στο 78’ και ενώ ο Αστέρας αγωνιζόταν προς στιγμή με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Στεφανάκου, ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε το κενό χώρο που δημιουργήθηκε δεξιά στην άμυνα του Αστέρα και Μεμίκο με χαμηλή μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Καρσιώτη, τον οποίο ο Κολιμάδης σταμάτησε προσωρινά, αλλά ο προωθημένος Κουρούμπαλης πέτυχε από κοντά το 1 – 2 στη σύγχυση που επακολούθησε. Ο Αστέρας δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει και στο 91’ ο νεαρός Καλύβας με σουτ από πλάγια δεξιά πέτυχε το 1 – 3.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε δίκαια από τον Ηρακλή, γιατί δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά του, μιας και έλειψαν από τους περισσότερους παίκτες του οι δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο. 
Ο διαιτητής κ. Ψυχογιός, δεν έκανε σοβαρά λάθη. Σωστές ήταν κατά κανόνα και οι υποδείξεις των βοηθών του κ.κ. Γκουρβέλου και Φούκη. Γενικά ήταν μια αρκετά καλή διαιτησία, ασορτί με τον αρκετά καλό αγώνα που παρακολούθησαν στο Δερβένι και πάλι αρκετοί φίλαθλοι.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Στεφανάκος (79' λ.τρ. Μασούρης), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Πεθαίνος, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ.

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΒΛΕΠΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Στα κάγκελα βρίσκονται από το πρωί οι Παπανδρεϊκοί βουλευτές αλλά και οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού με τον Μ. Χρυσοχοίδη για όλα όσα είπε ο υπουργός το πρωί στο Mega. Μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν σπάσει τα...
τηλέφωνα για συνεννοήσεις, κριτική αλλά και προβληματισμό για όλα ακούστηκαν το πρωί. Οι συνεργάτες του Παπανδρέου θεωρούν ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική για να αποδομήσουν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν επίσης ότι οι δηλώσεις απαξίωσης του Παπανδρέου θα συνεχιστούν και από άλλα στελέχη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο Παπανδρέου έλεγε σε συνεργάτες του ότι κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται να φύγει. Και όχι μόνο δεν πρόκειται να φύγει αλλά θα μείνει για να αντιμετωπίσει τους "υπονομευτές"! Χαμός...
 
FIMOTRO

Απεβίωσε ο Βραζιλιάνος διεθνής ποδοσφαιριστής Σόκρατες

Ο Σόκρατες αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την υγεία του, τους τελευταίους μήνες.
Ακόμη ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος έφυγε από την ζωή! Ο Σόκρατες άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (04.30) στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Παόλο υποκύπτοντας σε σηψαιμικό σοκ.
«Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιντ ενημερώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 4.30 τα ξημερώματα από σηψαιμικό σοκ», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε το νοσοκομείο και ενημερώνει για τον θάνατο του «γιατρού».
Ο Σόκρατες αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την υγεία του, τους τελευταίους μήνες. Είχε μεταφερθεί εκτάκτως σε νοσοκομείο δύο φορές, στο τρέχον έτος. Οι γιατροί έκαναν λόγο για γαστρεντερική αιμορραγία, αποδίδοντας την στην μεγάλη του αδυναμία το ποτό.
Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, το βράδυ της Πέμπτης ο Σόκρατες ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο του Σάο Πάολο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η λοίμωξη στο γαστρεντερικό συστήμα είχε εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από sport-fm

Μ. Χρυσοχοίδης: Μόνο σε αποικία, θα ήταν ξανά υποψήφιος για αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου

Υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, καθώς, όπως είπε, έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό και τους ξένους. «Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ τόνισε ότι «αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση.
«Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».
Εκανε μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. «Αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει να το ανοίξουν τότε θα το ανοίξουμε εμείς», επισήμανε.
Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, σε «φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού».
 Όπως είπε, αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης, ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. «Ημασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι», παρατήρησε.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

e-typos.com