Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης σε Μ Βορίδη: Αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού



            Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.  Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την  νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Συγκεκριμένα ο  Περιφερειάρχης  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας συναντήθηκαν  με τον Υπουργό  κ. Μάκη Βορίδη  όπου τέθηκαν επί τάπητος το θέμα των οδικών αξόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

            Ο  Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό  την αδιαπραγμάτευτη στάση της Περιφέρειας όσον αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα – Καλαμάτα με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας

            Όσον αφορά τον  δυτικό άξονα δηλαδή την Ολυμπία  οδό  ,  ο  Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό ότι  θεωρεί άκρως απαραίτητη την κατασκευή της και την κατάληξή της στην Τσακώνα, δηλώνοντας ότι η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει   έργο πνοής και   ανάπτυξης για την Πελοπόννησο .

            Ο Υπουργός διαβεβαίωσε  τον  Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας  με κατάληξη τον  Περιμετρικό της Καλαμάτας  ενώ για τον δυτικό άξονα  την Ολυμπία Οδός  εξέφρασε την  πολιτική    βούληση του Υπουργείου να επιλυθούν τα προβλήματα και να  αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια Κοινοπραξία  για  την ολοκλήρωση  της  σύμβασης παραχώρησης .

            Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ολοκλήρωση των παραπάνω οδικών αξόνων οι  οποίοι θα μετατρέψουν το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου σε σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

            Επίσης κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Περιφερειάρχη το θέμα των 2 αεροδρομίων της Περιφέρειας , του αεροδρομίου της Τρίπολης και της Καλαμάτας. Επισημάνθηκε δε η σημασία των αεροδρομίων για την Πελοπόννησο με την παράλληλη  λειτουργία στρατιωτικού και  Πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη  και η αναβάθμιση του  πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας .

             Ο Υπουργός εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη  με τον Περιφερειάρχη για την σπουδαιότητα των αεροδρομίων και  αναμένονται πρωτοβουλίες  από το Υπουργείο  στο προσεχές διάστημα.


Θανάσης Δαβάκης...σοβαρά προβλήματα από την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο χώρο του Πολιτισμού


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα κενά που έχουν προκληθεί στο χώρο του Πολιτισμού από την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας:

«Η χωρίς σχεδιασμό εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, ουσιαστικά δηλαδή η απομάκρυνση, εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού και μάλιστα προσωπικού με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και συσσωρευμένη εμπειρία ετών, όπως οι αρχαιολόγοι κι εξειδικευμένοι μηχανικοί, έχει προκαλέσει  σοβαρά προβλήματα.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις δυσλειτουργίες, που θα προκληθούν από το  μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας στον χώρο του Πολιτισμού. Τέτοια  περίπτωση είναι και ο προσφάτως συνταξιοδοτηθείς αρχαιολόγος, ο οποίος είχε την ευθύνη αλλά και την αρμοδιότητα για την έρευνα, την προστασία αλλά και τη γενικότερη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Το κενό που έχει δημιουργηθεί είναι δυσαναπλήρωτο και δύσκολα πλέον μπορεί  να βρεθεί επάξιος συνεχιστής και διάδοχος του αρχαιολόγου, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, στη διάσωση της αρχαιολογικής κληρονομιάς των Κυθήρων, ενός πανέμορφου, αλλά δυσπρόσιτου νησιού.
Προς την κατεύθυνση αυτή, οι μαθητές των σχολείων των Κυθήρων απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, στην οποία και περιγράφουν, με τον καλύτερο τρόπο, την προσφορά του αρχαιολόγου που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στα Κύθηρα, καθώς και το δυσαναπλήρωτο κενό που έχει προκληθεί στο νησί, εξαιτίας της υπαγωγής στην εφεδρεία του μονίμου αρχαιολόγου που υπηρετούσε εκεί.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί.  
Για το λόγο αυτό, σε σχετική Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, καλούμε τον κ. Υπουργό να μας απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
 Α) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αναπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το κενό που έχει προκληθεί εξαιτίας της υπαγωγής στην εργασιακή εφεδρεία του αρχαιολόγου που επί σειρά ετών υπηρετούσε στα Κύθηρα;
Β) Ποια κενά έχουν προκληθεί από την εφαρμογή έως τώρα του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο χώρο του Πολιτισμού και πως σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να αναπληρώσει αυτά τα κενά;
Γ) Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ κατόπιν συνεννοήσεως με τα συναρμόδια Υπουργεία, να προχωρήσει σε αναθεώρηση της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, τουλάχιστον για το επιστημονικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΥΠΠΟΤ;».

Ιωάννης Βρούτσης...ο Υπ. Οικονομικών μετατρέπει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε “κομματικό παραμάγαζο”


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την τοποθέτηση 104 Προϊσταμένων σε ΔΟΥ της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που τα έσοδα καταρρέουν, οι στόχοι του 2011 εκτροχιάζονται, τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, ο Υπ. Οικονομικών μετατρέπει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε “κομματικό παραμάγαζο”.
Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη νέα απόφασή του, με την οποία για πολλοστή φορά, τοποθετούνται φίλοι και κομματικοί ημέτεροι – ως διευθυντές και υποδιευθυντές - στις πιο νευραλγικές ΔΟΥ της Ελλάδας.
Από τη μία ο κ. Υπουργός καλούσε από το βήμα της Βουλής κόμματα και κοινωνία να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή και από την άλλη αθετεί τα λεγόμενά του και κομματικοποιεί πλήρως τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Ο Υπουργός, με την ενέργειά του αυτή, μας θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμετανόητο και προσκολλημένο σε κομματικές ιδεοληψίες και πρακτικές που φαλκιδεύουν τη δημόσια διοίκηση.
Πρακτικές, που ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για την τραγική δημοσιονομική κατάσταση και δίνουν τροφή σε διεθνείς οργανισμούς – όπως ο ΟΟΣΑ – να διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό». 

Νικόλαος Νικολόπουλος...Όχι άλλα παιχνίδια με τους Συνταξιούχους.


Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες συνταξιούχους. Περισσότερο όμως εξοργιστική είναι η ανακολουθία και συνεχής διάψευση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Από το «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες περικοπές σε συντάξεις» του κ. Βενιζέλου, φτάσαμε στο «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις» του κ. Κουτρουμάνη.
Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια και προσήλωση στα πραγματικά δεδομένα των συντάξεων.
Απαιτούν δεσμεύσεις για την εξασφάλισή τους και προστασία των κόπων μιας ζωής.
Όχι άλλα παιχνίδια με τους Συνταξιούχους.
Η Κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητας και επάρκειας του Ασφαλιστικού μας Συστήματος.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι χειρότερες και από τις περικοπές». 

Η Γ’ φάση του Κυπέλου Κορινθίας


Στα πλαίσια της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας άλλες 3 ομάδες προκρίθηκαν στη Δ΄ (των 8) φάση. Οι ομάδες είναι ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου που νίκησε στο Σολομό , την τοπική ομάδα με 4 – 1 , η Θύελλα Πετρίου με το 5 – 1 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου που επικράτησε με 4 – 2 του Απέσσα Χαλκίου.
Εκτός από τις τρεις προαναφερόμενες ομάδες , πρόκριση στη φάση των 8 του Κυπέλλου έχουν ο Πανεμεατικός, οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Πανευρωστινιακός. Το παζλ  της 8άδας θα συμπληρωθεί με την ολοκλήρωση της Γ’ φάσης την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου με τους αγώνες ΠΑΣ Κόρινθος – Πέλοπας Κιάτου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου – Ελλάς Βέλου

Κονσέρτο Κλασικής Μουσικής

Αναβολή Μαθημάτων Γυμναστικής

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοινώνει, ότι τα μαθήματα της γυμναστικής αναβάλλονται προσωρινά, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, για προσωπικούς λόγους του γυμναστή.

Πράξεις Ανθρωπιάς από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) με την συμμετοχή του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την συνεργασία του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρος Κιάτου, ξεκίνησαν σε καθημερινή βάση την διανομή δώδεκα (12) ατομικών μερίδων φαγητού σε εξυπηρετούμενους – απόρους του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Σκοπός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να αυξηθούν οι ατομικές μερίδες με στόχο να μη μείνει κανένας άπορος χωρίς φαγητό.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης         Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.

          Κλαδούχος Αντώνης                         Ρέστας Σπυρίδων

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Συνάντηση με Βασίλη Ορφανό

Την Τετάρτη 7/12/2011, επισκέφτηκε το Ξυλόκαστρο, έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, ο Έλληνας πρωταθλητής αγώνων μοτοσικλέτας σε εκτός δρόμου διαδρομές, Βασίλης Ορφανός , φημισμένος για τη συμμετοχή του στο  rally Dakar.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν πραγματικά σοβαρό αθλητή ,με επιμονή, στόχο και όραμα για ασφαλή οδήγηση και σωστή οδική συμπεριφορά.
Οι συμβουλές του προς τους νέους για χρήση του κράνους και της ζώνης, οι φόβοι που προσπάθησε να τους μεταφέρει ώστε να τους ευαισθητοποιήσει στο να τηρούν τα βασικά και να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την παιδεία τους ως αυριανοί σωστοί οδηγοί.
Το κυριότερο όμως  μήνυμα που πέρασε στα παιδιά ήταν «να κάνουν το όνειρο τους στόχο και τον στόχο πραγματικότητα», αναφερόμενος στον προσωπικό του όνειρο , δηλαδή την συμμετοχή αλλά και τη κατάκτηση του χρυσού  μεταλλίου στην κατηγορία του στο Dakar.
Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγωνιστική μηχανή του Βασίλη Ορφανού –υπάρχει μόνο άλλη μία ίδια –όπως  και να του ευχηθούν «Καλή επιτυχία»  ,καθώς θα προσπαθήσει για μία ακόμη φορά να κάνει περήφανη την Ελλάδα με τη συμμετοχή του και φέτος στο Dakar.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 12/12/2011

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ.
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    2011 και ώρα 14.00   στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα  παρακάτω θέματα :
  1.  Υποβολή προτάσεων για το στρατηγικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ!...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Tρια φιλαράκια από τα παλιά οι Γιώργος Τσιρογιάννης, Γιάννης Παπαγιάννης και Αντώνης Πίκουλας αναλαμβάνουν τη διαχείριση της Ισοτιμίας και του isotimia.gr. Η συμφωνία έκλεισε σήμερα και συμφώνησαν σε όλα με τον Γ. Βλαστάρη. Η εφημερίδα θα βγαίνει...
στα περίπτερα κάθε Κυριακή με ενισχυμένες προσφορές και έντυπα.