Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κόλαφος η Πιπιλή για Παπουτσή: "Αυτός δεν έχει δουλέψει ούτε ώρα στη ζωή του"

Απασφάλισε κυριολεκτικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.

Η κα Πιπιλή συνεχίζοντας την κόντρα της με τον κ. Παπουτσή, αποκάλυψε ότι η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει με 440 εκατομμύρια ευρώ την Τουρκία, ενώ σε εμάς δεν δίνει ούτε ευρώ εξαιτίας του συγκεκριμένου υπουργού.

Μιλώντας με πολύ έντονο και άκρως σκληρό τρόπο, η κα Πιπιλή δήλωσε χαρακτηριστικά πως "έχει το θράσος να βγάλει αυτό τον γελοίο, συμπλεγματικό λίβελο εναντίον μου, υπονοώντας ότι συμμετείχα στο φιλανθρωπικό "Dancing With The Stars", δεν είχε δηλαδή το αντριλίκι να το πει ευθέως... Την Δευτέρα το συνεχίζω το θέμα. Δεν πρόκειται εγώ να αφήσω την πατρίδα μου στο έλεος ενός επαγγελματία πολιτικού, που, το τονίζω, 30 χρόνια δεν έχει εργαστεί 1 ώρα στην ζωή του, γι' αυτό και το μόνο που τον απασχολεί είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και το προσωπικό του μέλλον στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ".

Όπως είπε έχει πλήρη συναίσθηση των λεγομένων της και διευκρίνισε πως δεν τον είπε μόνο ανίκανο, αλλά και επικίνδυνο, ενώ τον κατηγόρησε πως δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του.
Η κα Πιπιλή είχε ζητήσει από τον κ. Παπαδήμο να απολύσει τον κ. Παπουτσή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

newsit.gr

Nτόρα Μπακογιάννη: Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με Νέα Δημοκρατία

Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ρίχνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στη Real News θέτει όμως ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του κόμματος να επιδείξει ρεαλισμό.

" Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας" δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια ενώ επισημαίνει πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.

Η ίδια μάλιστα ξεκαθαρίζει πως θα στήριζε μια κυβέρνηση " που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις." Επισημαίνει μάλιστα πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

newsit.gr

ΘΑ BLOGAR-ΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ!

Αθήνα, 10/12/2011
Χάρη στους bloggers και τους ιστοσελιδάδες, η εκπομπή «O Τέρενς Blog-άρει», είχε ένα ξεκίνημα που ούτε και εμείς οι ίδιοι που την επιμελούμεθα δεν το περιμέναμε!
Από την άλλη πλευρά, η μία ώρα της Τετάρτης απέδειξε ότι δε φτάνει με τίποτα για να μπορούμε να παρουσιάζουμε θέματα από όσο γίνεται περισσότερα blog.
Έτσι, αποφασίσαμε στο Kontra, να προσθέσουμε άλλη μία μέρα. Επιλέξαμε τη Δευτέρα που είναι κλειστά και τα μαγαζιά το απόγευμα.
Άρα η εκπομπή «Ο Τέρενς Blog-άρει», θα βγαίνει στον αέρα Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00.
Υπενθυμίζω και το email της εκπομπής: oterensblogarei@hotmail.gr.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η συντακτική ομάδα
Τέρενς Κουίκ
Αλεξάνδρα Τράγκα
Μικαέλα Παγκάλου
Γεωργία Παπαγεωργίου

Νίκησε 2 - 0 τον Πανευρωστινιακό στο Δερβένι ο Πανκαμαριιακός και έπιασε το ρετιρέ

Αυλαία της 12ης αγωνιστικής σήμερα στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, με 4 αγώνες ( τρεις στον Β1 όμιλο και ένα στο Β2 όμιλο).
Στον Β2 όμιλο στο Δερβένι , ο Πανκαμαριακός επικράτησε του Πανευρωστινιακού με 2 – 0 στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας και με ένα πόντο ξαναπέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία. Σκόρερ της ομάδας του Καμαρίου ο συνήθης ύποπτος Σιώζος που κτύπησε δις στο 70΄ και στο 85΄.
Η 12η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή όπου στο Β2 όμιλο ο πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου , ενώ στη Λυκοποριά η τοπική ομάδα μάχεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού . Στο Σολομό ,το Σπαθοβούνι αγωνίζεται με τον ουραγό Παμφενεατικό , ενώ στην Αρχαία Κόρινθος ο τοπικός Άρης φιλοξενεί τον Απέσσα Χαλκίου. Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός αγωνίζεται την Θύελλα Λεοντίου, ενώ στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Κόρινθο ΄06.

Στον Β1 όμιλο η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων σάρωσε με 5 – 0 τον Κύψελο , ενώ στο Συνοικισμό με λευκή ισοπαλία έληξε η αναμέτρηση του Άρη Κορίνθου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ στο Αγγελόκαστρο ο Αετός έχασε με 0 -3 από τον Α. Ο. Μαψού.
 Στη Β1, αύριο, η 12η αγωνιστική συνεχίζεται με τον πρωτοπόρο Εθνικό Ξυλοκέριζας να δοκιμάζεται , στα γειτονικά Εξαμίλια, από τους Γαλάζιους Νέους, ενώ στον Κουταλά, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει στο ντέρμπι των ουραγών του ομίλου την ομάδα του Αγιάννη. Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες του ΑΣ Λουτράκι με την Δάφνη Εξαμιλλίων, στο ξερό του Λουτρακίου, καθώς και του Τενεάτη Αθικιών με την Περαχώρα , στο γήπεδο Γαλατακίου.

Ο Α. Ο. Λουτρακίου έκοψε την φόρα του ΠΑΣ Κλένια και τον πλησίασε στον πόντο η Ελλάδα Βέλου


Με τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α΄  κατηγορίας Κορινθίας. Ο  Α. Ο. Λουτρακίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής , στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου, όπου με ένα  γκολ-πέναλτι του Χρυσαφίδη στο 26΄ έπικράτησε με 1 – 0 επί της πρωτοπόρου ομάδας του ΠΑΣ Κλένια και μείωσε την διαφορά τους στους 3 βαθμούς. Τώρα την ομάδα της Κλένιας , πλησίασε στον πόντο η Ελλάδα Βέλου που σκόρπισε με  4 – 0 την Θύελλα Πετρίου. Εκτός έδρας νίκες σημείωσαν ο Πέλοπας Κιάτου και ο Αστέρας Δερβενίου. Ο Πέλοπας επιβλήθηκε με 3 – 0 , στην Αρχαία Κόρινθο τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ ο Αστέρας επικράτησε με 3 – 2 , στο Σολομό επί της τοπικής ομάδας. Στα Εξαμίλια ο Σαρωνικός Γαλατακίου νίκησε με 3 – 1 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επικράτησε με 2 – 0 του Άλμπαρτου Κόρφου. Στο Ξυλόκαστρο για μια ακόμη αγωνιστική ο Ηρακλής δεν κατόρθωσε να πάρει την νίκη καθώς υποχρεώθηκε στο ισόπαλο 2 – 2 με την Προοδευτική Περιγιαλίου. Τέλος  η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 3 το απόγευμα με τον αγώνα Πανσολυγειακού – Ισθμιακού, στο γήπεδο των Εξαμελών
13η Αγωνιστική
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                         1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ           3 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ           0 - 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                    2 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                 4 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                  2 - 2
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ              2 - 3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     αύριο

Η βαθμολόγια
( Επί 13 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                35 - 10   32
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                            30 - 12   31
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           35 - 10   29
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                           29 - 12   27
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.                            27 - 23   25
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                   23 - 17   22
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                    21 - 19   21
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                       24 - 27   20
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ           16 - 20   19
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                        22 - 18   17
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                               16 - 25   11
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                              12 - 23   11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                      17 - 25  10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                        10 - 28   8
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                  12 - 36   7
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                       8 - 32   5
Ο Πανσολυγειακός και ο Ισθμιακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Εκστρατεία στα Λουκίσια γιά την Μπάρτσα

Στα Λουκίσια θα είναι αύριο το απόγευμα  , στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του Περιφερειακού πρωταθλήματος στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής . Εκεί η πρωτοπόρος και αήττητη Κόρινθος παίζει με τον ΑΟ Λουκισίων που στην έδρα του μετράει δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μεγάλο ματς και στη Μάνδρα καθώς ο Μανδραϊκός φιλοξενεί την Ένωση Ερμιονίδας, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος θα παίξει με τον Παναργειακό σε έναν αγώνα ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα . Από εκεί και πέρα, στο Ναύπλιο ο Πανναυπλιακός στο ντεμπούτο του Μητροσύλη στον πάγκο παίζει με τον Ασπρόπυργο, ενώ  στον Πόρο, η Χαλκίδα θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο απέναντι στους πάντα δυνατούς νησιώτες. Τέλος, στη Θήβα η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Δάφνη Ερυθρών ενώ έχουμε και ντέρμπι νεοφώτιστων ανάμεσα στην Ένωση Άσπρων Σπιτιών - Αντικυρας και στην Κύμη. Δυο ομάδες που έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Η 6η αγωνιστική

Πόρος-Χαλκίδα
Πανναυπλιακός-Ασπρόπυργος
Θήβα-Δάφνη Ερυθρών
Λουκισίων Α.Ο.-Κόρινθος
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Παναργειακός
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-ΑΟ Κύμης
Μανδραϊκός-Ενωση Ερμιονίδας
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3 το απόγευμα , ενώ ο αγώνας στο Πόρο θα αρχίσει μία ώρα νωρίτεςρα.


Δοκιμάζεται ο Παναιγιάλειος στο Γύθειο στον 6ο όμιλο

Το έξι στα έξι ψάχνει την Κυριακή το απόγευμα ο Παναιγιάλειος. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά παίζει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Γυθείου που στην έδρα του έχει μια νίκη, μια ήττα και μια ισοπαλία. Από εκεί και πέρα από το πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι της Δυτικής Αχαιας αφού στο Λάππα ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Αχαϊκή. Το Πανόπουλο παίζει εκτός έδρας με τον ΑΟ Εικοσιμίας (σέντρα στις 14.00 σε αυτό τον αγώνα). Στην Πάτρα, η Θύελλα φιλοξενεί τον υπολογίσιμο Πάμισο ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς ανάμεσα στον Διαγόρα Βραχνέικων και την Εράνη Φιλιατρών. Τέλος στην Αμαλιάδα ο τοπικός Αστέρας θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στο Τσιλιβή. Οι Βρασιές θα πάρουν τη νίκη στα χαρτιά καθώς ο Τριταιϊκός αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

6η αγωνιστική
Εικοσιμία-ΠΦΟ Πανόπουλου
Αστέρας Αμαλιάδας-Τσιλιβή
Ατρόμητος Λάππα-Αχαϊκή
Διαγόρας Βραχνέικων-Εράνη Φιλιατρών
Θύελλα Πατρών-Πάμισος
Ολυμπιακός Γυθείου-Παναιγιάλειος
Βρασιές-Τριταιικός
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3 το απόγευμα , ενώ ο αγώνας Εικοσιμία-ΠΦΟ Πανόπουλου θα αρχίσει μία ώρα νωρίτεςρα.

Κόκκινο απόψε το φεγγάρι!

Σε μία ώρα περίπου ,  λίγο μετά τις 5 απόψε, το φεγγάρι θα ανατείλει «ματωμένο». Είναι για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που άρχισε αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον Ελληυνικό ορίζοντα.

Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. του Σαββάτου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, απ' όλη τη χώρα.

Όσο η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο να φαίνεται σαν «ματωμένος».

Κατά τις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη, γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας. Μια έκλειψη Σελήνης, κατά τον κ. Σιμόπουλο, συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από τη Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς. Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα. Αντίθετα, στις ηλιακές εκλείψεις η Σελήνη καλύπτει τον φωτεινό δίσκο του Ήλιου ρίχνοντας τη σκιά της πάνω σε έναν μικρό διάδρομο της Γης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορεί να παρατηρηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι επτά και ο μικρότερος δύο, οπότε και οι δύο θα είναι οπωσδήποτε ηλιακές. Παρότι συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις ακολουθούν ή προηγούνται κατά 15 περίπου ημέρες των ηλιακών εκλείψεων, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές από τις σεληνιακές.


Επιτροπή Εκσυγχρονισμού για την αναγέννηση της νέας "Μπάρτσα"

Νέα ήθη και έθιμα στην Κόρινθο. Μάλιστα η διοίκηση του "Μπάρτσας" εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει γνωστές τις προθέσεις της στους φίλους της ομάδας, πως στόχος της η σύσταση 12μελούς «Επιτροπής Εκσυγχρονισμού» με σκοπό το σχεδιασμό και την αναγέννηση του συλλόγου μιας νέας Κορίνθου βασισμένη σε υγιείς βάσεις.. 
Η διοικηση της ομαδας του Ισθμού ανακοινωνει οτι στο πλαισιο της αναγεννησης του συλλογου, ανοιγει γραμμη μεταξυ των παικτων, του προπονητικου τημ και των φιλαθλων. Συγκεκριμενα, τη Δευτερα 12 Δεκεμβριου θα διατεθουν στο κοινο συγκεκριμενες διευθυνσεις email για ολους τους παικτες, προπονητες και managers της νεας Κορινθου. Ολα τα μηνυματα με δεοντολογικα πρεπον περιεχομενο θα προωθουνται στα μελη της ομαδας μας.
Ανακοινώνεται η δημιουργία 12 μελούς «Επιτροπής Εκσυγχρονισμού» για τη Νέα Κόρινθο. Σκοπός της Επιτροπής, που θα απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη του κοινωνικού και επαγγελματικού χώρου από Ελλάδα, Ευρώπη και υπόλοιπο κόσμο, θα είναι να υλοποιήσει το όραμα όλων μας σχεδιάζοντας το πλάνο ανάπτυξης και αναγέννησης της ομάδας για την επόμενη δεκαετία. Η Επιτροπή θα δημιουργήσει το σχέδιο και θα θέσει τις βάσεις για την πετυχημένη πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια, με απώτερο στόχο την καθιέρωσή της ως ομάδα-πρότυπο στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Χρήστος Γεωργιάδης, Έλληνας Δικηγόρος στις Βρυξέλλες, με γνώση της ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ελπιζουμε να γινει αυτο μια αρχη για της δημιουργια μιας μοναδικης κοινωνικης και αθλητικης οικογενειας. Ας ευχηθούμε όσοι αγαπούμε την Κόρινθο καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο της Επιτροπής!

«Ο Τέρενς blogάρει», τώρα κοντά σας και την Δευτέρα

Η νέα εκπομπή  «Ο Τέρενς blogάρει», που παρουσιάζουν ο Τέρενς Κουίκ και η Αλεξάνδρα Τράγκα ,στο "Κontra CHANNEL", κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα , τώρα  θα μεταδίδεται και τις Δευτέρες, την ίδια ώρα (6:00).