Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 60’ κατάφερε και άρπαξε τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων . Μια νίκη που τη δικαιούταν σύμφωνα με τη γενική εικόνα του αγώνα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να στέκεται καλύτερα και στο 10’ ο Δημόπουλος με μακρινή μπαλιά ακριβείας βρήκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχωντον Δάνη, του οποίου απευθείας βολέ,  πήγε πάνω στο σώμα του  τερματοφύλακα Στέφη και με δεύτερο συνεχόμενο σουτ πέτυχε το 0 – 1. Στο 32’ σε φάουλ του ΑΟ Σολωμού ο Κολιμάδης απέκρουσε με γροθιές, ενώ θα μπορούσε να μπλοκάρει, η μπάλα έφτασε τον αμαρκάριστο έξω από την περιοχή Γεροβασίλη, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 1 – 1 με την μπάλα να περνά μέσα από πολλά πόδια επιτιθέμενων και αμυνόμενων.
Στο 60’  ο Δημόπουλος κτύπησε από αριστερά φάουλ, η μπάλα κόπηκε με κεφαλιά από τον Μάντα στην πρώτη γραμμή άμυνας του ΑΟ Σολωμού και ξεκίνησε μια αντεπίθεση των παικτών του ΑΟ Σολωμού, με τους παίκτες του Αστέρα να μην μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη της φάσης. Τελικά βρέθηκαν στην περιοχή του Αστέρα τρεις παίκτες και ο Δημ. Μπέκος του Σεραφείμ εκτέλεσε από κοντά τον Κολιμάδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα τους . Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες του ΑΟ Σολωμού, με το αποτέλεσμα υπέρ τους, άρχισαν με συνεχείς “τραυματισμούς” να σταματούν το ρυθμό του αγώνα. Στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δ. Μπέκος για ένα εξαιρετικά σκληρό φάουλ – σήκωνε και απευθείας κόκκινη – που έκανε στον Νιάνγκ. Στο 82΄ο Κουτρούλης ξέφυγε από δεξιά και γύρισε τεντωμένη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, όπου η “αλεπού των γηπέδων” που λέγεται Δάνης με ασύλληπτη γυριστή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι πέτυχε να ισοφαρίση σε 2 – 2 για τον Αστέρα.  
Η ισοφάριση έδωσε κι άλλον αέρα στους παίκτες του Αστέρα, που πίεζαν για   το νικητήριο τέρμα, με τους αμυντικούς του ΑΟ Σολωμού, προεξάρχοντος του Μάντα, να σταματούν οριακά τις επιθέσεις τους. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που πολύ σωστά κράτησε ο διαιτητής κ. Αστερής από τις πολλές προηγούμενες διακοπές του αγώνα, ο Κουτρούλης από αριστερά έκανε μια κούρσα μόνος του και φθάνοντας στη γραμμή του άουτ λίγο μέσα από την περιοχή γύρισε την μπάλα προς τον αφύλακτο στη μικρή περιοχή Δάνη. Στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Φ. Μπέκος και η μπάλα κτυπώντας πάνω του κατέληξε στα δίκτυα του Στέφη που κινιόταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Το 2 – 3 ήταν γεγονός, πράγμα που πανηγυρίστηκε δεόντως και αποκατέστησε τη δικαιοσύνη στο αποτέλεσμα.
Ο Αστέρας, παρότι δεν έπιασε ικανοποιητική απόδοση, νίκησε δίκαια γιατί σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Διασκέδασε την απώλεια που είχε  στον προηγούμενο αγώνα και προσβλέπει σε καλύτερες αγωνιστικά ημέρες με την επιστροφή των απόντων βασικών παικτών του και την ενίσχυσή του στην περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο διαιτητής κ. Αστερής είχε μια αρκετά καλή διαιτησία.  Οι υποδείξεις των βοηθών του κ.κ. Καρακάση και Μπούμπα ήταν σωστές.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Στεφανάκος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Πεθαίνος, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ (46'  Μασούρης).