Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Οι κορυφαίοι Αθλητές της χρονιάς

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η εθνική πόλο Γυναικών ήταν οι νικητές στα ετήσια βραβεία που απονέμονται στους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας από τον ΠΣΑΤ.

Αναλυτικά τα βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου:
Κορυφαίος αθλητής
Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση) 1,769 β.
Δημήτρης Διαμαντίδης (μπάσκετ) 1,044 β.
Δημήτρης Χονδροκούκης (ύψος) 569 β.

Κορυφαία αθλήτρια
Μαριάννα Λυμπερτά (Κολύμβηση) 1,230 β.
Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο) 1,121 β.
Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) 602

Κορυφαία ομάδα
Εθνική πόλο γυναικών 1,830 β.
Μπάσκετ Παναθηναϊκός 1,121 β.
Εθνική ποδοσφαίρου 602 β.

Κορυφαίος προπονητής
Φερνάντο Σάντος (Εθνική ποδοσφαίρου) 1,411 β.
Γιώργος Μορφέσης (Εθνική πόλο γυναικών) 1,101 β.
Νίκος Γέμελος (Κολύμβηση) 615 β.

Ένας δάσκαλος μιλάει για το «τρελλό νερό…»


 Ο Βεζύρης τού "τρελλού νερού" πού πάει να μάς τρελλάνει όλους...
Αυτές οί παλιές Ελληνικές νουθεσίες και λαϊκές ιστορίες πού μέσα στην απλότητά τους μεγαλώσαμε,  περιείχαν σχεδόν πάντα και  ένα κρυφό και παραβολικό νόημα…
Μια απ΄ αυτές είναι και η παρακάτω, πού φαίνεται σήμερα να μας πηγαίνει γάντι,  μια και μας έχει περιτυλίξει σαν βαρύ άσπρο πούσι και καταχνιά, αλλά και σαν πλοκάμια χταποδιού μας περισφίγγει σχεδόν όλους μας, έστω και εάν υπάρχουν κάποιες διαφορές στις επί τούτου λεπτομέρειες…
« Μια φορά κι έναν καιρό », λέει ο μύθος, «ήτανε ένας σουλτάνος, καλός και δίκαιος και είχε έναν Βεζύρη, που ήτανε και αυτός καλός, και ήταν κι αστρολόγος…
Μια μέρα ο Βεζύρης λέγει του σουλτάνου….

Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  & ο Σύλλογος «Το χαμόγελο του Παιδιού»
σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί
με στόχο τη δημιουργία:

«Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου»


Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
(Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τρίπολη)

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11: 00 π.μ.



Σκοπός του δικτύου είναι :

         Η στήριξη των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση ( παιδί, οικογένεια, μετανάστες, άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λ.π.)λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας.

         Η διασύνδεση,  ο συντονισμός των επιμέρους δομών και υπηρεσιών (κρατικών, εκκλησιαστικών και ιδιωτικών), που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου και η συνεργασία μεταξύ Δημοσίου/Αυτοδιοικητικού /Κοινωνικού Τομέα με τον Ιδιωτικό Τομέα στην βάση της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

Τη δράση θα παρουσιάσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.


Η συμμετοχή σας θεωρείται σημαντική.  

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο 2713601181

Ηρωική νίκη του Παμβοχαϊκού μέσα στην Αλεξανδρούπολη

Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 έπεσε απόψε στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης όπου στο ντέρμπι της περιφέρειας ο Παμβοχαϊκός πέτυχε μεγάλη νίκη   επί του  Eθνικού με σκορ 3 - 2 σετ. Ο αγώνας εξελίχθει σε "θρίλερ της Δευτέρας" , καθώς είχε διάρκεια πλέον των δυόμμιση ωρών και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων εως και το τελευταίο λεπτό καθώς η εναλαγή στο σκορ ήταν πόντο πόντο.
Τα σετ : 22-25, 25-22, 34-32, 20-25, 16-18

Αντώνης Σαμαράς : «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας για τον Οδυσσέα Ελύτη

Σήμερα, που την πολιτική κατακλύζουν οι αριθμοί, θέλω να πάω πιο βαθιά από την πολιτική. Η πολιτική δεν είναι μετέωρη, έχει ρίζες, έχει αφετηρίες. Εκεί που στηρίζεται βρίσκονται καμιά φορά τα βάθη της ψυχής μας. Η διαύγεια που έλεγε ο Ελύτης θέλει δύναμη. Σε αυτά τα νάματα της ελληνικότητας του Ελύτη αξίζει να αναφερθούμε και ίσως τελικά κάποιος να καταλάβει στο τέλος ότι αυτή η ομιλία, αν και δεν ασχολείται με την πολιτική, υπονοεί πολλά πράγματα και ίσως να είναι και πιο πολιτική από πολιτικές ομιλίες.
Λένε ότι το Πνεύμα είναι Λόγος
Και η Αισθητική, Ήθος.
Πολλοί διακρίνουν το Λόγο από την Αισθητική.
Και το Ήθος του Προσώπου από τον απρόσωπο Λόγο.
Διαφοροποιούν, δηλαδή, το βαθιά Προσωπικό από το ακατάλυτα      Αιώνιο… 
Όμως ο Λόγος του Οδυσσέα Ελύτη είναι ταυτόχρονα Ελλάδα, Ελευθερία και Ελπίδα.

Ποιοι είναι οι 117 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διεκδικούν αναδρομικά

Ποιοι είναι οι 117 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διεκδικούν αναδρομικά και αποζημιώσεις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών
Σάλος ξέσπασε από την αποκάλυψη – ενώ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να αποκρυφθούν - των ονομάτων των 117 πρώην και συνταξιούχων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που διεκδικούν αναδρομικά, διαφορές αποδοχών και αποζημιώσεις
(λόγω ηθικής βλάβης που υπέστησαν από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους !) με αγωγές που έχουν καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Δείτε ποιοι είναι , ποιοι παραιτήθηκαν από τη διεκδίκηση, ποιοι δηλώνουν (σήμερα και μετά την αποκάλυψη) ότι δεν διεκδικούν, τι αναφέρουν για το θέμα ο Β. Εξαρχος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τζαβάρας από τη ΝΔ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Βουλή: Δεν θα δοθούν τα αναδρομικά

H Ντόρα συναντά αύριο την τρόικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο μετέχουν οι Poul Thomsen, Matthias Mors, Klaus Masuch. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47). 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST
                                                                                                                           

Σημεία από την εισήγηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο του ECONOMIST

Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04 θα διευθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους

Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενισχύσεις Βιομηχανιών, Βιοτεχνιών, Ξενοδοχείων κλπ Επιχειρήσεων, θα διευθετηθούν πριν το τέλος του 2011 μετά και την έγκριση του συνόλου του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, που με μεθοδικότητα και ισχυρές πιέσεις ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκειμένου να καλυφθούν τα εκκρεμή ζητήματα του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04.

Με έγγραφο του σχετικού Υπουργείου με αριθμό πρωτοκόλλου 53159/ΔΙΟ-9921 ενημερώθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την σχετική καταβολή των 17 εκατομμυρίων Ευρώ στο Τραπεζικό λογαριασμό της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν οι καταβολές των ενισχύσεων το συντομότερο δυνατό, με στόχο το τέλος του έτους

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Χάρη στους bloggers και τους ιστοσελιδάδες, η εκπομπή «O Τέρενς Blog-άρει», είχε ένα ξεκίνημα που ούτε και εμείς οι ίδιοι που την επιμελούμεθα δεν το περιμέναμε!
Από την άλλη πλευρά, η μία ώρα της Τετάρτης απέδειξε ότι δε φτάνει με τίποτα για να μπορούμε να παρουσιάζουμε θέματα από όσο γίνεται περισσότερα blog.
Έτσι, αποφασίσαμε στο Kontra, να προσθέσουμε άλλη μία μέρα. Επιλέξαμε τη Δευτέρα που είναι κλειστά και τα μαγαζιά το απόγευμα.
Άρα η εκπομπή «Ο Τέρενς Blog-άρει», θα βγαίνει στον αέρα Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00.
Υπενθυμίζω και το email της εκπομπής: oterensblogarei@hotmail.gr.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η συντακτική ομάδα
Τέρενς Κουίκ
Αλεξάνδρα Τράγκα
Μικαέλα Παγκάλου
Γεωργία Παπαγεωργίου

Κώστας Τασούλας:Κανείς εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν εγείρει αξιώσεις για καταβολή αναδρομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην και νυν βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Κανείς εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν εγείρει αξιώσεις για καταβολή αναδρομικών. Ήδη, τέσσερις εκ των εν ενεργεία βουλευτών που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις.  Η Ν.Δ. θεωρεί -όπως και παλαιότερα έχει δηλώσει ο Εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης- ότι σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο που περικόπτονται εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, η διεκδίκηση παρόμοιων αξιώσεων από πολιτικά πρόσωπα συνιστά πρόκληση και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες “φρέναρε” τη δυνατότητα εγέρσεως αξίωσης για αναδρομικά των βουλευτών, μετά τις αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστές.
            Συγκεκριμένα:
-       Με το Ν.3620/2007 άρθρο 5 χαρακτηρίσθηκαν τα αναδρομικά ως «έκτακτη παροχή» και όχι ως αποζημίωση.
-       Με το Ν 3691/2008 άρθρο 57 προβλέφθηκε πως η καταβολή αναδρομικών αποδοχών σε δικαστικούς δεν εφαρμόζεται «σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά» με αυτούς. Και, επίσης, προβλέφθηκε πως κάθε αποζημίωση που καταβάλλεται στο δημόσιο και είναι υψηλότερη εκείνης του Προέδρου του Αρείου Πάγου καταργείται.
-       Τέλος, με πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα και σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα, αρχές του 2009, να μη διεκδικηθούν από βουλευτές τα αναδρομικά.  Την άνοιξη του 2009, επίσης, κόπηκε κατά 5% η βουλευτική αποζημίωση».

Ο κ. Τασούλας θύμισε επίσης παλαιότερη δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. για κατάργηση του Ζ’ ψηφίσματος που εξομοιώνει, από το 1964, τις αποζημιώσεις των βουλευτών με εκείνες του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

“ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ”


Κάνουμε την Πελοπόννησο, “Περιφέρεια της Αειφορίας”

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στο πλαίσιο του έργου PROTECT, προσκαλεί τις εθελοντικές οργανώσεις και τους Μεσσήνιους πολίτες σε ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00  
στη θέση Φάρμακα ή Σταυρωτό Δενδρί (Εθν. Οδός Καλαμάτας – Σπάρτης).

Το έργο PROTECT χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας  “Μεσογειακός Χώρος” -MED 2007-2013. Τη δράση ενισχύει η Γενική Διεύθυνση Δασών.

Στόχος του έργου είναι η από κοινού ανάπτυξη και πιλοτική δομή ενός ολοκληρωμένου Ευρωπαϊκού μοντέλου για την προστασία των Μεσογειακών Δασών από, τις πυρκαγιές.

Το έργο προσεγγίζει το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών με την εξέταση και μελέτη τριών καθοριστικών και αλληλένδετων τομέων:

              Την  παρακολούθηση και αξιολόγηση των κινδύνων
              Τη βιο-οικονομική διαχείριση του δάσους
              Την καλλιέργεια κουλτούρας “υπεύθυνης συμπεριφοράς” μέσα από την ενημέρωση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στο protect@ppel.gov.gr,
φύτεψε κι εσύ το δικό σου δέντρο,
κάνε την προστασία του δάσους στοίχημα όλων μας!

Ο Αντώνης Κλαδούχος δεν θα δεχτεί πολίτες αύριο στο Δημαρχείο στο Δερβένι

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 14/12/2011 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 14 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Προέλεγχος απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2010 Δήμου Ευρωστίνης.
  2. Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.
  3. Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  4. Ψήφιση πίστωσης για ΕΛΕΓΧΟ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΩΝ.
  5. Ψήφιση πίστωσης για ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ.
  6. Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ, ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ κα.
  7. Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη


Το Γυμνάσιό μας, τιμώντας τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κάνει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα, παρουσιάζοντας τη βιογραφία του, τη διαχρονικότητα της λογοτεχνικής του παραγωγής και δύο δραματοποιημένες αφηγήσεις των Χριστουγεννιάτικων Διηγημάτων  του : ‘ Το άνθος του γιαλού’ και ‘Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη’.
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7μ.μ.  Θέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός’
Σας περιμένουμε με χαρά για να ζήσουμε την χριστουγεννιάτικη μυσταγωγία αγαπημένου συγγραφέα.

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 στα Γελινιάτικα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στην Τοπική Κοινότητα Γελινιατίκων.
Το γήπεδο έχει αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 24μ. χ 44μ., επιστρωμένο με συνθετικό χλοοτάπητα. Επιπλέον διαθέτει 4 ιστούς ηλεκτροφωτισμού.
Το έργο ικανοποιεί τις αθλητικές ανάγκες των νέων - και όχι μόνο - της περιοχής.
Πρόκειται για ένα αθλητικό στολίδι της Τοπικής Κοινότητας Γελινιατίκων.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 144.760 € με το ΦΠΑ.

Διαδραστική Παράσταση στο Ξυλόκαστρο - Ο Αγιος Βασίλης και οι Καλικάντζαροι

Ευρωπαίοι Εθελοντές στο Ξυλόκαστρο


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Κλαδούχος Αντώνης ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους 3 εθελοντές από την Γαλλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές προσέφεραν την βοήθεια τους στην καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με την αναδάσωση, την μετακίνηση των πεσμένων δέντρων σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, την συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η αναπτυξιακή επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης  Σαμαράς,  αναχωρεί σήμερα το βράδυ για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. κ. Dany Ayalon και το βράδυ σε δείπνο που παραθέτει ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη Βουλή του Ισραήλ (Knesset) όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Reuven Rivlin και την Αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Tzipi Livni. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Shimon Peres, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό στρατηγικών Υποθέσεων κ. Moshe Yaalon

Την Πέμπτη συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, στην ερώτηση οφείλει να τοποθετηθεί το Υπουργείο δια Υπουργού ή Υφυπουργού. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Τον Φεβρουάριο του 2011 είχα θέσει το ζήτημα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Νεμέας στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να πάρω ουσιαστική απάντηση. Εκ του αποτελέσματος, υποχρεώθηκα να επανέλθω με επίκαιρη ερώτηση και αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου, η οποία θα μας διαφωτίσει για το ποιες υπηρεσίες θα απολαμβάνουν οι πολίτες στο Δήμο τους και για ποιες θα πρέπει να πηγαίνουν στην Κόρινθο.
Από την ημέρα που έγιναν οι κινητοποιήσεις στη Νεμέα, συνάδελφοί μου, έπειτα από σύσκεψη στην οποία ουδέποτε εκλήθην, έσπευσαν να καθησυχάσουν τους δημότες ότι δόθηκε λύση. Προσωπικά δυσπιστώ ιδιαίτερα απέναντι σε αυτές τις διαβεβαιώσεις. Πρώτον, διότι κανείς δεν λέει εάν η μεταφορά στο Δήμο ή στα ΚΕΠ σημαίνει εντέλει κατάργηση της Δ.Ο.Υ. ή όχι. Δεύτερον, διότι τα όσα ακούγονται περί μεταστέγασης της Δ.Ο.Υ. δεν διευκρινίζουν ποιες υπηρεσίες μένουν και ποιες φεύγουν. Και τρίτον, διότι αυτή η διευθέτηση δεν γίνεται χαριστικά για τη Νεμέα, επειδή μεσολάβησαν κάποιοι, αλλά επειδή αυτό εξαρχής προέβλεπε το Υπουργείο Οικονομικών.
Ως προς το πρώτο, εάν το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να μην καταργηθεί η Δ.Ο.Υ. Νεμέας, αυτό βεβαίως θα ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη. Όμως για να ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπογραφεί νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ακυρώνει την από 29/09/11 δημοσιευμένη απόφαση κατάργησης. Ως προς το δεύτερο, θα ήταν ευχής έργον να διασφαλιστεί η μεταφορά της Εφορίας μαζί με όλες τις υπηρεσίες της σε χώρο άλλου φορέα της Νεμέας. Διότι και οι πολίτες θα εξυπηρετούνταν και τα λειτουργικά κόστη θα μειώνονταν για τη Δ.Ο.Υ.
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που έχω μέχρι σήμερα δεν μιλούν ούτε για ανάκληση της κατάργησης ούτε για μεταστέγαση του συνόλου των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Αντιθέτως, ακούγονται διάφορες εκδοχές, είτε περί παραμονής ενός ή δύο υπαλλήλων της Εφορίας στο Δήμο, προκειμένου να παρέχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες, είτε γενικά για παραμονή του «αναγκαίου» προσωπικού, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι υπάλληλοι θα παραμείνουν ούτε ποιες δουλειές θα διεκπεραιώνουν.
Τέλος, οφείλω να ενημερώσω τους δημότες της Νεμέας, ότι τουλάχιστον από τον Μάιο του 2011 είναι γνωστός ο φορολογικός «Καλλικράτης», όπου προβλέπεται κατάργηση και συγχώνευση εφοριών, ώστε να παραμείνει μία Δ.Ο.Υ. ανά Νομό. Επίσης προβλέπεται ότι οι δημότες θα απευθύνονται αποκλειστικά στα ΚΕΠ για φορολογική ενημερότητα, εκκαθαριστικά, αντίγραφα δήλωσης, για κάποιες βεβαιώσεις, για ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Για όλες τις υπόλοιπες θα απευθύνονται στη Δ.Ο.Υ. της πρωτεύουσας του Νομού ή σε άλλους φορείς.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μεταφορά μέρους των υπηρεσιών, ήσσονος σημασίας, της Δ.Ο.Υ. στο Δήμο ή στα ΚΕΠ δεν είναι ούτε είδηση ούτε επίτευγμα κανενός. Αυτό που ενδιαφέρει τους Δημότες της Νεμέας είναι να εξυπηρετούνται καλύτερα, χωρίς να μετακινούνται. Ένας-δυο υπάλληλοι, χωρίς μηχανογράφηση, χωρίς ταμειακή υπηρεσία, χωρίς πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα, με μόνο γραφειοκρατικές αρμοδιότητες που ήδη έχουν τα ΚΕΠ, είναι μεσοβέζικη λύση που δεν ικανοποιεί το αίτημα των δημοτών. Από τη στιγμή που ο Δήμος παραχωρεί χώρο για την πλήρη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Νεμέας, το αίτημα είναι ξεκάθαρο: οι δημότες πρέπει να απολαμβάνουν τουλάχιστον τις υπηρεσίες που είχαν πάντα. Αυτή τη διαβεβαίωση θα ζητήσω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα επανέλθω στο θέμα αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή.»

Έσβησε η στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών Σώτια Τσώτου

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” η κορυφαία στιχουργός  Σώτια Τσώτου έσβησε στο σπίτι της στις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο που κράτησε 2 χρόνια. Κοντά της ήταν οι δύο κόρες της, Δέσποινα και Ασημένια. Η γνωστή στιχουργός ήξερε ότι πλησιάζει το τέλος και χαιρόταν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, δεν δείλιασε, ούτε έχασε το χαμόγελό της. Η περίπτωσή της όμως ήταν πολύ δύσκολη.
Η Σώτια Τσώτου γεννήθηκε στη Λειβαδιά στις 14 Μαΐου 1942.‎ Από τα 2 της χρόνια έζησε στην Αθήνα. Μοναχοπαίδι εύπορων μικροαστών, σπούδασε μεταξύ άλλων στην Ελληνογαλλική σχολή του Αγίου Ιωσήφ "Saint Joseph". Από τα 18 της χρόνια εργαζόταν σαν δημοσιογράφος, παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Κωστή Μηχαηλίδη. Η Δικτατορία της 21ης Απριλίου τη βρήκε στην εφημερίδα "Ελευθερία", η οποία διέκοψε αυθημερόν την έκδοσή της, θέτοντας τέλος στη δημοσιογραφική της καριέρα. Στη διάρκεια της Χούντας, συνελήφθη και κρατήθηκε πολλές φορές.
Η καθοριστική συνεργασία της καριέρας της ήταν με τον Κώστα Χατζή, η οποία έδωσε τραγούδια διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της Δικτατορίας, όπως "Απ' το αεροπλάνο", "Τρελλός ή παλληκάρι", 'Κάτι τρέχει" κ.λ.π.
Κορύφωση αποτέλεσε το "Ρεσιτάλ", του οποίου οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομύριο δίσκους. Στην απομόνωση εμπνεύστηκε τα τραγούδια που θα την έκαναν λίγους μήνες αργότερα γνωστή σαν στιχουργό: το "Βρε δε βαριέσαι, αδελφέ" και το "Νά ΄τανε το 21" εμπορική επιτυχία με νούμερα ασυνήθιστα για τη μικρή ελληνική αγορά είχε και η συνεργασία της με τον Σταύρο Κουγιουμτζή  με το Γιώργο Νταλάρα. Μια επίσης σημαντική συνεργασία ήταν με το Δώρο Γεωργιάδη, με τον οποίο συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1972 και πήραν το πρώτο βραβείο με το τραγούδι "Αν ήμουν πλούσιος" και στο Φεστιβάλ της Eurovision του 1979 με τον "Σωκράτη". Σταθμός στην καριέρα της θεωρούνταν οι δυο δίσκοι με το Στέλιο Καζαντζίδη και το γνωστό "Βραδιάζει"
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, η Μαρινέλλα ανέβασε στο Ζουμ ένα μουσικό υπερθέαμα σε στίχους της Σώτιας Τσώτου και μουσική του Δώρου Γεωργιάδη με τον τίτλο "Εικόνες". Τα Χριστούγεννα του 1990, στο εορταστικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που παρουσίασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έγραψε την μια από τις τέσσερις αυτοτελείς Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τον τίτλο "Ο τέταρτος μάγος". Την επόμενη χρονιά από το ίδιο κανάλι προβλήθηκε το σήριαλ της "Φάκελος Αμαζών" με το Γρηγόρη Βαλτινό. Το 1999, στο θέατρο Αθηνά παρούσιαστηκε το έργο της "Παραμονές του 2000" σε μουσική του Κώστα Χατζή. Το 2007, στην τηλεοπτική σειρά του ALPHA "Για την καρδιά ενός αγγέλου", έγραψε το τραγούδι των τίτλων τέλους "Άσπρα φορώ όταν πενθώ", σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου, που ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητροπάνος.
 Η Σώτια Τσώτου δούλεψε με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές ανάμεσά τους οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Άννα Βίσση κ.α.
Τη Σώτια θα την αποχαιρετήσουν οι φίλοι της την Τρίτη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών Η κηδεία θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Tο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής τιμά τον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα ανοίξει, σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προς τιμήν του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Τίτλος της εκδήλωσης “Ο αιώνας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Διαδρομή στο λόγο και στο χρόνο”.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι κύριοι Xavier Bordes, ποιητής και μεταφραστής του Ελύτη στα γαλλικά, Ingemar Rhedin, καθηγητής Φιλολογίας, ποιητής και μεταφραστής του Ελύτη και της Κικής Δημουλά στα σουηδικά, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας, συγγραφέας, εικαστικός και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Xavier Bordes θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, δεκάδες ανέκδοτες επιστολές και φωτογραφίες του Οδυσσέα Ελύτη, που δωρίζει στη χώρα μας. Τελικός αποδέκτης της μεγάλης προσφοράς θα είναι η Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται και οι επιστολές που είχε αποστείλει ο κ. Xavier Bordes  προς τον Οδυσσέα Ελύτη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κα Μαριάνα Πυργιώτη.

Δημοκρατική Συμμαχία : προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη η διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτές και πρώην βουλευτές

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει με βίαιο τρόπο να μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, η διεκδίκηση αναδρομικών αποδοχών και αποζημιώσεων από βουλευτές και πρώην βουλευτές είναι προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη.Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραιτηθούν άμεσα από την περαιτέρω διεκδίκηση των αναδρομικών, κλείνοντας οριστικά το θέμα».

Χρήστος Σταϊκούρας : Η 5η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου», αποτυπώνει τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση της 5ης Επικαιροποίησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής («Μνημόνιο»):

Δοκιμάζεται ο Παμβοχαϊκός στην Αλεξανδρούπολη

Ο Παμβοχαϊκός δοκιμάζεται την σήμερα Δευτέρα (12/12, 19:00 - ΝOVA) στην Αλεξανδρούπολη, απέναντι στον τοπικό Εθνικό, γνωρίζοντας πως η αποστολή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όπως επισήμανε, ο Κώστας Στιβαχτής, ο αντίπαλος διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και ισχυρή έδρα ωστόσο, η ομάδα μας είναι αποφασισμένη κυνηγήσει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που συνδυάζει την εμπειρία με το νεανικό στοιχείο και σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή. Εκτός από καλό σύνολο, ο Εθνικός έχει μια δυνατή έδρα, που γεμίζει και δημιουργείται εξαιρετική ατμόσφαιρα", τόνισε για την αναμέτρηση της Δευτέρας ο πασαδόρος του Παμβοχαϊκού, για να καταλήξει:
"Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σημασία έχει να παίζουμε καλά, να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Με αυτό το σκεπτικό πάμε και στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το θετικό αποτέλεσμα".
Η προετοιμασία του Παμβοχαϊκού ολοκληρώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή η αποστολή αναχώρησε για την Αλεξανδρούπολη. Διαιτητές του αγώνα με τον Εθνικό ορίστηκαν οι Γεροθόδωρος, Ιωαννίδης και κομισάριος ο Λαδάς.

Κι άλλο αίμα θα ζητήσει σήμερα η τρόικα , καταφθάνει με άγριες διαθέσεις !


Ότι δεν έκοψε το πρώτο μνημόνιο και το συμπληρωματικό του τον περασμένο Σεπτέμβρη έρχεται να το κόψει τώρα το νέο μνημόνιο που πρέπει να υπογράψει η χώρα για να εξασφαλίσει τη νέα χρηματοδότηση.

Μετάφραση αυτού είναι κι άλλο... αίμα. Τα θύματα είναι τα γνωστά, μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Τα μέτρα έχουν τη μορφή καταιγίδας. Από το 2012 ως και το 2014, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Δημόσιο:

Περικοπές (νέες) περίπου στο 1/3ο των εργαζόμενων, σε εκείνους δηλαδή που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγιο. Το πότε και το πως δεν έχει ανακοινωθεί.
Επαναξιολόγηση του μισθολογίου και πιθανότητα νέων οριζόντιων μειώσεων.

Ασφαλιστικό:
Περικοπές επικουρικών συντάξεων από 1/1/2012
Περικοπή εφάπαξ όλων των Δημοσίων υπαλλήλων και απόδοση σε δόσεις.
Έρχεται νέο ασφαλιστικό

Φορολογία:
Κατάργηση ειδικών καθεστώτων φορολόγησης, όπως ΦΠΑ νησιών.
Αλλαγή στον τρόπο επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών
Έρχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υγεία:
Μειώσεις αμοιβών εξωτερικών συμβεβλημένων γιατρών 15%+15% το 2012
Μείωση περιθωρίου κέρδους φαρμακείων

Κοινωνικά επιδόματα:
Μπαίνουν προϋποθέσεις σε 22 επιδόματα όπως το επίδομα μακροχρόνια άνεργου, το επίδομα νεοεισερχόμενου άνεργων επιστημόνων στην αγορά εργασίας, εφάπαξ ειδικό επίδομα μετά την τακτική επιδότηση κλπ

Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας «κυβέρνησης με ικανότητες»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», αποφάνθηκε χθες με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας να εγκαταλείψουν τα κόμματα τη συμφωνία για διενέργεια πρόωρων εκλογών και να πάμε έτσι ως το τέλος της τετραετίας.

Η ιδέα δεν θα ήταν κακή, αν πίστευε κανείς πως πληρούται η προϋπόθεση που θέτει αμέσως μετά ο κ. Στεφανόπουλος, περιγράφοντας τι ακριβώς χρειάζεται η χώρα.

Όπως έγραψε, η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει».

Συγγνώμη, αλλά όταν λέμε «μια κυβέρνηση με ικανότητες» τι ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας;

Μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε σήμερα;

Μια άλλη κυβέρνηση, με τον κ. Παπαδήμο να επιλέγει δέκα άντε δεκαπέντε άτομα για να κάνει τη δουλειά του, όπως συνέβη στην Ιταλία;

Διότι αν πρόκειται για το πρώτο, τότε λυπούμεθα να πληροφορήσουμε τον πρώην Πρόεδρο πως τέτοια προϋπόθεση δεν συντρέχει.

Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει ένα οικονομικό επιτελείο (το παλιό) που απέτυχε πανηγυρικά σε όλους τους στόχους και, όταν διαπιστώθηκε η απόλυτη ανικανότητά του, τρελαμένο άρχισε να βάζει φόρους ακόμη και μέσω της ΔΕΗ.

Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει ένα υπουργικό επιτελείο αρμόδιο για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Κολλημένα όλα τα μεγάλα έργα, λιμνάζουν τα κοινοτικά κονδύλια, πάνε κι’ έρχονται οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για να δουν πώς θα βγούμε από το τέλμα.

Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει υπουργικό επιτελείο για την παιδεία, που τα κατάφερε να φθάσουμε στα Χριστούγεννα χωρίς να υπάρχουν βιβλία στα σχολεία.

Και πάει λέγοντας: Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για νέες κινητοποιήσεις, το Δημόσιο εξακολουθεί να καρκινοβατεί, οι ΔΕΚΟ παραμένουν ευρωβόρες, στην υγεία εμφανίζεται μια εικονική πραγματικότητα και όλοι μαζί διαγκωνίζονται ώστε να βρεθούν σε καλύτερο σημείο εκκίνησης για την κούρσα της διαδοχής.

Την ίδια ώρα, η ύφεση πάει για 6%, η επίσημη ανεργία αγγίζει το 18% και το ΑΕΠ έχει πάρει την κατρακύλα.

Επομένως, κ. Πρόεδρε δεν το συζητάμε. Δεν πρόκειται για «κυβέρνηση με ικανότητες».

Αν τώρα εννοείτε πως πρέπει χωρίς εκλογές να βρεθούν εκείνοι οι ικανοί που θα αποτελέσουν το υπουργικό επιτελείο του κ. Παπαδήμου, αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να πει την γνώμη του και ο λαός.

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανθρώπους που μπορούν να την υπερασπιστούν στο εξωτερικό και να βγάλουν από πάνω της το άχθος της συκοφαντίας.

Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Παρακολουθήσαμε ξανά μια επανάληψη από τις γνωστές συνεντεύξεις στις Βρυξέλλες, όπου όλα εμφανίστηκαν καλά καμωμένα και από πλευράς ΕΕ και από πλευράς Ελλάδας.

Ένα πέπλο αδιαφάνειας ως προς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να καλύπτει τα πάντα.

Για άλλη μια φορά δεν πληροφορηθήκαμε αν η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με τον τρόπο που της αξίζει – και όχι δουλικά και ψοφοδεώς.

Πέρα από την άποψη ότι επιθυμούμε να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη, δεν ακούσαμε αν ο κ. Παπαδήμος είπε κάτι για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Διότι αν είναι να πηγαίνουν έξω και να επιστρέφουν με τελεσίγραφα και ωραιοποιήσεις, τότε τέτοια κυβέρνηση και τέτοια ηγεσία όχι μόνο δεν την χρειάζεται η χώρα, αλλά και πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Αν είναι να μην προβάλλεται κανένα επιχείρημα, αν είναι η ηγεσία μας να συμπεριφέρεται ως εάν ηγείτο του… Λουξεμβούργου και όχι μιας χώρας που – ελέω συμμάχων – υποχρεώνεται να εξοπλίζεται συνεχώς και να διεξάγει αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, τότε δεν έχουμε ηγεσία ικανή να μας υπερασπιστεί.

Κι’ όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τη χώρα σου, τότε είναι βέβαιο πως ούτε να την κυβερνήσεις μπορείς.

Και επιτέλους, όταν λέμε «κυβέρνηση με ικανότητες», πρέπει κάποτε να μπουν και οι προδιαγραφές!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Π. Τατούλης: Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά."

Φινάλε του πρώτου γύρου στο παιδικό πρωτάθλημα της Κορινθίας

Φινάλε του Α΄ γύρου , το Σαββατοκύριακο , στο παιδικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κορινθίας , το οποίο διεξάγεται σε τρεις ομίλους.
Στο Δερβένι , η παιδική ομάδα του Αστέρα με προπονητή τον Βασίλη Δημόπουλο επικράτησε με 5 – 3 της αντίστοιχης  παιδικής ομάδας της Ελλάδος Βέλου και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του Γ΄  ομίλου , με – 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα του Ηρακλή Λεχαίου.
Την ομάδα του Αστέρα αποτελούν οι εξής παίκτες : Αλπογιάννης Αλέξανδρος , Βυζάς  Χρήστος, Γκούγκα  Τόνυ, Καλυτέρης  Θάνος, Καλυτέρης  Νίκος, Κανακάρης  Χρήστος, Κούκιος  Γιώργος, Λάτσινος  Δημήτρης, Λιθοξόου  Δημήτρης, Μελισσαρόπουλος  Γιάννης, Μελισσαρόπουλος  Σπύρος, Μερκούρης  Σταύρος, Μούγιος  Μάριος, Μουτάφης Γιώργος , Νικολούλιας  Δημήτρης, Πρίφτης  Βασίλης, Προδρομίδης  Αλέξανδρος, Σεφέρης  Χρήστος, Σταύρου  Φάνης, Τάφα  Τόνυ, Χιωτέλης  Δημήτρης και Ψαρρός  Αντρέας
Τα αποτελέσματα
 

Α΄ όμιλος
8η Αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ      0 – 2
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -  ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ  6 – 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ.         3 – 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06      2 – 2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                8 23 - 1 18
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                7 47 - 6 17
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                 7 42 - 4 17
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     7 25 -20 10
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ           7 17 - 18 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.           7 14 - 15 9
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ       7 9 - 33  6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ              7 23 - 55 4
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ.                 7 2 - 50   0

Β΄  όμιλος
8η Αγωνιστική
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     10 – 0   
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ.ΓΑΛΑΤΑΚ.  2 – 10
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.   1 – 6
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  - ΠΑΣ  ΚΛΕΝΙΑ          2 – 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ 7 48 - 8 19
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                  7 44 - 8 17
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          6 28 - 13 12
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ.                     7 39 - 28 12
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ            6 26 - 18 12
 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                     7 15 - 18 7
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                 4 13 - 32 3
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ              6 7 - 35 3
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                  8 13 - 73 0

Γ’ όμιλος
7η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ    5 – 3
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ  - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ       6 – 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ   1 – 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ   4 – 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ    7 35 - 17 18
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   7 20 - 15 15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.        7 24 - 13 13
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ             6 24 - 17 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 7 15 - 24 8
ΑΠΕΣΣΑΣ                        6 16 - 12 7
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ             7 12 - 28 3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ              7 13 - 33 3