Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ξανά ντόρτια, ξανά κορυφή ο Ολυμπιακός.

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός που πέρασε πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Superleague, μετά τη νίκη του με 4-0 επί του Λεβαδειακού στην εξ αναβολής 2η αγωνιστική.
Με… αιχμή του δόρατος τον Μιραλάς, ο οποίος μάλιστα σημείωσε «χατ τρικ», οι «ερυθρόλευκοι» κάθε άλλο παρά δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της ομάδας του Γιώργου Παράσχου και συνέχισαν νικηφόρα, περιμένοντας πλέον στραβοπατήματα των αντιπάλων ώστε να παραμείνουν στην κορυφή…

Εχοντας την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια… ελπίδας στους γηπεδούχους και μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» νωρίς - νωρίς… Μόλις στο 9ο λεπτό και ενώ έχει προηγηθεί η ωραία ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη στο 8', οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, με τον Μοντέστο να φεύγει στην αντεπίθεση και να γυρνάει ωραία στον Πάντελιτς που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το πλασέ και να γράψει το 1-0.
Πριν καλά καλά προλάβουν να οργανωθούν οι γηπεδούχοι, ήρθε ακόμη ένα τέρμα να ξεσηκώσει την κερκίδα, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι 2.500 περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού… Ηταν στο 16ο λεπτό όταν ο Μόνχε έδωσε την ασίστ στον Μιραλάς κι ο δεύτερος δεν αστόχησε… Ακολούθησε ακόμη μια καλή προσπάθεια του Φετφατζίδη, πριν ο Λεβαδειακός κάνει την πρώτη του προσπάθεια να απειλήσει τον Ολυμπιακό και αυτό συνέβη μόλις στο 30' με ένα μακρινό σουτ του Βιάνα.
Το ημίχρονο βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 3-0, με τον Μιραλάς να σημειώνει δεύτερο τέρμα με ωραία ατομική προσπάθεια στο 39' κι αν στο δεύτερο περίμεναν κάποιοι να δουν τον Λεβαδειακό αλλαγμένο, διαψεύστηκαν…
Πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση, η ομάδα της Λιβαδειάς δεν κατάφερε να υψώσει ανάστημα κόντρα στους Πειραιώτες και όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, είδε τα δίχτυα της να παραβιάζονται γι ακόμη μια φορά…
Αυτό συνέβη στο 59' και ενώ είχαν προηγηθεί τα σουτ των Φετφατζίδη, Μόνχε, Μανιάτη… Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο «Φέτφα» προσπάθησε γι ακόμη μια φορά να φτάσει στο γκολ, ο Κυριακίδης απέκρουσε προσωρινά αλλά ο Βέλγος έπιασε το… ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας «χατ τρικ».
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πρώτη ευκαιρία του Λεβαδειακού στον αγώνα ήρθε μόλις στο 69' με κεφαλιά του Ναπολεόνι… Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε ένα σουτ στο 86' και την κεφαλιά στο 89' και ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων που έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα…
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου (65' Κόρμπος), Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Μαχαίρας, Σάντσες, Μπεγκόνια (61' Νικολάκης), Ζουρούδης (63' Ναπολεόνι), Γκρμπιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (66' Ποτουρίδης), Μοντέστο, Μαρκάνο, Μανιάτης (76' Χαβίτο), Φετφατζίδης, Μιραλάς (72' Φουστέρ), Μονχε και Πάντελιτς.

Ολοκληρώθηκε η επισκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ, θα συναντηθεί αύριο με Τρόικα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Σήμερα, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό στρατηγικών Υποθέσεων κ. Moshe Yaalon.
Επισκέφτηκε το Ισραηλινό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Reuven Rivlin και την Αρχηγό της αντιπολίτευσης κα Tzipi Livni.
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Shimon Peres και παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με ισραηλινούς επιχειρηματίες από όλους τους τομείς.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκλήρωσα, σήμερα, τις επαφές μου στο Ισραήλ.
Συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία στο Κοινοβούλιό τους και είχα μια σε βάθος συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή.
Αργότερα είχαμε μια πραγματικά χρήσιμη συζήτηση με επιχειρηματίες που έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Διαπίστωσα, για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία από όλους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε καλά αποτελέσματα».

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 13:15, με εκπροσώπους της Τρόικας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Επίσης, αύριο, στις 20:30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας” που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental

Χρήστος Σταϊκούρας: δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την 5η Επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής («Μνημόνιο») από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ):

«Η Έκθεση του ΔΝΤ, μετά και από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών.
Τα δυσμενή αποτελέσματα της Κυβέρνησης Παπανδρέου, τόσο από τις πράξεις, όσο και από τις παραλείψεις της, τα βιώνουμε όλοι, κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Υποστηρίζουμε σταθερά τη θέση ότι απαιτείται τροποποίηση των πολιτικών, που έχουν αποδειχθεί λανθασμένες και βεβαίως τη συμπλήρωσή τους με πολιτικές που θα πυροδοτήσουν την Επανεκίννηση της Οικονομίας και την αναπτυξιακή διαδικασία.

Συγκεκριμένα, από την έκθεση του ΔΝΤ, προκύπτει ότι:

Ντόρα Μπακογιάννη «η ώρα της ελληνικής οικονομίας ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «η ώρα της ελληνικής οικονομίας ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης».
«Ευχαριστώ θερμά το Ελληνο–Αμερικανικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρό του κύριο Γραμματίδη για την πρόσκλησή σας να σας απευθύνω τον λόγο απόψε, σε μια κρισιμότατη καμπή των σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της και μέσα σ’ ένα κλίμα απελπισίας σχεδόν για τον ελληνικό λαό, την επαύριο και των άτολμων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προ ολίγων ημερών.Η «Συμμαχία», από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της στο Badminton, επέλεξε να είναι όχι δύναμη συντήρησης, όπως είναι σήμερα ο εκ δεξιών της κομματικός σχηματισμός απ’ τον οποίο κοινοβουλευτικώς προήλθε, αλλά δύναμη ανατροπής. Τόσον εσείς που βρίσκεστε μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα όσο και ο ελληνικός λαός γενικότερα, όλοι μας, παρακολουθούμε με το δέος που κάποιοι βλέπουν μια φυσική καταστροφή, την κατάσταση της χώρας μας αλλά και την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην ίδια την Ευρώπη. Είμαστε γεμάτοι αγωνία για το μέλλον. Παρακολουθούμε μια καταστροφή που ήταν το φυσικό επακόλουθο των παθογενειών που αφήσαμε να ριζώσουν στην κοινωνία, την οικονομία και το πολιτικό μας σύστημα και να αναπτυχθούν επί τρείς ολόκληρες δεκαετίες. Αλλά παρακολουθούμε και την κατάσταση της Ευρώπης. Η αγωνία μας είναι διπλή και αλληλένδετη.Τα νέα των τελευταίων εβδομάδων είναι πολλά, χαρακτηριστικά, κατά κανόνα αποθαρρυντικά, αλλά ορισμένες εξελίξεις αφήνουν και μιαν αχτίδα αισιοδοξίας.Ας μιλήσουμε πρώτα για την Ελλάδα.

«Ο Τέρενς blogάρει»,Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης 20/12/2011

Προς : Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί το ΤΡΙΤΗ 20  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 18,30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στα παρακάτω θέματα:
1.    Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2012
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 09.00 π.μ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στο email: tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Αντώνιος Κλαδούχος

Αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κώστα Κόλλια για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας

Κώστας Κόλλιας: «Αναβάλει το Υπουργείο Οικονομικών
τη συζήτηση για τη Δ.Ο.Υ. Νεμέας»
Με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το πρωί της Τετάρτης με ειδοποίησαν από το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχω καταθέσει για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας αναβάλλεται λόγω φόρτου εργασίας του Υφυπουργού. Επειδή οι επίκαιρες ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν υποχρεωτικά από μέλος της ηγεσίας του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργείου, συμβαίνει κάποιες φορές να αναβάλλονται συζητήσεις. Πλην όμως, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται και διαφημίζεται η δήθεν επίλυση του προβλήματος με καθιστά καχύποπτο.
Θεωρώ ότι το Υπουργείο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να δρομολογηθεί η λύση που έχει προκριθεί και που, κατά την εκτίμησή μου, περιλαμβάνει την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας και τη μεταφορά ενός ή δύο υπαλλήλων στο Δήμο, προκειμένου να διεκπεραιώνουν ήσσονος σημασίας υποθέσεις. Άλλωστε, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ουδείς είπε ότι αναστέλλεται η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ., ούτε κανείς εγγυήθηκε ότι η Εφορία θα μεταστεγαστεί, διατηρώντας το σύνολο των υπηρεσιών της.
Εκτιμώ ότι γίνεται μία προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι, ώστε οι πολίτες της Νεμέας να καταπιούν πιο εύκολα την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Είναι εξάλλου γνωστό ότι το πενταετές στρατηγικό σχέδιο για τη φορολογική διοίκηση προβλέπει αυτά ακριβώς που πάνε να εφαρμοστούν στη Νεμέα: κατάργηση και συγχώνευση Δ.Ο.Υ., μία Εφορία ανά νομό και εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ και σε άλλους φορείς για μικροσυναλλαγές.
Κανείς δεν λέει στους κατοίκους της Νεμέας ότι ουσιαστικά οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. που θα στεγαστούν στο Δήμο θα λειτουργούν ως υπάλληλοι Κ.Ε.Π. Δεν τους λέει κανείς ότι η Εφορία, με τα 14 τμήματα, δεν θα ξαναλειτουργήσει στη Νεμέα ως συγκροτημένη και πλήρης φορολογική υπηρεσία. Ούτε τους λέει κανείς ότι θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την Κόρινθο για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Για όλα αυτά θα επιμείνω να πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κύριο Υφυπουργό. Εάν εκτιμώ λάθος, ας με διαψεύσει, διαφορετικά ας εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει πρακτικά η λύση που έχει προκριθεί για τους πολίτες της Νεμέας. Πιθανώς κάποιοι πιστεύουν ότι το θέμα θα έχει καταστεί ανεπίκαιρο έπειτα από λίγο καιρό, πολύ περισσότερο εάν το Υπουργείο επιδιώξει να πάει η συζήτηση μετά τις γιορτές. Προσωπικά πιστεύω ότι, επειδή το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί με πρόσφορο τρόπο για τους δημότες της Νεμέας, όποτε και να συζητηθεί η ερώτηση, το θέμα θα παραμένει επίκαιρο. Έχω καταθέσει εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και θα ενημερώσω τους συμπολίτες μου για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί.»

Προβάδισμα ΝΔ 13 Μονάδων

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ 13 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στη νέα έρευνα της εταιρείας Alco (τηλεοπτικός σταθμός «Κόντρα», 13/12) σύμφωνα με την αναγωγή που κάνει η εταιρεία. Παράλληλα, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά καταγράφεται υπερδιπλάσια αυτής του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα γενικευμένο αίτημα (2 στους 3 ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ) να παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αναγωγής ψήφου που δημοσιοποιήθηκαν, η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 17% του ΠΑΣΟΚ και ενώ απομένει ακόμα ένα 5% αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Σημειώνεται ότι το 25,1% του δείγματος δεν επέλεξε κανένα κόμμα (αποχή, άκυρο, λευκό). 

ΝΔ
30
ΠΑΣΟΚ
17
ΚΚΕ
12
Δημοκρατική Αριστερά
9
ΣΥΡΙΖΑ
8
ΛΑΟΣ
7
Οικολόγοι-Πράσινοι
4
Δημοκρατική Συμμαχία
3
Λοιπά
5
Αναποφάσιστοι
5

Στην ερώτηση της δημοτικότητας ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει 26% θετικές γνώμες και προηγείται με υπερδιπλάσια διαφορά του Γ. Παπανδρέου το ποσοστό του οποίου περιορίζεται στο 11%. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να εκλεγεί άλλο πρόσωπο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το 55% μάλιστα να συμφωνούν ότι εφόσον δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες διαδοχής το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνέψει να διασπαστεί. Στους ψηφοφόρους ΝΔ αντίθετα, το 62% επικροτεί την απόφαση του Α. Σαμαρά να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η 6η δόση του δανείου και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Πολιτικό Παρατηρητήριο No 72

GREEKLISH: ΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Ή ΑΠΕΙΛΗ;


Γράφει η Παναγιώτα Μπάλτα

Πάντα ήμουν κατά των greeklish. Δεν ξέρω γιατί. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον από εγωισμό. «Εμείς αλφάβητο δεν έχουμε;» σκεφτόμουνα, «γιατί λοιπόν να χρησιμοποιούμε το ξένο;» ‘Ίσως πάλι να είχα επηρεαστεί απ’ αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και με υπερβάλλοντα ζήλο υποστηρίζουν πως τα greeklish είναι ένα κόλπο των ανεπτυγμένων χωρών να διεισδύσουν στη γλώσσα μας και άρα στη σκέψη μας αλλοιώνοντας τα ελληνικά, ενώ μάλιστα κατηγορούν τους νέους ότι υιοθετούν άκριτα αυτόν τον τρόπο γραφής, επειδή είναι μόδα.
Μια μέρα λοιπόν ,ενώ έκανα έκθεση στο φροντιστήριο, με ρωτάει η καθηγήτριά μου :«Ποια είναι η γνώμη σου για τα greeklish;» Όταν της είπα όλα τα παραπάνω είδα στο βλέμμα της πως διαφωνούσε. Σάστισα. Είναι δυνατόν φιλόλογος να μη θεωρεί πως τα greeklish συρρικνώνουν το λεξιλόγιο, επηρεάζουν την ορθογραφική ικανότητα, ότι απειλούν τα ελληνικά τέλος πάντων;
Κι όμως υπάρχει και η άλλη άποψη. Η γλώσσα έχει τη δυναμική να αποτυπώνεται γραπτά με πολλούς τρόπους. Αν δούμε το ζήτημα ιστορικά, έχουμε γραπτή απόδοση των ελληνικών με τη γραμμική β’, με τα αρχαία ελληνικά, τα νέα, με αλγεβρικά σύμβολα, με τον κώδικα μορς, το σύστημα Μπράιγ. Με τα greeklish!
Τα greeklish έρχονται να καλύψουν νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τη χρήση της τεχνολογίας, αφού η χρήση των λατινικών είναι απαραίτητη στο username, στο password, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Οι ανάγκες επικοινωνίας στο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης είναι η αιτία που επινοήθηκε αυτός ο νέος τρόπος γραφής. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ευθύνεται κιόλας για τη λεξιπενία, αφού αντίθετα εμπλουτίζει τη γλώσσα με ακόμα με ένα τρόπο έκφρασης, υποστηρίζουν κάποιοι. Με βάση αυτές τις σκέψεις, η κινδυνολογία για τα greeklish είναι αβάσιμη, αν υποθέσουμε ότι η ελληνική γλώσσα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις αλλαγές των καιρών και να εξοστρακίζει τα ασύμφορα.
Ωραία βέβαια όλα αυτά αλλά τι γίνεται όταν τα greeklish αποτελούν μια ασπίδα να κρύβεται κανείς γραμματικά, γλωσσικά, εκφραστικά; Η απάντηση είναι απλή: όταν η χρήση περιορίζεται σε μικρά ανεπίσημα μηνύματα μεταξύ φίλων, δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος απώλειας γλωσσικής και εθνικής ταυτότητας. Σε μεγάλα κείμενα όμως με σημαντικά νοήματα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι κουραστικά, δυσανάγνωστα και συνεπώς δε διευκολύνουν τη ζωή μας-μα γι αυτό δε δημιουργήθηκαν;- αλλά τη δυσχεραίνουν
.

Κόρινθος: Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες στο δημαρχείο Κορίνθου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, στο πλαίσιο της προστασίας του Κορινθιακού κόλπου. Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν η λήψη αποφάσεων που θα δρομολογήσουν τις κατάλληλες πολιτικές για την ανάκαμψη των ιχθυοαποθεμάτων, καθώς και την επίτευξη της αειφορίας της θαλάσσιας αλιείας.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν, εκτός του δημάρχου Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες κι Απόστολος Παπαφωτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Αντώνης Τερζής, μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι ο Κορινθιακός κόλπος αποτελεί ένα φανταστικό βιότοπο, όπου η βιοποικιλότητα του είναι μοναδική, παρότι πολιορκείται από ποικίλες δραστηριότητες. Είναι μια θάλασσα κλειστή και ευαίσθητη, εξαιρετικής ομορφιάς και φυσικού πλούτου, όπου εδώ και δεκαετίες έχει αφεθεί στο έλεος της ανθρώπινης υπερεκμετάλλευσης (αλιεία) και της ρύπανσης από βιομηχανικά και αστικά απόβλητα.
Στη σύσκεψη έγινε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης του θέματος, ιεραρχώντας όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι φορείς για την επιτυχή επίτευξη των στόχων.
Έγινε καταγραφή των δεδομένων, επιδιώκοντας τη συνεργασία των τριών περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την αειφορία, η οποία αποτελεί και σημαντικό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Το αποτέλεσμα της σύσκεψης θα κωδικοποιηθεί και θα κατατεθεί στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.

agelioforos.gr

Τάσος Χωρέμης: Έχω παραιτηθεί κάθε διεκδίκησης αναδρομικών...το θέμα δεν με αφορά.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις αγωγές που έχουν καταθέσει πρώην βουλευτές για αναδρομικά και αποζημιώσεις περασμένων ετών, ο πρ. βουλευτής Κορινθίας του Π.ΑΣΟ.Κ. κ. Τάσος Χωρέμης, αναφέρει τα εξής:
«Από την προσφυγή του 2007 για τα εν λόγω αναδρομικά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μου έχω παραιτηθεί κάθε διεκδίκησης. Δεν ανήκω στους συνταξιούχους βουλευτές και έχω επανέλθει εδώ και καιρό στην εργασία μου. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα δεν με αφορά».

ΕΠΙΚΑΙΡΟ : Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 13 Δεκεμβρίου 1943 (Video)



Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.



N.Δ.: Οι μάσκες έπεσαν! Μετά από 26 ολόκληρους μήνες υπερφίαλων και ανέξοδων εξαγγελιών, ήρθε η ώρα της σκληρής πραγματικότητας για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, σε σχέση με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και την απεμπλοκή των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν!
Μετά από 26 ολόκληρους μήνες υπερφίαλων και ανέξοδων εξαγγελιών, ήρθε η ώρα της σκληρής πραγματικότητας για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τη σπουδαιότερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών, με ισχυρότατο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σε όλες τις Περιφέρειες. Μιας επένδυσης, που έριξε στο τέλμα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και τη μελλοντική εξέλιξη.
Σήμερα ούτε σχεδιασμός υπάρχει, ούτε υλοποίηση. Τα έργα έχουν βαλτώσει, οι διεκδικήσεις των Παραχωρησιούχων είναι στο μέγιστο, ενώ η πρόοδος στο ελάχιστο.
Όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Επιτροπής κ. Χ. Ράιχενπαχ με τους κυρίους Χρυσοχοΐδη και Μαγκριώτη, θα χρειαστούν επιπλέον έξι (6) μήνες για την επανεκκίνηση των έργων. Το θέμα δηλαδή παραπέμπεται στο καλοκαίρι του 2012!
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι οι εξαγγελίες όλων των ηγεσιών του Υπουργείου Υποδομών, από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν, ήταν χωρίς κανένα αντίκρισμα, όπως κατ’ επανάληψη είχαμε τεκμηριώσει και αναδείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε σχετική Επερώτησή μας στη Βουλή.
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ζητήσουν συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους αναιδώς ενέπαιξαν με ανακοινώσεις περί «αναθεώρησης των συμβάσεων παραχώρησης» και «μείωσης των διοδίων».
Δυστυχώς, για τον τόπο χάθηκαν 2 ½ πολύτιμα χρόνια.
Και αυτό το έργο θα αναλάβει να το επανεκκινήσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από το σημείο που το άφησε».

Ολυμπιακός: Για την κορυφή απόψε κόντρα στον Λεβαδειακό

Συνέχεια στο σερί επιτυχημένων εμφανίσεων θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Λεβαδειακό που μετρά τρία παιχνίδια αήττητος. (18.00 NOVAsports1). Oι ερυθρόλευκοι μετά από μία σειρά τραυματισμών στις τελευταίες προπονήσεις είδαν τους Τζεμπούρ και Φουστέρ να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Η ενδεκάδα της ομάδας αναμένεται να έχει και πάλι αλλαγές. Ο Μέγερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και –πιθανότατα- ο Παπάζογλου. Τοροσίδης και Μαρκάνο στα δύο άκρα. Αμυντικά χαφ οι Μοντέστο, Ορμπάιθ, αλλά θέση διεκδικεί και ο Μανιάτης. Ο Φουστέρ θα είναι μπροστά τους. Στα δύο άκρα περισσότερες πιθανότητες έχουν οι Φετφατζόγλου και Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης δεν αποκλείεται να βρεθεί και πάλι ο Πάντελιτς.

Λεβαδειακός

Πολλές είναι οι απουσίες που καλείται να διαχειριστεί ο Γιώργος Παράσχος στον Λεβαδειακό. Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους είναι μεταξύ άλλων οι Τομάς, Μελισσάς, Πόποβιτς και Μουλόπουλος, μέσα ο Γκρμπιτς. Οι Βοιωτοί υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
Αναλυτικά, οι «εκλεκτοί» του Λεβαδειακού: Κυριακίδης, Στρατηλάτης, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας, Φαβάλι, Σάντσες, Μπεγκόνια, Ζουρούδης, Βασιλείου, Γκρμπιτς.
 
protothema.gr

Τράκαρε η Νατάσα Ράγιου

Χθες το πρωί παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα, το απόγευμα οι υποχρεώσεις την κάλεσαν στην Αθήνα, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης η π. βουλευτής Νατάσα Ράγιου είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς χωρίς η ίδια να τραυματιστεί, ωστόσο το αυτοκίνητό της έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Είναι γνωστό ότι η Νατάσα Ράγιου είναι αεικίνητη και υπερδραστήρια, γεγονός που αποδεικνύεται άλλη μια φορά. Το ατύχημα συνέβη στη 1 τα ξημερώματα επιστρέφοντας από εκδήλωση της ΝΔ στην Αθήνα, λίγο πριν το Αίγιο. Η Νατάσα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε στα διαχωριστικά. Νατάσα καλή δύναμη.

thebest.gr

Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ-Διευρύνεται η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ που φτάνει τις δεκατρείς ποσοστιαίες μονάδες και νέα υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της “Αlco” που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Kontra Channel» και της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου». Σύμφωνα με την έρευνα, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διευρύνεται ενώ για πρώτη φορά- ένα μήνα μετά το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης- υπερτερούν οι αρνητικές γνώμες για την απόδοσή της. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ένας στους τρεις πολίτες επιθυμεί να τηρηθεί η δέσμευση για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου ενώ η πλειοψηφία των γαλάζιων ψηφοφόρων (62%) επικροτεί την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, εκτιμώντας ότι λειτούργησε υπεύθυνα για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Την ίδια άποψη εκφράζει το 41% του συνόλου των ερωτηθέντων ενώ την αντίθετη γνώμη (ότι δηλαδή προσυπέγραψε το μνημόνιο) διατυπώνει αντίστοιχο ποσοστό της τάξης του 41%. Η νέα έρευνα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η «βάση» της ΝΔ είναι το 30% (σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων), εύρημα που για τα γαλάζια στελέχη αποτελεί «μια ισχυρή αφετηρία στο κλίμα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, για να πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας με την ανάδειξη του υπεύθυνου πολιτικού λόγου και της εναλλακτικής πρότασης». Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να φυλλορροεί με τη συσπείρωσή του να αγγίζει μόλις το 31% και το 11,5% των ψηφοφόρων του να ακολουθούν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όμως για την Ιπποκράτους είναι η «θολή» επόμενη μέρα. Αν και το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογή νέου προέδρου και το 55% εκτιμά ότι το κόμμα θα διασπαστεί εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει στο τιμόνι του, το 55% δεν ξέρει… ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει: είναι ενδεικτικό ότι από τη «λίστα» των «δελφίνων», ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται μεν του Ανδρέα Λοβέρδου όμως τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι ιδιαίτερα μικρά: ο αντιπρόεδρος «ψηφίζεται» μόλις από το 20% και ο υπουργός Υγείας από το 16%, απέναντι στο 34% που απαντά «δεν ξέρω» και το 11% που δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση αλλά λέει «άλλος». Οσον αφορά τη «βαθμολογία» της κυβέρνησης Παπαδήμου οι αρνητικές γνώμες βρίσκονται στο 50%, μειώνονται οι θετικές με 27% και «πριμοδοτούνται» οι αναποφάσιστοι με 23%. Οι αρνητικές κρίσεις για τον πρωθυπουργό φτάνουν στο 40% και οι θετικές στο 39% ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τον Φώτη Κουβέλη και πριν από τον Αλέξη Τσίπρα (στις θετικές γνώμες). Με την εικόνα της Alco στην πρόθεση ψήφου, η επόμενη Βουλή θα είναι οκτακομματική, αφού το όριο των τριών ποσοστιαίων μονάδων φαίνεται ότι «κλειδώνει» για τους Οικολόγους (4%) ενώ η πόρτα μόλις που ανοίγει για τη «Δημοκρατική Συμμαχία» (3%).

Οι τεχνοκράτες διαφωνούν με... τον εαυτό τους πάνω στα ερείπια της Ελλάδας Πορευόμαστε με τα «αν» Βενιζέλου

Οι αρμόδιοι για την ανάπτυξη της χώρας τεχνοκράτες βλέπουν τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και οι εκπρόσωποι της τρόικας, αφού προκάλεσαν την ύφεση, ζητούν τώρα αλλαγή πορείας. Την ίδια ώρα, ο προϋπολογισμός εκτροχιάζεται και ο υπουργός συνεχίζει την παράθεση σειράς «αν».

Σοφία Βούλτεψη


Αντιμέτωπη με την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα βρίσκεται πλέον η νέα κυβέρνηση, καθώς με τις νέες της απαιτήσεις, τόσο όσον αφορά στα έσοδα, όσο και στα εργασιακά, η τρόικα προκάλεσε απότομη και ανώμαλη προσγείωση σε όσους πίστευαν πως ήταν δυνατόν να παραταθεί ο χρόνος ζωής της.

Διαπιστώνεται τώρα αυτό που ήταν γνωστό από την αρχή: Ότι οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου δεν περιορίζονται μόνο στην ανταλλαγή ομολόγων, αλλά και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, που αν δεν συνδυαστούν με συγκεκριμένα, μετρήσιμα και αποτελεσματικά μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας ούτε θα αποδώσουν, αλλά και ούτε θα γίνουν αποδεκτά από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Γέμισε η χώρα ανίκανους γυρολόγους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν θυμόμαστε καλά το ΠΑΣΟΚ είχε χαλάσει τον κόσμο επειδή η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην απογραφή.

Έκτοτε, έχουν γίνει τόσες πολλές απογραφές, που πια έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

Με πρόσκληση του κ. Παπανδρέου και των συν αυτώ μας… απέγραψαν όλοι: Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, η Eurostat δια της ΕΛΣΤΑΤ.

Χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενα στοιχεία ανεβάζουν το έλλειμμα, κατεβάζουν το ΑΕΠ, μετρούν την αποδοτικότητα του Δημοσίου, μοιράζουν χαρακτηρισμούς, ταπεινώνουν τη χώρα, στοχοποιούν τους Έλληνες.

Και αφού συμβούν όλα αυτά, εμφανίζονται οι εγχώριοι σωτήρες και με το πιο μπλαζέ ύφος της οικουμένης, σχολιάζουν: Μα αυτά είναι γνωστά, δεν μας είπαν δα και κάτι το καινούργιο!

Ε, αφού ήταν γνωστά, γιατί δεν τα διορθώνατε – όπως υποσχεθήκατε – αντί να κουβαλήσετε όλους τους διαβόλους της γης και να τους βάλετε δερβέναγες στο κεφάλι μας;

Η λέξη της εβδομάδας: Ιταλία


Τι σημαίνει η λέξη "Ιταλία";

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος (24grammata.com)

Ο πληθυσμός της γείτονος χώρας είναι 58.462.375 (απογρ. 2005). Έγινε ανεξάρτητο και ενιαίο κράτος το 1861 (τριάντα χρόνια μετά από εμάς). Από το δημοτικό σχολείο μαθαίνουμε για την κοινή πορεία που ενώνει τους δύο λαούς, αν και για την αρχαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία ξεχωριστή χώρα αλλά για την κύρια περιοχή που ζει και μεγαλουργεί ο Ελληνισμός (Μεγάλη Ελλάδα). Οι Αρχαίοι Ελληνες, άλλωστε, ήταν οι «νονοί» της Ιταλίας. Όταν θα αποικήσουν τη χερσόνησο, θα βρουν τον ντόπιο πληθυσμό να ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή των μοσχαριών. Το μοσχάρι στην ομβρική διάλεκτο ονομάζεται : vitlu < λατ. vitulus < λατ. vitalia < ελλ. Ιταλία. Οι Έλληνες θα αποκαλέσουν, μάλλον ειρωνικά, το ντόπιο πληθυσμό ως "Ιταλούς" (: γελαδάρηδες) και τη χώρα "Ιταλία" (: γη των μοσχαριών). Άλλωστε παρόμοια χρήση είχε γίνει με τη λέξη "Εύβοια" (< ευ + βους, περιοχή με πλούσια εκτροφή βοειδών). Η λέξη "Ιταλία" απαντάται για πρώτη φορά στον Ηρόδοτο. για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com
Η Ιταλία (ή "Μοσχαρία", αν προτιμάτε), αναμφισβήτητα είναι η χώρα του ωραίου και του εκλεπτυσμένου, αν και το όνομα της δεν το συνυπογράφει. Πάντως, πέρα από κάθε διάθεση αστεϊσμού, καλό είναι να τονίσουμε ότι η ετυμολογία της λέξης επιστημονικά είναι αβέβαιη. Η παραπάνω εκδοχή είναι η πιο ισχυρή. Άλλες πιθανές εικασίες είναι ότι προέρχεται από τον ήρωα Italo (o οποίος είναι μυθικό ήρωας και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ιστορικά, η ύπαρξη του). Μία άλλη πιθανή εκδοχή είναι ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη Αιθαλία (Αethalia), "η ομιχλώδης από τους καπνούς χώρα", λόγω των ηφαιστείων της. Από την ίδια ρίζα παράγεται ετυμολογικά και το ηφαίστειο Αίτνα.

24grammata.com

Ολοκληρώθηκε το 3ο ΟΝΝΕΔ debate

Image


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Το θέμα του debate ήταν «Ανωνυμία στα Blogs;» και ο στόχος ήταν να συζητηθεί ένα φαινόμενο που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη και έχει αλλάξει ριζικά το χώρο της Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά αγγίζει και το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν ως ομιλητές δύο γνώστες του ζητήματος και των παραμέτρων του: ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και ο κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
(www.tvxs.gr ) .

Στην τοποθέτηση του ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως τα blogs δημιούργησαν τελείως νέα δεδομένα στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά είχαν και πολλές αρνητικές παρενέργειες στο θέμα της ποιότητας της παρεχόμενης πληροφορίας. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο ελέγχου αυτών που γράφονται στα blogs, ακόμα και με τη δημιουργία ενιαίου μητρώου για bloggers και να γίνεται άρση του απορρήτου σε περιπτώσεις όπου καταγγέλλεται συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι
σε πολίτη ή δημόσιο πρόσωπο.

Ο κ. Κούλογλου  ξεκίνησε λέγοντας πως ορισμένα blogs μετέφεραν στο διαδίκτυο τις πιο κακές πτυχές της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Τόνισε πως χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο για τη λειτουργία της διαδικτυακής ενημέρωσης, και όχι απλά αποσπασματικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Το πιο σημαντικό όμως, όπως ανέφερε, είναι να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα, πιο ανεκτική στις διαφορετικές απόψεις ώστε ο κάθε πολίτης να διαχωρίζει την ορθή από τη διαστρεβλωμένη είδηση.

Οι  παρευρισκόμενοι  στην εκδήλωση είχαν  τη δυνατότητα να συμμετέχουν με ερωτήσεις στο διάλογο που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης, με την ανάταση σχετικών καρτών (υπέρ ή κατά).
Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ

Από το Γραφείο Τύπου
onned-korinthias.gr

Μελέτη Βελτίωσης Ε.Ο. απο κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Δερβεράκια-Μυκήνες στους Νομούς Αργολίδος & Κορινθίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
                                                                                                        Ναύπλιο 12 - 12 -2011
                                  
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Με την υπ’ αρίθ. Πρωτ. 2499/14-10-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του έργου με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονομασία – Είδος έργου:
«Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια –Μυκήνες στους Νομούς Αργολίδος & Κορινθίας».
·
Φορέας υλοποίησης του έργου :
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
·
Αρμόδια σε θέματα περιβάλλοντος Υπηρεσία: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ , ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ , ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Αρμόδια υπηρεσία για την παροχή στοιχείων:
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
·
Εφημερίδα δημοσίευσης της ανακοίνωσης: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ.α.α
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δικτύο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως διοικητικός φορέας μετά τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει ουσιαστικά την ευθύνη της συνολικής κοινωνικής πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ανάπτυξη απαραίτητα συστατικά μιας κοινωνίας σε βαθύτατη πολιτική κρίση, με άμεσο αντίκρισμα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Χρήστος Ζώης: Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον του θεσμού “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Δομές Κοινωνικής Μέριμνας και ιδίως το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” καλύπτουν σημαντικές και πάγιες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αφού παρέχουν την απαραίτητη μέριμνα, περίθαλψη και υποστήριξη σε άτομα που αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους μόνα τους, συμπληρώνοντας τα κενά που υπάρχουν στους φορείς της  Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Ενώ, όμως,  ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από τις δομές αυτές ολοένα και αυξάνεται -ιδίως λόγω της οικονομικής κρίσης- τα προγράμματα ολοκληρώνονται στις 31.12.2011, χωρίς να έχουν ληφθεί ή ανακοινωθεί μέτρα για τη συνέχισή τους.
Ένας σημαντικός αριθμός των εργαζομένων έγινε αορίστου χρόνου από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ για τους υπόλοιπους είχε ληφθεί απόφαση μοριοδότησης της εμπειρίας τους σε συνδυασμό με τη σταθερή ένταξη του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στους οργανισμούς των Δήμων. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, είχαν γίνει διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., ώστε να διασφαλιστεί η κοινοτική χρηματοδότηση του προγράμματος. Ωστόσο, δύο χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφησαν το θεσμό αυτόν στον αέρα.
Κατόπιν αυτών, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία τους καλούμε να πληροφορήσουν τη Βουλή:
1) Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον του θεσμού; Έχουν κάποιο σχέδιο και γιατί άφησαν να φτάσουμε στο τέλος του χρόνου χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της μονιμότητας του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”;
2) Δεδομένου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε το ν. 3320/2005 για τη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας των συμβασιούχων,  μέσω του οποίου θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα, σκοπεύουν να πράξουν κάτι για τους συμβασιούχους που απασχολούνται στο πρόγραμμα αυτό  και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους εδώ και 10 έτη ή θα τους αφήσουν στο δρόμο μέσα στις γιορτές;».

Κωνσταντίνος Τζαβάρας :Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ό,τι αφορά τα μεγάλα προβλήματα του σωφρονιστικού μας συστήματος και τις κακές συνθήκες λειτουργίας των ελληνικών φυλακών είναι μεγάλες.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, έκανε στην ακόλουθη δήλωση:


«Από την ώρα που στη μεγαλύτερη δικαστική φυλακή της χώρας μπορούν να μπαίνουν ανεξέλεγκτα εκτός των άλλων και όπλα, τίποτε πλέον δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να συμβεί στον μικρόκοσμο των κρατουμένων. Ευτυχώς  που τα χθεσινά επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού χάρη στην ευσυνειδησία και τον υπηρεσιακό ζήλο των ολίγων σωφρονιστικών υπαλλήλων της βάρδιας, αλλά και στην εύνοια της τύχης δεν κατέληξαν σε δραματικά αποτελέσματα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ό,τι αφορά τα μεγάλα προβλήματα του σωφρονιστικού μας συστήματος και τις κακές συνθήκες λειτουργίας των ελληνικών φυλακών είναι μεγάλες.
Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι:
Πρώτον: Η αποσυμφόρηση των φυλακών με την αποφυλάκιση των μικροπαραβατών.
Δεύτερον: Η αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας των αλλοδαπών.
Τρίτον: Η ασφαλής φύλαξη των κρατουμένων που κυρίως θα βελτιωθεί με την άμεση αναπλήρωση των κενών, που έχουν δημιουργηθεί στην υπηρεσία από τις μαζικές αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Τέταρτον: Η άμεση έναρξη της πλήρους λειτουργίας των νέων φυλακών Νιγρήτας Σερρών και των φυλακών Χανίων, καθώς και η εκπόνηση σχεδίου ίδρυσης και ανάπτυξης νέων φυλακών εκτός κατοικημένων περιοχών.
Πέμπτον: Η εφαρμογή συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σταδιακής κατάργησης των φυλακών Κορυδαλλού.
Έκτον: Η ενίσχυση του ηθικού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και αναγνώριση από την Πολιτεία του ειδικού θεσμικού τους ρόλου στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
Έβδομον: Η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου σε προμηθευτές των φυλακών για εφόδια και υπηρεσίες (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για την κανονική και ποιοτική τροφοδοσία των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Όγδοον: Ο εξονυχιστικός έλεγχος εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και η επαρκής επιτήρηση των κρατουμένων σε καθεστώς σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και
Ένατον: Η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Κατάρτισης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.
Την ώρα αυτή, επιβάλλεται να διαταχθεί κατεπείγουσα και ενδελεχής έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων, των συνθηκών και των υπαιτίων της πρόκλησης και της εξέλιξης των χθεσινών σοβαρών επεισοδίων (στάση, απόπειρα απόδρασης, απειλή, παράνομη βία), ώστε να καταστεί δυνατή η απόδοση των ευθυνών και η επιβολή παραδειγματικών ποινών»