Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

- Αγριεύει ο καιρός απο τη νύχτα της Κυριακής
- Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια
- Περαιτέρω επιδείνωση απο το απόγευμα της Τετάρτης
- Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση για της επόμενες ημέρες
Κακοκαιρία θα επικρατησει τις περισσόετρες ημέρες της εβδομάδας.
Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη νύχτα της Κυριακής προβλέπονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής θα σημειωθούν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε δυτική Πελοπόννησο, Ηπειρο και δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής και κατά περιόδους τη Δευτέρα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Την Τρίτη οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, για την οποία η ΕΜΥ θα ενημερώνει με νεώτερα τακτικά η έκτακτα δελτία καιρού.


Οδηγίες προς τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει:

-Να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο, εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την  Πρωτοχρονιά
newsit.gr

Με υποθετικές κατασκευές δεν αναιρείται η κυρίαρχη θέση της ΝΔ

Μεγάλη υπεροχή της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου σημειώνεται και στη νέα έρευνα της εταιρείας Marc (Έθνος, 18/12) καταγράφοντας διψήφια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση που δημοσιεύεται, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,7% έναντι 17,5% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα μία έρευνα δηλαδή συμφωνεί ότι η διαφορά πάνω από δέκα μονάδες που είχε σημειωθεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές πριν από δύο χρόνια, έχει σήμερα ανατραπεί σε υπεροχή της ΝΔ πάνω από δέκα μονάδες. Ακολουθούν: ΚΚΕ 11,6%, ΛΑΟΣ 9,6%, Δημοκρατική αριστερά 9,2%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 3%, με τα υπόλοιπα κόμματα να συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,6%.
Διαβεβαιώνεται επομένως ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο η ΝΔ διαθέτει κυρίαρχη θέση έχοντας δυνατότητα να εκλέξει σχεδόν τριπλάσιους βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι σήμερα η καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων που βεβαιώνει, την ολική ανατροπή του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος, όσο και την δυσαρμονία του με τις σημερινές επιλογές των πολιτών. Επειδή όμως δεν παύει η καταγραφή αυτή να είναι ενδεικτική-δημοσκοπική, γι’ αυτό ακριβώς επιβάλλεται η επίσημη απεικόνισή της με εκλογές όπως άλλωστε έχει ήδη θεσμικά συμφωνηθεί. Τότε και μόνο θα γνωρίζουμε τι ακριβώς αποφάσισαν οι ψηφοφόροι λαμβάνοντας υπόψη και τις δυνατότητες σχηματισμού μίας σταθερής και υπεύθυνης κυβέρνησης.   
Το βέβαιο είναι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μέσα στα αδιέξοδα της πολιτικής που εφάρμοσε, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται σήμερα ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει, όχι μόνο γιατί αντιτάχθηκε εξ’ αρχής στην αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόστηκε και δικαιώθηκε από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά κυρίως γιατί καταθέτει έντιμα και καθαρά συνολική πρόταση διακυβέρνησης ζητώντας τη στήριξη των πολιτών για να την εφαρμόσει.   
Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αναιρεθεί από υποθετικού τύπου ερωτήσεις-κατασκευές μίας άλλης «πραγματικότητας» που δεν υπάρχει. Τι πάει να πει π.χ. η ερώτηση «αν με τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο»; Ποιον αφορά, που είναι αυτά τα νέα σχήματα; Ή μήπως παραγνωρίζεται ότι ήδη υπάρχουν αρκετά νέα και «προωθούμενα» σχήματα τα οποία απλά και μόνο διεκδικούν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση; Στη δημοκρατία οι πολίτες επιλέγουν πάντα ανάμεσα σε δεδομένες δυνατές επιλογές. Γι’ αυτό και σωστά ο νόμος περί δημοσκοπήσεων σε κάθε περίπτωση απαγορεύει ρητά τα λεγόμενα «υποθετικά ερωτήματα».
Πολιτικό Παρατηρητήριο No 74

Πρωταθλητής χειμώνα o Oλυμπιακός που νίκησε με 2 - 0 τον ΠΑΣ

Πρωταθλητής χειμώνα, έστω και με περισσότερα ματς, αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Χωρίς να εντυπωσιάσουν και πατώντας το γκάζι για ορισμένα διαστήματα στο α' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «5Χ5» στα τελευταία ματς με γκολ των Φουστέρ (9'), Τζιμπούρ (43'). Αποθεώθηκε ο Τάσος Πάντος που άκουσε ρυθμικά το όνομά του από όλο το γήπεδο.
Τελευταία υποχρέωση για τους Πειραιώτες μέσα στο 2011, αυτή του Κυπέλλου με τον Πιερικό (21/12).
Ο Ολυμπιακός, όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς του, μπήκε δυνατά και πίεσε τον αντίπαλο. Ετσι λοιπόν, για άλλη μια φορά η πίεση απέφερε καρπούς και οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 9' με τον «κεραυνό» του Φουστέρ, έπειτα από το «ένα-δύο» που έπαιξε ο Ισπανός με τον Μοντέστο.
Βαλβέρδε, εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Φουστέρ κι αυτός τον δικαίωσε, καθώς κυνήγησε από νωρίς το γκολ, έχοντας στα προηγούμενα λεπτά άλλα δυο σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν μπάλες βγαίνοντας μπροστά, ενώ από την άλλη οι Ηπειρώτες έψαχναν με βαθιές μπαλιές που δεν είχαν τύχη, τον αποκομμένο Μπακαγιόκο.
Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι σε μια μπερδεμένη φάση... Ηταν το 40' με τον Λίλα να φεύγει μπροστά, τον βοηθό να αφήνει λανθασμένα το ματς καθώς ο Γεωργίου που ξεκίνησε μαζί του και κυνήγησε την φάση ήταν οφσάιντ, ο Μέγερι βγήκε και πήρε παίκτη και μπάλα μαζί, όμως ο Στυλιάρας έδειξε «παίζεται».
Για ένα δίλεπτο περίπου ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες και το πλήρωσε, καθώς ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 43' με τον Τζιμπούρ, που πλάσαρε από κοντά με τον Αναστασιάδη να είναι έξαλλος με το ιατρικό του επιτελείο που δεν τον ενημέρωσε έγκαιρα για να κάνει την αλλαγή. Τη θέση του Λίλα τελικά, πήρε ο Βίλα στο 45' όμως το κακό είχε γίνει…
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Σκούφαλη, από τον οποίο είχε πολλά παράπονα με τον Μπεσέρα. Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως δεν κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μέγερι.
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε την απόδοσή του και είχε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς μετά το λάθος γύρισμα του Μανιάτη, που έβγαλε τον Μπακαγιόκο τετ α τετ με τον Μέγερι, όμως ο φορ του ΠΑΣ πλάσαρε άουτ στο 67'.
Κάπου εκεί τελείωσε το ματς, καθώς και οι δυο ομάδες έκαναν μάλλον… αγγαρεία στο υπόλοιπο του αγώνα και το β' μέρος δεν είχε να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν κατά πολύ την απόδοσή τους στο β' μέρος, έχοντας για κορυφαίους τους Γεωργίου, Ντε Βισέντι, όμως έφυγαν με άδεια χέρια από το Καραϊσκάκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (66' Ορμπάιθ), Μιραλάς, Φετφατζίδης (71' Γέστε), Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Σκούφαλης, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Ανδράλας, Λίλα (45+1' λ.τ. Βίλα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο

Τα αποτελέσματα της Γ' κατηγορίας Κορινθίας

Α΄ όμιλος
9η αγωνιστική
Ολυμπιακός Κορίνθου – Νέα Αστέρια Λουτρακίου 0 - 3
ΑΟ Αλμυρής – Ελάφι Εξαμιλίων  3 - 1
Σοφικό ’05 – Αίας Αγιονορίου  1 – 1
Ποσειδών Κυράς Βρύσης – Άγιος Γεώργιος 1 - 1
Αστέρας Κορίνθου – Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών  1 - 0

Η Βαθμολογία
 
Β΄ όμιλος
9η αγωνιστική
Ορφέας Κιάτου – Παμβοχαϊκός    1 – 4
ΑΟ Λεχαίου – Άρατος Βασιλικού  1 – 1
Άρης Βοχαϊκού – Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου 1 - 0
Νέοι Στιμάγκας – Ατρόμητος Μποζικών  2 - 0
ΑΟ Λαύκας – Δάφνη Πουλίτσας  0 – 2
Ρεπό: ΠΓΣ Κόρινθος


Η βαθμολογία

Ατρόμητη νίκη επί της ΑΕΚ

Το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων για την ΑΕΚ σταμάτησε στο Περιστέρι, εκεί όπου η Ένωση γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο. Ο Σπάθας και οι βοηθοί τα θαλάσσωσαν, αλλά ο Ατρόμητος άξιζε τη νίκη επί της ΑΕΚ .Φωνάζουν οι νικητές για πέναλτι στο 0-0 και η ΑΕΚ για επιθετικό φάουλ στο γκολ!
Το γκολ του Στέλιου Σφακιανάκη στο 58ο λεπτό της συνάντησης με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Γιάννη Αραμπατζή έκρινε υπέρ των γηπεδούχων την αναμέτρηση, έστω και αν μεταξύ των δυο ομάδων επικρατούσε απόλυτη ισορροπία στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου.
Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να κυριαρχήσει των αντιπάλων της και μόνο μόνο κατά διαστήματα πότε η ΑΕΚ και πότε ο Ατρόμητος ανέβασαν ρυθμό για μια-δυο συνεχόμενες φάσεις.
Πάντως, αν οι Περιστεριώτες δεν πετύχαιναν γκολ, θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τη φάση του 51ου λεπτού, όπου ο Σιαλμάς ανέτρεψε καθαρά τον Σκόνδρα μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο διαιτητής της συνάντησης Ηλίας Σπάθας είδε το πέναλτι και κατευθύνθηκε στη βούλα, αλλά μετά από εισήγηση του βοηθού του άλλαξε γνώμη και έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή.
Μετά το 1-0 και οι δυο ομάδες δημιούργησαν φάσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη στιγμή για το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου ήρθε στο 64', όταν ο Σιαλμάς αστόχησε στο πλασέ που έκανε μόνος απέναντι από τον Ιτανζ, ενώ ο Μήτρογλου θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 78', αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.
AΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ζουέλα, Τόμας, Μπάλλας, Σφακιανάκης (88' Οικονόμου), Τάτος, Μπέλιτς (68' Δημούτσος), Επστάιν (84' Μακρής), Μήτρογλου.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Μάκος (68' Γκερέιρο), Γεωργέας, Μπέλεκ, Κλωναρίδης (46' Μπερνς), Κάρλος, Λυμπερόπουλος (31' Σιαλμάς).

Σε άλλους αγώνες
Σε ένα κακό από άποψης θεάματος παιχνίδι ο Αρης έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
 Όπως στην Τούμπα και νωρίτερα στην Τρίπολη, η Κέρκυρα κατάφερε να πάρει άλλο ένα βαθμό εκτός έδρας, με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0), αυτήν την φορά στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.
Όσο χρειάστηκε έπαιξε ο ΠΑΟΚ, για να φτάσει στη νίκη επί της Δόξας Δράμας με 2 - 0 στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με τέρματα των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη στο πρώτο μέρος ο «Δικέφαλος» του Βορρά έβαλε τις βάσεις για να περάσει ευχάριστο απόγευμα απέναντι στους «μαυραετούς»,

Tέλος χρόνιας με μεγάλα σκορ στη Β2 Κορινθίας

Η ομάδα του Πανευρωστινικού
Ο Πανκαμαριακός είναι ο άτυπος «Πρωταθλητής χειμώνα», αλλά με καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον ισόβαθμό του Αετό Κρυονερίου.  Χθες στα πλαίσια της τελευταίας (13ης) αγωνιστικής στον Β’ όμιλο της Β' κατηγορίας Κορινθίας η ομάδα του Καμαρίου κατανίκησε με  6 - 2 στο Ξυλόκαστρο, την ομάδα του Ασπρόκαμπου. Τα τέρματα της ομάδας του Καμαρίου πέτυχαν  οι Τσάκας (20΄&25΄), Πουλακίδας Δ. (35΄), Ένο (55΄), Τουμπανάκης (70΄) και Καραβάς (80΄).
Στους σημερινούς αγώνες  ο Αετός Κρυονερίου , νίκησε με 1 - 0, στο Ξυλόκαστρο, την Θύελλα Κάτω Διμηνιού , όπως και το Σπαθοβούνι , με το σαρωτικό 8 – 1  στο Λεόντιο, επί  της τοπικής Θύελλας.
Στα  ντέρμπι της ημέρας , στην Αρχαία Κόρινθο, ο τοπικός Άρης έχασε με 0 -1 από τον Πανευρωστινιακό, στο στάδιο του Βέλου ο Απέσσας Χαλκίου νίκησε με 3 – 0 την Λυκοποριά και στον Συνοικισμό, η Κόρινθος ’06 με 4 – 0  τον Ολυμπιακό Άσσου. Τέλος στην Αρχαία Φενεό  ο Παμφενεατικός έχασε με 1 – 5 από την Αναγέννηση Κιάτου.
Β΄ όμιλος
13η αγωνιστική
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 6 - 2
 ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 0 - 1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1 – 5
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 1 - 8
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 4 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 3 – 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0 - 1

Η βαθμολογία
(Επί 13 αγώνων)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                46 - 14 33
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ            31 - 11 33
----------------------------------------------
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ            38 - 10 31
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 27 - 19 25
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ          26 - 12 24
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                       30 - 17 23
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ          22 - 12 23
--------------------------------------------
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                         19 - 23 17
--------------------------------------------
ΑΠΕΣΣΑΣ                               26 - 28 15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ        17 - 24 13
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                14 - 24 13
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ            13 - 30 9
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ             8 - 59 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                 7 - 41 1

 

• ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ στο Β1 όμιλο ΜΕ 13 ΣΤΑ 13.

Ο Εθνικός Ξυλοκερίζης αποχαιρέτισε το 2011 με εξάρα και  με τον άτυπο τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα στο πρώτο όμιλο της Β' κατηγορίας Κορινθίας .
Σήμερα συνέχισε το απόλυτο το 13 σερί νικών δείχνοντας ότι είναι το ακλόνητο  φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος,
 Η ομάδα της Ξυλοκέριζας μέσα στην έδρα της αυτή τη φορά σάρωσε  αυτή την φορά στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής στο  φινάλε του Α΄ γύρου και τελευταία αγωνιστική  της χρονιάς , με 6 – 0 τον Άρη Κορίνθου. Τα τέρματα του Εθνικού σημείωσαν , τρία ο Γιάννης Μούτσος και από ένα οι Κώστας Οικονόμου, Νίκος Γκέλης καιΣπύρος Καρατζάβελος.
Στους άλλους αγώνες του ομίλου, οι Άγιοι Θεόδωροι σάρωσαν με 8 – 0 στην Περαχώρα την τοπική ομάδα , ενώ νικηφόρο πέρασμα με 2 – 0  έκαναν ο  Α.Σ. Λουτράκι επί της Προόδου Αγίου Βασιλείου με τον και ο Τενεάτης Αθικίων, στα Εξαμίλια επί των Γαλάζιων Νέων. Ο Μαψός νίκησε στο γειτονικό ντέρμπι με 6 – 3 τον ΠΑΟ Κουταλά, ενώ ο αγώνας  του Αγιάννη  με τη Δάφνη Εξαμιλίων  έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Τέλος σε χθεσινό αγώνα ο Κύψελος νίκησε με 3 – 0 τον  Αετό Αγγελοκάστρου.
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0 – 2
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. 3 - 0
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0 - 0
Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ 6 – 3
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0 – 2
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 6 – 0
 Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0 – 8

Η βαθμολογία
( Επί 13 αγώνων)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.         54 - 11 39
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ            55 - 13 31
--------------------------------------
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ          28 - 25 22
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.       27 - 19 21
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       21 - 24 21
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         23 - 24 19
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ      22 - 24 19
ΑΟ ΜΑΨΟΥ         34 - 30 16
-----------------------------------
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ      13 - 23 16
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ        19 - 22 15
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18 - 26 15
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.       12 - 16 14
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ        27 - 59 10
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ        8 - 45 2

H Kόρινθος 1 - 0 την Θήβα και στο +4

Νέα μεγάλη νίκη για την Κόρινθο επί της Θήβας με 1-0 που την κρατά πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς ξέφυγε στο +4 από τον Μανδραϊκό που «άφησε» δύο βαθμούς στη Χαλκίδα
Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με πέναλτι στο 37΄ ο Δημητριάδης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Θήβα τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες , καθως στο 90΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Παναγιωτοπουλος
Π.Α.Σ Κόρινθος: Δημαράκης, Τζομάκας, Παπαεθυμίου, Βαγγελί, Σπυρόπουλος, Μπαλτζής, Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ, Δημητριάδης ( 91΄ Παππας), Λαμπρογεώργος ( 62΄λ. τρ. Σίωκος)
Α.Ο Θήβα: Τζίμας, Λάμπρου, Λέκας, Καρύδης, Ευθυμίου, Μεθενίτης, Μαντάς, χαντζάκης, Γκαράνης, Κωτσαλάς, Τσέλος.

Στους άλλους αγώνες της 7ης αγωνιστικής , σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Παναργειακό με 3-2 επί της Ένωσης Ερμιονίδας, ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε η Δάφνη Ερυθρών με 1-0 επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου. Δύο βαθμούς έχασε ο Μανδραϊκός στην έδρα της Χαλκίδας, ο αγώνας με την οποία έληξε ισόπαλος 1-1. Δυνατό ματς έγινε στην Κύμη, με την ομώνυμη ομάδα να επικρατεί με 3-2 του Πόρου. Ο Πανναυπλιακός επικράτησε με 1-0, της ομάδας των Λουκισίων.. Την έβδομη σερί ήττα του σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε ο Ασπρόπυργος στην έδρα του με 5-0 από τα Άσπρα Σπίτια, που συνεχίζουν την καλή προσπάθεια.


H 7η αγωνιστική στον 7ο όμιλο
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ                           2 - 3
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ                                                    1 - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ          1 – 0
ΑΟ ΚΥΜΗΣ-ΠΟΡΟΣ                                                              3 – 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΘΗΒΑ                                                                 1 – 0
 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ                         0 – 5
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2011-ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ                       1 – 0

Η βαθμολογία
( Σε 7 αγώνες)
Κόρινθος                                    12-2    18
Μανδραϊκός                                11-3   14
Λουκισίων Α.Ο.                         13-9    12
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 10-3    11
Παναργειακός                             19-14  11
Χαλκίδα                                        9-6    11
Ενωση Ερμιονίδας                        9-9    11
Ατρόμητος Χιλιομοδίου           17-10    10
ΑΟ Κύμης                                 13-14    10
Δάφνη Ερυθρών                        10-10     9
Θήβα                                         11-12     9
Πανναυπλιακός                           7-8       9
Πόρος                                          3-8       5
Ασπρόπυργος                              0-36     0

Την Πέμπτη ισχυρό φιλικό τεστ με την Ακράτα ο Αστέρας Δερβενίου

Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Αστέρας Δερβενίου , την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα , στο Γήπεδο Δερβενίου, θα αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα με τον Α.Π.Ο. Ακράτας.
Η ομάδα της Ακράτας μετέχει στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας όπου πρωταγωνιστεί . Έχει μεγάλες πιθανότητές γιά άνοδο στη Δ' Εθνική κατηγορία. Ήδη η Άκράτα τερμάτισε τον πρώτο γύρο (15η αγωνιστική) στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Αχαιό Σαραβαλίου , - 2 βαθμούς από τον πρωταθλητή χειμώνα τον Εθνικό Σαγεϊκων, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς αφού πέτυχε 11 νίκες , 3 ισοπαλίες ενώ έχει ηττηθεί μία φορά και τέρματα 31 -11.
Χθες η Ακράτα κατα την  15η και τελευταία αγωνιστική  του Α’ γύρου νίκησε εκτός έδρας , στο γήπεδο Ζαρουχλείκων, την Αναγέννηση Πατρών με 2 - 0.
 
Η 15η αγωνιστική
Απόλλων Εγλυκάδας - Αχιλλέας/Εθνικός 5-2
Αχαιός Σαραβαλίου - Αίας Πατρών2-1
 Αναγέννηση Πατρών - ΑΟ Ακράτα 0-2
ΑΠΣ Ζαβλάνι - ΑΟ Πάτραι 0-1
Νίκη Προαστείου - Ατρόμητος Πατρών 0-0
 Ωλενιακός - Εθνικός Σαγείκων 0-1
 Θύελλα Σκιαδά - Αστραπή Ψαροφαίου 1-2
  Φωστήρας Οβρυάς - Δαβουρλής Κ΄ 92 (ΑΝΑΒΟΛΗ)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 15 αγώνες)
1. Εθνικός Σαγείκων 38
2. Αχαιός     36
3. Ακράτα     36
4. Αστραπή    28
5. Νίκη Προαστείου 24
6. Απόλλων Εγλυκ.   23
7. AO Πάτραι          23
8. Θύελλα Σκιαδά     22
9. Ατρόμητος          20
10. Αίας Πιλαβάς    19
11. Ζαβλάνι          17
12. Αναγέννηση   16
13. Δαβουρλής   15 *
14. Φωστήρας 12 *
-------------------------------------------------------------
15. Ωλενιακός 6
16. Αχιλλέας Καμαρών 1
. Η Θύελλα Σκιαδά έχει ένα μηδενισμό.
* Έχουν ένα αγώνα λιγότερο

"Επαγγελματική" με Δάνη νίκη του Αστέρα Δερβενίου 2 - 0 τον Παννεμεατικό

O Αστέρας Δερβενίου παίζοντας “επαγγελματικά”  νίκησε με σκορ 2 0 τον Παννεμεατικό. Ο Θανάσης Δάνης έβαζε, οι δύο τερματοφύλακες Νίκος Κολιμάδης και Κώστας Μπαξεβανάκης (αντικατέστησε τον Κολιμάδη που τραυματίστηκε), έσωζαν και έτσι ο Αστέρας έβαλε άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι του.
Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε στο 10’ στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησε, όταν ο Μετεβελής εκτέλεσε φάουλ, που κέρδισε στην επέλασή του Δημόπουλος και ο Δάνης με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1 – 0.
Στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας Κεμαλάι έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Πεθαίνου. Στο 15’ ο Κολιμάδης σταμάτησε εκπληκτικά τον Δουλκέρογλου, που βρέθηκε απέναντί του  και κράτησε το 1 – 0. Στο 22’ ο Στεφανάκος ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Παννεμεατικού και από μέσα δεξιά έβγαλε πονηρή σέντρα στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Δάνης και πάλι αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κεφαλιά για το 2 – 0 .

Στην επανάληψη ο Παννεμεατικός, με ευνοϊκό τον αέρα, ανέβασε την απόδοσή του, ενώ οι παίκτες του Αστέρα πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους και φάνηκε ότι ήθελαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Στο 53’ και πάλι ο Κολιμάδης με βουτιά νίκησε από κοντά τον Δουλκέρογλου, αλλά δέκα λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας στη γάμπα και έδωσε τη θέση του στον Μπαξεβανάκη. Ο Μπαξεβανάκης, που και αυτός βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, τεντώθηκε και απομάκρυνε εντυπωσιακά στο 81’ σουτ από αριστερά του νεαρού Παλυβού, ενώ στο 88’ μετά από σέντρα του Σεφεράι, ο Δουλκέρογλου έπιασε “αέρα”, ο Κωστούρος σούταρε από πολύ κοντά, αλλά ο Μπαξεβανάκης έδιωξε με τα πόδια την μπάλα.
Ο Αστέρας νίκησε δίκαια, αφού μίλησε η μεγάλη κλάση του Δάνη και του Κολιμάδη. Βέβαια και οι υπόλοιποι παίκτες του δεν υστέρησαν, με τους Μπαξεβανάκη, Στεφανάκο, Μετεβελή και Φωλιά να ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο.
Ο διαιτητής  Κορδολαίμης πέτυχε στο έργο του ενώ οι  βοηθοί του Παπανικολάου και Σεφέρης ήσαν καλοί.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης (64’ λ.τρ. Μπαξεβανάκης), Στεφανάκος, Μετεβελής, Φωλιάς, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Πεθαίνος (88’ Μερκούρης), Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ (62’ Μασούρης).

Είναι Έλληνας και Καλαβρυτινός ο γηραιότερος χρήστης του Facebook!

Ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος δεν είναι ένας συνηθισμένος παππούς! Είναι παππούς γκατζετάκιας και αποτελεί το γηραιότερο χρήστη στου Facebook, αφού όχι μόνο διατηρεί προφίλ στην εν λόγω ιστοσελίδα, αλλά το χειρίζεται κιόλας!
Δηλώνει «widowed» δηλαδή «χήρος», μετρά 990 φίλους και λατρεύει την τεχνολογία!
Τι δηλώνει ο ίδιος στα info του; «Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δε μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908? Γιατί? Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media?"
Στη συνέχεια βέβαια, ξεκαθαρίζει: «όπως θα καταλάβετε, είναι λίγο αδύνατο να γράφω εγώ ή να χειρίζομαι αυτό το σύστημα. Για το λόγο αυτό, τα δισέγγονα μου, θα με ενημερώνουν και μέσω αυτών θα μπορώ να συμμετέχω».
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο αξιαγάπητος παππούς με καταγωγή από το Σοπωτό Καλαβρύτων διαθέτει Gmail, κινητό τηλέφωνο, και γνωρίζει να εφαρμόζει πλήρως σχεδόν όλες τις λειτουργίες του Facebook, όπως ανέβασμα φωτογραφιών, likes αλλά και πρόσκληση ή αποδοχή φίλων!

star.gr

Κινδύνευσε να σκοτωθεί μωρό από έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού

Σε άμεσο κίνδυνο βρέθηκε ένα μωράκι μόλις 20 μηνών, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού, στον Πύργο Ηλείας.

Η οικογένεια του παιδιού μένει σε πολυκατοικία απέναντι από τον σύνδεσμο, ενώ όταν εξερράγη ο μηχανισμός έσπασαν τα τζάμια της μπαλκονόπορτας του σπιτιού, τα οποία εκτοξεύτηκαν μέσα στο κρεβατάκι του. Το βρέφος σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα, καθώς το προστάτευσαν τα σκεπάσματα. 

Περίπου στις 5.25 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μηχανισμό στο μπαλκόνι του κτιρίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στην οδό Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα  η έκρηξη να διαλύσει ακόμα και τα τσιμέντα, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν και οι σιδερένιες εξώπορτες του συνδέσμου. Επίσης, έντεκα καταστήματα έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά και τα κοντινά σπίτια.Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Πύργο υπάρχουν συχνά τέτοιες επιθέσεις αφού κάτι ανάλογο είχε γίνει και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.

star.gr

Απεβίωσε, ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ,

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ εξαιτίας επιπλοκών από χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, όπως μετέδωσε η τσεχική τηλεόραση.
Ο  Χάβελ  γεννήθηκε στην Πράγα το1936. Ήταν Τσέχος πολιτικός, συγγραφέας και δραματουργός. Είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη λεγόμενη Ανοιξη της Πράγας του 1968 και τη Βελούδινη επανάσταση του 1989, την κατάρρευση δηλαδή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία.
Ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας και ο πρώτος πρόεδρος της Τσεχίας, από τις 2 Φεβρουαρίου 1993 ως τις 2 Φεβρουαρίου 2003.

Μπροστά η ΝΔ - Ζητούν νέα κόμματα


Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Άρμα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,1%
Στην πρόθεση ψήφου επί όσων πρόκειται να ψηφίσουν, προκύπτει εννιακομματική βουλή. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 9,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 9,2%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,2, Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%, Άρμα Πολιτών 3,0%, άλλο κόμμα 5,6%.
Στο μεταξύ, έξι στους δέκα ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της συγκρότησης νέων κομμάτων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση με ποιον τρόπο θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό προς το καλύτερο, το 75% απαντά με τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών, το 14,7με τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κομμάτων.
Παράλληλα, έξι στους δέκα πολίτες (62,6%) θα ήθελαν να προκύψει μία κυβέρνηση συνεργασίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ το 32,6 υποστηρίζει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ Λ. Παπαδήμου και Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 71,8% και ο τέως πρωθυπουργός 3,8%, ενώ το 24,4% δεν απαντά.
Μεταξύ Λ. Παπαδήμου και Αντ. Σαμαρά, ο πρώτος λαμβάνει ποσοστό 54,3% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο δεύτερος 21,7%, ενώ δεν απαντά το 24%
Στην ίδια ερώτηση ανάμεσα στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αντ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 38,3%, ο Γ. Παπανδρέου 10,7% και το 51% δεν απαντά.

real.gr

Τα... κάλαντα της τρόικας


Το κλιμάκιο της τρόικας αναχώρησε για να επιστρέψει στα μέσα Ιανουαρίου περιμένοντας μέχρι τότε να έχουν εκπληρωθεί οι βασικοί όροι για την σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και να ανοίξει ο δρόμος για το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ.

Οι όροι έχουν ως εξής:

- Να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τα διορθωτικά μέτρα του 2011 ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.

- Να έχει καταρτιστεί το πλαίσιο μέτρων για την περίοδο 2013-15 ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

- Να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών και το κούρεμα των ομολόγων.

Μάλιστα, το μήνυμα έστειλε υψηλόβαθμη πηγή της τρόικας, αμέσως μετά την αποχώρηση του κλιμάκιου από την Αθήνα. «Η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα ένα τεράστιο ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο. Είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό», δήλωσε στο Reuters.

Οι εντολές της τρόικας
- Συγκεκριμένο πλάνο για την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα έως το 2015.

- Επίσπευση λουκέτων σε οργανισμούς του δημόσιου, ενώ στο τραπέζι παραμένει η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα με ανοιχτό το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού. Στην ατζέντα και η μείωση των μισθών των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ αλλά και η ένταξη των ειδικών μισθολογίων στο ενιαίο μισθολόγιο (γιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.λπ.).

Στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν θα περιλαμβάνονται ριζικές περικοπές δαπανών, δεν αποκλείεται νέο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές, ενώ στόχος είναι να εισπραχθούν τουλάχιστον 8 έως 10 δισ. από τις ληξιπρόθεσμες όφειλες αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή κατά 3 δισ. ευρώ.

«Πρέπει να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις»
Στο μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων το 2012 άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος. «Όταν μία κυβέρνηση κυβερνά, πρέπει να παίρνει αποφάσεις. «Είμαστε στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε τίποτα μέσα σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι.

real.gr

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΠΛΕΕΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ !

άποψη του Στέλιου Μάρκελλου
υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
 
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ
ΠΛΕΕΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ! ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
ΣΚΛΗΡΕΣ, ΑΓΡΙΕΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ. ΝΕΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΕΝΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΦΟΒΟΥΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Βαθειές οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Διπλά, νέα τα βάρη και περισσότερη η φτώχεια για τον κορίνθιο αγρότη. Τον βουλιάζουν στην απαισιοδοξία. Στον μεγάλο βούρκο του ανακανοποίητου. Μέσαπτο υποσυνείδητό του, τα όνειρά του, μέσα απτην σκληρή του καθημερινότητα, τον ξαναπερπατούν στους χωμάτινους, πετρώδεις δρόμους των παιδικών, εφηβικών του χρόνων 
Από την αρχή του νέου έτους 2012, ο αγρότης θα καταταχθεί υποχρεωτικά στην κατηγορία των χρόνων ασφάλισής του, χωρίς δικαίωμα επιλογής, όπως ίσχυε έως τώρα. Με αύξηση υποχρεωτική του κόστους ασφάλισής του κατά 23%. Και με αδυναμία καταφανή για την ασφαλιστική του κάλυψη. Θα παρακαλά ναλλάξουν οι θεσμοί, που απομυζούν το μόχθο του. Να μπουν στις ράγες σύγχονες, παραγωγικές, αναπτυξιακές αγροτικές δομές θαπαιτεί

www.steliosmarkellos.gr

Οι σημερινοί αγώνες της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας

Α΄ όμιλος
9η αγωνιστική
Ολυμπιακός Κορίνθου – Νέα Αστέρια Λουτρακίου
ΑΟ Αλμυρής – Ελάφι Εξαμιλίων
Σοφικό ’05 – Αίας Αγιονορίου
Ποσειδών Κυράς Βρύσης – Άγιος Γεώργιος
Αστέρας Κορίνθου – Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών

Β΄ όμιλος
9η αγωνιστική
Ορφέας Κιάτου – Παμβοχαϊκός
ΑΟ Λεχαίου – Άρατος Βασιλικού
Άρης Βοχαϊκού – Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου
Νέοι Στιμάγκας – Ατρόμητος Μποζικών
ΑΟ Λαύκας – Δάφνη Πουλίτσας
Ρεπό: ΠΓΣ Κόρινθος