Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών στη περιοχή της Αιγιάλειας.

Σήμερα, το βράδυ (20-12-2011) και από ώρα 22:00 έως 02:30 το πρωί (21-12-2011), μεταξύ της Χιλιομετρικής Θέσης 183,00 και της Χιλιομετρικής Θέσης 172,000 της Νέας
Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στη οδό. Για την εκτέλεση των εργασιών αυτών, είναι απαραίτητος ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού από την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς Πάτρα και από την χιλιομετρική θέση 172,000 (κόμβος Ανατολικού Αιγίου). Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών έως την Χιλιομετρική Θέση 183,000 (κόμβος Σελιανιτίκων) όπου θα εισέρχονται πάλι στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών με κατεύθυνση την Πάτρα.
Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα δεν επηρεάζεται από την εκτέλεση των εργασιών και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών κανονικά.
Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και το Τμήμα Τροχαίας Αιγίου θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση των οδηγών.

Ερχεται χιονιάς - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Νέα σφοδρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα μάλιστα σε δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται σε όλες τις ορεινές περιοχές, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχοπτώσεις στα πεδινά και πτώση της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.
Ειδικότερα από τις μεσημεριανές ώρες χιονίζει στις ορεινές περιοχές του νομού, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο. Επίσης, η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν από Πάτρα, Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα προς την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, αφού λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του πάγου, δεν αποκλείεται να χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Από το πρωί χιονίζει σε όλη την ορεινή Αρκαδία κι αντιμετωπίστηκαν άμεσα μικροπροβλήματα, που δημιουργήθηκαν, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψους του Καμπέα και στο δρόμο Χρυσοβίτσι-Στεμνίτσα. Η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, κυρίως για την αντιμετώπιση του παγετού τις νυχτερινές ώρες.
Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε ότι λόγω χιονόπτωσης και παγετού χρειάζονται αλυσίδες. και στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χλμ.


Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Απο το μεσημέρι όμως οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπειρού και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 και απο το βράδυ 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 μέχρι 14 βαθμούς αλλά στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησο αχρικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και απο το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεας. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 16 βαθμούς αλλά στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά λίγες νεφωσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και απο το βράδυ 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 μέχρι 13 βαθμούς κελσίου.

Το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, οι 15 που ελέγχονται και το τεκμήριο της αξιοπιστίας...

Το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, οι 15 που ελέγχονται και το τεκμήριο της αξιοπιστίας...

Κανένας πολιτικός δεν έχει καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες
, ενώ 15 από αυτούς «σήκωσαν» το 2009 χρήματα από 100.000 έως 400.000 ευρώ, χωρίς να καταθέτουν στοιχεία εάν τα έχουν κρυμμένα ή τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
Η παρουσίαση στο διαδίκτυο, στη σελίδα της Βουλής, του  «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ουδόλως έριξε φως στη διερεύνηση περιπτώσεων «μαύρου χρήματος». Όλα «έχουν καλώς». Όπως  π.χ, με την πώληση ενός διαμερίσματος 335 μ. στην οδό Μουρούζη για λιγότερο από ...79.000 ευρώ, από τον πρόεδρο της Ν.Δ, Α. Σαμαρά. Το ύψος των δηλωθέντων ακινήτων και οικοπέδων σε σχέση με τις πραγματικές τιμές της αγοράς, ουδείς ελέγχει...
Απλώς, το «πόθεν έσχες», για πρώτη φορά αποτελεί μια βάση δεδομένων, στο να μπορεί στο μέλλον η Βουλή να ελέγχει τη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων ενός νεοεισερχόμενου βουλευτή και τις μεταβολές που υπέστη κατά την πολιτική του πορεία, σε περίπτωση που προκύψει κάτι προς διερεύνηση. Όπως συνέβη με τη δήλωση του Άκη  Τσοχατζόπουλου του οποίου η φορολογική του δήλωση αποδείχθηκε ανειλικρινής καθώς είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγείτου.

 Η σημερινή παρουσίαση του «πόθεν έσχες»» των πολιτικών, ουσιαστικά μετατρέπεται σε «τεκμήριο αθωότητας» τους.
Για μία ακόμη φορά, «πλουσιότερος» αρχηγός κόμματος είναι ο Γ. Καρατζαφέρης και με τα λιγότερα εισοδήματα, η Α. Παπαρήγα.
Στην διαδικτυακή παρουσίαση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνονται οι 300 εν ενεργεία βουλευτές, οι 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, οκτώ εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 27 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και 13 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.
Ελβετία
Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής,  Βαγγέλη Αργύρη, έντεκα βουλευτές παρουσιάζουν μεγάλη μείωση καταθέσεων, και γι' αυτό θα γίνει περαιτέρω έλεγχος για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εκροής καταθέσεων στο εξωτερικό.
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα στάλθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από κάθε έναν από αυτούς.
Για το εάν υπήρξαν δηλωμένες εκροές προς την Ελβετία ο κ. Αργύρης επεσήμανε ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος γιατί κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία».
Οι  πληροφορίες κάνουν λόγο για  15 εν ενεργεία βουλευτές,  που την χρονιά έναρξης της κρίσης στην Ελλάδα, «σήκωσαν» από τράπεζες ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Πάντως, δεν έχουν δοθεί από την αρμόδια επιτροπή τα ονόματά τους στην δημοσιότητα. Από τους  15 αυτούς βουλευτές προκύπτει ότι οι 4 έκαναν αγορές, 9 αγόρασαν διαμερίσματα ( οι 6 από αυτούς με δάνειο,  5 έχτισαν σπίτι,  6 αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας (μόνο το ένα από αυτά είχε αξία 100.000 ευρώ), δυο ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με δάνειο, 5 ευρωβουλευτές είχαν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους και 17 είχαν μικρή αύξηση.
Τα εισοδήματα των αρχηγών
Δείτε τα εισοδήματα που δήλωσαν ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ,  Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα  (η οποία μάλιστα δήλωσε για τη σημερινή δημοσιοποίηση της προσωπικής περιουσίας των βουλευτών ότι δίνεται στη δημοσιότητα το "έσχες" και όχι το "πόθεν"."Εγώ θα πρόσθετα, στο πόθεν έσχες το έσχες θα βγει, το πόθεν δεν πρόκειται να βγει στη δημοσιότητα») , ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος  Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος  (που δηλώνει ότι δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας)και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κριτική κομμάτων
Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων των «Πόθεν Έσχες» βουλευτών και υπουργών για το 2009, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Το κρίσιμο είναι να γνωρίζουν οι πολίτες όχι απλά τη σημερινή περιουσία των πολιτικών αλλά το πώς αυτή μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας. Επομένως, ελάχιστη πρακτική αξία έχει η σημερινή κίνηση της Βουλής αν δε συνοδεύεται και από τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών για το πρώτο έτος εκλογής τους ώστε να μπορούμε να μάθουμε ποιοι και πόσο πλούτισαν από την πολιτική. Ταυτόχρονα, πρέπει άμεσα να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για τις αναλήψεις σημαντικών ποσών μέσα στο 2009, πρώτη χρονιά της κρίσης.Μέχρι τότε, το πολιτικό σύστημα θα φαίνεται ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να καλύψει τους δικούς του ανθρώπους.».

eklogika.gr

«Σύντομες και καθαρές» διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Λοβέρδος

«Σύντομες και καθαρές» διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Λοβέρδος. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για την οποία είπε ότι εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχία

Οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή Παπανδρέου θα πρέπει αν είναι «σύντομες και καθαρές», κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο
, ο οποίος είπε ακόμη ότι η όποια ανάμιξή του στις εξελίξεις θα γίνει με τον πιο λιτό τρόπο που δεν θα καθυστερεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «περιμένω το συντομότερο δυνατό να μπούμε σε ένα κανάλι, γιατί οι εκκρεμότητες δημιουργούν καθυστερήσεις» και πρόσθεσε ότι αν οι διαδικασίες γίνουν προ των εκλογών, όπως έχει προτείνει, τότε δεν θα τεθεί ζήτημα καθυστέρησης του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Παράλληλα, επισήμανε ότι «όσοι λένε ότι το να συζητάει κανείς για την επόμενη μέρα σε ένα κυβερνητικό κόμμα είναι έξω από τις ανάγκες της χώρας δεν μιλάνε σωστά».
Ο κ. Λοβέρδος, είπε ακόμη ότι η συζήτηση περί ανασχηματισμού στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι «μη σοβαρό θέμα» και παράλληλα, άσκησε κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου, λέγοντας πως έκανε πολλά, ωστόσο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχία.
«Το πρόβλημα», είπε «είναι στις εφαρμοζόμενες και ασκούμενες πολιτικές οι οποίες, επειδή ακριβώς η περίοδος είναι έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι γρήγορες και άμεσες». Τέλος, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το 2012 θα είναι ο τελευταίος χρόνος που η Ελλάδα περικόπτει και μετά από αυτό το χρόνο φτάνουμε στο κόκαλο, ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύουν τα περί διαφωνίας του με την κ. Διαμαντοπούλου σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών.

eklogika.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συχνά, πυκνά σε μερίδα των ΜΜΕ διαρροές σχετικά με προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή όλης της δομής της εκπαίδευσης. Οι διαρροές αυτές αναστατώνουν τους μαθητές, τους γονείς αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια εποχή που το ζητούμενο είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν δημόσια να αποσαφηνίσουμε ότι το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε και συζητάμε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι η δομή του Νέου Λυκείου. Και αυτό γιατί η πρόταση αυτή στηρίζεται στα πορίσματα του Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που έγινε επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η παρουσίαση της πρότασης αυτής έγινε στo πλαίσιo της διακομματικής επιτροπής στην οποία η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη συμμετέχει. Εκεί και μόνο εκεί η ΝΔ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις τροποποίησης και βελτίωσης με συνολικό υπόμνημα θέσεων που κατέθεσε. Περιμένουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επεξεργαστεί τις προτάσεις μας και να καταθέσει τη σχετική πρόταση για το Νέο Λύκειο στο πλαίσιο αυτό, ώστε και εμείς δημόσια να τοποθετηθούμε. Καλούμε δε την ηγεσία του Υπουργείου αυτό να το κάνει άμεσα, ώστε να τερματιστεί η ατέρμονη παραφιλολογία που αναστατώνει την Ελληνική κοινωνία».

Χρήστος Σταϊκούρας Η τελευταία Τριμηναία Έκθεση του ΙΟΒΕ αποτυπώνει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τα τελευταία δύο έτη.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση της Τριμηνιαίας Έκθεσης του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία:

«Η τελευταία Τριμηναία Έκθεση του ΙΟΒΕ αποτυπώνει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τα τελευταία δύο έτη.
Αναδεικνύει τις αστοχίες στο σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής και στην εφαρμογή της από την Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Και επιβεβαιώνει, όπως σταθερά υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, την ανάγκη ανάταξης της Οικονομίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Έκθεση:

Γιάννης Μιχελάκης...ο κ. Χρυσοχοΐδης ομολόγησε, τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν την καταστροφή στη χώρα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα σχόλια του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως κι αν το πουν, από όποια αφετηρία κι αν ξεκινούν, η αλήθεια είναι μία: Όπως και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης ομολόγησε, τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν την καταστροφή στη χώρα». 

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ανίκανη να διαχειριστεί το μνημόνιο


 
Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ανίκανη να διαχειριστεί το μνημόνιο. και νέα επίθεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά τηλεοπτική του συνέντευξηΣκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου , εξαπέλυσε o υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,τονίζοντας ότι «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο, όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια» και απέδωσε λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης που αποτελούνταν -όπως είπε- «από πολιτικούς, οι οποίοι ήταν τελείως άπειροι, δεν ήταν εκλεγμένοι, ήταν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου».
Δήλωσε ακόμη ότι κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου διατυπώθηκαν και απόψεις «που έλεγαν να δώσουμε αυξήσεις, αντί να μαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης άγνοια της πραγματικότητας και των κινδύνων που αντιμετώπιζε η χώρα».

Π. Μπεγλίτης για την αναβολή του Πολιτικού Συμβουλίου και τις διαδικασίες αλλαγών στο Κίνημα.: «Αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα η συνάντηση της Τρίτης»



Η απόφαση αναβολής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για την ερχόμενη Τρίτη, έγινε προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα τεχνικής φύσης στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης.

«Σεβόμενοι την κυβέρνηση Παπαδήμου, με ενδιαφέρον για να προχωρήσει αποτελεσματικά σε κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ασφαλιστικό και οι επικουρικές συντάξεις, εμείς αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συγκαλέσουμε τη δική μας συνάντηση την επόμενη Τρίτη, έτσι ώστε να δοθεί στα στελέχη μας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου η δυνατότητα συμμετοχής σ' αυτή τη συνάντηση. Σ' αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της ΚΟ, βεβαίως και οι 40 υπουργοί που είναι στελέχη ταυτόχρονα του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον σημειώνοντας ότι «η συνάντηση της Τρίτης είναι μια αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα και όχι να ανοίγουν μέσω των ΜΜΕ ή δι' επιστολών και άρθρων. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας και τουλάχιστον να ανοίξει αυτή η συζήτηση - και συμφωνούμε σ' αυτό και είναι πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – εφ’ όλης της ύλης. Όλα τα θέματα που συνδέονται με το πρόσφατο παρελθόν και αφορούν την παράταξή μας θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν με ειλικρίνεια».
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει ο κ. Παπανδρέου και το θέμα ηγεσίας αν και είπε πως «καθένας μπορεί να βάλει και τα ζητήματα που θέλει αυτός να ανοίξουν».
Για το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων σημείωσε ότι θα αποφασισθεί από τον διάλογο και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι ο καθένας μετρά και εκτιμά τον χρόνο με τον δικό του τρόπο και ενδεχομένως με τις δικές του ανάγκες, αυτό δεν σημαίνει ότι, είτε ο γενικότερος πολιτικός είτε ο κομματικός χρόνος, πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός μας. Υπάρχει αντικειμενικά μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Υπάρχει ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα κινηθούν σημαντικές εξελίξεις την επόμενη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια θα συμφωνηθεί συντεταγμένα, με τρόπο ενωτικό, πώς θα προχωρήσουμε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Alex Papadiaman​tis - Summer in Ibiza (instrumen​tal - electric violin)


Ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία την μαγευτική Aurora και προορισμό το καυτό Summer in Ibiza. Μελωδίες από βιολί αρμονικά δεμένες με δυνατά beats μας σαγηνεύουν από το πρώτο άκουσμα.
Ο συνθέτης και βιολονίστας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, με έντονη δισκογραφική παρουσία, κυκλοφορεί το νέο του cd με τίτλο «Island of the Dawn», από την 4Music. Αποτελείται από έντεκα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής με κυρίαρχο στοιχείο το ηλεκτρικό βιολί.
Είναι στενός συνεργάτης του Σταμάτη Σπανουδάκη, και μέλος στο metal συγκρότημα «Battleroar».

Σοβαρά επεισόδια στην Κατερίνη - Κουκουλοφόροι κυνήγησαν τον Καλόπουλο!

Περίπου 50 άτομα με κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κατερίνης, διέκοψαν τον τον αγώνα Πόντιοι Κατερίνης - Ξάνθη και κυνήγησαν τον διαιτητή Καλόπουλο ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά το περυσινό ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.Η αστυνομία επενέβη άμεσα, βλέποντας τα 50 άτομα να φτάνουν μέχρι τη μεγάλη περιοχή με σκοπό να φτάσουν στον Καλόπουλο, και συγκρούστηκε με τους δράστες.
Προχώρησε σε 2 συλλήψεις και κατάφερε να τους απομακρύνει χωρίς να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα του διαιτητή. Τα πνεύματα μετά από λίγο ηρέμησαν και ο Καλόπουλος σφύριξε για να συνεχιστεί το ματς και αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη αν και η διακοπή έγινε στο 86ο λεπτό.
Στα αγωνιστικά η Ξάνθη πήρε την πρόκριση αφού επικράτησε με 2-0, χάρη στα τέρματα των Καζάκη στο 40΄, και Βασιλακάκηστο 72΄, επί των Ποντιων Κατερίνης και εξασφάλισε εισιτήριο για τη φάση των "16" του κυπελλου Ελλάδος.
Πόντιοι Κατερίνης (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Γούλας, Χιτζίδης, Δεληζήσης, Χασιώτης, Τροΐρης, Πετράκος (46' Τσιβρακίδης), Σαπάνης, Τσιτλακίδης, Μουρατίδης, Πέντσας (60' Κωνσταντινίδης)
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (83' Μαρκόφσκι), Βλαχοδήμος (61' Πόι), Καζάκης, Σουάνης (68' Βασιλακάκης

ΠΑΟ και στο... χωράφι
Παρά τις πολλές αλλαγές, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο με 1-0, χάρη στο τέρμα του Λουκά Βύντρα στο 21ο λεπτόμετά το κόρνερ του Μαυρία, ο Μπιέρσμιρ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι  .
Αγροτικός Αστέρας: Γιακουμής, Βοσκόπουλος, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Ασπρίδης, Τσουκαλίδης, Καρακατσάνης, Παμπόε, Σαμουηλίδης, Πετρίσεβιτς, Καπνίδης (63' Στεφανίδης).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (12' Λαγός), Ζέκα, Μαυρίας (86' Κουίνσι), Ρούντολφ (74' Σιμάο), Πετρόπουλος.


Στην παράταση προκρίθηκε ο Πανιώνιος
Μετά από ένα ματς θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν με 3-2 της Καλλονής στη Μυτιλήνη και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδος.
Η Καλλονή πάντως έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία αφού ο ρέφερι της αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο 115' που θα της έδινε την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα.
Στο 6ο λεπτό ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, Σταύρος Τζιωρτζόπουλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα. Αφού πρώτα έχασε πέναλτι ο Γουνδουλάκης, αυστηρή υπόδειξη του διαιτητή Παπαδόπουλου, στο 15' ο Σιόβας έφερε το ματς στα ίσα.
Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μανούσος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο Σκέμπρι στο 51' ισοφάρισε για δεύτερη φορά και έστειλε το ματς στην παράταση.
Εκεί ο Τσότσαλιτς με πέναλτι στο 105, καθαρό αυτή τη φορά, έδωσε την πρόκριση στον Πανιώνιο και άφησε την Καλλονή με τις εντυπώσεις και τα παράπονα από το διαιτητή. Ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι που έκανε ο Σιδεράκης πάνω στον Βλαστέλλη.
ΑΕΛ Καλλονής: Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Τραορέ, Καρακώστας (84' Προβατίδης), Τζιωρτζόπουλος (108' Τριανταφύλλου), Κριπιντήρης, Μαρσέλο, Ντος Σάντος (60' Βλαστέλλης), Λεοζίνιο, Μανουσάκης, Μανούσος
Πανιώνιος: Σιδεράκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Πετκάκης, Αναστασόπουλος, Ρόκας, Κολοβός, Σάμαρης (75' Σταυροθανασόπουλος), Γουνδουλάκης (120' Σταμάτης)

Πόθεν έσχες: Μειοψηφία οι φτωχοί στην Βουλή - Ο πιο πλούσιος αρχηγός - Βουλευτές με χιλιάδες ευρώ και δεκάδες ακίνητα

- Πόσα δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
- Ποιοί είναι οι πιο πλούσιοι βουλευτές - Ποιοί οι πιο φτωχοί
- Ποιός έχει στον λογαριασμό του μόλις 13 ευρώ
- Ερωτήματα για τους 11 βουλευτές που έκαναν μεγάλες αναλήψεις από τράπεζες

Το σήριαλ πόθεν έσχες επαναλαμβάνεται και φέτος. Είναι το ίδιο κακόγουστο με τις προηγούμενες χρονιές αφού οι πολιτικοί δηλώνουν το έσχες αλλά όχι το πόθεν τους και αυτοί που τους ελέγχουν δεν είναι άλλοι από τους εαυτούς τους.

Και φέτος ο Γ.Καρατζαφέρης ανακηρύχθηκε ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός και μάλιστα παρουσίασε και αύξηση του εισοδήματός του κατά 150.000 ευρώ. Ο ίδιος βεβαίως έσπευσε να διευκρινήσει ότι προήλθαν από την πώληση των δικαιωμάτων της τηλεοπτικής του εκπομπής στην Κύπρο.

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από την αποκάλυψη ότι 15 βουλευτές "σήκωσαν" από τράπεζες ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ.

Κανείς όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού. Τα μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού, τα κράτησαν στο σπίτι τους; Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν δοθεί από την αρμόδια επιτροπή τα ονόματά τους στην δημοσιότητα.

Σημασία έχει πάντως ότι πολλοί από τους εθνοπατέρες έχουν τον τρόπο τους! Πολλοί τα απέκτησαν πριν μπουν στην πολιτική. Για άλλους όμως υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα. Και αυτά θα παραμένουν όσο θα δηλώνεται το έσχες και όχι το πόθεν. Και μάλιστα σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε κάποιοι που όχι απλά έχουν τα προς το ζην, αλλά για πολλές γενιές, θα μπορούσαν να αποποιηθούν πολλά από τα προνόμιά τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ:

ΑΡΧΗΓΟΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ, χάσαμε τον Χριστό από τα Χριστούγεννα !




Τά φετινά Χριστούγεννα για τους περισσότερους ανθρώπους θα εξελιχθούν όπως σχεδόν κάθε χρόνο, σε δυό μέρες αργίας και μια βδομάδα βόλτας και περιεργείας...
Πότε στα Sprider, πότε στά Jumbo, στά Πράκτικερ, στα Άλφα Βήτα, Careffour, άντε και στο κέντρο της Πάτρας και στο χιονισμένο χωριό στο λιμάνι πού τελευταία μας προέκυψε…

Χριστούγεννα εδώ, Χριστούγεννα εκεί, άντε Χριστούγεννα και παραπέρα...

Χριστούγεννα των πολυεθνικών, των διαφημίσεων, των ουϊσκυ και των ποτών, της Vodafon, της Cosmote, των κινητών, και των αγορών...

Αναρωτιέμαι όμως !

Χριστούγεννα Ελληνικά και γνήσια των Ορθοδόξων Χριστιανών θα δούμε πουθενά άραγε;
Κάποτε βρε αδερφέ, ακούγαμε και κανένα «Καλά Χριστούγεννα» να λέει ο κόσμος, ή βλέπαμε και ένα ξενόγλωσσο έστω «
Merry Christmas»  στις βιτρίνες….

Τώρα, τίποτα ! 

Άκρα του τάφου σιωπή, γνόφος και άχνα σε όλα…




Γιάννης Μιχελάκης... οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους. Αναμασούν ξαφνικά όσα έλεγε ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, εδώ και δυο χρόνια, όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν. Τώρα, κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος. 
Ο κ. Σαχινίδης ομολογεί ότι, άλλη μια φορά, έπεσαν έξω σε όλα.
Ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης, ανάμεσα στ’ άλλα, είπε χθες, ότι :
“Έχουμε μεγάλη ευθύνη”, ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο”.
Έπρεπε να εξασφαλίσουμε γρήγορο δανεισμό».
Δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά”.
Αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει”.
“Όχι απλώς καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε χειρότερα πράγματα, μοιράζοντας ως επιδόματα λεφτά που δεν είχαμε”.
O κ. Χρυσοχοΐδης αναγνωρίζει ότι δυσφημούσαν τη χώρα με αποτέλεσμα “να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα”,  “να μας επιτεθούν οι αγορές” και “να έρθει η καταστροφή”.
Λέει ακόμη ότι “δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια”.
Μετά από αυτά, διερωτάται κανείς:
Μπορούν οι υπαίτιοι να εξασφαλίσουν πως δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κακό;
Δεν μετείχαν όλοι στις κρίσιμες αποφάσεις;
Έχουν συναίσθηση τι σημαίνει να δηλώνουν συνένοχοι καταστροφής;
Αν τα έβλεπαν τόσο καιρό, γιατί σιωπούσαν;
Αν δεν τα έβλεπαν, ποιος να τους εμπιστευτεί τώρα;
Ζούσαν ή ζουν σε άλλη χώρα;».

Νίκος Νικολόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η διαχείριση του “κουμπαρά” της Επικουρικής Ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο.
Εξαγγέλλει συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο,  με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία 2 χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά αυτά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του.
Η χρησιμοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης για χρηματοδότηση της κύριας σύνταξης, συνιστά κρυφό έλλειμμα της κυβέρνησης για το οποίο οι υπεύθυνοι,  πρέπει απολογηθούν δίνοντας  στοιχεία και εξηγήσεις.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.
Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη,  ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του Προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;  
Γιατί ο κ. Κουτρουμάνης φέρει άρον-άρον νέα βάρη παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου;
Πόσο είναι, τελικά, το έλλειμμα της Επικουρικής Ασφάλισης από την κτήση ή την πρόσφατη αγορά ομολόγων και την χρηματοδότηση της Κύριας ασφάλισης;
Η χωρίς σχέδιο ενοποίηση Επικουρικών Ταμείων και η τρίτη κατά σειρά περικοπή των Επικουρικών Συντάξεων, είναι ικανή να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος ή θα είναι μια ακόμα θυσία χωρίς αποτέλεσμα;
Η Νέα Δημοκρατία συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων.
Η διαχείριση του “κουμπαρά” της Επικουρικής Ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό».

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2011

16 κοινωνικά Παντοπωλεία | Περισσότερα από 20.000 αγαθά



Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011


        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2011». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποιεί τη δράση αυτή, με ουσιαστικό σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ενεργής κοινωνικής προσφοράς, μακριά από εκδηλώσεις «εποχιακού» χαρακτήρα. Στόχος της δράσης ήταν να ενισχυθεί το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», των Γιατρών του Κόσμου, της Praksis, αλλά και παιδιών και οικογενειών σε 16 νομούς σε όλη τη χώρα, μέσα από τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και άλλων ειδών ανάγκης.

            Στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στήθηκαν σε 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα κοινωνικά παντοπωλεία, με στόχο να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα αγαθά είναι δυνατόν. Η ανταπόκριση των νέων, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, ήταν ιδιαίτερα θετική, αφού τα αγαθά που προσφέρθηκαν ξεπέρασαν τα 20,000 τεμάχια συνολικά. Η δράση και η προσπάθεια συλλογής αγαθών κορυφώθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Καπνικαρέας (Πεζόδρομος Ερμού), όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συγκεντρώθηκαν οι προσφορές και παραδόθηκαν στις παραπάνω οργανώσεις αλλά και σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

            Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Οι άγιες μέρες που περνάμε έχουν και πάρα πολύ δύσκολες ώρες για τον ελληνικό λαό. Και πρέπει ο καθένας, αυτές τις μέρες, να δώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια. Είναι αυτές οι ώρες, που αποδεικνύουν ποιος πραγματικά αγωνιά και μπορεί και να αγωνίζεται για αυτόν τον απλό κόσμο, που δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη. Και για αυτό, τιμά την ΟΝΝΕΔ,  ότι σε 16 πόλεις της Ελλάδος και στην Αθήνα, μπόρεσε και ίδρυσε 16 κοινωνικά παντοπωλεία, που μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει πάνω από 20.000 αγαθά. Παράλληλα, συνεχίζεται η λήψη τέτοιων προσφορών από τον κόσμο, προκειμένου να τα μοιράσουμε στους άπορους, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τις άγιες μέρες, ώστε να λάβουν κάποιο δώρο από το συνάνθρωπό τους. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ, γιατί στις δύσκολες ώρες βάζει πλάτη. Και στις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, για εκείνους που δεν έχουν. Και ιδιαίτερα για εκείνους για τους οποίους είναι πιο δύσκολες αυτές οι στιγμές των άγιων ημερών».

            Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε: «Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί παραδοσιακά δύναμη της ελληνικής κοινωνίας. Οι νέοι στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά. Δημιουργήσαμε 16 κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα μαζεύοντας μέχρι τώρα περισσότερα από 20 χιλιάδες αγαθά για όσους έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες. Οι προσπάθειες της ΟΝΝΕΔ θα συνεχιστούν με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».


Από το Γραφείο Τύπου

Τι εισοδήματα δήλωσαν οι Κορίνθιοι βουλευτές

Το σήριαλ πόθεν έσχες επαναλαμβάνεται και φέτος. Είναι το ίδιο κακόγουστο με τις προηγούμενες χρονιές αφού οι πολιτικοί δηλώνουν το έσχες αλλά όχι το πόθεν τους και αυτοί που τους ελέγχουν δεν είναι άλλοι από τους εαυτούς τους.
Και φέτος ο Γ.Καρατζαφέρης ανακηρύχθηκε ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός και μάλιστα παρουσίασε και αύξηση του εισοδήματός του κατά 150.000 ευρώ. Ο ίδιος βεβαίως έσπευσε να διευκρινήσει ότι προήλθαν από την πώληση των δικαιωμάτων της τηλεοπτικής του εκπομπής στην Κύπρο.
Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από την αποκάλυψη ότι 15 βουλευτές «σήκωσαν» από τράπεζες ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ.
Κανείς όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού. Τα μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού, τα κράτησαν στο σπίτι τους; Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν δοθεί από την αρμόδια επιτροπή τα ονόματά τους στην δημοσιότητα.
Τι δήλωσαν οι Κορίνθιοι βουλευτές για το έτος 2009

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
Αγροτεμάχια 6 στον Σολωμό Κόρινθίας
Οικόπεδα 1 Σολωμό Κορινθίας
Διαμέρισμα 1 Αττική
Επενδύσεις  αμοιβαία κεφάλαια ΕΠΙΛΚ 2.000 χρεόγραφα και ΑΤΕ 44.000 χρεόγραφα
Καταθέσεις ιδίου: 8.955 ξένο νόμισμα 6.837
συζύγου 4.080 ξένο νόμισμα
Οχήματα 2 , 1.100 και 1.400 cc
Εισόδημα Κόλλια:        106.927 βουλευτική αποζημίωση
Εισόδημα συζύγου: 27.300

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
Εισόδημα:96.226 βουλευτική αποζημίωση
Εισόδημα συζύγου: 25.589
Ιδίου: Διαμερίσματα 1 Αθήνα και 1 Βέλο Κορινθίας
Αγροτεμάχιο 1 Βέλο Κορινθίας
Συζύγου: 2 διαμερίσματα Αττική , 1 οικόπεδο Αττική, και Δασική έκταση  Ν. Επίδαυρος
Καταθέσεις Μπεγλίτη: 80.000
Καταθέσεις συζύγου: 65.000
Οχήματα:  2 οχήματα 1995 και 1245 cc

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
Εισόδημα     :26.096 βουλευτική αποζημίωση λοιπά εισοδήματα 25.613
Συζύγου: 38.524
Από κοινού 2 οικίες στην Κόρινθο
Ιδίας Καταστήματα 2 Κόρινθος
Συζύγου καταστήματα 2 Κόρινθος
Ιδίας  2  οικόπεδα Πύργος Κορινθίας
Σύζύγου: 1 οικόπεδο Κόρινθο
Από κοινού 1 οικόπεδο Κόρινθο
Ιδίας 1 βοσκότοπος
Καταθέσεις Φαρμάκη: 189.534
1 σκάφος αναψυχής
3 αυτοκίνητα

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
εισόδημα: 26.148 λοιπά εισοδήματα 2.741
Συζύγου: 67.024
Ακίνητα:  2 διαμερίσματα Κόρινθο από κοινού
Οικόπεδο 1 Κόρινθο
Βοσκότοπος 1 Παιανία Αττική
Αγροτεμάχια 1 Λουτράκι
Αγροτεμάχια 3 Τενέα
Οικία 1 Χιλιομόδι
Σύζυγος 1 οικόπεδο Παιανία
Μετοχές Μανωλάκη 24 Συν/κή Τράπεζα
Συζύγου 4 Συν/κή Τράπεζα
Καταθέσεις: 72.055 ευρώ
Οχήματα 1,  1.600cc συζύγου

moriasnews.gr

Τα χειρότερα και δυσκολότερα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, Χριστούγεννα θα περάσουν φέτος οι Έλληνες αγρότες

O Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα χειρότερα και δυσκολότερα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, Χριστούγεννα θα περάσουν φέτος οι Έλληνες αγρότες. Δεν τους είναι απαραίτητα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) – που κάνουν λόγο για διψήφια μείωση φέτος του αγροτικού εισοδήματος στη χώρα μας – για να αντιληφθούν τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει.

Θανάσης Νάκος.. παρατυπίες σε διαγωνισμούς για προεκλογικές προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση δύο Ερωτήσεων στη Βουλή, που αφορούν παρατυπίες σε διαγωνισμούς για προεκλογικές προσλήψεις στην Πυροσβεστική,  έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 «Εδώ και μήνες, καταγγέλλουμε τη «βιομηχανία προσλήψεων» που έχει στήσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα Σώματα Ασφαλείας και η οποία ειδικά τώρα, ενόψει προεκλογικής περιόδου, λειτουργεί πλέον απροσχημάτιστα, επιστρατεύοντας πάγιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες, δυστυχώς, ο κ. Υπουργός ομνύει πίστη και αφοσίωση με κάθε ευκαιρία…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα συμβαίνουν με τις προσλήψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Π.Τατούλης: Αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια ο έλεγχος της ποιότητας του νερού

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τριπόλεως. Το θέμα της σύσκεψης ήταν «Η εφαρμογή της 98/83 Ε.Κ Ευρωπαϊκής Οδηγίας, όπως ισχύει σήμερα, σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και των διαδικασιών και ελέγχων που απορρέουν απ’ αυτή». Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης Ανδρέας Πουλάς , ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, η διευθύντρια υγειονομικής μηχανικής και υγιεινής περιβάλλοντος του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Βασιλική Καραούλη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δήμους πού είναι  υπεύθυνοι στον τομέα της ύδρευσης .

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι  εμείς ως αιρετοί λειτουργοί της Περιφέρειας οφείλουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε καλής ποιότητας νερού στους συμπολίτες μας και αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια ο έλεγχος της ποιότητας του νερού. Πρέπει να δημοσιοποιούμε και να γνωστοποιούμε όλα τα εργαστηριακά δεδομένα στους πολίτες της κοινωνίας μας. Αυτό είναι το μέγεθος παρέμβασης των Διευθύνσεων υγείας και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη σημείωσε ο Περιφερειάρχης. Τόνισε ακόμα ο κ. Τατούλης ότι τα σχέδια που μας έχουν φέρει οι δήμαρχοι για ένταξη στο ΕΣΠΑ τα έχουμε προχωρήσει στο σύνολο τους.

Όλες οι ΔΕΥΑ έχουν αποκτήσει εμπειρία, ώστε να προτείνουν σε κάθε δημοτική αρχή  για τι είδους μέτρα πρέπει να λάβουν. Το νερό αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο ύδρευσης από τη μια και άρδευσης από την άλλη τόνισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι δεν θα έχουμε υψηλού επιπέδου τουρισμό χωρίς καλής ποιότητας νερό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πάρει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και του Αργούς-Μυκηνών πρώτον για τη δημιουργία εργοστασίου διύλισης νερού του Αναβάλου και δεύτερον έχει πάρει τη πρωτοβουλία ώστε να διοχετευτούν προς το φράγμα, πηγές πού καταλήγουν στη θάλασσα πού είναι τόσο σημαντικό για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Τέλος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία τη σύσταση ενός Δευτεροβάθμιου οργάνου στη Γενική Διεύθυνση Υγείας, το οποίο θα έχει εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο. Το όργανο αυτό θα δημιουργηθεί από τους επόπτες υγείας και τους ιατρούς δημόσιας υγείας της Περιφέρειας.

Η Πελοπόννησος έχει πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα γι’ αυτό οφείλουμε να τον αποκαταστήσουμε και να τον αξιοποιήσουμε καταλλήλως σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δυνητικά βοηθάει εξασφαλίζοντας τις υποδομές που απαιτούνται, την κύρια ευθύνη την  έχουν οι δημοτικές αρχές και οι ΔΕΥΑ ξεκαθάρισε ο κος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι εμείς ως Περιφέρεια οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στην εποπτεία της ποιότητας των υδάτων, πρέπει να συνεχίσουν οι δήμοι τις προσπάθειες ώστε να έχουμε μία καθαρή πολιτική στην οικονομία των υδάτων.

«Κοινωνική Συνοχή σε Περίοδο Κρίσης»

H Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (Centre for European Studies) διοργάνωσαν στο Ξενοδοχείο Divani Caravel την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 ημερίδα με θέμα:

 «Κοινωνική Συνοχή σε Περίοδο Κρίσης»

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό 
η κ. Μαριάνα Πυργιώτη, Γενική Διευθύντρια Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής - Αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ν.Δ., η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Βουλευτής Σερρών Ν.Δ, Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης,
η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ Βουλευτής Α΄ Αθήνας Ν.Δ ως εκπρόσωπος του Προέδρου κ Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθησε η παρουσίαση έρευνας της εταιρίας Metron Analysis, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της   εταιρίας, κ. Στράτο  Φαναρά με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στους Έλληνες».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στρογγυλό επιστημονικό τραπέζι με θέμα: «Ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης». Το συντονισμό του τραπεζιού είχε η Δρ. Τέτα-Χριστίνα Διαμαντοπούλου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου  Αθηνών,  Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Ν.Δ και συμμετείχαν οι:

- κα Λάουρα Αλιμπράντη-Μαράτου, Δρ. Κοινωνιολογίας, Ερευνήτρια Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών με θέμα: «Οικονομική Κρίση: επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια.»
- κ. Γρηγόριος Βασλαματζής, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής  Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα « Η Τρέχουσα Κρίση ως Αρχή Επεξεργασίας: Απώλειες, Πένθος και  Αναγνώριση»
- κ. Ορέστης Γιωτάκης, Ψυχίατρος, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών  με θέμα: «Ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης.»
- κ. Νέστωρ Κουράκης
, Καθηγητής Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής Πανεπιστημίου Αθηνών  με θέμα «Πολιτικές βίας από πολίτες στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης. Η προσέγγιση της αντεγκληματικής πολιτικής.»
- κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος
, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Γενικός Διευθυντής  Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων με θέμα: «Κρίση και Εξαρτήσεις.»
- κ. Γιώργος Χουδαλάκης, Δημοσιογράφος, Διευθυντή Ειδήσεων
Real FM  ο οποίος σχολίασε την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης με θέμα: «Ο Ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Κοινωνική Συνοχή.»

Επίσημος προσκεκλημένος Ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο Καθηγητής Ψυχολογίας, Dr. Mooli Lahad,  Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Dramatherapy, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου CSPC  (The International Stress Prevention Centre) ο οποίος ανέλυσε με εμπεριστατωμένο τρόπο το θέμα: «Η κοινωνική Συνοχή σε Περίοδο Κρίσης.»

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βουλευτής Β' Αθηνών Ν.Δ, όπως και πλήθος Επιστημόνων, φοιτητών Σχολών Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας, κομματικών στελεχών και ενεργών πολιτών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​Α ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στηρίζοντας την προσπάθεια του www.boroume.gr, για συλλογή τροφίμων με σκοπό τη διανομή τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, συλλέγει τρόφιμα στα γραφεία του κινήματος (Λεωφόρος Συγγρού 47, Αθήνα) από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου καθημερινά 09:00 – 21:00.
Καλούμε όλους όσοι μπορούνε να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια προσφέροντας συγκεκριμένα είδη:
·         Ρύζι
·         Όσπρια
·         Ζυμαρικά
·         Ζάχαρη
·         Λάδι
·         Κονσέρβες
·         Κονσέρβες Ντομάτας
·         Γάλα Εβαπορέ
Σας περιμένουμε όλους… γιατί ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Φτάνει πια το «μαρτύριο της σταγόνας» Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων σε απλή υπόθεση εργασίας

Δήλωση
του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη με αφορμή τις προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας για την τρίτη μείωση των Επικουρικών Συντάξεων μέσα σε διάστημα 5 μηνών

Είναι σαφές, πλέον, ότι το Υπουργείο Εργασίας αγνοεί πλήρως τόσο τη σκοπιμότητα ύπαρξης αξιοπρεπών συντάξεων, όσο και την πραγματική αποστολή του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ταυτίζοντας την όποια συγχώνευση των Επικουρικών Ταμείων με τη μετατροπή της αντίστοιχης σύνταξης σε «φιλοδώρημα». Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος δεν μπορεί να υπονομεύει την ίδια την επιβίωση των συνταξιούχων, δεν πρέπει να αναζητείται μέσα από μια νέα οικονομική αιμμοραγία όλων εκείνων που τόσα χρόνια πλήρωναν με συνέπεια τις εισφορές τους. Κανείς δεν δικαιούται να επιδίδεται σε «ασκήσεις επί χάρτου» πάνω στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας.

Το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία (συν)αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας, χωρίς καμία αναπτυξιακή αντίληψη αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά το κορυφαίο αυτό ζήτημα με τη γνωστή και καταστροφική συνταγή των συνεχών οριζόντιων περικοπών. Η ρίζα, όμως, του προβλήματος παραμένει και αν δεν καταπολεμηθεί θα δημιουργήσει νέους κινδύνους επώδυνων μειώσεων και στις κύριες συντάξεις.

Την ώρα που όλοι αναγνωρίζουν ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και η συρρίκνωση των μισθών έχουν πλήξει σημαντικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν γίνεται ούτε λόγος για την τόνωση της αγοράς εργασίας, την ενίσχυση της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη διαφύλαξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ελέω και εφεδρείας, αποδυναμώνονται όταν η εισφοροδιαφυγή σημειώνει αλλεπάλληλα «ρεκόρ» και η «μαύρη εργασία» επεκτείνεται σε κάθε εργασιακό χώρο, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον «κορβανά» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Ασφαλιστικό Σύστημα έχει πέσει κατ’ εξακολούθηση «θύμα» της προχειρότητας, της αναλγησίας, των άστοχων και στυγνών αριθμοκεντρικών προσεγγίσεων της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμισή του προϋποθέτει ένα άλλο μείγμα πολιτικής και απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κοινωνική νομιμοποίηση, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έργο μιας «μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού» όπως η σημερινή.