Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - DERVENI CORINTH GREECE LIVE....

Συνάντηση Νικολόπουλου με Κουτρουμάνη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε, σήμερα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων και τα σχετικά σχέδια του υπουργείου.
Ζήτησε τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν γίνει και παρέδωσε στον υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Κουτρουμάνης δημιούργησε μείζον θέμα χωρίς να έχει κανένα σχέδιο. Πήρε κάποιες Αναλογιστικές Μελέτες και έκανε τα συμπεράσματά τους περικοπές συντάξεων. Χωρίς να αναζητήσει κανένα άλλο ισοδύναμο μέτρο, καμία άλλη λύση. Υιοθέτησε την ίδια – εύκολη για αυτούς, αλλά οδυνηρή για τους πολίτες - λύση των ισοπεδωτικών και οριζόντιων περικοπών.
Ζήτησα από τον κ. Κουτρουμάνη αυτά που είχε υποχρέωση να κάνει προ πολλού: Να μας δώσει, δηλαδή, τις Αναλογιστικές Μελέτες για τα Επικουρικά Ταμεία, ακριβή στοιχεία για τα όποια ελλείμματα, διευκρινήσεις για τα κριτήρια της προτεινόμενης ενοποίησης και το σχέδιο που προωθεί.
Οφείλω να τονίσω ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο. Ανάφερα ότι θα μελετήσουμε τις Αναλογιστικές Μελέτες και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μας απέναντι σε μεθοδεύσεις χωρίς κανένα σχέδιο.
Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε ισοπεδωτικές πολιτικές και κυρίως την αντίθεσή μας σε κάθε σκέψη για νέες οριζόντιες περικοπές συντάξεων».

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2012 του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2012 με καλαίσθητες φωτογραφίες από τις ομάδες (ανδρική, παιδική, ακαδημία) του Αστέρα Δερβενίου. Η τιμή του είναι 10 € και διατίθεται από τα μέλη του Δ.Σ. : Κώστα Βυζά, Γιώργο Καλυτέρη και Στέλιο Κατούφα.

Πρόκριση μετά ξύλου η ΑΕΚ στην Καλαμάτα!

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Μπέλεκ η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Καλαματάς και πήρε το εισιτήριο για την φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να ήταν κάτι ανάμεσα σε λίμνη και χωράφι ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και ήταν καλύτεροι για 70 λεπτά. Με τους Μπέλεκ και Μπερνς να βρίσκονται σε καλή μέρα η «Ένωση» κυριάρχησε και απείλησε με τον Καμερουνέζο αρχικά στο 7΄. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπέλεκ έκανε ξανά ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοψαχείλη, ενώ στο 34΄ η κεφαλιά του Μπερνς πέρασε μόλις άουτ.
 Προς το τέλος του ημιχρόνου ξέσπασε ένταση στην εξέδρα όπου κάθονταν δίπλα δίπλα οι οπαδοί των δύο ομάδων, η οποία ωστόσο εκτονώθηκε σύντομα. Λίγο αργότερα και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί αποφάσισαν να τα κάνουν γης μαδιάμ.
 Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην αρκούν για να επιβάλουν την τάξη. Μετά από περίπου 15 λεπτά αποφάσισαν να σταματήσουν για να συνεχιστεί το ματς.
Σχεδόν με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπέλεκ έφυγε στην αντεπίθεση, κέρδισε τις κόντρες και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοψαχείλη. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν με τον Αλεξανδρόπουλο στο 65΄, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η προβολή που έκανε από κοντά, αποκρούστηκε σωτήρια από τον Αραμπατζή!
Ο Νίκος Γεωργέας που μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο βραβεύτηκαν πριν τον αγώνα από την ΠΑΕ Καλαμάτα, μπήκε στο ματς στο 70' και γνώρισε την αποθέωση. Ο «Φούλης» έπαιξε ως αμυντικό χαφ με τον Κάλα να γυρνά από το κέντρο στην άμυνα.
Η Καλαμάτα προσπάθησε κάπως στα τελευταία λεπτά να πιέσει την ΑΕΚ αλλά δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό.
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Έλβιο Μάνα): Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκος, Μπλέτσας (61’ Κωστής), Κωνσταντόπουλος, Τσαγκαράκης, Αλεξανδρόπουλος (79’ Καρατζανίδης), Τσιμικλής, Αθανασόπουλος, Πετρουζέλλης, Τριανταφυλλάκης (69’ Δασκαλάκης)
AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς (69’ Γεωργέας), Αργυρίου, Κάλα, Ρίκκα, Μπερνς (85’ Τσίτας), Γκερέιρο, Μπέλεκ, Σιαλμάς (77’ Κάρλος)

Μεσσηνία: Βρήκαν τους δολοφόνους του πατέρα και του 3χρονου αγοριού; - 6 άτομα στην Αστυνομία για τη φρικτή δολοφονία!

Αστυνομικές πηγές λένε, ότι ανάμεσα στους 6 γνωστά άτομα από την Καλαμάτα με παρελθόν  που προσήχθησαν, ενδεχομένως να είναι τόσο ο αλβανικής καταγωγής φυσικός αυτουργός, ο άνθρωπος δηλαδή που σκότωσε πατέρα και γιο, όσο και εκείνος που έδωσε την εντολή - θανάτου, της στυγερής δολοφονίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Οι έρευνες της αστυνομίας, φαίνεται πως βρίσκονται στην τελική ευθεία, για τη σύλληψη των δραστών. Των ανθρώπων που πριν από ένα μήνα, σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι τον 35χρονο Φιλίμ Μεσάι και στη συνέχεια έσφαξαν το μόλις τριών ετών αγοράκι του...
Εκτός από τις 6 προσαγωγές στη Μεσσηνία, για την υπόθεση αναζητούνται άλλα 4 άτομα στην Αθήνα

Οι πληροφορίες μιλούν για συμβόλαιο θανάτου από κυκλώματα της νύχτας για εμπόριο ναρκωτικών και οικονομικές διαφορές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν ένα μοιραίο ραντεβού του 35χρονου με ανθρώπους των κυκλωμάτων Ένα ραντεβού, στο οποίο έκανε το τραγικό λάθος να πάρει μαζί του και το 3χρονο αγοράκι του...

Π. Τατούλης: Δεν αποτελούν λύση οι εκλογές, τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση

«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση του με το πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ. Η επίσκεψη του Καναδού αξιωματούχου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε αναφερόμενος στην βαθιά πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα ότι «το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα  δεν είναι οι θεσμοί, αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο σε ευοίωνες περιόδους δεν την προστάτεψε και τώρα καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε» τονίζοντας ότι «σύμφωνα με αυτή τη λογική οι εκλογές δεν αποτελούν τη λύση αυτή τη στιγμή».
Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Πελοπόννησος θα βρει το δρόμο της ανεξάρτητα από την  πορεία της χώρας και ότι θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα τον Καναδό πρέσβη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Βασικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ανταποδοτικότητα με τελικούς δικαιούχους την τοπική κοινωνία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πετύχει στην πορεία της αυτή και θα αποτελέσει το πρότυπο που θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου με ταυτόχρονη χρήση ως στρατιωτικό, επιβατικό και ως εμπορευματικό, ανακοίνωση η οποία θα γίνει επίσημα από τον Υπουργό κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε στον Καναδό πρέσβη τη δημιουργία κοινού Ελληνο-Καναδέζικου τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο, με συμπράξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεγάλα και δυναμικά σχέδια. Μια ακόμη πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Καναδό αξιωματούχο είναι η δημιουργία ενός πολύγλωσσου Πανεπιστημίου με επιρροή σε ολόκληρη  την περιοχή και σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από διάφορες χώρες. Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση από κοινού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Καναδά μιας μεγάλης εκδήλωσης το 2012, έτος συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη σύσταση του κράτους του Καναδά, με δυναμική συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολλών Πελοποννήσιων ομογενών που βρίσκονται στον Καναδά.
Ο κ. Peck από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του και χαρακτήρισε τη στάση του Πέτρου Τατούλη καταλύτη και τομή για τις αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε ακόμα ο Καναδός πρέσβης ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαίρεση σε διεθνές επίπεδο στο χάρτη της κρίσης για την Ελλάδα και μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην αλλαγή αντιμετώπισης της χώρας. Χαρακτήρισε τέλος την ελληνική διασπορά στον Καναδά μέρος της λύσης για την κρίση της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε τη διάθεσή του για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σταθερό διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ

Ακόμα μία έρευνα, της εταιρείας Vprc (π. Επίκαιρα, 22/12), βεβαιώνει το σταθερά μεγάλο διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ στις εκλογικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Προβάδισμα που στη συγκεκριμένη έρευνα εκτιμάται στις 12,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 18%. Ακολουθούν, ΚΚΕ 13%, ΣΥΡΙΖΑ 11%, Δημοκρατική Αριστερά 8,5%, ΛΑΟΣ 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι οριακά με 3%. Τα υπόλοιπα κόμματα (Δημοκρατική Συμμαχία, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών κλπ.) που δεν ξεπερνούν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή συγκεντρώνουν αθροιστικά 9%, ενώ η εκπεφρασμένη βούληση για αποχή στις επόμενες εκλογές καταγράφεται στο 28%.      
Η εκτίμηση αυτή, που αποδίδει πλέον σταθερά ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι όλων των άλλων κομμάτων, καταγράφεται σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης και καθολικής σχεδόν ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, όπως διατυπώνεται από το 91% που απάντησαν ότι δεν νοιώθουν καμία σιγουριά για το μέλλον. Παράλληλα, 78% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 10% που απάντησε «σωστή κατεύθυνση», με πολύ χαρακτηριστική τη μεγάλη μεταστροφή που σημειώνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπου οι αντίστοιχες απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα της ίδιας εταιρείας ήταν 52% «λάθος κατεύθυνση» και 32% «σωστή κατεύθυνση».        
Η εντεινόμενη ανασφάλεια των πολιτών αντικατοπτρίζεται άλλωστε και στη σημειούμενη ραγδαία απομείωση της εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία περιορίζεται σήμερα στο 26%, με το 65% να απαντά ότι δεν την εμπιστεύεται, ενώ τον προηγούμενο μήνα ο βαθμός εμπιστοσύνης είχε μετρηθεί στο 48% με μόνο το 38% να εκφράζει την αντίθετη άποψη. Είναι προφανές ότι, καθώς ο καιρός περνάει, το μόνο που προσλαμβάνουν οι πολίτες είναι οι παλινωδίες των προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (που από τη μία μεριά μετέχουν στην κυβέρνηση και από την άλλη διαγκωνίζονται για την επόμενη μέρα του «κινήματος») σε συνδυασμό με τις διάφορες «φωνές» που θέτουν από την «πίσω πόρτα» θέμα επ’ αόριστον παραμονής της σημερινής κυβέρνησης. Ο περίγυρος αυτός οδηγεί εκ των πραγμάτων σε ανασφάλεια και απογοήτευση. Οι πολίτες αναμένουν από την, ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου, σημερινή κυβέρνηση να κάνει σωστά τη δουλειά της ώστε το συντομότερο δυνατόν να έρθει η ώρα της κάλπης, όπως έχει ρητά συμφωνηθεί.


Πολιτικό Παρατηρητήριο No 75

Ποιός έβαλε τη θηλιά στο γραφείο της βουλευτού ΠΑΣΟΚ κ.Φαρμάκη;

Εξω απο το γραφείο της βουλευτού Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη κάποιοι είχαν την απίθανη ιδέα να κρεμάσουν μία θηλιά..!
Εικόνες σαν και αυτή παραπέμπουν στην εποχή της Κου-Κλουξ-Κλαν ή ακόμα και σε μαύρες σελίδες της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.
Δυστυχώς τα πράγματα για μία μικρή μερίδα κόσμου έχουν ξεφύγει εντελώς και με ευθύνη των πολιτικών  φορέων που χαϊδεύουν ή επενδύουν στους σύγχρονους Κοτζαμάνηδες..
Η Φαρμάκη δε διαχειρίστηκε εξουσία και είναι μόλις 2 ετών βουλευτής…..Το γεγονός ότι ψήφισε συντεταγμένα με το κόμμα της το μνημόνιο αποτελεί λόγο για μία τόσο ακραία πολιτική συμπεριφορά και επικίνδυνη κοινωνικά αντίδραση;
Μπορεί η θηλιά να είναι απλά συμβολική. Αλλά τα σύμβολα ποτέ δεν είναι ουδέτερα σε σχέση με τις κοινωνικές διεργασίες…
Οσοι επενδύουν στον τρόμο θα εισπράξουν τρόμο και όσοι κάνουν παιχνίδια με τα προβλήματα της χώρας αργά ή γρήγορα θα κληθούν να τα πληρώσουν.
Και φυσικά θα τα πληρώσουμε όλοι μαζί.
Η εικόνα απο μόνη της πρέπει να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Ασχετα απο το πρόσωπο της βουλευτού μόνο ανατριχίλα προκαλεί..!

Σ.Σ.Τη φωτογραφία την πήραμε απο τον «Παρατηρητή Αργολίδας»

moriasnews.gr

Χρήστος Σταϊκούρας...Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας επηρέασε και τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας και οι πολλαπλές φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν επηρεάσει και επιβαρύνει τους περισσότερους κλάδους της Οικονομίας.
Μεταξύ των οποίων και αυτόν του αυτοκινήτου.
Κλάδο που συνεισφέρει σχεδόν στο 3% του εθνικού προϊόντος, σε όρους προστιθέμενης αξίας.

Κλάδο όμως που, μεταξύ άλλων, έχει υποστεί 24 παρεμβάσεις - κυρίως φορολογικές - την τελευταία διετία, με ελάχιστες να θεωρούνται θετικές πρωτοβουλίες.
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στοιχεία από σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ:
§  Οι πωλήσεις να έχουν μειωθεί κατά 36% το 2010 (και κατά επιπλέον 30% να εκτιμάται η μείωση το 2011). Σωρρευτικά, πάνω από 64% σε σχέση με το 2007.
§  Ο κύκλος εργασιών να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 70% την τελευταία διετία. Τα κέρδη του στενού πυρήνα του κλάδου, δηλαδή των αντιπροσωπειών, εμφανίζουν υποχώρηση στο 1/6 του επιπέδου του 2007, με τις ζημιές να 25πλασιάζονται.
§  Το σύνολο των καταστημάτων του επίσημου δικτύου να έχει μειωθεί κατά 500 την τελευταία τριετία. Ενώ έχουν χαθεί περίπου 14.900 θέσεις εργασίας στο σύνολο του κλάδου.
§  Να παρατηρείται απώλεια φορολογικών εσόδων τόσο από την αγορά/χρήση αυτοκινήτου, όσο και από τη μείωση των εισπραχθέντων εταιρικών φόρων από τις επιχειρήσεις του κλάδου. Μόνο τα έσοδα από τα τέλη ταξινόμησης και το ΦΠΑ έχουν υποστεί μείωση κατά 36% το 2010, στο 1/3 των επιπέδων του 2007, με ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση το 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2012, τα έσοδα από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 114 εκατ. ευρώ το 2011, από 249 εκατ. ευρώ το 2010.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση εκτιμούσε, για εφέτος, στον περυσινό Προϋπολογισμό έσοδα από τα τέλη ταξινόμησης 285 εκατ. ευρώ και από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 170 εκατ. ευρώ. 

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει πληγεί όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από τη δημιουργία ενός εχθρικού κλίματος ως προς την κατοχή οχημάτων, μέσω της επιβολής - κυρίως - φορολογικών μέτρων τα οποία δεν έχουν αποφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια έκθεση του ΙΟΒΕ, στην επόμενη τριετία, η κάθετη πτώση των πωλήσεων, σε επίπεδα 75-80 χιλ. οχήματα, δηλαδή στο 1/3 του επιπέδου του 2009, θα οδηγήσει αρκετές εταιρείες σε παύση λειτουργίας.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η αύξηση της ανεργίας κατά 10-15 χιλιάδες άτομα επιπλέον, δηλαδή συνολικά, από τις απαρχές της κρίσης να φτάσει τις 30 χιλιάδες εργαζόμενους, σχεδόν στο 1/3 του ανθρώπινου δυναμικού πριν από 2 χρόνια.

Η θέσπιση και εφαρμογή του προγράμματος της απόσυρσης οχημάτων, αν και μόνο το 30% των πωλήσεων το αξιοποιεί, έχει συγκρατήσει - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - λίγο την πτώση.

Γι’ αυτό το λόγο και θα μπορούσε να αξιολογηθεί και να υιοθετηθεί η χρονική επέκταση του μέτρου, τροποποιώντας τις καταληκτικές ημερομηνίες των Ν. 3899/17.12.2010, Ν. 3943/31.03.2011 και Ν. 4002/22.08.2011.
Με αυτά τα δεδομένα, κατέθεσα σήμερα το πρωί ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία τον καλούμε να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να υιοθετήσει την πρόταση για χρονική επέκταση του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων;».

Κώστας Κόλλιας: «Ασπιρίνη οι εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων»

Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες που εξαιρούνται ή θα πληρώσουν μειωμένο το ειδικό τέλος ακινήτων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 «Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός των πολυαναμενόμενων και διαφημισμένων εξαιρέσεων ευπαθών ομάδων από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων. Τα κριτήρια που θεσπίζονται για τους μακροχρόνια άνεργους, τους αναπήρους και τους πολυτέκνους όχι μόνον δεν βελτιώνουν την κατάσταση, αλλά τελικά περιορίζουν τον αριθμό των εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν, για παράδειγμα, ένα σπίτι 70 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή με μεσαίες τιμές, θα πληρώσουν κανονικά. Πολύτεκνοι και ανάπηροι που το προηγούμενο έτος δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πληρώσουν κανονικά. Μακροχρόνια άνεργοι που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα πληρώσουν ολόκληρο το τέλος. Άνεργοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι που διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των 150.000 ευρώ θα πληρώσουν κανονικά. Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν διαθέτει καμία κοινωνική ευαισθησία. Και δυστυχώς, η εγκύκλιος που κυκλοφόρησε διαψεύδει και τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αυτοί που αδυνατούν να εξαιρούνται. Αυτό δεν διασφαλίζεται με την εγκύκλιο, δυστυχώς όμως δεν διασφαλίζεται ούτε με την πολυδαίδαλη και μακροχρόνια διαδικασία που προβλέπεται για όσους υποβάλουν ενστάσεις. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. θα κρίνουν πλέον τις ενστάσεις των πολιτών, οι οποίοι θα αποφασίζουν αν θα μειωθούν τα ποσά για κάποιους ή αν θα διακόπτεται το ρεύμα. Πόσο χρόνο θα πάρει σε κάθε έφορο να εξετάσει τις περιπτώσεις, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επωφεληθούν κάποιοι οι οποίοι συστηματικά φοροδιαφεύγουν δηλώνοντας εισοδήματα πείνας, κανείς δεν μπορεί να πει. Και βέβαια με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την απορία μου τι θα συμβεί με τις Εφορίες που βρίσκονται στη φάση της κατάργησης, όπως αυτές της Νεμέας και του Δερβενίου. Ποιος έφορος θα πάρει την απόφαση και πότε, αφού το Υπουργείο Οικονομικών και οι Βουλευτές της συμπολίτευσης του Νομού δεν μας έχουν ακόμα εξηγήσει, για παράδειγμα στην περίπτωση της Δ.Ο.Υ. Νεμέας, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες, και με τι χρονοδιάγραμμα. Είχα την ελπίδα ότι θα υπήρχε μέριμνα ώστε το κράτος να γνωρίζει την πραγματική φοροδοτική ικανότητα κάθε ιδιοκτήτη και σύμφωνα με αυτήν να προχωρήσει. Είχα την ελπίδα ότι θα είχε δοθεί μία λύση στο πρόβλημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι για εγκαταστάσεις αποκλειστικά αγροτικής χρήσης, παρόλο που ο νόμος το απαγορεύει. Είχα την ελπίδα ότι θα δινόταν μια λύση για ακίνητα με βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση και ιδιαίτερα στις αναρίθμητες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει λάθη στον υπολογισμό και για τις οποίες οι ιδιοκτήτες καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά με την ελπίδα ότι η πολιτεία κάποια στιγμή και με κάποιον τρόπο θα τα συμψηφίσει. Είχα την ελπίδα ότι θα υπήρχε μία ουσιαστική και γενναία απόφαση για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από αυτό το χαράτσι. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω την εκτίμηση ότι αυτό το μέτρο δεν έχει ουσιαστικά πλεονεκτήματα αναλογικότητας. Διότι όσο δεν τίθενται κριτήρια που θα ανακουφίσουν εκείνους που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, το μέτρο αυτό θα παραμένει μία αδιάκριτη, οριζόντια και άδικη φορολόγηση.»

EYXEΣ από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτ/νίας Παναγιώτη Κουρουμπλή

To ALTER δεν εκπέμπει πλέον! σαν τους διακόπτες σε Υμηττό και Πάρνηθα

Γενική συνέλευση κάνουν αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Πλέον το ΑΛΤΕΡ, δεν εκπέμπει, αφού κόπηκε το σήμα από Υμηττό και Πάρνηθα και στις τηλεοράσεις υπάρχει μόνο..."χιόνι". Χθες είχε κοπεί το σήμα και από την κεντρική Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι απλήρωτοι του ΑΛΤΕΡ στην δημόσια τηλεόραση

Οι εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ καταγγέλουν

zappit.gr

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Πάνου Μπεγλίτη στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» στον δημοσιογράφο Μπάμπή Παπαδημητρίου

ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Το πολιτικό κομπόδεμα του ΠΑΣΟΚ μιας που το έλεγα πριν νομίζω, ότι ήταν θα το λύσετε θα βρείτε πολύ λίγα πράγματα μέσα και αυτό σας ανησυχεί. Κάνει δε και τη Νέα Δημοκρατία κ. Μπεγλίτη να  ανησυχεί ότι γραπώνεστε στην εναπομένουσα εξουσία και δεν θέλετε να πάτε στις κάλπες από τις οποίες θα βγείτε βαθύτατα πληγωμένοι. Κι αυτό δημιουργεί τελικώς μια μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε, κ. Παπαδημητρίου είναι γεγονός, ότι η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ περνά μια κρίση, κρίση θα έλεγα στρατηγικού χαρακτήρα λόγω και των τραυματικών γεγονότων που ζήσαμε την τελευταία διετία. Όμως είναι μια κρίση που χαρακτηρίζει και διαπερνά όλα τα κόμματα εξουσίας στην Ευρώπη, είτε είναι κεντροαριστερά, είτε είναι κεντροδεξιά. Πολλά απ’ αυτά τα κόμματα την πλήρωσαν στις εκλογές με πιο πρόσφατη την Κυβέρνηση Θαπατέρο στην Ισπανία.
                        Όμως θα διαφωνήσω μαζί σας ότι χάνεται το «πολιτικό κομπόδεμα». Το πολιτικό κομπόδεμα υπάρχει, απλώς για να το πω με κάποια οικονομική ορολογία, χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική, οργανωτική και ιδεολογική «μόχλευση» για να γίνει μεγαλύτερο την επόμενη περίοδο.
                        Θέλει   πολύ δουλειά ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο θέλει πάρα πολύ δουλειά και πάνω απ’ όλα κ. Παπαδημητρίου θέλει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Γιατί σε μια περίοδο που όλοι μιλάμε για την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος φοβάμαι, ότι ορισμένα από τα στελέχη μας των διαλόγων και των τοποθετήσεών τους,  την τελευταία περίοδο, συμβάλουν στην διεύρυνση και στην εμβάθυνση αυτής της κρίσης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Μπεγλίτη, πρέπει όσοι έχουν τέτοιες φιλοδοξίες να κληθούν από το Κόμμα σας, από το Κόμμα, από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου να τις εκφράσουν σε κάποια σύσκεψη για να τελειώνουμε, για να ξέρουμε, είναι ο Παπαδημητρίου, είναι ο Μπεγλίτης, δεν είναι ο Λοβέρδος, ούτε ο Χρυσοχοϊδης.
                        Άρα ξέρουμε ότι ο Παπαδημητρίου και ο Μπεγλίτης θέλουν να πάρουν τη θέση του Παπανδρέου. Υπάρχει τέτοια διαδικασία; 
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε, είναι πολύ λογικό αυτό που λέτε και θα μπορούσε να το πει κάθε πολίτης στη χώρα μας. Ότι ένα πολιτικό στέλεχος, πολύ περισσότερο ένα στέλεχος που επιθυμεί να διεκδικήσει τη αρχηγία της παράταξής μας θα έπρεπε κανονικά μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα, μέσα σε συναντήσεις συλλογικές να θέσει προβληματισμούς, να κάνει την αυτοκριτική του ή να ασκήσει δριμύτατη  επίθεση για το ίδιο του το παρελθόν, βεβαίως ναι. Και όχι να τα ακούμε από τις τηλεοράσεις και από τις συνεντεύξεις στις εφημερίδες.
ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Μπεγλίτη προγραμματίζει το Κόμμα του ΠΑΣΟΚ κάποια τέτοια συνάντηση κάποια στιγμή, ώστε να πει ο κ. Παπανδρέου ότι παιδιά εγώ έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω, πρέπει να ξέρουμε τώρα ποιος ενδιαφέρεται να συνεχίσει, να πάρει το Κόμμα επάνω του. Προγραμματίζει μια τέτοια συνάντηση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι η πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη των Χριστουγέννων, 27 Δεκεμβρίου …
 Ασφαλώς. Θα είναι ένας δημοκρατικός χώρος διαλόγου και θέσεως όλων των θεμάτων με ανοιχτή πολιτική ατζέντα με τρεις όμως κορυφαίες θεματικές ενότητες οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα εύλογα ερωτήματα που θέσατε. Να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, την πολιτική και οικονομική κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη και τις δραματικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
                        Να αξιολογήσουμε την πορεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου και πώς θα συμβάλουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην ολοκλήρωση της αποστολής της. Θέλουμε να πετύχει η Κυβέρνηση Παπαδήμου, θέλουμε να βοηθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.
                        Και το λέω αυτό ανοίγοντας μια παρένθεση κ. Παπαδημητρίου, γιατί χθες το πρωί η Νέα Δημοκρατία ανέβασε, υποκριτικά, ένα «αντιπολιτευτικό έργο», ένα έργο πλήρους αντίθεσης τις προτάσεις που έκανε ο κ. Κουτρουμάνης για την ανασυγκρότηση, αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της λειτουργίας των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων.
                        Εμείς αντίθετα θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα βοηθώντας την Κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς σκοπιμότητες και μικροπολιτικούς τακτικισμούς.
ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πείτε μου, μέχρι στιγμής, σας ακούω προσεκτικά κ. Μπεγλίτη, αλλά έχω ένα λεπτό στη διάθεσή μου, πείτε μου το εξής, ποιο απ’ αυτά τα θέματα …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κοιτάξτε, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει βάζοντας ένα πολιτικό πλαίσιο και βεβαίως με βάση τη συζήτηση, με βάση το διάλογο θα τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων που θα τεθούν. Τα στελέχη που θέλουν να θέσουν όλα αυτά τα ζητήματα αλλαγής ηγεσίας, το πώς προχωρούμε, πώς πάμε στις εκλογές, ασφαλώς μπορούν να τα θέσουν.
 Όχι, κοιτάξτε, ο κ. Παπανδρέου δεν μιλά δια αντιπροσώπων σ’ αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα σε κορυφαία θέματα που συνδέονται με την επιβίωση και την προοπτική της παράταξης.
                        Την ίδια στιγμή όμως όλοι οφείλουν να τοποθετηθούν βάζοντας τα ζητήματα.          Γιατί άλλο είναι να τα πούμε σε συνεντεύξεις και άλλο να συζητάμε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, στα δημοκρατικά θεσμοθετημένα όργανα της παράταξής μας.

Αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και των δομών υγείας ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας

Συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Ε. Παπαφωτίου και τους συνεργάτες τους, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου με αντικείμενο τα θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με διεκδικητική διάθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε τα ζητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια ώστε να εντατικοποιηθούν οι επαφές και να μελετηθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα προβλήματα δυσλειτουργίας των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει μεθόδευση λύση τους και οργάνωση των δομών πριν την παραλαβή των αρμοδιοτήτων Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την 1/1/2013. Εξετάσθηκαν και βρέθηκαν λύσεις για την ωρίμανση των έργων και δόθηκε εντολή για  ένταξη  Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, στο ΕΣΠΑ.
Απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκο Πολύζο, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατριβάνο και την σύμβουλο του υπουργού Υγείας Λιλή Καραβία, είναι οι κοινωνικές δομές στην Πελοπόννησο να αναπτυχθούν στο ίδιο επίπεδο των υποδομών Υγείας, που στο χρόνο που μας απομένει μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2013, θα πρέπει να βρίσκονται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να μελετηθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργηθεί καινούργια Νοσοκομειακή δομή τριτοβάθμιας περίθαλψης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Τρίπολης, μετά το κλείσιμο του, και αυτό να γίνει μεθοδευμένα στην πορεία της περιόδου πριν την ολοκλήρωση λειτουργίας του ώστε να μελετηθεί, με σεβασμό στην ιστορία του Ιδρύματος και ως Ψυχιατρείο αλλά και ως Αντιφυματικό κέντρο στο παρελθόν,  η αξιοποίηση του και η προστασία του από κατάρρευση και απαξία. Στο ίδιο πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Σανατορίου στην περιοχή  Μαγούλιανα του δήμου Βυτίνας για αξιοποίηση και προστασία της ιστορίας στην περιοχή.
Συγχρόνως έγινε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη για ένταξη νέων έργων κοινωνικών υποδομών, ανά περιφερειακή ενότητα , στο περιφερειακό πρόγραμμα  Πελοποννήσου.

Κακοκαιρία με Βροχές και Χιόνια στην Κορινθία το επόμενο διήμερο

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται:
«Το επόμενο διήμερο θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού.
Το οδικό δίκτυο καθίσταται επικίνδυνο και παρακαλούνται οι οδηγοί όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Απαραίτητη κρίνεται η προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς και η μέριμνα για τη μετακίνηση ευπαθών ατόμων».
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 2741084654) ή τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στα τηλέφωνα: 27413 60661-4 και
27413 60672.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι Aγρότες παίρνουν σήμερα το υπόλοιπο 50% της επιδότησης

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, αρχίζει από σήμερα το βράδυ η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για την πληρωμή εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011».

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

k13 Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


Ο κ. Κούτρας σήμερα το απόγευμα περνά την καθιερωμένη συνέντευξη από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και αμέσως μετά θα αναλάβει τα καθήκοντα του στον κρίσιμο αυτό οργανισμό.
Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ν. 2768/1999) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Υπουργείο Οικονομικών. Από το 2008, με τον ν. 3655/2008, εντάχθηκε στον ΟΠΑΔ το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ). Με το Ν. 3918/2011 ο ΟΠΑΔ μετατράπηκε σε ασφαλιστικό ταμείο και εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αποστολή του ΟΠΑΔ είναι η οργάνωση, παρακολούθηση και έλεγχος του συστήματος παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους πάνω από 1.500.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου, η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας αυτής και, ταυτόχρονα, ο έλεγχος της χρηματοδότησής της και η ορθολογική αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.
Σήμερα, ο ΟΠΑΔ είναι στην ουσία ένα νέο ταμείο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει την εκρηκτική αύξηση των δαπανών που συντελέσθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όπως φαίνεται και στη Διαγνωστική Μελέτη που εκπονήθηκε τον Αύγουστο του 2010. Επίσης απαιτείται να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης, όπως αυτές διαμορφώνονται κάτω από την επίδραση μιας σειράς παραγόντων οι οποίοι πιέζουν ασφυκτικά τους κοινωνικούς προϋπολογισμούς, καθώς και να συμβάλει στη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας.
Στον αγαπητό συμπατριώτη μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Περίληψη Διακήρυξης για έξοδα λειτουργίας συσσιτίων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Διεξαγωγής πρόχειρου διαγωνισμού για
ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ.  Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε.)
Ο Πρόεδρος του Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε. του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διακηρύσσει ότι την 27.12.2011 ημέρα Τρίτη και από ώρα 10.00 ως 11.00 (λήξη παραλαβής των προσφορών) θα διεξαχθεί πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια «ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ. Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε.)» συνολικού προϋπολογισμού 42.151,78€ με ΦΠΑ:
Α. με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή  για τα παρακάτω είδη:
•    Γαλακτοκομικά , προϋπολογισμού 5.642,99€ με ΦΠΑ
•    Λίπη/έλαια, προϋπολογισμού 3.293,11€ με ΦΠΑ
•    Προϊόντα αλλαντοποιίας προϋπολογισμού 589,30€ με ΦΠΑ
•    Είδη Αρτοποιίας προϋπολογισμού 5.258,28€ με ΦΠΑ
•    Είδη ζαχαροπλαστικής προϋπολογισμού 1.065,25€ με ΦΠΑ
•    Δημητριακά προϋπολογισμού 669,18€ με ΦΠΑ
•    Ζυμαρικά προϋπολογισμού  726,70€ με ΦΠΑ
•    Κονσερβοειδή προϋπολογισμού 327,19€ με ΦΠΑ
•    Όσπρια προϋπολογισμού 754,28€ με ΦΠΑ
•    Γλυκαντικές ύλες προϋπολογισμού 1.397,53€ με ΦΠΑ
•    Αρτυματυλκές ύλες προϋπολογισμού 589,34€ με ΦΠΑ
•    Κατεψυγμένα λαχανικά προϋπολογισμού 803,37€ με ΦΠΑ
•    Νωπά ψάρια προϋπολογισμού 3.661,20€ με ΦΠΑ
•    Ηδύσματα ξηρής μορφής προϋπολογισμού 63,74€ με ΦΠΑ
Β. με κριτήριο κατακύρωσης  το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκάστοτε ισχύουσας  μέσης τιμής λιανικής πώλησης του δελτίου τιμών του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Εμπορίου  Ν. Κορινθίας για τα παρακάτω είδη:
•    Είδη Οπωρολαχανοπωλείου προϋπολογισμού 5.787,07€ με ΦΠΑ
•    Είδη Κρεοπωλείου προϋπολογισμού 9.302,50€ με ΦΠΑ
•    Νωπά πουλερικά και προϊόντα αυτών 1.579,40€ με ΦΠΑ
•    Κατεψυγμένα ψάρια προϋπολογισμού 641,35€ με ΦΠΑ
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία  του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, οδός Λ. Φραντζή 2 – Ξυλόκαστρο, την παραπάνω ημέρα και ώρα ενώπιον της αρμόδιας  επιτροπής διαγωνισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους  και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον διαγωνισμό  καθώς και την παραλαβή της διακήρυξης (απόφαση Δημάρχου), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 27433 60255  Α. Ράλλη  Ξυλόκαστρο και 27433 60101 Α. Ρωμηού Δερβένι).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης - Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Δερβένι


Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης θα ψάλλει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον κεντρικό δρόμα του Δερβενίου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από την Γ' τάξη Γυμνασίου Δερβενίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Δερβενίου σας προσκαλούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνουν στο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. από 17/12/2011 έως 8/1/2012. Θα εκτεθούν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες – και όχι μόνο – χειροποίητες κατασκευές και γλυκά κατασκευασμένα από τα παιδιά με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
    Παρακαλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια των παιδιών που με τόση φροντίδα και αγάπη οργάνωσαν την εκδήλωση αυτή. Σκοπός όλου του εγχειρήματος είναι να χρηματοδοτηθεί η διήμερη εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομή των παιδιών. Η παρουσία σας και συνδρομή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Μέρες και ώρες λειτουργίας
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011: από 17.30-21.00
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011: από 17.30-21.00
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 έως Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Σύμφωνα με την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας:

Σήμερα Πέμπτη 22/12/2011, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας.
Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή 23/12/2011, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη Βόρεια Χώρα.

Το Σάββατο 24/12/2011, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύκτας της  και την Πέμπτη 22/12/2011. Απο την νύκτα της Πέμπτης 22/12/2011 θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Πηγαίνουν ή όχι τα δάνεια σε μισθούς και συντάξεις; Να απαντήσει τώρα η κυβέρνηση

Ο καταναγκαστικός τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκε η κυβέρνηση οδήγησε ήδη στο πρώτο αδιέξοδο. Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων όσον αφορά στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Και το ερώτημα παραμένει: Παίρνουμε ή όχι τα δάνεια για να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις.

Της Σοφίας Βούλτεψη

Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε χθες το υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα της προωθούμενης περικοπής των επικουρικών συντάξεων αποδεικνύει τον βιαστικό, εξαναγκαστικό και επομένως αντιπαραγωγικό τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν στηρίχθηκε σε καμιά προγραμματική συμφωνία.

Κατά την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο δεν επήλθε συμφωνία, καθώς ήδη από την προηγουμένη η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί περικοπή συντάξεων, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Πόθεν έσχες; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιασονίδη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πόθεν έσχες ήσαν και πέρασαν. Άλλωστε δεν βγαίνει άκρη. Ούτε συνέβη δε και τίποτε το σπουδαίο και το ριζοσπαστικό, επειδή τάχα μου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Κάθε χρόνο δημοσιεύονται οι δηλώσεις του πόθεν έσχες – κατεβατά ολόκληρα δημοσίευαν οι εφημερίδες και προ διαδικτύου -  κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε ότι βλέπουμε μόνο το «έσχες» και ποτέ το «πόθεν», κάθε χρόνο πληροφορούμεθα πως κάποτε θα γίνει και η σύγκριση των εισοδημάτων από την είσοδο στην πολιτική μέχρι σήμερα.

Φέτος, απλώς, υπήρχε και λίγο σασπένς, επειδή κάποιοι δεν δικαιολόγησαν τι έκαναν τα χρήματα που αφαίρεσαν από τους λογαριασμούς τους.

Και δηλαδή, τι σημαίνει αυτό; Το περισσότερο ότι μπορεί να τα μετέφεραν στο εξωτερικό. Πολιτικό θέμα δηλαδή και όχι ποινικό, αφού τα είχαν μια χαρά δηλωμένα τον προηγούμενο χρόνο και επομένως μπορούσαν να τα κάνουν ό,τι ήθελαν.

Η ουσία βρίσκεται αλλού.

Η Πελοπόννησ​ος στις Βρυξέλες


Στις Βρυξέλες βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του“Winter Wonders   και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Plaisirs dHiver», όπου η Ελλάδα είναι «τιμώμενη χώρα.

Το “Winter Wonders” διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Βρυξελλών και τον Οργανισμό Τουρισμού Βρυξελλών. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη xριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και η προσέλευση κοινού υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων 20% είναι τουρίστες. Με μεγάλη και σημαντική διεισδυτικότητα στα εθνικά άλλα και διεθνή ΜΜΕ.
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου-Λουξεμβούργου, το Σύλλογο Πελοποννησίων Βελγίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος διοργάνωσε γαστρονομική επίδειξη Πελοποννησιακού γεύματος  στα πλαίσια του Winter Wonders αλλά την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την διανομή φυλλαδίων τουριστικού περιεχομένου για όλη την Πελοπόννησο από το περίπτερο που διατηρεί.


Συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 4-6 μμ παρουσιάστηκαν Πελοποννησιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελών και το Σύλλογο Πελοποννησίων ο Μοριάς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Δημητρακόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία της ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.  

Στη συνέχεια 5-9 μμ και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος  παρουσιάστηκε ένα Πελοποννησιακό γεύμα το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους. Συγκεκριμένα η αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος αποτελούμενη από το βραβευμένο με αστέρι Michelin Πελοποννήσιο chef Νικόλας Τσικνάκος και τους executive chef Γκουλίνας Γιάννης, Ιωάννης Παινέσης παρουσίασαν μια Πελοποννησιακή σούπα από τραχανά με ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Οι chef κατάφεραν να προσφέρουν μερίδες σούπα τραχανά, Πελοποννησιακό κρασί, χοιρινό παστό και λουκάνικο, κεφαλογραβιέρα και παστέλι σε 1000 άτομα που πέρασαν από την πλατεία των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενώ το γεγονός κατέγραψαν τουριστικοί συντάκτες που είχαν προσκληθεί από το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου-Βρυξελών.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν προσφορά των επιχειρήσεων ζυμαρικά Μανίκας, αλλαντικά Στάθης, παστέλι Παπαδοπούλου Έυμελιν, τυροκομείο Μπίτσικας και οινοποιείο Μποσινάκης Φώτης.

Η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου- Βρυξελών ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  για την άμεση ανταπόκριση και τη διενέργεια των πρωτότυπων  εκδήλωσεων με επίκεντρο την Πελοπόννησο που προέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα.
 
Οι σειρά των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει επίδειξη γευσιγνωσίας Πελοποννησιακών κρασιών πάλι από τον chef Νικόλα Τσικνάκο.

Παρουσίαση με θέμα την πρόοδο της Μελέτης Επικαιροποίησης του Αεροδρομίου Τρίπολης

Την Πέμπτη 22/12/2011 και ώρα 17.00, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη, σε σύσκεψη – παρουσίαση με θέμα την πρόοδο της Μελέτης Επικαιροποίησης του Αεροδρομίου Τρίπολης όπου θα παρευβρεθούν φορείς τουρισμού και επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ- ΜΑΧΗ ΕΚΔΟΤΩΝ CDS ENANTION ΚΑΤΟΧΩΝ CDS

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη σπέκουλα της χρεοκοπίας και γιατι το παιχνίδι δεν αφορά μικρομεσαίους παίκτες και hedge funds, αλλά τα πολύ μεγάλα ψάρια των αγορών.

Του Αντώνη Τάντουλου
Αν μπορείς να αγοράσεις ένα ασφαλιστήριο πυρός για το σπίτι του διπλανού σου, το οποίο και θα πληρωθείς στην περίπτωση που καεί το σπίτι του, πόσο πιθανό είναι να σκεφτείς να βάλεις εσύ φωτιά προκειμένου να κερδοσκοπήσεις;  Με αυτή τη ρητορική ερώτηση απαντάται ίσως το γιατί έχει πιάσει τόσο μεγάλη πρεμούρα ορισμένους γνωστούς-αγνώστους επενδυτικούς πόλους, και τα εντεταλμένα παπαγαλάκια τους, να χρεοκοπήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την Ελλάδα.
Διότι, πολύ απλά, όσοι έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους CDS (Credit Default Swaps) επί των ελληνικών ομολόγων που λήγουν σύντομα -αρχής γενομένης από τον τρέχοντα μήνα, όπου λήγουν παλαιότερες ομολογιακές εκδόσεις της τάξεως των 6 δισ. ευρώ περίπου, ενώ ομόλογα άλλων 6 δισ. ευρώ λήγουν μέσα στον Αύγουστο- έχουν κάθε λόγο να θέλουν να “σκάσει” η Ελλάδα. Ειδικότερα, αν ένας επενδυτής έχει αγοράσει CDS χωρίς να έχει σκοπό να αντισταθμίσει τον κίνδυνο της θέσης του σε ομόλογα (hedging), δηλαδή, κατά τη διεθνή ορολογία, το ποντάρισμα είναι naked (γυμνό) και δεν καταφέρει να απαλλαγεί από αυτά μέχρι τη λήξη τους που είναι ταυτόχρονη με την πληρωμή των ομολόγων, τότε τα CDS “σκάνε στα χέρια του”.

Πολιτική εξαπάτηση από το βήμα της Βουλής…

ξυπνήστε όλοι πρίν είναι αργά
H παράδοση ολοκληρώνεται μετά έρχεται η πτώχευση το πιστωτικό γεγονός και η είσπραξη των στοιχημάτων.
REUTERS Η Ελλάδα μετέφερε στο Αγγλικό δίκαιο τα ομόλογα του PSI
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συ…ζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.
Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.
 

Τηλέφωνα Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου


Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αννίβας Παπακυριάκου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 20001 Ζευγολατιό
ΤΗΛ: 27410-50300, 54408
ΦΑΞ: 27410-50270
E-MAIL: info@vocha.gr
URL: http://www.vocha.gr/

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αλέξανδρος Πνευματικός
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κολιάτσου 32, 20100 Κόρινθος
ΤΗΛ: 27410-22132, 74000
ΦΑΞ: 27410-71700
E-MAIL: dcorinth1@otenet.gr
URL: http://www.korinthos.gr/

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κωνσταντίνος Λογοθέτης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Εθν.Αντίστασης & Ιάσονός, 20300 Λουτράκι
ΤΗΛ: 27440-69000, 22315
ΦΑΞ: 27440-64858
E-MAIL: info@loutraki.gr
URL: http://www.loutraki.gr/

ΝΕΜΕΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ευάγγελος Ανδριανάκος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 20500 Νεμέα
ΤΗΛ: 27460-22235, 23735
ΦΑΞ: 27460-24235
E-MAIL: nemeaota@otenet.gr
URL: http://www.nemea.gr

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αντώνιος Κλαδούχος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ. Φραντζή 2, 20400 Ξυλόκαστρο
ΤΗΛ: 27433-60200-1
ΦΑΞ: 27430-28261
E-MAIL: dimxylok@otenet.gr
URL: http://www.xylokastro.gr

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Σπυρίδων Σταματόπουλος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πλ.Ελευθερίας, 20200 Κιάτο
ΤΗΛ: 27420-20326, 20317
ΦΑΞ: 27420-23562
E-MAIL: d-sikyon@otenet.gr
URL: www.kiato.gr


Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ