Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας : τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ


Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και η Γραμματέας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ευρισκόμενες, πάντα, δίπλα στα προβλήματα των νοικοκυριών και ιδίως των ανέργων γυναικών ενημερώνουμε για τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ. Μέσα από αυτή την ενημέρωση, ελπίζουμε να προσφερθούν δυνατότητες και ευκαιρίες σε συμπολίτες μας.
Έτσι, λοιπόν, παρατίθενται, ακολούθως, τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα, που στοχεύουν, σε ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΝΕΡΓΑ: Εθνικό Αποθεματικό Απρόβλεπτων – Όλη η Ελλάδα

Leader – Όλη η Ελλάδα (Περιφέρεια κυρίως)

Εθνικό αποθεματικό απρόβλεπτων
Με χρηματοδότηση του συνόλου του επιχειρηματικού σχεδίου (100%) ενισχύονται επιχειρήσεις με ποσό έως 20.000€ και εφόσον δημιουργήσουν μια νέα θέση εργασίας ενός χρόνου με το επιπλέον ποσό των 15.000€.
Με προϋπολογισμό 72 εκ. και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ.

  • Ενισχύονται έως 3.600 επιχειρήσεις, προκειμένου να αντέξουν στις συνθήκες της ύφεσης.
  • Δημιουργούνται έως 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αφορά:

  • Ανέργους που θα ιδρύσουν επιχείρηση, καθώς και επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν μετά την 1/1/2011, για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.
  • Επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011 και απασχολούν τουλάχιστον πέντε εργαζομένους, για την αναδιάρθρωσή τους και την κατάρτιση των εργαζομένων τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15 Ιανουαρίου 2012
 

Π. Τατούλης: Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και ένα καλύτερο μέλλον

Αναφερόμενος στην εορτή των Χριστουγέννων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην κορύφωση κρίσης των θεσμών, σε μια βαθιά πολιτική στιγμή για την χώρα μας, η αναγκαιότητα να κατευθυνθούμε σε ένα νέο προορισμό, σε ένα νέο όραμα ενδυναμώνεται από την πίστη μας στην εορτή της γέννησης του θεανθρώπου.  Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και ένα καλύτερο μέλλον.»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα ακούσει τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από την παιδική χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου», στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, αύριο στις 11 το πρωί.


Μπεγλίτης: Οι συζητήσεις για εκλογές δίνουν λανθασμένο μήνυμα προς την Ευρώπη

Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους και να συμβάλουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σωθεί κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Αρα λοιπόν ο κίνδυνος να γυρίσουμε στη δραχμή, ο κίνδυνος να πάμε σε μια χρεοκοπία, είναι ένας κίνδυνος άμεσος και υπαρκτός», υπογράμμισε ο κ. Μπεγλίτης.

Αυτό όπως είπε, πρέπει να το αντιληφθούν οι πολιτικές δυνάμεις και να αφήσουν «τα μικροκομματικά παιχνίδια. Χαρακτήρισε παράλληλα καταστροφικό για τη χώρα και «λανθασμένο μήνυμα» προς την Ευρώπη το να ανοίγει συζήτηση για εκλογές. «Αυτή τη στιγμή επειδή ο κ. Σαμαράς έχει τις δικές του ανάγκες και σκοπιμότητες, επειδή το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν τις δικές τους ανάγκες και σκοπιμότητες, δεν μπορεί να ανοίγει μια πρόωρη συζήτηση για εκλογές», παρατήρησε.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΗ 21/12/2011!!!

Με επιτυχία η γευσιγνωσία των κρασιών Λαφαζάνη στο Ναύπλιο



 Αρχ. Κλεωνές, 22/12/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία κύλησε η γευσιγνωσία των κρασιών της οινοποιίας Λαφαζάνη μεταξύ εστιατόρων και επαγγελματιών του οίνου στο Ναύπλιο. Η γευσιγνωσία έλαβε χώρα στο ποτοπωλείου του κου Δημήτρη Καρώνη, σε έναν ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Ο οινολόγος Σπύρος Λαφαζάνης μίλησε αρχικά για την ιστορία της οινοποιίας Λαφαζάνη ξεκινώντας από παλιά και φθάνοντας στο σήμερα παρουσίασε τέσσερα από τα κρασιά της εταιρείας καθώς και το τσίπουρο της, το «Τσίπουρο των φίλων». Η παρουσίαση γρήγορα μετατράπηκε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους παρευρισκομένους να τον βομβαρδίζουν διαρκώς με ερωτήσεις.

Η αναπάντεχη διακοπή ρεύματος στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, λόγω της δυνατής βροχής, δεν κατάφερε να πλήξει τη συνάντηση, η οποία και συνεχίστηκε υπό το φως των κεριών. Όλοι αποχώρησαν ικανοποιημένοι από τη ποιότητα των κρασιών της οινοποιίας Λαφαζάνη έχοντας τη γεύση του «Τσίπουρου των φίλων» παρέα κατά την επιστροφή τους.

Π. Μπεγλίτης: Εντολή για την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων, τα χρήματα έχουν κατατεθεί

Απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου για το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε τα εξής:

«Επικοινώνησα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταβολή των επιδοτήσεων. Θεωρώ βέβαιο ότι οι αγρότες της Κορινθίας θα έχουν ήδη διαπιστώσει από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ότι τα χρήματα έχουν κατατεθεί.»

Άκουσε τα κάλαντα η Ντόρα Μπακογιάννη..

Στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, είπαν σήμερα τα κάλαντα μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Σύλλογος Καστελλοριζίων και παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου. Αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Εύχομαι σε όλες τις ελληνίδες και σε όλους τους έλληνες καλά Χριστούγεννα, οικογενειακά, με ηρεμία και αισιοδοξία και βεβαίως πάνω απ’ όλα με υγεία. Εμείς οι έλληνες σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, καταφέρνουμε τελικώς να τα βγάλουμε πέρα όταν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και βάζουμε το συνολικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».                                                                                                                             

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Ο ελληνικός λαός με αγωνία διαπιστώνει ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, την ώρα που θα έπρεπε ενωμένοι να δίνουν τη μάχη για να μπορέσουν να στηρίξουν τη χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση, παίζουν παλαιοκομματικά παιχνίδια και έχουν στο μυαλό τους μόνο προεκλογικούς σχεδιασμούς. Λυπάμαι γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να αποδυναμώνεται η χώρα την πιο κρίσιμη στιγμή, όπου η διαπραγμάτευση για τη σωτηρία της πρέπει να είναι επιτυχής. Εύχομαι ο κ. Παπαδήμος να μπορέσει να πείσει τους αρχηγούς των κομμάτων ότι πρέπει, επιτέλους, να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους». 

« ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ » με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου και το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, σας προσκαλούν στη συναυλία « ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ » που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κολοκοτρώνη και Δαμασκηνού, στην Κόρινθο.
          Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου και συμμετέχουν οι σολίστ φλάουτου και πιάνου, κκ.
Σ. Λειβαδίτη και Λ. Βαρλάμου αντίστοιχα, καθώς και η Χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης υπό τη διεύθυνση της κ. Α. Γοραντονάκη – Αγκιστριώτη.

                ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μήνυμα του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια για τα Χριστούγεννα

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν τη χώρα μας σε μία κατάσταση πρωτόγνωρης οικονομικής ύφεσης, που απειλεί την ελπίδα και υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Οι πατροπαράδοτες αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, κλυδωνίζονται από την αδυναμία όλο και περισσότερων Ελλήνων να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα.
Αυτές τις άγιες ημέρες, κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε την αισιοδοξία, την ομόνοια και την ομοψυχία. Είναι δύσκολο να προσφέρει κανείς από το υστέρημά του. Όμως ο Έλληνας μπορεί να προσφέρει από το περίσσευμα ψυχής που διαθέτει. Με αυτό το περίσσευμα μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης.
Στους δύσκολους καιρούς δοκιμάζονται οι αξίες, η πίστη, τα οράματα. Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας είναι το στήριγμά μας, η δύναμη και η ελπίδα που θα μας βοηθήσει να διαβούμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, χωρίς να χάσουμε ούτε ψήγμα από τις αρχές και τα ιδανικά μας. Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα.   

Ληστρική η νέα αύξηση στη ΔΕΗ, πλήττει τους μικροκαταναλωτές

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Μέσα σε δύο χρόνια η ΔΕΗ έχει επιβάλλει 13 αυξήσεις-χαράτσια στα τιμολόγια της, επιβαρύνοντας τους εξοντωμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Με την ίδια λογική προετοιμάζει μια νέα ληστρική αύξηση που θα πλήξει κυρίως τους μικροκαταναλωτές. Αντί η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν, να προωθήσουν αποκρατικοποιήσεις μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ και μείωση των δαπανών της εταιρείας, προστατεύει τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα και τις συντεχνίες που λυμαίνονται την εταιρεία δεκαετίες τώρα, μεταφέροντας το βάρος στους πολίτες».

Εμφύλιος στην κυβέρνηση με διαιτητή τη Βουλή. Και περίεργες δηλώσεις περί Δεδηλωμένης

Ως… μακάβριος προάγγελος του τέλους μιας συγκατοίκησης που εξελίσσεται σε επικίνδυνο πείραμα, παρήλασαν χθες οι νεκροφόρες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Οι διαφωνίες με κάθε αφορμή εμφανίζουν μια εμφυλιοπολεμική εικόνα του υπουργικού συμβουλίου.

Της Σοφίας Βούλτεψη

Βαβέλ. Αλαλούμ. Εσωκομματικές και διακομματικές συγκρούσεις. Ασυνεννοησία που οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Η επικρατούσα στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατάσταση, με αποκορύφωμα το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, δείχνει πως υπό τις παρούσες συνθήκες το «πείραμα» δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι υπονομεύει και αυτόν τον σκοπό για τον οποίο συγκροτήθηκε το αναγκαστικό αυτό ετερόκλητο σχήμα – το PSI.

Είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει στη χώρα η αναγκαία ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να διεξαχθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις, για τις οποίες τόσο συχνά μιλά ο υπουργός των Οικονομικών.

Μετά δε τις χθεσινές «ιδεολογικές», όπως αναφέρθηκαν, διαφωνίες με αφορμή το νομοσχέδιο για την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τις προχθεσινές σχετικά με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει λειτουργία υπουργικού συμβουλίου.

Με τέτοιους «εγκέφαλους», τι να σου κάνει και το «πνεύμα των Χριστουγέννων»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι τελευταίες εξελίξεις σ’ αυτό που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται «πολιτικό σκηνικό» της χώρας δεν αφήνουν περιθώρια να ελπίσει κανείς ότι θα επικρατήσει το «πνεύμα των Χριστουγέννων» - και σε καμία περίπτωση το πνεύμα της λογικής.

Η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, έχει εντελώς εξευτελιστεί και ταπεινωθεί, έχει χαθεί η χαρά, έχει χαθεί η πίστη, κανείς δεν γιορτάζει, όλοι περνούν αυτές τις μέρες μέσα στην αγωνία, κανείς δεν περιμένει κάτι καλύτερο για το 2012.

Και μάλιστα και με τη βούλα του Ευρωβαρόμετρου, που εμφάνισε τους Έλληνες ως τον πιο απαισιόδοξο λαό της Ευρώπης. (Μιλάμε για έναν λαό που κατείχε την πρωτιά στην αισιοδοξία, άκόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας του).

Σχηματίστηκε μια κυβέρνηση και τώρα διαπιστώνεται πως ουδείς γνωρίζει για ποιον λόγο μπήκαμε στην περιπέτεια.

ΟΝΝΕΔ Κορινθίας - Καλά Χριστούγεννα !

Image


Χαρούμενα Χριστούγεννα
γεμάτα ελπίδα και αισιοδοξία !

Χρόνια πολλά !

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΥΧΕΣ


Η επέλαση του χιονιά θα συνεχιστεί - Ποιές περιοχές θα πληγούν

Χιλιάδες προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία που πλήττει από την Τετάρτη τη χώρα και η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Στην Αττική βρέχει επίσης χωρίς διακοπή, ενώ έχει χιονίσει στην Πάρνηθα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων για την επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ:
ΕΒΡΟΣ, ΞΑΝΘΗ,ΚΑΒΑΛΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΕΛΛΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ,
ΑΤΤΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε σχετική βελτίωση στα δυτικά με λίγες νεφώσεις δηλαδή στην Ηπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, αλλά στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη όμως χώρα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι και έντονα. Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από το απόγευμα καιαπό τα βόρεια και από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο, 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και στο βόρειο Αιγαίο ακόμη και 9 μποφόρ με προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, -4 εώς 5 με 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 0 εως 12 βαθμούς στα κεντρικά, 7 εώς 12 στα νοτιότερα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις και βροχές το πρωί, αρχικά στα βόρεια του νομού και αργότερα σε όλη την Αττική όπου μαλιστά τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, στο Κιθαιρώνα, στην Πεντέλη ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και στις βορειότερες περιοχές του νομού από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω ενώ θα έχουμε χιονόστρωση από τα 800 μέτρα και πάνω δηλαδή και στον Υμμητό θα έχουμε χιόνια και στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λιγάκι και θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 7 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ.

Π. Τατούλης: Μεγάλο στοίχημα η αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου

Μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου με τη διαμόρφωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε low cost επιβατικό και εμπορευματικό με παράλληλη χρήση και ως στρατιωτικού, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, κατά την παρουσίαση της επικαιροποιημένης μελέτης για το αεροδρόμιο της Τρίπολης την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι δύο στόχοι βρίσκονται σε καλό σημείο και πρόσθεσε ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιούμε το όραμά μας, το σχεδιασμό μας και τις αποφάσεις μας μέσα από την εργασία μας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και πολιτικού πολιτισμού που έχουμε επιτύχει». Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά τη συνεργασία που είχε με τον Καναδό πρέσβη στην Ελλάδα, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην Καναδική πρεσβεία με επίσημη φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παρουσίαση των προϊόντων, της ιστορίας και της παράδοσής της.
Για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης είχε εκφράσει θετική άποψη, όπως επίσης ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Βορίδης και η διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύντομα μάλιστα, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο κ. Βορίδης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανακοινώσει επίσημα την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία όπως επεσήμανε ρητά ο κ. Τατούλης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την εταιρεία Ibi Group ο Περιφερειάρχης έδωσε ξεκάθαρη εντολή να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαβιβαστεί η μελέτη στην ΥΠΑ και μετά να προχωρήσει στο στάδιο της βιωσιμότητας και της έρευνας αγοράς. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ανταγωνιστικό προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρουσιάζει πλεονεκτήματα ανάπτυξης και υπεραξιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συντελεί στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέραν τούτου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ένα αεροδρόμιο low cost στην Τρίπολη παρουσιάζει πλεονεκτήματα στο μερίδιο από το τουριστικό προϊόν με τις δυνατότητες διεθνούς δικτύωσης που παρέχει, ενώ παράλληλα προσθέτει υπεραξία στο brand name Πελοπόννησος.
Στο περιθώριο της παρουσίασης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και για τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία με τον ΟΣΕ προκειμένου να λειτουργήσει το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, η γραμμή Κόρινθος  - Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο και η επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι