Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Mε... αέρα ανανέωσης ο χάρτης των νέων υποψηφιοτήτων στην Πελοπόννησο

Με στόχο να βαφτούν γαλάζιοι όλοι οι νομοί της Πελοποννήσου έκλεισαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για την συγκεκριμένη Περιφέρεια, ενώ αναμένονται να πέσουν και οι τελευταίες πινελιές στον χάρτη.
Όπως λένε στη Συγγρού, εκτός από τους παραδοσιακά «φιλικούς» νομούς όπως η Λακωνία, η Μεσσηνία και η Αργολίδα, θεωρούν βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στην Κορινθία, στην Αρκαδία, στην Ηλεία αλλά ενδεχομένως και στην Αχαΐα. Οι πληροφορίες μας για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ έχουν ως έξης:

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Η Νεα Δημοκρατία έχει ένα μόνο βουλευτή, τον Κώστα Κόλλια. Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του γνωστού γιατρού από το Ξυλόκαστρο , κ.  Θανάση Παπαχρηστόπουλου, καθώς επίσης της πρώην βουλευτού Αθηνάς Κόρκα , του πολιτευτή Στέλιου Μάρκελου , του Περιφερειακού σύμβουλου και τ. Νομάρχη Κορινθίας Νικου Ταγαρά  και του υποψήφιου δήμαρχου Κορινθίων Κώστα Γιώτη . Ερώτημα παραμένει η  κάθοδος στον εκλογικό στίβο του γιού του Αντιπροέδρου της ΝΔ και νυν Υπουργού Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, κ. Σταύρου Δήμα , Χρήστου Δήμα,  μαζι με την μεγάλη πολιτική «προίκα» του πατέρα του. Πλήροφορίες αναφέρουν ότι ο Κορίνθιος Υπουργός Εξωτερικών, έχει "κλειδώσει" ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:
Η Ελσα Παπαδημητρίου διαγράφτηκε, ο Γιάννης Μανώλης "μετακομίζει" στη Β΄ Αθηνών και στο ψηφοδέλτιο ο μόνος εν ενεργεία βουλευτής στο νομό είναι ο Γιάννης Ανδριανός . Νέα πρόσωπα να μπουν στη λίστα είναι ο πρώην δήμαρχος ΝαυπλίουΤάκης Αναγνωσταράς , ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Κρανιάς , ο Περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης ,ο εκδότης-δημοσιογράφος Χρήστος Καλατζής ,  η Θεοδώρα Καλογεράκου , ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης , ενώ ακούγεται και το όνομα του μέλους της Π.Ε. της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μπαρμπάκου.

ΑΡΚΑΔΙΑ:
Εδώ υπάρχει  η ισχυρή παρουσία του βουλευτή και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου . Από τους υπόλοιπους που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατέστεροι οι πληροφορίες μιλούν για τον Μαρίνο Τσίρμπα, την  Μαρία Τροχάνη, τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο , τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον  Μπάμπη Αποσκίτη, τον Κώστα  Βλάσση  και Παναγιώτη  Καρβελα.

ΛΑΚΩΝΙΑ:
Στον νομό δύο στελέχη της Ν. Δ. θα αναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν. Δ.  Μενέλαος Δασκαλάκης  και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου , ενώ εξακολουθούν να είναι  ισχυροί οι δύο νυν βουλευτές, Γρηγόρης Αποστολάκος και Θανάσης Δαβάκης. Θέση επίσης στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο πρώην βουλευτής Τάκης Σκανδαλάκης  , ο πρώην Νομάρχης Κωστας Φούρκας και ο  Θεόδωρος Ματάλας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:
Στην "έδρα" του Αντώνη Σαμαρά το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν κατα πληροφορίες ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο δικηγόρος Άγγελος Κωστόπουλος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Σαμπαζιώτης , ο  Δημήτρης Πτωχός (κομματικό στέλεχος), η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα , η τοπογράφος-μηχανικός Μπέσσυ Πλέτσα , ο τ. αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος . Δεν  έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού, ενώ ανοιχτή παραμένει η συμμετοχή του υποψηφίου περριφερειάρχη , τ. Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου. Ο νυν βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες εκλογής καθώς η κόντρα του με τον κ. Σαμαρα είναι γνωστή σε όλους. Αυτονόητο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει την Μεσσηνία ως τη μία από τις δύο Περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος

ΗΛΕΙΑ:
Τη μοναδική «γαλάζια» έδρα έχει σήμερα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, αφού ο Γιώργος Κοντογιάννης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της Θεοδώρας Αυγερινοπούλου που είναι σήμερα βουλευτής Επικρατείας αλλα και του καθηγητή Πανεπιστημίου Διονύση Χιόνη.
Τα ονόματα που θα μπούν στη "μάχη" είναι του γνωστού γιατρού καθηγητή Πανεπιστημίου από τη Ζαχάρω Χάρη Λαμπρόπουλου,  του δημοσιογράφου Διαμαντή  Σειτανίδη , του δικηγόρου Γιώργου Κατσαμπερη, ενώ υπόψήφιος  θα είναι και πάλι ο γιατρός και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς.

ΑΧΑΙΑ:
Τέλοςτην Αχαΐα εκτός από τους νυν βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Μιχάλη Μπεκίρη, θα δοκιμάσουν και πάλι τις δυνάμεις τους η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νατάσα  Ράγιου  και ο δημοσιογράφος - πολιτευτής  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος . Επίσης τη "μάχη του σταυρού θα δώσει ο Άγγελος Τσιγκρής, ενώ  νέοι υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαμαλίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος.. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα - Μπακουλοπούλου.-

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

OI ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

 

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

 
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ... ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και  ώρα 19:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει το ΔΣ Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 44 θέματα. Μεταξύ αυτών: 
  1. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, έτους 2012.
  2. Έγκριση αρ 10/2011 απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. περί ισολογισμού, απολογισμού και εκθέσεως ελεγκτών επί της οικονομικής διαχείρισης της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. για την οικονομική χρήση 2010.
  3. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  4. Υποβολή πρότασης για τροποποίηση της αρ 3558/18-12-2006 απόφασης της Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου περί παραχώρησης δημόσιας δασικής έκτασης στο Δήμο Ξυλοκάστρου.
  5. Έγκριση αρ 11/2011 απόφασης Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  6. Έγκριση αρ 12/2011 απόφασης Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  7. Έγκριση κανονισμού καθαριότητας Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  8. Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΄΄Γαλάζιες Σημαίες΄΄- Συγκρότηση επιτροπής.
  9. Έγκριση επιβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  10. Σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου βάσει του άρθρου 19 του ν. 2963/2001 και της ΚΥΑ 35415/1-8-2011 για μεταφορά μαθητών-Δημιουργία γραμμών- εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σύμβασης.
  11. Έγκριση παραχώρησης των αρ ΚΗΥ 5138 και ΚΗΥ 5140 αυτοκινήτων του Δήμου στη ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε για τη λειτουργία των μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης» και «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου».
  12. Έγκριση παραχώρησης του αρ ΚΗΥ 5106 αυτοκινήτου του Δήμου στην Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.
  13. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους του Δήμου.
  14. Αίτημα κ. Γιανναράκη Μαρίας για διαρρύθμιση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Γελινιάτικων.
  15. Αίτημα κ. Κεκερή Αναστασίου για λύση μίσθωσης καταστήματος στην Τ.Κ. Λυκοποριάς.
  16. Καθορισμός ειδικοτήτων εκτάκτου προσωπικού σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006 (άρθρο 2 παρ. 1) -Έγκριση απόφασης Δ.Σ. Α.Ν.Α.Δ.Η.Ξ.Ε.
  17. Έγκριση αρ 49/2011 απόφασης Δ.Σ. Α.Ν.Α.Δ.Η.Ξ.Ε.
  18. Ορισμός εποπτών Λαϊκών Αγορών του Δήμου για το Α΄εξάμηνο 2012. 
  19. Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της εργασίας «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ Τ.Κ. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ,ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΩΝ,ΣΤΟΜΙΟΥ,ΛΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ»
  20. Τροποποίηση προϋπολογισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ…».

Απίστευτες ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά ( VIDEO)

Η πατρίδα μας , η ΕΛΛΑΔΑ , είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και για μας η πιο όμορφη.
Ένα εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά. Έτσι απλά για να θυμόμαστε ότι ζούμε σε ένα τόπο όμορφο, ευλογημένο από το Θεό και χαραγμένο από την ιστορία των Ελλήνων.
Η θάλασσα, τα βουνά, οι ποταμοί και οι πεδιάδες, τα επιτεύγματα των προγόνων μας αλλά και τα σύγχρονα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα λόγια όμως είναι λίγα για να περιγράψουν το εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Απολαύστε το!

Εκβιασμοί αποτυχημένων


Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μια συστηματική προσπάθεια εκβιασμού του πολιτικού συστήματος και της κοινής γνώμης σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης νέου πακέτου σκληρών μέτρων, γεγονός το οποίο συνδέεται και με ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Η  επιχείρηση αυτή εκπορεύεται, τόσο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και από την τρόϊκα, που εμμένουν στην ίδια, αποτυχημένη συνταγή βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία περιλαμβάνει μόνο φορολογικές επιβαρύνσεις και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και καθόλου ανάπτυξη
Είναι προφανές, όμως, ότι οι αποτυχημένοι δεν μπορούν να εκβιάζουν. Η πολιτική των σκληρών, ακραίων δημοσιονομικών, φορολογικών μέτρων, που έχει παγιώσει μια βαθιά ύφεση στη χώρα και έχει καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση, είναι αδιέξοδη, αφού δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος.
Με άλλα λόγια, οι αιματηρές θυσίες στις οποίες συνεχίζουν να υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες πηγαίνουν χαμένες και την ευθύνη για αυτό φέρουν η κυβέρνηση Παπανδρέου που έστειλε τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η τρόϊκα που μας επέβαλε τη συγκεκριμένη συνταγή.
Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι δεν μπορούν πλέον ούτε ο κ. Βενιζέλος, αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι της τρόϊκας, να συνεχίσουν τους εκβιασμούς για να περάσουν νέα επαχθή μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Το κατέστησε ακόμα πιο σαφές ο Α. Σαμαράς, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει νέα σκληρά μέτρα. Και το απέδειξε ήδη εμπράκτως, μπλοκάροντας τις νέες μειώσεις – σοκ στις επικουρικές συντάξεις.
Δεν αποκλείεται αυτό το παιχνίδι εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόϊκας να ενταθεί τον Ιανουάριο ενόψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τις ανταλλαγές ομολόγων και της εκταμίευσης της επόμενης και σημαντικότερης δόσης του δανείου – εφόσον ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου φθάσει μέχρι εκεί. Σε κάθε περίπτωση, η λύση θα πρέπει να δοθεί μόνο με την προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών προκειμένου να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή για την αλλαγή πολιτικής.

e-typos.com

Πάνος Μπεθάνης: Ας ξαναγραψουμε ιστορια με παραλλογα ονειρα..Καλη χρονια παιδια, ερχονται καλυτερες μερες....για την "Μπάρτσα"



Αγαπητοι φιλοι, μια δυσκολη χρονια φτανει στο στελος της. Μια χρονια που μας στεναχωρησε, μας φτωχευσε, μας σοκαρε. Για την Κορινθο ηταν μια χρονια ακομα πιο καταραμενη γιατι συνδυαστηκε με νομικα προβληματα και υποβιβασμο. Εμεις οι νεοι το βρισκουμε δυσκολο αν οχι αδυνατο να χωνεψουμε οτι η κληρονομια μας ειναι μια καμμενη γη.

Λοιπον οτι αρχισαμε θα το τελειωσου...με, το 2012 ειναι καιρος να τα αλλαξουμε ολα. Το ποδοσφαιρο δεν ειναι βρωμικο, μας το βρωμισανε, η Ελλαδα δεν ειναι αφραγκη μας την πτωχευσανε. Δεν φταιμε εμεις για την καταντια τους. Σας υποσχομαι οτι οσο ειναι στο χερι μας και με τη δυνατοτητα προβολης που μας δινει η ομαδα, τη χρονια που ερχεται θα χρησιμοποοησουμε το ποδοσφαιρο για να ξαναφερουμε τα ονειρα και την ελπιδα στη ζωη των νεων. Οτι και να γινει, τουλαχιστον το δικο μας ποδοσφαιρο θα απαλλαγει για παντα απο μεσηλικες και ηλικιωμενους "συμβουλους" και "σωτηρες" και θα αρχισει να διοικειται απο εμας και μονο εμας.

Υπαρχει στοχος, υπαρχει πλανο, υπαρχει διαθεση, ελατε μαζι γιατι το ταξιδι αναμενεται δυσκολο αλλα ωραιο. Ας ξαναγραψουμε ιστορια με παραλλογα ονειρα, τα ειδαμε και τα λογικα που μας εφεραν. Καλη χρονια παιδια, ερχονται καλυτερες μερες.

Πανος Μπεθάνης

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του Αστέρα Δερβενίου σας εύχονται
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 !

«Ερυθρόλευκα» Χρόνια Πολλά!!! Ευχές απο τους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού

Άγιες μέρες έρχονται και οι παίκτες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ εύχονται μέσω ενός βίντεο Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία. Κάθε παίκτης δίνει ευχές στη δική του γλώσσα, ο Άντιτς πήρε αγκαλιά το δέντρο και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ευχήθηκε με νόημα...

ΕΥΧΕΣ

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Δυτική Κορινθία λόγω χιονόπτωσης

Με τη Δυτική Κορινθία ντυμένη ήδη στα λευκά, με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα, τα Χριστούγεννα έφτασαν στην... πόρτα μας και όσοι πρόκειται να τα περάσουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις, ετοιμάζονται ήδη για τη μεγάλη φυγή.
Σας ενημερώνουμε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από την 1 ΧΘ έως την 17 ΧΘ της Επ.Ο Γκούρας – Δερβενίου, από την  20 ΧΘ έως και άνω της Επ.Ο Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και από την 1 ΧΘ έως και άνω της Επ.Ο Τρικάλων – Καρυάς, διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης.

Ο Καιρός
ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις βόρειες Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές το πρωί και χιόνια στα ορεινά ενώ αργότερα το απόγευμα τα φαινόμενα και κυρίως οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ήλιο με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 και τα 8 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια Ελλάδα με -9 εως 4 βαθμούς στα βόρεια, από 4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νοτιότερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Περιμένουμε νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα που εκεί θα είναι περισσότερο αυξημένες και δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις που από τα δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν από το μεσημέρι και μετά ενώ περιμένουμε και χιόνα στα βορειότερα καθώς και στα βουνά της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου ακόμη και ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε τη νύχτα από την Ήπειρο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στο νότιο Ιόνιο θα ενταθούν στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ οι βοριάδες και στο νότιο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με παγετό θα κυμανθεί από -9 εως 3 με 4 βαθμούς στα βόρεια, από -4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νησιά.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΠεριμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Την Τρίτη ιδιαίτερα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαιο και το νότιο Ιόνιο τοπικά τα 7 και τα 8 μποφόρ αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι αλλά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Από την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς