Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ρόμπα κάνει ο Θύμιος τον Μανώλη...


Στην χθεσινή αντιμνημονιακή συγκέντρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, όλοι περίμεναν την εμφάνιση του Θύμιου Λυμπερόπουλου καθώς είχε προαναγγελθεί. Αντ’ αυτού, υπήρξε η ηχηρή του απουσία. Γιατί;
Δείτε τι λέει ο ίδιος:...
Δεν είχα καμμία θέση σε ένα φαγοπότι χωρίς αντίκρυσμα, ειδικά από την στιγμή που ο φίλος μου, ο Γιάννης Μανώλης με πήρε έντρομος τηλέφωνο και μου ζήτησε να μην μιλήσω στην συγκέντρωση.
Εγώ δεν είμαι γλάστρα. Τι λοιπόν να πάω να κάνω; Να φάω παϊδάκια την ώρα που ο κόσμος υποφέρει; Έτσι νομίζει ο Μανώλης ότι είναι ο αγώνας για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό; Με το να τρέμει την διαγραφή; Να φοβάται τον Μπούρα και τον Μουρούτη που είχαν ως απαίτηση να μην μιλήσει ο Λυμπερόπουλος; Να πειθαρχει με την πρώτη αγριάδα; Οι αγώνες θέλουν παντελόνια. Μόνο έτσι θα δώσουμε πραγματική ελπίδα στον κόσμο.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μένουν πιστές στις ιδέες τους και όχι σε κομματικά μαντριά για να λιβανίζουν τον εκάστοτε τσομπάνη που κυνηγά τα αξιώματα. Βοσκοί εργαζομένων πλέον δεν υπάρχουν και οι μάσκες έχουν πέσει.
Ο Γιάννης ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά δεν περίμενα από αυτόν τέτοια συμπεριφορά. Λυπάμαι.
 
Πηγή: Olympia.gr

Οι καλύτερες ντρίμπλες του 2011 [βίντεο]

Το 2011 μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες γεμάτο από όμορφες στιγμές που πρόσφεραν απλόχερα στον φίλαθλο κόσμο οι «μάγοι» της μπάλας.
Το iefimerida σας παρουσιάζει στις οθόνες σας τις καλύτερες ντρίμπλες του 2011.


iefimerida.gr

"Ψυχρολουσία" για τους δημ. υπαλλήλους απο Τρίτη



Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
 Θα πάρουν εκκαθαριστικά μισθοδοσίας μειωμένα έως και 500 ευρώ καθώς ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή. Η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.

Επιπλέον μειώσεις θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.

Ερχεται γαλογερμανικό μοντέλο για έξοδο απο το Δημόσιο

Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο κράτος ωστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις μετά το φιάσκο της εφεδρείας.

Οι Γάλλοι απο την Oμάδα Kρούσης έχουν αναλάβει να παραδώσουν στο υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκεκριμένο οδηγό δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται στη δημόσια διοίκηση και αφορούν απο κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι δραστικό περιορισμό θέσεων προϊσταμένων.

Αντίστοιχη έκθεση θα παραδώσουν οι Γερμανοί της Oμάδας Kρούσης στο υπ. Εσωτερικών με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και οι δύο εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως μπούσουλας απο τα υπουργεία για να προχωρήσει η αναδιοργάνωση και η αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων.

Σύντομα θα εκδοθεί και προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, που θα αξιολογήσουν το προσωπικό.

newsit.gr

Μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον 173 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.ΟΣ από γιατρό της Χαλκίδας

Μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον 173 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.ΟΣ., που υπερψήφισαν το Μνημόνιο, κατέθεσε ο γιατρός (γενικός χειρουργός – ογκολόγος) Δημήτρης Αντωνίου από τη Χαλκίδα.
Μετά τις κυρίες Γεριτσίδου, που κατήγγειλαν για τον ίδιο λόγο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το newsbomb φέρνει στο «φως» μία ακόμη περίπτωση θαρραλέου πολίτη, που τα βάζει με το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα με τους εκπροσώπους του, που με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αποφάσεις τους οδήγησαν στη φτώχεια και τη δυστυχία τον ελληνικό λαό.


Στη μήνυση που κατέθεσε ο κ.Αντωνίου εναντίον 173 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.ΟΣ, περιγράφει όλο το ιστορικό των πολιτικών γεγονότων, που αποδεικνύει, ότι η εφαρμοσμένη πολιτική στην Ελλάδα καθορίζεται αποκλειστικά από την Τρόικα.

Tραγικός θάνατος 24χρονου ποδοσφαιριστή στη Ζάκυνθο ανήμερα στη γιορτή του

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ζακύνθου από το τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του 24χρονου ποδοσφαιριστή της ομάδας ΑΠΣ Ζακύνθου , Χρήστου Χαριάτη, καθώς ο χάρος του είχε στήσει... καρτέρι, τα ξημερώματα στην περιοχή Αγγερικό του νησιού ανήμερα στη γιορτή του .
Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο θάνατος στον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου, Χρήστο Χαριάτη που έφυγε από τη ζωή σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.
Ο Χαριάτης αγωνιζόταν τα 2 τελευταία χρόνια στον ΑΠΣ Ζακύνθου , ενώ είχε φορέσει τις φανέλες του Ονήσιλου Σωτήρα της Κύπρου, της Εράνης Φιλιατρών και της Σπάρτης

Εορτασμοί για τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ.

 

Χιλιάδες προσκυνητές βρέθηκαν και φέτος στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη Δύση και την αναταραχή στις χώρες του αραβικού κόσμου.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 90.000 επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη όπου ο Λατίνος Πατριάρχης τέλεσε την καθιερωμένη λειτουργία στο ναό της Γέννησης.
Ο αριθμός των Χριστιανών στη Δυτική Όχθη συνεχίζει να μειώνεται κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που οδηγούν τους κατοίκους στη μετανάστευση.
Ακόμη και στην ίδια τη Βηθλεέμ, όπου το χριστιανικό στοιχείο ήταν ισχυρότερο, οι μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι είναι πλέον περισσότεροι από τους Χριστιανούς.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ εξέφρασε την ελπίδα οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Από την πλευρά του ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επεσήμανε ότι «τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας».
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, αναφέρει ότι η μόνη οδός απαλλαγής από τις πολεμικές, οικονομικές και πάσης φύσεως κρίσεις είναι ο δρόμος του Ιησού.
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

«Ο Ηρώδης δεν έσφαξε τα νήπια» κατά τον αρχαιολόγο Εχουντ Νέτζερ

Της Μαίρης Αδαμοπούλου, εφ. Τα Νέα

Ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας μεταφέρθηκε μέσα σε χρυσό φέρετρο στο μαυσωλείο του που είχε κάποτε ύψος 24 μέτρων. Η σαρκοφάγος του από ροζ ασβεστόλιθο διαλύθηκε σε εκατοντάδες κομμάτια. Ο Ισραηλινός αρχαιολόγος Εχούντ Νετζέρ (εδώ, δίπλα στην σαρκοφάγο) θεωρεί πως τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι ο αιμοσταγής βασιλιάς διέταξε τη σφαγή των αρσενικών νηπίων της Βηθλεέμ ώστε να μην κινδυνεύσει ο θρόνος του από τον Μεσσία
Ο Ηρώδης μπορεί να μη διέταξε τελικά τη σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ, αλλά ο αιμοσταγής βασιλιάς ήταν ευφάνταστος αρχιτέκτονας δείχνουν νέα ευρήματα
Έμεινε στην Ιστορία για ένα έγκλημα που φέρεται πλέον ως βέβαιο ότι δεν διέπραξε: τη σφαγή των αρσενικών νηπίων στη Βηθλεέμ. Έπνιξε την αγαπημένη του σύζυγο Μαριάμ σε μια δεξαμενή, από φόβο μήπως και ο αδελφός της διεκδικήσει τον θρόνο. Αντιστάθηκε στα ερωτικά βέλη της Κλεοπάτρας, που ήθελε να του αποσπάσει εδάφη. Απέκτησε δέκα συζύγους και 12 παιδιά. Έπεσε σε κατάθλιψη και άλλαξε τη διαθήκη του έξι φορές. Προδότης για τους συμπατριώτες τους Εβραίους, ο αιμοσταγής Ηρώδης δέχτηκε τη μήνιν τους ακόμη και μετά θάνατον, όπως αποδεικνύουν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Ηρώδειο, την πόλη που έχτισε νότια της Ιερουσαλήμ.
Ο Ηρώδης δεν διέταξε, τελικά, τη σφαγή των νηπίων;
«Ο Ηρώδης, σύμφωνα με τον Φλάβιο Ιώσηπο- τον σημαντικότερο ιστορικό της εποχής- πέθανε το 4 μ.Χ. Πότε όμως σταυρώθηκε ο Χριστός; Είναι ένα θέμα που δεν έχει ξεκαθαριστεί. Ο Ηρώδης δεν σκόπευε να σκοτώσει μωρά, αλλά μεγαλύτερους, ώστε να μη θυμούνται τα έργα του», απαντά στα «ΝΕΑ» ο 74χρονος Ισραηλινός αρχαιολόγος Εχούντ Νετζέρ, που εδώ και μισό αιώνα μελετά τον Ηρώδη και από το 1972 ανασκάπτει το Ηρώδειο, τον λόφο με τα πολυ- τελή ανάκτορα, τις λίμνες και τους κήπους 13 χλμ. νότια της Ιερουσαλήμ.
«Το γεγονός της σφαγής αναφέρεται μόνο από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο. Κατά τη γνώμη μου, αν συνέβη τελικά η σφαγή των νηπίων, θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας και όχι με τον ίδιο τον Ηρώδη».
Ο Ισραηλινός αρχαιολόγος, με βάση τα νέα του ευρήματα, λέει στα «ΝΕΑ» πως «ο Ηρώδης προς το τέλος της ζωής του έδωσε εντολή να κατασκευαστεί ένας τεχνητός λόφος, ώστε να δημιουργήσει ένα μνημείο που θα διατηρούσε αιώνια τη μνήμη του. Έφτιαξε μια μνημειακή κλίμακα ώς την κορυφή, καταστρέφοντας για τον σκοπό αυτό το θέατρο και μια στοά, και κράτησε για τον εαυτό του την κορυφή ώστε να μην καταφέρουν οι επόμενες γενεές να την κατακτήσουν».
Κλειδί στην αποκρυπτογράφηση της ιστορικής προσωπικότητας του Ηρώδη αποδεικνύεται το μαυσωλείο του, το οποίο περιλαμβάνει τρεις σαρκοφάγους. «Πιστεύουμε πως η ροζ σαρκοφάγος είναι εκείνη του Ηρώδη, επειδή είναι σπασμένη και σε εκατοντάδες κομμάτια», λέει εικάζοντας πως ο βανδαλισμός συνέβη 70 χρόνια μετά τον θάνατο του Ηρώδη, όταν Εβραίοι στασιαστές κατέλαβαν το Ηρώδειο κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων κατά των Ρωμαίων. «Θεωρούσαν τον Ηρώδη συνεργάτη των Ρωμαίων και ότι πρόδωσε τη θρησκευτική πίστη και την πολιτική ανεξαρτησία των Εβραίων. Δεν επρόκειτο για ιεροσυλία, αλλά για εκδίκηση».
● Τα ευρήματα για τον Ηρώδη περιλαμβάνονται στην ελληνική έκδοση του «Νational Geographic» που κυκλοφορεί σήμερα. Μαζί η έκδοση «Ζωή στο πράσινο».
Με μια ματιά
● Ο Ηρώδης γεννήθηκε το 73 π.Χ.
● Ο πατέρας του ήταν στρατηγός και συμμάχησε με τους Ρωμαίους ● Η Κλεοπάτρα προσπάθησε να τον ξεμυαλίσει για να του αποσπάσει εδάφη. Ο Ηρώδης δεν υπέκυψε, αλλά έχασε τα εδάφη. Τα παραχώρησε στην Κλεοπάτρα ο ερωτοχτυπημένος Αντώνιος!
● Έχτισε τον Δεύτερο Ναό με κολοσσιαίους λίθους μήκους 12 μέτρων και βάρους 600 τόνων.
Τα απομεινάρια τους είναι το σημερινό Τείχος των Δακρύων.
● Πέθανε το 4 μ.Χ.

Η Άννα λανσάρει την μισόζωη Θρησκεία… χωρίς Παναγία φυσικά!

Η γλυκιά μορφή της Παναγιάς είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιρροής Θρησκειών από τον Ελληνικό πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παναγιά δεσπόζει στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στη “Μεγάλη Ελλάδα” όπου το άγαλμα της συναντάται σε κάθε...
γωνιά. Δεν είναι θρησκευτικό το θέμα αλλά βαθιά πολιτισμικό, φιλοσοφικό. Η μισανθρωπία επιβάλλει την εξαφάνιση κάθε γυναικείας φιγούρας από την λατρεία ώστε να επικρατήσει η βαρβαρότητα. Δείτε τους προτεστάντες, την “Χριστιανική” θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Ούννων, το Ισλάμ και τόσα άλλα παραδείγματα. Διαβάστε επίσης: Η Μητέρα των μαχών
Γράφει η Εύη Πανταζοπούλου στην Δημοκρατία

Απουσία παίρνει από το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο βιβλίο που θα διδάσκεται από την επόμενη χρονιά στη β’ γυμνασίου η Θεοτόκος Μαρία. Προφανώς οι συγγραφείς του εγχειριδίου Γιώργος Τσανανάς και Απόστολος Μπάρλος δεν έκριναν απαραίτητο να αναφέρουν πουθενά την Παναγία ή μάλλον δεν τους ταίριαζε να την αναφέρουν, αφού άλλαξαν άρδην το περιεχόμενο του βιβλίου. Με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου Παιδείας, απάλειψαν τη διδασκαλία της Καινής Διαθήκης, η οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του υπάρχοντος εγχειριδίου, και άφησαν μερικές μόνο αναφορές, μετατρέποντας το βιβλίο των Θρησκευτικών σε μια φιλολογική ανάλυση των ομοιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Ιωάννης Τάτσης, θεολόγος, που διδάσκει σε λύκειο της Θεσπρωτίας, ο οποίος παρέλαβε τα νέα προγράμματα σπουδών που -εκτός απροόπτου- θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία. Εκπληκτος διαπίστωσε ότι στο νέο διδακτικό εγχειρίδιο η Καινή Διαθήκη, όχι μόνο δεν αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μαθήματος, αλλά εξετάζεται επιδερμικά, ως ένα βιβλίο που δίνει κάποιες πληροφορίες για τον Χριστό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κοράνι μιλάει για τον Αλλάχ. Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο κ. Τάτσης εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως εξηγεί, «επιχειρούν να πείσουν τους μαθητές ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, με διαφορετικές εκδοχές» σχολιάζοντας ακόμη ότι το μάθημα «χάνει τη χριστιανική του μορφή και γίνεται θρησκειολογικό».

Προκαλώντας το κοινό αίσθημα, οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου (γεγονότα στα οποία γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο τωρινό βιβλίο), περιέλαβαν ενότητες όπως «Ο Ιησούς Χριστός στο κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ». Αφιερώνονται δε περισσότερες από 10 ώρες διδασκαλίας στο κεφάλαιο «Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες», όπου τα παιδιά καλούνται να μελετήσουν ως βασικό θέμα τους «Χριστιανούς που διώκουν χριστιανούς».
kontiloforos.blogspot.com

Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!

Σε μία τρομακτική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!
Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά:
“Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν  τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.
Οι Ερμπακάν,  Ετσεβίτ και  Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό”, είπε!
Δηλαδή εφάρμοζαν «αντίποινα» στα δάση της Ελλάδας με μυστικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι τα έκαιγαν! Ποιος ξέρει αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν συνεχίζονταν και το 2007 από τους ίδιους τους πράκτορες στην καταστροφή της Πελοποννήσου ή αν η τότε καταστροφή οφειλόταν σε άλλες "δυνάμεις" που είχαν σκοπό την νατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. 
Η ομολογία του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού και η ωμότητα με την οποία γίνεται είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Και βέβαια η υπόθεση δεν πρέπει να τελειώσει εδώ…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
logia-starata.blogspot.com