Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " υποδέχονται το 2012 - ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ


ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


ΟΙ  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ "   σας εύχονται

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2012

Έτοιμη προς κατάθεση στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της κατασκευής τεμένους στην Aθήνα

Την ώρα που ο «πολύς» και καθ’ όλα «προοδευτικός» Δημήτρης Παπαδημούλης, με ερώτησή του στη Βουλή, αποδίδει ευθύνες στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για το «πάγωμα» της κατασκευής τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, ήρθε και η κατάθεση της προσφυγής πολιτών στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του τεμένους, για την οποία πρώτος σας είχε ενημερώσει ο «ΕΚ».
Την παραθέτουμε αυτούσια, για να έχετε πλήρη εικόνα της σχετικής νομικής επιχειρηματολογίας. Σημειωτέον, ότι την υπογράφουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ και δύο εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
ΕΝΩΠΙΟΝΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ AKYΡΩΣΕΩΣ

Των:1) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (κατά κόσμον Χρίστου Μεντζελοπούλου του Βασιλείου), κατοίκου Πειραιώς, οδός Ακτή Θεμιστοκλέους 190
2) ΝΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Γεωργίου, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, κατοίκου Καισαριανής Αττικής, Κλαζομενών 21 κ Εθνικής Αντιστάσεως
3) ΠΛΩΤΑΡΧΟΥ Π.Ν. ΖΩΗ ΜΠΕΧΛΗ του Κωνσταντίνου, Ιατρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οδός Δεινοκράτους 70
4) ΠΛΩΤΑΡΧΟΥ Π.Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ του Ιωάννη, Ιατρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οδός Δεινοκράτους 70
5) ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΘΗΝΑ», ο οποίος εδρεύει στο Βοτανικό Αττικής, όπως νομίμως εκπροσωπείται από την Πρόεδρο αυτού κα. Μπελιά Καλλιόπη, κάτοικο Βοτανικού Αττικής
Κ Α Τ Α
1. του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών
2. Του Yπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
3. Tου Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
1. Της από 07-11-2011 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των ανωτέρω υπό 2 και 3 Υπουργών (ΑΔΑ: 45ΒΝ1-ΘΒ5 Αναρτητέα στο Διαδίκτυο)
2. Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, ρητής ή σιωπηρής, προγενέστερης ή μεταγενέστερης.


Διαδικτυακός πυρηνικός πόλεμος! Πάνος Καμμένος vs Νίκου Παπανδρέου

"Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή , σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν ,πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στήν Πατρίδα της δημοκρατίας ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ,ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί ?

Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Αμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000 $ για να πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο δντης του έφαγε με τον Χάλλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.
Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν.
Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Μέ εταιρείες στην Ελβετία .Άσε τον αστακό και το Ελληνικό.
ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ?.."

Αυτά γράφει ο Πάνος Καμμένος στο προφίλ του στο facebook απαντώντας στο παρακάτω άρθρο του Νίκου Παπανδρέου στην iefimerida

O αδελφός του πρωθυπουργού με στη σειρά του, είχε απαντήσει σε άρθρο του Χρήστου Ράπτη>
Πρώτον

Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το "προδοτικό" της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του" έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου

Από το : Κουρδιστό Πορτοκάλι

Τα πρωτότυπα...κάλαντα των εργαζομένων στο ALTER


Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για το νέο έτος


«Καλή χρονιά σε όλους! Στον καθένα ξεχωριστά και στην Πατρίδα μας!
Ευχές για υγεία και αγάπη, στις οικογένειές σας.
Ευχές το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας…
Και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα μας.
Να θυμάστε, ότι - πέρα από τις ευχές - στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας.
Γι’ αυτό και η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!». 

Ο νέος χρόνος


Γράφει ο Μακεδών
Το πείραμα του βατράχου φαίνεται πως στην Ελλάδα πέτυχε αρκετά ικανοποιητικά. Για την ιστορία να πω ότι αν ένα βάτραχο τον πετάξουμε σε καυτό νερό θα πηδήξει έντρομος έξω από το σκεύος , αλλά αν βάλουμε τον βάτραχο σε κρύο νερό και παίζει αμέριμνος, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ήδη τον σιγοψήνουμε, χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα συνηθίζει την αλλαγή της θερμοκρασίας έως ότου δεν θα μπορεί να αντιδράσει καθόλου με αποτέλεσμα να βράσει κανονικά.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες στις δύσκολες μέρες που περνάμε εδώ και δύο χρόνια. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό του για το ποιος και τι έφταιξε για την κατάσταση που βιώνει έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στον συνεχή βρασμό της καθημερινότητας του.
Έφαγε το παραμύθι της ολιγαρχίας του πλούτου που λυμαίνονται πλήρως τον κόπο και τον ιδρώτα του που τεμπέλη τον ανέβαζε και ανεπρόκοπο τον κατέβαζε. Ποιοι δηλαδή τα λένε αυτά ; Αυτοί που μετάγγισαν τον δημόσιο πλούτο στις κασέλες τους και το χρέος αυτό το πέρασαν στις πλάτες μας, κλέβοντας συντάξεις μισθούς χωρίς κανένα ενδοιασμό ξεπούλησαν την χώρα μας κατά το 70% σε ξένους τοκογλύφους . Το υπόλοιπο 30% ποιος νομίζετε ότι το έχει ενθυλακώσει; Οι συμπατριώτες μας , τα αηδιαστικά λαμόγια που δυστυχώς μας πουλάνε εθνικοφροσύνη και καλύπτονται πάντοτε επικαλούμενοι ανύπαρκτους κινδύνους για να έχουμε το κεφάλι κάτω και να μην αντιδράμε σε τίποτα από όσα μέσω των αλήτικων ΜΜΕ προτάσσουν ως εθνικό ότι σκουπίδι τους εξυπηρετεί.
Αλλά θέλετε η τύχη, η ζωή πες αγαπητέ αναγνώστη ότι νομίζεις, πως τα φέρνει και ένας τηλεοπτικός σταθμός ξετυλίγει το κουβάρι μιας απίστευτης δολοπλοκίας και τα άπλυτα βγαίνουν στην φόρα . Όσο περισσότερο κρατάει η ιστορία αυτή τόσα περισσότερα βγαίνουν στην επιφάνεια για εργοδότες και άλλους που εμπλέκονται. Αυτό ωστόσο που μένει είναι η ανατροπή των πάντων και η οσμή απίστευτων σκανδάλων διαφαίνονται όχι στον ορίζοντα αλλά στην καθημερινή ζωή μας, άλλωστε η καθημερινή ανάρτηση των καταγγελιών δεν μπορεί να αφήνει τους υπεύθυνους που διερευνούν τα σκάνδαλα αδιάφορους. Η έρευνα και η απονομή δικαιοσύνης είναι πλέον ανάγκη για όλους εμάς που είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιούμε με τα ελάχιστα.
Εκείνο όμως που αφήνει άναυδους τους ανθρώπους αυτής της χώρας είναι η θεαματική αλλαγή του προέδρου του ΛΑΟΣ που είπε στην δημόσια τηλεόραση ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου γιατί υπήρξε ανταλλαγή δημοσίου με δημόσιο. Αν αυτή είναι η άποψη του πλέον θα ήθελα να ξέρω πότε είδε το φως το αληθινό , όταν η κυβερνητική τους συμμετοχή έγινε πραγματικότητα ενώ πριν ωρύονταν εν χορώ για το μέγα σκάνδαλο.
Με αυτά που περάσαμε και με ότι χειρότερο ετοιμάζουν όλοι αυτοί για το νέο χρόνο που νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, την απάντησή τους θα την πάρουν στις εκλογές όποτε γίνουν, και θα είναι πλήρης ο καταποντισμός τους. Αυτή θα είναι η δική μας καλή χρονιά και να ευχηθώ υπομονή για αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Πηγή: troktiko.eu

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου

 Ελληνίδες, Έλληνες,

    Μια πολύ δύσκολη χρονιά φεύγει. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τα αναγκαία αλλά επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν για την εξυγίανση ενός υπερχρεωμένου κράτους και την ανόρθωση της οικονομίας.
    Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση.    Όμως η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Ποτέ τόσοι Έλληνες δεν αισθάνθηκαν τόση αβεβαιότητα και αγωνία για την προσωπική και οικογενειακή τους προοπτική. 
    Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία.     Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία.    Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2012 σε χρονιά ελπίδας. 
    Κι άλλοτε περπατήσαμε τον σκληρό ανήφορο της προσπάθειας και της θυσίας. Οι παλιότερες γενιές έζησαν πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.     Σήμερα αγωνιζόμαστε για να παραμείνει η πατρίδα μας στον πυρήνα της Ευρώπης, για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα, ευημερία και δημοκρατία που κατακτήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια. 
    Όμως για να μην χάσουμε όσα κατακτήσαμε πρέπει να αλλάξουμε όλα όσα κάναμε λάθος. Να εξυγιάνουμε το κράτος, να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις, να την κάνουμε ξανά ανταγωνιστική.
   Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στην Ευρώπη. Το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Η Ευρώπη των ανεπτυγμένων χωρών είναι το κοινό μας σπίτι. 
Δεν ζούμε σε συνήθεις καιρούς. Ζούμε τη χειρότερη διεθνή και εγχώρια κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Όμως, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. 
Το 2012 μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον κάνουμε τα θαρραλέα βήματα που απαιτούνται, εφόσον δουλέψουμε μαζί, εφόσον ξεπεράσουμε στείρους ανταγωνισμούς, εφόσον πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας. 
Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση. Υπερήφανοι θα κοιτάξουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Και ο κόσμος θα κοιτάξει ξανά την Ελλάδα με εμπιστοσύνη. 
Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και δύναμη.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


 Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτεςτου Αστέρα Δερβενίου σας εύχονται
                        ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 !

ΕΥΧΕΣ

Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ελπίδα για όλο τον κόσμο!

Πελοπίδας Καλλίρης

ΕΥΧΕΣ


Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΕΙΡΗΝΗ , ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ  2 0 1 2

ΕΥΧΕΣ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ 2011 ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ριθμ. Πρωτ.        1821                                                        
ν  Κορίνθ  τῇ   28 - 12 - 2011

Πρὸς
ἅπαντες τούς Πανοσ/τους καί Αἰδεσ/τους Ἐφημερίους καί τόν Εὐσεβῆ Λαό τῆς Ἀποστολικῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.

Εἰς τὰς ἕδρας των.

     Διά τοῦ παρόντος ἐντελλόμεθα ὑμῖν ὅπως ἐπ᾿ Ἐκκλησίαις ἀναγνώσητε τήν κάτωθι ΕΓΚΥΚΛΙΟ τήν Κυριακή 1η Ἰανουαρίου 2012 κατά τήν διάρκεια τῆς Θ. Λειτουργίας.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ



Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Ἀγαπητοί καί εὐλογημένοι Χριστιανοί μου,
ἕνας καινούργιος πολιτικὸς χρόνος ἀνατέλλει καί μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἀνατολῆς του ἐπικοινωνῶ μαζί σας γιὰ νὰ σᾶς εὐχηθῶ, ὅπως ὁ νέος αὐτὸς χρόνος εὐλογηθεῖ ἰδιαίτερα ἀπό τόν Ἅγιο Θεό καὶ ἀποδειχθεῖ κατὰ πάντα ὑγιεινός, αἴσιος, εὐφρόσυνος, ἐλπιδοφόρος, δημιουργικὸς καὶ κυρίως ἕνας χρόνος κατὰ τὸν ὁποῖον, ἀφοῦ ἐξέλθουμε ἀπό τήν παντοειδῆ κρίση, νὰ ἀξιωθοῦμε νὰ ζήσουμε ὅλοι μας σύμφωνα μὲ τὶς ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν νόμο Του, ὥστε νὰ ἀποδειχθεῖ κατά πάντα σωτήριος.
Ὡστόσο δράττομαι τῆς εὐκαιρίας νὰ σᾶς εὐχαριστήσω γιὰ τὴν ἀξιοσημείωτη προσφορά σας στὸν τομέα τῆς Φιλανθρωπίας καὶ ἰδιαιτέρως γιὰ τὸν Ἔρανο τῆς Ἀγάπης, πού ἐφέτος συγκέντρωσε τό ποσό τῶν 190.000,00 €. Αὐτό τό ποσόν ἀποτελεῖ τήν καλή καί εὐλογημένη ἀπαρχή γιά τήν φιλανθρωπία τῆς Μητροπόλεώς μας κατά τό νέο ἔτος 2012. Αὐτό πού ἀπὸ κοινοῦ ἐργαζόμενοι κατορθώσαμε νά ἀποτελεῖ τὸν «καλὸν ἀγῶνα» μας καί τό ὁποῖο μᾶς ἔφθασε στό ἐπίπεδο μόνο κατά τό 2011 (ὅπως πληροφορηθήκατε ἀπό τό ἐνημερωτικό ἔντυπό μας) νὰ προσφέρουμε ἔργο ὕψους 1.684.736,36 € καί 1500 καί πλέον συνάνθρωποί μας νά διακονηθοῦν ἀπό τό θωπευτικό χέρι τῆς Ἐκκλησίας μας εἶναι το ἀξιοσημείωτο. Σ᾿ αὐτό τό ἔργο πρέπει νά προστεθεῖ καί τό ποσόν τῶν 132.606,30 €, πού καταβάλαμε μόνο γιά τό ἔτος 2011 στό χειμαζόμενο κράτος μας ὡς ἀντιστοιχοῦσα φορολογία σύμφωνα μέ τά νέα μέτρα. Αὐτά τά ποσά κατά ἀξιοθαύμαστο τρόπο ἁπαλύνουν τὸν πόνο καὶ τὴν δυστυχία τοῦ δεινὰ χειμαζομένου συνανθρώπου μας, γι᾿ αὐτό καί συγκινοῦμαι ἰδιαίτερα καί καυχῶμαι ἐν Κυρίῳ πού εἶμαι ὁ Ποιμενάρχης Σας.
Θέλω νὰ πιστεύω ὅτι, καθώς τά πράγματα καί ἡ οἰκονομική κατάσταση ἐπιδεινώνωνται, θὰ συνεχίσετε μέ ἀμείωτο δυναμισμό καί ἀγάπη τὸν ἀγῶνα γιὰ τὴν ἀνάπαυση τοῦ συνανθρώπου -  «ἀδελφοῦ» καὶ τὴν δόξα τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας. Αὐτή ἡ στάση καί ὁ τρόπος ἀντιμετώπισης δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο παρὰ ἡ πραγματοποίηση τῶν λόγων τοῦ Κυρίου μας: «Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ. ε’, 16).           
Με αὐτές τις σκέψεις Χριστιανοί μου καί κατά τήν νέα χρονιά, ἀπό τά βάθη τῆς καρδιᾶς μου εὔχομαι πλούσια τὰ ἀγαθὰ τοῦ Θεοῦ σὲ σᾶς, τὶς οἰκογένειές σας καὶ πατρικά σᾶς κατασπάζομαι γεμᾶτος εὐγνωμοσύνη,   
Εὐχέτης Σας
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη

 
Το 2012 ανατέλλει. Η χρονιά που πέρασε ήταν περίοδος θυσιών για εκατομμύρια Έλληνες. Έτος απόγνωσης, ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και παλιούς ανέργους. Και χρονιά αγωνίας για όλους μας, καθώς φτάσαμε-και όχι μόνο μία φορά-στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Και όλα αυτά, με γενικευμένη απογοήτευση για τα διαρκή αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα  θεσμών και προσώπων του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας. 
Η Ελλάδα το 2012 έχει μπροστά της, μεγάλες προκλήσεις και δύσκολες επιλογές. Θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να κατορθώσουμε, με τεράστια κοινή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε τη θέση και το ρόλο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ και να βγούμε από την κρίση που οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού μας.
Η ανάταξη της  χώρας απαιτεί και μια νέα μεγάλη ιδέα, ικανή  να εμπνεύσει τους  Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον. Να αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας. Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων.
Μια νέα μεγάλη ιδέα για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δημιουργική, με αυτοπεποίθηση. Με κρατική διοίκηση, μικρή μεν, αλλά ευέλικτη και αποτελεσματική, ικανή να απελευθερώσει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.
Με οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική  και όχι πλέον κρατικοδίαιτη. Με κοινωνική προστασία και ασφάλεια παρεχόμενη με καινοτόμες ιδέες και με βέλτιστο κόστος.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής της, δούλεψε σκληρά υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους στόχους, αυτή τη νέα μεγάλη ιδέα. Εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά και, μάλιστα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόνον εκείνη υπήρξε αξιόπιστη και καρποφόρος.
Οι Έλληνες τη νέα χρονιά, αν δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και συγκρότηση, μπορούμε να κάνουμε άλματα. Μπορούμε να πετύχουμε. Να αντιμετωπίσουμε την κρίση εμπιστοσύνης και να αποκαταστήσουμε  το κύρος  της Ελλάδας. Να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πρόοδο και την προκοπή της πατρίδας.
Το αξίζουμε και μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτό το ελπιδοφόρο μέλλον για το λαό και τον τόπο. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

adonis


Σε ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Αδωνη Γεωργιάδη στο Δημοτικό κατάστημα Κορίνθου την Πέμπτη το μεσημέρι, όπου παρευρέθησαν εκτός του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος καθώς και αντιδήμαρχοι του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων αφού τους καλωσόρισε, τόνισε την σπουδαιότητα της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας που αφορά την ανάληψη, του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου από τον δήμο Κορινθίων. Υπογράμμισε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι υπολείπονται πολύ λίγα πράγματα για να λειτουργήσει με το νέο έτος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ότι επιπλέον, όλη διαδικασία ηδη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο εσωτερικών, όπου αναμένεται πολύ σύντομα η ολοκλήρωση της.
Αναφέρθηκε επίσης ότι έπρεπε να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς σε ένα παγιωμένο αρνητικό κλίμα και η προσπάθεια που έγινε τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και του αρμόδιου Υπουργείου ήταν αποτελεσματική και κατέδειξε παράλληλα ότι, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του παρά μονάχα μέσα από σοβαρή και εμπεριστατωμένη δουλειά.
Υπογράμμισε επιπλέον ο δήμαρχος, ότι στην προσπάθεια αυτή αρωγός ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, του οποίου η συμβολή και η συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων ηταν και είναι σημαντική για την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Λιμανιού της Κορίνθου. Ηδη ο δήμος έχει έτοιμες τις προμελέτες και ότι άλλο χρειάζεται για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το λιμάνι για να είναι σε θέση η πόλη αλλά και ο Δήμος μας να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη όχι μόνο της Κορίνθου και της Περιφέρειας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η χώρα μας με 135.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής,   είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει σοβαρή Λιμενική πολιτική. Γι’ αυτό τον λόγο η προτεραιότητα της Περιφέρειας, πάντα σε συνεργασία με τους Δημάρχους, είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας πολιτικής με σύγχρονες προσεγγίσεις για «το νησί « της Πελοποννήσου. Τόνισε ότι η θέση της Κορίνθου αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για να διαμορφώσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική. Υπογράμμισε ότι απεγκλωβίζονται από την διοικητική αυτοδικία τα αλιευτικά καταφύγια ( το ένα βρίσκεται στην περιοχή της Κορινθίας) και ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι   η προώθηση του θεματικού τουριστικού προϊόντος αναδεικνύοντας την παράδοσή μας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και ιδίως τους Δημάρχους, τόνισε ότι έκανε το αυτονόητο κάνοντας δηλ. δεκτή την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει την ίδρυση των λιμενικών Ταμείων σε δήμους που το επιθυμούν και είχαν προετοιμαστεί για αυτό. Υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι διαβιούντες στην περιφέρεια γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα, γιαυτό τον λόγο οι προτάσεις τους θα πρέπει να έχουν βαρύνουσα σημασία. Από την άλλη , τόνισε, δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή αλλά, επισημαίνουμε ότι για έργα έως 100.000 ευρώ θα μπορούν οι δήμαρχοι να τα υλοποιούν για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος , ενώ για έργα ύψους άνω των 100.000 ευρώ θα λαμβάνουν ειδική έγκριση από το Υπουργείο, όπως ανέκαθεν γινόταν.
Επεσήμανε επιπλέον ότι το γραφείο του θα είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, ανεξαρτήτως κομματικών αντιπαραθέσεων, αρκεί οι προτεινόμενες προτάσεις να έχουν όραμα και προϋποθέσεις.

fresh-press.gr