Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές…

Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Τον μονόδρομο των εκλογών, προκειμένου να προκύψει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα με περίσσευμα αποτελεσματικότητας, σε σχέση με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, με όσα είπε στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες.
Κοιτάζοντας την κοινωνία στα μάτια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε τα λόγια του. Αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα, σε αντίθεση με ό, τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, από την επίσημη κυβέρνηση της χώρας, και τους εντεταλμένους εκπροσώπους της.
Παραδέχτηκε ότι η ελληνική κοινωνία θα υποβληθεί σε σημαντικές θυσίες, ταυτόχρονα ωστόσο εστίασε και στο γεγονός ότι μέσω ακριβώς της διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, αποφεύχθηκαν ακόμη χειρότερα μέτρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι ως επόμενη κυβέρνηση του τόπου, θα φανεί συνεπής στη μόνη υπόσχεση που έχει δώσει στον ελληνικό λαό: Να δώσει έμφαση σε δράσεις ανάπτυξης, προκειμένου να ξεπεραστεί η σημερινή ύφεση, και να διεκδικήσει η Ελλάδα ένα καλύτερο μέλλον.

statesmen.gr