Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτούνται οι υπουργοί του ΛΑΟΣ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα αλλάζουν ώρα με την ώρα και ταυτόχρονα η Ελλάδα και η σωτηρία της κρέμονται από μια κλωστή.

Από την ώρα που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη μια επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό όπου ο Προεδρος του ΛΑΟΣ έθετε στην διάθεσή του τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Μετά τις σαφές θέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ πως θα καταψηφίσει το μνημόνιο και πως θα είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, ήρθε η πρώτη παραίτηση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη.
Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης δηλώνει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η παραμονή του στην κυβέρνηση είναι ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα.
Και σημειώνει πως "συνεπώς νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησης μου διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου σας". Ο κ. Ροντούλης στην επιστολή του ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για την τιμή.
Από εκείνη την στιγμή και λίγο πριν αρχίσει το υπουργικού συμβούλιο (18.00) έχουν υποβάλλει ήδη επισήμως τις παραιτήσεις τους και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και o υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα οι δυο τελευταίοι δηλώνουν ότι παρότι παραιτήθηκαν υπερψηφίζουν τα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  o πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όλα είναι ανοικτά. Ακόμα και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει σε όσους έχουν θέση στο υπουργικό συμβούλιο ότι "όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τον εαυτό του εκτός κυβέρνησης"
Η ουσία είναι ότι όλοι όσοι διαχειρίζονται το μέλλον αυτής της χώρας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια αυτή την κρίσιμη στιγμή που όλα τα βλέματα είναι στραμένα επάνω μας. Και την ώρα που κάποιοι στο εξωτερικό περιμένουν το επόμενο στραβοπάτημα για να μας οδηγήσουν στην χρεοκοπία και να μας χρεώσουν ακόμα και την ίδια μας την καταστροφή.