Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών για τη ΝΔ – Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο.

Την πρώτη της συνεδρίαση έπειτα από τις εκλογές θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμάται ότι θα δώσει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του, με έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ ακόμη φέρεται να είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πως στόχο της κυβέρνησης είναι να πράξει τα απαραίτητα ώστε να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με τους υπουργούς και την κυβέρνηση.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να εκλέξει και το νέο γραμματέα της, θέση για την οποία ως επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Θανάσης Μπούρας.
Όμως, οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ δεν τελειώνουν εκεί, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να έχει προτίμηση στο πρόσωπο του συνδικαλιστή Φίλιππος Ταυρής ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.
eklogika.gr