Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Der Spiegel για την άρνηση να δοθεί επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα

  ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Der Spiegel για την άρνηση να δοθεί επιπλέον βοήθεια στην ΕλλάδαΣε διάψευση δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, προχώρησαν τόσο το ταμείο, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτήρισαν ως «ανοησίες» τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ), αν και παράλληλα επισήμαναν ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δανεισμού.
Το μεσημέρι και επισήμως, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για την Ελλάδα, τόνισε:

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειές της. Η αποστολή του ΔΝΤ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρχές της χώρας στις 24 Ιουλίου για το πώς θα επαναφέρει και πάλι στην ορθή πορεία το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια του Ταμείου».
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δηλώσεις του εκπροσώπου της Φρεντερίκ Βίνσεντ, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για υποτιθέμενα σχέδια του ΔΝΤ να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βίνσεντ δήλωσε προς το γαλλικό πρακτορείο ότι «δεν έχουμε καμία πληροφορία για τέτοιου είδους προθέσεις εκ μέρους του ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως η συνεισφορά του Ταμείου στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι σχετικά μικρή», είπε.

eklogika.gr