Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

H τιμητική εκδήλωση για τους Φενεάτες Συγγραφείς στη Γκούρα


Το πρωί της Κυριακής, 15 Ιουλίου 2012,πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Γκούρας Κορινθίας, μια πρωτότυπη τιμητική εκδήλωση για τους Φενεάτες Συγγραφείς. Διοργανωτές της ήταν η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» και το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ματθαίο Ανδρεάδη ο οποίος και προλόγισε. Παρόντες ήσαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση: ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρήστος Δήμας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της ΜΗΚΩΝΗΣ κ. Γιώργος Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ.Αναστάσιος Λεονάρδος.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από Φενεάτες συγγραφείς και συγγενείς τους, καθώς και από απλούς πολίτες, μεταξύ των οποίων ο εφημέριος της Γκούρας π. Γεώργιος Λαλιώτης, ο εφημέριος του Μεσινού π. Αναστάσιος Ξύδης, ο Αντιδήμαρχος Φενεού κ. Σπύρος Κουτρέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βλάσης Καραδήμας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω και Κάτω Ταρσού, αρχιτέκτων και Πρόεδρος του Συλλόγου Κορινθίων Αρχιτεκτόνων κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και πολλοί άλλοι, που προσήλθαν να πληροφορηθούν για το βίο και τα πνευματικά έργα των επιφανών συμπατριωτών τους και να τους τιμήσουν.
Τις εργασίες διηύθυνε ο κ. Γιώργος Κωστούρος (Πολιτικός μηχανικός, Ταμίας της«Ε.Κ.Σ.»).
Oι εισηγητές: Γιάννης Δ. Μπάρζης, Γιάννης Γ. Λαλιώτης, Λίτσα Παπαγεωργίου, Σωτήρης Κοκκωνάκης, Αριστείδης Δουλαβέρας και Ελένη Καπαή-Καλπαξή, παρουσίασαν 37 Φενεάτες συγγραφείς αναφερόμενοι περιληπτικώς στα βιογραφικά τους στοιχεία,στην κοινωνική τους προσφορά και στο συγγραφικό τους έργο.

Έγινε έκκληση προς όλους να συμβάλουν με προσκόμιση στοιχείων εργοβιογραφίας για εκείνους/εκείνες που δεν αναφέρθηκαν από τους εισηγητές ή αναφέρθηκαν απλώς τα ονόματά τους, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι/όλες με πλήρη καταγραφή των στοιχείων τους στα Πρακτικά, τα οποία ευελπιστούμε σύντομα να εκδοθούν σε βιβλίο, ώστε να αποτελέσουν ευρετήριο όλων των Φενεατών συγγραφέων.


Parakato.gr