Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται από την φτώχεια – Στοιχεία σοκ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής!

- Η παιδική φτώχεια ξεπερνάει το 20%
- Χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος τους να εργάζεται!
- Δραματική αύξηση της φτώχειας δείχνουν τα στοιχεία
- Δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη τα στοιχεία του 2011 που θα δείξουν περισσότερη αύξηση

Στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν την ελληνική πραγματικότητα πλέον. Ένας στους πέντε έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας και αυτά είναι μόνο τα στοιχεία του 2010. Αν προσθέσει κανείς και το τι έγινε το 2011 τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει ότι το χρηματικό όριο της φτώχειας φτάνει στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Επίσης, το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται στο 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3% και είναι μειωμένος κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.030.900 άτομα. Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 544.800 άτομα, ενώ στο προηγούμενο έτος, ανερχόταν σε 488.200 άτομα.

Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι, κυρίως:

Γυναίκες άνεργες (40%)
Μονογονεϊκά νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί (33,4%)
Νοικοκυριά με έναν ενήλικα, ηλικίας 65 ετών και άνω (30,1%)
Νοικοκυριά με 3 ή περισσότερους ενήλικες με εξαρτώμενα παιδιά (29,3%)
Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (27,7%)
Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (23%)

Χαρακτηριστικά πληθυσµού σε κίνδυνο φτώχειας

Άλλος το όνομα και άλλος τη... Δόξα - Μέγα κάζο για την ΑΕΚ

Το χειρότερο ξεκίνημα στη νέα χρονιά έκανε η "Ένωση" που έμεινε στο 0-0 με την ουραγό Δόξα Δράμας στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Τον δεύτερο της βαθμό στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Δόξα Δράμας. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2012 παίρνοντας βαθμό στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ, σε μία έδρα όπου η "Ένωση" είχε μέχρι σήμερα απώλειες βαθμών μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Δόξα έπαιξε από το πρώτο λεπτό ταμπουρωμένη και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να περιορίσει την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου είχαν ένα καλό εικοσάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά ο Σιαλμάς δεν ήταν εύστοχος στις τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδύτηρια.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλόοξενούμενοι στάθηκσαν καλύτερα και εκμεταλλεύομενοι το άγχος που βάρυνε φανερά τα πόδια των ποδοσφαιριστών όσο περνούσε η ώρα, βγήκαν απειλητικά στην επίθεση. Μάλιστα στο 63ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με την κεφαλιά του Τριποτσέρη να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κωνσταντόπουλου.

Η ΑΕΚ παρά την πίεση που άσκησε στο φινάλε κατάφερε να απειλήσει μόνο με το έμεσο του Λεονάρντο στο 79΄.

AEK (Νίκος Κωστένογλου):
Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Κάλα, Κοντοές, Αργυρίου, Μάκος (55’ Γκερέιρο), Ρίκκα, Κλωναρίδης (46’ Λεονάρντο), Κάρλος, Σιαλμάς (76’ Καφές), Μπέλεκ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης (90’ Τοπούζης), Αραβίδης, Βίτορ Λίμα, Σικαλιάς (81’ Στεργιανός), Αμπουμπακάρι (34’ Κουμπρόγλου), Σοϊλέδης.


newsit.gr

« Χαίρε Δημοκρατία για την ισοπολιτεία σου !!!» -- Μια επιστολή καταπέλτης του Πατρινού πρώην Υπουργού Υγείας κ. Γρηγόρη Σολωμού για την «υπόθεση Εφραίμ»…

O κ.Γρηγόρης Σολωμός, πρώην Υπουργός Υγείας επί ΠΑΣΟΚ, αλλά μέ λόγια σταράτα καί ξεκάθαρα σήμερα γιά τήν υπόθεση Εφραίμ...

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΛΩΜΟΥ
3.1.12 ( εφημ. « Πελοπόννησος» )

« Αξιότιμε κε Διευθυντά.
Ειλικρινά απορώ με τη σπουδή, που όλοι ρίπτουν τον λίθο του αναθέμα­τος εναντίον του ηγουμένου της Μο­νής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Με εξαίρεση βέβαια την Αγιορείτικη κοινότητα και κάποιες εκατοντάδες φίλων του Αγ. Όρους, που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ, για να τον στηρίξουν ψυχολο­γικά και ηθικά, ύστερα από τη γενική διαπόμπευση που του επιφυλάχθηκε… Όμως, δεν μπορώ να μην ρωτήσω και πρώτον τους ταγούς της Δικαιο­σύνης στην πατρίδα μας, τα συνδικα­λιστικά όργανα των οποίων ξεσπάθω­σαν για να διακηρύξουν την ανεξαρ­τησία της Δικαιοσύνης και την αξιέ­παινη αδέκαστη κρίση της, την οποία και δεν αμφισβητώ:
α) Γιατί καθυστερήσατε κοντά τρία χρόνια για να προφυλακίσετε τον Εφραίμ; Μήπως δεν άρεσε σε κάποιους η πρό­σφατη επίσκεψη του στη Ρωσία, κα­τά την οποία προσκύνησαν 4 εκατομ­μύρια Ρώσων την «Αγία Ζώνη» και γιατί τον δέχθηκε και ο Πούτιν στο Κρεμλίνο;  
Εν τέλει είναι τυφλή η Δικαιοσύνη, ή μισοκλείνει πρός τα κάπου το μάτι της;
β ) Χωρίς να υπεισέρχομαι στη δια­δικασία απονομής της Δικαιοσύνης, απορώ γιατί κάποιοι άλλοι, που διέ­πραξαν κακουργηματικές πράξεις δεν προφυλακίστηκαν (ονόματα δεν ανα­φέρω αλλά σ' όλους μας είναι γνω­στα…) και ο Εφραίμ προφυλακίσθηκε;
γ) Για να κάνει ο Εφραίμ την κακουργηματική πράξη της ανταλλαγής κάποιων στρεμμάτων λίμνης με μεγάλης αξίας οικόπεδα του Δημοσίου, θα έπρεπε:
Πρώτον, ο συμβολαιογράφος και οι παριστάμενοι κατά τη δικαιοπραξία δικηγόροι να σταματήσουν τη διαδικα­σία της ανταλλαγής, διότι η Λίμνη δεν ανήκε - ως ισχυρίζονται - στη Μονή.
Και δεύτερο, γιατί οι αξίες των απαλ­λασσομένων αντικειμένων δεν ταυ­τίζονταν, και η ανταλλαγή συνιστούσε σκάνδαλο και πράξη διαβλητή.
Τα είπαν;
Όχι!
Τι έκανε λοιπόν η Δικαι­οσύνη για τους συντελεστέςτης δικαι­οπραξίας ;
Απολύτως τίποτα!
Συμβο­λαιογράφος και δικηγόροι είναι ελεύ­θεροι. Και ο Εφραίμ φυλακή!
Έγινε έρευνα για να μάθουμε πώς και γιατί ο γνωστός υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε επί Σημίτη τον νόμο, που έδω­σε τη δυνατότητα στον Εφραίμ να προ­τείνει την ανταλλαγή; Και ακόμη, προ­φυλακίζεται ο Ηγούμενος της Μονής, γιατί ζημίωσε το Δημόσιο. Εκείνος που υπέγραψε το συμβόλαιο εκ μέρους του Δημοσίου, διώκεται;
Και δεύτερον, θέλω να ρωτήσω, πόσο ευτυχείς ( άραγε ) νιώθουν οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στις κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο Εφραίμ, και δεν διώχθησαν αυτοί, με τη συνδρομή συνταγματικής διάτα­ξης, που παραγράφει το αδίκημα;
Εδώ φταίει δηλαδή; Ο Κ. Καραμανλής και η Ν. Δημοκρατία, γιατί δεν παρέπεμ­ψαν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που προώθησαν προς ψήφιση στην Βου­λή τον νόμο, που επέτρεψε την ανταλ­λαγή οικοπεδικών εκτάσεων, και ο Γ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ, που αδι­αφόρησαν, αν και γνώριζαν το σκάν­δαλο του Βατοπαιδίου προ των εκλο­γώντου 2009 και δεν παρέπεμψαν στο Ειδικό Δικαστήριο τους παρανομήσαντες υπουργούς της Ν. Δημοκρατίας.
Γι αυτό, κανείς από τους υπουργούς της Κυβέρνησης και κανένας από τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στα παράθυρα και να μας μιλά­νε για ισότητα έναντι του νόμου και «κούτσουρα δαυλιά καμένα», όπως μας έλεγε ο κ. Σηφουνάκης.
 Για ποια ισότητα μας λένε όταν οι πο­λιτικοί δεν διώκονται; Θα έπρεπε να ντρέπονται και ιδιαίτερα οι συνταγμα­τολόγοι, γιατί με τα νομοθετήματα των ασέλγησαν επί της Δημοκρατίας.
Και δ ) θυμάμαι τη στάση της Δικαιοσύ­νης και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν ο Α. Παπανδρέου δεν παρουσι­άστηκε ούτε στην ανάκριση ούτε κατά την εκδίκαση του σκανδάλου Κοσκωτά, στο Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν τον ενόχλησε.
Προχθές όμως έστει­λαν εισαγγελέα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος για να συλλάβει και προσάξει τον Ηγούμενο με κουστωδία στις φυλακές. Χαίρε Δημοκρατία για την ισοπολι­τεία σου!!!

patrablog.blogspot.com

Πρόσκληση - Πρόγραμμα εορτασμού Καθεδρικού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Πολιούχου Δερβενίου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Παρασκευή  6.01.2012    ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετ’ αρτοκλασίας
ώρα 6:00 μ.μ.
          
Σάββατο 7.01.2012    ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ώρα 7:00        Έναρξη Ακολουθίας Όρθρου
ώρα 8:00        Υποδοχή Μητροπολίτου
ώρα 9:45        Προσέλευση Αρχών

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
            ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                                        ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
    ΛΑΖΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ                         ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Πρόσκληση - Πρόγραμμα Τελετής Αγιασμού των Υδάτων - Θεοφάνια 2012 στο Ξυλόκαστρο



5-1-2012   Ορίζεται  γενικός  σημαιοστολισμός  Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.
6-1-2012   ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΥΔΑΤΩΝ
Ώρα    07.30    Έναρξη  ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.
           10.00    Προσέλευση Αρχών
           10.15    Αγιασμός  των  υδάτων
           10.45   ΤΕΛΕΤΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ
            Σχηματισμός πομπής κατά τα κεκανονισμένα και διαδρομή γύρω από την πλατεία Αγ. Βλασίου.
           Παρακαλούνται  οι  Αιδεσιμότατοι  για  την  ρύθμιση  της  τελετής και  το Αστυνομικό  Τμήμα  για  την  τάξη.
  
           Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Γιαννακούλης Βασίλειος  και Παρίδης Βασίλειος.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Κώστας Κόλλιας...Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική και να ξεκαθαρίσει την πολιτική της στα θέματα της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ΠΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Σεπτέμβριο του 2010, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψήφισε νόμο για την ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής, σύμφωνα με τον οποίο:
-      συστήνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων (άρθρο 2)
-      οι αρμοδιότητες για την καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) που ανήκαν στον ΕΛΓΑ μεταφέρονται και ασκούνται από την ανωτέρω Διεύθυνση (άρθρο 21)
-      ο τρέχων Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) παραμένει σε ισχύ μέχρι 31.12.2010, οπότε και αντικαθίσταται με νέο επικαιροποιημένο κανονισμό (άρθρο 24, παρ.1)
-      η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΠΣΕΑ λαμβάνει χώρα από την ημερομηνία έκδοσης νέου Κανονισμού (άρθρο 24, παρ.3)

Σήμερα:
-          Δεν υφίσταται Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων
-          Δεν υπάρχει επικαιροποιημένος Κανονισμός ΠΣΕΑ
-          Ο ΕΛΓΑ εξακολουθεί να υλοποιεί προγράμματα ΠΣΕΑ σε θεσμικό κενό
-          Η πληρωμή παλαιότερων ζημιών καθυστερεί αδικαιολόγητα
-          Ο φάκελος για τις ζημιές του 2010 στα βαμβάκια από το πράσινο σκουλήκι φεύγει με καθυστέρηση ενός έτους για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
-          Ο φάκελος για τις ζημιές από περονόσπορο στα σταφύλια δεν έχει κατατεθεί ακόμα ούτε καν στα αρμόδια Υπουργεία.

Το Υπουργείο δεν εξήγησε ποτέ γιατί και βάσει ποιου σχεδίου αποφάσισε να μεταφέρει τις αρμοδιότητες των ΠΣΕΑ που με επιτυχία εκτελούσε ο ΕΛΓΑ σε μία ανύπαρκτη Διεύθυνση.
Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο θεσμικό.
Το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό και πολιτικό.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξασφάλισε κονδύλια για τα ΠΣΕΑ.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναβάλλει, το Υπουργείο Οικονομικών δεν πληρώνει και η πολιτική της διετίας έχει γονατίσει τον Έλληνα αγρότη.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική και να ξεκαθαρίσει την πολιτική της στα θέματα της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες».


Η Ε.Ε. απαιτεί πίσω 424,8 εκατ. για αγροτικές επιδοτήσεις του 2009- Συνολική ζημιά 720 εκατ!

Το αστρονομικό ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ ζητά πίσω από την Ελλάδα και μάλιστα εντόκως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι δόθηκε σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις  μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009, επί υπουργίας  του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη.
Απαντώντας στην παραπάνω απαίτηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Στην ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα έφθασε στο σημείο να χρωστά τα χρήματα αυτά αφού προηγουμένως μετά από έρευνα αμφισβητήθηκαν και οι επιχορηγήσεις του 2008 από το ίδιο υπουργείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στο ...802 εκατ. ευρώ. Μετά από διαπραγματεύσεις, ελήφθη απόφαση για τα 424,8 εκατ. Όπως υποστηρίζει ο υπουργός, η κακοδιαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων, βαρύνουν συνολικά τον εθνικό προϋπολογισμό  κατά ...720 εκατ. ευρώ!

Κ. Τζαβάρας... να συνεχιστεί η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κ. Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη νέα δήλωση του κ. Μουζακίτη, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ανασυρθεί αμέσως ο φάκελος των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων και να συνεχιστεί η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα επί της ουσίας, αφού λάβει υπόψη τα στοιχεία και τα ονόματα που θα κατατεθούν.
Οι υποθέσεις που διερευνώνται από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς είναι ιδιαίτερα σοβαρές και την πλήρη διαλεύκανσή τους απαιτεί κάθε φορολογούμενος πολίτης». 

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ - Δεν δρομολογεί τις εξελίξεις ο Γ.Παπανδρέου

Σε εξέλιξη σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με στενούς του συνεργάτες ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου. Ολα δείχνουν πως ο Γ.Παπανδρέου δεν θα ανακοινώσει εαν θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, κάτι που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από τα πρωτοκλασσάτα στελέχη.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν στο NewsIt πως η μικροεπέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Γ.Παπανδρέου δεν θα αναβάλει την αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, που είναι προγραμματισμένη για τις 15.00 στα γραφεία επί της οδού Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NewsIt ούτε αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο Γ.Παπανδρέου, σχετικά με το αν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Γ.Παπανδρέου θα αναφερθεί πιθανότατα στο χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών ου θα είναι :

- Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στα τέλη του Γενάρη
- Διενέργεια Συνεδρίου με πιθανότερο μήνα τον Μάρτιο.

Γιατί παίζει καθυστερήσεις ο Παπανδρέου

Από το στενό περιβάλλον του Γ.Παπανδρέου διαρρέεται πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του περιμένοντας :
- Τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Την έκβαση της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου
- Την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το ''κούρεμα'' και τη νέα δανειακή σύμβαση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Παπανδρέου περιμένει ιδίως τη νέα δανειακή σύμβαση, θεωρώντας πως θα προκαλέσει, λόγω της σκληρότητας της, αναταραχή και στα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας.

newsit.gr

Ο Πανιώνιος 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης

Με κορυφαίους τους πιτσιρικάδες Σάμαρη και Κολοβό, ο Πανιώνιος  κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο (το δεύτερο στη Νέα Σμύρνη  φέτος) , νικώντας με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και απομακρύνθηκε από την ζώνη του υποβιβασμού.
Και αυτή η νίκη πέρα από το σημαντικό βαθμολογικό όφελος είχε κι άλλα πολλαπλά οφέλη. Αφενός ο Ακης Μάντζιος είδε τον νεαρό Δημήτρη Κολοβό να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του Πανιωνίου αλλά και τον Αντρέα Σάμαρη να κάνει ηγετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή στο δεύτερος μέρος.
Μάλιστα από μαγική ενέργεια του 22χρόνου μέσου προήλθε το 2-0 που πέτυχε ο Γουνδουλάκης. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας αν και προσπάθησε ήταν εμφανές πως υστερεί στην τελική προσπάθεια.
Ο Πανιώνιος είχε την ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά αλλά στο 21' μετά από σέντρα του Μπρέσκα ο Αρσενίεβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Λεάντρο Αλβαρες που είχε ένα πρόβλημα στο πρόσωπο έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 29' με τον Χούλι να περνά στην θέση του Αργεντινού.
Οι «κυανέρυθροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 41΄. Ο Κούτσι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι έφτασε στον Κολοβό, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Ο Αστέρας βγήκε μπροστά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αλλά το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ήταν εμφανές.
Ωστόσο ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να φτάσει στο 2-0 στο 73'. Μετά από σουτ του Αμπντουλάγεφ, ο Περόνε σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια. Ο Κούτσι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σούταρε πολύ άστοχα και ψηλά.
Οι «κυανέρυθροι» παρά το χαμένο πέναλτι δεν το έβαλαν κάτω και στο 77' έφτασε στο 2-0. Ο Σάμαρης πέρασε δύο αντιπάλους του, έδωσε κάθετα στον Κούτσι που όμως κόπηκε από τους αντιπάλους του, όμως η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γουνδουλάκη που από κοντά έκανε το 2-0.
Ο Αστέρας απείλησε στο 86'. Ο Ουσέρο σούταρε δυνατά, ο Σιδεράκης απέκρουσε η μπάλα στρώθηκε στον Μπρέσκα που σούταρε ξανά με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ. Το 2-0 δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη.
Σκόρερ: 42΄Κολοβός, 77' Γουνδουλάκης
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Σάμαρης, Κολοβός (69' Γουνδουλάκης), Ρόκας, Μιλοβάνοβιτς (61' Αμπντουλάγεφ), Σκέμπρι, Κούτσι (88' Αναστασόπουλο)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας (80' Κουρμπέλης), Πιπίνης, Φορμίκα, Ουσέρο, Αλβάρες (29' Χούλι), Μπρέσκα, Αρσενίεβιτς (46' Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

«Τσίμπησε» βαθμό ο ΟΦΗ στα Γιάννενα!

Σε ένα... ντέρμπι χωρίς μεγάλη ένταση και λίγες φάσεις, οι Κρητικοί κατάφεραν να φύγουν από τα Γιάννινα με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Δοκάρι ο ΠΑΣ στο 90' με τον Τζάνη!
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί, έφτασαν κοντά στο γκολ σε 3-4 περιπτώσεις, αλλά τελικά θα πρέπει να ευγνωμονούν την Τύχη τους, καθώς στο 90' ο Τζάνης προ κενής εστίας σημάδεψε... το δοκάρι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πατσατζόγλου, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Βίλα, Μπεσέρα (82' Μιχαήλ), Σκούφαλης (65' Τζάνης), Τζημόπουλος, Γεωργίου, Μπακαγιόκο (77' Ζαϊρί).
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Γεωργίου, Καλάιτζιτς (87' Μποντόρ), Μπούρμπος, Σίσιτς (93' Βάντο), Μάντζιος, Λόπεζ (65' Παπουλής).

Βίντεο-παρωδία για τους Μερκοζί, κάνει το γύρο του Διαδικτύου

 
 
 
Ένα βίντεο παρωδία μίας γερμανικής ταινίας του 1963, του "Γεύματος για έναν" (Der 90. Geburtstag ή Dinner for one), στην οποία πρωταγωνιστεί η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ως Μις Ντέιζι και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο ρόλο του μπάτλερ, έχει γίνει μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο. 

    Στην αυθεντική ταινία μία ηλικιωμένη γυναίκα, η Μις Ντέιζι, θέλει να γιορτάσει τα 90α της γενέθλια με τέσσερις φίλους της, οι οποίοι όμως έχουν πεθάνει κι έτσι ο μπάτλερ της αναγκάζεται να παίξει το ρόλο των τεσσάρων καλεσμένων. 

    Στο βίντεο παρωδία, το οποίο δημιούργησε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και έχει τίτλο "Η 90η σύνοδος διάσωσης του ευρώ ή ευρώ για έναν", τα κεφάλια του Σαρκοζί και της Μέρκελ έχουν τοποθετηθεί στο σώμα των πραγματικών ηθοποιών. 

    Φανταστικοί καλεσμένοι της Μέρκελ-Μις Ντέζι είναι ο έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ισπανός πρώην πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

    Ο Σαρκοζί προσποιείται ότι είναι ο Κάμερον, ενώ η Μέρκελ κάνει πρόποση και του λέει: "Μην ξεχνάς, στην Ευρώπη μιλάμε γερμανικά". 

    "Φαίνεσαι νεότερη από ποτέ", της απαντά ο Κάμερον στα αγγλικά και στη συνέχεια της λέει στα γερμανικά: "Φαίνεσαι πιο πλούσια από ποτέ".
    Καθώς ο Σαρκοζί στο ρόλο του μπάτλερ τριγυρνά γύρω από το στρωμένο τραπέζι ο αφηγητής επισημαίνει: "Αυτό συμβαίνει σε κάθε σύνοδο για τη διάσωση του ευρώ, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν άλλοι παρόντες, αυτοί οι δύο κάνουν τα πάντα μόνοι τους". 
    Μέχρι τώρα σχεδόν 200.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο.

 
e-typos.com

Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Έλλη Κωνσταντουδάκη

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, στους Αγίους Αναργύρους γέμισε από συγγενείς, φίλους και γνωστούς της δημοσιογράφου Έλλης Κωνσταντουδάκη που έφυγε στα 39 της χρόνια.
Όλοι βρέθηκαν εκεί, με δάκρυα στα μάτια, για να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και ικανό επαγγελματία. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι του πολιτικού, δικαστικού, δημοσιογραφικού και δικηγορικού κόσμου.
Η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ο Βασίλης Καπερνάρος ήταν μεταξύ εκείνων που αποχαιρέτησαν την Έλλη
Εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου, όπως ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης έδωσαν το παρών για να συμπαρασταθούν στον γνωστό αθλητικογράφο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη (φώτο) για τον πρόωρο χαμό της κόρης του.

 Πολλοί ήταν και οι φωτορεπόρτερ που πήγαν για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους και σύζυγο της Έλλης, Στάμο Σιαφάκα.
Δεκάδες ήταν τα στεφάνια που απέστειλαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ανάμεσα στα οποία υπήρχε και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Τον επικήδειο εκφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κος Χρήστος Κυρίτσης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητά της, στο πόσο αγαπητή ήταν στους συναδέλφους της και στις μεγάλες προοπτικές που είχε για την καριέρα της στην δημοσιογραφία.
Επίσης, πολύ συγκινητικό είναι και το κείμενο που της έγραψαν συνάδελφοί της σε δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, όπου δούλευε τα τελευταία χρόνια:
"Έφυγε η Έλλη μου είπε πρωί πρωί κλαίγοντας η Μίνα. όχι δεν θα κλάψω. Ούτε για τα 20 χρόνια που σε ζούμε ούτε για τα 39 σου χρόνια, ούτε για τα χρόνια που δεν θα ζήσεις. Θα γελάσω 39 φορές δυνατά με θόρυβο, θα χτυπηθώ στα γέλια, γιατί δεν θα περάσει μέρα που να μην σε σκεφτούμε. Στο υπόσχομαι... Δεν θα κλάψω μωρή..."
Τι να γίνει, ρε Ελλη; Μετρηθήκαμε, τα «γερόντια» του δικαστικού ρεπορτάζ, και βγήκαμε λιγότεροι, φτωχότεροι, πιο μίζεροι: «Καλή χρονιά», είπε κάποιος δίπλα και ήταν σίγουρα ο πιο επιτυχημένος σαρκασμός της ημέρας. Η Μίνα ανάμεσα στα συνήθη δεκάδες τηλεφωνήματα έκλαιγε με λυγμούς και κανόνιζε όπως πάντα τα πάντα, η Τζούλη θυμόταν τα τρελά καπέλα σου και τα πολύχρωμα ρούχα σου, η Σοφία κρατούσε την ανάσα της μην εκραγεί, η Ντίνα μια γελούσε γιατί θυμόταν τις παλιές ατάκες σου και μια έκλαιγε γιατί σκεφτόταν το σήμερα, η Κατερίνα μιλούσε για τα έντονα χρώματα που σε έντυναν και η Αννα είχε καρφωθεί στο κενό. Αυτή είναι άλλωστε η κατάσταση: Το κενό που μένει πίσω σου, για όλους εμάς, για τον Στάμο και τους δικούς σου. Κρίμα, ρε φιλενάδα, που δεν προλάβαμε να μεγαλώσουμε τόσο ώστε, όπως έλεγες, να πηγαίνουμε με τα «π» στα δικαστήρια. Κι όμως, αύριο μεθαύριο φοβάμαι πως θα ακούμε μέσα στις αίθουσες το γέλιο σου, το πονηρό γέλιο σου, τις ατελείωτες ώρες της αναμονής στα ρεπορτάζ. Νομίζω ότι θα σε βλέπουμε σκυμμένη στο έδρανο να γράφεις με το αριστερό μετά μανίας, μέχρι να γεράσουμε. «‘‘Εφυγε’’ η Ελλη», μου είπε πρωί πρωί κλαίγοντας η Μίνα. Οχι, δεν θα κλάψω. Ούτε για τα 20 χρόνια που σε ζούμε ούτε για τα 39 σου χρόνια ούτε για τα χρόνια που δεν θα ζήσεις. Θα γελάσω 39 φορές, δυνατά, με θόρυβο, θα χτυπηθώ στα γέλια, γιατί δεν θα περάσει μέρα που να μη σε σκεφτούμε. Στο υπόσχομαι...

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

tlife.gr- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι ευρωπαίοι δεν μπορεί να έρχονται και να τους λέμε σε όλα ναι ούτε να μας επιβάλουν προτάσεις οι οποίες στην Ελλάδα δεν θα λειτουργούν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε.

Σημεία της συνέντευξης που παρεχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.   

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στάση των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή:
«Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Δυστυχώς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θέλουν να κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή να είναι και συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα ταυτόχρονα. Από τη μια πλευρά, οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ καθιστούν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα την αποδοτική λειτουργία της κυβέρνησης, διότι έχετε τουλάχιστον πέντε δελφίνους στην τελευταία καταγραφή, οι οποίοι εντός του Φεβρουαρίου, εντός του Μαρτίου, κάποια στιγμή, θα βάλουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εγώ το έχω κάνει, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το πράγμα και πόση δουλειά χρειάζεται να είσαι υποψήφιος για την ηγεσία ενός κόμματος.

Θεόδωρος Σκυλακάκης...Τα οργανωμένα κυκλώματα διαφθοράς στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό επωφελούνται από 100.000 «λαδώματα» κατ’ ελάχιστον ετησίως

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «H υπόθεση Καπελέρη αφορά πλέον τη δικαιοσύνη. Τα οργανωμένα κυκλώματα διαφθοράς στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό ωστόσο, τα οποία αποδεδειγμένα επωφελούνται από 100.000 «λαδώματα» κατ’ ελάχιστον ετησίως[1], δεν έχουν καν αγγιχθεί. Οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν χρειάζονται απόπειρες άνωθεν ελέγχου. Αυτό που έχουν ανάγκη είναι μέσα και πόρους για να ελέγξουν αποτελεσματικά τί πραγματικά συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο πρωθυπουργός μπορεί και πρέπει να τους παράσχει αυτά τα μέσα και να τους ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση».  

[1] Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών του ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Σκυλακάκης στις 16.12.2011 με θέμα: «Η μεταρρύθμιση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς» προκύπτει ότι, κάθε χρόνο, υπάρχουν στις εφορίες τουλάχιστον 90-100 χιλιάδες περιστατικά, όπου έχουν ζητηθεί από τους πολίτες χρήματα, πέρα από τα νόμιμα για να προχωρήσει πιο γρήγορα ή να τακτοποιηθεί μια υπόθεσή τους.

65 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει στον ελληνικό λαό η αδράνεια των κυβερνήσεων 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η αδράνεια των κυβερνήσεων έχει κόστος και μάλιστα μεγάλο, το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός. Στην υπόθεση των τεσσάρων Airbus της παλιάς Ολυμπιακής, που είναι αντίστοιχη με αυτή της καθυστερημένης πώλησης του ποσοστού του ΟΤΕ, η αδράνεια κόστισε στον ελληνικό λαό τουλάχιστον 65 εκατομμύρια ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, αλλά και η μακροχρόνια υπονόμευση της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων, οδήγησε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα.  Από τις εξελίξεις προκύπτει ότι η πρόβλεψη για πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δις ευρώ σε πέντε χρόνια (που πρότειναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αφελώς δέχθηκε η τρόικα) είναι μη ρεαλιστική, όπως εξ’ αρχής έχει επισημάνει η Δημοκρατική Συμμαχία. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας (αλλά και από εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας) για το σχεδιασμό μιας αποδοτικής πολιτικής αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας». 

Η Κόρινθος στο Κύπελλο κόντρα με τον Πανευρωστινιακό στο Δερβένι

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 28.12.2011 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου Κορινθίας για την φάση των "οκτώ".
Η Κόρινθος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στο Δερβένι τον Πανευρωστινιακό, ενώ δεν λείπει και το Νεμεάτικο ντέρμπι καθώς η Θύελλα Πετρίου θα αντιμετωπίσει τον συνδημότη της , Παννεμεατικό.
Στο Σολομό ο Α. Ο Σπαθοβουνίου κληρώθηκε να αναμετρηθεί με την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ τέλος ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα κοντραριστεί στο "Ριαθόρ" του Ξυλοκάστρου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι:              
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ


 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Σήμερα Τρίτη ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πραγματοποιεί στις 18.00, στο Κέντρο Νεότητος Ξυλοκάστρου Γενική Συνέλευση.

Ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής Πανιώνιος - Αστ. Τρίπολης

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, με σημαντικότερη αυτή στο ΟΑΚΑ όπου στις 19:30 ,  η ΑΕΚ υποδέχεται την Δόξα Δράμας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τον ΟΦΗ, στις 17:15  ενώ την ίδια ώρα στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.
Τρεις νίκες και μία ισοπαλία μετρά η Πελοποννησιακή ομάδα με αντίπαλο τον Πανιώνιο στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων.
Την περασμένη σεζόν οι Αρκάδες πανηγύρισαν νίκη με 3-1 στο σπίτι τους και πήραν λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, ενώ τη σεζόν 2009-10 επικράτησαν με 2-0 στην Τρίπολη και με 3-1 εκτός έδρας.
Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο αγαπητός στις τάξεις των οπαδών του Πανιώνιου, Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος βεβαίως τους είχε πικράνει στο ντεμπούτο του (πέρυσι με τον Ολυμπιακό Βόλου) πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους Θεσσαλούς.
 Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Αλβάρες, Μπρέκσα, Ούσερο, Αρσενίεβιτς, Χούλι, Περόνε

Από εκεί και πέρα, αύριο Τετάρτη , στις 19:30 ,  ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ενώ στις 17:15  ο Παναθηναϊκός με αρκετές απουσίες παικτών φιλοξενείται στον Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Ο Λεβαδειακός πάει στην Τούμπα όπου την ίδια ώρα  θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τέλος  ο Άρης φιλοξενείται στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα στις 15:00 και ο Εργοτέλης στο Ηράκλειο υποδέχεται την Ξάνθη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ
17:15 Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης
19:30 AEK - Δόξα Δράμας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

15:00 Εργοτέλης - Ξάνθη
15:00 Κέρκυρα - Άρης
17:15 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός
17:15 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
19:30 Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Κώστας Κόλλιας: «Ελλιπής η ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών μας ένα χρόνο μετά την κύρωση του νόμου για τον ΕΛΓΑ»

Με αφορμή τις εκκρεμότητες στις αποζημιώσεις για καταστροφές, κυρίως από περονόσπορο και φουσικλάδι, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Στον νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2010, αναφερόταν ότι ιδρύεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων. Οριζόταν ότι οι αρμοδιότητες για την καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (δηλαδή τα ΠΣΕΑ), μεταφέρονται από τον ΕΛΓΑ στην ανωτέρω Διεύθυνση, ότι ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) που ισχύει από το 2008 παραμένει προσωρινά σε ισχύ και ότι από 1.1.2011 αντικαθίσταται με νέο κανονισμό, οπότε και λαμβάνει χώρα η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα ΠΣΕΑ.
Σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να υπήρχε Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων και νέος Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και η νέα Διεύθυνση να εκτελεί τα προγράμματα ΠΣΕΑ, αντί του ΕΛΓΑ. Πλην όμως τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει. Μέχρι τον Μάιο, οκτώ μήνες μετά την ψήφιση του Νόμου, το Υπουργείο ακόμα παρουσίαζε ως «στρατηγικό στόχο» τη σύσταση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων. Σήμερα ακόμα, στο οργανόγραμμα του Υπουργείου, εμφανίζεται η Διεύθυνση, χωρίς στοιχεία, χωρίς Προϊστάμενο.
Στο μεταξύ, μέσα στο 2011 ο ΕΛΓΑ επιχορηγήθηκε συνολικά με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιήσει προγράμματα ΠΣΕΑ. Μόλις στις 22 Δεκεμβρίου, ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει οικονομικές ενισχύσεις σε αγρότες μέσω ΠΣΕΑ για ζημιές που σημειώθηκαν από το 2006 μέχρι και το 2009. Με άλλα λόγια, ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να υλοποιεί όπως πάντα τα ΠΣΕΑ, όσο η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων είναι ακόμα υπό σύσταση.
Το πρόβλημα για τους αγρότες μας είναι ότι όλα αυτά συντελούνται μέσα σε θεσμικό κενό, με τεράστιες καθυστερήσεις και χωρίς κανείς να λέει κουβέντα για τις ζημιές που έχουν σημειωθεί από το 2009 και έπειτα και, ιδιαίτερα, για όσες σημειώθηκαν μετά την ψήφιση του νέου Νόμου. Ο Υπουργός έχει εκφράσει την πρόθεση να επαναφέρει τα ΠΣΕΑ στον ΕΛΓΑ. Παράλληλα όμως διαβεβαιώνει ότι όλες οι διαδικασίες προχωρούν τάχιστα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα άλλα δείχνει. Οι βαμβακοπαραγωγοί από το 2010 περιμένουν αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι. Για τους δικούς μας παραγωγούς, εδώ στην Κορινθία, για τους αμπελοκαλλιεργητές που καταστράφηκαν από τον περονόσπορο, αλλά και για το φουσικλάδι στα μήλα και στα αχλάδια, ούτε κουβέντα.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για τέτοιες ζημιές, ο ανταποκριτής έκανε την αναγγελία στο τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ, η Περιφερειακή Επιτροπή κάθε νομού την πιστοποιούσε, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή και η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του ΕΛΓΑ συγκέντρωναν και αξιολογούσαν τις εκθέσεις, τις υπέβαλαν μια φορά το χρόνο στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και, τέλος, ο φάκελος πήγαινε για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τώρα, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι τέτοιος φάκελος για τον περονόσπορο δεν έχει κατατεθεί όχι στην ΕΕ αλλά, ούτε καν στα αρμόδια Υπουργεία. 
Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση δεν λέει καθαρά ότι δεν θέλει να διαθέσει λεφτά. Το μεν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναβάλει τις διαδικασίες, το δε Υπουργείο Οικονομικών δεν πληρώνει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο θεσμικό, ότι δηλαδή οι υπηρεσίες έχουν διαλυθεί. Το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό και πολιτικό. Εάν δεν γίνει αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι η αγροτική παραγωγή και ο Έλληνας αγρότης πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών μας προτεραιοτήτων, η εθνική οικονομία δεν πρόκειται ποτέ να βρει τον δρόμο της διεξόδου από την ύφεση.»

Τα διλήμματα και το διακύβευμα για την Ευρώπη

Άρθρο του Παναγιώτη Κουρουμπλή,
Ανεξάρτητου Βουλευτή Αιτ/νίας
μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης
Περιοδικό Επίκαιρα
Ημ. Δημοσίευσης: 29/12/2011
Στιγμές κρίσης... κρίσιμες!
Η Ευρώπη βιώνει σήμερα μια νέα πραγματικότητα. Όλοι πλέον γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης που βιώνουν οι οικονομίες του Νότου και αισθάνονται στην πόρτα τους οι πλεονασματικές οικονομίες του Βορρά. Οι «κωλοτούμπες» πολιτικών και αναλυτών που προσπαθούσαν να χρεώσουν τα αιτία της κρίσης στην Ελλάδα καταδεικνύουν το υπεύθυνο, το γνωστικό και το σκόπιμο προσώπων που στη δύσκολη αυτή συγκύρια έχουν, δυστυχώς, στα χέρια τους την ευθύνη διάσωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Τώρα όλοι γνωρίζουν πως τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά. Πως το 1 τρις ευρώ πλεόνασμα της Γερμανίας την τελευταία δεκαετία είναι το αντίστοιχο έλλειμμα για Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, την ίδια περίοδο (2001 2011 ) παρουσίασε αύξηση 91% υπέρ της Γερμανίας. Το ίδιο συνέβη και στις τρεις προαναφερθείσες χώρες.

Κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ!

Στο Top 400 που εξέδωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής και αφορά την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2010 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2011, ο “δικέφαλος του Βορρά” αναδείχθηκε πρώτος ελληνικός σύλλογος. Κορυφαία ομάδα του πλανήτη η Μπαρτσελόνα.  Ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την υψηλότερη θέση από τους ελληνικούς συλλόγους για το 2011. Ο “δικέφαλος του Βορρά” βρέθηκε στην 35η θέση της βαθμολογίας με την αμέσως επόμενη ελληνική ομάδα την ΑΕΚ να βρίσκεται στην 102η θέση. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί στην 144η θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 208η θέση.
 
Στο Τop400 βρέθηκαν ακόμα οι Άρης (285ος) και Ατρόμητος (322ος).
 
Καλύτερη ομάδα του κόσμου ήταν η Μπαρτσελόνα, ενώ πίσω της βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με την Βελέζ να κλείνει την τριάδα.
 
Οι 20 κορυφαίες ομάδες του κόσμου σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής.
1. Μπαρτσελόνα 322
2. Ρεάλ Μαδρίτης 316
3. Βέλεζ Σάρφιλντ 279
4. Μάντσεστερ Γιουν. 267
5. Πόρτο 256
6. Μάντσεστερ Σίτι 245
7. Μπάγερν Μον. 239
8. Ίντερ 232
9. Σάλκε 231
10. Σάντος 226
11. Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα 224
12. Παρί Σεν Ζερμέν 222
13. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 221
14. Λιμπερτάδ Ασουνσιόν 217,5
15. Άρσεναλ 214
16. Λίγκα Ντεπορτίβα ντε Κίτο 206,5
17. Τβέντε 204
18. PSV Αϊντχόφεν 202,5
19. Βιγιαρεάλ 200
20. Ντιναμό Κιέβο 196,5
.....................................................
35. ΠΑΟΚ 164,5
102. ΑΕΚ 119
144. Ολυμπιακός 102
179. Ολυμπιακός Βόλου 91
208. Παναθηναϊκός 85,5
285. 'Αρης 72
322. Ατρόμητος 67,5



newsit.gr

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Παπανδρέου

 Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Παπανδρέου
Σε επέμβαση για την αφαίρεση κύστης στην αριστερή παρειά υποβλήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Η επέμβαση έγινε με τοπική αναισθησία και το εξαιρεθέν παρασκεύασμα στάλθηκε για ιστολογική εξέταση. Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι ο κ. Παπανδρέου πήρε εξιτήριο νωρίτερα σήμερα το πρωί.
Οι «άσπονδοι» φίλοι του πάντως σχολίασαν πως έκανε την επέμβαση σήμερα προκειμένου να είναι «ετοιμοπόλεμος» για την αυριανή «μάχη» του πολιτικού συμβουλίου… Μια μάχη στην οποία δεν πρόκειται να του «χαριστεί» κανένας όπως δείχνουν τα πράγματα…

troktiko.eu

Κηρύχθηκε έτος ευρωτρομολαγνείας και συσσιτίων! Και νέες καταγγελίες για παρεμβάσεις

Μπορεί η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ να αποτελεί μείζον ζήτημα, αλλά εξίσου μείζον ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στα συσσίτια, ενώ ο πρωθυπουργός της αρκείται να κινείται στους χώρους διανομής γευμάτων με… κοσμοπολίτικη άνεση!
 
Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ εξακολουθεί να προβάλλεται ως φόβητρο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει από προχθές κηρύξει - με την παρουσία του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων στο γυμναστήριο του Ρουφ - το 2012 ως… Έτος Συσσιτίων.

Παράλληλα, μετά την ανακήρυξη του Γ. Παπανδρέου – ο οποίος αναμετράται και σήμερα με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σε μια ακόμη συνεδρίαση-θρίλερ – σε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2011 από το αυστριακό περιοδικό «Προφίλ», χθες την σκυτάλη πήρε η γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

Η εφημερίδα επέλεξε τον κ. Παπαδήμο ως έναν από τους πέντε ηγέτες παγκοσμίως που έχουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρές προκλήσεις» - προφανώς με μεγαλύτερη αυτή της… καλύτερης λειτουργίας των συσσιτίων.

Πρόκειται για άλλη μια «ελληνική επιτυχία», καθώς ξαφνικά ο κ. Παπαδήμος βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με ηγέτες όπως ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Σαρκοζί και ο Κινέζος Ζι Ζινπίνγκ!

Πορτογαλία και Ισπανία προστατεύουν τους λαούς τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, ο Ρουσό έλεγε πως όταν χρειάζεται να βοηθήσουμε τους αδυνάμους, το κακό έχει ήδη συντελεστεί.

Φυσικά, ο Ρουσό και το Κοινωνικό του Συμβόλαιο έχουν από καιρό πάψει να παίζουν κάποιο ρόλο, καθώς προ πολλού τα ηνία έχουν αναλάβει διάφοροι ειδήμονες, τεχνοκράτες και πάνσοφοι παντογνώστες, που αφού προκάλεσαν το κακό, τώρα παριστάνουν τους φιλάνθρωπους.

«Ήταν μια όμορφη, πιστεύω, και ζεστή ατμόσφαιρα», πληροφορηθήκαμε ότι είπε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το πρωτοχρονιάτικο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων στου Ρουφ.

Δεν γνωρίζω πόσο «όμορφη και ζεστή» είναι η ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες των συσσιτίων.

Αυτό που γνωρίζω είναι πως γι’ αυτούς που καταφεύγουν στα συσσίτια πρόκειται για λύση ανάγκης και έσχατη προσπάθεια επιβίωσης και για τους εθελοντές υψηλό καθήκον.

Αυτοί, όμως, που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας, μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουν για την κατάντια της.

Και να κρύβονται, αντί να «γιορτάζουν» ανάμεσα σε ρημαγμένες ζωές.

Τα παρατσούκλια των Ελλήνων από περιοχή σε περιοχή

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους. Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διάφορων πόλεων!

Αθήνα – Γκάγκαροι
Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

Σαλαμίνα – Μπακαουκες ή Μανάρια
Για το “Μπακαουκας” υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί… εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.

Xαλκίδα – Τρελονερίτες
Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.

Κόρινθος – Λαΐδες ή Αγιοπαυλίτες
Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας που έδρασε στην Αρχαία Κόρινθο. Αγιοπαυλίτες από το πέρασμα του Απόστολου Παύλου από την πόλη όπου δίδαξε τον Χρισστιανισμό και άφησε τις 2 Αποστολικες προς Κορινθίους επιστολές.

Άργος – Πρασάδες ή πεπονάδες
Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους. πεπονάδες από την παραγωγή πεπονιών

Βατοπαίδι über alles



 
Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2011, σελίδα 7 :

Βατοπαίδι über alles


Στις φετινές εορτές φαίνεται ότι επέστρεψε στις πρώτες επιλογές των πολιτών ένα δώρο που ήταν χαμηλά στη σχετική τους λίστα. Το βιβλίο. Η επιλογή του να δωρίσεις ένα βιβλίο είναι – ευτυχώς – ακόμα οικονομικά ανεκτή και πολύ εύστοχη, δεδομένου ότι στις μέρες μας η «μόδα» επιτάσσει «fast track» ενημέρωση, τίτλους τριών λέξεων, βίντεο δύο λεπτών και σχολιασμό κατά το δοκούν. Λείπει δηλαδή η εμβάθυνση, η ενδελεχής εξέταση των γεγονότων, η μετάδοση του αντικειμενικού γεγονότος, η κριτική σκέψη, η αυτόνομη προσπάθεια για δημιουργία προσωπικής άποψης μετά από μελέτη και ανάλυση.