Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Α΄ Εθνικής

15η αγωνιστική : ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 0-0
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-0
AEK - Δόξα Δράμας 0-0
Εργοτέλης - Ξάνθη 1-2
Κέρκυρα - Άρης 1-0
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-1
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-1
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 1-0

Η βαθμολογία


1. Ολυμπιακός1536-1236
2. Παναθηναϊκός1330-1530
3. ΑΕΚ1522-1629
4. ΠΑΟΚ1523-1425
5. Ξάνθη1522-1624
6. Ατρόμητος1414-1423
7. ΟΦΗ1516-1420
8. Εργοτέλης1516-2018
9. Πανιώνιος1514-17 16
10. Παναιτωλικός1311-1516
11. Αρης1411-1414
12. Αστέρας Τρίπολης137-1712
13. ΠΑΣ Γιάννινα1312-1811
14. Κέρκυρα138-1910
15. Λεβαδειακός96-129
16. Δόξα Δράμας 91-162

Ανακοίνωσε Χατζόπουλο, Μπιτσάκο, Τσούκη η "Μπάρτσα"!

H διοίκηση της Κορίνθου με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απόκτηση των Χατζόπουλου, Μπιτσάκου και Τσούκη. 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορίνθου.
Η διοικηση της ομαδας μας και ο προεδρος Πανος Μπεθανης ανακοινωνουν τις ακολουθες μεταγραφες,
1. Σπυρος Τσουκης,
Ημ.Γέννησης : 27/08/1992. Προερχεται απο τις ακαδημιες του Α.Ο.Χαιδαριου.Εχει αγωνιστει σε Γ' και Δ'Εθνικη.Ειναι μελος της μικτης Αθηνων και εχει κληθει στην Προεθνικη Παιδων.Αγωνιζεται στην δεξια πλευρα της αμυνας.
2. Ο Ακης Χατζόπουλος ή Τόρες Ημ.Γέννησης : 13/07/1993 θεωρείται από πολλούς, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε στο ποδόσφαιρο ο Πόρος. Αγωνίζεται ως επιθετικός. Φετος αγωνιστηκε με τη φανελα του ΑΟ Πορου ενω προερχεται απο τον Ποσειδωνα Πορου.
3. Μπιτσάκος Αλέξανδρος,
Ημ.Γέννησης: 23/12/1991, Ξαναγυριζει στην ομαδα μας ο Κορινθιος που αγωνιστηκε με το ΠΑΣ στην περσινη χρονια σε 14 αγωνες και σκοραρε 2 γκολ. Ο Αλεξανδρος αγωνιζεται στη μεσαια γραμμη.

Ιωάννης Βρούτσης...άπλετο φως στα σκοτεινά σημεία

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή διαρροές και ανακοινώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με το λαθρεμπόριο των καυσίμων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος και θυμωμένος τις ενδοκυβερνητικές «αψιμαχίες», μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, τα οποία - μέσα από ένα «πόλεμο» διαρροών και ανακοινώσεων - προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την μη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Το θέμα αποκτά ακόμη σοβαρότερες πολιτικές διαστάσεις, αφού  - παρά τις τραγικές στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός - το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων παραμένει στο απυρόβλητο, στερώντας από το Δημόσιο πολύτιμους πόρους.
Παρά το γεγονός ότι ο Ν.3784/2009 της Ν.Δ. έδινε τη δυνατότητα ελέγχου της αλυσίδας διακίνησης υγρών καυσίμων, η κυβέρνηση Παπανδρέου επέδειξε  -για 2,5 ολόκληρα χρόνια - εγκληματική ολιγωρία. Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην δίνεται, σήμερα, η δυνατότητα να ελεγχθεί στο σύνολό της μέσω της τεχνολογίας η εφοδιαστική αλυσίδα διακίνησης υγρών καυσίμων και να παταχθεί οριστικά το λαθρεμπόριο. 
Τα όσα τώρα διαρρέονται ή δηλώνονται από τα δύο υπουργεία αποκαλύπτουν σκοτεινά σημεία, για τα οποία απαιτείται να χυθεί εδώ και τώρα, άπλετο φως».


Συνάντηση με Κουτρουμάνη

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών,  βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας σ΄ ό,τι αφορά το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 12:30.
Θα ακολουθήσει, στο υπουργείο Εργασίας, ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. κ. Ν. Νικολόπουλο.

Στο +6 ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά είχε Ιβάν , 1 - 0 τον Ατρόμητο



Όταν οι Μιραλάς και Τζιμπούρ αστοχούν, όταν ο Πάντελιτς είναι στον πάγκο, ο Ολυμπιακός βρίσκει λύσεις από παίκτες-εργαλεία τύπου Μαρκάνο. Με γκολ του Ισπανού αμυντικού Ιβάν Μαρκάνο στο 53', λοιπόν o νωθρός Ολυμπιακός  κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο που πλήρωσε τις απουσίες του με τους «ερυθρόλευκους» να είναι στο +6  από τον Παναθηναϊκό, στην κορυφή!
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, είχε κάποια μικρά καλά διαστήματα, αλλά κέρδισε το ματς, διότι ο Ατρόμητος στερήθηκε βασικές του μονάδες, όπως είναι οι Τάτος, Μήτρογλου, Μπάλλας και Σκόνδρας.
Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός! Από το πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τη διάθεση του γρήγορου γκολ και στο 11' το άγγιξαν. Ο Μιραλάς έκανε ωραία σέντρα στον Τζιμπούρ με τον Γαλλοαλγερινό να πιάνει από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι και το 0-0 να παραμένει.
Ηταν εμφανές πως ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα έκανε παιχνίδι πρωτοβουλίας και στο 17' οι Πειραιώτες έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Τζιμπούρ. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το 0-0 παρέμεινε με τον Ατρόμητο να δείχνει ανίκανος να κρατήσει μπάλα, να δώσει 3η πάσα με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στους οικοδεσπότες να βγαίνουν συνέχεια στην επίθεση.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Ατρόμητου που δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα. Ετσι ο χρόνος περνούσε με το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» να παραμένει και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προβληματίζεται.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μακούν αντί του Μοντέστο για να «κερδίσει» σε δημιουργία, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο β' ημίχρονο. Στο 51' οι Περιστεριώτες απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των οικοδεσποτών με τον Μέγιερι να αποσοβεί τα χειρότερα στο σουτ του Νάστου.
Ο Ολυμπιακός ήθελε το γρήγορο γκολ στην έναρξη της επανάληψης για να φύγει το άγχος και αυτό εν τέλει ήρθε στο 53' όχι από τον on fire Μιραλάς ή τον «καυτό» Ράφικ Τζιμπούρ, αλλά από τον Μαρκάνο. Ο Ισπανός αμυντικός με ανάποδη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη νίκησε τον Ιτάνζ, έγραψε το 1-0 και επί της ουσίας έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για τους «ερυθρόλευκους».
Μετά το γκολ, ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 63' απείλησε με την ισοφάριση με τον Μέγιερι να κάνει δυο σημαντικές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Τόμας με το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών να παραμένει.
Το σκορ έμελλε να μην αλλάξει με το 1-0 να παραμένει, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν το 2ο γκολ με τον Ατρόμητο, ταυτόχρονα, να μην έχει τις ευκαιρίες για την ισοφάριση!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (46' Μακούν), Φετφατζίδης, Μιραλάς (82' Μέλμπεργκ), Φουστέρ (64' Γέστε), Τζιμπούρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (74' Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (80' Μπέλιτς), Δημούτσος (62' Πίτου Γκαρσία), Μακρής, Ζουέλα.

Παπανδρέου: «Δεν θα είμαι υποψήφιος για το κόμμα και για πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στη σημερινή, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ανακοίνωσε στα μέλη του οργάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του, μετά τις εθνικές εκλογές.
Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή και την ανάδειξη Εθνικού Συμβουλίου, γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στη συνέχεια, μετά τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο, να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να συγκληθεί Συνέδριο εκλογικού προγράμματος ή Συνδιάσκεψη. Επίσης, στην επόμενη περίοδο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα λειτουργεί ως συντονιστικός κρίκος του ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ενδεικτικά στην πρώτη συνεδρίασή του, μετά τις σημερινές αποφάσεις, θα ασχοληθεί παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με θέματα εργασίας και απασχόλησης.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εισήγησή του και στο ζήτημα που ετέθη για το αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει νέα ηγεσία πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι το πριν τις εκλογές συναρτάται ευθέως με τον χρόνο διεξαγωγής τους που κι αυτός με την σειρά του συναρτάται από την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην κατατεθείσα πρόταση για «σύντομες διαδικασίες» εκλογής προέδρου του Κινήματος, επισημαίνοντας ότι η πρόταση αυτή δεν είναι ρεαλιστική, καθώς είναι αδύνατη η εκλογή προέδρου από τη βάση σε διάστημα μιας εβδομάδας και πάντως πριν από τις 15 Ιανουαρίου.
Εν κατακλείδι ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όλα τα «υπέρ» και «κατά» των προτάσεων για την εκλογή προέδρου πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές και όπως υπογράμμιζαν στελέχη της Ιπποκράτους, όλα αυτά έχουν μελετηθεί και ζυγιστεί με ευθύνη και σοβαρότητα.
«Ψευτο-δίλημμα» χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό -που όπως είπε- ετέθη πολλές φορές, δηλαδή «θα φύγει ή θα μείνει ο Παπανδρέου» υπογραμμίζοντας ότι «θα κάνω το καθήκον μου, δεν πάω σπίτι μου και έχω πει ότι θα υπηρετήσω την δημοκρατική παράταξη από όποια θέση», προσθέτοντας πως «δεν είμαι δεμένος με καρέκλες και το απέδειξα πρόσφατα με την κυβέρνηση Παπαδήμου».
Ο κ. Παπανδρέου με βάση όσα εισηγήθηκε, ανέφερε τέλος ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και την εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας τις εκ του Καταστατικού οριζόμενες αρμοδιότητες του, στηρίζοντας την δημοκρατική παράταξη και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό που προτείνει «δεν υπάρχουν ούτε δεύτερες, ούτε πονηρές σκέψεις».
Καρτάλης: «Καθαρές λύσεις»
Σε αυτή την περίοδο χρειάζονται καθαρές λύσεις είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης. Πρόσθεσε ότι το θέμα ανάδειξης προέδρου στο κόμμα έπρεπε να ανοίξει από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε η διαδικασία πρέπει να αρχίσει γρήγορα εντός του Ιανουαρίου με σοβαρή πολιτική συζήτηση.
Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στη προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης, με καθαρό τρόπο και όχι με διευθετήσεις κορυφής και βυζαντινισμούς δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου.
Καρχιμάκης: «Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας»
«Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μετέφερε και την αγωνία της κομματικής, και μη, βάσης του Κινήματος, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Τόνισε ότι οι πολίτες μάς ζητούν το αυτονόητο, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και να δώσουμε, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενωμένοι, την επερχόμενη εκλογική μάχη.
Ανέφερε επίσης ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιχειρήματα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, δεν θέλει ούτε αναθέματα, ούτε την αναπαραγωγή των επιχειρημάτων των αντιπάλων μας».
Πρόσθεσε ότι αυτός ο κόσμος «ζητά από τον καθένα μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και αντιδρά στη μεταφορά της δικής μας ευθύνης, και μάλιστα κατόπιν εορτής, σε άλλους».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Ο ΔΟΛ και ο κ. Γ. Παπανδρέου
 
Eπίθεση στα μίντια, στα συμφέροντα και στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι ευθύνονται για την εσωτερική κρίση της χώρας. «Δεν ήμασταν όσο έπρεπε αποφασιστικοί απέναντι σε ένα σύστημα πελατειακό, αντιπαραγωγικό, κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται για την εθνική κρίση».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Π. Μπεγλίτης, έκανε συγκεκριμένες τις αναφορές του. «Έπρεπε να ονομαστικοποιήσουμε τα συμφέροντα», είπε και κατονόμασε τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκ. ευρώ.

Μετά από αυτό, μετέφερε ο κ. Μπεγλίτης ότι ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, άρχισε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση και ευθεία υπονόμευση όταν η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούσαν για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, η οποία αν πετύχαινε θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία".

Κατόπιν, αναφέρθηκε στη δικαστική εξουσία και στη διερεύνηση από αυτή των κατηγοριών που διατυπώθηκαν για παιχνίδια του αδελφού του με τα CDS. «Η δικαιοσύνη έπρεπε να αποφασίσει αμέσως και μην καθυστερεί καθιστώντας όμηρο και υπόλογο τον πρωθυπουργό», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!
»

tovima.gr

Ο Παναθηναϊκός την "γλίτωσε" στο Αγρίνιο στο 94΄!

Με τέρμα του Τοτσέ στο 94' και παρότι έπαιζε με 10 παίκτες λόγω σοβαρού τραυματισμού του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός έφυγε… ευτυχισμένος με το «Χ» (1-1) από το Αγρίνιο.
O Παναιτωλικός προσπάθησε να αξιοποιήσει τις μια – δυο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Το κατάφερε  στο 63', όταν ο Ρότσα έβγαλε μια εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Καμαρά ξεπέρασε και τον Καπίνο και μ' ένα εύκολο πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα σκόραραν δύο φορές στο παιχνίδι, ωστόσο, η πρώτη τους απόπειρα δεν μέτρησε ορθώς… Στο πρώτο ημίχρονο, ο Καμαρά με κεφαλιά είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, ο Βοσκάκης έδειξε σέντρα, αλλά με λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρηση ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ και προσωρινά ο Παναθηναϊκός λυτρώθηκε…
Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν να φτάσουν στο 87' του αγώνα για να κάνουν την μία και μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι… Μάλιστα τα κατάφεραν αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε  στο 78΄ , με τον Φερέιρα να μην έχει δικαίωμα αλλαγής, αφού είχε κάνει και τις τρεις.
Ο Τοτσέ, ύστερα από εκπληκτική πάσα του Κατσουράνη, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπλάζιτς είπε «όχι» και κράτησε το 1-0… Όμως, στο 94' κι εκεί που όλα έδειχναν… θρίαμβο του Παναιτωλικού, ο Τοτσέ έκανε ό,τι δεν έκανε στο 87' κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 1-1.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουμίν (68' Μουμίν), Ρότσα, Μπουμάλ, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (84' Πασάς), Σιόντης (65' Παλαιολόγος), Αντι, Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα (66' Μαρίνος), Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (58' Πετρόπουλος), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας (71' Μαυρίας), Κλέιτον.

Ποδοαρικό με το δεξί ο ΠΑΟΚ , 3 - 1 τον Λεβαδειακό

Μέ Βιεϊρίνια και Κοντρέρας να αποχαιρετούν  σε κλίμα φόρτισης τον κόσμο του ΠΑΟΚ,  ο δικέφαλος με ηγέτη τον Αθανασιάδη (δύο γκολ) κέρδισε τον Λεβαδειακό με 3-1.
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς και μάλιστα (χωρίς να βγάζει μάτια) είχε τον έλεγχο και μάλιστα δυο καλές στιγμές με τον Γεωργιάδη στο 2' (κεφαλιά που πέρασε άουτ) και το 5' (πλασέ το οποίο κατέληξε σε κόρνερ λόγω της εξαιρετικής επέμβασης του Κυριακίδη).
Μετά το 15' ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ισορροπήσει και να βγει μπροστά, όμως λίγο αργότερα στο 21' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ και του... έκοψε τη φόρα. Ο Κλάους έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Ιβιτς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη και από πλάγια αριστερά τον πλάσαρε με έξυπνο τρόπο για το 1-0.
Στη συνέχεια οι Βοιωτοί (που ήταν πολύ καλά στημένοι μεσοαμυντικά) προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή. Εξαίρεση ένα σουτ του Φαβάλι στο 41' που κι αυτό «σταμάτησε» στα σώματα των αμυντικών.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις αρχές της επανάληψης, όταν ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κλαόυς Αθανασιάδης! Σε σέντρα του Φωτάκη από τα δεξιά, ακολούθησε κεφαλιά - πάσα του Ίβιτς στον Σαλπιγγίδη, προβολή - πάσα του 30χρονου επιθετικού μέσα στην μικρή περιοχή και τελικά ο Αθανασιάδης προ κενής εστία πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-0.
Ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε σχετικά εύκολα το πολύτιμο προβάδισμα των δύο τερμάτων και μάλιστα στα τελευταία λεπτά ανέβασε την απόδοσή του και σκόραρε για τρίτη φορά με τον Αθανασιάδη. Ο Λάζαρ έκλεψε τη μπάλα μεταξύ κέντρου και περιοχής του Λεβαδειακού (από λάθος του Ζησόπουλου), προχώρησε λίγα μέτρα και την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής πλάσαρε τον Κυριακίδη για το 3-0.
Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πετύχει και τέταρτο τέρμα σε μια διπλή ευκαιρία με τον Σταφυλίδη στο 90' ο οποίος αρχικά είχε δοκάρι, και στην εξέλιξη της φάσης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.
Το γκολ της τιμής ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για τους φιλοξενούμενους με τον Ναπολεόνι να νικά τον κατά τα άλλα πολύ σταθερό Γλύκο στο μεταξύ τους τετ α τετ
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (80' Λαζάρ), Ιβιτς (67' Γιάννου), Αθανασιάδης, Ετο (53' Σταφυλίδης), Κατσικάς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Κοιλιάρας (68' Ναπολεόνι),Μελισσάς (56' Ζαουί), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78' Πόποβιτς).

Οι Φαίακες 1 - 0 τον Άρη / Η Ξάνθη νίκησε με Μαρκόβσκι τον Εργοτέλη στην Κρήτη



Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο 2012 έκανε η Κέρκυρα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Άρη και πήρα το τρίποντο που είχε τόσο ανάγκη. Οι Φαίακες πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στη Σούπερ Λίγκα και πήραν τεράστια βαθμολογική ανάσα. Το 1-0 επί του Άρη ήρθε χάρη στο τέρμα του Χουάν Μαρτίν στο 48' που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Αγρίτη και από κοντά νίκησε τον Βελλίδη. Ο Άρης αντίθετα απογοήτευσε αφού σε όλο το ματς είχε ουσιαστικά μόλις μία ευκαιρία με τον Ούμπιντες.
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Βενζελ, Γραμμόζης, Μίχος (9' Σακελλαρίου), Αγρίτης, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (72' Ηλιάδης)
Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Σολτάνι (84' Σανκαρέ), Τόχα, Τσέζαρεκ, Φατί (68' Καπετάνος), Ντίκο, Καζναφέρης (56' Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες.

Η Ξάνθη νίκησε με Μαρκόβσκι τον Εργοτέλη στην Κρήτη

Η Ξάνθη ξεκίνησε με το... δεξί τη χρονιά όπου πανηγύρισε την τρίτη της εκτός έδρας νίκη καθώς νίκησε με 2 - 1 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. 
Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Κατσικοκέρη στο 45' και πίστεψε ότι θα πάρει το τρίποντο. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Μαρκόβσκι ντύθηκε... Άγιος Βασίλης σκόραρε δύο φορές στο 49' και στο 76' χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην Ξάνθη.
Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά μέχρι το τέλος ο Βιβιανί τους κράτησε μακριά από την εστία του.
Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82' Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο (85' Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Νταρμπιον (61' Σουάνης), Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62' Σταθάκης)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! - Χρήσιμες συμβουλές από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Εκδόθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με αυτό:
Μεθαύριο Παρασκευή 06.01.2012 (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της :
• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
• τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.

Το Σάββατο 07/01/2012, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία:
• με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
• βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα,
σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Βόρειοι 7 με 9 Μποφόρ, με τάση εξασθένησης το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα σχετικά τεχνικά εργαλεία για τα οχήματά τους και να προβλέπεται ένας ελάχιστος εξοπλισμός
6. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
7. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
8. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους, αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
9. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
10. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Αντώνης Σαμαράς : Όσοι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού και προσπαθούν να την αποφύγουν, καλά θα κάνουν να το πάρουν απόφαση. Δεν μπορούν ούτε να καθυστερήσουν ούτε να αποτρέψουν την πολιτική νομιμοποίηση και τις εκλογές που έχει ανάγκη ο τόπος

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
 στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος



Πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την οριστική αποκατάσταση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Αυτό το επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό.
Κι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό…
Για να το επιτύχουμε, πρέπει να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» και να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Με τη νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ούτε και να διορθώσουμε όλα τα λάθη που έγιναν, παλαιότερα και πρόσφατα: Θα ξεκαθαρίσουμε και θα συμφωνήσουμε στους στόχους που πρέπει να επιτύχουμε την επόμενη τριετία: για να εκμηδενίσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το χρέος, να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτούς τους στόχους έχουμε ήδη συμφωνήσει – σε γενικές γραμμές, αλλά και σε λεπτομέρειες ακόμα.

Συνεντευξη εκπρόσωπου τύπου ΠΑΣΟΚ και Βολευτή Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογρά​φους Α. Ραβανό και Γ. Παπαχρήστο

O  εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βολευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης παρεχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογρά​φους Α. Ραβανό και Γ. Παπαχρήστο.

Η συνέντευξη:
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, καλημέρα σας.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Καλή χρονιά! Τι πρέπει να περιμένουμε σήμερα από το Πολιτικό Συμβούλιο κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένετε την απάντηση μέσα από την αγωνία του δημοσιογραφικού κόσμου και γενικότερα των πολιτών, σχετικά με  τις εξελίξεις και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ. 
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Οι οποίες θα είναι;

Πρόσκληση - Πρόγραμμα εορτασμού Καθεδρικού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Πολιούχου Δερβενίου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Παρασκευή  6.01.2012    ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετ’ αρτοκλασίας
ώρα 6:00 μ.μ.
          
Σάββατο 7.01.2012    ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ώρα 7:00        Έναρξη Ακολουθίας Όρθρου
ώρα 8:00        Υποδοχή Μητροπολίτου
ώρα 9:45        Προσέλευση Αρχών

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
            ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                                        ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
    ΛΑΖΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ                         ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Θεοφάνεια με κακοκαιρία - Πολικές θερμοκρασίες, καταιγίδες και βοριάδες 10 μποφόρ!

Μετά τις λιακάδες αυτές των ημερών περιμένουμε σταδιακά νέα κακοκαιρία η οποία θα αρχίσει να επηρρεάζει τη χώρα ουσιαστικά από αύριο με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ισχυρούς νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ που θα γυρίσουν το Σάββατο σε βοριάδες ακόμη και 10 μποφόρ. Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Αίθριος  ο καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα δυτικά όπου το βράδυ θα έχουμε κάποιες βροχές στο Ιόνιο και καταιγίδες αργότερα στην Ηπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -12 εώς 10 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εώς 14 βαθμούς και στα νησιά εώς 14 βαθμούς κελσίου ενώ οι νοτιάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αττική από 8 εως 16 με 17 βαθμούς κελσίου.
 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
Στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργά τη νύχτα προς την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 14 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε ομίχλες στην κεντρική και βόρεια χώρα γι΄αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση.  Στην Αττική περιμένουμε αρχικά καλό καιρό, σιγά - σιγά όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αργότερα εως 6 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
Περιμένουμε ουσιαστικά επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά από την Ηπειρο δηλαδή και την Κέρκυρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού ενώ τα χιόνια που αρχικά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά το απόγευμα θα επηρρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 και 300 μέτρα αλλά αργά το απόγευμα των Θεοφανείων ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και θα ενισχυθούν αργότερα στο Αιγαίο στα 9 με 10 μποφόρ το μεσημέρι όμως στα βορειοδυτικά θα γυρίσουν σε βόρειους 9 μποφόρ και τοπικά στον νότιο Ιόνιο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Στην Αττική περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 15 βαθμούς κελσίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε πια στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Βορειοανατολικά μάλιστα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα από 300 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωϊνές και τις βραδινές ώρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα κυρίως στα δυτικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από 7 εως 9 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ με τάση εξασθένης από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 7 με εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 και στον Ευβοϊκό 8 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 εως 9 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές αλλά μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και για λίγο στην νοτιοδυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ενώ νωρίς το πρωί κάποια χιόνια ή χιονονόνερο δεν αποκλείεται να πέσουν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 15 βαθμούς. Στην Αττική περιμένουμε ήλιο αλλά πολύ κρύο. Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.
newsit.gr

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων που αποφάσισε και ψήφισε τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων.
Περικοπή,  που αποφάσισε και ψήφισε τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Περικοπή που, όμως, δεν εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της επικουρικής ασφάλισης.
Το πρόβλημα διογκώθηκε από την καταστροφική οικονομική πολιτική της διετίας, που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Επιπλέον, το αναπόφευκτο “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή και των Ασφαλιστικών Ταμείων, οδηγεί σε νέες  απώλειες τα αποθεματικά τους.
Συνεπώς, απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού του Ασφαλιστικού Συστήματος, που θα στηρίζεται σε αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και θα λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις του PSI.
Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”.
Ειδικά όταν η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012. 
Η προτεινόμενη γιγαντιαία ενοποίηση θα πρέπει να τεκμηριωθεί από μελέτη σκοπιμότητας. Αλλά θα είναι άνευ αντικειμένου όσο μένει στάσιμη και δεν υλοποιείται η ενοποίηση των υφισταμένων ομαδοποιημένων φορέων Επικουρικής Ασφάλισης.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».


* Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος  και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, θα συναντηθούν, σήμερα στις 19:00 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.
Η συνάντηση θα έχει ως θέμα το θεσμικό πλαίσιο των χερσαίων μεταφορών

Πάνος Καμμένος : Αν η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με ότι έλεγε ψηφήσει την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI εγώ δεν θα έχω πλέον ουδεμία σχέση

Πρiν 23 ημέρες όταν όλα τα παπαγαλάκια φώναζαν περί ανάγκης στήριξης της κυβέρνησης Εθνικής σωτηρίας κατ’ εμέ κυβέρνηση Goldman sachs ,έστειλα αυτό το tweet https://twitter.com/panoskammenos/status/146162714136420353.
Τώρα αρχίζει να διαφαίνεται ότι όλα γίνονται μόνο για την εμπράγματη εξασφάλιση των δανειστών.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡ…ΑΝΟΜΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Μέ προσοχή διαβάζω ότι μου γράφετε και τα λαμβάνω σοβαρά υπ’όψην μου.
Ακούω τήν άποψη για νέο κόμμα και είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι άν η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με ότι έλεγε ψηφήσει την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI εγώ δεν θα έχω πλέον ουδεμία σχέση ,και ότι δηλώνω ισχύει γιά πάντα. Και τώρα λοπόν είμαι ανεξάρτητος.
ΟΜΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ” ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .
Στόχος είναι η παράδοση στούς Ευρωπαίους δανειστές και στο 4ο Γερμανικό Ράιχ του Σόιμπλε, του ορυκτού πλούτου της χώρας, τώρα δε που η διεθνής κατάσταση μας φέρνει στήν ίδια γραμμή συμφερόντων με ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ.

lmoutsa.wordpress.com

Κωστής Χατζηδάκης: Αρνητική εικόνα στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ για το 2011

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον αρνητικό απολογισμό του ΕΣΠΑ για το 2011:
«Το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ. Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86% (σύμφωνα με τον πίνακα που είναι αναρτημένος στο www.espa.gr ). Το ποσοστό αυτό είναι ακόμα πιο απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αύξηση της απορροφητικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 85% αναδρομικά από το 2007. Αλλά και στο «παρκάρισμα» πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”, το “JEREMIE” και το “ΕΝΑΛΙΟ”, που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά. Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά απορρόφησης στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» -24,02% και 26,69% αντίστοιχα- σε μια εποχή όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί πάνω από το 18% και η άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων είναι περισσότερο από αναγκαία. Ακόμη περισσότερο, Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα σημαντικά την περίοδο που διανύουμε για τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Διοικητική Μεταρρύθμιση” και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”, είναι τα Προγράμματα με τις χαμηλότερες απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων (10,57% και 21,34% αντίστοιχα). Κρίμα για την αγορά, για την οικονομία, για τη χώρα. Τώρα, ένας μόνο δρόμος μένει: η προσπάθεια, η σοβαρότητα, η συστηματική δουλειά. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Για να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία»

Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει στον πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  

«Το ουσιαστικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία παγώνει κάθε νέα οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας την ύφεση. Όλα επηρεάζονται καθοριστικά και από τη διαπραγμάτευση για το PSI που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ευθύνη για τη διαπραγμάτευση αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Επειδή οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η διαπραγμάτευση θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για παρά πολλά χρόνια, η Δημοκρατική Συμμαχία ζητάει από τον Υπουργό Οικονομίας πλήρη ενημέρωση για την πορεία της».

Λευτέρης Αυγενάκης: Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων το 2010

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων το 2010. Ένας στους τέσσερις πολίτες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με την αναλογία αυτή να αυξάνεται δραματικά, εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σε συνδυασμό με το νέο ιστορικά υψηλό ποσοστό ανεργίας που φτάνει πλέον το 17,7%, οι προβλέψεις για το 2012 είναι δυσοίωνες, καθώς και η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν δείχνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία, ώστε να ανακουφιστούν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Παρά ταύτα, συνεχίζει να εφαρμόζει λανθασμένες μεθόδους φοροεπιδρομών, αντί να συσταθεί ένας νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός και να βελτιωθούν τα μέτρα που έχουν σήμερα ψηφιστεί και εφαρμόζονται όπως εφαρμόζονται…
Είναι πλέον ανάγκη να γίνουν άμεσα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στη χώρα. Ταυτόχρονα, χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των ενεργών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων που βάλλονται περισσότερο από την κρίση».

Επίσης ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας,   αναφερόμενος στις «διευκολύνσεις» νομιμοποίησης αυθαιρέτων, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ που σαν στόχο είχε αρχικά τη «διευκόλυνση» ηλεκτροδότησης των αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, καταργεί κάθε έννοια σεβασμού προς το περιβάλλον, εμπαίζοντας παράλληλα τους νομοταγείς πολίτες που εν τέλει πληρώνουν για τη συνέπειά τους, διαχρονικά, περισσότερους φόρους και στην ώρας τους. Η ανάγκη να «γεμίσουν» άμεσα τα κρατικά ταμεία, δεν νομιμοποιεί σε κανένα επίπεδο την άνιση κατανομή των φόρων, και εν τέλει προσβάλει το κοινωνικό κράτος.Επιπλέον, η τήρηση των στοιχειωδών πολεοδομικών και περιβαλλοντικών κανόνων πρέπει να είναι απαρέγκλιτη υποχρέωση για όλους τους πολίτες, ειδικά στις ρυθμίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα  είναι ανυπολόγιστες».

Επικίνδυνα παιχνίδια προπαγάνδας με τη δραχμή. Μηνύματα εσωτερικού, ανησυχίες εξωτερικού

Με προπαγανδιστικό όπλο τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες προσπαθούν να περάσουν και τα επόμενα μέτρα, την ώρα που οι Έλληνες ήδη σχηματίζουν ουρές για να πληρώνουν τα χαράτσια. Ήδη οι ξένοι μιλούν για «επικίνδυνα παιχνίδια»…
 
Tης Σοφίας Βούλτεψη
 
Το λάθος μήνυμα φαίνεται ότι εστάλη για άλλη μια φορά στο εξωτερικό, προκειμένου να «τιθασευτεί» το εσωτερικό μέτωπο, τόσο σε επίπεδο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και σε επίπεδο λαού και συνδικάτων.

Η προπαγανδιστική πρωτοχρονιάτικη ομοβροντία περί του κινδύνου εξόδου από το ευρώ και των συνεπειών της, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων (Παπαδήμος, Καψής, Ράπανος, Στουρνάρας) κατέληξε στην αρθρογραφία του γερμανικού Τύπου.

Για άλλη μια φορά, όπως και στο παρελθόν με την συκοφάντηση της χώρας, ένα θέμα εσωτερικής κατανάλωσης εμφανίζεται να κυριαρχεί αρνητικά στον ξένο Τύπο και κυρίως τον γερμανικό, που σπεύδει να προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχομένου τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το Ίδρυμα Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου στην πρόσφατη έκθεσή του αποκαλεί «επικίνδυνο παιχνίδι» τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας με ταυτόχρονη έξοδό της από το ευρώ, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ΕΕ, καθώς «για τα άλλα μέλη της ευρωζώνης θα ήταν πιο συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα ακόμη κι αν χρεοκοπήσει».

Ουσιαστικά, ο γερμανικός Τύπος στέλνει προς πάσα κατεύθυνση – και την ελληνική – το μήνυμα περί ανάγκης να σταματήσει κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, καθώς η Ελλάδα θα αποκλειόταν δια παντός από τις χρηματαγορές και θα έχαναν την αξία τους οι καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, κάτι, που όπως γράφει η εφημερίδα, «θα οδηγούσε με βεβαιότητα στη ριζοσπαστικοποίηση της μεσαίας τάξης».

Επιβεβαιώνεται έτσι πως, παρά την κινδυνολογία για εσωτερική κατανάλωση, εκτός συνόρων ούτε να διανοηθούν θέλουν ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ – και επομένως θα κάνουν (και κάνουν) το παν για να αποφευχθεί.

Για «υπερβολική απαισιοδοξία» μιλά και η Neue Zürcher Zeitung, που επισημαίνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε μία βαθιά ύφεση, αλλά αυτή οφείλεται στη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας. Πολλοί παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας αντίθετα παραμένουν ανέπαφοι και μέσω της επιβληθείσας μείωσης μισθών, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί συνολικά, υπό την προϋπόθεση ότι το κούρεμα του χρέους θα υλοποιηθεί κανονικά και θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση».

Αναφορά στην εκτίμηση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και μετά το «κούρεμα» κάνει η Die Welt, που σημειώνει ότι «τα χειρότερα οικονομικά δεδομένα καθιστούν τις έως τώρα εκτιμήσεις για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους από την πλευρά της Αθήνας, άχρηστες».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «πρόθεση ή σχέδιο» κάποιο κράτος μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα, δήλωσε χθες πως αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της τρόικας με τις ελληνικές αρχές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, φουντώνουν και οι συζητήσεις γύρω από την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα συνέρχεται και πάλι το Πολιτικό Συμβούλιο και ενώ πληθαίνουν οι συζητήσεις περί μεθοδεύσεων για χρονοβόρες διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και ως τον Σεπτέμβριο...
 
elzoni.gr

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

Γράφει ο Αντώνης Σπηλιώτης

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της στους αποφασισμένους ψηφοφόρους κατά 4,3% και το ΠΑΣΟΚ μόνο κατά 2,3%, γεγονός που επισημαίνει ότι καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές και οι αναποφάσιστοι θα καταλήξουν σε κάποια απόφαση, η ΝΔ έχει πολύ μεγάλα περιθώρια να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό που της αναλογεί.
Ανεξάρτητα πάντως από την εκλογική συμπεριφορά, το σίγουρο είναι ότι πολίτες ανησυχούν για το μέλλον τους, επιζητώντας από την πολιτική ηγεσία της χώρας κατά 77,2% να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή στο ευρώ. Ταυτόχρονα ελπίζουν κατά 56,2% ότι το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για να γίνουν εκλογές.
Η κοινή γνώμη είναι ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές προτεραιότητες και την ακολουθία των εξελίξεων που έχει θέσει η ΝΔ. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, είναι ο μόνος τρόπος, για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την περίοδο της κρίσης. Αυτό ακριβώς επιζητά η ΝΔ: Οι Έλληνες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

Πόσα μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρά η Ελλάδα ;


Γράφει ο Παύλος Πέππας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Πάντα πίστευα ότι ένα κράτος αν θέλει να λέγεται «κοινωνικό» πρέπει διαχρονικά να προσφέρει απαραιτήτως στους πολίτες του τα αγαθά της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας και της ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να τα κατέχει μονοπωλιακά. Η παράλληλη δράση των ιδιωτών σε κάθε τομέα, με όρους και προϋποθέσεις που το κράτος θα ορίζει και θα ελέγχει, μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει και να
συμβάλλει μέσω του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που θα δημιουργήσει.

Πλέον θεωρώ ότι από τα όσα παραπάνω αναφέραμε πως πρέπει διαχρονικά να προσφέρει ένα κράτος, σήμερα πρέπει να αφαιρεθεί η ενημέρωση. Και ο λόγος είναι ότι πλέον έχουμε φτάσει σε εκείνο το επίπεδο που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται (και χωρίς την ύπαρξη των δημόσιων μέσων) άμεσα, πλήρως και φτηνά για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ταυτόχρονα, φαντάζει εξοργιστικό να καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τη λειτουργία τόσων δημόσιων μέσων που ξοδεύουν αλόγιστα, προσλαμβάνουν αδιαφανώς, κατά περιόδους μάς ενημερώνουν κατά το δοκούν και τέλος – τέλος δεν μας ρώτησε και κανείς αν θέλουμε να επιβαρυνόμαστε το κόστος τους για να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.

Η ιστορία των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστή. Το κράτος στα τέλη της δεκαετίας του ʽ80 έβγαλε τις άδειες λειτουργίας στον πλειστηριασμό και τις μοίρασε σε όποιον έδινε τα περισσότερα, και μετά έτρεχε για να πείσει τους ιδιοκτήτες των αδειών να τηρήσουν κανόνες που έπρεπε να υπήρχαν ως προϋποθέσεις αδειοδότησης. Οι καναλάρχες τη δεκαετία του ʼ90 βρέθηκαν
με κατασκευαστικές εταιρείες, στην Ελλάδα της μεγάλης διανομής δημοσίου χρήματος για δημόσια έργα, η Βουλή γέμισε με βουλευτές – δημοσιογράφους και τα περίπτερα με δεκάδες εφημερίδες, σχεδόν καμία εκ των οποίων δεν ζει από τις πωλήσεις της αλλά από τις επιδοτήσεις, τις κρατικές διαφημίσεις και τη δημοσίευση ισολογισμών εταιρειών και κοινωνικών τελετών.

Με το πέρας των ετών ο τρόπος ενημέρωσης των πολιτών άλλαξε. Στο διαδίκτυο γεννήθηκε ένας νέος κόσμος ενημέρωσης. Παρέχεται φτηνά και παρέχει άμεση, ευρεία και διεθνή ενημέρωση, δίνοντας ταυτόχρονα στον αναγνώστη τη δυνατότητα να μην είναι παθητικός δέκτης της είδησης αλλά ενεργός σχολιαστής της, ακόμα και παραγωγός της.  Στο διαδίκτυο πλέον γράφονται αλήθειες που δεν τολμούν να γράψουν ή να δείξουν τα εξαρτημένα και κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν ξέρω αν φαντάζει αντιδημοκρατικό αλλά δεν λυπάμαι όταν κλείνει ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Όπως δεν λυπούνταν οι ιδιοκτήτες του όταν μας πλάσαραν την είδηση όπως τους συνέφερε. Αντιθέτως, θεωρώ ότι ο νόμος πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητα του για όλους αυτούς που κάποτε διαμόρφωναν από τα ΜΜΕ τους πολιτική και σήμερα δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους. Η προστασία των εργαζομένων είναι η βασική (αν όχι η μόνη) έννοια που πρέπει να δείξει το κράτος για το δίχως μέλλον μέσο.

Με αντίστοιχο σκεπτικό, θεωρώ ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. Θα είναι μια πραγματικά κοινωνική προσφορά με τη μείωση των τελών της ΔΕΗ που έχουν γίνει τόσο υψηλά. Δεν νοείται να πληρώνουμε δημόσια κανάλια που ποτέ δεν παρακολουθούμε, δημοσιογράφους που κανείς δεν ξέρει πως προσελήφθησαν, πανάκριβες εκπομπές που κανείς δεν ελέγχει το εξοδολόγιο τους.

Το internet πλέον ορίζει τη σύγχρονη και ελεύθερη μορφή ενημέρωσης. Αρκεί μόνο να προστατευθεί η προσωπικότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια από την αλόγιστη χρήση του και την περιορισμένη (ακόμα) δυνατότητα εύρεσης και περιορισμού του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στο διαδίκτυο πλέον αναγράφονται αλήθειες γιατί εκεί υπάρχουν και μη εξαρτημένες φωνές. Η αλήθεια είναι όλο κι
όλο το μικρό, το μέγα, άλφα το στερητικό της λήθης.

Καλή χρονιά. Με υγεία και περισσότερη προσπάθεια.


Παύλος Πέππας

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Πέτρος Τατούλης : Παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από τις Τράπεζες χωρίς την γραπτή συναίνεση τους

Παράνομη χαρακτήρισε εκ νέου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την δέσμευση των χρημάτων των αγροτών, που αφορούν στις επιδοτήσεις και οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων, η οποία όμως δύναται να συμβεί μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού με το αντίστοιχο τραπεζικό ίδρυμα και όχι ερήμην του.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που με πρωτοβουλία του παρενέβη, έγκαιρα με το που προέκυψε το θέμα, προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων μετά από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, ενημέρωσε άλλωστε και το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2012, το οποίο με ομόφωνη απόφαση του τάσσεται στο πλευρό των αγροτών  ως ασπίδα ασφαλείας για την προστασία τους από άδικες πρακτικές στην περίοδο αυτής της βαθιάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα.

ΥΠΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΠΟΣΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το «μπαλάκι» στους δήμους για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων και με τις σχολικές επιτροπές ρίχνει αίφνης το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του απολογισμού σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες(ΚΑΠ) για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2011. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μόνο για το 2011 δαπάνησε συνολικά 100 εκατ. ευρώ και το πρόβλημα ήταν των δήμων που δε φρόντισαν έγκαιρα να διαχειριστούν τα κονδύλια.
«Με την 3η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011, οι δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 20.000.000 ευρώ
»Έτσι, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους όσα σχολεία δεν είχαν προμηθευτεί έως τότε πετρέλαιο είχαν στη διάθεσή τους πιστώσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης των μαθητών. Αρκεί οι δήμοι να φρόντιζαν εγκαίρως για την προώθηση των πιστώσεων στις οικείες σχολικές επιτροπές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.
Άλλα έλεγε ο υφυπουργός και η ΚΕΔΕ
Ωστόσο, πριν από λίγότερο από ένα μήνα απαντώντας στη υφυπουργό Παδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «από έλεγχο που έγινε σήμερα σε όλες ανεξαίρετα τις περιοχές που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου δε διαπιστώθηκε πρόβλημα με το πετρέλαιο στα σχολεία».
Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί τότε και η ΚΕΔΕ, υποστηρίζοντας ότι περιπτώσεις σχολείων χωρίς θέρμανση είναι μεμωνομένες.
Όσον αφορά στις σχολικές επιτροπές, ο κ. Κουκουλόπουλος στην ίδια ανακοίνωσή του σημείωνε πως «από έλεγχο που διενέργησα προσωπικά στις 22.11.2011 διαπιστώθηκε ότι όλοι οι δήμοι της χώρας είχαν συστήσει τις σχολικές επιτροπές που προβλέπει ο νόμος. Μόλις 15 από τους 325 δήμους της χώρας δεν είχαν προλάβει να δημοσιεύσουν στο ΦΕΚ τη σύσταση των σχολικών τους επιτροπών, εκ των οποίων οι 12 στα Δωδεκάνησα και ενημερώθηκαν όλοι να επισπεύσουν τη διαδικασία».
Αναλυτικά η 3η επιχορήγηση κατανεμήθηκε στους δήμους της Πελοποννήσου έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Γ' ΚΑΤΑΝΟΜΗ 2011
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
78.861,97
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
14.922,27
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
24.785,74
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
53.917,25
ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
27.550,42
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
30.364,99
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
24.639,42
ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
13.878,61
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
136.104,95
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΧΑΙΑΣ
109.133,05
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΑΧΑΙΑΣ
63.727,53
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΑΧΑΙΑΣ
30.285,33
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΑΧΑΙΑΣ
41.910,09
ΠΑΤΡΕΩΝ
ΑΧΑΙΑΣ
381.860,53
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΗΛΕΙΑΣ
42.071,03
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΗΛΕΙΑΣ
29.743,68
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΗΛΕΙΑΣ
32.317,49
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΗΛΕΙΑΣ
14.224,03
ΗΛΙΔΑΣ
ΗΛΕΙΑΣ
67.753,11
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΗΛΕΙΑΣ
30.233,82
ΠΥΡΓΟΥ
ΗΛΕΙΑΣ
95.837,45
ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
25.489,28
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
99.152,75
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
33.167,77
ΝΕΜΕΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
12.448,11
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
31.808,77
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
47.294,56
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
21.127,16
ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1.532,69
ΕΥΡΩΤΑ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
28.667,59
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
37.575,67
ΣΠΑΡΤΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
63.780,03
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
11.042,38
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
138.205,52
ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
37.556,45
ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17.028,90
ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
27.580,64
ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
37.964,37