Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

10 προτάσεις Κουτρουμάνη για τις Επικουρικές- Νομοσχέδιο «μόνο μετά από συμφωνία των 3»!

Δέκα προτάσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, πετώντας το «μπαλάκι» στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση με την ξεκάθαρη θέση ότι «δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για κατάθεση νομοσχεδίου στην Βουλή, χωρίς την συμφωνία τους». Μετά τη συνάντηση την οποία είχαν με τον κ. Κουτρουμάνη στελέχη της ΝΔ, ο τομεάρχης Εργασίας κ. Νικολόπουλος, επανέλαβε: «Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες οριζόντιες περικοπές χωρίς αντίκρισμα», «η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης». ‘Ετσι το μέλλον του νομοσχεδίου, παραμένει άγνωστο...

«Είμαστε όλοι Έλληνες» Οι κάτοικοι της Νάντης ζητούν την ελληνική υπηκοότητα σε ένδειξη αλληλεγγύης

Mε τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» η εφημερίδα «Ουέστ Φράνς» δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Νάντης που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.

Η «έκκληση της Νάντης» εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα, με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών «Nantes est une Fete».

Το σχετικό κείμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, για τη συλλογή υπογραφών, έχει ως τίτλο «Eίμαι και εγώ Έλληνας».

«Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος» λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιστολόγιο έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία, την Ουρουγουάη.

Ο σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι Ευθύμης Αραβαντινός, έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους Γάλλους της Νάντης, για δε το θέμα της διπλής υπηκοότητας τους παρέπεμψε στα διπλωματικά προξενεία, ενημερώνοντάς τους ότι απαιτείται να έχει ζήσει κάποιος στην Ελλάδα.«Λίγη σημασία έχει αυτό» απάντησε ο Λυκ Ντουγιάρ, «μοιάζει κάπως με τους διαδηλωτές του 1968 που δήλωναν Εβραίοι-Γερμανοί σε αλληλεγγύη με τον Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ».
newsbeast.gr

Πολύ κοντά στην ίδρυση κόμματος ο Καμμένος!

Πολύ σοβαρά φαίνεται ότι σκέφτεται ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση κόμματος, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του, που ερμηνεύθηκαν ως προειδοποίηση προς τη Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β' Αθηνών έθεσε έναν όρο για την επιστροφή του στην γαλάζια παράταξη: την μή ψήφιση απο τη ΝΔ της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς όπως είπε με αυτή παραχωρείται η κυριαρχία της Ελλάδας στους δανειστές της...
 "Φοβάμαι ότι τα πράγματα έχουν τελειώσει. Οπότε θα κάνω το ο,τιδήποτε προκειμένου να διαφυλάξω πρώτα από όλα την ενότητα του ελληνικού λαού στο να μην υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση", δήλωσε με νόημα στο ράδιο 9 και απάντησε για το ενδεχόμενο να κάνει το δικό του κόμμα. «Όλα μπορεί να γίνουν. Πείτε ότι κάνω κόμμα, το θέμα είναι ότι αυτοί πάνε να καθαρίσουν την υπόθεση πριν από τις εκλογές».
Εαν πραγματοποιηθεί αναμένεται να τον στηρίξει ενα μεγάλο ποσοστό της βάσης της Ν.Δ. (και όχι μόνο) αφού παραμένει ο μόνος συνεπής στα λεγόμενα του τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Καμμένος έχει οργανωθεί κυρίως μέσω των φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης, όπου αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής. Δεν είναι τυχαίο ότι στο facebook μετρά ήδη 14.000 φίλους και υποστηρικτές!

parapolitika.gr

Κρέμασαν θηλιά και στο γραφείο του Πάνου Μπεγλίτη..!

Και στο γραφείο του πρώην υπουργού και βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη άγνωστοι κρέμασαν θηλιά…
Είναι αυτός ο νέος τρόπος πολιτικής αντιπαράθεσης που οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις και πλήττει βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας..!
Μετά τους κουκουλοφόρους έχουμε και τους κουκουλοφόρους με τις θηλιές..!
Aπαράδεκτη αυτή η πρακτική που ξεκίνησε απο το γραφείο της Κατερίνας Φαρμάκη και συνεχίζεται όπως φαίνεται..!

korinthostv.blogspot.com

Η δικαίωση της ΝΔ δια χειλέων υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές της, βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος.
Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή:
Ο Αρμαγεδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής.
Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλον επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, την μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις.
  • Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11 ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».
o   Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.10 μας ξεκαθάριζε ότι ««Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία».
·         Ο Α. Λοβέρδος στις 18.12.11 αναφωνεί: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου».
o   Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου: «Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου».
·         Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.2011, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».
o   Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας».
·         Ο Φ. Σαχινίδης στις 19.12.11 μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».
  • Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».

Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στην Κρήτη,

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο του Ρεθύμνου. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη.                                                                                                                  

Νίκος Νικολόπουλος...Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”. η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών,  βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης είχαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  συνάντηση με τον υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Μετά τη συνάντηση, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Θέλω να ας πω ότι τώρα, μετά τη συνάντηση, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι, απ’ ό,τι πριν.
Επαναλαμβάνω –για μια ακόμη φορά- ότι οι θέσεις της Ν.Δ. για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι σταθερές.
Και η κριτική μας για τις επιλογές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχει δικαιωθεί.
Πρώτα, όμως, πρέπει να είμαστε σοβαροί. Γιατί πώς να προχωρήσεις σε λύσεις βιώσιμες, όταν δεν έχουν ακόμα συνεκτιμηθεί τα αποτελέσματα του “κουρέματος” στα Ασφαλιστικά Ταμεία και δεν έχεις στα χέρια σου αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες;
Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες οριζόντιες περικοπές χωρίς αντίκρισμα.
Οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε τα αποτελέσματα αξιόπιστων αναλογιστικών μελετών και του αναπόφευκτου, πλέον, “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.
Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».

Eπίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Εδώ, η ίδια η κα Δαμανάκη είπε ότι δεν τίθεται από τους δανειστές μας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Τι συζητάμε;».
 

ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ!!!

              "Κάτω τα χέρια από το Άγιο Όρος!"


Μια φαινομενικά «άσχετη ιστορία»:  ονοματολάτρες, βατοπεδινά δικαιώματα, ισλανδικές βόλτες                                                                                                                             
Πάνος Θεοδωρίδης
petefris@otenet.gr
                                                                                                      Αγγελιοφόρος, 3 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα, ελευθερώνοντας το Αγιον Ορος το 1912, βρίσκει τους πολυάριθμους Ρώσους μοναχούς σε αναστάτωση. Είναι χωρισμένοι σε «ονοματολάτρες» (Imiaslavtsy) και «ονοματοδιώκτες» (Imiabortsy). H ελληνική επικράτηση στο Αιγαίο τούς ενοχλεί. Μισού αιώνος αγώνες, διπλωματικές και στρατηγικές κινήσεις πάνε στράφι. Αγωνίστηκαν να γεμίσουν τον Αθωνα πεπαιδευμένους, αφοσιωμένους καλόγερους, ξόδεψαν τεράστια ποσά σε χρήματα, υπηρεσίες και εξοπλισμό (ακόμη και ειδική ταχυδρομική υπηρεσία διέθεταν στον Αθω από το 1910) και τώρα, ένα βιβλίο με τίτλο Na Gorakh Kavkaza («εκ του Ορους Καυκάσου»), που έγραψε ένας μεγαλόσχημος μοναχός που έζησε ως στάρετς στα βουνά, δημιούργησε μέγα σχίσμα στη Ρώσικη Εκκλησία.

 Ονοματολάτρες
Ο συγγραφέας του βιβλίου Ιλαρίων υποστήριζε, απλά, αυτό που περιείχε τόσο ο πλατωνισμός όσο και η Καμπάλα, ακόμη και επιστημολογικές θεωρίες συνδεδεμένες με τα μαθηματικά: ο Θεός είναι το όνομά του.

το κομματόσκυλο........



amartolo.blogspot.com

Κώστας Κόλλιας: «Η κορινθιακή σταφίδα είναι κεφάλαιο για τη χώρα»

Το εργοστάσιο της Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε. στο Κιάτο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ. Καλαχάνη. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, στις οποίες συσκευάζεται η κορινθιακή μαύρη και ξανθή σταφίδα. Διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι η διοίκηση έχει τη διάθεση να δώσει μία νέα πνοή στο εργοστάσιο, αλλά και στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Συνεταιριστικής, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον εξαγωγικό προσανατολισμό της επιχείρησης.
Θεωρώ ότι αυτό ακριβώς το πνεύμα πρέπει να διέπει αυτή τη στιγμή το σύνολο του αγροτικού τομέα. Η επένδυση στη μεταποίηση και την τυποποίηση ποιοτικών και χαρακτηριστικά ελληνικών προϊόντων με σκοπό την εξαγωγή σε παραδοσιακές, αλλά και νέες, αγορές του εξωτερικού, μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για την έξοδο από την ύφεση και την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για την εθνική οικονομία.
Η κορινθιακή σταφίδα εδώ και αιώνες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συναλλαγματοφόρα προϊόντα της Ελλάδας. Στο παρελθόν, συντηρούσε πρακτικά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και αυτό φάνηκε με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο στα τέλη του 19ου αιώνα. Μέχρι τα 1880, οι ανθηρές εξαγωγές σταφίδας κρατούσαν ζωντανή τη χώρα, καθώς τα έσοδα διοχετεύονταν στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους. Η ραγδαία μείωση των εξαγωγών στη συνέχεια συνετέλεσε στην πτώχευση του ελληνικού κράτους στα 1893. Και βεβαίως στη συνέχεια, αυτό το εκλεκτό και σχεδόν αποκλειστικά ελληνικό προϊόν έκανε την Κορινθία παγκοσμίως γνωστή, έφερε πλούτο και πρόοδο στο νομό μας.
Η κορινθιακή σταφίδα έχει περάσει από κύκλους άνθισης και ύφεσης. Έχω την πεποίθηση ότι με τη στήριξη όλων μας, τοπικών και κρατικών φορέων, παραγωγών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ο τομέας μπορεί να περάσει εκ νέου σε περίοδο μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το προϊόν και οι παραγωγοί ενισχύθηκαν σημαντικά. Υπενθυμίζω ότι τότε, έπειτα και από την αναθεώρηση του κοινοτικού καθεστώτος για τη σταφίδα, η στρεμματική ενίσχυση αυξήθηκε αλλά, ακόμα σημαντικότερα, απαλλάξαμε τον παραγωγό από την υποχρέωση να παραδίδει το προϊόν σε συγκεκριμένους τυποποιητές, χωρίς να διασφαλίζεται η τιμή. Με αυτές και άλλες, επενδυτικής φύσης, παρεμβάσεις, έφθασε σήμερα η τιμή της σταφίδας να έχει ανέβει από τα 0,50 λεπτά πριν από λίγα χρόνια, σε άνω του 1,30 ευρώ το κιλό.
Η κορινθιακή σταφίδα εξελίσσεται και πάλι σε ένα δυναμικό προϊόν. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται όλοι να στηρίξουμε την παραγωγή, τη μεταποίηση, την τυποποίηση, την προβολή και τις εξαγωγές. Θεωρώ ότι η ΣΚΟΣ ΑΣΕ, κάτω από την καθοδήγηση ανθρώπων ικανών και έμπειρων, έχει τον δικό της ρόλο να παίξει στην ανάκαμψη και τον εκσυγχρονισμό του τομέα. Είναι όμως πρωτίστως στο χέρι της πολιτείας να επαναφέρει τη σταφίδα στο επίκεντρο της εθνικής αγροτικής πολιτικής, όπως συνέβη στο παρελθόν. Εάν υπάρξουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, είναι βέβαιο ότι και το εισόδημα των αγροτών της Κορινθίας θα διασφαλιστεί και, κυρίως, ότι η σταφίδα θα αναδειχθεί και πάλι σε ευεργέτη της εθνικής οικονομίας.»

Πάνος Καμμένος... Να διερευνηθούν από την Εισαγγελία οι ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.




Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ?

  • 1.Γιατί ως πρωθυπουργός παράνομα και αντισυνταγματικά απαγόρευσες να απαντηθεί η ερώτηση-κατάθεση εγγράφων για τα CDS και τους κερδοσκόπους τ…ων 26 δις$ που χάρισες από το Τ.Τ?
    2.Γιατί με εντολή σου ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ την διακομματική επερώτηση παράνομα και κατα παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής απο τον Ιούλιο ?
    3.Διέταξες το υπουργείο οικονομικών να ερευνήσει την μή δηλωθήσα στην Ελλάδα εταιρεία του αδελφού σου στην Ελβετία I4CENSE?
    4.Διέταξες έρευνα για την μή δηλωθήσα παράνομη μισθοδοσία του αδελφού σου στην εταιρεία Unigestion που ο ίδιος αποδέχτηκε και που πόνταρε επίσημα η εταιρεία στην πτώχευση της χώρας?
    5.Ενώ γνωρίζεις την κοινή έδρα και διασύνδεση της άνω εταιρείας με αυτή του φίλου σου που τρώτε σούσι στο Λονδίνο γιατί δεν καταθέτεις στη δικαιοσύνη όπως εγώ?
    6.Γιατί δεν ζητάς δημόσια απο τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να Δώσει απο την τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς για τους αγοραστές των CDS?
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ……..


Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στον Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης είχε, σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με το Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο κ. Ι. Βρούτσης παρέδωσε το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Υπογράμμισε ότι κεντρικοί άξονες της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα σύστημα απλό, σταθερό και δίκαιο. Και ανέπτυξε τους βασικούς στόχους της πρότασης, που είναι:
 -Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,
 - η προσέκλυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
 - η αξιοποίησή του ως μοχλού ανάπτυξης και
 -η επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Οι αδυναμίες του εφαρμοζόμενου προγράμματος δεν συνδέονται με τον ιδιωτικό τομέα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι αδυναμίες του εφαρμοζόμενου προγράμματος δεν συνδέονται με τον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τον ανεδαφικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολύ μεγάλης ανεργίας και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω της απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει στην χώρα. Λύσεις στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών στόχων, μπορούν να υπάρξουν με κύρια εργαλεία πρόσθετες περικοπές δαπανών, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν μήνες τώρα».

Επίσης ο κ. Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν ζουν στο μικρόκοσμο τους. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διχάζονται και ασχολούνται με την εσωκομματική αντιπαράθεση για τη διαδοχή, αδιαφορώντας για το κυβερνητικό έργο. Η ηγεσία της ΝΔ αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση που συμμετέχει, επειδή δεν θέλει να λάβει αναγκαίες αποφάσεις που έχουν κόστος. Ο κ. Καρατζαφέρης με καθημερινές δηλώσεις αναζητά άλλοθι για να αποχωρήσει όποτε θα τον βολέψει. Την ώρα που η Ελλάδα έχει μπροστά της την πιο δύσκολη διαπραγμάτευση, τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενισχύουν τη σύγχυση και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία».

Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου;

Τα Θεοφάνια: μια αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα»

γράφει ο Δημήτριος Μόσχος,
Λέκτορα Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας
Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου: την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο. Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το διάστημα αυτό έναν πόλο εορταστικό και λατρευτικό στην καρδιά του χειμώνα, που συμπληρώνεται από τον αντίστοιχο εαρινό, δηλαδή εκείνον των πασχαλίων εορτών. Πώς προέκυψε όμως ιστορικά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα;
1. Η αρχή των Θεοφανείων
Για τις εορτές και τη λατρεία των πρώτων Χριστιανών οι πηγές μας είναι βέβαια τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, κατόπιν οι λεγόμενοι Αποστολικοί Πατέρες, που υπήρξαν μαθητές και “ακουσταί” των Αποστόλων, όπως ο Ιγνάτιος Αντιοχείας, ο Κλήμης Ρώμης και άλλοι, και κατόπιν άλλοι χριστιανοί συγγραφείς του 2ου και 3ου αιώνα, καθώς και κείμενα κανόνων, προτροπών και διδαχών που γράφτηκαν τότε.
Σ’ αυτά ξεχωρίζουμε το Πάσχα και την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, τις καθημερινές προσευχές και το βάπτισμα των νέων Χριστιανών, που γινόταν ομαδικά το Μέγα Σάββατο το βράδυ. Για την περίοδο αυτή, του χειμώνα, η πρώτη μαρτυρία που έχουμε είναι του Κλήμεντος του Αλεξανδρέως στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα (δηλαδή 150-210), που μας πληροφορεί ότι οι οπαδοί του Βασιλείδη (που ήταν της αίρεσης των Γνωστικών) γιόρταζαν την ημέρα “του βαπτίσματος του Κυρίου” με αγρυπνίες και αναγνώσματα, χωρίς όμως να συμφωνούν όλοι για την ημερομηνία – άλλοι την τοποθετούσαν στις 6 κι άλλοι στις 10 Ιανουαρίου.
΄Οπως συμπεραίνουν νεώτεροι ειδικοί, από το διάστημα αυτό, ξεκινώντας ίσως από την Αλεξάνδρεια, μέχρι τα μέσα του 4ου αιώνα σ’ όλη την Ανατολή, την 6η Ιανουαρίου εορταζόταν μια τριπλή εορτή: η γέννηση του Χριστού, η προσκύνηση των μάγων και η βάπτισή Του. Η λέξη “Επιφάνεια” καλύπτει και τις τρεις εορτές, είναι η φανέρωση του Θεού ως βρέφους στους ανθρώπους γενικά και στους Μάγους ειδικά, η φανέρωση της Θεότητας στον Ιορδάνη με τη συμμαρτυρία του Πατρός και του Πνεύματος. Γιατί όμως στις 6 Ιανουαρίου;
Η προέλευση, πιθανότατα, είναι εξωβιβλική: είναι γνωστό, ότι αιγύπτιοι λάτρεις ενός μυστηριακού θρησκεύματος εόρταζαν την εμφάνιση του Χρόνου ή Κρόνου μέσα από τα νερά του Νείλου στις 6 Ιανουαρίου. Αυτή ήταν μια από τις πολλές ειδωλολατρικές “Επιφάνειες”. Είναι φανερό ότι οι Χριστιανοί ξεκίνησαν στην Αίγυπτο να δίνουν τη δική τους απάντηση για το ποια είναι η πραγματική “Επιφάνεια” του Θεού μέσα από τα νερά: αυτή του βαπτιζομένου Ιησού. Με το παράδειγμά Του και την εντολή Του αργότερα για βάπτιση των πιστευόντων όχι μόνο πλέον “εν ύδατι” (όπως στην θρησκευτική πρακτική πολλών ανατολικομεσογειακών θρησκειών, όπου το λιγοστό νερό θεωρείται πάντα θεόσταλτο καθαρτήριο), αλλά και “εν Πνεύματι”, ο Χριστός αναδείκνυε τη μοναδική ιστορική “Επιφάνεια” του Θεού σε μια ιστορία ευθύγραμμη, που δεν επαναλαμβάνεται. Αντίθετα, η “Επιφάνεια” των νερών ή του θεού-Ηλίου (solis invicti) στη Δύση, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, ήταν η αποθέωση της κυκλικής φυσικής ροής του κόσμου.
2. Η ανάδειξη της ημέρας των Χριστουγέννων
Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τα μέσα του 4ου αιώνα τα Θεοφάνεια ή “Φώτα” ή Επιφάνεια εμπεριείχαν και την εορτή των Χριστουγέννων, ένας συνδυασμός που απαντά ακόμη και σήμερα στο εορτολόγιο της Αρμενικής Εκκλησίας. Την εποχή του Μ. Βασιλείου (+ 379) και του Γρηγορίου του Θεολόγου μαρτυρούνται στη Μικρά Ασία οι πρώτες περιπτώσεις χωρισμού των δύο εορτών, όπου τα Χριστούγεννα άρχισαν να εορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου από επίδραση της Εκκλησίας της Ρώμης.
Στη Ρώμη είχε αρχίσει από τις πρώτες δεκαετίες του 4ου αιώνα (περί το 330-340) ο εορτασμός των Χριστουγέννων ως απάντηση στα ειδωλολατρικά Βρουμάλια ή Σατουρνάλια, που ήταν η λατρεία του αναγεννώμενου Ηλίου, όταν (περισσότερο εμφανώς στα βορειότερα κλίματα) άρχιζε να ξαναμεγαλώνει η μέρα, μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Οι Χριστιανοί στη λατρεία του «ξαναγεννημένου Ήλιου» του φυσικού κύκλου, απαντούσαν με τη γέννηση του «νοητού Ηλίου της Δικαιοσύνης». Περί το 375 άρχισαν να εορτάζονται τα Χριστούγεννα και στη Συρία και το 386 ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, πρεσβύτερος στην Αντιόχεια, εξέφρασε στο Λόγο του “Εις την γενέθλιον ημέρα του Σωτήρος” τη χαρά του, που επιτέλους η 25η Δεκεμβρίου μπήκε επίσημα στο εορτολόγιο της πόλης. Μέχρι το 432 η εορτή είχε φθάσει και στην Αλεξάνδρεια.
Ενώ στη Δύση τα Επιφάνεια συνδέονται μέχρι σήμερα, κυρίως, με την προσκύνηση των Μάγων, στην Ανατολή εξακολούθησαν να εορτάζονται με μεγάλη λαμπρότητα: στα Ιεροσόλυμα την εποχή εκείνη, μας πληροφορεί το Οδοιπορικό της Αιθερίας (ταξιδιωτικός οδηγός μιας ευσεβούς Μαυριτανής κυρίας στα τέλη του 4ου αιώνα) ότι επί μία εβδομάδα μετά τις 6 Ιανουαρίου τελούνταν μία Λειτουργία κάθε μέρα σε συγκεκριμένους μεγάλους ναούς της πόλης από τον επίσκοπο ή μοναχούς.
Οι γνωστές σε όλους μας ευχές του Μεγάλου Αγιασμού έχουν σαφώς εξορκιστικό χαρακτήρα και καταδεικνύουν το θρίαμβο της νίκης του ενανθρωπήσαντος Υιού του Θεού (άρα, τελικά, του ανθρώπου, που ενώνεται με το Θεό) πάνω στον “γκρίζο” κόσμο πνευμάτων, κακοποιών στοιχείων, αοράτων “αρνητικών” δυνάμεων (όπως λέμε σήμερα) κλπ. Πολύ σωστά έχει, λοιπόν, συνδεθεί στη λαϊκή αντίληψη η έξωση των καλικαντζάρων ή “παγανών” με τον αγιασμό των υδάτων. Βαθμιαία, το διάστημα των 40 ημερών πριν τα Χριστούγεννα και των 40 ημερών μετά, μέχρι την Υπαπαντή, έγινε μια λαμπρή εορταστική αλυσίδα, που στις μέρες μας έχει, δυστυχώς, εκφυλιστεί σε άλλοθι καταναλωτισμού».
24grammata.com

Ο “Γιάννης” και ο “Θεόδωρος” είναι το ίδιο όνομα; - Αλήθεια, τι σημαίνει η λέξη “καλικάντζαρος” ;


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Εκατομμύρια οι Γιάννηδες στον πλανήτη (Ιωάννης και Ιωάννα, αγγλικά: Johnny, Jack et John, ισπανικά: Juan, ιταλικά: Giovanni) αλλά ποιος αναρωτήθηκε ποτέ τι σημαίνει το όνομα του; Προέρχεται από την εβραϊκή φράση Y(eh)okhanan ( יוחנן )   και σημαίνει «η εύνοια του θεού (Γιαχ : θεός), το δώρο του θεού». Αντιστοιχεί με το ελληνικό όνομα «Θεόδωρος» . Το όνομα “Θεόδωρος” απαντά από τους προ Χριστού, αιώνες (π.χ. ο μαθηματικός Θεόδωρος ο Κυρηναίος) αλλά εξαπλώθηκε ως βαφτιστικό όνομα στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες σύμφωνα με την τότε παράδοση να εξελληνίζουν τα ονόματα (π.χ. Yokhonan)  που δεν είχαν ελληνική καταγωγή. Τελικά, όμως, επικράτησαν και τα δύο (Ιωάννης και θεόδωρος).
Το όνομα Y(eh)okhanan ( יוחנן )  > Ιωάννης ήταν διαδεδομένο στους Εβραίους, στην εποχή της γέννησης του Χριστού: α) Ιωάννης ο Βαπτιστής γιος του Ζαχαρία (Zekharyah: «ο θεός έχει θυμηθεί») και της Ελισάβετ (eliseva: «ο θεός φέρνει τον πλούτο»), β) ο Απόστολος, αδελφός του Ιακώβου (το όνομα Ιάκωβος συνδέεται με το εβραϊκό ageb :φτέρνα). Σύμφωνα με τη βιβλική αφήγηση, Γένεσις 25, 26, ο Ιακώβ εξήλθε, κατά τον τοκετό, κρατώντας τη φτέρνα του δίδυμου αδελφού του Ησαύ).

Ερμηνεία της λέξης: καλικάντζαρος

Μια από τις πιο γνωστές λαϊκές δοξασίες είναι αυτή των καλικάντζαρων. Σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Φώτων,  πιστεύουν πως βγαίνουν οι Καλικάντζαροι. Κατά τη λαϊκή φαντασία, είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό. Μπαίνουν στα σπίτια και τρώνε τις τηγανίτες και τα γλυκά».
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογική εξήγηση της λέξης καλικάντζαρος. Οι πιο γνωστές απ αυτές είναι:
α) από το καλός + κάνθαρος (: το σκαθάρι, scarabaeus pilularius) > καλικάνθαρος (με αυτή την άποψη συμφωνούν οι περισσότεροι: Κοραής, Κουκουλές, Μπούντουρας Boll.
β) Ο Ν. Πολίτης μεταφέρει την λαϊκή εκδοχή ότι οι Καλικάντζαροι είναι βρικόλακες Ατσιγγάνων: (Κάλι +Γάντζαροι)
γ) από τη λατινική λέξη caligatus > καλίγατος
δ) από το “καλός + κένταυρος”, κατά τον Lawson
ε) από το  “λύκος + κάνθαρος” ή από το “καλός + τσαγγίον” ή από το “καρκάντζι” (: ο τσουρουφλισμένος)
24grammata.com

ΠΡΟΣΟΧΗ : Aναγκαιότητα προστασίας από τον ιό της τριστέτσας που προσβάλει τα εσπεριδοειδή. Η ασθένεια εντοπίστηκε σε φυτώριο στην περιοχή Ξυλοκάστρου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται η αναγκαιότητα προστασίας της Περιφερειακής μας Ενότητας και κατ’ επέκταση της Χώρας από τον ιό της τριστέτσας που προσβάλει τα εσπεριδοειδή.
        Στα πλαίσια του προγράμματος ετήσιων επισκοπήσεων και μετά από επίσημες δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σε πολ/κο υλικό σε φυτώρια της περιοχής μας διαπιστώθηκε από το εργαστήριο του Μπενακείου φυτοπαθολογικού ινστιτούτου, η παρουσία του ιού της τριστέτσας.
       Η ασθένεια εντοπίστηκε σε φυτώριο μητρικής φυτείας εσπεριδοειδών υπό κάλυψη στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου, ο ιός βρέθηκε σε διετή δενδρύλλια μανταρινιάς ποικιλίας κλημεντίνης, τα οποία προορίζονταν για μητρική φυτεία.
      Η Υπηρεσία μας βάση της ΚΥΑ με αριθμ. 121285/665/5-9-2006 (Β΄ 1416) «Μέτρα επείγοντος χαρακτήρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού ιού της τριστέτσας των εσπεριδοειδών» θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που επιβάλει η παραπάνω ΚΥΑ και η φυτοϋγειονομική νομοθεσία, την οριοθέτηση ζωνών με απόφαση Περιφερειάρχη, άμεση δειγματοληψία και αποστολή των δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο στα επίσημα εργαστήρια από την παρτίδα του πολλαπλασιαστικού υλικού των εσπεριδοειδών του φυτωρίου καθώς επίσης και δείγματα από καλλιέργειες εσπεριδοειδών της γύρω περιοχής για να ελεγχθεί η πιθανότητα διασποράς της ασθένειας.
     Επίσης:
     Οι φυτωριούχοι σε συνεργασία με το ΚΕΠΥΕΛ θα πρέπει να προμηθεύονται υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό.
     Οι παραγωγοί να μην αγοράζουν δενδρύλλια από φυτώρια από διάφορες περιοχές εντός ή εκτός της Π.Ε. Κορινθίας, εάν αυτά δεν συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό διαβατήριο και να αποφεύγουν να εμβολιάζουν μόνοι τους τα δένδρα τους με εμβόλια από δένδρα αμφίβολης υγιεινής κατάστασης.
     Κάθε διακινητής (έμπορος, φυτωριούχος ή αγοραστής καλλιεργητής) υποχρεούται, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν από την άφιξη του πολ/κού υλικού στη Χώρα να ενημερώνει εγγράφως το τοπικό ΚΕΠΥΕΛ και την Υπηρεσία μας.
    Απαγορεύεται η διακίνηση καρπών εσπεριδοειδών με φύλλο και ποδίσκο.
    Στους παραβάτες επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από το ν. 2147/52( Α’ 155).
    Δειγματοληψίες διενεργούνται από φυτοϋγειονομικούς  ελεγκτές της Υπηρεσίας μας την άνοιξη και αργά το φθινόπωρο. Οι φυτοϋγειονομικοί  ελεγκτές της Υπηρεσίας μας είναι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις στα τηλ. 2741081084 και 72219.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέτρος Τατούλης : Ψευδές και απαράδεκτο πρωτοσέλιδο για θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Ψευδές και απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την προγραμματισμένη σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το δημοσίευμα εφημερίδας, η οποία κάνει λόγο για το θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων ελονοσίας σε κατοίκους στο Νομό Λακωνίας και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία απαντά με καθαρές θέσεις ∙ για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προσφύγουμε στις νομικές μας υπηρεσίες για να διεκδικήσουμε την πραγματική αλήθεια». Ως αντιδεοντολογική και αντιδημοσιογραφική στηλίτευσε τη στάση του δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας με έμφαση, ότι προκαλεί αλγεινή και ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο εν λόγω επαγγελματίας δεν ήρθε σε επαφή με κανένα φορέα ή υπηρεσία, είτε πρόκειται για την Περιφέρεια, είτε πρόκειται για Δήμο, προξενώντας αδικαιολόγητα κλίμα σύγχυσης και πανικού.  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει και διαθέτει τα εχέγγυα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών



Προγραμματισμένη σύσκεψη με θέμα «Καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 4/1/2011. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κος Ανδρέας Πουλάς, κα Ντίνα Νικολάκου και ο κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κος Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κος Γιαννακούρας και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα, οι δήμαρχοι Οιχαλίας, Τριπόλεως και Ευρώτα, εκπρόσωποι του δήμου Καλαμάτας και της Β. Κυνουρίας  καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι στον τομέα της υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο και σημαντικό θέμα των κουνουπιών το οποίο δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην δημόσια υγεία, στην αγροτική οικονομία και  στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Ανέφερε ότι από τη πρώτη στιγμή δεν κρύψαμε το πρόβλημα, διότι θεωρούμε πώς πρέπει να τα γνωρίζουν όλα οι πολίτες και αυτό δείχνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μία υπεύθυνη στάση  και γι’ αυτό και θέλουμε να ξεχωρίσει ώστε να είναι πιλότος και οδηγός στις μεγάλες κρίσεις του τόπου μας. Ανέφερε επίσης ότι με την εμπειρία πού αποκτήθηκε στα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την συνεργασία της Περιφέρειας με την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό όπου μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό θα έχουμε επιτυχή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τόνισε επίσης ο κος Τατούλης ότι απειλούμαστε από πολλά πράγματα, αντιμετωπίζοντας τα κουνούπια, αντιμετωπίζουμε μία σωρεία προβλημάτων και ασθενειών. Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετανάστευσης και είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί η νομιμότητα. Δεν μπορεί να υπάρχουν παράνομοι αλλοδαποί και να είναι ανεξέλεγκτοι τελείως και ιδιαίτερα στη περιοχή της Σκάλας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει και διαθέτει τα εχέγγυα για την αντιμετώπιση του προβλήματος σημείωσε ο Περιφερειάρχης. 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ανδρέας Πουλάς ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εφαρμόζεται ήδη το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών. Τα κουνούπια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών της Πελοποννήσου κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν είναι απλώς αναγκαίο αλλά και κατεπείγον ζήτημα. Κατά τη περσινή περίοδο παρουσιάστηκαν κρούσματα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων κινητοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και παράλληλα διεξήχθη και σχετική επιδημιολογική έρευνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Παρέμβαση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2012 περιλαμβάνει ψεκασμούς με σκευάσματα Δημόσιας υγείας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εάν απαιτηθούν αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο ανάλογα με την περιοχή. Τέλος ανέφερε  τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης για την εφαρμογή του Προγράμματος στην Περιφέρεια με  συμβαλλόμενα μέρη τους Δήμους και την Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος ΑΕ».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Ντίνα Νικολάκου τόνισε πώς πιστεύει ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και καλή επικοινωνία θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μοχλεύει τρόπους χρηματοδότησης για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το θέμα της Δημόσιας Υγείας προέχει και πρέπει να είναι προτεραιότητα μας. Τόνισε επίσης ότι η σημασία των αρδρευτικών δικτύων και των αποστραγγιστικών έργων  είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αγροτική οικονομία και πρέπει να είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και των Περιφερειών

PSI, εργασιακά, ΠΑΣΟΚ: Δυστοκία σε όλα τα μέτωπα . Και αποκαλύψεις για ομφάλιους λώρους


Μια απαράδεκτη τακτική καθυστερήσεων και δυστοκίας σε όλα τα μέτωπα παρατηρείται την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. Όλα δείχνουν ότι το PSI βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ η κυβέρνηση μετρά ήδη τα πρώτα της αδιέξοδα και ο κ. Παπανδρέου επιμένει σε παράδοξα σχήματα.

Tης Σοφίας Βούλτεψη

Οι παράδοξες συζητήσεις περί επιστροφής στη δραχμή συνεχίζονται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή να επανέρχεται ξανά και ξανά και αμφίβολα προπαγανδιστικά αποτελέσματα.

«Η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα», έσπευσε να δηλώσει χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, την ώρα που το ζήτημα εξακολουθεί να κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο, που επισημαίνει πως «οι Έλληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή» (Μπιλντ), σε περίπτωση που δεν πάει καλά η διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων.

Τέτοιου είδους δηλώσεις περί κινδύνου επιστροφής στη δραχμή, όμως, υπονομεύουν ουσιαστικά την διαδικασία του PSI, αφήνοντας παράλληλα να υπονοηθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις, δίκην προετοιμασίας της κοινής γνώμης.

Πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου, κύριοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πέρασε στα ψιλά, αν και ήταν η σημαντικότερη ίσως είδηση των ημερών – και πάντως σημαντικότερη από την καταστροφολογία και την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ και οπωσδήποτε σοβαρότερη από τα νυχτέρια στα Πολιτικά Συμβούλια του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πληροφορηθήκαμε επισήμως, το Μουσείο του Λούβρου εδραίωσε τη θέση του ως το υπ’ αριθμόν 1 μουσείο του κόσμου, σημειώνοντας κατά το 2011 ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 8,8 εκ επισκέπτες.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο έχει σταθεροποιηθεί στους 8,5 εκ επισκέπτες ετησίως.

Βάλτε τώρα πως ο καθένας από αυτούς πληρώνει εισιτήριο των 10 ευρώ και κάντε τον λογαριασμό: Περί τα 80 εκ ευρώ ετησίως έσοδα για το γαλλικό κράτος μόνο από το Λούβρο – όταν το άχρηστο ελληνικό κράτος των άχρηστων διαχειριστών του μετά βίας συγκεντρώνει 50 εκ ευρώ τον χρόνο από όλα τα μουσεία του (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ακρόπολης) και όλους τους αρχαιολογικούς του χώρους.

2011 - Ένας χρόνος δουλειά


Image


Οι προσπάθειες νέων ανθρώπων για μία νέα, διαφορετική, παραγωγική νοοτροπία γέμισαν τις 70 σελίδες αυτού του εντύπου.
Δράσεις σε περισσότερες από 45 πόλεις, χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες να συμμετέχουν και αμέτρητη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που κρατάμε από τη χρονιά που έφυγε.
Πλέον όλοι γνωρίζουμε πως μόνο μέσα από τη συλλογική δουλειά αλλά και την ατομική υπευθυνότητα μπορούμε ως νέοι άνθρωποι να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή.


Διαβάστε το έντυπο εδώ.
onned-korinthias.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Με τέσσερις ταχύτητες τρέχουν οι ρυθμοί απορρόφησης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του θεσμού των αιρετών περιφερειών και έξι μήνες μετά και την επίσημη ανάληψη του ΕΣΠΑ από τους σημερινούς αιρετούς περιφερειάρχες. Αν και  η ευθύνη των αιρετών περιφερειαρχών εκτείνεται σε διάστημα μισού ή το πολύ ενός χρόνου που διαρκεί η θητεία τους (από 1.1.2007 έως και 30.12.2010 η διαχείριση των ΠΕΠ γίνονταν από τους διορισμένους περιφερειάρχες και από 1.1.2011 μέχρι 30.6.2011 από τους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε συνεργασία πάντως με τους αιρετούς) τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το δρόμο που έχουν διανύσει οι περιφέρειες μέχρι σήμερα στον πλέον σημαντικό τομέα, την ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ, είναι αποκαλυπτικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ης Νοεμβρίου 2011, που έχει στη διάθεση της η aftodioikisi.gr, οι 13 περιφέρειες μπορούν να χωριστούν σε τέσσερεις κατηγορίες αναφορικά με τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων:
Οι πρωταθλήτριες
Α. Πρωταθλήτριες στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων αναδεικνύονται κατά σειρά οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες βεβαίως, καθότι είχαν ΑΕΠ μεγαλύτερο του 75% του κοινοτικού μέσου όρου θεωρούνται περισσότερο «πλούσιες» και βρίσκονται εκτός στόχου 1, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και να μην έχουν ως επιλέξιμα τα «δύσκολα» έργα των υποδομών. Συγκεκριμένα, η πρώτη εμφανίζεται να έχει συμβασιοποιημένα έργα ύψους 413,8 εκατ. ευρώ έναντι των 273,7 εκατ. ευρώ στα οποία ανέρχεται το συνολικό πρόγραμμα (ποσοστό 151,1%). Παράλληλα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εμφανίζει και υψηλό ποσοστό (67,8% ή 185,8 από τα συνολικά 413,8 εκατ. ευρώ) έργων που έχουν αποπληρωθεί. Υψηλά είναι και τα ποσοστά τόσο στα συμβασιοποιημένα (99,7%) όσο και στα αποπληρωμένα (53,5%) έργα και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που από το συνολικό πρόγραμμα των 514,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις ύψους 513,2 εκατ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε πληρωμές ύψους 275,7 εκατ. ευρώ.

Οι διεκδικήτριες
Β. Ακολουθεί μία ομάδα τριών περιφερειών που βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο και στις δύο κατηγορίες: Έχει, δηλαδή, προχωρήσει σε συμβασιοποιήσεις έργων από (σχεδόν) 70 έως 80% του προγράμματος και σε δαπάνες/αποπληρωμές άνω του 30 και έως περίπου 40%. Πρόκειται, κατά σειρά, για τις Περιφέρειες:
1) Ηπείρου που βρίσκεται στο 80% του συνολικού προγράμματος (290,8 από τα 363,1 εκατ. ευρώ) όσον αφορά τις συμβάσεις και στο 38,4% (139,5 από 363,1 εκατ. ευρώ) όσον αφορά τις αποπληρωμές των έργων.
2) Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συμβασιοποιήσει το 76,4% του συνολικού προγράμματος (1577,1 από τα 2062,5 εκατ. ευρώ) και έχει αποπληρώσει το 31,5% (650 από τα 2062,5 εκατ. ευρώ).
3) Ιονίων Νήσων που έχει προχωρήσει στη συμβασιοποίηση του 58,9% του συνολικού προγράμματος (165,5 από τα 280,6 εκατ. ευρώ) και στην αποπληρωμή του 31,9% (89,6 από τα 280,6 εκατ. ευρώ).

Οι  μέτριες
Γ. Σ' αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται έξι περιφέρειες που βρίσκονται κάτω από 30% και πάνω από 20% στις δαπάνες/αποπληρωμές. Πρόκειται, κατά σειρά, για τις περιφέρειες:
1) Θεσσαλίας που βρίσκεται στο 67,6% του συνολικού προγράμματος (330 από τα 487,9 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις συμβάσεις και στο 26,3% (128,6 από τα 487,9 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις πληρωμές.
2)  Δυτικής Μακεδονίας που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 48,6% των έργων (236,49 από 486,4 εκατ. ευρώ) και σε αποπληρωμές στο 29,6% (144,2 από 486,4 εκατ. ευρώ).
3) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που βρίσκεται στο 58,4% του συνολικού προγράμματος (332,3 από 553,3 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις συμβάσεις και στο 24,6% (136,5 από 553,3 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις αποπληρωμές.  
4) Αττικής που έχει συμβασιοποιήσει το 48,7% του συνολικού προγράμματος (1384,8 από 2839,2 εκατ. ευρώ) και έχει αποπληρώσει το 26,1% (742,1 από 2839,2 εκατ. ευρώ).
5) Κρήτης που έχει συμβασιοποίησει το 56,8% του συνολικού προγράμματος (279,7 από 492,2 εκατ. ευρώ) και έχει εξοφλήσει το 21,6% (106,6 από 492,2 εκατ. ευρώ).
6) Πελοποννήσου που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 46,5% του συνολικού προγράμματος (169,1 από 363,4 εκατ. ευρώ) και σε δαπάνες στο 24,8% (90,3 από 363,4 εκατ. ευρώ)

Οι ουραγοί
Δ. Πρόκειται για δύο περιφέρειες που βρίσκονται πολύ ή αρκετά χαμηλά τόσο στις συμβασιοποιήσεις όσο και στις δαπάνες/αποπληρωμές και, σύμφωνα με τους ειδικούς,  πρέπει να τρέξουν πολύ για να προλάβουν το τραίνο του ΕΣΠΑ.
1) Βορείου Αιγαίου που έχει συμβασιοποίησει το 43,8% του συνολικού προγράμματος (155,8 από 355,1 εκατ. ευρώ) και έχει προχωρήσει σε αποπληρωμές στο 18,3% (65,2 από 355,1 εκατ. ευρώ).
2) Δυτικής Ελλάδας που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 35,4% του συνολικού προγράμματος (146,7 από 413,8 εκατ. ευρώ) και σε εξοφλήσεις μόλις στο 14% (58,1 από 413,8 εκατ. ευρώ).

Για τη λίστα με τα 181 έργα του ΕΣΠΑ κάντε κλικ εδώ.
Bookmark and Share

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ


Τον κίνδυνο να πάρουν στα χέρια τους μηδενικά ακόμη και χρεωστικά (δηλαδή, να κληθούν να καταβάλουν χρήματα στο Δημόσιο!) εκκαθαριστικά μισθοδοσίας το επόμενο διάστημα αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιχειρούν να μποϊκοτάρουν το νέο μισθολόγιο.
Αυτό επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr μετά τη λήξη χθες της προθεσμίας που έθεσε  εγκύκλιος της γενικής γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευσταθία Μπεργελέ προς όλες τις υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους ώστε να μπουν στο νέο σύστημα αμοιβής στο Δημόσιο.
Αφορμή για την εγκύκλιο, όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια η γενική γραμματέας, ο μεγάλος αριθμός υπηρεσιών που δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου να αποστείλουν στοιχεία για τις διαπιστωτικές πράξεις ένταξης του προσωπικού στο νέο βαθμολόγιο, αφού «η κατάταξη στους νέους βαθμούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια και την εν γένει εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 4024/2011».
Εκκρεμότητες από άλλα υπουργεία
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr, ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες από άλλα υπουργεία με τις διαπιστωτικές πράξεις για την ένταξη στο νέο βαθμολόγιο, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στους υπαλλήλους που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα.
Συγκεκριμένα, καθώς το νέο μισθολόγιο εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου το επόμενο διάστημα που οι υπάλληλοι αυτοί θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο νέο βαθμολόγιο «θα κληθούν να πάρουν ακόμα και χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας».
Πάντως, μετά την εφεδρεία και το μποϊκοτάρισμα της από υπηρεσίες και υπουργούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί, αφού πρώτα «έκλεισε τον κύκλο της» και «κατέρριψε ένα ταμπού στο Δημόσιο, αυτό της μονιμότητας», την ίδια τύχη φαίνεται να έχει και το βαθμολόγιο.

H ολοκληρωμένη τροπολογία της Ν. Δ. η οποία θα βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο των χερσαίων μεταφορών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη.
Για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, οι κύριοι Μ. Παπαδόπουλος και Ν. Μηταράκης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:


Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Όλοι συμφωνούμε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της αγοράς μεταφορών και στην ανάγκη ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. Αλλαγές στο καθεστώς μεταφορών πρέπει να γίνουν, υπό προϋποθέσεις ομαλότητας, για να μεγιστοποιήσουμε την ωφέλεια για την οικονομία και την κοινωνία.
Είπαμε πως με την προϋπόθεση ότι το θεσμικό πλαίσιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και βελτιωθεί για να γίνει αποτελεσματικότερο, όπως είναι υποχρέωση της Πολιτείας, θα στηρίξουμε τη μείωση της μεταβατικής περιόδου.
Στην κατεύθυνση αυτή συζητήσαμε με τον υπουργό κ. Μ. Βορίδη ολοκληρωμένη τροπολογία, την οποία θα καταθέσουμε αύριο».

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση με τον υπουργό κ. Βορίδη. Η ΝΔ θα καταθέσει αύριο μια συγκεκριμένη τροπολογία η οποία θα βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο των χερσαίων μεταφορών και πιστεύω στο πλαίσιο αυτής της τροπολογίας που θα καταθέσουμε θα υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο ώστε να αλλάξει ο νόμος για το καλύτερο».


Επισυνάπτονται:

Θεοφάνεια ! Γιατί βαπτίστηκε ο Χριστός;


Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες.

Οί ημέρες των εορτών, πού μας δώσανε κάποια πρόσκαιρη έστω χαρά στην ψυχή μας αλλά και κάποια ανάπαυλα στην καθημερινότητα του βίου μας βρίσκονται πιά στο τέλος τους...

Και αρκετές φορές αναρωτήθηκα σε τι πνευματική μαυρίλα βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι πού για διάφορους λόγους απιστίας, ιδεολογίας, αδιαφορίας, κλπ. βλέπουνε αυτές τις εορτές ( επειδή είναι θρησκευτικές ) ως χάσιμο χρόνου και εργασίας.
Κι΄ ακόμη, τι θα γινόμαστε σαν κοινωνία αποτελούμενη από πνευματικά όντα (πού αναγνωρίζουμε και δεν απορρίπτουμε a priori αυτή μας την κατάσταση), εάν δεν υπήρχαν κι΄ αυτές οί εορτάσιμες αναλαμπές του έτους να μας δώσουν κάποια εσωτερική χαρά και να «φορτώσουμε» πάλι τις μπαταρίες μας για τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας...
Μας απομένει τώρα μόνο η εορτή των Θεοφανείων και του Αγιάννη του Πρόδρομου, του μεγαλύτερου εκ των προφητών σύμφωνα και με τα λόγια του ίδιου του Χριστού.
Έτσι λοιπόν διαλέξαμε 2 video και ένα κείμενο πού έχει κάτι να μας πεί και να μας διδάξει…

Tο πρώτο μάλιστα video είναι τραβηγμένο από την εορτή των Θεοφανείων στους Αγίους Τόπους στον Ιορδάνη ποταμό όπου ως γνωστόν κάθε χρόνο, γίνεται ένα πολύ μεγάλο θαύμα την ώρα του Αγιασμού των υδάτων πού δείχνει την μοναδική αλήθεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, πού αποδεικνύει ωσαύτως ότι είναι από τον Αληθινό Θεό και όχι από οποιονδήποτε ψεύτη αρχηγό θρησκεύματος πού οδηγεί τους πιστούς του στην αιώνια απώλεια…
Τό κανονικό ρεύμα τού Ιορδάνη είναι μέ ροή πρός τα δεξιά, στόν κατήφορο...Εδώ το βλέπουμε να στρέφεται πρός τα οπίσω καί να πηγαίνει αριστερά, πρός τα βουνά, στόν ανήφορο !!!
Είναι ή δεν είναι θαύμα, καί μάλιστα "τώ καιρώ ετούτω" ( κι΄ όχι "τώ καιρώ εκείνω" πού λένε κάποιοι άπιστοι! ).

Τί σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ο Χριστός είναι ολοζώντανος Θεός, ότι ακούσει τίς ευχές καί τίς προσευχές τών ανθρώπων καί δίνει το θαύμα αυτό για ενίσχυση τών πιστών ( ότι βρίσκονται μέσα στήν Αληθινή Θρησκεία ), αλλά καί για κατίσχυση τών απίστων πού κοροϊδεύουν , ώς ανόητοι, τα πάντα...



Διαβάστε περισσότερα » http://patrablog.blogspot.com/2011/01/blog-