Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.
Αύριο , Σάββατο,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Η Ακολουθία του όρθρου θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί , ενώ η Υποδοχή του Μητροπολίτου θα πραγμαποοιηθεί 8:00.  Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.  
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου

Το Κ.Α.Π.Η Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 & ώρα 18:00 μ.μ. στο κλειστό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».
Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε. &
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Τα Θεοφάνεια στην Κόρινθο

Η γρίπη  κράτησε στο κρεβάτι τον Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο, ο οποίος για πρώτη φορά δεν μπόρεσε να λάβει μέρος σε αυτή την σημαντική γιορτή της Χριστιανοσύνης .
Ομως στην Κόρινθο λόγω της κακοκαιρίας δεν έριξαν το Σταυρό στη θάλασσα Άδικα περιμένε ο κόσμος  καθως έβρεχε καταρακτωδώς.
Στον κατάμεστο απο κόσμο Μητροπολιτικό Nαό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου έγινε το τελετουργικό της κατάδυσης του Σταυρού.


 όπου  παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, οι βουλευτέ Κατερίνα Φαρμάκη και Κώστας Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λ. Παπαφωτίουκαι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι .

Ποιά χώρα έχει τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη και ποιά τη μεγαλύτερη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μόλις 4 ο/ο, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία για το Νοέμβριο, που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 9,8 ο/ο και στην Ευρωζώνη στο 10,3 ο/ο, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 18,8 ο/ο (στη βάση στοιχείων του Σεπτεμβρίου 2011).

Μετά την Αυστρία ακολουθούν, έχοντας και οι δύο το ίδιο ποσοστό, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, ως οι χώρες με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία και ποσοστό 4,9 ο/ο, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία 22,9 ο/ο, η Ελλάδα 18,8 ο/ο και η Λιθουανία 15,3 ο/ο.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία επισημαίνει πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική, ενώ οι αυστριακές επιχειρήσεις εμφανίζονται να βρίσκονται σε καλή ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Σεπτέμβριο του 2011, από το 13,3 ο/ο στο 18,8 ο/ο και ακολουθούν η Κύπρος με αύξηση του ποσοστού από 6 ο/ο στο 9,1 ο/ο και η Ισπανία από 20,4 ο/ο στο 22,9 ο/ο.

Σε χρονική απόσταση ενός έτους, 14 χώρες-μέλη της ΕΕ παρουσίασαν μείωση του ποσοστού ανεργίας και 13 χώρες-μέλη, αύξηση.Τη μεγαλύτερη μείωση εμφανίζει η Εσθονία (από το 16,1 ο/ο στο 11,3 ο/ο, ανάμεσα στο τρίτο τρίμηνο του 2010 και το τρίτο τρίμηνο του 2011), η Λετονία (από το 18,2 ο/ο στο 14,8 ο/ο) και η Λιθουανία (από 18,3 ο/ο σε 15,3 ο/ο).

Στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς ο αριθμός των ανέργων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανερχόταν σε 23,7 εκατομμύρια και από αυτούς τα 16,4 εκατομμύρια ήταν οι άνεργοι στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 55.000 στην ΕΕ και κατά 45.000 στο χώρο της Ευρωζώνης, ενώ στο διάστημα Νοέμβριος 2010 και Νοέμβριος 2011 οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν κατά 723.000 στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και κατά 587.000 στην Ευρωζώνη.

newsit.gr

Ντόρα Μπακογιάννη... μακάρι ο Θεός να μας φωτίσει

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού των υδάτων στα Χανιά.
Αμέσως μετά, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ντόρα Μπακογιάννη: Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες χρόνια πολλά και μακάρι ο Θεός να μας φωτίσει όλους και ιδίως την πολιτική ηγεσία, έτσι ώστε να γκρεμίσει οριστικά το θεό του πολιτικού κόστους, τον οποίο τόσα χρόνια υπηρετεί.
Δημοσιογράφος: Ακούγονται πολλά τον τελευταίο καιρό για έξοδό μας από το ευρώ. Ασπάζεστε αυτή τη φοβία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και στην κυβέρνηση;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο φόβος είναι υπαρκτός. Αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται για να αποφύγουμε τη βέβαιη κατάρρευση, είναι να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε και να διαπραγματευτούμε τώρα. Μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από το χέρι των τριών αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και του πρωθυπουργού, εξαρτάται.
Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω τα κόμματα τα οποία σήμερα σε όλη την Ελλάδα οργάνωσαν αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών, να συνειδητοποιήσουν ότι τη δίκαιη οργή του ελληνικού λαού δεν θα την καρπωθούν. Απλώς την καπηλεύονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που σήμερα ο λαός απαιτεί από τους πολιτικούς του, είναι να δείξουν ότι έχουν αίσθημα ευθύνης. Ότι έχουν αίσθημα προτεραιοτήτων. Ότι βάζουν το λαό πάνω από τα κόμματά τους και κυρίως να αποδείξουν και χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια προς αυτό, ότι υπάρχει εντιμότητα στο πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη θέση της ΝΔ που αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Ελβετίας.
Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και άσχετα από το πότε θα γίνουν εσείς πότε θέλετε να γίνουν;
Ντόρα Μπακογιάννη: Πιστεύω πως αυτή κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πετύχει το στόχο της. Πρέπει οι τρεις αρχηγοί των τριών κομμάτων να τη στηρίξουν αποτελεσματικά και να μην προσπαθούν να είναι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι ταυτοχρόνως. Πρέπει να πετύχει η διαπραγμάτευση του PSI, πρέπει να πετύχει η νέα δανειακή σύμβαση, έτσι ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να ατενίζει το μέλλον, επιτέλους, με περισσότερη αισιοδοξία.
Δημοσιογράφος: Κάποιο σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πηγαίνει για αλλαγή ηγεσίας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένοι δελφίνοι, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα υπουργοί. Έχω καλέσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ρόλος τους. Ο ρόλος τους θα είναι να προσφέρουν αποτελεσματικά σε μία κυβέρνηση Παπαδήμου ή να κάνουν προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Και τα δύο δεν μπορούν να χωρέσουν».

Δείτε πόσοι πολιτικοί έχουν πάει φυλακή από το 1847 έως σήμερα

Αναλυτικά οι περιπτώσεις για τίς οποίες τέθησαν σε εφαρμογή οι διατάξεις περί ποινικής ευθύνης Υπουργών απο συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι οι ακόλουθες:
 Ο Υπουργός Οικονομικών Ν. Πονηρόπουλος το 1847 (πλαστογραφία πρωτοκόλλων περί της τιμής των σιτηρών, (η Βουλή δεν τον παρέπεμψε τελικώς).
 Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης Δ. Βούλγαρη, το 1875 (εκλογικές παραβάσεις, απαλλαγή λόγω “ακυρώσεως του κατηγορητηρίου”).
 Ο Υπουργός Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως Ι. Βαλασόπουλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Β. Νικολόπουλος, το 1876 για τα λεγόμενα “Σιμωνιακά” (δωροδοκία και εκβίαση ο πρώτος, συναυτουργία σε δωροδοκία ο δεύτερος), καταδικάστηκαν ο πρώτος σε φυλάκιση ενός έτους, τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και 56.200 δρχ. χρηματική ποινή υπέρ πτωχοκομείου και ο δεύτερος σε φυλάκιση δέκα μηνών.
 Ο Πρωθυπουργός Χ. Τρικούπης το 1892 (μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, παράνομη δανειοδότηση, δεν έγινε η παραπομπή τελικώς)
 Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης Σ. Σκουλούδη, το 1916 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς)
 Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης Θ. Παγκάλου, το 1926 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς)
 Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1930 (ενώπιον 30μελούς επιτροπής της Γερουσίας) για απιστία σχετικά με την εκχώρηση άδειας καζίνο στην Ελευσίνα, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
 Ο Υπουργός Π. Χατζηπάνος το 1950 για το σκάνδαλο Χατζηπάνου (απιστία κατά του Δημοσίου, ατασθαλίες κατα τη διανομή πετρελαίου) καταδικάστηκε το 1951 σε φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή.
 Μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης Κ. Δόβα το 1962 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς)
 Έξι Υπουργοί της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (Κ. Καραμανλής, Ν. Μάρτης, Α. Πρωτοπαπαδάκης, Π. Παπαληγούρας, Δ. Χέλμης, Λ. Μπουρνιάς) το 1965 (εκ προθέσεως βλάβη των συμφερόντων του κράτους, δεν παραπέμφθησαν τελικώς)
 Ένας ακόμη Υπουργός και δύο Υφυπουργοί της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή το 1965 (Ε. Αβέρωφ, Α. Γεροκωστόπουλος και Δ. Δαβάκης, παράνομη διαχείριση και διάθεση μυστικών κονδυλίων δεν παραπέμφησαν τελικώς).
 Ο Υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης
 Ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Π. Ρουμελιώτης, Οικονομικών Δ. Τσοβόλας, Δικαιοσύνης Μ. Κουτσόγιωργας, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας, Τεχνολογίας Γ. Πέτσος, παραπέμφθηκαν το 1989 και η δίκη έγινε το 1992. Ο Α. Παπανδρέου παραπέμφθηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία, δωροληψία και δολία αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και αθωώθηκε. Ο Π. Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, τελικώς όμως δεν δικάστηκε λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Δ. Τσοβόλας παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης. Ο Μ. Κουτσόγιωργας παραπέμφθηκε για παραβίαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, για υπόθαλψη εγκληματία, για παθητική δωροδοκία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια, απεβίωσε όμως κατά τη διάρκεια της δίκης του. Τέλος ο Γ. Πέτσος παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία και δωροληψία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή και σε διετή στέρηση των πολιτικων του δικαιωμάτων για το πρώτο αδίκημα, ενώ αθωώθηκε για το δεύτερο.
 Ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου, παραπέμφθηκε το 1989 (υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η δίωξη ανεστάλη με απόφαση της Βουλής, την 15η Μαΐου 1992).
 Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης παραπέμφθηκε το 1994 (υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η δίωξη ανεστάλη με απόφαση της Βουλής, την 16η Ιανουαρίου 1995). Για την ίδια υπόθεση υποβλήθηκε πρόταση κατηγορίας και κατά της Υπουργού Πολιτισμού Θ. Μπακογιάννη, αλλά η Βουλή δεν την παρέπεμψε.
 Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασάς και Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τεχνολογίας Α. Ανδριανόπουλος παραπέμφθηκαν το 1994 για την υπόθεση της πώλησης της ΑΓΕΤ, προβληματικής εταιρείας του Δημοσίου (ο πρώτος για ηθική αυτουργία σε απιστία, για παθητική δωροδοκία και για παράβαση καθήκοντος και οι άλλοι δύο για απιστία και για παράβαση καθήκοντος, η δίωξη ανεστάλη με απόφαση της Βουλής, την 16η Ιανουαρίου

greek-radar.gr

Γ. Καρατζαφέρης: Η Τρόικα δε ζήτησε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις


Δεν έχω ακούσει από την τρόικα να λέει για να κοπεί ο κατώτατος μισθός, οι συντάξεις κ.λπ. Δεν μου έχουν πει τέτοιο πράγμα. Μιλάω συχνά μαζί τους τηλεφωνικά. Ξεκάθαρα. Το μόνο πράγμα που μου έθεσαν τηλεφωνικώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είναι μια φράση του στυλ: “τι έπαθες ξαφνικά και ζητάς εκλογές στις 8 Απριλίου“; Δεν ζητάω εκλογές. Το αντίθετο!
Έχετε κάνει κάποιο λάθος στην ενημέρωσή σας. Γιατί το θεωρούν τρομερό λάθος. Το μόνο μήνυμα που έχω από την τρόικα, είναι ότι θεωρούν μείζον λάθος τόσο γρήγορα εκλογές, ούτως ώστε να βάλουμε σε αυστηρά πλαίσια το PSI κ. λ.π.
Ουδεμία άλλη κουβέντα. Δεν μου είπαν τίποτα άλλο. Περιμένω να τους ακούσω, να φέρουν τα χαρτιά τους. θα ξαναφύγουν να πάνε πίσω για να φέρουν τις τελικές εκτιμήσεις στα μέσα Φεβρουαρίου.

melostisneos.wordpress.com

Έναρξη χρονιάς ( Φινάλε Α΄ γύρου) με ντέρμπι στην Α’ Κορινθίας. Αγωνία για τον άτυπο πρωταθλητή Χειμώνα ( ΠΑΣ Κλένια ή Ελλάδα Βέλου)

 Επαναρχίζει αύριο στις 3 το απόγευμα και πάλι το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, μετά την 15νθήμερη διακοπή του λόγω των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η αυριανή  15η (πρώτη για το νέο έτος) αγωνιστική αποτελεί και το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, όπου θα αναδειχθεί και ο άτυπος Πρωταθλητής Χειμώνα. Όλα είναι ρευστά αν το παραπάνω τίτλο κερδίσει  η μέχρι τώρα πρωτοπόρος ομάδας της Κλένιας ή η Ελλάδα Βέλου που την ακολουθεί στο πόντο.
Ο ΠΑΣ Κλένια , δοκιμάζεται στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας , από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ η Ελλάδα Βέλου , στο ντέρμπι της ημέρας μάχεται με τον Α. Ο. Λουτρακίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στο Θώδειο Στάδιο μεταξύ του Ολυμπιακού Λουτρακίου και του Αστέρα Δερβενίου όπως και ο αγώνας του Παννεμεατικού με τον Πέλοπα Κιάτου στη Νεμέα. Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου υποδέχεται τον Πανσολυγειακό. Στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου μάχεται με την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ τέλος στο Σολομό η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ισθμιακό.
Η 15η Αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ -  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Διαβάστε στη sfedona.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ : ‘ΖΗΤΩ Ο ΑΛΕΚΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΔΩΝΙΣ , ΖΗΤΩ ΕΓΩ !’
Φαίνεται ότι της έδωσαν το στυλό στο χέρι και με το πιστόλι στον κρόταφο την “ανάγκασαν” να γράψει αυτό το οφθαλμοφανέστατα μειωτικό και προσβλητικό για την ίδια , δελτίο τύπου , τους συναδέλφους της βουλευτές αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Με συνταγή τις δηλώσεις του Αλέκου σε ένα άνευ προηγουμένου λιβάνισμα για τον δήμαρχο Κορινθίων ...

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τρεις μόνο μέρες μετά την είσοδο του νέου χρόνου ο θριαμβευτικά επανεκλεγείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Λάκη Γιαννιδάκη και τη sfedona.gr . Ανοίγει τα χαρτιά για τα άμεσα σχέδια της νέας Διοίκησης και του ιδίου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου από την μεγάλη οικονομική κρίση. Πρώτη προτεραιότητα ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ SFEDONA.GR ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012 ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ Με σιγουριά και συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες στις πρώτες του δηλώσεις για το 2012 αποκλειστικά στον ...

Ο 2012, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ!
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ , ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ! Ας ξεκινήσουμε τα ευχάριστα και τα αισιόδοξα στο πρώτο πρωτοσέλιδο της νέας χρονιάς. Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης , μας ...

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ! ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΑΣ ΘΕΣΑΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ … ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ , ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012 … ”ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ” ! Αγαπητοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί και λοιποί θεσμικοί υπεύθυνοι του Νομού Κορινθίας στην διάρκεια της χρονιάς που φεύγει “ξεχάσατε” ...

Διαβάστε στη sfedona.gr

  

Αντώνης Σαμαράς:Χρόνια πολλά και καλή Φώτιση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη σήμερα στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια πολλά και καλή Φώτιση σε όλους μας. Να είμαστε μονοιασμένοι, να κάνουμε το καλό, να αντέξουμε στα δύσκολα. Και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Αποδοκιμάστηκε ο Κάρολος Παπούλιας στη Χαλκίδα - «Παραιτήσου» του φώναζε μερίδα κόσμου στον Αγιασμό των υδάτων

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες, ο Κάρολος Παπούλιας ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών. Αυτή τη φορά ήταν στη Χαλκίδα, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε για τον Αγιασμό των υδάτων, όπου μερίδα (ανοργάνωτων) πολιτών, απλός κόσμος που δεν έχει δουλειά. τον υποδέχτηκαν με σκληρές εκφράσεις
«Παραιτήσου» του φώναζαν  εν χορώ πολίτες ,  κι εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει από την τελετή μόλις 20 λεπτά μετά την άφιξή του. Αφού προσκύνησε την ελληνική σημαία, αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Γιά τις  αποδοκιμασίες κατά του ΠτΔ από την Αστυνομία έγιναν πέντε συλλήψεις.
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπούλιας είχε ακούσει τον κόσμο να τον φωνάζει προδότη και να του ζητά να παραιτηθεί. Και τότε είχε αποχωρήσει, με αποτέλεσμα η στρατιωτική παρέλαση να ματαιωθεί.

Αποδοκισμάστηκε στον Πειραιά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο στόχαστρο των αγανακτισμένων πολιτών βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που χοροστάτησε στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ». Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.
  Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος αποδοκίμασε  τον Αρχιεπίσκοπο, φωνάζοντάς του: "Που είναι η εκκλησία στην κρίση" , ενώ πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ζήτησαν να γίνουν εργοστάσια και να φύγει η ανεργία.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη λήξη της τελετής ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους, να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό και θα τα καταφέρουμε».
"Καλοφάγωτα" φώναξε ο κόσμος στους πολιτικούς στο Κολωνάκι

Νωρίτερα, στην Αθήνα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό
Λιγοστός ο κόσμος που πήγε στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό των υδάτων, λιγοστοί όμως και οι πολιτικοί που "τόλμησαν" να... πέσουν στα βαθιά. Μια από τους τολμηρούς (μαζί με Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπη Παυλόπουλο και Μιχάλη Καρχιμάκη), η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκε τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου για τη δοξολογία, όσο και στη Δεξαμενή για τον Αγιασμό.

Και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η κα Διαμαντοπούλου τα... άκουσε από τους πολίτες που ήταν εκεί. "Καλοφάγωτα" ακούστηκε να της λέει κάποιος, σε ήρεμο πάντως τόνο, την ώρα που εκείνη έμπαινε στη Δεξαμενή. Κι όταν βγήκε ακούστηκε η φράση: "καλό χώνεμα" και "φέρτε τα λεφτά από τις off shore πίσω". Ως εκεί όμως. Η υπουργός αποχώρησε, το ίδιο και ο κόσμος.



Σε δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας ευχήθηκε «σε 4 μήνες η Ελλάδα να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ. Έχουμε εμπιστοσύνη πως μπορούμε να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων»

Κολωνάκι, απαγορευμένη πόλη!
Με τις... μνήμες απ’ όσα έγιναν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, Αστυνομία και Δήμος Αθηναίων παίρνουν τα (δρακόντεια) μέτρα τους για να μη συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο κατά τον Αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή.
Από νωρίς το πρωί, το Κολωνάκι έμοιαζε απαγορευμένη πόλη! Η Σκουφά έκλεισε (εξαφανίστηκαν ακόμη και οι κάδοι, μην τους βάλει κανείς φωτιά ίσως), κλούβες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ είναι σταθμευμένες παντού, αστυνομικοί σε κάθε γωνιά, περίμεναν.
Οι επίσημοι πήγαν πρώτα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου για τη δοξολογία κι από εκεί και μέσω ειδικής (!) διαδρομής, στη Δεξαμενή.
Ίδιο το σκηνικό και στους δρόμους γύρω από τη Δεξαμενή. Η Τροχαία «σήκωνε» με γερανό παρκαρισμένα αυτοκίνητα που... ενοχλούσαν, μάλλον, την πομπή που θα μεταφέρει τους επισήμους.
Καθαριστές του Δήμου καθάριζαν το χώρο, ενώ μικροπωλητές έκαναν την εμφάνισή τους με... ομπρέλες στην πλάτη. Συννεφιασμένος ο καιρός, αν βρέξει, να είναι έτοιμοι. Πόσο κάνει μια ομπρέλα; Μόνο 5 ευρώ!
Τα άκουσαν και οι πολιτικοί στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης αλλά και άλλοι πολιτικοί που βρέθηκαν στον Αγιασμό των υδάτων τα άκουσαν για την κυβερνητική πολιτική και όχι μόνο, τόσο την ώρα που έφταναν στο χώρο της τελετής όσο και κατά την αποχώρηση.
Όλα ξεκίνησαν στις 10.00 το πρωί, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι πολιτικοί, στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες, όταν είδε τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Μαγκριώτη να προσέρχεται, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα...
Οι δύο πολιτικοί τα άκουγαν από το πλήθος, που τους ζητούσε να σηκωθούν και να φύγουν πριν ολοκληρωθεί ο Αγιασμός των υδάτων. ''Πρέπει να ντρέπεστε όλοι. Μας έχετε οδηγήσει στη φτώχεια και τη δυστυχία. Γιατί έρχεστε στις τελετές'';
Οι κύριοι Μαγκριώτης και Γκιουλέκας δεν απάντησαν στις αποδοκιμασίες, ούτε προσπάθησαν να ανοίξουν διάλογο με τους αγανακτισμένους πολίτες. Περίμεναν να ολοκληρωθεί η τελετή και αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Κατά τα άλλα, ο αγιασμός των υδάτων, έγινε υπό συννεφιά, αλλά με ήρεμη θάλασσα. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης

newsit

ΥΠΕΣ: 7 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ


Πηγη: aftodioikisi.gr

Στο κατεπείγον πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εντάχθηκαν οι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ, που ρυθμίζουν με ευνοϊκούς όρους τα δάνεια των υπερχρεωμένων δήμων και των περιφερειών, μετά την έγκρισή τους από το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για δέκα διατάξεις που, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση έχουν ως στόχο την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών «έτσι ώστε να διαχειρίζονται με την συνδρομή των χρηματοπιστωτικών δομών το χρέος τους, να το εξυπηρετούν αξιόπιστα χωρίς παράλληλα να αναστέλλουν κρίσιμες προς τους πολίτες λειτουργίες τους».
7+3 ρυθμίσεις
Συγκεκριμένα με τις δέκα διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνονται στο δέυτερο άρθρο του πολυνομοσχεδίου:

Πάνος Καμμένος


Αντρίκο Παπανδρέου , εργάζεσαι στην εταιρεία UNIGESTION?
Έχεις δηλώσει τις απολαβές σου στην εφορία όπως όλοι οι Έλληνες?
Έχεις άδεια όπως προβλέπεται απο το Πανεπιστήμιο ενώ πληρώνεσαι ως καθηγητής να κάνεις άλλες business?
Ξέρεις ότι η εταιρεία καθοδηγούσε πελάτες της σε ποντάρισμα για χρεωκοπία της χώρας που ο αδελφός σου ήταν πρωθυπουργός?
Συμβουλεύεις για πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδελφός σου δεσμεύοντας κονδύλια της Ε.Ε?

lmoutsa.wordpress.com

Άδωνις Γεωργιάδης - Επίσκεψη στην Κόρινθο - 29/12/2011 ( VIDEO)



Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε - Ο μεγάλος Αγιασμός και η χρήση του