Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, αλλά ο Λεβαδειακός φωνάζει για αλλοίωση


Μετά από δύο άκαρπους αγώνες  η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει δύσκολη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σιαλμά. Ο επιθετικός της “Ένωσης” που πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 82΄, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με εντυπωσιακή ενέργεια στο 34΄, ενώ ο ίδιος σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με προβολή, μετά το φάουλ του Κάρλος, στο 72΄.
Για να φτάσουν ως εκεί, όμως, οι “κιτρινόμαυροι” χρειάστηκαν την εντυπωσιακή επέμβαση του Κωνσταντόπουλου στην κεφαλιά του Τομάς στο 63΄, αλλά και στην αστοχία του Πόποβιτς.
Στο 91' που ακυρώθηκε Στο 91' ο ρέφερι, Παππάς έπαιξε ρόλο για να αποφύγει η Ενωση το θρίλερ. Ο Ναπολεόνι σκόραρε καλυπτόμενος από τον Γκερέιρο με τον διαιτητή  μετά από υπόδειξη του Αργυρού να το ακυρώνει λανθασμένα ως οφσάιντ . Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (Σουμπίνιο 76'), Λισγάρας, Μελισσάς, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ζαουί (Βασιλείου 46'), Φαβάλι, Πόποβιτς, Ζουρούδης (Ναπολεόνι 67')
ΑΕΚ (Κωστένογλου):
Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κοντοές, Κάλα, Γεωργέας, Ρίκκα (Μάκος 58'), Σιαλμάς, Κάρλος (Γκερέιρο 79'), Λεονάρντο (Λαγός 51'), Μπέλεκ, Μανωλάς
 ΟΛεβαδειακός φωνάζει γιά  αλλοίωση του αποτελέσματος
Τα παράπονα του για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ εξέφρασε ο προπονητής του Λεβαδειακού
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παράσχος είπε: "Δεν θέλω να πω τίποτα για το παιχνίδι, θα μιλήσω για τελευταία φορά για τη διαιτησία. Έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος. Έτσι πιστεύω. Σήμερα, έγινε κάτι παρόμοιο όπως έγινε με τον Εργοτέλη και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ήταν και πέναλτι και γκολ. Δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε αυτή την ομάδα. Κανείς δεν σέβεται αυτά τα παιδιά που παλεύουν Τετάρτη - Κυριακή".

Νίκη... ανάσα του Αστέρα Τρίπολης με Πιπίνη !

Βαθμολογική «ανάσα» για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Super League. Και αυτό γιατί οι Αρκάδες με το πολύ όμορφο γκολ -σε σκέψη και εκτέλεση- του Πιπίνη στο 34ο λεπτό πήραν τους τρεις βαθμούς που τους απομάκρυναν από την ζώνη του υποβιβασμού.
Πλήγμα για τον Παναιτωλικό ο υποτροπιασμός του τραυματισμού στον τετρακέφαλο του Θεοδωρίδη που τον ανάγκασε ν' αποχωρήσει μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο Αργυρόπουλος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σέντραρε στον Μπρέσκα και ο Σλοβάκος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μπλάζιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Το γκολ για τους Αρκάδες ήρθε στο 34' με μία πολύ έξυπνη σέντρα – σουτ του Πιπίνη. Ο αριστερός μπακ του Αστέρα έκανε μία κούρσα από και επιχείρησε σέντρα σουτ από τ' αριστερά της μεγάλη περιοχής του Παναιτωλικού. Ο Μπλάζιτς αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε προς την εστία του με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα είχε «ανοίξει» με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα τους ηρεμούσε και οι φιλοξενούμενοι την ισοφάριση, αλλά χωρίς να κινδυνέψει ο Χακόμπο.
Στο 68' στον αγώνα πέρασε ο Γιώργος Θεοδωρίδης που ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Στο 69' στην πρώτη φάση που προσπάθησε να μπει ένιωσε το τράβηγμα στον τετρακέφαλο του να τον ενοχλεί και στο 72' αποχώρησε αφού δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει αφήνοντας τα καναρίνια με δέκα παίκτες καθώς ο Μπάμπης Τέννες είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του!
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 72' σε μία κόντρα επίθεση, όμως ο Μπρέσκα κόπηκε έξω από την περιοχή της ομάδα του Αγρινίου.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης (46' Ναβάρο), Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης (78' λ.τ. Φορμίκα), Μπρέσκα, Χουανίτο, Αργυρόπουλος, Ράγιος, Ούσερο (70' Λαδάκης), Περόνε
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης (46' Μουμίν(, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Καμαρά, Μητρόπουλος, Ρότσα, Κούσας, Μπουμάλ (46' Καραμαλίκης), Πασάς (68' Θεοδωρίδης)

Όταν οι Έλληνες πολεμούσαν εναντίον του Κόκκινου Στρατού

23.500 Έλληνες αποβιβάζονταν σαν σήμερα ,το 1919 στην Οδησσό,για να πολεμήσουν εναντίον του Κόκκινου Στρατού στην Ουκρανία. Μια απόφαση του Ελευθέριου Βενιζέλου που αποδείχτηκε πέρα για πέρα λανθασμένη.
Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει και οι Σύμμαχοι ήθελαν να καταστείλουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων πιστεύοντας ότι το “ποτάμι μπορούσε να γυρίσει πίσω”. Οι Γάλλοι ζήτησαν από την Ελληνική κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και ο Βενιζέλος,πιστεύοντας ότι η παρουσία μας σ΄ αυτό τον πόλεμο θα είχε θετικά αποτελέσματα για όσα επεδίωκε σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία συμφώνησε,να στείλει το Α' Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Νίδερ, που μόλις είχε ολοκληρώσει την αποστολή αποκατάστασης της ελληνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μακεδονία. Η μεταφορά των ελληνικών δυνάμεων (2η και 13η Μεραρχία) άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 1919.
Μεταξύ των διοικητών του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος ο συνταγματάρχης Αλέξανδρος Οθωναίος και οι αντισυνταγματάρχες Γεώργιος Κονδύλης και Νικόλαος Πλαστήρας .Οι Έλληνες πολέμησαν μαζί με τους Γάλλους οι οποίοι βρίσκονταν στη περιοχή από το 1918. Απέναντί τους βρήκαν τρεις στρατιές Σοβιετικών,που πολέμησαν με πάθος. Αντιθέτως στις Συμμαχικές δυνάμεις αυτό έλειπε.Ένα από τα μεγάλα προβλήματα ήταν ότι υπήρχαν πολλοί στρατιώτες που μάλλον έβλεπαν με συμπάθεια όσα γίνονταν εκείνη την εποχή,που ήταν μια άλλη εποχή ,μην το ξεχνάμε.
Οι 23.500 Έλληνες στρατιώτες έμειναν σ΄ αυτό το πόλεμο έως το Μάρτιο του 1919.Στις 20 του μήνα δόθηκε η εντολή για το τέλος αυτής της μάταιης όπως αποδείχτηκε εκστρατείας.Μόνο το 2ο Σύνταγμα ΠΖ παρέμεινε μέχρι τις 14 Απριλίου στη Κριαμαία και μάλιστα ανέλαβε την καταστολή της εξέγερσης εργατών στη Σεβαστούπολη.
Οι απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Ουκρανία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυματίες.Αυτοί που πλήρωσαν βαρύ τίμημα ήταν οι Έλληνες της νότιας Ρωσίας,που η νομιμοφροσύνη τους στο νέο καθεστώς της εποχής αμφισβητήθηκε.

onalert.gr

To πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας

Mε τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής στη Γ2 τοπική κατηγορία αρχίζει αύριο στις 10.45 το πρωί το τρίτο τη τάξη πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Οι τρεις ομάδες κορυφής Άρης Βοχαϊκού , Α.Ο. Λεχαίου και Δάφνης Πουλίτσας αγωνίζονται εκτός έδρας με Π.Γ.Σ. Κόρινθος, Ορφέα Κιάτου και Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου αντίστοιχα . Ενδιαφέρον αγώνας γίνεται στο Βραχάτι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και των Νέων Στιμάγκας, ενώ ο αγώνας του Ατρόμητου Μποζικών με τον Α. Ο. Λαύκας θα αρχίσει στις 15.00. Ρεπό έχει ο Άρατος Βασιλικού.
Τέλος   αύριο στις 10.45 το πρωί στο Συνοικισμό γίνεται ο εξ αναβολής αγώνας της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της   Γ1 Κορινθίας μεταξύ Ολυμπιακού Κορίνθου και Αστέρα Κορίνθου.

Οι αγώνες της Β΄κατηγορίας Κορινθίας : Α. Ο. Λυκοποριάς – Πανευρωστινιακός στο ντέρμπι της Ευρωστίνης

Ξεκίνημα Β΄ γύρου στο πρωτάθλημα της Β1 κατηγορίας Κορινθίας , σήμερα , με τη διεξαγωγή τριών αγώνων της 14ης (1ης της νέας χρονιάς και του 2ου γύρου) αγωνιστικής.
Οι Άγιοι Θεόδωροι επικρατήσαν με 2 – 0 των Γαλάζιων Νέων ενώ με σκορ 4 – 0 επικράτησαν αντίστοιχα ο Αετός Αγγελοκάστρου επί της Περαχώρας και η Δάφνη Εξαμιλίων επί της Προόδου Αγίου Βασιλείου.
Η 14η Αγωνιστική στη Β1 συνεχίζεται αύριο με τους αγώνες
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ και
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

Αυλαία αύριο και στο πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας Κορινθίας , με τη διεξαγωγή των αγώνων της 14ης (1ης της νέας χρονιάς και του 2ου γύρου) αγωνιστικής.
Της αυριανής αγωνιστικής δεσπόζουν τα ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας, στο Ξυλόκαστρο, ανάμεσα στον Α. Ο. Λυκοποριάς και τον Πανευρωστινιακό και στο Κιάτο μεταξύ της τοπικής Αναγέννησης και της Θύελλας Κάτω Διμηνιού.
Η 14η αγωνιστική στη Β2 Κορινθίας
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ και
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

O ΠΑΣ Κλένια Πρωταθλητής Χειμώνα στην Α' Κορινθίας . Ξέφυγε με +4 από την Ελλάδα Βέλου καθώς έχασε στο ντέρμπι από τον Α. Ο. Λουτρακίου!

«Ποδαρικό με το δεξί» στη σημερινή 15η (πρώτη για το νέο έτος και τελευταία) αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, πέτυχαν ο ΠΑΣ Κλένια , ο ΠΑΟ Λουτράκι , ο Πέλοπας Κιάτου, ο Πανσολυγειακός, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου , ο Α. Ο. Σολομού,  η Προοδευτική Περιγιαλίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.
Μεγάλος κέρδισμένος της αγωνιστικής ο ΠΑΣ Κλένια που πέρασε με 4 – 0 από το γήπεδο της Ξυλοκέριζας , επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, όπου όχι μόνο αναδείχτηκε ο άτυπος Πρωταθλητής Χειμώνα, αλλά και ξέφυγε στο +4 της Ελλάδος Βέλου μετά την εντός έδρας ήττα της , στο ντέρμπι της ημέρας, με 1 – 2 από τον Α. Ο. Λουτρακίου, που την πλησίασε στο πόντο.
Στο Θώδειο Στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε με 2 – 1 του Αστέρα Δερβενίου σε ενδιαφέροντα αγώνα, ενώ ο Πέλοπας Κιάτου έκανε νικηφόρο πέρασμα από την Νεμέα με το 3 -2 επί του Παννεμεατικού.
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής δάμασε με 3 -1 την Θύελλα Πετρίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε με 0 – 1 από τον Πανσολυγειακό.
Με το ίδιο σκορ έχασε στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου από την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ τέλος στο Σολομό η τοπική ομάδα νίκησε με 2 - 0 τον ουραγό Ισθμιακό.

Η 15η Αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ               1 - 2 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 0 - 1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                   0 - 1
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.  2 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                          0 - 4
                           ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ- ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ        2 - 3
                            ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ        3 - 1
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                       2 – 0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 15 αγώνων)

1 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ             44 - 10   38
-----------------------------------------
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ      32 - 15   34
3 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ   39 - 12   33
4 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ   34 - 15   33
5 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.   30 - 25   28
6 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ        26 - 23   25 
7 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ. 22 - 21   25
8 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. 23 - 20   24
9 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 26 - 31   21
10 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 24 - 23   17
11 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ          19 - 27   14
12 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 18 - 26   14
13 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ       15 - 26   14
-------------------------------------------
14 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.  13 - 34   11
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ             12 - 41   7
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                 8 - 36   6

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν επιτρέπεται αδράνεια


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και να αποφορτίσει την κοινωνική ένταση, πρέπει επιτέλους να ξεφύγει από τα δεσμά που της επιβάλλουν οι προεκλογικές σκοπιμότητες των κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτήν.
Ο χρόνος είναι περιορισμένος, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο πιεστικά, χρειάζονται άμεσες λύσεις και δεν επιτρέπεται αδράνεια».

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΝΕΜΕΑΣ »


Του Πάνου Μπεγλίτη
Βουλευτή Κορινθίας – Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ.

            Η σοβαρή, δομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων με σοβαρές αντανακλάσεις στην κοινωνία τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
            Σε κάποιες περιπτώσεις τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απαραίτητα, με την έννοια ότι θα έπρεπε να προωθηθούν, ούτως ή άλλως, εδώ και χρόνια και χωρίς να υπάρχει η πίεση που ασκείται σήμερα από την κρίση.
            Σε κάποιες άλλες όμως, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, αν και εξαιρετικά επώδυνες για την κοινωνία, εμφανίζονται ως απόλυτα αναγκαίες στο βαθμό που η χώρα είναι εγκλωβισμένη στη δίνη μιας δραματικής κρίσης χρέους, η οποία δεν μπορεί, βραχυπρόθεσμα, να ξεπεραστεί χωρίς την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική αρωγή και, συνεπώς, τις αντίστοιχες, σχετικές πολιτικές αναδιατάξεις.
            Προφανώς, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, κυρίως λόγω της πολιτικής που εφαρμόστηκε την περίοδο 2004 – 2009 (καλό είναι να μην το ξεχνάμε), δεν μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε οικονομική ή διοικητική πολιτική και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος.
            Σε αυτές τις συνθήκες, είναι φανερό ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι ούτε η πλήρης, άκριτη αποδοχή ούτε, φυσικά, η ισοπεδωτική άρνηση κάθε πολιτικής πρότασης αλλά, μάλλον μια ψύχραιμη και ισορροπημένη σύνθεση των πολιτικών εκείνων που είναι σε θέση αφενός να αντιμετωπίσουν αξιόπιστα την κρίση και, αφετέρου, να συντελέσουν στην ανάταξη των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.        
            Στο πλαίσιο των παραπάνω σκέψεων, θα ήθελα να αναφερθώ στον αντίκτυπο που είχαν κάποιες πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο Νομό μας, αλλά και να δείξω τι ακριβώς εννοώ με τους όρους «ισορροπία» και «ψυχραιμία».
            Ο ν. 3852/2010, περισσότερο γνωστός ως «Καλλικράτης», αποτέλεσε μια «επαναστατική» διοικητική μεταρρύθμιση με πολλές και πολύ ευνοϊκές αντανακλάσεις στο επίπεδο της αναπτυξιακής προοπτικής της περιφέρειας, στο βαθμό που συνένωνε τις τοπικές δυνατότητες και ικανότητες, δημιουργώντας τις συνθήκες ενός ενάρετου αναπτυξιακού, περιφερειακού κύκλου.
            Βεβαίως, ακόμα και αυτή η σημαντικότατη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία παρουσίαζε κάποιες «ατέλειες». Έτσι, για να αναφέρω ένα σχετικό, ενδεικτικό για την περιοχή μας παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν Δήμοι που η ίδια η Ιστορία απέρριπτε τη διαδικασία των συγχωνεύσεων.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Δήμος της Νεμέας. Με απόλυτο σεβασμό στη μακραίωνη, πλούσια ιστορική διαδρομή του Δήμου Νεμέας, ήμουνα από τους πρώτους που αγωνίσθηκα για τη «διοικητική αυτονομία» του συγκεκριμένου Δήμου, με τεκμηριωμένες θέσεις και συντεταγμένες δράσεις,  αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς. Έτσι, ο Δήμος Νεμέας ήταν μεταξύ των 20 εκείνων Δήμων που λόγω συγκεκριμένων «ιδιαιτεροτήτων» δεν μπήκε στη διαδικασία των συγχωνεύσεων. Κατά συνέπεια, και η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» προχώρησε αλλά και μια «αδικία» αποφεύχθηκε χάρη στην ψυχραιμία αλλά και μια ισορροπημένη προσέγγιση του θέματος.
Τον τελευταίο καιρό έχει έρθει στο προσκήνιο του Νομού μας ένα ακόμα, παρεμφερές θέμα με επίκεντρο και πάλι τη Νεμέα. Αυτή φορά το ζήτημα είναι η ΔΟΥ Νεμέας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, εξαρχής, ότι το πρόβλημα που βιώνουμε σήμερα ως χώρα αλλά και ως κοινωνία, μεταξύ των άλλων, προκύπτει και από το «έλλειμμα» (με τη μεταφορική και την κυριολεκτική έννοια του όρου) των εισπρακτικών μηχανισμών και, κατά συνέπεια, την υστέρηση των δημοσίων εσόδων. Το σοβαρό, εκρηκτικό αυτό θέμα συνδέεται άμεσα με διάφορες παραμέτρους όπως είναι, λόγου χάρη, η έλλειψη προσωπικού, οι καταγγελίες περί «συναλλαγών κάτω από το τραπέζι», κ.ά., οι οποίες θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα και ριζικά. Στο πλαίσιο αυτό, προκρίθηκε η επιλογή της συγκεντροποίησης των ΔΟΥ στις πρωτεύουσες των Νομών, έτσι ώστε να συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι, να ισχυροποιηθούν οι μηχανισμοί είσπραξης και να εξαληφθεί, επιτέλους, το «τέρας» της φοροδιαφυγής. Είναι λοιπόν φανερό ότι η συγκεκριμένη πολιτική, της αναδιάταξης της δομής των εφοριών, συνδέεται άμεσα με μια κεντρική επιλογή οικονομικής υφής, ζωτικής αυτήν την περίοδο για τη χώρα. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στο βαθμό που οι εφορίες έχουν πολυδιάστατες λειτουργίες και προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός εφοριών που θα εξακολουθήσει να υφίσταται, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού, παρέχοντας όμως συγκεκριμένες υπηρεσίες και με ολιγάριθμο προσωπικό.
Να λοιπόν που, και πάλι, βρισκόμαστε μπροστά στην περίπτωση της Νεμέας. Η διατήρηση της ΔΟΥ Νεμέας, που για μένα υπήρξε κεντρική επιλογή, για αυτό και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξή της, κάλυπτε απόλυτα τους όρους και τις προϋποθέσεις των «εξαιρέσεων» και με βάση αυτό το πλαίσιο έδωσα τον αγώνα μου. Φυσικά, η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Νεμέας θα ενταχθεί στο προβλεπόμενο πλαίσιο των ΔΟΥ Β’ Τάξης, όπως τις περιέγραψα πιο πάνω. Κατά συνέπεια, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τοπικοί φορείς αντί να χαιρετίζουν τη συγκεκριμένη απόφαση, απαιτούν μια εφορία «παλαιού τύπου» αρνούμενοι να αντικρίσουν την νέα πραγματικότητα. Έτσι, αναφέρονται στις σχετικές, αγωνιώδεις  δράσεις μου κατά τρόπο απαξιωτικό και μειωτικό. Είναι λοιπόν φανερό ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε το δένδρο, με μια δογματική, παλαιοκομματικής υφής προσήλωση, χάνοντας το δάσος των νέων δεδομένων και αναγκών.
Το ζητούμενο σήμερα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα έχει μπει σε μια νέα περίοδο εξελίξεων, που σε τίποτε δεν μοιάζει με το «χθες». Αυτό σημαίνει ότι η προοπτική για ένα καλύτερο, για όλους μας, «αύριο» απαιτεί την ανάδειξη μιας άλλης λογικής και μιας διαφορετικής νοοτροπίας. Αυτοί είναι οι όροι για την εθνική ανάταξη της χώρας μας αλλά και την κοινωνική προκοπή του Νομού μας.   
                 

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου. Σήμερα έγινε πανηγυρική  Θεία Λειτουργία από ιερείς της περιφέρειας Δερβενίου όπου την παρακολούθησαν πλήθος πιστών.
Στη Θεία Λειτουργία ήταν  προγραμματισμένη να Ιερουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονυσίος.  Όμως ο κ. Διονυσίος δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στη πανηγυρική  Θεία Λειτουργία καθώς  η γρίπη  τον καθήλωσε  στο κρεβάτι.  
 Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου  του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης .οι βουλευτές του Νομού κ. κ. Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη και Κώστας Κόλλιας , ο τ. Νομάρχης Κορινθίας και Περιφερειακός Συμβουλος κ. Νίκος Ταγαράς,  ο πολιτευτής κ. Στέλιος Μάρκελλος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος , οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας και Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας ,  ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές , ο γιατρός και τ. Δημ. Σύμβουλος Ξυλοκάστρου Θανάσης Παπαχριστόπουλος κ.α.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς. «Χρόνια πολλά».