Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Χαρίζουν" στους εργαζόμενους τον κατώτατο μισθό και τους παίρνουν τον 13ο και τον 14ο! - Οι εργοδότες ζητούν πάγωμα μισθών και πλαφόν για τα δώρα!

- Οι υψηλόμισθοι δεν θα παίρνουν δώρο
- Δεν λένε σκοπίμως ποιό θα είναι το πλαφόν
- Καταργούν τις αυξήσεις που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις

Ο ΣΕΒ πριν από λίγες ημέρες έλεγε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Σήμερα όμως το έργο άλλαξε. Όχι μόνο θα περιοριστεί ο αριθμός των εργαζόμενων που θα παίρνουν δώρο, αλλά οι μισθοί θα παγώσουν για 3 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων.

Οι εργοδότες πρότειναν:

- επιβολή πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού,
- κατάργηση ή περιορισμό των "αυτόματων" αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ συνεδρίασαν απόψε στα γραφεία του ΣΕΒ, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινές θέσεις ενόψει του κοινωνικού διαλόγου.

Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και η ΓΣΕΕ η οποία όμως δεν παρίσταται, καθώς εκκρεμεί συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας για τα θέματα αυτά.

Για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρις ενός ορισμένου ύψους αλλά όχι και στους εργαζόμενους με υψηλούς μισθούς, τα στελέχη κλπ. Θεωρείται - σύμφωνα με τις ίδιες προτάσεις - στις σημερινές συνθήκες υπερβολή να εισπράττουν οι υψηλόμισθοι υποχρεωτικά έναν ακόμη πλήρη μισθό ακόμη και από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή θέση, κάνουν απολύσεις κλπ. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποιό είναι το όριο μισθού που θα τεθεί για τον περιορισμό του "δώρου".

Θετικά αντιμετωπίζονται οι εισηγήσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές κλπ.) με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναπλήρωση για τα έσοδα των ταμείων.

Αντίθετα δεν φαίνεται να κερδίζουν έδαφος οι προτάσεις για μείωση του κατώτατου μισθού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε την αποψινή συνάντηση "εργασίας και όχι αποφάσεων" και πρόσθεσε:

"Στις δραματικές συνθήκες που ζούμε, θέλουμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών. Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε μόνοι μας -αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απ' έξω αποφάσεις. Οι συνδικαλιστές γνωρίζουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, ότι ευθύνη μας σήμερα είναι να βρούμε ένα νέο σημείο ισορροπίας στο μέσο κόστος εργασίας για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να σώσουμε δουλειές και να δώσουμε δουλειές. Αυτό νομίζω προσδοκούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι".
Newsit.gr

Ενημέρωση Αντώνη Σαμαρά απο τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του , ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας.
Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».
Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας - Καίγεται ιστορικό ξενοδοχείο



Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων. Κλειστoί οι δρόμοι γύρω απο το τετράγωνο. Πρόκειται για το παλιό "Acropol Palace Hotel" απο το μπαλκόνι του οποίου κινηματογραφήθηκε η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973.
Μάχη ωστε να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 18.30 δίνουν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατα τη διάρκεια της κατάσβεσης φωτιάς που ξέσπασε στο ιστορικό ξενοδοχείο "Acropol Palace Hotel" απο το μπαλκόνι του οποίου κινηματογραφήθηκε η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973.

Ο ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ ο άλλος τραυματίστηκεστο κεφάλι απο ρίψη αντικειμένου.

Η φωτιά έχει τεθεί υπο έλεγχο ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο του επταώροφου ξενοδοχείου, το οποίο είναι υπό ανακαίνιση, από άγνωστη έως στιγμής αιτία και μέσω του κλιμακοστάσιου έφτασε μέχρι την ταράτσα. Το συγκεκριμένο κτίριο χτίσθηκε το 1928 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση. Πρόκειται, δε, για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau και από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής του άρματος στο Ιδρυμα!

Το ξενοδοχείο λειτούργησε με αυτή του τη μορφή ως το 1980. Το 1991 κηρύχθηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού

newsit.gr

H Επανομή « διέσυρε με εξάρα» την Παναχαϊκή!!!

Σε… διασυρμό ανάγκασε την Παναχαϊκή η Αναγέννηση Επανομής, που διέλυσε την πατρινή ομάδα με 6-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στη Football League!!!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ναλμπάντης που έκανε άνω – κάτω την άμυνα των «ροσονέρι» και πέτυχε τρία γκολ.
Από την άλλη μεριά, η Παναχαϊκή πλήρωσε πολύ ακριβά τα μεγάλα λάθη της αμυντικής γραμμής και την αστοχία των επιθετικών της, αφού τόσο Ουαταρά στο 43', όσο και ο Κυβελίδης στο 62' έστειλαν τη μπάλα στο δοκάρι.
Ετσι, παρότι η πατρινή ομάδα ισοφάρισε με τον Μενδρινό στο 22' (1-1) το γρήγορο γκολ του Κάτσε στο 3' (1-0), στη συνέχεια κυριολεκτικά κατέρρευσε.
Πριν καν ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο οι Ναλμπάντης (26', 30') και Δεινόπαπας (40') είχαν ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 4-1!!!.

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον και παρότι οι Πατρινοί… φάνηκε να πιέζουν, ο Ναλμπάντης στο 70' και ο Δεινόπαπας στο 85' ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Αναγέννησης Επανομής, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1!
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ (Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Κουρδάκης, Ασλανίδης, Ναλμπάντης (81' Μπαλασάς), Καραμανλής, Γκέσιος (52' Πολίτης), Κάτσε (63' Γεωργιάδης), Δεινόπαπας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Φυντάνης): Ανδρούτσος, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (42' Ντίνας), Μενδρινός (47' Κυβελίδης), Ουρτάδο, Φουρτάδο, Σπίνουλας, Ατματζίδης, Ουαταρά, Κοκκίνης, Πακάλτσης (66' Χλωρός).

Κατσικίσια νίκη η Καλλιθέα
Σε μια αναμέτρηση που σε κανένα σημείο της δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, η Καλλιθέα, χάρις σε τέρμα του Κατσίκη στο 58΄, επικράτησε στο «Ελ Πάσο» με 1-0 του Πανσερραϊκού , που στο 34΄ είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Ανάκογλου .
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Αρκούδας, Αρβανίτης, Κουτρουμπής, Ρουσάκης, Ηρακλής, Κατσίκης (86' Ντιαλό), Μιχαλόπουλος (78' Ματσούκας), Μαρουκάκης (90+3' Φουντουκίδης), Καλτσάς, Σταύρου.
Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Γουμάγιας, Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Περπερίδης, Ντιόγκο (62' Ντα Κόστα), Κ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Ανάκογλου (78' Γκούρτσας), Γκόμεζ, Βουτσιάς, Στεφανίδης
.
 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ : ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !



Πηγή: sfedona.gr

Του Λάκη Γιαννιδάκη

Το διήμερο Θεοφανίων -Αη Γιαννιού πραγματοποιήσαμε ένα ακόμα οδοιπορικό στην χιονισμένη ορεινή μας Κορινθία
Ανήκουμε στους φανατικούς θαυμαστές της περιοχής αυτής και βρίσκουμε πάντα την ευκαιρία να την επισκεφθούμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της και να ακούσουμε τα προβλήματα τους και τις προτάσεις τους.
Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία κράτους και κυρίως ιδιωτικής πρωτοβουλίας έφεραν θεαματικά αποτελέσματα στο χώρο του χειμερινού τουρισμού.
Πολλές σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, μικροί ξενώνες ,ταβέρνες, καφετέριες ξεφύτρωσαν κυριολεκτικά σαν τα μανιτάρια.
Εκατοντάδες ανακαινίσεις παλιών πέτρινων παραδοσιακών κτηρίων από νέους ιδιοκτήτες αλλά και από πολλούς ντόπιους που αποφάσισαν έστω και εποχιακά να επιστρέψουν στην μάννα γη, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Δημιουργήθηκαν δεκάδες θέσεις εργασίας και νέα παιδιά έμειναν ως μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά τους.
Αυτή η έξαρση στον εναλλακτικό τουρισμό , η ανακατασκευή παραδοσιακών κτηρίων ,το μεγάλο ρεύμα “επιστροφής στην φύση” δυστυχώς δεν είχε και τις ανάλογες απαραίτητες εργασίες σε έργα υποδομής στην περιοχή.
Και βεβαίως όταν μιλάμε για έργα υποδομής το ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ είναι οι οδικοί άξονες.
Καμία περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά όπως πρέπει , όπως της αξίζει , έστω κι αν είναι η ομορφότερη περιοχή του κόσμου.
Δεκάδες χρόνια τώρα , η ορεινή μας Κορινθία πάσχει σοβαρά στον τομέα αυτό.

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGAPEI , Ζωντανή εκπομπή τώρα στο Κόντρα TV




 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Νίκος Νικολόπουλος...Δεν είναι δυνατόν η Επιδειξιομανία, η Ηδονοβλεψία, η Παιδοφιλία, ο Σαδομαζοχισμός να έχουν ποσοστά αναπηρίας 20% -30%, παραπάνω δηλαδή από άλλες σοβαρές οργανικές παθήσεις όπως ο Διαβήτης, η Μεταμόσχευση Ήπατος κλπ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ για την πιστοποίηση της Αναπηρίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος Κανονισμός εκτίμησης ποσοστών αναπηρίας έθεσε στην προκρούστεια κλίνη όχι μόνο τη στήριξη των Αναπήρων Συμπολιτών μας, αλλά και το σεβασμό και την αξιοπρέπεια της Κοινωνίας μας.
Δεν είναι δυνατόν η Επιδειξιομανία, η Ηδονοβλεψία, η Παιδοφιλία, ο Σαδομαζοχισμός να έχουν ποσοστά αναπηρίας 20% -30%, παραπάνω δηλαδή από άλλες σοβαρές οργανικές παθήσεις όπως ο Διαβήτης, η Μεταμόσχευση Ήπατος κλπ.
Η άτακτη υποχώρηση του Υπουργού Εργασίας και η σύσταση νέας Επιτροπής για την αναμόρφωση του κανονισμού είναι καθυστερημένη και οφείλεται μάλλον στο μεγάλο επικοινωνιακό θόρυβο που ξέσπασε.
Από το κακό του πρώτου πίνακα αξιολόγησης μπορεί να προκύψει μια αναθεώρηση του κανονισμού που θα δείχνει περισσότερο σεβασμό, αλλά και ευαισθησία στους ανάπηρους.
Η Οικονομία μας, η Πολιτεία μας πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν αλλά οικονομικά ισοδύναμα, αντί να περικόπτουν αναπηρικά επιδόματα.
Σε κάθε περίπτωση το ΦΕΚ της ντροπής πρέπει να ανακληθεί».

Ιωάννης Βρούτσης...με αφορμή τους διορισμούς υψηλόμισθων διευθυντών στον ΟΠΑΠ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τους διορισμούς υψηλόμισθων διευθυντών στον ΟΠΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς, θα ανακαλύψει τα γνωστά “πασοκικά φαινόμενα” κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Όπως, διαφαίνεται από τις αναγγελίες πρόσληψης της Επιθεώρησης Εργασίας (με α.π. 141/3.1.2012), ο ΟΠΑΠ αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα δημόσιου οργανισμού που λειτουργεί ως “κομματικό λάφυρο” και χρησιμοποιείται απροκάλυπτα ως όχημα για την εξυπηρέτηση κομματικών ημετέρων και φίλων.
Μάλιστα, το θράσος των διοικούντων, ξεπερνάει κάθε όριο αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι “πασοκικές συνταγές”, εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα – σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.
Σε μια εταιρεία, τα κέρδη και ο τζίρος της οποίας βαίνουν μειούμενα, το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε- και χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί η δέουσα αξιολόγηση- να δημιουργήσει εκ του μηδενός έξι νέες θέσεις υψηλόμισθων διευθυντών. Συγκεκριμένα, μόλις λίγους μήνες πριν τοποθετήθηκε νέος γενικός διευθυντής πωλήσεων (για πρώτη φορά) με μισθό που υπερβαίνει τις 11.000 € το μήνα, ενώ ακολούθησαν από 1/1/2012 και οι διορισμοί 5 ακόμη νέων διευθυντών με μηνιαίες αποδοχές που κυμαίνονται από 5.000 € έως 6.800 €.
Την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής Παπανδρέου (περικοπές μισθών, συντάξεων, χαράτσια), τα “κομματικά δημιουργήματά της” συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα, επιβεβαιώνοντας ότι για τους λίγους και εκλεκτούς “Λεφτά Υπάρχουν”.
Για τα όσα προηγούμενα συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ, ζητούμε από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει επαρκείς εξηγήσεις και να επιληφθεί άμεσα του θέματος».

Πάνος Καμμένος – Σπρώχνουν την Ελλάδα στον όλεθρο με την δανειακή

lmoutsa.wordpress.com
 
Ήρθε η ώρα τής τελικής απόφασης γιά τήν Νέα Δημοκρατία.
Είναι βέβαιο ότι με τό ένα πόδι στήν βάρκα τών δανειστών μέ καπετάνιο τόν Goldman Sachs-Παπαδήμο καί πλήρωμα τούς πάντα πρόθυμος Κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια υπουργούς-υπαλλήλους συμφερόντων τροφίμους λεσχών τριμερών ,μπίλτεμπερκ, ιδρυμάτων κατασκευής πολιτικών Adenauer .
Καί μέ τό άλλο πόδι σε αντιμνημονιακές φιέστες με αντιμνημονιακές… κομπανίες καί μάγκικες ζειμπεκιές του Μανώλη υπό το βλέμμα τών στενών συνεργατών που κλείνουν το μάτι με νόημα (και εμείς αντιστασιακοί είμαστε) ,μέ πύρινα άρθρα κατά τής νέας τάξης πραγμάτων ,μέ πολύ αξιόλογα άρθρα στό antinews τόυ ιστότοπου πού έδωσε μάχη γιά τήν εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ΕΝΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΉΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΉΝ ΧΩΡΑ ΔΈΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Οι επιλογές μόνο 2 .
Η η ΝΔ γίνεται η ουρά του ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε καί σας συγχαίρει ο κύριος Μπάμπης στο Σκάι ,είτε η ΝΔ αφήνει τούς νεοφιλελεύθερους με τούς πρόθυμος να πάνε στόν φυσικό τους χώρο υπό τόν Goldman Sachs-Παπαδήμο καί αρνούμενη τήν παράδοση τής Χώρας μέ όλες τίς αντιμνημονιακές δυνάμεις λέει το μεγάλο ΟΧΙ πού είπε ο Έλληνας πρόεδρος τής Κύπρου Παπαδόπουλος καί πάμε στό αύριο Εθνικά Κυρίαρχοι διαπραγματευόμενοι τήν εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου αρνούμενοι το επαχθές και τοκογλυφικό χρέος.
Προσωπικά τίς επιλογές μου τίς έκανα καί σας διαβεβαιώνω ότι κοιτώ στα μάτια χωρίς να αλλάζω βλέμμα καί τα παιδιά μου καί τούς Έλληνες.
Ο αγώνας συνεχίζεται…
 
Οι ειδήσεις πέφτουν βροχή. Και οι ειδήσεις είναι άσχημες, πολύ άσχημες.  Τρέμω στην ιδέα των μαντάτων που ακολουθούν.

Η Συνάντηση Μπακογιάννη - Βενιζέλου


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Η Δημοκρατική Συμμαχία ενημερώθηκε από τον κ. Βενιζέλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων του PSI. Μια διαπραγμάτευση η οποία είναι η εξέλιξη και η οποία βεβαίως έχει τις δικές της δυσκολίες και θα χρειαστεί να υπάρξει πολύ σοβαρή δουλειά και πολύ σοβαρή προσπάθεια. Το δεύτερο το οποίο συζητήσαμε με τον κ. Βενιζέλο είναι την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και τη διαπραγμάτευση η οποία θα αρχίσει την Τετάρτη από πλευράς Ελλάδος για τη νέα δανειακή σύμβαση. Και θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Αυτή είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Εδώ πρέπει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να παρουσιάσουν και να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, έτσι ώστε από κοινού να μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί πλέον η οικονομία της Ελλάδας και κυρίως ο ιδιωτικός τομέας, να σηκώσει άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος».

Η τρόικα αντί να τα βάλει με τους κομματικούς στρατούς ψάχνει κι αυτή τα εύκολα θύματα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα  

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  

 «Είναι ακατανόητη η εμμονή της τρόικα στην οριζόντια μείωση των μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ούτε φοροδιαφεύγουν, ούτε έχουν άδηλα έσοδα από πλάγιες συναλλαγές, ούτε προκλητικές πρόωρες συντάξεις, ενώ πληρώνουν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές και απολαμβάνουν χαμηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες. Επιπροσθέτως 500.000 έχουν ήδη βρεθεί στην ανεργία, ενώ οι μισθοί τους μειώνονται καθημερινά με ειδικές συμφωνίες που γίνονται με τις επιχειρήσεις. Όσο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι περισσότεροι συμφώνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών εργασίας βρίσκουν δουλειά με μειωμένα ωράρια και μισθούς κάτω των 500 ευρώ. Το πρόβλημα για τον ιδιωτικό τομέα δεν είναι οι μισθοί των εργαζομένων του, αλλά η συνέχιση των κρατικών ελλειμμάτων που τον στραγγαλίζει με διπλάσια επιτόκια δανεισμού σε σύγκριση με την Ευρώπη, απόλυτη έλλειψη ρευστότητας, υπερφορολόγηση και έλλειψη εμπιστοσύνης που κλείνει τις ξένες αγορές, ακόμα και σε ανταγωνιστικές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.Η τρόικα καλά θα κάνει λοιπόν να ασχοληθεί επιτέλους αποτελεσματικά με τους κρατικοδίαιτους προστατευόμενους των δύο μεγάλων κομμάτων. Και ας εξηγήσει στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα πως μετά από 20 μήνες παραμένουν ανέγγιχτες (και χρηματοδοτούμενες -με δική της ευθύνη- με ευρωπαϊκά χρήματα) οι ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, οργιάζουν οι προκλητικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προνομιούχων ομάδων στα 50 και στα 55 κ.λπ. και δεν έχει γίνει ούτε μια σοβαρή αποκρατικοποίηση. Ας εξηγήσει γιατί αντί να τα βάλει με τους κομματικούς στρατούς των δύο κομμάτων ψάχνει κι αυτή τα εύκολα θύματα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα».

Ο ΠΑΝΟΣ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του (05/01/12) στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ», και στον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά (συμμετείχαν ακόμα οι δημοσιογράφοι Γ. Αντύπας, Α. Δελλατόλας και Γ. Καρέλιας), ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μείωσης του κατώτερου μισθού, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεται ως βουλευτής να υποστηρίξει, στο κοινοβούλιο, την κατάργηση της Εθνικής, Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.
          Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση, ο Βουλευτής Κορινθίας, την τεκμηρίωσε στα ακόλουθα δύο επιχειρήματα:
          (α) Από καμιά οικονομική θεωρία ή ιστορική εμπειρία δεν προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ της συρρίκνωσης του «μισθολογικού κόστους» και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
          (β) Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ούτε συνδέονται, αλλά ούτε και επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
          Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη επενδύσεων στους τομείς της έρευνας, της ανανέωσης του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, της χρηματοδότησης προγραμμάτων νέας τεχνολογίας και της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων. Η αλήθεια αυτή συχνά αποκρύβεται από τους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εμμένουν, για τους δικούς τους λόγους, στη συνεχή μείωση του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, καθώς και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
          Αυτή η πολιτική, δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, δεν πρόκειται να καταστήσει ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Αντίθετα θα συμβάλει στην εμβάθυνση της ύφεσης.

“ Πράσινος ποδηλατόδρομος» η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου.

Εχουν ήδη έτοιμα τα σχέδια , σύμφωνα με τα οποία θα μετατρέψουν την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου,σε «πράσινο ποδηλατόδρομο»…! Ένα σχέδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  «τρελλό όνειρο» που θα βάλει την Πελοπόννησο στις πρώτες θέσεις παγκόσμια αν αυτό υλοποιηθεί  και που έχουν καταστρώσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός..
Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικές και χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, καθώς η  συνεργασία περιφέρειας και δήμου έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα μία χημεία που οδηγεί σε δρόμους ανάπτυξης. Άλλωστε η συμμετοχή του Πέτρου Τατούλη ήταν καθοριστική στην μεταφορά του λιμενικού ταμείου στον  δήμο Κορινθίων.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Κορίνθου-Δερβενίου θα γίνει ο μεγαλύτερος και πλέον σύγχρονος ποδηλατόδρομος στον κόσμο, που θα συγκινήσει την παγκόσμια οικολογία.
Σε όλη την διαδρομή θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά τα οποία θα εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες του. Θα διαμορθωθούν χώροι ανάπαυσης και αναψυχής..!
Στόχος είναι να μπορούν τα 5.000.000 των Αθηναίων πολιτών να ταξιδέψουν με το ποδήλατο σε συνθήκες ασφάλειας και απόλαυσης της μοναδικής διαδρομής..!
Στα πλαίσια αυτά ενσωματώνεται και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κορίνθου που θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά και οι άλλοι σταθμοί της διαδρομής τους οποίους θα διεκδικήσει η περιφέρεια. Ευελπιστούμε ότι ανάλογα έργα ανάπλασης με αυτά του σιδηροδρομικύ σταθμού της Κορίνθου γίνουν και στο σιδηροδρομικό σταθμό Δερβενίου, καθώς και αξιοποίηση σε όλο το μήκος  της γραμμής από την γέφυρα του Δερβένιου  ( Ζαχολίτικου) ποταμού έως και το Δαφνοπόταμο
Οι μελετητές μιλούν ακόμα για οικολογικά μέσα μεταφοράς που θα κάνουν την διαδρομή μεταφέροντας εκατοντάδες πολίτες στην Πελοπόννησο..!
Ο περιφερειάρχης έχει στο μυαλό του την αξιοποίηση όλου του παλιού δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο με τον ίδιο τρόπο..!
Σύντομα πιστεύουμε ότι θα δοθεί στην δημοσιότητα ολόκληρο το εντυπωσιακό σχέδιο που φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα.
Είναι σίγουρο ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου και για πολλές χώρες θα αποτελέσει μοντέλο σε πολλές πόλεις της γης…!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «FLASH»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ κ΄ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «FLASH» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Α. ΣΠΑΝΟΥ: Θα καλημερίσουμε τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Κορινθίας τον κ. Πάνο Μπεγλίτη. Γεια σας κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα κα Σπανού και κ. Κύρτσο, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Α. ΣΠΑΝΟΥ: Να τα ξεκαθαρίσουμε λιγάκι. Τελικά υπάρχει πιθανότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;       
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι ακόμα μια εναλλακτική πρόταση. Μπορούμε να τη συζητήσουμε αν υπάρξουν οι αναγκαίες συνθέσεις και η αποδοχή από το σύνολο, ή από τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακόμη ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.
                        Εγώ το υποστήριξα αυτό ακριβώς γιατί καταγράφεται ως μια εναλλακτική ανάμεσα σε πολλές άλλες που εκφράστηκαν και που υποστηρίχθηκαν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα γίνει. Απλώς προχωρούμε αυτή την εβδομάδα με στόχο να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθέσεις, να καταγράψουμε τις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί, ώστε στη συνέχεια στο Εθνικό Συμβούλιο, να συζητηθούν και να ψηφιστούν ή να καταψηφιστούν.
Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: Επειδή όμως ο κ. Παπανδρέου δημιουργεί πλέον τόσες αντισυσπειρώσεις και επειδή η δημοσκοπική δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς αρνητική, δεν πρέπει να δώσει ευκαιρία σε κάποιους άλλους; Δεν λέω ότι θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά ίσως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τον ίδιο να το λύσουν.

Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη...

Tης Σοφίας Βούλτεψη

Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω».

Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών.

Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας.

Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τι Μπασμπούγ, τι Οτζαλάν! ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Vakit και δείχνει τον κ. Μπασμπούγ να προσκυνάει το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, την εποχή που ήταν Αρχηγός Στρατού, αφήνοντας υπονοούμενα για την εβραϊκή καταγωγή του Στρατηγού.

Της Λιάνας Μυστακίδου
Η Άγκυρα ζει στον πυρετό της προφυλάκισης του  πρώην Γενικού Επιτελάρχη Στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ για το  σκάνδαλο Andic που συνδέεται με τις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα.

Το αδίκημα που διέπραξε ο κ. Μπασμπούγ ήταν η συνέχιση της λειτουργίας των 46 ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με τις οποίες οι Ένοπλες Δυνάμεις προπαγάνδιζαν υπέρ των τουρκικών θέσεων, πολεμούσαν την Ελλάδα με κάθε τρόπο και λοιδορούσαν την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν. Οι πιο γνωστές από αυτές ήταν η irtica.org και η turkatak.gen.tr.

Όταν η εφημερίδα Ταράφ αποκάλυψε την ύπαρξη αυτών των ιστοσελίδων στις 4.2.2009 ο Μπασμπούγ έδωσε αμέσως εντολή να καταργηθούν.

Φυσικά δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή τους αφού ήταν Β’ υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου την περίοδο 2003-2005, διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΣ την περίοδο 2006-2008 και προήχθη σε Γενικό Επιτελάρχη την περίοδο 2008-2010.

Τα διαγγέλματα της υποτέλειας

Γράφει ο
Βασίλης Φίλιας
 
Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των «κεφαλών του έθνους» από εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Διευθυντού της Τράπεζας της Ελλάδος ως αυτά των «αρμοδίων υπουργών» και κάποιων σοφολογιοτάτων βουλευτών, αποδεικνύουν ότι η χώρα ποδηγετείται από άσχετους και ημιμαθείς, που ως μοναδικό στόχο τους έχουν θέσει να εξασφαλίσουν στους ξένους «σωτήρες» μας ελεύθερο πεδίο δράσης, εξουδετερώνοντας τις λαϊκές αντιδράσεις με την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων περί ολικής οικονομικής καταστροφής αν δεν ακολουθήσουμε πειθήνια τις μνημονιακες εντολές.

Πρόκειται για τη «λογική» του Δ.Ν.Τ. , της τρόικας και των τοποτηρητών [gauleiter, όπως ελέγοντο επί χιτλερισμού] της Κας Μέρκελ. Μια «λογική» κάθετης συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων και εξώνησης αντί πινακίου φακής όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε ξένους «επενδυτές».

Για μία ακόμη φορά οι ανεγκέφαλες «κεφαλές του έθνους» απέδειξαν ότι δεν έχουν ίχνος πολιτικής εντιμότητας και προσωπικής αξιοπρέπειας, διότι αν είχαν θα έπρεπε να μας εξηγήσουν με τα «ελπιδοφόρα» μηνύματα τους γιατί η πολιτική που ακολουθήθηκε απέτυχε παταγωδώς σε όλα ανεξαιρέτως τα σημεία και γιατί παρ όλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια τακτική.

Football League 2..Νίκη - θρίλερ για Προοδευτική επί του Απόλλωνα

Την ανατροπή στα τελευταία λεπτά κατάφερε να κάνει η Προοδευτική στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι πήρε την νίκη με 3-2, σκοράροντας στο 89' και στο 90'+4' παίρνοντας τους τρεις βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (41' Τσιλιγκίρης, 61' πεν. Λαζανάς) στο ντέρμπι με την ομάδα από τον Κορυδαλλό, όμως, οι παίκτες της «Προό» απάντησαν και εν τέλει πήραν τη νίκη, την οποία μάλιστα πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο, καθώς επρόκειτο και για ντέρμπι γοήτρου, καθώς Απόλλωνας και Προοδευτική είναι ιστορικές ομάδες με πολύ παρελθόν.
Στον Πύργο ο Πανηλειακός αν και προηγήθηκε του ΠΑΟ Ρουφ (31' Ταφαρλής) ισοφαρίστηκε λίγο πριν την λήξη του αγώνα από τον Πεταυράκης (82').

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα:
1ος Όμιλος:
Καλαμάτα-Χανιά 0-0
Πανηλειακός-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
(31' Ταφαρλής - 82' Πεταυράκης)
Απόλλων Σμύρνης-Προοδευτική 2-3
(41' Τσιλιγκίρης, 61' πεν. Λαζανάς - 43' Κουμεντάκος, 89' Σουφλάς, 90+4' αυτ. Σαββίδης)
Αστέρας Μαγούλας-Ηλυσιακός 1-1
(44' Κολοβός)
Ζάκυνθος-Ρούβας 1-0
(84' Νεόφυτος)

Η βαθμολογία



1. Προοδευτική413-1-07-310
2. Πανηλειακός53-1-15-310
3. Απόλλων Σμύρνης42-1-138-37
4. Καλαμάτα51-4-03-17
5. Χανιά52-12-1-235-57
6. Ζάκυνθος412-0-22 54-66
7. ΠΑΟ Ρουφ51-3-111 7-56
8. ΑΟ Γλυφάδας41-3-03-26
9. Αστέρας Μαγούλας51-11-1-33-24
10. Ηλυσιακός50-3-23-63
11. Ρούβας40-0-41-80

2ος Όμιλος:

Εθνικός Γαζώρου-Δόξα Κρανούλας 2-0 
Βατανιακός-Οικονόμος Τσαριτσάνης 2-1
Απόλλων Καλαμαριάς-Τηλυκράτης 1-2 
Οδυσσέας Αναγέννησης-Μέγας Αλέξανδρος 0-0
Νίκη Βόλου-Αετός Σκύδρας 3-0
Tύρναβος-Πόντιοι Κατερίνης 1-0

Η βαθμολογία

1. Εθνικός Γαζώρου55-0-01013-015
2. Νίκη Βόλου53-2-07-111
3. Τύρναβος52-3-04-29
4.Τηλυκράτης43-0-25-59
5. Απόλλων Καλαμαριάς 52-2-146-46-48
6. Βατανιακός51-3-1553-45
7. Πόντιοι Κατερίνης51-2-26-45
8. Οικονόμος Τσαριτσάνης 51-2-226-55
9. Δόξα Κρανούλας51-2-21124-65
10. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας51-2-212-75
11. Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών52-3-322-92
12. Αετός Σκύδρας50-0-511-12-11

* O Αετός Σκύδρας έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -11 βαθμούς λόγω τιμωρίας.

Football League : Κορυφή ο Πλατανιάς, «τρίποντο» για ΑΕΛ!

Κορυφή «έπιασε» και πάλι ο Πλατανιάς που κέρδισε στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής την Βέροια στο Μάλεμε χάρη στο γκολ του Μαραγκουδάκη (21').
Στην Κομοτηνή ονειρεμένη εμφάνιση για τον Πανθρακικό που ήταν καταιγιστικός που διέλυσε τον Βύζαντα Μεγάρων μ 4-0 και πλέον είναι ένα βαθμό μακριά από την κορυφή.  Η ομάδα από την Κομοτηνή από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι είχε μπει στο γήπεδο με το πόδι «κολλημένο» στο γκάζι. Στο 28' και στο 37' Πόνσε και Μπαϊκαρά σημάδεψαν το δοκάρι του Μητρογιάννης. Όμως ο… γόρδιος δεσμός λύθηκε το 50' με τον Σουλτανίδη, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0. Οκτώ λεπτά μετά ο Γωνιάδης με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ Κοντογουλίδης (78') και Μπαϊκαρά (82') ανέβασαν το δείκτη του σκορ.
Στην Λάρισα ο Κρις Κόουλμαν στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΛ, είδε τους «βυσσινί» να κερδίζουν με 1-0 τον Διαγόρα, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Χασομέρης στο 23ο λεπτό και πλέον βρίσκονται δύο βαθμούς από την κορυφή.
Δεν μπόρεσε να συνεχίσει με νίκη στο πρωτάθλημα ο Φωκικός και να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Φωκίδας αν και προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιάκκα, ισοφαρίστηκε από τον Αγροτικό Αστέρα στο 49' με σουτ του Καρακατσάνη.
Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών που έγινε στο γήπεδο της Καισαριανής,κεκλεισμένων τω θυρών λόγω της τιμωρίας του Εθνικού Αστέρα μετά την διακοπή στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
Ο Πιερικός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι όταν και προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, ωστόσο η ομάδα από την Κατερίνη δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 34' ο Ταραχούλκι ισοφάρισε για την Καλλονή, ενώ ο Μανούσος στο 47' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.
Τέλος έχοντας ν' αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα απουσιών ο Λύσανδρος Γεωργαμλής είδε την ομάδα του,  τον Θρασύβουλο, να μην μπορεί να κάνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα να παραμένει στο 0 - 0 με τον Ηρακλή Ψαχνών, και να παραμένει ουραγός της βαθμολογίας.
Με στόχο τη πρώτη της εκτός έδρας νίκη,η οποία θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα να… ανασάνει βαθμολογικά  η Παναχαϊκή φιλοξενείται σήμερα από την Αναγέννηση Επανομής στο «Νίκος Σαράφης». Τα προβλήματα δεν απουσιάζουν για τον Ηλία Φυντάνη, ο οποίος δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Λαμπρόπουλο και Κοιλιάρα, ενώ ο Φούφουλας είναι αμφίβολος.
Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, βάσει ώρας, θα γίνει στο «Ελ Πάσο», όπου η Καλλιθέα θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό, στις 6μ.μ.

Η βαθμολογία


1. Πλατανιάς106-3-111-421
2. Βέροια107-0-314-821
3. Πανθρακικός106-2-213-320
4. Λάρισα105-4-115-516
5. Πιερικός104-4-29-716
6. Πανσερραϊκός94-4-111-716
7. Εθνικός Αστέρας103-6-17-315
8. Αν. Γιαννιτσών94-2-36-814
9. Αν. Επανομής94-2-311-1213
10. Καλλονή102-6-212-1012
11. Καλλιθέα93-3-312-1112
12. Αγρ. Αστέρας93-2-45-911
13. Ηρακλής Ψαχνών101-6-35-69
14. Βύζας Μεγάρων102-2-66-148
15. Παναχαϊκή94-1-413-128
16. Φωκικός101-4-55-127
17. Διαγόρας101-1-83-134
18. Θρασύβουλος100-2-82-142

Η λεπτή κόκκινη γραμμή

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου 2012, σελίδα 7 :
http://vbalafas.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Η λεπτή κόκκινη γραμμή

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα ξεπερνά πλέον τα όρια της λογικής ή έστω της όποιας ορθολογικής ανάλυσης. Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν έχουμε φτάσει στην κορύφωση των φαινομένων, άλλωστε κάθε εβδομάδα μας επιφυλάσσει μια εξέλιξη πιο κραυγαλέα από την όποια προηγούμενη. Πολλοί σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την τρέχουσα κατάσταση ως «σχιζοφρενική» και μιλούν για «παράνοια», όμως από τα ίδια τους τα κείμενα προκύπτει ότι ακόμα δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα.

Τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 16:00 επιστρέφουμε στο Σύνταγμα


"Είμαστε η γενιά που θεωρούσε απίστευτα βαρετή την ανάγνωση των εφημερίδων, που έχει διαβάσει τη λιγότερη ιστορία, που δεν έχει καμία επαφή με φιλοσοφία και πολιτικές ιδεολογίες, είμαστε η γενιά που δεν ψήφιζε στις εκλογές. Και με το δίκιο μας. Οι εκλογές ποτέ δεν άλλαξαν τίποτα στα χρόνια που ζήσαμε, οι ιδεολογίες είχαν πεθάνει με τελευταία την πιο ρομαντική και καλλιτεχνική, η φιλοσοφία και μαζί της η πολιτική γενικότερα δεν είχε πια αξιόλογους θεράποντες για να μας εμπνεύσουν, την ιστορία είχε φροντίσει το σχολικό μας παρελθόν να μας την κάνει αφόρητη και οι εφημερίδες ήταν όντως βαρετές. Σε τι άλλο παρά απολιτίκ, θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε;

Να όμως που ήρθε η στιγμή που βρίσκουμε μπροστά μας όσα δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Ζούσαμε με την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούμε σε αγώνες αλλά ακόμα και αν θα χρειάζονταν ποτέ, πιστεύαμε ότι το να φωνάξουμε στο πεζοδρόμιο θα ήταν το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε. Έτσι μας είχαν εκπαιδεύσει τα δελτία ειδήσεων με τις κινητοποιήσεις των εκάστοτε απεργών που προέβαλαν. Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ όμως ότι θα έπρεπε να βρούμε μόνοι μας τα συνθήματα, πόσο μάλλον ότι θα έπρεπε να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο και να κάνουμε προτάσεις.

Εμείς από αυτό εδώ το site δεν θα εκφράσουμε προτάσεις για το πως μπορούν να φτιάξουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για όλους & δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να παραστήσουμε τους συντονιστές των συγκεντρώσεων.

Θα τολμήσουμε μόνο να καταγράψουμε ένα και μόνο στόχο που σίγουρα εκφράζει όλους μας:

Μια Ελλάδα με πραγματική Δημοκρατία, με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια & ευκαιρίες για όλους.

Αυτό ζητάμε, δε ξέρουμε αν θα πετύχουμε ποτέ αυτό το στόχο, πιστεύουμε όμως πως αν δεν ενεργοποιηθούμε και δεν ενωθούμε όλοι μαζί είμαστε καταδικασμένοι."
Η σελίδα που έχουμε δημιουργήσει στο facebook για τις συγκεντρώσεις βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.facebook.com/aganaktismenoisyntagma

Youtube Video για την ανάρτηση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TX_LWD_YQec

Η ομάδα του troktiko.eu

ΔΗΜΟΙ: «ΚΟΛΠΟ» ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Μετά το επίσημο «χαράτσι» της ΔΕΗ από το κεντρικό ένα ακόμη, ανεπίσημο αυτή τη φορά, έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι δήμοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια ελλείμματα (τυχαίο;) να εισπράξουν για δεύτερη φορά παλαιές κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, δύο από τους μεγαλύτερους και πλέον υπερχρεωμένους ΟΤΑ της χώρας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν το τεράστιο ταμειακό τους πρόβλημα «χαρατσώνοντας» αδιακρίτως τους πολίτες. Αντίστοιχα φαινόμενα φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, ωστόσο, καθώς αυτή τη στιγμή η aftodioikisi.gr δεν έχει (γραπτές) αποδείξεις στη διάθεση της δεν αναφέρεται (προς το παρόν) ονομαστικά σε αυτούς.
Το «κόλπο» που έχει στηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr είναι το εξής:  Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά παρότι, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών μιλώντας στην aftodioikisi.gr,  δεν έχουν αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των παλαιότερων κλήσεων που έχουν εισπραχθεί ή όχι, στέλνουν αδιακρίτως σε  όλους τους πολίτες την κλήση, καλώντας εκείνους να αποδείξουν ότι την έχουν πληρώσει. Δηλαδή, αντί να επιχειρούν να φτιάξουν τα αρχεία τους, καλούν τον πολίτη να έχει κρατήσει την απόδειξη για μία κλήση που έχει πληρώσει για παράδειγμα προ οκταετίας.
Όμως, πόσοι πολίτες, όπως οι δύο περιπτώσεις που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, κρατούν στα αρχεία τους αυτά που οφείλουν να έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Οι καταγγελίες πολλών πολιτών που ισχυρίζονται στην aftodioikisi.gr ότι έχουν πληρώσει τις κλήσεις τους στους δύο συγκεκριμένους δήμους και τώρα τους ζητούνται ξανά τα ίδια χρήματα,   δείχνει ότι είναι ελάχιστοι.