Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Aρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο.
ΣΑΒΒΑΤΟ:
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗΠεριμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.
ΔΕΥΤΕΡΑΠεριμένουμε ο καιρός να βελτιωθεί σιγά - σιγά και μόνο λίγα σύννεφα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια κυρίως διαμερίσματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετά σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις νοτιότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 6 μποφόρ κυρίως στον Ευβοϊκό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.
ΤΡΙΤΗΒελτιωμένο καιρό περιμένουμε στα δυτικά και στα βόρεια αλλά από τη Λαμία και κάτω συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, των Κυκλάδων και της Κρήτης περιμένουμε και πάλι βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νησιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 μποφορ και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -9 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησια από 6 εως 12 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο, βοριάδες που θα φτάσουν στον Ευβοϊκο τα 5 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Παπανδρέου: Παραίτηση, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και «ρήξη» με Βενιζέλο;

Νέα πρόταση Παπανδρέου: Παραίτηση, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI. Τι ειπώθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Πρόταση για εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαρτίου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο, που τελείωσε πριν από λίγο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι θα παραιτούνταν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Ωστόσο, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και τα στελέχη που τον στηρίζουν, διαφωνούν με την πρόταση του κ. Παπανδρέου και ίσως αύριο να καταθέσουν άλλη πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου τη «ρήξη» στη σχέση των δύο κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε απογευματινό δημοσίευμα του Vima.gr, σύμφωνα με τον οποίο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από τη συνεδρίαση οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλος, υπήρξε «εμπλοκή» και αδυναμία συμφωνίας, στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν για τη «διαδοχή» στην προεδρεία του κόμματος.  Το ίδιο δε δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι  τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στην αποψινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο. Καταλήγει δε με τη φράση πώς «η κατάσταση οδηγείται σε ρήξη και ενισχύονται οι πιθανότητες ο κ. Ευ. Βενιζέλος να μην είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΠαΣοΚ»...
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύει το newsbeasdt.gr, μετά την ομιλία Παπανδρέου, η πρότασή του για εκλογή αρχηγού στις 25 Μαρτίου έγινε αποδεκτή από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που είναι υποστηρικτές του και από τον Γ. Μίχα, που φαίνεται ότι στηρίζει τον Α. Λοβέρδο, ενώ επιφυλάχθηκαν  τα στελέχη που στηρίζουν τον Ε. Βενιζέλο, κάποιοι από τους οποίους δεν τοποθετήθηκαν καν.
Ωστόσο ανάλογη πρόταση με αυτή του κ. Παπανδρέου που συμπίπτει χρονικά με την 25η Μαρτίου, είχε διατυπωθεί και από την Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόσφατη επιστολή της προς το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει εκφράσει την άποψη ότι η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου πρέπει να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και η νέα δανειακή σύμβαση.
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα για να μη χαθεί καθόλου χρόνος. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε σήμερα, Παρασκευή, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» η Σ. Μερεντίτη, η οποία υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη, καθώς «η θητεία του έχει λήξει ήδη» και ζήτησε εφαρμογή του καταστατικού άμεσα, δηλαδή «σε μια - δυο εβδομάδες». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει οι υποψήφιοι για τη διαδοχή να παραιτηθούν από την κυβέρνηση, η κ. Μερεντίτη εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί και θα τα καταφέρει» σε όλες του τις υποχρεώσεις.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και ο Στέφανος Τζουμάκας (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

eklogika.gr

 

Νταλάρα: «Παύση» της διαβούλευσης με την κυβέρνηση για το PSI! - Νέα συνάντηση;

Νταλάρα: «Παύση» της διαβούλευσης με την κυβέρνηση για το PSI! - Νέα συνάντηση;

Την «παύση» της διαβούλευσης με την ελληνική κυβέρνηση για το εθελοντικό «κούρεμα» των ομολόγων διότι δεν αποδέχονται τους όρους της,  ανακοίνωσαν το απόγευμα οι επικεφαλής της επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών, Τσάρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ. Λίγη ώρα νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι απλώς η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της IIF έληξε χωρίς να λυθούν σημαντικές “λεπτομέρειες” για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI και ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τετάρτη. Μετά όμως τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Τραπεζών, όλα είναι πλέον στον «αέρα»!
Νταλάρα: Τέλος στη διαπραγμάτευση
Σε κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής της επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών, Τσάρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, αναφέρουν:
«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η πρόταση που προώθησε η Επιτροπή των Ιδιωτών Πιστωτών (Steering Committee of the Private Creditor-Investor Committee), που περιλαμβάνει μία απρόσμενη μείωση της ονομαστικής αξίας κατά 50% των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές και πάνω από 100 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση του χρέους, δεν έχει αποδώσει μία παραγωγική ανταπόκριση απ' όλες τις πλευρές, συμβατή με μία εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού κρατικού χρέους και της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτωβρίου».

«Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τον επίσημο τομέα έχουν σταματήσει για διαβουλεύσεις σχετικά με τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης. Ελπίζουμε παρ' όλα αυτά, η Ελλάδα, με τη στήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επαναδεσμευθεί επικοιδομητικά με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να ολοκληρωθεί μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων, συμβατή με τη συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου, για το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης».
Τη στήριξή της στις ελληνικές πιέσεις εκφράζει η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε πως «η συμφωνία της Ελλάδας με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την μείωση του χρέους της θα πρέπει να εναρμονίζεται με τους όρους που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου». Προσέθεσε πως «υπάρχουν ακόμα συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και του IIF. Φυσικά, οι θεσμοί της ΕΕ, και ιδιαίτερα η Κομισιόν παρακολουθούν στενά αυτές τις συζητήσεις. Ο βασικός στόχος αυτής της παρακολούθησης είναι φυσικά να διασφαλιστεί ότι όποια συμφωνία προκύψει από αυτές τις συζητήσεις θα είναι απολύτως σύμφωνη με τους όρους και τη δήλωση της 26ης Οκτωβρίου».
Από την πλευρά του ο  Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Π. Καψής δήλωσε   στο Reuters, πώς «δεν υπάρχει απόφαση για το αν και πότε θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη που θα υποχρεώνει τους πιστωτές να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων».

eklogika.gr

Αποφεύγει την ερώτηση για περικοπές μισθών με νομοθετική ρύθμιση ο Παπαδήμος

Αποφεύγει την ερώτηση για περικοπές μισθών με νομοθετική ρύθμιση ο Παπαδήμος. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει θέση πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων, απάντησε σε ερώτηση του Αλ. Τσίπρα



Στον αέρα άφησε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το θέμα με την ενδεχόμενη περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω νομοθετικής ρύθμισης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναινετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ο κ. Παπαδήμος, όπως και κάθε φορά που του τέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση, έτσι και σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει θέση όσο ο διάλογος των κοινωνικών φορέων είναι σε εξέλιξη, και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.
Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι οι τελικές θέσεις θα ληφθούν βάσει των αποτελεσμάτων του διαλόγου και με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων. «Καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές. Ανέφερε πάντως ότι είναι σαφές ότι για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι οι άνεργοι δεν λαμβάνουν 13ο και 14ο μισθό και πως «πρέπει να νοιαστούμε και για αυτούς».
Ταυτόχρονα, είπε ότι στηρίζει το διάλογο που είναι σε εξέλιξη και ότι πιστεύει ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα αποτελούν νέα αφετηρία συνεννόησης για την επίλυση των προβλημάτων. Παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν κλάδοι και επιχειρήσεις όπου το μισθολογικό κόστος δεν επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα. Υπάρχουν όμως κλάδοι που το μισθολογικό κόστος είναι κρίσιμος παράγων της ανταγωνιστικότητας. Δεν μπορούμε να μην το εξετάσουμε όταν υπάρχουν στρεβλώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδήμος, σημείωσε επίσης ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι» και τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης, καθώς από το 2009 έως σήμερα η Ελλάδα μετράει 38.000 επιχειρήσεις λιγότερες και «όσο η χώρα αδυνατεί να εξάγει, τόσο οι επιχειρήσεις θα κλείνουν και η ανεργία θα αυξάνεται».
Νωρίτερα στην απάντησή του, ο κ. Παπαδήμος επικαλέστηκε δημοσιευμένους δείκτες της ΕΚΤ, σύμφωνα με τους οποίους κατά την περίοδο 2001 - 2009 η σωρευτική απώλεια ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας βάσει το κόστους εργασίας έφτασε το 23%. Όπως υποστήριξε, την περίοδο αυτή το κόστος εργασίας στην Ελλάδα σημείωσε διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης και η αύξηση των μισθών ήταν σημαντικά υψηλότερη από τη συνολική αύξηση της παραγωγικότητας.
Πάντως, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν επηρεάζεται μόνο από το μισθολογικό κόστος. «Εξαρτάται και από το μη μισθολογικό κόστος παραγωγής, εξαρτάται από τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία στην επιχειρηματικότητα και από την ποιότητα των προϊόντων που παράγονται», σημείωσε και ανέφερε ότι προωθείται μια σειρά διαθρωτικών αλλαγών και έφερε ως παράδειγμα το σχέδιο νόμου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, είχε εξαγγείλει μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).

eklogika.gr

Ντέρμπι ανόδου Πανκαμαριακός - Σπαθοβούνι. Δοκιμασία στο Δερβένι ο Αετος Κρυονερίου από Πανευρωστινιακό

Με τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής συνεχίζετε το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.. Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής στρέφετε στον 2ο ΄0μιλο της κατηγορίας όπου περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες. Η αγωνιστική αρχίζει αύριο με τρεις αγώνες ( δύο στον 1ο  όμιλο και ένα στον 2ο όμιλο.).
                                               B΄ ΟΜΙΛΟΣ

Η πρεμιέρα της αγωνιστικής στον όμιλο γίνεται αύριο στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο Ξυλοκάστρου με το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και στον Α, Ο Σπαθοβουνίου. Ο νικητής του αγώνα θα έχει κάνει ένα βήμα για την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία. Την Κυριακή , στο Δερβένι, ο πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου, δοκιμάζεται από τον Πανευρωστινιακό, όπως και η Αναγέννηση Κιάτου, στο Βέλο , από τον Απέσσα Χαλκίου. Εκτός έδρας αγωνίζεται ,στην Αρχαία Φενεό, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τον Παμφενεατικό, ενώ η Λυκοποριά δοκιμάζεται στον Ασπρόκαμπο από την τοπική ομάδα. Στον Συνοικισμό η Κόρινθος ’06 υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου, ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου.

15η Αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 14.1.12          ΩΡΑ 15.00΄
ΠΑΝΚΑΜ/ΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15.1.12          ΩΡΑ 15.00΄ 
ΠΑΝΕΥΡ/ΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝ/ΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜ.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Το Σαββάτο στις 3 το απόγευμα οι ‘Άγιοι Θεόδωροι στην έδρα τους αγωνίζονται με τον Άρη Κορίνθου, ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου μάχεται με τον Μαψό. Την Κυριακή , η αγωνιστική συνεχίζεται με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος . Ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης , στην έδρα του, αντιμετωπίζει την γειτονική του Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ στα Εξαμίλια οι Γαλάζιοι Νέοι μάχονται με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στους άλλους αγώνες ο Αγιάνννης μάχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , ο Τενεάτης , στο Γαλατάκι , υποδέχεται το ΑΣ Λουτρακίου, ενώ τέλος η Περαχώρα αγωνίζεται με τον Κουταλά.

15η Αγωνιστική


ΣΑΒΒΑΤΟ 14.1.12          ΩΡΑ 15.00΄
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15.1.12          ΩΡΑ 15.00΄ 
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η Γενική Συνελευση του ΠΑΣ Κόρινθος


Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 12:00, το παρών θα δώσει και ο κ. Μπεθάνης.
Κορίνθιοι ήρθε η μέρα όπου όλα/όλοι θα πάρουν το δρόμο τους, εμείς θα επιλέξουμε τον δρόμο προς την κορυφή, τον δρόμο προς την καταξίωση, ο δρόμος αυτός όμως θα μπορέσει να "στρωθεί" μόνο με την βοήθεια όλων μας, και την συγκεκριμένη ημέρα με την παρουσία όλων ...των φίλων της μπάρτσα και μη. Πρέπει όλοι μας απο τώρα να γίνουμε ασπίδα της ομάδας, να γίνουμε ασπίδα και να αποτρέψουμε όσους θέλουν να κάνουν κακό στην αγαπημένη μας Μπάρτσα, στο στολίδι της Κορινθίας, στο καμάρι της επαρχίας.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 12:00. ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ.


Τελος από την Κόρινθο Τόγιας και  Καραβίτης

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου υπέβαλλε ο Γιώργος Τόγιας, σε μία στιγμή που η ιστορική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Μανδραϊκό! Στους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση, ο έμπειρος τεχνικός επικαλέστηκε την κριτική που έχει δεχθεί για την εικόνα της ομάδας, αλλά και την ύπαρξη προβλημάτων. Η διοίκηση της ‘Μπάρτσα’ έκανε αποδεκτή την επιθυμία του Τόγια και τη δεδομένη χρονική στιγμή ως επικρατέστερος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας φαντάζει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.
Σχεδόν παράλληλα, ήρθε και η παραίτηση του Πέτρου Καραβίτη από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα ‘Αθλητική Πρωινή’ πως το έπραξε αυτό προκειμένου να διευκολύνει τις διοικητικές εξελίξεις της Κορίνθου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι διαφορετικοί.

Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ !


cebc2


Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε κατά το γνωστό η κυρά της Ρω , “η κυρά του Φενεού”.
Σε ένα χωριό και μια περιοχή που συνεχώς φθίνει, η κυρά Βασιλική Πετρούλια αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση ευαίσθητου και δημιουργικού ανθρώπου , με απέραντη ανιδιοτελή αγάπη για την τόπο της και την πατρίδα της γενικότερα. Μας καλοσωρίζει στο μικρό ιδιωτικό της μουσείο με εκθέματα λαϊκής παραδοσιακής τέχνης που βρίσκεται στο ισόγειο του διόρωφου πέτρινου σπιτιού της , γεμάτη υπερηφάνεια για τον τόπο της και την παράδοσή του.
” Να μας θυμόσαστε και εμάς εδώ κάπου -κάπου που κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές!” μας λέει και χωρίς χρονοτριβή μας ξεναγεί στο μικρό πανέμορφο και ιδιαίτερα αξιόλογο μουσείο της που φυσικά είναι επισκέψιμο για το κοινό.
Παραδοσιακές Κορινθιακές στολές ακόμα και δύο αιώνων που βρήκε και διέσωσε από πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος. Αρκετές από αυτές έχουν βραβευτεί σε γνωστές μεγάλες εκθέσεις.
Αργαλειός, σύνεργα αγροτικά , ξύλινα είδη για την κουζίνα, χάλκινα και μπρούτζινα είδη μαγειρικής και πλυσταριού. Παραδοσιακό κρεβάτι από τις αρχές του περασμένου αιώνα ντουλάπες και ντουλάπια Δεκάδες αναμνηστικά μικροαντικείμενα της καθημερινότητας του σπιτιού. Όλα αυτά τοποθετημένα με τάξη και φροντίδα κοσμούν το μικρό μουσείο της Κυρά Βασιλικής .
Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια εκδρομή στο χωριό Φενεός ή Συβίστα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων και μαζί με τις δεκάδες φυσικές ομορφιές που μπορείτε να θαυμάσετε , να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε το μουσείο λαϊκής παραδοσιακής τέχνης της Βασιλικής Πετρούλια, της κυράς του Φενεού!
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: sfedona.gr

Κώστας Κόλλιας: «Απαράδεκτο και ατελέσφορο το μέτρο για περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα»


Με αφορμή τη φερόμενη ως πρόταση της Τρόικας για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω εάν η Τρόικα είναι αυτή που επιμένει στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ή αν απλά αυτή είναι η ερμηνεία που δίνουν κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι στο αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι είτε η Τρόικα είτε κάποιοι νοσταλγοί της διετίας δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημά τους. Και το μάθημα είναι ότι η περικοπή μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση.
Μέχρι τώρα όλοι συζητούσαν για το κακό, διογκωμένο κράτος, του οποίου έπρεπε να περικόψουν τα έξοδα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, και να αυξήσουν τα έσοδα, αυξάνοντας τους φόρους μέχρι εξόντωσης. Τα αποτελέσματα αυτής της στρεβλής αντίληψης για την οικονομία φαίνονται φυσικά παντού: στο 18% της ανεργίας, στο 5,5% της ύφεσης, στον τζίρο των καταστημάτων που, μέσα σε περίοδο γιορτών, μειώθηκε κατά 30%.
Τώρα, οι ίδιοι που εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν αυτές τις ατυχείς πολιτικές δήθεν για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ετοιμάζονται να διαστρεβλώσουν και κάθε έννοια ανάπτυξης. Με πρόσχημα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προβάλουν ως μέσο ανάπτυξης την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Οι συνέπειες θα είναι και αυτή τη φορά εγκληματικές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση που θα σημάνει για τους ήδη άθλια αμοιβόμενους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Αυτό πιθανώς δεν ενδιαφέρει καν τους εμπνευστές αυτών των μέτρων που ασχολούνται μόνο με τα νούμερα. Αναφέρομαι στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η περικοπή στην πραγματική οικονομία.
Κατ’ αρχήν, από τη μείωση της αγοραστικής δύναμης μιας ακόμα ομάδας πολιτών, η ύφεση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, ίσως κατά αρκετές μονάδες, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα την ανεργία. Αυτόν τον κίνδυνο τον βλέπουν ακόμα και οι εργοδοτικοί φορείς, οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται να συμφωνούν με τις οργανώσεις των εργαζομένων ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός δεν πρέπει να περικοπούν – τουλάχιστον όχι στην πλειοψηφία των υπαλλήλων. Κατά δεύτερον, δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία από τυχόν κατάργησή τους. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ υπολογίζει τις απώλειες στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά την ίδια συλλογιστική, δεν λαμβάνονται υπόψη οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία από τη μείωση των φορολογικών εσόδων.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το μισθολογικό κόστος εκείνο που εμποδίζει τις επενδύσεις, δεν είναι ο 13ος και 14ος μισθός εκείνος που κάνει μη ανταγωνιστική την οικονομία μας. Το πρόβλημα είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει μία επιχείρηση. Και η Κυβέρνηση της διετίας έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον άκρως αποθαρρυντικό: με 15 φορολογικά νομοσχέδια, με ένα κλίμα εκρηκτικό ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, με μία φορολόγηση δυσανάλογα υψηλή, με εξαντλητικές εργοδοτικές εισφορές και με μια γραφειοκρατία αργή και συχνά διεφθαρμένη που ισοπεδώνει κάθε επενδυτική προσπάθεια.
Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά και πολύ σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο, είναι όμως και τα πιο δύσκολα. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα δύσκολα θα επιμείνει, γιατί εύκολες λύσεις για την ανάπτυξη δεν υπάρχουν. Η διαρκής καταλήστευση του εργαζόμενου είναι και απαράδεκτη και ατελέσφορη και έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχισή της.»

Συνάντηση Σαμαρά με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας την Κυριασκή

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, στις 19:15, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Guido Westerwelle.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δεν είναι οι μισθοί των εργαζομένων το πρόβλημα για τον ιδιωτικό τομέα

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 

«Το πρόβλημα για τον ιδιωτικό τομέα δεν είναι οι μισθοί των εργαζομένων του. Είναι τα αντικίνητρα που οφείλονται στη γραφειοκρατία και τη μεγάλη κρατική παρέμβαση, τα ανεξέλεγκτα δημόσια ελλείμματα, τα διπλάσια επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων σε σύγκριση με την Ευρώπη, η απόλυτη έλλειψη ρευστότητας και η υπερφορολόγηση των πάντων που στραγγαλίζουν τον παραγωγικό τομέα. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν η κυβέρνηση, τα κόμματα που συγκυβερνούν και η τρόικα, αν θέλουν να δώσουν αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας»

Νίκος Νικολόπουλος: Η παρατεταμένη αδράνεια στενεύει την ελπίδα και κονταίνει το μέλλον. Οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία του Δεκεμβρίου 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας επιβεβαιώνουν το υψηλό εθνικό ποσοστό ανεργίας.
Όλοι οι δείκτες για την απασχόληση και την ανεργία είναι εφιαλτικοί.
Το υψηλότερο τίμημα το πληρώνουν οι Νέοι και οι Γυναίκες.
Όσο η χώρα δεν επενδύει στην ανάπτυξη, θα βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία.
Μόνη ελπίδα οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για Επανεκκίνηση της οικονομίας, Τόνωση της ρευστοποίησης της αγοράς, Επενδύσεις, Αξιοποίηση των Πόρων του ΕΣΠΑ που λιμνάζουν.
Η παρατεταμένη αδράνεια στενεύει την ελπίδα και  κονταίνει το μέλλον.
Οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».  

Μίκυ και Μίνι, ένας έρωτας που άφησε εποχή!

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, o Μίκυ Μάους,  το σύμβολο της Disney και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες παγκοσμίως έκανε στις 13 Ιανουαρίου του 1930 την πρώτη του έντυπη εμφάνιση και ο έρωτας του για τη Μίνι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό τους Γουολτ Ντίσνευ.
Η επίσημη ημερομηνία «γέννησης» του Μίκυ Μάους είναι η 18η Νοεμβρίου 1928, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινιούλα Steamboat Willie (Το Ατμόπλοιο Γουίλι), που ήταν η πρώτη ομιλούσα ταινία στο χώρο των κινουμένων σχεδίων. Στην πραγματικότητα, ο Μίκυ είχε κάνει την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στην ταινία Plane Crazy.

Ο Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε τον Μίκυ στις αρχές του 1928, ταξιδεύοντας σιδηροδρομικώς για δουλειές σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής του. Μόλις είχε χάσει τα εμπορικά δικαιώματα του πρώτου του ήρωα, του λαγού Όσβαλντ και οι περισσότερο συνεργάτες του είχαν αποσκιρτήσει στον μεγάλο του αντίπαλο Μπομπ Μιντζ των Universal Studios. Ο Ντίσνεϊ δεν θα έκανε ποτέ το ίδιο λάθος και θα προάσπιζε στο εξής με τον εντελέστερο τρόπο τα εμπορικά δικαιώματα κάθε ήρωα που παρουσίαζε.

Μόλις επέστρεψε στο Λος Άντζελες έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, μαζί με τον σπουδαίο κομίστα Ουμπ Αϊγουερκς και σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Μίκυ έλαβε «σάρκα και οστά». Αποφάσισε να του δώσει το όνομα Μόρτιμερ, αλλά η κυρία Ντίσνεϊ θεώρησε το όνομα πομπώδες και αντιπρότεινε το Μίκυ, που επικράτησε τελικά. Η επιτυχία του μικροσκοπικού ποντικού ήταν άμεση. «Όταν ο κόσμος γελάει με τον Μίκυ, το κάνει επειδή είναι τόσο ανθρώπινος. Αυτό είναι το μυστικό της δημοτικότητάς του» συνήθιζε να λέει ο Ντίσνεϊ.

Στο σύμπαν των χάρτινων ηρώων, οι στενότεροι συγγενείς του Μίκυ είναι τα ανίψια του Μόρτι και Φέρντι και η αδελφή του Αμέλια. Η Μίνι είναι η αιώνια φιλενάδα του, διατηρεί στενή φιλία με τη μεγάλη οικογένεια των Ντακ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος είναι ο Μαύρος Πιτ. Το σκυλί του Μίκυ ακούει στο όνομα Πλούτο.

Στις πρώτες ταινίες του, ο Μίκι ήταν σκανδαλιάρης, ερωτύλος και ενίοτε κακός. Αργότερα έγινε ξερόλας, εξυπνάκιας, με λίγα λόγια ο κύριος Τέλειος, το καλό παιδί. Ήταν το τίμημα της επιτυχίας για τον Ντίσνεϊ. Η προσωπικότητα του Μίκυ στις πρώτες ταινίες ήταν πιο σύνθετη και γι' αυτό πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με τον μονοδιάστατο χαρακτήρα της συνέχειας.

Η μεγάλη επιτυχία του Μίκυ προσήλκυσε το ενδιαφέρον των εκδοτών και στις 13 Ιανουαρίου 1930 έκανε την πρώτη του έντυπη εμφάνιση. Τέσσερα χρόνια αργότερα είχε το δικό του λήμμα στη διεθνούς κύρους εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα. Στην Ελλάδα κατέφθασε με μεγάλη καθυστέρηση από τις εκδόσεις Τερζόπουλου, μόλις το 1966. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ένα περιοδικό μικρού σχήματος, με τον Μίκυ στο εξώφυλλο έτοιμο να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις των λιλιπούτειων αναγνωστών.

Ο Μίκυ έγινε ο πρώτος ήρωας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο περίφημο Πεζοδρόμιο της Φήμης (Walk of Fame) στο Χόλυγουντ. Η τελετή έγινε στις 18 Νοεμβρίου 1978, ανήμερα των πεντηκοστών του γενεθλίων. Το αστέρι του Μίκυ βρίσκεται στη διεύθυνση: 6925 Hollywood Blvd. Για δεκαετίες ο Μίκυ Μάους μονομάχησε σκληρά με τον Μπαγκς Μπάνι της Warner για τον τίτλο του πιο δημοφιλούς ήρωα των κινουμένων σχεδίων. Το 1988 οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι τα βρήκαν και πρωταγωνίστησαν στην ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ.
Η φήμη του Μίκυ γρήγορα μετατράπηκε σε πηγή εσόδων για την «Ντίσνεϊ», που είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου. Ο μικροσκοπικός ποντικός πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τον τύπο. Εικονίζεται σε ρολόγια, μολύβια, σεντόνια, πετσέτες και σε πολλά ακόμα προϊόντα. Κάθε χρόνο συνεισφέρει στα ταμεία της «Ντίσνεϊ» πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
O μεγάλος αντίπαλος του Μίκυ Μάους Μπάγκς Μπάνι

newsit.gr

Διαβάστε στη sfedona.gr



QUO VADIS ΔΗΜΑΡΧΕ ;
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΤΑΚΗ Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή μας που ο επί 12ετίας δήμαρχος του Λουτρακίου Γιάννης Γιωτάκης μας απέστειλε ανοιχτή επιστολή του προς τον σημερινό δήμαρχο της πόλης Κώστα Λογοθέτη. Ο Γιάννης Γιωτάκης ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ Η’ ΟΧΙ ΤΟΥ 6ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΒΓΑΖΕ 10 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Και εκεί που το θέμα του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου είχε κλείσει οριστικά και αναμενόταν από τον νέο χρόνο 2012 που ήδη διανύουμε, ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη ...

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΜΜΕ , ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ !
Από την στιγμή που οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο και κυρίαρχο δικαίωμα τους να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς καμία χειραγώγηση ή πολιτική καθοδήγηση , τα ΜΜΕ οφείλουν να καταγράφουν τις εκφράσεις αυτές των πολιτών χωρίς καμία παρέμβαση αλλοίωσης , διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης. Μια τοπική καθημερινή εφημερίδα που έχει αλλάξει πολλά χέρια ...

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας , στο Επιμελητήριο Κορίνθου , εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό μανιφέστο γενικώς κατά της γενιάς των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία στο μνημόνιο , στους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς νόμους , στην ανεργία και στην πείνα. Βαριές κουβέντες από όλους τους ομιλήσαντες για την ...

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ : ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !
Το διήμερο Θεοφανίων -Αη γιαννιού πραγματοποιήσαμε ένα ακόμα οδοιπορικό στην χιονισμένη ορεινή μας Κορινθία Ανήκουμε στους φανατικούς θαυμαστές της περιοχής αυτής και βρίσκουμε πάντα την ευκαιρία να την επισκεφθούμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της και να ακούσουμε τα προβλήματα τους και τις προτάσεις τους. Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία κράτους και κυρίως ιδιωτικής πρωτοβουλίας ...

στη sfedona.gr

Το “κόλπο γκρόσο” του Παπανδρέου


Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η πολιτική, ειδικά στην Ελλάδα, είναι γεμάτη από ιστορικούς συμβολισμούς. Και τα… συμπλέγματα που κουβαλούν μαζί τους. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, είναι το κόμμα των Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το ίδρυσε, ο Γιώργος το παρέδωσε στον Σημίτη, για να το ξαναπάρει πίσω το 2004, και να ετοιμάζεται σήμερα να το δώσει στον Βενιζέλο.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Άμεσα. Το ανακοίνωσε χθες βράδυ στον Λουκά Παπαδήμο, θα το πει το μεσημέρι στον Κάρολο Παπούλια, θα το βροντοφωνάξει το απόγευμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου θα καθοριστεί η ατζέντα της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, αύριο και μεθαύριο.
Όλες οι εκτιμήσεις επίσης συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εκείνος που θα κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ με… απευθείας ανάθεση, σχεδόν όπως συνέβη το 2004 μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Τότε που ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι δελφίνοι μιλούσαν για έλλειμμα δημοκρατίας στη «Δημοκρατική Παράταξη».
Όσοι βέβαια γνωρίζουν τους Παπανδρέου, υποψιάζονται ότι… δεν τα έχουμε δει ακόμη όλα. Και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φυλάει για το τέλος έναν κρυμμένο άσο. Ένα κόλπο γκρόσο. Όχι για να διασώσει το προεδρικό imperium του, αλλά για να επηρεάσει τόσο καθοριστικά την εκκίνηση του διαδόχου του, ώστε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να περιστρέφεται γύρω από το Καστρί.
Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η στρατηγική κίνηση; Το να βγάλει… στη σέντρα τους δελφίνους, από βήματος Εθνικού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στη συνευθύνη τους για την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος από το 2009 και μετά. Δηλαδή την αφωνία τους για το Μνημόνιο, που σήμερα εμφανίζονται να έχουν ξεχάσει.
Και ακόμη, τη δημόσια καταγγελία «σκηνικού Αποστασίας», επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του για πιέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ, στα οποία άλλωστε έδωσε ονοματεπώνυμο.
Ένα στρατηγικό σχέδιο που δεν θα αλλάξει φυσικά την πολιτική τύχη του Γιώργου Παπανδρέου. Ενδέχεται ωστόσο να διαφοροποιήσει την πολιτική κατάληξή του. Του ίδιου και της πολιτικής δυναστείας του.

statesmen.gr

Γιάννης Μιχελάκης: Μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους η επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ .Το κομματικό πάνω από το εθνικό.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, με την οποία ζητείται παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να δοθεί χρόνος στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κομματικό πάνω από το εθνικό. Αλλά και σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Αυτό αποκαλύπτει η επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Και αυτό αποτελεί μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους.
Απαιτούν ευθέως να καταστρατηγηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προταχθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τους δοθεί χρόνος, έτσι ώστε να μη ναρκοθετηθεί –όπως οι ίδιοι λένε- το μέλλον του κόμματός τους.
Προτείνουν –για κομματικές και μόνον σκοπιμότητες- ανατροπή του πλαισίου, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου. Την ίδια  ώρα που έπρεπε να ασχολούνται με τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, μεταφέρουν τα εσωκομματικά τους τερτίπια στην κυβέρνηση, υπονομεύοντας και την κυβέρνηση και τη χώρα.
Δείχνουν ξεκάθαρα ότι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Η κατάρρευση, όμως, του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετατραπεί και σε κατάρρευση της χώρας.
Προφανώς, δεν ζουν και δεν αντιλαμβάνονται την σκληρή πραγματικότητα  στην οποία οδήγησαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι, αθετώντας τις δεσμεύσεις τους, φουντώνουν ακόμη περισσότερο την οργή και το θυμό της κοινωνίας; Δεν τους απέμεινε ίχνος συνέπειας και σοβαρότητας;
Ας ξέρουν, τουλάχιστον, ότι η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στις εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ να καθορίσουν το μέλλον της χώρας».

Μεγάλη παγκόσμια επιτυχία για την ΟΝΝΕΔ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

      Για πρώτη φορά στην ιστορία της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (International Young Democrat Union, IYDU) εκλέγεται Έλληνας ΟΝΝΕΔίτης στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Στο Συνέδριο του IYDU που διεξάγεται στο Sydney της Αυστραλίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Καλαφάτης, εξελέγη στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, μια από τις πιο κομβικές θέσεις στην Ένωση των Νεολαίων Κεντροδεξιών κομμάτων από όλο τον κόσμο. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο τομέα των Διεθνών Σχέσεων για την προώθηση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ στο εξωτερικό και στις διεθνείς οργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Σε μία από τις δυσκολότερες εποχές για τη χώρα μας,  η γενιά μας αποδεικνύει πως αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν έχουμε στόχους και εργαζόμαστε για να επιτευχθούν αυτοί.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Γηράσκει με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη ο πληθυσμός της Ευρώπης

Ο πληθυσμός της Ευρώπης γηράσκει με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη. Αυτό αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του «Κέντρου Μελέτης και Γήρανσης Πληθυσμού», που ανήκει στο Υπουργείο για τη Γήρανση του Πληθυσμού, τη Γυναίκα, την Οικογένεια και τη Νεότητα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 12 – 14 Δεκεμβρίου 2011 με θέμα: «Αλλαγή της εικόνας των Ηλικιωμένων», όπου συμμετείχε η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας  
. Οι τρεις πρώτες χώρες των οποίων το ποσοστό ηλικίας άνω των 65 ετών κυμαίνεται από 18 - 20% είναι η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία. Τα άτομα 60+ στη σημερινή Ελλάδα αποτελούν το 23% του πληθυσμού και σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), το έτος 2030, ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών, στη χώρα μας, θα αυξηθεί κατά 10% φτάνοντας το 1/3 του συνόλου του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης, οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναπτύξουν πολιτικές για την:
-       Αλλαγή της εικόνας των ηλικιωμένων με ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή
-       Διατήρηση της υγείας και δραστηριότητας των ηλικιωμένων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο
-       Ανάπτυξη της συμφιλίωσης και συνοχής των γενεών
-       Ενίσχυση της αυτονομίας των ηλικιωμένων
Η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού αποτελεί μια πραγματικότητα με σοβαρότατες κοινωνικές, οικονομικές ασφαλιστικές, προνοιακές, και υγειονομικές προεκτάσεις. Το μέγεθος, ο ρόλος και η σημασία των ηλικιωμένων πολιτών, αποτελούν για τη νέα χιλιετία μια σημαντική συνιστώσα, η οποία θα απασχολεί όλο και περισσότερο το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Και είναι γεγονός ότι το επίπεδο του πολιτισμού της σύγχρονης κοινωνίας θα είναι άμεσα συναρτημένο με τον τρόπο αντιμετώπισης της τρίτης και τέταρτης ηλικίας.

Τελειώνει το μπραντ ντε φερ για το κούρεμα - Έλληνες μεταξύ των κερδοσκόπων που μας απειλούν με χρεοκοπία - Διαβάστε ποιοί τζογάρουν με το χρέος μας

Πάνω πέρα και πίσω από περίτεχνες διαρροές, από μισές αλήθειες, ψέμματα και φημολογίες που εξυπηρετούν σκοπιμότητες προβάλλει ένα πραγματικό και αναπότρεπτο γεγονός.

Η συμφωνία για το κούρεμα θα γίνει γιατί :
- Την θέλουν οι δυνατότεροι παίκτες του κόσμου, το ΔΝΤ, η Ε.Ε και ακόμα ακόμα αυτοί που θα χάσουν τεράστια ποσά, δηλαδή οι τράπεζες
- Φαίνεται από ''χιλιόμετρα'', όσα αυτά που διανύει το τελευταίο 48ωρο ο επικεφαλής των τραπεζών Τ.Νταλάρα ο οποίος δεν θα ρίσκαρε τον ερχομό του στη χώρα μας εαν δεν βρισκόμασταν μία ανάσα από τη συμφωνία
- Γιατί όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ΤΩΡΑ η Ελλάδα το ''μπαμ'' και η Ευρώπη το ντόμινο χρεοκοπίας
Όσο πιο κοντά όμως είναι η συμφωνία τόσο οι διαπραγματεύσεις θεριεύουν και απόδειξη είναι η ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που κάνει λόγο για άλυτα προβλήματα ενώ ο χρόνος πιέζει.

Ο επικεφαλής του IIF Τ.Νταλάρα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, προχώρησε σε μία διαρροή, εξέφρασε δηλαδή ''την ανησυχία του για την έλλειψη μιας ξεκάθαρης διαδικασίας για την ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων σχετικά με την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους''.
Μετά τον πρώτο χθεσινό διαπραγματευτικό γύρο με την ελληνική κυβέρνηση ο Τ.Νταλάρα, ξαναμπαίνει σε λίγο στο Μαξίμου, αφού προηγουμένως χθες το βράδυ ''πετάχτηκε'' στις Βρυξέλλες.

Η ουσία του προβλήματος

Ένα ποσοστό είναι το ''ζουμί'' της όλης υπόθεσης, το πόσοι από τους κατόχους ελληνικών ομολόγων θα μπουν εθελοντικά στο κούρεμα.
Εαν φτάσουμε στο μαγικό 75% συμμετοχής, τότε είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να υποχρεώσει και το υπόλοιπο 25% να κουρευτεί.
Αυτό γίνεται τεχνικά με την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, αλλιώς CAC.
Εδώ όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια νομική ακροβασία.

Αν ενεργοποιηθούν οι ρήτρες και γίνει η συμμετοχή υποχρεωτική τότε το κούρεμα μετατρέπεται σε πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία, συντεταγμένη μεν αλλά χρεοκοπία, και συνεπώς θα πρέπει να πληρωθούν από τις τράπεζες οι διεθνείς τζογαδόροι και μη που επένδυσαν σε ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας.

Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί ανατριχίλα στις τράπεζες που δεν θέλουν να ματώσουν πληρώνοντας ιλιγγιώδη ποσά ενώ θα έχουν ταυτόχρονα χάσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους που επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα.Για αυτό συμβαίνει το ''οξύμωρο'' να πιέζουν οι τράπεζες και τους υπόλοιπους που αρνούνται να δεχτούν ώστε να συμμετάσχουν τελικά στο κούρεμα.

Η τορπίλλη της τελευταίας στιγμής από έλληνες και ξένους κερδοσκόπους - Η λίστα


Προσέξτε πως πιέζουν – παίζουν οι διεθνείς τζογαδόροι και τα Hedge Funds.
Όλοι αυτοί βλέποντας την Ελλάδα να καταρρέει και την Ευρώπη να κινδυνεύει με ντόμινο μυρίστηκαν πως οι δανειστές της Ελλάδας θα προτιμήσουν έστω και την τελευταία στιγμή να την κρατήσουν στη ζωή για να γλιτώσουν το ευρώ.
Για αυτό και αγόρασαν τον τελευταίο καιρό κάτω από τη μισή τιμή ελληνικά ομόλογα αξίας δεκάδων δις ευρώ που είχαν υψηλό επιτόκιο.Τώρα αρνούνται το κούρεμα τους γιατί πιστεύουν πως θα τα πληρωθούν ώστε να μην κηρυχθεί η χώρα μας σε χρεοκοπία.Και εδώ οι πιέσεις είναι για μεγάλα στομάχια.

Προσέξτε τη μεθοδολογία τους όπως οι ίδιοι κυνικά παραδέχονται.

Το Μάρτιο λήγει ομόλογο αξίας 14,4 δις ευρώ.
Οι διεθνείς κερδοσκόποι αγοράζουν μαζικά το ομόλογο αυτό σε πολύ χαμηλές τιμές, δηλαδή με περίπου 40 εως 45 ευρώ για ομόλογα που αξίζουν 100 ευρώ.


Ότι και να γίνει αυτοί δεν χάνουν με τίποτε γιατί :

- Εαν τους περάσει η άρνηση και δεν κουρευτούν τότε για κάθε 40 ευρώ θα πληρωθούν 100 ευρώ
- Εαν κουρευτούν στο 50% θα βγάλουν τουλάχιστον 10ευρώ στο ομόλογο
- Εαν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα χάσουν την αξία των ομολόγων τους αλλά θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας

Το λένε ανοιχτά όπως ο Trun-Tin Nguyen, hedge fund μάνατζερ στην TTN AG της Ζυρίχης, που δήλωσε στο Bloomberg γιατί  αγοράζει τα ομόλογα του Μαρτίου :''Το στοίχημα είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πληρώσουν στο σύνολο του το συγκεκριμένο ομόλογο. Πριν το Μάρτιο καμία λύση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, είτε είναι «κούρεμα», είτε είναι πτώχευση''.

Ποιά Hedge fund έχουν ελληνικά ομόλογα

Το euro2day δημοσιεύει τη λίστα αυτών που παίζουν με τα ελληνικά ομόλογα, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι έλληνες αξιωματούχοι.

- Είναι το Saba Capital Management LP με κεφάλαια αξίας 5 δις ευρώ, που αγόρασε ελληνικό χρέος διάρκειας ενός έτους σε εξευτελιστικές τιμές που αντιπροσωπεύουν πιθανότητα χρεοκοπίας 75%.

- Είναι το CapeView Capital LLP με έδρα το Λονδίνο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα προτιμούν έλληνες αξιωματούχοι και ο ιδρυτής του έχει το ελληνοπρεπέστατο όνομα Theo Phanos.

- Είναι το Och-Ziff Capital Management, με κεφάλαια 28 δις δολάρια και το οποίο παίζει με το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το Reuters.

- Είναι το διάσημο πια, λόγω της ανοιχτής αντίθεσης του με το κούρεμα, ισπανικό Vega Asset Management.

- Είναι το York Capital με κεφάλαια 14 δις δολάρια, στο οποίο συμμετέχουν ο τραπεζικός γίγαντας της Credit Suisse και το Marathon Asset Management, με κεφάλαια στα 10 δις δολάρια.

Αμερικανικές και γερμανικές πλάτες


Μόνο τυχαία δεν δήλωσε για πρώτη φορά ικανοποιημένος από τις ευρωπαικές προσπάθειες ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α.
Μόνο τυχαία δεν κάνει απρογραμμάτιστη επίσκεψη αστραπή στη χώρα μας ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, αφού το πολιτικό μήνυμα που στέλνει είναι ξεκάθαρο.

newsit.gr

Γιατί είναι γρουσούζικη η Παρασκευή και 13;

Μάθετε όλη την ιστορία των μύθων και των δεισιδαιμονιών και αποφασίστε μόνοι σας τι θα πιστέψετε και τι όχι.
Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι μια μέρα συνυφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.
Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκευήδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.

ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ
Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13.
Αρχικά στη Βίβλο, βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.
Εν τω μεταξύ, πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των Ναϊτών ιπποτών.
Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.

ΟΙ ΜΥΘΟΙ
Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξής:
-Η αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου.
-Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.
Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.
Ισμήνη Λέντζου - newsit.gr

Απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε Ερώτηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη για τον υπερδανεισμό των κομμάτων.

Απαντώντας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή και υπεύθυνου τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Σκυλακάκη για τον υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων, ο Επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι η Επιτροπή «ανησυχεί για κάθε ενδεχόμενο ηθικού κινδύνου που σχετίζεται με το πρόγραμμα για την Ελλάδα» και ότι σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η τήρηση των αρχών της δίκαιης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές».               
Ο Θ. Σκυλακάκης είχε επισημάνει στην ερώτησή του ότι με τον υπερδανεισμό των κομμάτων (τα δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ξεπεράσει τα 230 εκ. Ευρώ), «προεξοφλείται… η μελλοντική λαϊκή βούληση πολύ πέραν της θητείας της παρούσας Βουλής», αφού τα κόμματα έχουν προσφέρει ως εγγύηση στις τράπεζες επιχορηγήσεις μέχρι το 2015, για ψήφους που δεν έχουν λάβει. Η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική είναι ακόμα σοβαρότερη με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αφορά την κρατική Αγροτική, η οποία έχει και τις μεγαλύτερες ζημιές που θα κλήθουν να καλύψουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.              
Ο Ο. Ρεν επισημαίνει επίσης ότι στόχος της ανακεφαλαιοπόιησης είναι «να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων/επενδυτών» και ότι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα έχει βέτο «για ορισμένες βασικές αποφάσεις των υποστηριζόμενων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για την επιχειρηματική στρατηγική, τη στρατηγική για τα μερίσματα, τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και τη μισθοδοσία».
Σημείωσε επίσης ότι το Ταμείο θα παρακολουθείται όχι μόνο από τις ελληνικές αρχές αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.              
Ο Θ. Σκυλακάκης δήλωσε: «Η αμαρτωλή σχέση κομμάτων και τραπεζικού συστήματος και των κομματικών δανείων που παραχαράσσουν τη λαϊκή βούληση, πρέπει επιτέλους να τελειώσει και είναι σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρητά αναγνωρίζει την ανάγκη να μείνουν πλέον οι τράπεζες μακριά από τέτοιου είδους σχέσεις και επιρροές.»     

Το πλήρες  κείμενο της απάντησης του Όλι Ρεν έχει ως ακολούθως:   
Ερώτηση: E-011048/2011 - 12.1.2012     
«Η Επιτροπή ανησυχεί για κάθε ενδεχόμενο ηθικού κινδύνου που σχετίζεται με το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Όσον αφορά την αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η τήρηση των αρχών της δίκαιης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές. Οι αρχές αυτές διαπνέουν τη στρατηγική αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα, που σχεδιάστηκε από τις ελληνικές αρχές από κοινού με την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ένας από τους στόχους της είναι να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων/επενδυτών στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Οι εναπομένουσες ανάγκες άντλησης κεφαλαίων θα καλυφθούν από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), το οποίο δυνάμει του νόμου είναι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση. Ο μηχανισμός του ΕΤΧΣ είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ενθαρρύνει τις τράπεζες να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις αντί να χρησιμοποιούν τη διευκόλυνσή του, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Η στήριξη των τραπεζών υπόκειται σε αυστηρούς προκαθορισμένους όρους, που περιλαμβάνουν την υποχρέωση εφαρμογής σχεδίου αναδιάρθρωσης συμβιβάσιμου με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Το ΕΤΧΣ θα διαθέτει δικαίωμα αρνησικυρίας για ορισμένες βασικές αποφάσεις των υποστηριζόμενων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για την επιχειρηματική στρατηγική, τη στρατηγική για τα μερίσματα, τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και τη μισθοδοσία. Ταυτόχρονα, θα αποτραπεί η υπερβολική επιρροή του στην καθημερινή διαχείριση έτσι ώστε οι τράπεζες να παραμείνουν υπό ιδιωτική διοίκηση και να έχουν ως στόχο την κερδοφορία. Η προθεσμία για τη μεταπώληση των μετοχών που αγοράζονται από το ΕΤΧΣ είναι αυστηρά καθορισμένη. Το ΕΤΧΣ υπόκειται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς ελέγχους και υποβάλλει εκθέσεις βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στο Κοινοβούλιο, τον υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.»      

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Σκυλακάκη: έχει ως ακολούθως:     
Θέμα: Προνομιακός υπερδανεισμός ελληνικών πολιτικών κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα      «Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, δημοσιεύματα στον Τύπο και επίσημη τοποθέτηση του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, τα δύο μεγαλύτερα κυβερνητικά ελληνικά κόμματα έχουν δανεισμό που ξεπερνά τα 230 εκ. ευρώ, με εγγύηση πιθανές μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, που αφορούν περιόδους πολύ μετά τη λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας.
Συγκεκριμένα, για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία έχουν κατατεθεί στις ελληνικές αρχές τραπεζικές συμβάσεις που δεσμεύουν μελλοντικές επιχορηγήσεις των δύο κομμάτων ύψους 111,8 και 120 εκ. Ευρώ αντιστοίχως, με λήξη των σχετικών συμβάσεων μέχρι το 2015, ενώ το σύνολο της διαθέσιμης χρηματοδότησης για όλα τα ελληνικά κόμματα ήταν το 2010 48,8 εκ. ευρώ και τα έσοδά τους που δεν προέρχονται από δάνεια ή κυβερνητικές επιχορηγήσεις είναι και για τα δύο αθροιστικά κάτω των 10 εκ. ευρώ ετησίως.
Προεξοφλείται συνεπώς η μελλοντική λαϊκή βούληση πολύ πέραν της θητείας της παρούσας Βουλής, η οποία όμως επηρεάζεται από την προνομιακή δανειοδότηση των κομμάτων αυτών από το τραπεζικό σύστημα. Παρά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, που καλύπτεται με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα δύο υπερδανεισμένα κυβερνητικά κόμματα έλαβαν μάλιστα το τελευταίο διάστημα και νέα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της.
Η επικείμενη επανακεφαλαιοποίηση-κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, αυξάνει την επιρροή των κυβερνητικών κομμάτων στο τραπεζικό σύστημα, αφού επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών (PSI, στήριξη των τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές κ.λπ.), χωρίς να προκύπτει με ποιό τρόπο θα αντιμετωπιστεί ο ηθικός κίνδυνος (moral hazard) που προκύπτει, λόγω του γεγονότος ότι τα υπερδανεισμένα κυβερνητικά κόμματα θα επηρεάζουν καθοριστικά την τύχη των πιστωτών τους.     
Θεωρεί η Επιτροπή σημαντικό, στο πλαίσιο των εργασιών της Τρόικα (π.χ. πρόβλεψη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου για ενίσχυση της διακυβέρνησης του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που προβλέπεται να γίνει με σύμφωνη γνώμη της Τρόικα), να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ηθικού κινδύνου σε ό,τι αφορά τη διοίκηση των τραπεζών, που προκύπτει από τον υπερδανεισμό των ελληνικών κυβερνητικών κομμάτων και να αποτρέψει να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων για νέα δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια στα κυβερνητικά κόμματα, που θα αλλοιώσουν την ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού; Εάν ναι, πώς προτίθεται να το πράξει αυτό;»


***Συνεδριάζει αύριο Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στον Πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με πολιτική εισήγηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια πλήττεται από την ύφεση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας
Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης έκανε την
ακόλουθη δήλωση:
«Η απουσία περιφερειακής πολιτικής, κατά την τελευταία διετία, είχε ιδιαίτερα
αρνητικά αποτελέσματα. Διαπιστώνεται έλλειψη παρέμβασης στους γενεσιουργούς
παράγοντες των ανισορροπιών (μεταξύ και εντός των Περιφερειών), καθώς και
έλλειψη εξειδικευμένης αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης. Και αυτό παρά
το γεγονός ότι κάθε ελληνική Περιφέρεια πλήττεται από την ύφεση με διαφορετικό
τρόπο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της καθεμίας, το βαθμό ανάπτυξής της πριν
από την κρίση, τον παραγωγικό της προσανατολισμό κ.α.

Στο χρόνο που πέρασε, ο Τομέας Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας
κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, με κείμενα θέσεων και
υπομνήματα, όπως και παρεμβάσεις προς τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής
Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: παρεμβάσεις που αφορούν σημαντικά
θέματα, μεταξύ των οποίων η αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από
την Ε.Ε. και άλλα πιο τεχνικά, όλα με σκοπό την υποβοήθηση της εθνικής υπόθεσης
που αποτελεί η έγκαιρη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, το 80% του οποίου έχει
εξαρχής σχεδιαστεί να κατευθυνθεί προς την περιφέρεια.

Αναδείξαμε τα προβλήματα και ασκήσαμε κριτική στις περιπτώσεις όπου χάθηκε
πολύτιμος χρόνος, ή υπήρξαν ελλείψεις, όπως στην προετοιμασία για την επόμενη
προγραμματική περίοδο 2014-2020 και την κατοχύρωση των μελλοντικών
διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων για όλες τις ελληνικές Περιφέρειες.

Επανειλημμένα καλέσαμε το Υπουργείο να ασκήσει δραστήρια το συντονιστικό του
ρόλο και να συνεργαστεί στενότερα με τις Περιφέρειες, ώστε να προχωρήσουν
πραγματικές θεσμικές ή λειτουργικές λύσεις και όχι μόνο γενικόλογες εξαγγελίες
για «επιχειρησιακές συμφωνίες», ή «σύμφωνα περιφερειακής ανάπτυξης» που
παραμένουν στα χαρτιά».

Για όλα αυτά, κατέθεσα χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό,
που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής εντός του Ιανουαρίου. 

Την Επερώτηση υπογράφουν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής
Ομάδας της Ν.Δ., Βουλευτής  Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς και
οι Βουλευτές κύριοι Κωστής Χατζηδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος
Ζώης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Λέγκας, Μαρία Κόλλια, Γιάννης
Ανδριανός
και Σπύρος Γαληνός.


Διαβάστε περισσότερα... onned-korinthias.gr

Πάλι με το θρήσκευμά μας τα έβαλε η παρέα του Τσίπρα - Τους ενοχλεί τώρα η αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια του γυμνασίου & λυκείου

Η καθόλου ανεκτική στην Ορθοδοξία και στη δημόσια έκφρασή της αριστερά, χτυπά για άλλη μια φορά, την ώρα που υποβοηθά υποκριτικά με χίλιους δύο τρόπους τη δημιουργία λατρευτικών υποδομών από αλλόφυλους και σέχτες στη χώρα μας. Αυτά, στη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» αλλά και στη λογική της δια της βίας επιβολής της εκκοσμίκευσης και της αθεΐας (χτυπώντας αρχικά τους χριστιανούς) και σε συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους (στο πλαίσιο ενός δικαιωματισμού, όπου μόνο οι χριστιανοί δεν έχουν δικαιώματα), με τη σταλινική προδιάθεση να είναι δεδομένη.
Ο ευρωβουλευτής λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα προς την αντιπρόεδρό της και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας Βίβιαν Ρέντινγκ (εκ Λουξεμβούργου), στην ουσία την «ενημέρωσε» για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου στην Ελλάδα (αυτός ήταν ο σκοπός), κατάφερε περιχαρής προφανώς να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Κομισιόν να ζητήσει εξηγήσεις από τη χώρα μας.
Η κ. Ρέντινγκ στην απάντησή της υπογραμμίζει πως «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή… αυτή η απαγόρευση οφείλεται στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των εν λόγω δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ‘θρησκευτικές πεποιθήσεις’… το άρθρο 8 παράγραφος 4 επιτρέπει στα κράτη μέλη, ‘όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος’, να θεσπίσουν και άλλες παρεκκλίσεις εφόσον παρέχονται οι «δέουσες εγγυήσεις» (…) συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι ‘κατάλληλα, συναφή προς το θέμα και όχι υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία’».
Και εδώ αρχίζει η βίαια κοινωνική μηχανική, αλά Στάλιν: «Θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφείς οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η επεξεργασία δεδομένων θρησκευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των απολυτηρίων τίτλων σπουδών, καθώς και να διευκρινιστεί ποιες εγγυήσεις παρέχονται από την εθνική νομοθεσία».
Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη για το πως μειοψηφίες της εξτρεμιστικής αριστεράς, στρέφονται με βίαια κατά των παραδόσεών μας, χειραγωγώντας τους θεσμούς, κατά της πλειοψηφίας. Στόχος φυσικά, η διάλυση του εθνικού κορμού. Αυτό βοηθά πολύ και τους διεθνιστές θιασώτες (νεοφιλελεύθερους φεντεραλιστές) της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης. Φυσικά, για όλους αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και σία, οι χριστιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην ομολογία πίστεως, που αποτελεί βασικό στοιχείο της πίστης τους και θα έπρεπε να λατρεύουν σε κατακόμβες.
Ελεύθερος Κόσμος

melostisneos.wordpress.com