Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Παναθηναικός πέρασε με 1 - 0 απο τα Γιάννενα

Νίκη-τίτλου πήρε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 85΄ οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες" και υπολείπονται τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά με δύο ματς λιγότερα.
Αν ο Παναθηναϊκός πάρει εφέτος το πρωτάθλημα θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Ορέστη Καρνέζη, αλλά και στον Σίλβα Κλέιτον. Ο γκολκίπερ των "πρασίνων" έκανε το ματς της ζωής του στους "Ζωσιμάδες". Τόσο στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο έκανε τουλάχιστον, πέντε σωτήριες επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του. Δικαίωσε απόλυτα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον εμπιστεύεται το τελευταίο διάστημα, ενώ "έσβησε τη ρετσινιά" που του είχε αφήσει το γκολ που είχε δεχτεί από την ΑΕΚ στο Κύπελλο.
"Ανθρωπος της τελευταίας στιγμής" ο Σίλβα Κλέιτον πέτυχε ένα απίθανο γκολ με ανάποδο ψαλίδι στο 85΄, χάρη στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε το "χρυσό τρίποντο" και έχει την ευκαιρία εφόσον νικήσει στην έδρα του (18 και 25/01) τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου έναντι του "αιωνίου" αντιπάλου του.
Η αναμέτρηση ήταν κυριολεκτικά...στον αέρα για περισσότερο από μισή ώρα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων", πολλά σημεία του οποίου είχαν καλυφθεί με πάγο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ανάγκασε τον διαιτητή Ηλία Σπάθα να ζητήσει να καθαριστούν με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος. Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν κανονικά για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως έγινε γνωστό όταν επέστρεψαν στ' αποδυτήρια διαμαρτυρήθηκαν για την καταλληλότητα του γηπέδου εκφράζοντας παράπονα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ο Πειραιώτης ρέφερι μπήκε στο γήπεδο περίπου 10 λεπτά πριν την έναρξη του ματς και διαπίστωσε ότι όντως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να παιχτεί ποδόσφαιρο.
Η προσπάθεια έγινε από κάποιο όχημα που πάτησε το χορτάρι και μετά από περίπου 40 λεπτά το ματς ξεκίνησε. Κι ενώ η αναμέτρηση πλησίασε στο 15ο λεπτό, ο Λέτο πήγε στον πάγκο του ΠΑΣ και ζήτησε από τους ανθρώπους των γηπεδούχων να συναινέσουν στη διακοπή του αγώνα. Είχε προηγηθεί ένα γλίστρημα του Βίλα στο τερέν κι ένα άτσαλο πέσιμο του Μαυρία, όλος ο πάγκος των "πρασίνων" σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή και για περισσότερο από πέντε λεπτά η κατάσταση ξέφυγε τελείως. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, ο κ. Σπάθας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η πρώτη καλή φάση του ματς σημειώθηκε για τους γηπεδούχους στο 24΄ με το απευθείας σουτ του Μπεσέρα να διώχνει στη γωνία του ο Καρνέζης. Δευτερόλεπτα μετά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Βίλα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 29΄ με τον Τοτσέ να βγαίνει απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού.
Αν δεν ήταν ο Καρνέζης σε μεγάλη βραδιά, τότε ο ΠΑΣ θα είχε σίγουρα το προβάδισμα στο σκορ. Ο γκολκίπερ των "πρασίνων", στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Βίλα από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 5ο λεπτό το σουτ του Ζαραδούκα πέρασε μόλις άουτ.
Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν αισθητά ανώτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν στο μυαλό τους γιατί ο διαιτητής Σπάθας δεν διέκοψε το ματς! Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καρνέζη να κάνει νέα σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Γεωργίου (49΄), ενώ στην αντεπίθεση ο Κουίνσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 54΄ με τον Κηπουρό να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μικρής περιοχής. Απίστευτες ευκαιρίες έχασε ο Παναθηναϊκός στο δίλεπτο 75΄-76΄, αρχικά με την κεφαλιά του Κατσουράνη που έδιωξε στο παραθυράκι του ο Κηπουρός και στο κόρνερ που εκτελέστηκε αρχικά ο Ζαραδούκας απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Τοτσέ, ενώ ο Κώτσιος στη συνέχεια έδιωξε σωτήρια το νέο σουτ του Λέτο που είχε πορεία προς τα δίχτυα. ΠΑΣ Γιάννινα (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87΄ Μπακαγιόκο), Nτε Βινσέντι, Γεωργίου (90΄ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58΄ Τζάνης).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Ιωαννίδης, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σιμάο, Βιτόλο (62΄ Λέτο), Κουίνσι (78΄ Φουρλάνος), Μαυρίας (46΄ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.


Σε αγώνες για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
   
ΑΕΚ-Ξάνθη                    1-1   
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας              2-0   
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός       3-1   
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης     0-0   
Ατρόμητος-Άρης               0-0   
Πανιώνιος-Παναιτωλικός       1-0   
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης               2-1   
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός    0-1
   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   
                        ΑΓ.  ΒΑΘ.
  
 1. Ολυμπιακός          17    40  
 2. Παναθηναϊκός        15    36 
  . ΑΕΚ                 17    33
 4. ΠΑΟΚ                17    29
 5. Ατρόμητος           16    27
  . Ξάνθη               17    26
 7. ΟΦΗ                 16    23
 8. Εργοτέλης           17    21
 9. Πανιώνιος           17    19
10. Άρης                16    18
11. Παναιτωλικός        14    16
  . Αστέρας Τρίπολης    15    16
13. ΠΑΣ Γιάννινα        15    11
  . Κέρκυρα             15    11
15. Λεβαδειακός         11     9
16. Δόξα Δράμας         11     3

Μείζον θέμα με Βάσω


Γράφει ο ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Για άλλη μια φορά, η Βάσω Παπανδρέου ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δεν κρύφτηκε πίσω από καμία δικαιολογία, αλλά δεν δίστασε να ανέβει στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, να κοιτάξει στα μάτια τον Γιώργο Παπανδρέου, και να πει… όσα δεν μπορούσαν οι άλλοι.
Η άλλοτε «ισχυρά κυρία» του εκσυγχρονισμού, που πρωταγωνίστησε πολλές φορές στο παρελθόν σε κινήσεις οι οποίες τάραξαν τα νερά σε εσωκομματικό επίπεδο, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για αντικοινοβουλευτική προπαγάνδα, και εστίασε στη διαπίστωση ότι το κυρίαρχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.
Μεγαλύτερη σημασία ωστόσο είχε η παραδοχή της Βάσως Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε με ειλικρίνεια προς τον ελληνικό λαό, από την προεκλογική περίοδο του 2009 κιόλας, δηλαδή τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι… λεφτά υπάρχουν. «Δεν μιλήσαμε ειλικρινά και δεν είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα η κυβέρνησή μας να καταρρεύσει. Τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Γνωρίζαμε την καταστροφή που είχε προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία, δεν είχαμε όμως σχέδιο και πυξίδα, και αρχίσαμε τους πειραματισμούς, και μάλιστα  με ερασιτεχνικό τρόπο. Η αλήθεια μπορεί να είναι λυτρωτική. Παραδίδουμε μια Ελλάδα καθημαγμένη. Ούτε ένας δικός μας πολιτικός δεν πήγε φυλακή», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της Βάσως Παπανδρέου, που προκάλεσε αίσθηση.

statesmen.gr

Συνάντηση Σαμαρά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Dr. Guido Westerwelle και τα υπόλοιπα μέλη της Γερμανικής Αντιπροσωπείας. Στη συνάντηση, από Ελληνικής πλευράς, συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, όπως επίσης ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.  
Έγινε εκτενής συζήτηση με αντικείμενο την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης  Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη  επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Έγινε εκτενής συζήτηση  για θέματα ευρύτερου – διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Μεγάλη Υπεροχή Νέας Δημοκρατίας - Σαμαρά

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο σημείο μηδέν και τις διαπραγματεύσεις για το PSI να κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή, η νέα έρευνα της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή, 15/1) αναδεικνύει τη μεγάλη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες και τη δυσαρέσκειά τους για τη κατεύθυνση της χώρας. Στο κλίμα αυτό, συνεχίζει να μειώνεται η εμπιστοσύνη στην αναγκαστική μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει με τεράστια διαφορά ως το μόνο πρόσωπο που είναι κατάλληλο για τη θέση πρωθυπουργού, ενώ η ΝΔ, με ανοδική τάση, καταγράφεται πλέον με υπερδιπλάσια εκλογική επιρροή από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες εμφανίζονται κατά 91% ανασφαλείς και κατά 85% δυσαρεστημένοι με το επίπεδο της ζωής τους, θεωρώντας παράλληλα κατά 87% ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, δέκα μονάδες ψηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 όταν οι αντίστοιχες απαντήσεις ήταν 77%. Αντίστοιχα, οι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης φτάνουν σήμερα στο 91%, ενώ η εμπιστοσύνη προσωπικά στον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση της οικονομίας μειώνεται στο 36% από 45% τον Νοέμβριο 2011 με την έλλειψη εμπιστοσύνης να αυξάνεται στο 62% από 35% τον Νοέμβριο 2011.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Αντώνης Σαμαράς προβάλει αδιαφιλονίκητα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας με πολύ μεγάλη διαφορά τις περισσότερες προτιμήσεις στο σχετικό ερώτημα: 20%, έναντι 7% του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υποσκελίζεται από την Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 5%, η Αλέκα Παπαρήγα με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 2% και ο Φώτης Κουβέλης με 1%. 
Την ίδια ώρα, η εκτίμηση που κάνει η εταιρεία για την εκλογική επιρροή της ΝΔ αυξάνεται στο 30,5% από 30% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2011) ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 14% από 15,5% τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η ΝΔ να υπερέχει πλέον με διαφορά 16,5 μονάδων, συγκεντρώνοντας άλλωστε υπερδιπλάσιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ενισχύει σημαντικά τη Δημοκρατική Αριστερά η οποία συγκεντρώνει 13,5% και είναι ουσιαστικά το μόνο άλλο κόμμα, εκτός από τη ΝΔ, που αυξάνει την εκλογική επιρροή της. Με πτωτική τάση, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4% και Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%.
Πολιτικό Παρατηρητήριο No 77

Πρωταθλητής χειμώνα στη Γ2 Κορινθίας ο Άρης Βοχαϊκού

Ο Άρης Βοχαϊκού στο φινάλε του Α΄γύρου ( 11η αγωνιστική) με την νίκη του με 1 - 0 επί του Άρατου Βασιλικού ανεδείχθηκε Πρωταθλητής χειμώνα στη Γ2 Κορινθίας , με +1 βαθμό από τον Α. Ο. Λεχαίου που είχε ρεπό.

11η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ – ΑΡΑΤΟΣ 1 - 0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ 3 - 1
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3 - 0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 6 - 2
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ 5 - 1
Ρεπό ο Α. Ο Λεχαίου

Η Βαθμολογία
( Επί 11 αγώνων)
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                22 - 8   23
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                         20 - 13   22
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ        32 - 15   21
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                          30 - 14   19
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ              16 - 11   15
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 26 - 28   13
ΑΡΑΤΟΣ                                   18 - 20   12
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ                   24 - 20   11
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ               10 - 16   9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 9 - 45   6
ΟΡΦΕΑΣ                               12 - 29   4

Ο Πανευρωστινιακός «μάδησε» τον Αετό και τον έπιασε ο Πανκαμαριακός στην κορυφή

Ο Πανευρωστινιακός νίκησε με 1 – 0 στο Δερβένι τον Αέτο Κρυονερίου με αποτέλεσμα ο Πανκαμαριακός με την χθεσινή του νίκη  με 2 – 0  στο ντέρμπι κορυφής  επί του Α, Ο Σπαθοβουνίου να τον πιάσει στην κορυφής της βαθμολογίας της Β2 Κορινθίας. Στους υπόλοιπους αγώνες του προγραμματος η Αναγέννηση Κιάτου επικράτησε με 4 -3 στο Βέλο του Απέσσα Χαλκίου. Εκτός έδρας ,στην Αρχαία Φενεό, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε με  3  - 2τον Παμφενεατικό, ενώ η Λυκοποριά απέσπασε ισοπαλία νε 1 - 1 στον Ασπρόκαμπο από την τοπική ομάδα. Στον Συνοικισμό η Κόρινθος ’06 νίκησε με 2 -1 την Θύελλα Λεοντίου, ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο με το ίδιο σκορ ο τοπικός Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό Άσσου.

Β’ όμιλος
15η Αγωνιστική
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 - 0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 -3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 1 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 2 - 1
ΑΠΕΣΣΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 3 - 4
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 2 -1

Η Βαθμολογία
( Σε 15 αγώνες)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ         49 - 16   36
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡ.             34 - 12   36
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ                    41 - 13   34
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                  36 - 21  29
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.            31 - 23   28
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 29 - 15  27
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 25 - 15   26
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                   22 - 27  20
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ           18 - 27   17
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 20 - 27   16
ΑΠΕΣΣΑΣ                            29 - 35  15
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ       16 - 32   13
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ    12 - 61  5
 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ         9 - 47   1

A  όμιλος

 Εθνικός Ξυλοκέριζας και  Άγιοι Θεόδωροι καλπάζουν
Σήμερα στην Β1, στα πλαίσια της 15 αγωνιστικήςο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης , στην έδρα του, νίκησε με 2 -0 την γειτονική του Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ στα Εξαμίλια οι Γαλάζιοι Νέοι έχασαν  με 0 – 1 από τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στους άλλους αγώνες ο Αγιάνννης έχασε με 1 - 2 στην έδρα του από την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , ο Τενεάτης , στο Γαλατάκι νίκησε  με 4 -1  το ΑΣ Λουτρακίου, ενώη Περαχώρα επικράτησε με 3 – 2 του Κουταλά. Χθες  τέλος οι ‘Άγιοι Θεόδωροι επικράτησαν με 4 – 0 του Άρη Κορίνθου, ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε  με 4 - 1τον Μαψό και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας του ομίλου.

15η Αγωνιστική
 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  4 - 0
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 4 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 - 1
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ -  ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 4 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 2 - 0
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ  -  ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 1 – 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -  ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 3 – 2

Η Βαθμολογία
( Σε 15 αγώνες)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.      58 - 13   43
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ      61 - 13   37
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ    31 - 25   25
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. Β.  29 - 24   24
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 23 - 29   24
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ    28 - 28   22
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.     23 - 26   21
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       25 - 30   20
ΑΟ ΜΑΨΟΥ            38 - 34  19
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ  16 - 29   19
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ          24 - 25   18
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.     16 - 18   17
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 29 - 66   10
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ     9 - 50   2

ΜΑΤ στην Νίκαια, η Ζάκυνθος επικράτησε με 1-0 της Προοδευτικής

Με επεισόδια και αποχώρηση των τριών διαιτητών με την βοήθεια των ΜΑΤ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Νίκαια, εκεί όπου η Ζάκυνθος επικράτησε με 1-0 της γηπεδούχου Προοδευτικής.
Με την λήξη του αγώνα παράγοντες των «βυσσινί» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον Δημητρόπουλο (το ίδιο έκαναν και στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου).
Όταν οι διαιτητές αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, πάνω από την φυσούνα τους περίμεναν οι οπαδοί της Προοδευτικής που τους πέταγαν νεράτζια, καφέδες και μπουκάλια με νερό, μέχρι που φυγαδεύτηκαν υπό την προστασία δύο διμοιριών ομάδων ΜΑΤ που τους προστάτευαν με τις ασπίδες τους.
Στην Ριζούπολη ο Πανηλειακός εκμεταλλεύτηκε πλήρως το «στραβοπάτημα» της Προοδευτικής και επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή.
1ος Όμιλος:
Προοδευτική – Ζάκυνθος 0-1
Απόλλων Σμύρνης – Πανηλειακός 0-1
Ηλυσιακός – Καλαμάτα 0-1
ΠΑΟ Ρουφ – Αστέρας Μαγούλας 0-1
Ρούβας-Κεραυνός Γλυφάδας 2-0

Η βαθμολογία


1. Προοδευτική413-1-07-310
2. Πανηλειακός53-1-15-310
3. Απόλλων Σμύρνης42-1-138-37
4. Καλαμάτα51-4-03-17
5. Χανιά52-12-1-235-57
6. Ζάκυνθος412-0-22 54-66
7. ΠΑΟ Ρουφ51-3-111 7-56
8. ΑΟ Γλυφάδας41-3-03-26
9. Αστέρας Μαγούλας51-11-1-33-24
10. Ηλυσιακός50-3-23-63
11. Ρούβας40-0-41-80

6Χ6 ο Εθν. Γαζώρου!
Στον βόρειο όμιλο ο Εθνικός Γαζώρου συνέχισε την ξέφρενη πορεία και έκανε το έξι στα έξι περνώντας και από την έδρα του Βατανιακού με 2-1, ενώ η Νίκη Βόλου αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα του Τηλυκράτη (0-0).

2ος Όμιλος:
Αετός Σκύδρας – Πόντιοι Κατερίνης 0-2
Δόξα Κρανούλας – Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
Μ. Αλέξανδρος – Τύρναβος 2-1
Τηλυκράτης – Νίκη Βόλου 0-0
Βατανιακός – Εθνικός Γαζώρου 1-2

Η βαθμολογια

1. Εθνικός Γαζώρου55-0-01013-015
2. Νίκη Βόλου53-2-07-111
3. Τύρναβος52-3-04-29
4.Τηλυκράτης43-0-25-59
5. Απόλλων Καλαμαριάς 52-2-146-46-48
6. Βατανιακός51-3-1553-45
7. Πόντιοι Κατερίνης51-2-26-45
8. Οικονόμος Τσαριτσάνης 51-2-226-55
9. Δόξα Κρανούλας51-2-21124-65
10. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας51-2-212-75
11. Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών52-3-322-92
12. Αετός Σκύδρας50-0-511-12-11

* O Αετός Σκύδρας έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -11 βαθμούς λόγω τιμωρίας.

«Τρένο» ο Πλατανιάς !

Μεγάλη νίκη (1-) πέτυχε ο Πλατανιάς τόσο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τον Πιερικό, μιας και οι γηπεδούχοι ήταν με δέκα παίκτες από το 58ο λεπτό και παρέμεινε έτσι στην κορυφή. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μιρτσέτα στο 16ο λεπτό, όταν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ναζλίδης, όταν τον ανέτρεψε ο Τσιντώτας. Το παιχνίδι για την ομάδα του Τίμου Καβακά έδειξε να «στραβώνει» όταν στο 58ο λεπτό ο Πάγκαλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σφακιανάκη.

Η Παναχαϊκή κόντρα στον Φωκικό κατάφερε να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες (3-1) παρουσία του υποψήφιου τεχνικού της Βασίλη Βούζα, Η αρχή έγινε στο 16ο λεπτό, όταν ο Κοιλιάρας σέντραρε και ο μόνιμος σκόρερ των «ροσονέρι», Φουρτάδο με κεφαλιά – ψαράκι άνοιξε το σκορ. Στο 52' ο Ντίνας διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Η Παναχαϊκή δεν προβληματίστηκε όταν ο Ταμπάκης στο 57' μείωσε το σκορ. Στο 70'ο Ουρτάδο με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Παναχαϊκή (Βαγγέλης Καράτσης): Πουρής, Κοιλιάρας, Παπαστεργίου, Λαμπρόπουλος, Πακάλτσης, Άντονι, Ουρτάδο, Ντίνας, Ουαταρά, Φουρτάδο
Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Βαλσαμάκης, Θωμόπουλος, Φαρμάκης, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σιακκάς, Σκαρίμπας (55' Δήμας), Στόϊκος (55' Μπουλουλής), Καλέργης, Ταμπάκης

Παιχνίδι για... γερές καρδιές ήταν αυτό στα Μέγαρα εκεί όπου ο Βύζας ανέτρεψε το εις βάρος του σκηνικό και τελικά πήρε την νίκη επί της Καλλιθέας. Ο Σταύρου μόλις στο 10ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Αρχικά ο Ροβίθης στο 54' έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 73ο λεπτό ο Ηλιόπουλος ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Τα αποτελέσματα



Πλατανιάς – Πιερικός 1-0
Παναχαϊκή – Φωκικός 3-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Αναγέννηση Επανομής 0-1
Βύζας Μεγάρων – Καλλιθέα 2-1
Ηρακλής Ψαχνών – Αγροτικός Αστέρας 1-0

Η βαθμολογία


1. Πλατανιάς117-3-112-424
2. Βέροια107-0-314-821
3. Πανθρακικός106-2-213-320
4. Aν. Επανομής116-2-318-1320
5. Λάρισα115-4-215-619
6. Αν. Γιαννιτσών115-2-47-917
7. Πιερικός114-4-39-816
8. Πανσερραϊκός114-4-312-1016
9. Καλλονή113-6-29-815
10. Καλλιθέα114-3-414-1315
11. Εθνικός Αστέρας103-6-17-312
12. Ηρακλής Ψαχνών112-3-66-612
13. Αγροτικός Αστέρας113-2-55-1010
14. Βύζας Μεγάρων113-2-68-1511
15. Παναχαϊκή115-1-517-1911
16. Φωκικός111-4-65-157
17. Θρασύβουλος111-2-84-155
18. Διαγόρας101-1-83-134

* H Παναχαϊκή άρχισε το πρωτάθλημα με -5 βαθμούς λόγω τιμωρίας.
* O Eθνικός Αστέρας έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς.

Άσφαιρη η Κόρινθος με τον Παναργειακό. - Μεγάλη νίκη του Ατρόμητου Χιλιομοδίου στο Ναύπλιο

Χωρίς τέρματα τελείωσε ο αγώνας της Κορίνθου με τον Παναργειακό ύστερα από ένα μέτριο αγώνα , στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 7oυ ομίλου της Δ’ Εθνικής.
 Στο 45΄ ο Φραγκάκης είχε σουτ στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Κόρινθος : Σουμουλίδης, Τζουμάκας ( 46΄Μπιτσάκος), Τσούκης, Κουβίδης (85΄Δημητριάδης), Φραγκάκης, Σπυρόπουλος, Μπαλτζής (80΄ Χατζόπουλος), Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ, Σιώκος, Λαμπρογιώργος.
Παναργειακός:  Παπαδόπουλος, Δρούλιας, Σοφός, Νότης, Φίλης, Λιάρος, Σαΐντ (82' Ισούφι), Ιασωνίδης, Τζιώρας, Κουτσοδήμος (89' Μπόμπος), Ελευθεριάδης (66' Τριμπόνιας).
.
Την πρωτοπόρο Κόρινθο πλησίασε στους 2 βαθμούς ο Μανδραϊκός που συνέτριψε με 8 = 0 στον Ασπρόπυργο, στο γειτονικό ντέρμπι την τοπική ομάδα.
Μεγάλη εκτός έδρας βαθμολογική νίκη με σκορ 2 -1, στο Ναύπλιο , πέτυχε ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επί του Πανναυπλιακού . Στο 23' ο Κουσκουνάς άνοιξε το σκορ γιά την ομάδα της Κορινθίας, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 10΄ . Στο 79'  ισόφάρισε για τους γηπεδούχους με φάουλ ο Καραγκούνης  , ενώ ενα δίλεπτο αργότερα , στο 81' με πέναλτι ο Μυργιώτης χάρισε το "χρυσό" τρίποντο" στον Ατρόμητο
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Λάσκαρης, Ταμπάκης, Παπουτσής (78' Σπυρόπουλος), Γκολέμης, Ζίου, Ζαχαράκης (62' Μπάρδης), Χατζησοφρωνίου, Λαμπρούσης (88' Ευθυμίιου), Αγγελόπουλος, Νικολέτος, Καραγκούνης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μαστρογιαννόπουλος, Μπαλής (66' Ντοντάι), Παππάς, Βλάσσης, Πανακούλιας, Ξύδης (80 Μήτρου(), Πασπαϊωάννου, Κουσκουνάς, Τσουμάνης (56 Ιατρόπουλος), Μυργιώτης
Στην Κύμη το τοπικό ντέρμπι με τη Χαλκίδα έληξε ισόπαλο 1 - 1., ενώ ισόπαλοι χωρίς τέρματα έληξαν και οι αγώνες της Θήβας με την Ένωση ΑΣΑ και των Λουκισίων με τον Πόρο.
Τέλος η Ένωση Ερμιονίδας σάρωσε με 5 – 0 την Δάφνη Ερυθρών.

Η 9η αγωνιστική
Πανναυπλιακός-Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1 - 2
Θήβα-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα        0 - 0
Λουκισίων Α.Ο.-Πόρος                                0- 0
Κόρινθος-Παναργειακός                              0 - 0
Ασπρόπυργος-Μανδραϊκός                        0 - 8
Ενωση Ερμιονίδας-Δάφνη Ερυθρών          5 - 0
ΑΟ Κύμης-Χαλκίδα                                     1 - 1

Η βαθμολογία
( Επί 9 αγώνων)
Κόρινθος                                             13-3   20
Μανδραϊκός                                      19-3   18
Παναργειακός                                  25-14   15
Χαλκίδα                                            11-7   15
Ατρόμητος Χιλιομοδίου               20-12   14
Λουκισίων Α.Ο.                             14-10   14
Ενωση Ερμιονίδας                        14-10   14
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 11-4   13
Πανναυπλιακός                              10-11   12
ΑΟ Κύμης                                      14-15   12
Θήβα                                                12-14   10
Πόρος                                             10-8   9
Δάφνη Ερυθρών                           10-21   9
Ασπρόπυργος                                 0-51   -2


ΤΡΑΙΝΟ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΣΤΟΥΣ +6

Ξέφυγε ο Παναιγιάλειος με 6 βαθμούς απο τον δεύτερο της βαθμολογίας Πανόπουλο, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Αχαϊκής στο Αίγιο. Το Πανόπουλο υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία εντός έδρας απο την Εράνη και έτσι ο Ατρόμητος Λάππα, βρήκε την ευκαιρία να τον πλησιάσει στον πόντο μετά την εύκολη επικράτησή του επί της Εικοσιμίας με 4-0. Στα άλλα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη-ανατροπή της Θύελλας επί του Διαγόρα με 2-1.

 (6ος όμιλος – 9η αγωνιστική)
Θύελλα Πατρών - Διαγόρας Βραχνέικων  2-1
Παναιγιάλειος – Αχαϊκή  1-0
Ατρόμητος Λάππα – Εικοσιμία  4-0
Πάμισος – Τσιλιβή  2-0
ΠΦΟ Πανόπουλου - Εράνη Φιλιατρών  0-0
Βρασιές - Αστέρας Αμαλιάδας  1-1
Τριταιικός - Ολυμπιακός Γυθείου 0-3 α.α.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (Σε 9 αγώνες) 

Παναιγιάλειος 27
Πανόπουλο        21
Ατρόμητος Λ.  20
Διαγόρας Βρ.   16
Αχαϊκή                14
Θύελλα Πατρ.    12
Βρασιές               11
Ολυμπιακός Γ.   11
Εράνη Φιλ.          11
Αστέρας Αμ.       11
Πάμισος                10
Τριταιικός             6
Εικοσιμία              3
Τσιλιβή                  2

Δεν το πιστεύω κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας..

Του Γιάννη Γούδα
Τυχαία έπεσα πάνω σε στοιχεία σχετικά με την «χορηγία» προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομολογώ ότι δεν μπορώ να τα πιστέψω.

Είναι αλήθεια κύριε πρόεδρε ότι για το 2010 η αμοιβή σας ή αν θέλετε η χορηγία προς τον θεσμό που τόσο λαμπρά εκπροσωπείτε, ανήλθε στο ποσό των 277.469? συν 77.593? για έξοδα παράστασης (σύνολο 355.062?); Είναι αλήθεια;
Κι αν ναι, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ρήση σας «μαζί θα περάσουμε το ποτάμι, μαζί θα περάσουμε στην απέναντι όχθη»;
Δηλαδή, εσείς με 30.000 το μήνα, εγώ με 1000, η μάνα μου με 800 και ο γιός μου με τα 450 της ανεργίας, όλοι μαζί θα πορευτούμε και θα.....
περάσουμε απέναντι;
Θα είναι στην παρέα και το πολιτικό προσωπικό της προεδρίας που κοστίζει 2.052.935? το χρόνο, θα είναι και το στρατιωτικό που κοστίζει άλλα 664 χιλιάρικα;
Θα έχετε μαζί και τις «πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» (425.000) και τις «πρόσθετες παροχές» (438.000); Για να περάσουμε απέναντι θα χρησιμοποιήσουμε τα κονδύλια για μετακινήσεις (14.843) και για καλού κακού θα έχουμε και τα 24.360 για προμήθειες υγειονομικού υλικού και είδη καθαριότητας;
Θα έχουμε και τα 104 χιλιάρικα για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης;
Δεν το πιστεύω κύριε πρόεδρε ότι πληρώνουμε 4.107.000? τον χρόνο για να έχουμε εσάς εκεί, να κάνετε τι;
Και κάποιος μου είπε ότι άκουσε ότι την προεδρική χορηγία την διαθέτετε σε φιλανθρωπίες!
Με τα δικά μας λεφτά κάνετε τον φιλάνθρωπο;
Κάντε τον με δικά σας όπως τότε που βοηθήσατε έναναναξιοπαθούντα να αποκτήσει επιτέλους ένα . «κωλόσπιτο»

ksipnistere.blogspot.com

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για μειώσεις στις κύριες συντάξεις

«Δεν υπάρχουν τα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις, με δεδομένο ότι η σύνταξη στην Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό ή το κύριο εισόδημα του 75% περίπου των ηλικιωμένων. Η μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις κατά 10% τα τελευταία χρόνια είχε αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, κλείνοντας τις εργασίες του σεμιναρίου, σχετικά με το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης, που διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα.
«Γι' αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, «αναζητούμε εναλλακτικές πηγές και τρόπους χρηματοδότησης των ταμείων για να αυξηθούν τα έσοδα, και να διασφαλίσουμε τις συντάξεις». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις σημαντικές απώλειες πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της ύφεσης, η οποία έχει ξεπεράσει αθροιστικά το 12%, της ανεργίας που βρίσκεται στο 18% και της σημαντικής φορολογικής επιβάρυνσης.
Συνεχίζοντας τόνισε, ότι «επιβάλλεται να εξεταστεί με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα των εσόδων» και χαρακτήρισε το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα «άδικο, γιατί επιβαρύνονται οι συνεπείς επιχειρήσεις και αναποτελεσματικό, γιατί δεν εισπράττονται οι θεσμοθετημένοι πόροι».
Αναγνώρισε ακόμη, ότι οι υψηλές εισφορές οι οποίες αντιστοιχούν από το 45% μέχρι και το 50% του μισθού, αποτελούν αντικίνητρο ειδικά σε περιόδους κρίσης και ότι το σύστημα ελέγχου για τις επιχειρήσεις είναι αναποτελεσματικό.
«Έχουμε προτείνει», είπε, «στους κοινωνικούς εταίρους μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 10% με τρεις προϋποθέσεις
α. Να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας
β. Να πληρώνουν ταυτόχρονα μέσα από το τραπεζικό σύστημα αποδοχές, εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών
γ. να καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους».
Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα των μέτρων για την περιστολή των δαπανών και τα χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικά».
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία «ο έλεγχος των δαπανών υγείας απέδωσε 2,6 δισεκ. ευρώ ετησίως σε σχέση με το 2009. Ο έλεγχος των συντάξεων με τη διασταύρωση των στοιχείων, την απογραφή των συνταξιούχων και τον πρώτο έλεγχο των αναπηρικών συντάξεων αποδίδει 450 εκ. ευρώ ετησίως». «Συνεχίζουμε» κατέληξε, «την προσπάθεια, έτσι ώστε στο τέλος του 2012 να έχουμε 1,5 δισεκ. ευρώ επιπλέον μείωση της δαπάνης».
Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2010, υποστήριξε ότι διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση με τη δημιουργία ενιαίου συστήματος για την κύρια σύνταξη, το διαχωρισμό του κλάδου σύνταξης από τον κλάδο υγείας για τα 4 μεγάλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ,ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ) και τη συγκρότηση Ενιαίου Ταμείου Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων.
Για το θέμα της ενοποίησης των Επικουρικών Ταμείων και της αναπροσαρμογής των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων με νέους τρόπους χρηματοδότησης και ο εξορθολογισμός των παροχών των ταμείων, «εκεί που υπάρχουν ελλείμματα και υπερβολές».
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και την Ομάδα Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Δανία και από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Δημοκρατική Συμμαχία για την επίθεση κουκουλοφόρων κατά τηs Ντόραs Μπακογιάννη

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την επίθεση κουκουλοφόρων στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η επίθεση από 20 οργανωμένους κουκουλοφόρους με πέτρες, λοστάρια και γιαούρτια  εναντίον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας  Μπακογιάννη ανήκει ξεκάθαρα στις παρακρατικές πρακτικές των γνωστών αναρχοφασιστικών ομάδων. Πρόκειται για επιθέσεις αλητείας, χουλιγκανικού τύπου τις οποίες έχει εκθρέψει  η ανοχή των αριστερών κομμάτων και όχι μόνο. Χρόνια τώρα, κυβερνήσεις, πολιτικές ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου, δικαστικές και αστυνομικές αρχές δεν έκαναν και δεν κάνουν  τη δουλειά τους  για τις επαναλαμβανόμενες παρακρατικές επιθέσεις κουκουλοφόρων. Η βία και η ανομία στη χώρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η παράσταση είναι δωρεάν και κανείς δεν καλείται να πληρώσει εισιτήριο».

Οι σημερινοί αγώνες της Superleague

Αλώβητος θέλει φύγει από τα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος θέλει να παραμείνει σε τροχιά… Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας για δεύτερη φορά – μέσα σε τρεις μέρες – τον Άρη στο Περιστέρι.
Κρίσιμα για τη σωτηρία είναι και τα ματς Πανιώνιος - Παναιτωλικός, Κέρκυρα - Αστέρας, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Εργοτέλη.

Η δεύτερη… δόση της 17ης αγωνιστικής
Ατρόμητος-Άρης
Κέρκυρα- Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης
Πανιώνιος-Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ

Το πρωτάθλημα στη Γ2 Κορινθίας

11η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
Ρεπό ο Α. Ο Λεχαίου

Το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας

Α΄ όμιλος
10η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ - .ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 6 – 1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       5 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ              2 - 1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ  - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     0 – 12

H   Βαθμολογία
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       23
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06         23
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ       20
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ             13
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         3
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ.            0

Β΄ όμιλος
10η Αγωνιστική
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ            7 – 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ 1 – 8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -  ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.         2 -  0
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ     Σήμερα
Η βαθμολογία
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ           18
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ            18
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                  17
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ.                     15
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      10
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                9
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                 3
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                   0

Ποιος θα ξεχάσει το 2009;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες τα ξύλινα λόγια περισσεύουν. Η αλήθεια είναι ότι ο πολίτης αισθάνεται μακριά, σαν να αιωρείται χωρίς αλεξίπτωτο και ζει την αγωνία της απότομης πτώσης. Ο κύριος υπεύθυνος, αυτός πού  παρέδωσε την χώρα στα χέρια της αδίστακτης αγοράς των γιάπηδων , αυτός πού έπαιξε με τον φόβο των πολιτών, αυτός πού θεώρησε κατόρθωμα τον υπέρογκο δανεισμό, αυτός τελικά θα έπρεπε να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων για να ζήσει την πορεία προς τα εκλογικά αποτελέσματα.
Οσο για τους συνοδοιπόρους του, ναι αυτούς πού τότε διαφήμιζαν το μνημόνιο, με το μείγμα μιας θνησιγενούς οικονομικής πολιτικής, σαν την βέλτιστη λύση και σήμερα το καταγγέλλουν, μπορούν να αποχωρήσουν και να ξεχάσουν την ενασχόληση με τα κοινά, διαφορετικά να συνεχίσουν μαζί του.
Φτάσαμε να θεωρείται στόχος η επαναφορά της οικονομίας μας στην περίοδο του 2009. Τότε πού ο σιωπηλός Αρχηγός των ΟΧΙ έλεγε την αλήθεια, ο λαλίστατος και στηριζόμενος γιάπης έταζε χρήματα και υπονόμευε κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην Χώρα.
Σήμερα λοιπόν ο πολίτης θέλει να εκφραστεί και να ανατρέψει το γιάπηκο χασάπικο πού γέμισε δυσωδία την Χώρα μας. Θέλει έναν γνήσιο Έλληνα πολιτικό να σκουπίσει, να καθαρίσει και να τηρήσει αξίες πού χάθηκαν από τους μορφωμένους αλλά και εκπαιδευμένους γιάπηδες ενός σύγχρονου σφαγείου.

statesmen.gr