Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πέτρος Τατούλης:Αν το 2011 ήταν χρονιά ανώμαλης προσγείωσης, το 2012 θα είναι ακόμα σκληρότερος χρόνος




Ευχές για χρόνια πολλά έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2012, χαρακτηρίζοντας το έτος ως σημαντική χρονική περίοδο, όπου θα γίνουν λυτρωτικά βήματα για τη σωτηρία της χώρας.
Ο κ. Τατούλης, ευχόμενος καλή επιτυχία στο Δήμαρχο που ήταν παρών στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, εξέφρασε τη βαθειά του πεποίθηση ότι οι δύο βαθμοί διοίκησης Δήμοι και Περιφέρεια θα έχουν υψηλό επίπεδο συνεργασίας με καθαρές σχέσεις για επιτυχία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
«Αν το 2011 ήταν χρονιά ανώμαλης προσγείωσης, το 2012 θα είναι ακόμα σκληρότερος χρόνος», σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους για εντατική εργασία και τόλμη στη λήψη αποφάσεων που κρίνονται απαραίτητες για να βρεθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα. «Δεν υπάρχουν μεσσίες στον τόπο, μόνη λύση και ελπίδα είναι οι ίδιοι οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης έστειλε τις ευχές του και στην ορογένεια, καλώντας την σε συστράτευση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη βαθειά του πίστη στον άδολο ακομμάτιστο και ανιδιοτελή πατριωτισμό και στη δημοκρατική λειτουργία, εντός της οποίας πρέπει αυστηρά να λαμβάνονται οι αποφάσεις.
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο και το 2012 θα πάρει τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για τη δημιουργία πολιτικών και το άνοιγμα νέων δρόμων για τη χώρα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Θέλουμε ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών

 «Θέλουμε αντικειμενικότητα στις μετρήσεις για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για εγκατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθμού παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την οποία αποφασίστηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, όλους τους βαθμούς διοίκησης και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της αιρετής Περιφέρειας και όχι του ΥΠΕΚΑ, το οποίο προβαίνει σε παράνομες ενέργειες. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και αναρωτήθηκε γιατί δε λειτουργεί ο σταθμός αυτός για τόσα χρόνια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, όπως η Μεγαλόπολη.
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι "οι απόψεις και οι πρωτοβουλίες μας διευρύνουν τις πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν" και αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του νέου Ευρωβουλευτή  των οικολόγων πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου που έγιναν παρουσία του παλαιού ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου με τις οποίες υπογράμμισε ότι "υπό συγκεκριμένες οικολογικές προϋποθέσεις τα ΣΔΙΤ είναι δόκιμες λύσεις υλοποίησης ενός έργου".
Ο κ. Τατούλης παράλληλα, μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει φερέγγυο και αξιόπιστο εταίρο στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.  

 Eξοικονόμηση 300.000 ευρώ κατά τη διαπραγμάτευση για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας

Απαντώντας στην επερώτηση για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι μετά από παρεμβάσεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατάφερε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γεωτεχνικής μελέτης και πέτυχε την εξοικονόμηση 300.000 ευρώ κατά τη διαπραγμάτευση της συμπληρωματικής μελέτης και τόνισε ότι το έργο αυτό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον εμπλουτισμό των νερών του Ευρώτα και για αντιπλημμυρική προστασία, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.

Στο περιθώριο της ενημέρωσης για το αρδευτικό φράγμα της Κελεφίνας, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση, εντός πολύ συντόμου χρονικού διαστήματος, της παράκαμψης της Σελλασίας, ενώ ότι ετοιμάζονται η παράκαμψη της Σπάρτης, η μελέτη του Αγίου Φωκά και ότι έχει προκηρυχθεί η προμελέτη για το μουσείο της Σπάρτης. 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Ε ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χαιρόμαστε για τις διευκρινήσεις, που αναγκάστηκε να δώσει ο κ. Βενιζέλος μετά την παρέμβασή μας.
Ελπίζουμε να τον άκουσαν και τα συνεργεία που ανέλαβαν να κόβουν το ρεύμα.
Γι’ αυτό, ας πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.
Του θυμίζουμε, πάντως, ότι ο ίδιος αρχικά απέκλειε την είσπραξη φόρου μέσω της ΔΕΗ και τελικά διέπραξε το αντίθετο.
Του θυμίζουμε και την υποχρέωση σεβασμού στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες.
Όσον αφορά στα περί δεοντολογίας, ας τα πει σ’ αυτούς που μένουν χωρίς ρεύμα, την ώρα που επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.
Και κάτι ακόμη:
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης. Και η στήριξη αυτή δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

Παπαδήμος: Δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα η έξοδος από την ευρωζώνη

Παπαδήμος: Δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα η έξοδος από την ευρωζώνη. Δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα φτάσουμε σε συμφωνία για το PSI

Φρένο στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή, προσπάθησε να βάλει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη του συνέντευξη από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα», όμως θα χρειαστούν θυσίες και ακόμη δύο χρόνια για τη λήψη πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία το Μάρτιο. «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις δύο διαδικασίες και επίσης να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το καταφέρουμε αυτό», είπε.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους (PSI), οι οποίες διεκόπησαν την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εκτίμησε ότι «είναι απαραίτητη περισσότερη σκέψη για το πώς θα συγκεραστούν όλα τα στοιχεία. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα συνεχιστούν (οι συζητήσεις) και ότι θα καταλήξουμε έγκαιρα σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», πρόσθεσε, ενώ απέρριψε τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται περισσότερους πόρους από τα 130 δισ. ευρώ ή μεγαλύτερο «κούρεμα» για το χρέος της. 
Αναφερόμενος στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι οι δύο αυτές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. «Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους τόσο όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος όσο και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. «Θεωρώ όμως ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόοδος αυτή θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς», τόνισε.

eklogika.gr

Τα ξένα ΜΜΕ προεξοφλούν τη χρεοκοπία σε 10 εβδομάδες- Στις 1.530 δρχ. το ευρώ!

Τα ξένα ΜΜΕ προεξοφλούν τη χρεοκοπία σε 10 εβδομάδες- Στις 1.530 δρχ. το ευρώ!



Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος περιγράφουν τα ξένα Μ.Μ.Ε, επικαλούμενα τους αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος και τους επενδυτικούς Οίκους που βέβαια πριν από τη συμφωνία για το PSI, παίζουν σκληρά παιχνίδια υπέρ των συμφερόντων τους.
Για «αναπόφευκτη» και «άτακτη πτώχευση» της Ελλάδας τον Μάρτιο κάνουν λόγο  οι Sunday Times με αφορμή τη διακοπή των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του IIF την Παρασκευή και τη δήλωση του Τσάρλς Νταλάρα, ότι έπρεπε ήδη να έχει κλείσει στα βασικά της η συμφωνία, ενόψει των ομολόγων ύψους 14,4 δισ. €  που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των news247.gr, αναλυτές της αγοράς αναφέρονται σε υποτίμηση-σοκ της δραχμής θεωρώντας  δεδομένη την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ: «Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1.530 δραχμές ανά ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα που σχετίζεται με επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, βασισμένη -όπως ισχυρίζεται- σε έκθεση μεγάλου οίκου».
 Επίσης, στους «Sunday Times», δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs» αναφέρεται στις συμφωνίες ανταλλαγής χρέους που συνομολόγησε η Ελλάδα με τη Goldman Sachs το 2001 παρέχοντας τη δυνατότητα στην επενδυτική αυτή τράπεζα να εισχωρήσει στην ευρωζώνη. Σημειώνει πως η Ελλάδα έκανε κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη: «Πριν ενταχθείς το ευρώ, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει επιτόκια της τάξης του 18% για να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Μετά την προσχώρησή της στο ευρώ, το επιτόκιο μειώθηκε στο περίπου 5%. Ήταν απόλυτα λογικό να κάνει κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη».
Η ίδια εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην Αντιγόνη Λουδιάδη, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, η οποία φέρεται να αξιοποίησε τα παράθυρα των ευρωπαϊκών κανόνων λογιστικής για να "βοηθήσει" την Ελλάδα να περιορίσει το χρέος της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντίτιμο ανήλθε στο τεράστιο ποσό των 300 εκ. ευρώ. Σήμερα, η κ. Λουδιάδη είναι διευθύνουσα σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Rothesay Life, 100% θυγατρικής της Goldman Sachs, που διαχειρίζεται κεφάλαια 9 δισ. λιρών.

eklogika.gr

Η γαλοπούλα ήταν αχωνευτή και ο Αστέρας Δερβενίου έχασε πάλι

Χωρίς “λάμψη” για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, παίζοντας “με κάτω τα χέρια”, ηττήθηκε στο Δερβένι με 1 – 0 από την ψυχωμένη Προοδευτική Περιγιαλίου.
Ο προβληματισμός από την κακή εμφάνιση της πλειονότητας των παικτών του Αστέρα είναι διάχυτος, γιατί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος οι παίκτες του παρουσιάζονται αγνώριστοι. Βέβαια το τέρμα που δέχτηκε ο Αστέρας ήταν τόσο αστείο, όσο ένα τέρμα παιδικού πρωταθλήματος, αλλά από την άλλη πλευρά ο Αστέρας δεν δημιούργησε παρά μόνο δύο ευκαιρίες σε ολόκληρο τον αγώνα … Ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος πρέπει να βρει επειγόντως λύση (έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, για το στήσιμο της ομάδας) γιατί ακολουθούν δύσκολοι αγώνες. Αλλά και αυτός που ήταν θεωρητικά εύκολος ;;
Η  Προοδευτική δεν ήταν καμιά υπερ-ομάδα, αλλά οι παίκτες της με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή τους και το μυαλωμένο παιχνίδι των αμυντικών τους κράτησαν εύκολα τον Αστέρα μακριά από την εστία τους και πανηγύρισαν δίκαια μια περιφανή νίκη. Ήταν τυχεροί στο τέρμα που πέτυχαν, αλλά ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες φάσεις, αν και έχασαν νωρίς το επιθετικό τους ατού, τον Τσάκωνα που τραυματίστηκε.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με χωρίς νεύρο και οι παίκτες του για αρκετό διάστημα δεν μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους. Τα κοντρόλ τους ήταν άσχημα, οι πάσες τους κακές, οι τοποθετήσεις τους εκτός χρόνου και τόπου και έτσι έδωσαν το δικαίωμα στην Προοδευτική που ξεκίνησε μαζεμένη στην περιοχή της να ξεθαρρέψει και να αντιμετωπίζει τον αγώνα με περισσότερη σιγουριά. Μάλιστα στο 18΄ο Τσάκωνας (λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού) έκανε ατομική ενέργεια, αλλά το ωραίο του σουτ έφυγε για λίγο άουτ. Στο 23’ ο Ζήσης έκανε από αριστερά ατομική ενέργεια και φθάνοντας μέσα στην περιοχή στη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα στον Δημόπουλο, ο οποίος σούταρε άτσαλα πολύ άουτ. Και στο 39’ ο Δημόπουλος με κοντινή σιγανή κεφαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Δάνη, αλλά σε θέση πλάγια αριστερά, ο οποίος σούταρε τελείως άστοχα.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας με την προσθήκη του Φωλιά στο χώρο του κέντρου (ήταν έκπληξη η απουσία του από την αρχική ενδεκάδα) πίεσε περισσότερο την Προοδευτική, αλλά η άμυνα της Προοδευτικής κατά πρώτο λόγο και οι κακές εκτιμήσεις των παικτών του Αστέρα διατηρούσαν το 0 – 0. Στο 63’ ο Παπαχρόνης της Προοδευτικής από θέση δεξιού μπακ πίσω από τη γραμμή της σέντρας έκανε μια απόκρουση “καμινάδα” προς την εστία του Αστέρα. Στην πορεία της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αστέρα κινήθηκε ο Μακάρωφ με τον Μερκούρη και ταυτόχρονα και ο Κολιμάδης. Η μπάλα έκανε γκελ στην περιοχή και πέρασε πάνω από τον Κολιμάδη, ο οποίος μετά γύρισε, αλλά δεν την πρόλαβε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. “Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται” λέει το γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό. Και ιδού η εφαρμογή του…
Οι παίκτες της Προοδευτικής χαλύβδωσαν περισσότερο, έκλεισαν τους διαδρόμους και καθοδηγούμενοι από τον πολύ έμπειρο Τσουγγαρή, το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, που έβγαλε πολλές φορές οφσάιντ τους επιθετικούς του Αστέρα, κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Μόνο μια φορά κινδύνεψαν, όταν συγκρούστηκε ο τερματοφύλακάς τους Μακρής με τον συμπαίκτη του Ντίσιο, αλλά ο Παπαδημητρίου δεν πρόλαβε την μπάλα για να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά, ο Μακάρωφ, ο Σαμανίδης και ο Αράπογλου σούταραν από καλές θέσεις, αλλά άστοχα. Ο Αστέρας το τελευταίο εικοσάλεπτο έπαιξε με τρεις στην άμυνα και τέσσερες στην επίθεση και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά κανένας παίκτης του δεν είχε τη φαντασία να κάνει κάτι καλύτερο και αρκούνταν στο να γυρίζουν τη μπάλα γύρω από την περιοχή της Προοδευτικής, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Μακρή.
Ο διαιτητής κ. Πάγκας ήταν πολύ καλός, όπως ο βοηθός του κ. Ταγκαλής. Για τον κ. Τρίμη υπήρξαν διαμαρτυρίες για τα πολλά οφσάιντ, αλλά έτσι έπαιζε η Προοδευτική και επομένως είχε πολλή δουλειά. Τώρα για ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε, να γίνεται χαμός και να υπάρχουν ακρότητες από τους φιλάθλους του Αστέρα, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οι διαιτητές δεν μπορεί να είναι ο στόχος, όταν οι παίκτες σου δεν βλέπονται … Αλλά πάντα κάποιος ανεγκέφαλος θα υπάρχει και θα αναγκάζει τους Συλλόγους να τρέχουν για τα αδικαιολόγητα.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μασούρης (61’ Μερκούρης), Μετεβελής, Ρούτσης (71’ Πεθαίνος), Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουτρούλης, Δάνης, Ζήσης (46’ Φωλιάς).

asterasderveniou.gr

Νέος τεχνικός στην "Μπάρτσα" ο Γιάννης Καντάς - Ο Φάνης Ζάρκος επέστρεψε στα παλιά του λημέρια

Νέος προπονητής στην Κόρινθο είναι ο Γιάννης Καντάς, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον Πάνο Μπεθάνη.
Ο 34χρονος τεχνικός επιλέχθηκε από τον νέο πρόεδρο της «Μπάρτσα» αν και δεν ήταν από τα φαβορί, καθώς ήθελε ένα νέο πρόσωπο για την ομάδα, προκειμένου να δουλέψει χωρίς άγχος και πίεση. Ο Καντάς έχει εμπειρίες από Δ’ Εθνική, καθώς έχει εργαστεί σε Μαλεσίνα, Αστέρα Ιτέας και Λειβαθώ, έχει διατελέσει τεχνικός στις Μικτές Νέων Βοιωτίας, όπως και σε τοπικές ομάδες της Βοιωτίας.
Σήμερα το μεσημέρι ο Γιάννης Καντάς είχε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες, αν και η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Καργιώτη.
Εκτός από την πρόσληψη προπονητή, η Κόρινθος πραγματοποίησε σήμερα και μια μεταγραφή-επιστροφή, με τον Φάνη Ζάρκο να συμφωνεί με τη διοίκηση.
Ο 20χρονος μέσος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κόρινθο στη Γ' Εθνική, έχοντας 23 συμμετοχές κι ένα γκολ, ενώ πριν έπαιζε στον Πέλοπα Κιάτου. Στην αρχή της φετινής χρονιάς πήγε στην Παναχαϊκή, αλλά δεν έπαιξε καθόλου κι έμεινε ελεύθερος. Ετσι, επέστρεψε στην «Μπάρτσα», για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Κατά τα άλλα ο Πάνος Μπεθάνης πλέον είναι και τυπικά πρόεδρος της Κορίνθου καθώς μέσα από την Γ.Σ. του Σαββάτου, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 80 μέλη, έγινε απόλυτα αποδεχτός από όλους μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, για την νέα προσπάθεια της ομάδας.
Ο ίδιος ανακοινώνοντας την νέα διοίκηση όπου υπάρχει για πρώτη φορά και εκπρόσωπος των οργανωμένων φιλάθλων, δήλωσε: ''Σβήνουμε όλα όσα έγιναν στο παρελθόν και ξεκινάμε από την αρχή'', δείχνοντας τις προθέσεις του για το μέλλον της ομάδας.
Ο ίδιος φυσικά δεν υποσχέθηκε τρομερά πράγματα, παρά μόνο ζήτησε σκληρή δουλειά, υπομονή, στήριξη και πλήρη διαφάνεια , ενώ τέλος υποσχέθηκε αποτελέσματα σε 3-5 χρόνια, τονίζοντας ότι φέτος μοναδικός στόχος είναι η άνοδος.


Korinthosfans.gr Το site των οπαδών της ΜΠΑΡΤΣΑΣ
  • 3η Ιντερνετικη Ραδιοφωνικη εκπομπη για το korinthosfans.gr αυριο Δευτερα 16/1/12 στις 21:00..Σας περιμενουμε ολους στο webradio του artichoker.gr

Παραιτήθηκε η κ. Αλ. Αδαλάκη από αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης

Υπέβαλλε την παραίτησή της από Αντιδήμαρχος , η αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης επί θεμάτων πολιτισμού κ. Αλεξάνδρα Αδαλάκη – Κόρκα .
Όπως δήλωσε η ίδια οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι προσωπικοί και οικογενειακοί

Φιλανθρωπικός Έρανος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εθελοντών Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας που εργάζονται στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό έρανο. Ο έρανος πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των εθελοντών από τις 12-16 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου(Τέρμα Αντιπτεράρχου Δέδε) και περιελάμβανε συλλογή ενδυμάτων σε καλή κατάσταση και ξηρών τροφίμων.
Τα προϊόντα που συνέλεξαν οι εθελοντές θα διαμοιραστούν σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ηλικιωμένους δικαιούχους  του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  οι οποίοι έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ρέστας Σπυρίδων συνεχάρη και ευχαρίστησε τους δύο εθελοντές, Catia Duarte και Gregoire Prost Lamour, για την πρωτοβουλία τους, η οποία αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα ανθρωπιάς την περίοδο αυτή που διανύουμε.
 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου απο16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού

Προγράμματα για νέους στην Ευρώπη

Νέα προγράμματα για τους νέους εγκρίθηκαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
 Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης θα δώσει τη δυνατότητα σε τρεις (3) νέους και νέες  να υποβάλουν αιτήσεις, ώστε να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν στο περιβάλλον, στην Αγγλία, καλύπτοντας το 100% των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας, επιδόματος διατροφής και άλλων βασικών εξόδων των δικαιούχων.
Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από την 21η Μαρτίου έως την 20η Απριλίου. Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδική βεβαίωση (Youth Pass) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή τους.
Τα προγράμματα εθελοντισμού οργώνονται από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» σε συνεργασία με το Ίδρυμα  Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ξεκινούν από την Πέμπτη  12/01/2012 έως 03/02/2012, Δευτέρα  – Τετάρτη  και Παρασκευή και ώρες από 9.30 έως 13.30, στο γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών. Η προετοιμασία και η συμμετοχή στα προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναπτύσσοντας και προωθώντας  σύγχρονες και πρωτοπόρες υπηρεσίες Ευρωπαϊκού επιπέδου και σε συνεργασία με το γραφείο Πληροφόρησης Νέων, βρίσκεται κοντά στους νέους υποστηρίζοντας δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού, αξιοποιώντας παράλληλα Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας δράσεις Ανταλλαγών Νέων, Εθελοντισμού για νέους από και προς την Ελλάδα, πρωτοβουλιών για νέους κ.α.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων” του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου, Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) κ. Ρέστας Σπυρίδων, καλωσόρισε τους 2 νέους εθελοντές   από την Αγγλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου μας.
Οι εθελοντές ασχολούνται με την καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, των ακτών στην περιοχή Δερβενίου και σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών και περιβαλλοντικών εργασιών στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Ακόμα, ασχολούνται με την αναδάσωση, την μετακίνηση των πεσμένων δέντρων σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου ,την συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου μας.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου απο16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η Κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου.

Η κοπή της πίττας του συλλόγου των εν Αττική Ευρωστινίων

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή , στο ξενοδοχείο Τιτάνια, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των εν Αττική Ευρωστινίων.
Κατά την εκδήλωση , τιμήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου  κ. Τριαντάφυλλος Ι. Δελής ,για την προσφορά του στην οργάνωση , την ανάπτυξη και καθιέρωση του Συλλόγου του οποίου διετέλεσε επί 28 χρόνια προεδρός του.
Επίσης οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση παρακολούθησαν διάλεξη του Αρχιέκτονα - Μηχανικού Ε. Μ. Π. Δημήτρη Κορρέ με θέμα "την τεχνική και τον τρόπο μετακίνησης των κτιρίων".-


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Ο.Ξυλοκάστρου

Ο Ν.Ο.Ξ σας καλεί στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2012.
Ελάτε λοιπόν όλοι οι φίλοι του ομίλου μας στις 11:00 το πρωΐ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου στο cafe-bar Chevalier στην οδό Καραμανλή 5 (παραλία Ξυλοκάστρου) να κόψουμε τη πίτα μας, να βρεθούμε κοντά να διασκεδάσουμε και να μιλήσουμε για αυτά που αφορούν τον όμιλο μας.

Τι (δεν) μας λένε οι δημοσκοπήσεις


Του Μάνου Οικονομίδη

Η (πολύ πρόσφατη) ιστορία μας έχει αποδείξει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πράγματι «φωτογραφίες στιγμής». Αποτυπώνοντας το κλίμα το οποίο επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Στο πλαίσιο δεδομένων παραμέτρων, που φυσικά χρίζουν επεξεργασίας και μεταβολών, στην εξέλιξη της ζώσας καθημερινότητας.
Όταν όμως οι «φωτογραφίες» αυτές μπαίνουν… στη σειρά, η μια μετά την άλλη, τότε το μωσαϊκό το οποίο σχηματίζεται, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Αντιθέτως, μάλλον την αποτυπώνει με ακρίβεια.
Το τελευταίο «Βαρόμετρο» της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά παγίωσης. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε… τι δεν λέει η δημοσκόπηση.
Ξεκινάμε από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προβάλει ως η μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος. Με το έτερο κόμμα του διπολισμού, το ΠΑΣΟΚ, να πληρώνει βαρύ φορτίο για το Μνημόνιο, και να κινείται σε ποσοστά κάτω του 15%, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κινείται πάνω από τα επίπεδα του 30%.
Αυτό σημαίνει ότι, καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, και το ποσοστό των αναποφάσιστων θα μειώνεται, εκείνοι που θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν, και δεν θα επιλέξουν την αποχή ως πολιτική στάση συνείδησης, θα ενισχύσουν την τάση της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία. Ακόμη κι αν αυτό αποτυπωθεί «πάνω στην κάλπη», ως εκκωφαντικό ξέσπασμα των υπόγειων ρευμάτων.
Δεδομένο δεύτερο: Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε στρατηγικού χαρακτήρα ήττα, δεν καταρρέει ωστόσο, ούτε απειλείται με μη αναστρέψιμη βλάβη. Ένα μεγάλο μέρος της παραδοσιακής εκλογικής βάσης του, «στριμώχνεται» κάπου μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη και της δεξαμενής των αναποφάσιστων.
Κάτι που σημαίνει ότι, η μεν ΔΗΜΑΡ μοιάζει ήδη «άδειο πουκάμισο», και εξαιρετικά ευάλωτη σε μια αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που θα σηματοδοτήσει αλλαγή κλίματος και ψυχολογίας, το δε ΠΑΣΟΚ διατηρεί εφεδρείες στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που συνδέθηκε με το κράτος και την εξουσία, επί δεκαετίες.
Δεδομένο τρίτο: Η Αριστερά… παραέγινε συστημική. Για την ψήφο με… ημερομηνία λήξης προς τη Δημοκρατική Αριστερά, τα είπαμε. Το ΚΚΕ, συνεχίζει να κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους μήνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπόκειται σε… φρένο ορμής, ως προς την περαιτέρω προσέλκυση αναποφάσιστων και διαμαρτυρόμενων.
Ουσιαστικά, η Αριστερά, αν και αθροιστικά εξελίσσεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση της επόμενης Βουλής, ανακυκλώνει απλώς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που αρνούνται να αποδεχτούν ότι το Κίνημα ψήφισε, στήριξε και συνεχίζει να υπερασπίζεται το Μνημόνιο.
Το πραγματικό κέρδος των κομμάτων που παραδοσιακά βρίσκονται απέναντι από την εξουσία, θα ήταν το να κατάφερναν να κινητροδοτήσουν πολίτες οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι και προσανατολίζονται στην αποχή, να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν την Αριστερά. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει, ούτε και είναι πιθανό να συμβεί, από τη στιγμή που τα ποσοστά της αποχής είναι τόσο υψηλά.
Η πραγματικά ενδιαφέρουσα παράμετρος των επόμενων εκλογών, είναι το μετεκλογικό σκηνικό. Και το κατά πόσο, σε αντίθεση με προγενέστερες ευμετάβλητες συμπεριφορές της, η ελληνική κοινωνία επιμείνει αυτή τη φορά στο να καθηλώσει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο θεατή της εξουσίας. Ανεξαρτήτως του ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Επειδή οι ευθύνες δεν περιορίζονται στο οικόσημο των Παπανδρέου, αλλά αγγίζουν το «όλον», τα «πολλά ΠΑΣΟΚ».

statesmen.gr

Γιάννης Μιχελάκης: πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα.

Αγνοούν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που  -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.

Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία».

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίων 2011: τεράστια επιτυχία της τάξεως του 70%, για τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΚ- ΜΜΕ


Στις Επιμελητηριακές εκλογές Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2011, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΚ- ΜΜΕ κατέγραψαν τεράστια επιτυχία της τάξεως του 70%, κερδίζοντας με αυτόνομες διοικήσεις και συνδιοικήσεις 41 στα 59 Επιμελητήρια της χώρας.
Εξ αυτών τα 37 Επιμελητήρια με αυτόνομες διοικήσεις ήτοι 63% και τα 4 Επιμελητήρια με συνδιοικήσεις ήτοι 7%.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρας μας και η επιχειρηματικότητα, τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν σημαντική ελπίδα αξιολόγησης εκπροσώπησης, πρότασης και διεκδίκησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ζητήματα που τους απασχολούν και κυρίως στην επιβίωση και κατ’ ακολουθίαν ανάπτυξή τους.
Αυτό άλλωστε είναι το κυρίαρχο αίτημα των επιχειρηματιών- μελών των Επιμελητηρίων, αλλά και βασική υποχρέωση και υπόσχεση των νεοεκλεγμένων Διοικήσεων.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Οι νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος, που εκδηλώνονται στη FYROM την σπρώχνουν σε ένα ιδιότυπο διεθνές περιθώριο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος, που εκδηλώνονται στη FYROM, είτε σε επίσημο επίπεδο (δηλώσεις Πρωθυπουργού και λοιπών αξιωματούχων), είτε σε επίπεδο γεγονότων της καθημερινότητας (καρναβαλικές φιέστες με θέμα την… “κηδεία της Ελλάδας”!) εκθέτουν ακόμα περισσότερο την, υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι, πολιτική ηγεσία, για το “εμπόριο” μισαλλοδοξίας, ακραίου εθνικισμού και εξαλλότητας στο οποίο επιδίδεται.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρέπει να καταλάβει ότι η πορεία αυτή είναι ολισθηρή, επικίνδυνη και αδιέξοδη.
Και σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο δεν βοηθάει στην προσέγγιση της χώρας του με τις Ευρωατλαντικές δομές, αλλά αντίθετα την σπρώχνει σε ένα ιδιότυπο διεθνές περιθώριο».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο ΓΙΑ PSI ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

  ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                  Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012                                           

                                               ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
                                                   στον Πρωθυπουργό
                                                Κύριο Λουκά Παπαδήμο

Θέμα : «Η πορεία διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση»

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση  με εταίρους και δανειστές, στην οποία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οφείλει να διαμορφώσει  τις  συνθήκες  εφαρμογής του προγράμματος  ανταλλαγής ομολόγων και της σύναψης της  νέας δανειακής σύμβασης. Απαιτείται να υπάρξουν από ελληνικής πλευράς συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν στη διαπραγμάτευση Την ίδια στιγμή όμως, τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας επιδίδονται σε μικροκομματικούς τακτικισμούς και παιχνίδια προεκλογικών σκοπιμοτήτων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ανησυχία και την ανασφάλεια που νοιώθουν οι πολίτες.  Δεδομένου ότι η επερχόμενη διαπραγμάτευση καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις που καλείται να λάβει η τωρινή και οι επόμενες κυβερνήσεις είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την πορεία τους και το πλαίσιο πάνω στο οποίο διεξάγονται.

                      Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: 

1.Ποιά είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση; 
2.Προσανατολίζεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης και αν ναι ποιά είναι αυτά και πότε προβλέπει να τις προχωρήσει.;                                                                                                       

Η βουλευτής                                                                                                                                                                                                                                                                             
Ντόρα  Μπακογιάννη

Κώστας Κόλλιας: «Καταστροφική για τους δικηγόρους της Κορινθίας η απελευθέρωση του επαγγέλματος»

Με αφορμή την κατάθεση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών διατάξεων σχετικά με την περαιτέρω απελευθέρωση του επαγγέλματος του δικηγόρου, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Οι δικηγόροι της Κορινθίας είναι ανάστατοι από τη νέα, αιφνιδιαστική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου για το περαιτέρω άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Με αφορμή τις διατάξεις που επιχειρείται να περάσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, είχα συνάντηση με εκπροσώπους των δικηγόρων του Νομού μας στα γραφεία του συλλόγου. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και που αφορούν την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση.
Κατ’ αρχήν οφείλω να σχολιάσω ότι δεν διακρίνω τίποτε το «επείγον» στις εν λόγω διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί το Υπουργείο Οικονομικών αισθάνθηκε την ανάγκη να συμπεριλάβει σε ένα νομοσχέδιο που τιτλοφορείται ως «επείγον» και που προωθείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις διατάξεις για τους δικηγόρους.
Κατά δεύτερον, ο νόμος 3919, με τον οποίο απελευθερώθηκε το επάγγελμα του δικηγόρου, με κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών, των ελάχιστων αμοιβών, αλλά και θέσπιση όρων για την ίδρυση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών, ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου είχαν περάσει από λεπτομερή και εποικοδομητικό διάλογο με τους δικηγορικούς συλλόγους και είχαν τύχει ευρείας συναίνεσης.
Τώρα η Κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα, και οι επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις, κυρίως στους δικηγόρους της επαρχίας, θα είναι καταστροφικές. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα των δικηγορικών εταιρειών να ανοίγουν υποκαταστήματα στην επαρχία. Είναι νομίζω αυτονόητο τι θα σημάνει μια τέτοια προοπτική για τους δικηγόρους της Κορινθίας. Οι εταιρείες, με ασύγκριτα μεγαλύτερα μέσα διαφήμισης και προώθησης των υπηρεσιών τους, θα κατακτήσουν την αγορά όχι απαραίτητα επειδή αυτές οι νομικές υπηρεσίες θα είναι καλύτερες, ούτε επειδή θα είναι φθηνότερες, αλλά επειδή θα διαφημίζονται περισσότερο και θα είναι περισσότερο αναγνωρίσιμες. Οι δικηγόροι της επαρχίας θα αναγκαστούν είτε να γίνουν υπάλληλοι είτε να εγκαταλείψουν τον κλάδο.
Οι δικηγόροι, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχουν υποστεί και αυτοί σοβαρά πλήγματα στην τσέπη και στη δουλειά τους. Έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές τους εισφορές και αναμένεται να αυξηθούν και άλλο – γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα τους νέους και ασκούμενους δικηγόρους - έχουν μπει έκτακτες εισφορές, έχει επιβληθεί ειδικό τέλος επιτηδεύματος. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κακώς εννοούμενη απελευθέρωση του κλάδου, με αυτό το ανεξέλεγκτο «άνοιγμα» δηλαδή, θα έχουν συνέπειες και για τους δικηγόρους, αλλά και για τους καταναλωτές. Διότι κανείς δεν εγγυάται ότι ο ανταγωνισμός, χωρίς περιορισμό στην κοστολόγηση των υπηρεσιών, θα λειτουργήσει υπέρ του πολίτη.
Ο δικηγόρος δεν είναι απλά ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Το λειτούργημά του δεν μπορεί να ταυτίζεται ούτε με την υπαλληλική νοοτροπία ούτε με την εμπορική δραστηριότητα. Θα πρέπει να παραμείνει συλλειτουργός και υπηρέτης της Δικαιοσύνης. Αιφνιδιασμοί για τόσο ριζικές αλλαγές, που επηρεάζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν επιτρέπονται σε δημοκρατικές πολιτείες. Η Κυβέρνηση και τα Υπουργεία πρέπει να αποσύρουν τις διατάξεις και να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, όπως έγινε και τον περασμένο Φεβρουάριο, για να βρουν μία λύση που να υπηρετεί τη Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους και τους πολίτες.»

Η Νέα Δημοκρατία σε οδό αυτοδυναμίας


Η δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εισέλθει… ανεπιστρεπτί στην οδό της επίτευξης αυτοδυναμίας στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Κάτι που σημαίνει πως θα είναι εκείνη, η οποία θα αναλάβει την ανοικοδόμηση της χώρας, σε μια εθνικά οριακή συγκυρία.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μόνη σταθερά σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Ακόμη και με φόντο προβλέψεις για σημαντική αποχή, όσοι κινητροδοτηθούν να προσέλθουν στην κάλπη, εμφανίζονται αποφασισμένοι να στηρίξουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων είναι μπολιασμένη και με την παράμετρο της «ψήφου πάνω στην κάλπη». Δηλαδή, την τάση ενός ποσοστού ψηφοφόρων, να αποφασίζει την ημέρα των εκλογών. Και παραδοσιακά, να πηγαίνει με τον διαφαινόμενο νικητή, διευρύνοντας το μέγεθος της επικράτησής του. Αυτό άλλωστε συνέβη και το 2009, με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να είναι μεγαλύτερη από όσο προέβλεπαν οι μετρήσεις.
Παράλληλα, τα κόμματα της Αριστεράς δεν αυξάνουν επί της ουσίας τις δυνάμεις τους, κάτι που θα συνέβαινε αν έδιναν κίνητρο σε πολίτες οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες, να αλλάξουν στάση, να ψηφίσουν, και να στηρίξουν την Αριστερά. Απλώς «ανακυκλώνουν» τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν περνούν στην απέναντί όχθη, αλλά επιλέγουν να στηρίξουν κυρίως τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Η δε συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτιμάται ως εθνικά υπεύθυνη στάση, και ιδιαίτερα με την εκπροσώπησή της στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, δια των δυο αντιπροέδρων της, απαντά στο ερώτημα περί της ύπαρξης στελεχών να σηκώσουν το βάρος της διακυβέρνησης.
Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές λοιπόν, και με δεδομένη την τάση της κοινωνίας να ζητήσει «πολιτική αλλαγή», η Νέα Δημοκρατία θα ενδυναμώνει την προοπτική αυτοδυναμίας της.

STATESMEN

Η “κάθαρση” που έγινε “Βρώμικο ’89″


Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δέκα μήνες μετά την έναρξη της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά, στις 16 Ιανουαρίου του 1992, το Ειδικό Δικαστήριο ξεκινούσε την τελική διάσκεψη των μελών του, για την έκδοση ετυμηγορίας αναφορικά με τον βαθμό ευθύνης και ενοχής του Ανδρέα Παπανδρέου, του Δημήτρη Τσοβόλα και των λοιπών κατηγορουμένων, στο μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της εποχής μας.
Η απόφαση θα ανακοινωνόταν μετά από 15 ώρες, το πρωί της 17ης Ιανουαρίου, και θα αποτελούσε τον πρόλογο της πολιτικής αντεπίθεσης του παπανδρεϊσμού και του ΠΑΣΟΚ. Με ψήφους 7 έναντι 6, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αθωώθηκε των κατηγοριών. Με πρακτικό αποτέλεσμα, η «κάθαρση», που αποτυπώθηκε ως λαϊκή απαίτηση στις εκλογές του 1989 και του 1990, και οδήγησε στο να ξεπεραστούν οι ιδεολογικές διαφορές Δεξιάς και Αριστεράς, να θρυμματιστεί, και να περάσει στην ιστορία ως «το βρώμικο ‘89».

Η… βουλιμία για τη χρεοκοπία της Ελλάδας


Tου ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ακόμη και αδαής να είναι κανείς γύρω από την οικονομία, δύσκολα δεν θα διαγνώσει πίσω από τα διαρκή αδιέξοδα που προκύπτουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την κρίση χρέους της Ελλάδας, τη… βουλιμία ξένων συμφερόντων. Που ποντάρουν στη χρεοκοπία της Αθήνας και τη δραματική επιστροφή στο καθεστώς της δραχμής, για να εισπράξουν, όχι μόνο τα υπερκέρδη της ενεργοποίησης των CDS, αλλά και τα διαρκή οφέλη από μια υποτιμημένη χώρα. Την οποία θα μπορούν να «αγοράσουν»… μισοτιμής.
Η «Ημερησία» δίνει… διεύθυνση και τηλέφωνο σε κάποια από τα συμφέροντα αυτά, αποκαλύπτοντας ότι η μεγάλη επενδυτική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, JP Morgan, συμβουλεύει τους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate, με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα. Έτσι ώστε όταν η Ελλάδα κηρύξει χρεοκοπία, την οποία η JP Morgan θεωρεί δεδομένη, οι πελάτες της, που θα έχουν αγοράσει δάνειο σε ευρώ, να το αποπληρώσουν σε δραχμή. Δηλαδή, στη μισή αξία του.
Η… ωδή στην κερδοσκοπία βέβαια δεν σταματά εδώ, καθώς έχει ως πρωταγωνιστές και άλλες μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, που βλέπουν την εθνική δυστυχία ως παράθυρο για τη δική τους οικονομική ευημερία, σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης και αβεβαιότητας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η JP Morgan ήταν μια από τις τράπεζες-φετίχ των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατηγορούνται για… συζητήσιμο ρόλο στην υπόθεση της κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008. Τότε που άφησαν τη Lehman να χρεοκοπήσει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια συστημική κρίση παγκοσμίων διαστάσεων. Η κρίση που ζούμε.

statesmen.gr

Εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" - Β.Μπαλάφας

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα, η παύση των συνομιλιών για το αμφιλεγόμενο PSI, η συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική εναντίον των εργαζομένων όλων των κλάδων, η τραγική κατάσταση στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η συνέχιση της έλλειψης βιβλίων στα σχολεία, η πλήρης απουσία αναπτυξιακής πολιτικής, ο μύθος της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσω του εξευτελισμού των εργαζομένων, ο ύποπτος ρόλος του κ. Δασκαλόπουλου του ΣΕΒ, οι κρυφές ατζέντες του κ. Παπαδήμου, η εγκληματική καθυστέρηση καθορισμού ημερομηνίας εθνικών εκλογών, η αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας, η σπέκουλα που γίνεται σχετικά με τη θέση της ΝΔ επί του πολυνομοσχεδίου, το όψιμο ενδιαφέρον για την άρση του καμποτάζ και για την επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας από εκείνους που το κατάργησαν, η απαράδεκτη συζήτηση σχετικά με τη μείωση των κατώτατων μισθών.

Δείτε το σχετικό video :



Βασίλειος Μπαλάφας

http://vbalafas.blogspot.com/2012/01/1312012.html

Κορυφώνεται η ανησυχία για το PSI, αγνοείται η τύχη του «Ήλιος» Το μήνυμα του Βερολίνου

Στο ψυγείο βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά οι χειμερινοί κολυμβητές (που έκοψαν την πίτα τους στο Ναύπλιο) δεν πτοούνται. Στο ψυγείο βρίσκεται την ίδια ώρα και το PSI, με κίνδυνο οι διαπραγματευτές να μας ανακοινώσουν πως το εγχείρημα απέτυχε – χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την εναλλακτική λύση.
 
Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Ως μήνυμα προς το IIF να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να φέρει σε πέρας το PSI μπορεί να ερμηνευθεί η κυριακάτικη επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεκόπησαν ξαφνικά την Παρασκευή και αναμένεται να επαναληφθούν την Τετάρτη με την επιστροφή του Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που φέρει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, ενώ παραδέχθηκε πως η χώρα μας θα έχει στο μέλλον τεράστιο πρόβλημα χρέους, ομολογώντας πως συνειδητοποίησαν το πρόβλημα... μόλις στα τέλη του 2011 – αφού δηλαδή είχαν ληφθεί οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και είχε πυροδοτηθεί (στην κυριολεξία) η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του χρέους (δηλαδή της χρεοκοπίας).

Δεν είπε ούτε μια αλήθεια, αλλά ο γιατρός έχει πει να του λέμε πάντα «ναι»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εντάξει, για τον κ. Παπανδρέου ο γιατρός έχει συστήσει να του λέμε πάντα «ναι».

Επομένως, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όλοι οι άλλοι, όμως, που τον άκουγαν επί χρόνια – και κυρίως τα δύο τελευταία καταστροφικά - σε ατέλειωτες ώρες συνεδριάσεων σε μαραθώνια Πολιτικά, Εθνικά και υπουργικά συμβούλια, σε διάφορα όργανα και οργανάκια του κόμματος,  στο περίφημο διαθεσμικό, τι παριστάνουν;

Και κυρίως, τι παριστάνουν όταν κάθε φορά – και στο Εθνικό Συμβούλιο του περασμένου σαββατοκύριακου – έβγαιναν μονιασμένοι και υποτάσσονταν (και εξακολουθούν να υποτάσσονται) στις εμμονές και στα τελεσίγραφα Παπανδρέου, στις αποφάσεις και στα σχέδιά του;

Τι παριστάνει ο κ. Βενιζέλος που ξαφνικά ένιωσε να «συνδέεται συναισθηματικά» με τον κ. Παπανδρέου (προφανώς επειδή μαζί οδήγησαν τη χώρα σε σωρούς ερειπίων);

Τι παριστάνει ο κ. Λοβέρδος, όταν λέει ότι «βασικός πυλώνας της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ»; Και πώς τολμά να ασχολείται τέτοιες ώρες, με το αν το ΠΑΣΟΚ «μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές»;

Και τι εννοεί ο κ. Ρέππας όταν λέει πως «δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ», αλλά παρ’ όλα αυτά «είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ σήμερα και θα είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ αύριο»;

Συγγνώμη,  αλλά σε ποιο ΠΑΣΟΚ θα είστε όλοι μαζί αφού αυτό… απουσιάζει;

Πάνος Μπεγλίτης: ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας αδιαφορούσα για τους «εμποράκους» της παραπληροφόρησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του blog On Alert”, σχετικά με την απόκτηση από τις ΗΠΑ αρμάτων μάχης Abrams  έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Δεν γνωρίζω εάν το δημοσίευμα του blogOn Alert” στηρίζεται σε πηγές του ΥΕΘΑ, όπως γράφει, ή εάν πρόκειται για την γνωστή πρακτική της συνειδητής παραπληροφόρησης, στην οποία μας είχε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Εάν ισχύει το πρώτο, τότε πρόκειται για σοβαρή άγνοια των διαδικασιών που ισχύουν στο πλαίσιο της διακρατικής αμυντικής συνεργασίας με τρίτες χώρες. Εκτός εάν οι πηγές του ΥΕΘΑ μεταθέτουν βολικά την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, γιατί αδυνατούν να αναλάβουν την ευθύνη για την λήψη αποφάσεων. Και αυτό είναι πραγματικά σοβαρό πρόβλημα.
Εάν ισχύει η δεύτερη εκδοχή, το αντιπαρέρχομαι, γιατί ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας αδιαφορούσα για τους «εμποράκους» της παραπληροφόρησης .
Λοιπόν η πραγματικότητα και η αλήθεια γύρω από το θέμα έχουν ως εξής :
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπέγραψα καμία απόφαση περί αποδοχής της πρότασης του αμερικανικού Πενταγώνου, τον περασμένο Σεπτέμβριο .
Εάν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί ορισμένες βασικές και ουσιώδεις ενέργειες, όπως γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αλλά και εσωτερικές αποφάσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας, όπως απόφαση του ΣΑΓΕ για την επιχειρησιακή σκοπιμότητα, σχετική απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου κλπ. Είναι προφανές και γνωστό σε όλους ότι δεν υπήρξαν οι ανωτέρω ενέργειες.
Η μόνη απόφαση που υπέγραψα, συμφωνώντας απολύτως με τη σχετική εισήγηση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ ήταν η αποστολή ενός letter of request, ως απάντηση στην επιστολή της αμερικανικής πλευράς για την ετοιμότητά της να διαθέσει δωρεάν στην Ελλάδα αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία είχαν αποσυρθεί. Για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες τις διαδικασίες το letter of request δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση για την τελική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ.
Αντίθετα αποφασίσαμε την επιλογή αυτής της διαδικασίας για δύο λόγους :
α) να δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης του υλικού, με την αποστολή στις ΗΠΑ εξειδικευμένου προσωπικού του ΓΕΣ, το οποίο στη συνέχεια θα υπέβαλε ολοκληρωμένη έκθεση στην στρατιωτική ηγεσία
β) να κινηθεί η αναγκαία διαδικασία στο Κογκρέσσο για την έγκριση της δωρεάν διάθεσης, διαδικασία εξ ορισμού χρονοβόρα, ώστε να κερδηθεί χρόνος, για την περίπτωση εκείνη που αποφασιζόταν, τελικά, μέσα από τις διαδικασίες της ελληνικής νομοθεσίας, η απόκτηση του υλικού.
Κατά συνέπεια δεν έλαβα καμία απόφαση που να δεσμεύει την Κυβέρνηση ή την επόμενη πολιτική ηγεσία. Κινήθηκα, όπως έκανα πάντα, στη διετή κυβερνητική μου θητεία, στο πλαίσιο του νόμου και με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της εθνικής μας άμυνας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ή παραπληροφόρησης θα απαντάται από την πλευρά μου άμεσα και με τον πιο καθαρό τρόπο. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι εγώ δεν παίζω.

Συνάντηση Μπακογιάννη με Διαμανταπούλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε ζητήσει ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, γιατί θέλαμε να γνωρίζουμε πως προχωρεί η εφαρμογή του νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τι σκοπεύει το υπουργείο να κάνει για τη Μέση Εκπαίδευση. Η άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ότι ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας όπου επετεύχθη η συναίνεση, πρέπει ταχύτατα να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα νομοσχέδια με την ίδια λογική, έτσι ώστε οι αλλαγές που είναι απαραίτητες στον τομέα της Παιδείας να συντελεστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012».  Σε ερώτηση για τη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος στη ΔΕΗ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την πρώτη στιγμή ταχθεί εναντίον της λογικής του χαρατσιού της ΔΕΗ. Είναι εγκληματική η αντίληψη η οποία λέει ότι σε μία στιγμή τέτοιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ένα νοικοκυριό μπορεί να τιναχθεί τον αέρα γιατί θα του κοπεί το ρεύμα. Οφείλουμε να βρούμε τους μεγάλους φοροφυγάδες και όχι να χτυπάμε αλύπητα τα μικρά νοικοκυριά».    

 * Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για τη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος στη ΔΕΗ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την πρώτη στιγμή ταχθεί εναντίον της λογικής του χαρατσιού της ΔΕΗ. Είναι εγκληματική η αντίληψη η οποία λέει ότι σε μία στιγμή τέτοιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ένα νοικοκυριό μπορεί να τιναχθεί τον αέρα γιατί θα του κοπεί το ρεύμα. Οφείλουμε να βρούμε τους μεγάλους φοροφυγάδες και όχι να χτυπάμε αλύπητα τα μικρά νοικοκυριά».  

Μέτρα για την Ανταγωνιστικότητα

Γράφει ο Αντώνης Σπηλιώτης


· Το έλλειμμα το 2011 διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ. ευρώ, υψηλότερα από το 2010.
· Το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο 2011 έφθασε στο 18,2%, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής ομολογείται πλέον και από όσους, ασμένως έως πρόσφατα, την εφάρμοζαν, όπως η πλειάδα των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ. Η συνέχιση, επομένως, παρόμοιων πολιτικών δεν συνιστά λύση αλλά, αντιθέτως, θα επιτείνει την κρίση.
Αναντίρρητα, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτεύον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Η αντιμετώπισή του, όμως, είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, εφόσον γίνει με αποσπασματικά μέτρα.
Η ανταγωνιστικότητα διαμορφώνεται από πολλές προϋποθέσεις, και δεν καθορίζεται αποκλειστικά από το μισθολογικό κόστος, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τη θέση που κατέχουν στο σχετικό πίνακα αναπτυγμένες οικονομικά χώρες, όπως η Σουηδία ή η Γερμανία, όπου αυτό είναι υψηλό. Το φορολογικό και το ενεργειακό κόστος είναι ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και υπέρογκο στη χώρα μας.
Η Νέα Δημοκρατία έχει επιμείνει σε σειρά μέτρων, τα οποία, ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη οικονομική πολιτική, θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, όπως:
· Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, και ιδιαίτερα η μείωση τόσο των εργοδοτικών όσο και των εισφορών των εργαζομένων (καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη) με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών για όσους δεν τις καταβάλουν.
· Η μείωση του γραφειοκρατικού κόστους ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Αντιθέτως, η περαιτέρω συμπίεση των μισθών θα έχει πολλές αρνητικές παρενέργειες όπως:
· η κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης,
· η μείωση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων,
· η μείωση του κύκλου εργασιών στο μεγαλύτερο μέρος, κυρίως, των μη εξαγωγικών επιχειρήσεων,
· η αύξηση της ύφεσης και η εκτίναξη της ανεργίας
Άλλωστε, η Ελλάδα, ανάμεσα στα 17 κράτη της Ευρωζώνης, έχει την 6η θέση ως προς το φθηνότερο ωριαίο κόστος εργασίας. Επιπλέον, τα δύο τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει:
· μειωθεί το κόστος απόλυσης κατά 50% λόγω της διεύρυνσης του χρόνου προειδοποίησης,
· μειωθεί κατά 20% το κόστος των υπερωριών,
· αυξηθεί το ανώτατο ποσοστό απόλυσης από 2% σε 5%,
· μειωθεί η προσαύξηση των αμοιβών σε εργαζόμενους με μερική απασχόληση όταν δουλεύουν παραπάνω.
Η εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής που θα βάλει επιτέλους μια τελεία στον ασταμάτητο κατήφορο της ελληνικής οικονομίας και θα σημάνει την επανεκκίνησή της είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας


aspiliotis.blogspot.com

Παπανικολάου : Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ !

Image

90 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης το 2012

Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να χαθεί


Η κατανομή των κονδυλίων προς την Ελλάδα, βάσει του προσωρινού προϋπολογισμού των τεσσάρων Ταμείων του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών», για το 2012 πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ σημειώνει η Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα. Σ. Μάλμστρομ έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Συγκεκριμένα, τα κονδύλια για το 2012 κατανέμονται ως εξής: Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: 44 745 804 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής: 37 357 612 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες: 3 601 857 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών: 4 106 402 ευρώ.
Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε τα χαμηλά, μέχρι σήμερα, ποσοστά απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και την αδυναμία αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών. Η Σουηδή Επίτροπος σημείωσε πως η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το συνολικό επίπεδο εκτέλεσης των προγραμμάτων και τη γενική απορρόφηση των Ταμείων στην Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί το κλείσιμο προηγούμενων ετήσιων προγραμμάτων.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι σαφές πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα από τα περίπου ενενήντα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από τα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία για την αντιμετώπιση της παράνομηςμετανάστευσης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μείνουν αναξιοποίητα χρήματα τα οποία, ενώ προσφέρονται στη χώρα μας, δεν απορροφούνται για λόγους γραφειοκρατίας ή αναποτελεσματικού σχεδιασμού.
Στο τέλος του έτους ο απολογισμός θα πρέπει να είναι θετικός και για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Στρατηγική που σήμερα εκλείπει αν κρίνει κανείς από τα 300 άτομα που καθημερινά διασχίζουν παράνομα τα ελληνικά σύνορα μόνο από την περιοχή του Έβρου, αν συλλογισθεί την κατάσταση που επικρατεί στα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας,
αν αναλογισθεί ότι κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στους άλλοτε εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας, αναγκάζονται να προσλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους".
onned-korinthias.gr